Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Monácska, szerintem is szóljatok anyósodéknak, hogy Nektek most pihenésre van szükségetek!
Szorítok, hog a Habermann megoldja a szopiproblémáitokat! Sikerült beszerezni?

Kati, szerintem se izgulj! Én dokimnál is nagyon sz@r uh van, alig láttunk a 12 hetesen is valamit, Istenhegyin pedig minden rendben volt!! Menj el másik helyre ahol meg fognak nyugtatni!

Ági, ezek szerint Dorka volt a kivétel?! :shock: Ő Beba HA-t kapott és amikor váltani akartam mert a doki néni már nem írta fel, a simát nem fogadta el. Pedig tényleg jobb íze van a simának.
Azért ennyi idősen szerintem még a HA-s jobb lenne nektek, de azt megbeszélheted a doki nénitekkel hogy írjon fel másfajta tápit! Sok olyan babáról hallottam már, hogy egyik fajtát nem ette, másikat pedig imádta. Mit esztek most?

Monee, mi július környékén akarunk csak vásárolni, Dorkánál sem kezdtük túl korán. Mondjuk nekünk szerencsére nem sok dolog kell, kiságy, babakocsi, légzésfigyelő, tehát a nagyobb tételek szerencsére megvannak. Addig még hátha lesz Concord ülés az outletben újra! Azért ha nyár elején látunk, nem fogjuk otthagyni természetesen. Elég sokat tapogattam végig és ez volt a legpuhibb, ez volt legjobban kipárnázva.
Babakocsit mi most nem nézünk, majd csak ha már az esernyő kell neki, abból kell újat venni.

Nem annyira babonásság, hogy most még nem vásárolunk, inkább helyhiány... Pici a lakásnuk, nem nagyon tudjuk hol tárolni a dolgokat. Át kell rendezni majd Dorka szobáját, betenni a kiságyat, helyet csinálni a picinek de azt majd csak július-augusztus körül szeretnénk.

Rólunk. Tegnapelőtt voltam védőnőnél, megígérte, hogy mára megírja a beutalókat ellenanyagra, vércsoportra, hepatitisre. Afp-t Istenhegyin fogom megcsináltatni, ott 3 nap alatt van eredmény. Megyek reggel a papírokért, néz rám hülyén, hogy én mit is akarok tőle! :shock: 3 papír kitöltése fél óráig tartott, nem is kaptam meg mindet, mert dokival egyiket le kell pecsételtetni. Állítólag délután bedobja majd a postaládába... Hát, kíváncsi vagyok! Azt hiszem, hogy túl sokat nem fogom látogatni :evil: Csak ezeket a kötelező köröket kell kefutni nála :? :roll:

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Bocsi, nem akartam elvenni a laptetőt senkitől :oops:

Kép

Kép
anyoooka

Anyóka, és tünetek?hogy vagytok?Dorka örül nagyon???Már simizi a pocakot?Haskép????Én is mindent amit lehetett Istenhegyin csináltattam, afp-t és hepát is....
Vendég

Moácska: én az elején (talán 3 hónap) nem ittam KV-t mert egyszer Lillának fájt tőle a hasa (bár lehet, hogy nem is attól hanem a tejtől...). Utána viszont elegem lett és elkezdtem inni, szereztünk egy KV főzőt és azóta nyomom a KV-t... mondanom se kell, hogy Lillának kutya baja nem volt tőle azóta sem, ugyanúgy aludt mint KV nélkül. A következőnél is az lesz hogy megnézem hogy bírja aztán havonta bepróbálkozok egy adaggal aztán amikor azt látom, hogy már mehet onnantól vissza a napi 1 KV-ra (bocsi... capuccino:)))))

Egyéként én hozattam Ausztriából gabonakávét (2 fajtát is, van instant is és van kávéfőzős is amivel én a sima kávét fogom terhesség alatt higítani). Filléres tétel... (talán 4EUR volt egy nagy csomaggal). Az instant gabonakávé meg a feeling miatt szuper, esténként ha KV-ra vágyik az ember akkor nagy segítség a lelkének:)))) (sima malátakávé és nincs benne extra cukor mint a maci kávéban... )

(a babamozit meg passzolom csak úgy mint a talit... azon kívül -akár a tali napján is ha valaki akkor jön fel vidékről- viszont bárkivel bármikor szívesen találkozom)
Vendég

Lafim, jól vagyunk köszi! Tünetem max. annyi hogy nem tudok bögytokot felvenni mert iszonyúan érzékeny a cicim. És tegnap este a debrecenire kattantam rá pedig idejét sem tudom mikor ettem utoljára :shock:

Dorka nagyon örül és nagyon várja a kistesót. Egyfolytában azt mondogatja, hogy nyár után ősz lesz és akkor végre kibújik a kistesó. Tegnap előadta, hogy majd a doktor bácsi vág egy kis lyukat a hasamon és ott fog kibújni. :lol: Meg is kellett neki mutatnom a "lyukat" ahol ő kibújt.

A Sehány éves kislány a kedvenc könyv most, kb. ezerszer elolvastuk már.
Pocit simizi, sőt, nem engedi, hogy apa hozzáérjen! ha előtte simogatja meg Apa akkor löki el, hogy azt csak neki szabad, ott az ő kistesója van! Azon röhögtünk Apával, hogy majd az lesz a baj ha megszületik, hogy senki nem nyúlhat a babához... :lol:

Pociképet majd egy-két hét múlva rakok újra, most nem olyan látványos a növekedés, bár azért alakul! :)

Ti hogy vagytok? Hunor baba?

Kép

Kép
anyoooka

anyoooka: a Sehány éves kislány szerinted mikortól mehet? Én is azon filózok, hogy majd azzal kéne Lillánál játszani de szerintem fél év múlva még mindig nem fogja felfogni a dolgot... vagy a képek egy másfél évesnél is érnek valamit? (Imádom azt a könyvet... nekem is megvolt gyerekkoromban csak elveszett:((((
Vendég

Monácska: Drukk, nem lesz itt gond! Látod mennyit tud javítani a hangulatodon, ha nem neked kell megfelelned másoknak, hanem ők alkalmazkodnak hozzátok? Csak így tovább, ne hagyd magad! :)

Monee: Én már jövő héttől nem dolgozom, tehát ma meg holnap még bejövök, aztán otthonról folytatom a munkát. Megyek majd "ezerrel" beszerezni cuccokat pl IKEA-ban szeretnék venni egy óccsó kádat, meg pár apróságot, amit amúgyis megvesz az ember...
Kismama jógára akarok menni jövő héttől. Valahol a Margit körúton van egy jó kis stúdió... El kellene mennem megnézni és venni egy próbaórát, mielőtt odamennék bérletet beszerezni...
Annyi mindent szeretnék most intézni, hogy ihaj :lol: Aztán jó ha a fele meglesz :D

Kép

Kép
bettica

Csakegy, szerintem ha nem is fog fel mindent belőle, a képek szépek, nincs benne semmi durva, végülis egy két éves kislányról szól a történet...
Én úgy gondolom, hogy nyugodtan olvasgathatod neki, úgyis meg fogod látni, hogy mennyire köti le, mennyire érdekli őt. De rosszat tutti nem teszel vele! :wink:

Én is imádom a könyvet! Nekem megvan az enyém is, de megvettük újra Dorkának is mert a régi már elég ramaty állapotban van, hugicám amikor pici volt "jegyzetelt" is bele :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

Csatlakozok a Sehány éves Fan Club-ba! :lol:
Nekem is megvolt és szintén immádtam. :D

Bettica!

Hajrá a sok mindenhez! :lol:
A jógához nem vagy kicsit túl későn? Nem mintha értenék hozzá... csak nem tom hogy ekkora pocival is érdemes-e belekezdeni.

Anyoo!

Persze, gondoltam hogy Dorkának egy csomó cucca megmaradt. Így azért egészen másként néz ki a vásárlás, mint azoknak akiknek szinte mindent be kell szerezni.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Mona, szerintem is rengeteget számít, hogy milyen a légkör. Tényleg azt vallom én is, hogy egy icipici babának először a kintlétet kell megszoknia, az anyját kívülről, aztán az apját, tesóját... mindent sorban. Nem véletlen, hogy hetekig nem illik látogatót fogadni... illetve sajna ez nem illem kérdése, az emberek csak úgy berontanak. :(
Emlékszem anyósomnak nagyon nehéz volt megértenie, hogy kicsit túl hangos, too much - egész 4-5 hónapos koráig képes volt felhergelni Bogit, de az üvöltésig cukkolta. Előre félek, hogy mi lesz itt a másodikkal is... :(

Holnap költözünk végleg és nem látok ki a fejemből. Az igazság az, hogy kora délutánra már nem is bírok hajolgatni. Én nem tudom mi lesz, végső soron 3 napig cuccolhatunk át, hétfő reggelre kell átadni a házat....

Azt hiszem lassan kopogtat a 2.trimeszter és ennek jelei vannak.
1. elmúlt minden fokozatú émelygés
2. tegnap este a férjem kibökte: "hú már el is felejtettem hogy ekkora hasad is tud lenni"
3. éjjelente elkezdődtek az ösztrogéntúltengéses disznó álmok
4. nehezen WC-zek, nemsokára vehetek szilvalekvárt aztán egyre erősebb cuccot

Mellesleg nagyon pártolom az anti-rózsaszínköd-kismama újságot... szerintem hatalmas siker lenne... kitehetnénk a címlapjára egy feltűrt pólójú, 25 kiló pluszt felszedett csajszit, aki mutogatja az éktelen nagy terhességi csíkjait és narancsbőrét... :)

Kérdés: a BEBA táphoz csatoltak egyszer egy spanyol termékmintás dobozt, amiben valamiféle babatej volt, de a feliratában a cereale szerepelt, és édeskés volt, kicsit karamellszínű. Nem lehet kapni itthon, és magyarul nem volt rajta semmi ( a férjem szerint így nem is volt teljesen szabályos a behozalata). Ez mi lehetett szerintetek? Esélyem se volt megkóstolni, mert Bogi azonnal becsapta mind a 2 decit.
Vendég

Rejo ha ezt olvasod: küldtem egy levelet mert lenne egy kérdésem egy PP esernyőkocsival kapcsolatban... (ha nem olvasod akkor meg úgyis mindegy:))))))
Vendég

Monee: Szerintem nincs későn... Lassan persze majd inkább a szülésfelkészítőre kell beiratkoznom, de az egy helyen van és max felváltva fogok járni :) Sajnos eddig nem volt lehetőségem ilyesmire, így most heti 2 alkalmat mindenképpen szeretnék lejárni... Lassan majd szoknom kell a gondolatot is, hogy kezdhetem a gátmasszázst is... Olajokat kellene bevásárolnom hozzá, tényleg ezeket honnan érdemes beszerezni? Lehet ilyesmit bio boltban kapni?

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Tegnap este kipróbáltuk a HIPP 2-es tápit, és úgy nyakalta befelé mint kacsa a nokedlit! Nagyon ízlett neki, nem forgatta el a fejét, lenyomott 200 ml-t. De mégis kelt éjszaka. Éjféltől folyamatosan 1 óránként... Komolyan sírógörcsöt kaptam az éjszaka... Hulla vagyok. Mi van ezzel a gyerekkel?? Doki néni megnézte ma délelőtt, nem beteg, nem duzzadt az ínye...Ezt nem fogom így sokáig bírni... :cry: :cry: Mit próbáljak még ki csajok? Lefekvés előtt szellőztetek, párásítok, csend van, nem éhes, nem beteg... Mi lehet még????? Hiszti???

Norka: sok erőt a költözéshez!! Vigyázz magatokra!
Anyóka: eddig Aptamil HA prev-et ettünk, és eddig szerette. Remélem ez a HIPP 2 beválik.
Vendég

norka, napi egy danone kaukázusi kefí. nálam bejött. reggelire.
hajrá a költözéshez.

ági, nemtok okosat mondani :( aludj vele pár napig. én ezt csináltam az elején.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Helló mindenkinek!

Sajna a tápihoz és az alváshoz nem tudok mit szólni, EGYENLŐRE. :D CSak az én alvásomhoz ami mostanság katasztrófával egyenlő, vergődök, izzadok, sípolva-ugatva köhögök. Lesz ami lesz alapon reggel hívtam főnökasszonyt hogy kedd este óta lázas vagyok. Tegnap meg is ijedtem, mert ahelyett hogy lement volna a lázam, folyamatosan ment felfelé kb 8 után egészen 39°C-ig. Reggel nincs semmi vagy egy kis hőemelkedés, aztán délután kezd felfelé kúszni. Már azon voltunk hogy jöhet az ügyelet. De aztán elaludtam.
Ma délután 3-tól rendel a doki, de foggalmam sincs hogy megyek el hozzá, mert alig állok a lábamon, köhögök, és szerintem megint lázasodok. :cry: Érzem a szemeimen. A legjobb az hogy kijönni meg nem fog, mert előző nap kell szólni hogy jöjjön ki másnap. Jó mi? Aztán holnap megyek Anyuékhoz tüdőtszűrni, mert rossz érzésem van....... De azért nem lenne rossz ha ma megnézne a házidoki, csak annyit kell várni, hogy ihaj, és én azt most ebben az állapotban nem bírom ki. Volt olyan hogy odamentem rendelés elején 8ra és fél 1 kor kerültem be. :shock: (Amúgy 1ig volt rendelés, de ha nem megyek oda időben akkor nem lesz sorszámom, mert beveszik :evil: )

Ennyi tellett! :oops:
Puszi

hajni...
Budaörs

Ági: sima víz éjjel... lehet, hogy több hét is kell hozzá de talán... (na erre az esetre jó szerintem a Suttogó módszer). 4 hónaposan már nem kéne óránként kelnie, ez nekem inkább egy rossz megszokásnak tűnik.

Leírod, hogy néz ki a fektetési ceremóniátok és az egész éjszaka? (ld. mi van amikor kel, egy szobában alszotok-e stb.) Bocsi ha már írtad, nem emlékszem már.
Vendég

Csakegy
Így néz ki mondjuk egy esténk: délutáni alvás kb. 1,5- 2 óra. 8 körül fürcsi, utána vacsi, kb. 200 ml, utána egy kis csendes nézelődés, (ekkor már nem játszunk)mert ha egyből lerakom feljön neki a kaja, ugyanis hason alszik. 1/2 9 -9 körül mikor már látom hogy fáradt, és nyűglődik, lerakom, homloksimivel és cumival 2 perc alatt elalszik, cumit kiveszem. Én másik szobában alszok/aludnék. Első kelés kb. 11-12. körül van, és utána 1-1,5 óránként kel. Ekkor vissza a cumit, simi, de nem tud visszaaludni, tornyozza a seggét, és forgolódik. Ekkor jön egy kis víz, cumi, megnyugvás kb. 10 perc után. A 2 körüli kelésénél már nem elég a víz, visít utána, és enni adok neki. 6 után már nem lehet ágyban tartani.
És a felkelések nem olyanok hogy odamegyek, visszateszem a cumit, kis simi és alszik, hanem nyűglődik kb. félórát, mire megint visszaalszik.
valamelyik este csak vizet adtam neki, hagytam annyit inni amennyit akar. Megivott 180 ml-t :shock: , és utána még rosszabb volt, 2 óráig vissza sem aludt. Ha meg csak egy pár kortyot adok neki, visít mint akit nyúznak.

Két este már magam mellé vettem, de ott is ezt csinálja....
Most arra gondolok, hogy a hozzátápi elkezdése miatt megint fáj a hasa. Pedig nem adok neki csak egy kis almát, sütőtök-almát, de azt sem sokat, mert általában kiköpi, ritkán eszik meg egy jó adagot.

Na jó zavaros lettem, de alig látok ki a fejemből... 4. hete ez megy...
Vendég

Ági, próbálj meg esetleg estére vacsira tejpépet adni neki! Az sokkal jobban telít, hátha jobban fog aludni utána! Nekünk bejött anno!

Kép

Kép
anyoooka

Jesszus Ági!

Nem csodálom, hogy ki vagy................. Nagyon fogom lesni, hogy mi az ami majd beválik nálatok.
Atyaisten, ez azért durva. 4. hete.............

Lányok!
A kipotyogó és/vagy felszívódó varratoknak (nem tom melyiket kaptam...... :oops: :oops: :oops: ) meddig kell/lehet bent lenni??? Szerintem már begyógyult az a kis repedés, ami miatt kellett, de még mindig bent vannak. Zavarni nem zavar, szúrni nem szúr, begyulladva nincsen, csak még minidg ott van.

Norka!
A költözéshez maximális együttérzésemet küldöm, mást nem tudok.... Minden rendben lesz, ne aggódj kérlek! Majd legfeljebb Bogi is hordja a dobozokat!!!! :):):):):) ÉS amikor majd először ott lesztek az új házban, nos, az mindent felülír!
Vendég

ági, te miylen alvó vagy? hogy aludtál terhesség alatt? tudom, hülyeség...d eén sok csajnál azt látom, hogy a baba alvása ettől is függ. persze nem minnekinél.

egyébként itt a szomszédunkba is van egy baba. 3 hónapos koráig tök jól aludt. aztán paff. nem. éjszaka felkel. és többször kell neki ciciznie. pedig már elmúlt 8 hónapos.

és nappal hogy alszik? nem alszik túl sokat? azt nem próbáltad, hogy nappal nem hagyod annyit aludni? lehet kínzás, de pár nap alatt beáll a rend. (már ha ez a gond...)
de egyébkétn sok baba csinálja ezt, hogy jól alszik, az alvása első szakaszában, utána keleget. pl. drága kislányom is. kb. 2ig meg sem mukkan. aztán ajaj....

ne adj neki pár napig almát, ilyeneket.

szegény te....chamomillát hány napig adtad neki? mennyit?

Kép

dimet

Dimet: jó alvó vagyok, a terhesség alatt is jól aludtam, kivéve a vége felé a pisilések miatt keltem hajnalban 2-szer.
Bár legalább nappal aludna sokat! Délelőtt, délután másfél-másfél órát alszik. Mire én elaludnék, addigra kel. A chamomillát úgy adtam ahogy mondtad, 5 napig 3*5golyót kis vízben.

Anyóka: már azt is próbáltuk....
Most ott tartok, hogy még 1 hetet adok neki, aztán fogom hagyni sírni... Tudom kegyetlen, de az ő érdeke is!
Vendég

Höhö anti -kismama újság címlapját következő szülés után vállalom! Bár nics terhességi csíkom, meg narancsbőröm, a 25 kilo plussz mindig megvan! :lol:

ági!

domi nálunk 5 hónapos volt mikor ezt csinálta. már 10 éjszakai kelésnél tartottunk. óránként kelt...

kiborultunk, bemérgedtünk. kiköltöztünk apával nappaliba. első éjszaka 5 órát bőgött egyhuzamban, a végén kapott vizet. második éjszaka 1 órát. harmadik éjszaka meg se mukkant. onnantól aludt, de vizet mindig tettem mellé cumisüvegben. lehet szadista módszer volt, de megérte. én már olyan szinte kivoltam borulva, hogy azt el nem tudom mondani.

egy idő után minden kismama ezt csinálja, mert egyszerűen végelgyengülés miatt nem bír átmenni a gyerekszobába! :lol:

Kép

Kép
rejo

Fú Ági, ez brutálul hangzik.

Szerintem is keményebb kéz módszer kell. Én anno ott rontottam el jó sokat, hogy nem akartam, hogy a férjem felriadjon ezért Lillát gyorsan kikaptam az ágyból és a mellemre csaptam... aztán aludtunk tovább (hát igen, az anyatejnek szerencsére nyugtató hatása is van)... Aztán nyáron Lilla rászokott a gyakori kelésre és drasztikus módszerekhez kellett folyamodnom. Megvontam tőle az éjszakai tejet és csak vizet kapott... volt itt is üvöltés de véges időn belül OK lett a helyzet.. főleg amikor mi is kicuccoltunk a nappaliba... Ja... az igazi megoldás meg az lett, hogy minden este mellé pakoltuk a tanulóüveges csőrös itatóját tele vízzel... (kb. 6 hónaposan? De lehet, hogy később... jobb lett volna korábban)

Megkérdezhetem, miért kell 4 hónaposan hozzátáplálni? A WHO szerint 6 hónapig vagy csak anyatej vagy csak táp vagy a kettő kombinációja...

Az esti tejpép esetleg tényleg megfontoladnó...

Ja és a másik, hogy szerintem próbáljátok meg előrébb hozni a fektetést... esetleg már 7-kor elkezdeni a ceremóniát... Lilla pl. akkor sokkal rosszabbul alszik ha nap közben nem aludt eleget vagy túl fáradtan raktuk le este aludni...
Vendég

Azért kezdtem a hozzátápit, mert a dokinő meg a védőnő is már a nyakamra járt, hogy az nem jó, hogy a gyerek 5* 200-220 milli tápit benyom, és hogy biztos éhes, és már nem elég neki a tápi...
Vendég

Egyszer letettem 7-kor aludni :lol: :lol: 9-kor felkelt, azt hitte nappali alvás volt, és dajdajozott éjfélig :lol: :lol:

A másik, hogy Eszter még nem teszi vissza magának a cumit, és nem is tartja a cumisüveget... Hiába rakom mellé :(

Köszi csajok mindenkinek!!!!
Vendég

Meg azért gondold el, Csakegy, egy anyatejes baba "mindig mást kap enni", hiszen Te nem ugyanazt eszed minden nap! De egy tápis baba állandóan ugyanazt a tápit eszi...

Ezért tápszeres babáknál javasolják 4 hónapos kor után a hozzátáplálást! Dorkán is észrevettem 4 hónaposan, hogy "unja" a tápszert, imádott mindent, amit mellé adtam neki!

Kép

Kép
anyoooka

akkor adj neki brutálabb tápot:) vagy a pép is jó. vagy sinlac.
de igazából te látod ezeket. ha vmi kell a gyereknek, hát kell. ha nem, akkor nem.
kitartás. lehet tényleg kell pár nap brutalitás. én nem tudnám megcsinálni :) de lehet itt is kelleni fog, ha átköltözik. majd meglátjuk.

Kép

dimet

zsuzsi nem. ő most is legszívesebbne tápon élne, szerintem :lol:

Kép

dimet

Sziasztok!

Koriági!
Én még annyit tennék hozzá a tanácsokhoz, hogy valamelyik nap pont azt olvastam, hogy vannak babák, főleg a bukósak, hogy náluk, ha 6 hónapnál korábban van elkezdve a gyümölcs (főleg az alma), és nem elég érett még hozzá a gyomruk , akkor tud hasfájást okozni.Ezért azt tanácsolták, hogy várjon az anyuka 6 hónapos korig az almával.
ezoterike

Ja, és ahol erről kérdezhetsz:

Kismamablog Alvásambulancia
ezoterike

CSakegy, sok baba megunja a tápot, hidd el...szerencséd van, hogy te ezt nem tudod...Hunor is megunta, ha emlékeztek rá, írtam erről... a ha-s tápok nincs ízük, és megunják, amikor napi 5-6x ugyanazt az ízt kapják....
Vendég

hát szerencsére tényleg nem tudom milyen az amikor már nem eszi meg a tápot.Váltogatni nem lehet őket? Vagy csak a 3-as tápokál vannak különböző ízesítésűek?

Eddig Lilla az összes tápot megette amit kapott és végre a HA-s tápot is két pofára vedeli... még repetát is szokott belőle kérni és nap közben is hozza az üvegét, hogy tápot de azonnal... (mondjuk Lilla zabagép... ő eddig mindent megevett amit adtunk neki... általában mindenki döbbenten szokta nézni mennyit és mit eszik:) (Mondjuk a HA-s táppal kapcsolatban koltak kétségeim, már majdnem almalével kezdtem higítani, aztán csak rájött a gyerek, hogy a HA-s táp is ehető:)

(mintha a HA-s táp óta rosszabb lenne a bőre mint a sima tápnál... vagy csak bemesélem a dolgot?)
Vendég

ági, szerintem is korai a hozzátápi egy kicsit.
figyusz egyszer emlékszem már irtas, hogy nagyon durva alvásbajaitok voltak, aztán hagytátok egy kicsit sírni a babát, és utána aludt.
nem lehet, hogy most is bejönne?

az enyémmel ezt se nagyon lehet csinálni, mert annyira behergeli magát, hogy félek, valami baja lesz.
nem tudom, eddig náűlunk működtek a dolgok, most 3-4 napja felkel, nem alszik vissza.
asszem ma veszek neki egy ilyen babajárgtányt, hátha attól ő is lefárad a játszótéren nem csak én. :roll:

én úgy próbálom túlélni, hogy minden délután telefon kikapcs, én is alszom. nem csoda, ha nem biros. én se, pedig én azért többet alszom éjjel. ma teljesen kiborultam, összevesztem anyuékkal is. :cry:

azt nem értem, hogy délután elalszik magától, és teljesen jól alszik 2 órát. este miért nem alszik el egyedül, és miért kel fel éjszaka? fél a sötétben? de ugyanakkor zavarja ha túl sok a fény. éjjeli lámpa nem elég, ha kimegyek sír.
miért van az, hogy 1-2x elaludt este egyedül, akkor áűlt végigaludta az éjszakát, de ez elég kevés volt, ált nem?????????

ne irjatok ilyet, hogy ahogy alszol a terhesség alatt, olyan alvó lesz a baba lszi!!!!!!!!!!!!! akkor az enyém nem fog aludni!

Kép

Kép
csillagfény

csakegy, a sima ha-s tápnak nics ízesítése, olyan semmilyen ízű, a 2-esnek sincs, asszem...Lillának azért ízlik talán mert ez olyan más a többi ízhez képest, de pl Hunor ezt a startot eszi immáron majdnem 4 hónapja és már 1 hónapja alig eszik belőle valamit, kiköpi...gondolj bele, te 4 hónapja iszod a szar spargazdaságos tejet...hát te is megunnád....nekünk a nem ha-s lett a jó megoldás....
Vendég

Lányok!

Úgy gondolom, ezt le kell írnom, ennyivel tartozom.

Ma kicsit felnyílt a szemem egy problémával kapcsolatban, és szeretnék valamit leszögezni, mielőtt valaki nyíltan meggyanúsítana ezzel kapcsolatban, vagy rosszat gondolna rólam.

A PCOS Szívügy Alapítvány nem a MM cég alapítványa, és a közönségtalálkozó nem a MM cég reklámkonferenciája!

Ha ez így lenne, akkor azért elég vastag bőrnek kéne lenni a képemen ahhoz, hogy rendszeresen pénzt kérjek az alapítványi számlára. Mert akkor a MM finanszírozná az összes alapítványi kiadást, beleértve a szórólapokat, a közönségtalálkozót, és még fizetne is hozzá hostesseket. Nem pedig kérlelném arra a fórumtársakat, hogy majd segítsenek, ha tudnak.

Két külön szervezetről van szó, külön gazdálkodással... és sajnálom, ha okot adtam arra, hogy ez a köztudatban összemosódjon, biztosan sokat hibáztam, hibázok.
A közönségtalálkozó nem azért ingyenes (a büfé nem!), mert bárki is finanszírozza azt, hanem azért, mert 1 évig gyűjtöttük hozzá a pénzt az apró-cseprő felajánlásokból.

Sajnos ezzel magamnak és az ügynek ártottam a legtöbbet, mert azzal kell szembesülnöm, hogy az alapítványi tevékenységemben kicsit magamra maradok.

Most egy kicsit le kell higgadnom, nagyon sok minden ért az elmúlt időben.
Majd jövök, ha végleg átköltöztünk és rendbejöttem, igyekszem kicsit helyre tenni magunkat.

Sziasztok
Vendég

Hát nem tudom Norka, nekem nem az jött le, hogy a 2 dolog kapcsolatban lenne egymással... Sajnálom, ha emiatt támadások értek/érnek. Foglalkozz most a családoddal, a költözéssel ;)

Megérdemled, hogy végre a magad életére is jusson időd!

Nagyon köszönjük a sok-sok segítséget!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Norka: én sem így értelmeztem a dolgokat!!! Személy szerint én nagyon felnézek Rád, sőt mi több már a család többi tagja is tudja, hogy ki vagy. És rettentően örültek a hírnek, mikor mondtam, hogy jön a pocaktesó. A többiekkel együtt nagy nagy erőt adsz!
Köszönöm!!!!!

Hát csajok, beszarás. Egész nap nyomi vagyok, most megint 38 a lázam és még csak fél 6 van. :cry: Jön ki hozzám dottorbácsi 7körül. :shock: Mi több még a derekam is elkezdett fájni, meg a jobb oldalam a vakbél tájékán és még hogy jobb legyen niagara még mindig jön főleg köhögés közben. :shock: :? :evil: :oops: Már nagyon nagyon unom! Forr a fejem fülem az arcom, enyhülés a zuhanyzás ideig óráig. De kérdem én miért csak ilyenkor kezdek belázasodni? De ilyenkor aztán kegyetlenül......

hajni...
Budaörs

Hello!

Hajni!

Most nem azért, de ez már nem játék! Basszus, még jó hogy jön az orvos, az a dolga! :evil: Ebben a helyzetben egyébként szerintem az ügyelet sem lenne túlzás.
Remélem hogy nem a reprodukciós szervekkel kapcsolatos a bajod, hanem "csak" mondjuk tüdőgyuszid van. (Én anno mindig a méhen kívüli terhességtől rettegtem.) Estére, délutánra mindig felmegy a láz... Hogy miért?! Nem tom.
Én aggódni Hajniért. :roll: Ha jött a dokibácsi jelentkezz!

Norka!

Hhhh... volt már ilyen időszak és biztos lesz is még. Én konkrétan egyre emlékszem, mikor az a "nőci" bepofátlankodott ide a fórumba és minden dolgodba belekötött. Sovány vigasz, de gondolom lesz még ilyenebb gyanusítgatás is. Aki kint áll valahol, pláne valamilyen ügyért, arról manapság már senki nem hiszi el, hogy önzetlenül, egyetlen forintot sem remélve teszi. Bevallom, én sem, mert annyira hihetetlen ez a mai helyzetben... Ráadásul az eddig a közelemben működő alapítványoknál, egyesületekben annyi szarságot láttam már, annyira magyar hozzáállásást, hogy engem ez elüldöz minden ilyen helyről. Lehet hogy ez nem általános, de én eddig csak ilyet láttam. Szóval nem biztos hogy ezek az ellenséges feltételezések pont a Te személyednek szólnak, hanem úgy általában a fent leírtaknak. Nem tudom... Kitartást, feltöltődést az új háztól és további "vastag képet" kívánok, hogy ezek a dolgok lepöccenjenek Rólad! Vigyázz a gyerkőcökre! :wink:

Jah, én megmondom Neked az őszintét, hogy bennem a pénz kérés -akárki kéri- ellenséges éréseket kelt. Nyilván, néma gyereknek anyja sem érti a szavát és az is nyilvánvaló hogy ezt nem nektek kell saját zsebből finanszírozni, de akkor is. Biztos bennem működik valami rosszul. :)

Monee

Monee

monee85

Sziasztok lányok,

csak elmondom gyorsan, hogy voltam ma dr Tűűnél (tündér volt mint mindig) és sajna az IR a closty hatására romlott. :cry: Az éhgyomri inzulin 10 körüli, de a terheléses 50 lett.... battyameg egy talicska majom, nem vagyok tőle boldog. Egyből meg is emelte a met adagomat, reggel-este 1000 mg, délben 850 mg. :shock:
Egyébként hormonilag minden ok, LH/FSH jó, prolaktin felment, de nem vészesen. Sajnos, minden igyekezetem ellenére, úgy néz ki, hogy ezzel a szarsággal most már együtt kell éljek. Hiába edzés, gyógyszer, és viszonylag betartott diéta (állandóan elfelejtek 5x étkezni, de az alapelveket betartom) mégis ingatag ez az egyensúly.
Holnaptól szedem megint a clostyt, és 16-án megyek UH-ra Arnold dokihoz.

Hajni, ez elég rosszul hangzik, remélem, azóta a doki bácsi már járt nálad, és kaptál antibigyót.... :roll:

Norka..... sajnos ez a téma újra és újra elő fog jönni, mindig is lesznek emberek, akik félreértik a dolgokat. A jövőben arra kell törekedni, hogy nagyon egyértelműen elváljanak az alapitványi és a MM-es dolgok egymástól. (nem tudom, ezt te egy személyben hogyan tudod majd megoldani, hiszen mindkét "cégnek" Te vagy az "arca", a PR embere....erről tanakodni kéne kicsit )
zsizsik

Helló!

Monee lenni édespofa. :roll: Dokibácsi megvizsgált, vírusos felsőlégúti nyavaja, de még nem tüdőgyüszi. Kaptam jó erős antibogyeszt (Klacid) meg Sedotussin köptetőt és még jövőhéten itthon javulgatok. :oops:

Zsizsik: már én is ennyit szedek, amit most Te, és lett petérésem asszem legalábbis ettől, hogy emelve lett. Szegénykém, ez a closti tényleg aljas tud lenni. (ezért is döntöttem a halasztásában, hogy hátha jnö magától az a béb) Egyébként gratula a hormonokhoz.

Nyah menek pihizni, Apához bújkálni kicsit, na nem úgy sajna... :cry: de annak is eljön az ideje. Különben is össze kell szedjem magam, mert szombaton menni akarok a Kedvezményes cipő és rucivásárba a Symába. :roll:

Éééééééés holnap jön az új mosigép, mert a régi megadta magát, nanáhogy már megint tönkrement valami.

Pusszantás

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

Hajni!

Hajrá pihenés és gyógyulás! Legalább annyira hogy a 14. cn.-i PÉdre :wink: :lol: ne kelljen gyógyit szedni és szerethessétek egymást apával.

Zsizsik!

Én nem vagyok okos IR ügyben, úgyhogy inkább nem mondok semmit. :( Továbbra is megy a drukk! Csessz ki a rohadt PCO-val és legyél gyorsan babás, csakazértis! :wink:

Nem alvós babák, anyukák, hogy vagytok?!

Tegnap voltam kismama masszázson és állat jó volt!!! :lol:
Fú, egy 3 kilós súlyt biztos lemasszolt a csaj a vállamról... Még maradt vagy 2 kiló, úgy érzem, de már így is sokkal jobb. Fogok rendszeresen menni hozzá, mert nagyon jól esett. Felegyenesedve jártam utána, hihetetlen volt. Evolúció no.2. :lol: :lol:

Monee

Monee

monee85

Monee.... :lol: :lol: Tecccik ez az evoluciós duma..... :lol: A terhes masszázs az már nem hasra fekvős, igaz..? Ülsz egy széken, vagy hogyan zajlik ?
zsizsik

zsizsikkkkkkkkkkk....kerestelek smsben:)
progi milyen lett?

itt: itt is durvul a helyzet. a hajnali kelés. most sokat szenvedett,hogy visszaaludjon. nem értem......nem értem.....remélem nem marad így.

Kép

dimet

Zsizsik!

Nekem még nincs nagy hasam, ergo tudtam volna hason is feküdni, de a masszőr csaj nem engedte.
Oldalt kellett felfeküdni az ágyra és egyszer az egyik oldalamat, utána a másik oldalamat masszolta. Így nem volt kényelmetlen, felhúztam a lábam és a pocakot sem nyomtam össze. :)
Azt mondta annyi a különbség a rendes és a kismama masszázs között, hogy itt bizonyos pontokat nem masszíroznak és sokkal lágyabban csinálják. A derekamat egy az egyben kihagyta, a hátam közepétől felfelé simogatott, nyomkodott. Természetes hogy a frontális részek kimaradnak a körből, de szerintem ha a lábam fájt volna, akkor a popsit és a lábakat is megnyomkodta volna. Legközelebb valószínű 1 órára megyek, a fél óra pillanatok alatt eltelt. :D

Monee

Monee

monee85

Ha esetleg érdekel valakit:
http://www.homeopathya.hu/szkesz.php

Kép

Kép
bettica

Hajni: Jobbulást!!!

Zsizsik: Szép eredmények. Várható volt, hogy a Closty rontani fogja az IR-ed, ha meglesz már a babó, akkor tökéletesre fog beállni ;)

Nem alvós anyukák: Hogy telt az éjszaka?

Utsó munkanap!!!!! Jeeee :lol: :lol:

Kép

Kép
bettica

Jóóóóó reggelt!!

HIHIHI nem zsong az agyam!! Jelentem "csak" 2-szer kellett kelni incelkához, 10kor elalvás, 1-kor: cumi be, visszaalvás azonnal, 4-kor: kajcsi, visszaalvás, kelés 6:30-kor, lustálkodás anyával fél nyolcig...
És képzeljétek, hogy a tejpépet kinyomta a szájából, nem volt hajlandó megenni, de a HIPP 2-ből lenyomott 240 ml-t fél tízkor. Előtte 7-kor tök váratlanul beájult, fürcsi és kaja nélkül elaludt... Na mondom ez szép lesz, most rágyúr az éjszakai cirkuszra... Negyed tízkor ébredt röhögve, fürcsi, kajcsi, aztán egyáltalán nem látszott álmosnak, mégis gondoltam próba szerencse leteszem... Csodák csodájára 2 percen belül elaludt minden hiszti nélkül... Nem értem..... A lényeg hogy nagyságrendekkel pihentebb vagyok! Most egy pár napra elmegyünk anyukámékhoz vidékre, és ő fog kelni hozzá, meg napközben is ő sétáltatja majd, én meg alszok!!!!

Monee
: a masszír a gyenge pontom... Mit nem adnék egy thai olajos masszázsért.... A férjem már beígérte hogy befizet egyre, csak hát időm nincs...
Norka: egy cseppet sem aggódj, egyetértek Zsizsikkel!
Monácska: mizújs? remélem anyóspajtásék tényleg vették a lapot, és azóta sem zavargatnak! Jó pihit, sok tejcit!!!
Zsizsik: hátha ez az emelés meghozza a sikert!!! Drukkolok nagyon!!!!!
Hajni: jobbulást!!
Csillag, Ezo: remélem ti is jól aludtatok!
Vendég

Változásokat, kiegészítéseket, újakat privibe, plíz :!:

Kép

Változásokat, kiegészítéseket, újakat privibe, plíz :!:
pcos_táblázat

K.ir!!!! Mi a helyzet, hogy vagytok? Anyukád????
Vendég

Ági, gratulálok!!!

Le kellett mondanom az anyatejet...járt volna 8 hóig, de lemondtuk, nehéz döntés volt, de meg kellett tennem....Hunor nem itta, dobtam ki állandóan...ha ivott belőle, akkor bele kellett tenni valami tejpépet íznek....de akkor is keveset...már megunta vagy nem tudom, de 3 hete szenvedtünk az anyatejjel már. És úgy döntöttünk, lemondjuk, igya az,akinek szüksége van rá....

Annnnnnnnnnyira szar........most olyan lelkiismeret-furdalásom van, de még nagyobb akkor volt, amikor önthettem ki.....Tök szar...
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?