Új privát üzeneted érkezett!

Sára, nem raksz fel egy képet a tudodmiről? Ha van, és ha akarod, persze...

kamcsatka
 
 


HOLNAP KLUB!!!! SZÉP IDŐ LESZ ÉS KÉSZ!

kamcsatka
 
 


kkriston: ez, hogy cipeljek sajna nem választás kérdése, egyszerűen vagy cipelem vagy itthon maradunk és ki se dugjuk az orrunkat. Ha földszinten laknánk nem lenne gond, de valahogy csak le kell jutnia az embernek a 4. emeletről:) (Na meg BKV... tök pici vagyok, az életben nem bűvészkedek fel rá egy babakocsit... hála a jó égnek hordozóval legalább átadják nekem a helyet... mondjuk úgy is durva látvány vagyok de még a fiatal kis suttyók is felpattannak ha meglátnak nyakamban a gyerekkel:)))))

Mondjuk az is tény, hogy a cipelés miatt valszeg dupla hasizmot növesztettem:)))))) (szerintem sokkal erősebb vagyok mint korábban ami szerintem tök jó)

(Ui: Kriszti)
Vendég
 

 
 

Szilvi, van egy közös pontunk: oasis orange a bohém mamáéktól :lol: Eddig titkoltam, de van egy ilyenem már :oops: :D :oops: :D
Meg is lehetne tapizni, ha nem döntött volna le az influenza. Egyébként nem rugalmas az anyaga. Most nincs több időm írni róla, de kérdezzetek. Tegyek fel képet?

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Sáfrány, naná, hogy tegyél fel képet! :) +beszámolót majd, milyen

kamcsatka
 
 


biobaba
 
 


Biobaba : naháááát :) !
Sáfrány: én is várom a fotót! + beszámolót. KÁr, hogy nem rugalmas. Nekem főleg újszülötthöz kéne....

Kriszti vagy te is? Az jó :) . Én elhiszem, hogy muszáj hordozni...csak nekünk autónk van, talán ezért nehéz a bkv-t megértenem. Mármint régen én is sokat jártam vele, de most kint lakunk az erdőben, muszáj sajnos autózni... Ennyire bonyolult a babakocsival buszra, villire ...stb felszállni? Senki sem segít? Mert azért a babakocsi csak egyszerűbb két kicsike gyerekkel. Persze ha a nagy már ügyesen megy... HÁtha december-januárra már megtanul. Ilyenkor már gyorsan fejlődnek. Bár gyereke válogatja. És gondolod, hogy télen sokat mennétek? Olyankor mi inkább csak a kertbe megyünk ki hógolyózni, szánkózni főleg. Meg hólapátolni :). De a városban télen olyan rossz. Latyak, büdi, köd, szörke stb. Tőletek messze van a játszótér v. park? Persze gyalog is kell vhogy vinni a kölköket...

HÁt, nehéz ügy. :roll:

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti (hihi:): Általában mi is autózunk, de az csak akkor van amikor a férjem visz minket, az én autómba bele nem mernék ültetni egy gyereket és még én sem vezetek biztosan (meg kéne tanulnom... most akartam újra elkezdeni de előre látom, hogy semmi se lesz belőle) (egy 30 éves kis Autobianchim van ami aztán minden csak nem biztonságos... nagyon szeretjük de nem egy családi kocsi:) (a másik kocsi az jó, de azt nem tudom vezetni, egyszerűen eltűnök benne)

Igazából 3 buszmegálló a legnagyobb távolság ahová egyedül gyerekkel megyek de nálunk alig szoktak felszállni a buszra így elég nehéz segítséget találnom... de majd csak beletanulok a dologba:))))

Az a baj, hogy olyan hihetetlenül jó volt CSAK kenguruzni, annyira egyszerű volt és problémamentes... teljesen szabad az ember hiába van vele egy gyerek... na nekem ennek a szabadságnak a végét jelenti a babakocsi... úgyhogy valami azt súgja, hogy a gyerekem hamar belejön majd a gyaloglásba:))) (nagyon szépen gyalogol már csak nem engedi, hogy fogjam a kezét így nehéz teregetni... most megkapta élete első pár cipőjét is így elég optimista vagyok:) (a legjobb az a kengurus nyaralás volt... még szoptatni is az Ergoban szoptattam... pl. bivalyfarm-nézés vagy egy erdei kirándulás közben:) A kutya nem vette észre, a gyerkőc meg tök nyugodtan viselte, hogy egész nap sétálunk:) Ha éhes volt evett, ha álmos volt aludt... imádta :) (babakocsiban nem tud aludni...)
Vendég
 


Csakegy Kriszti, ezek szerint Te az Ergora használod a kenguru kifejezést?

kamcsatka
 
 


Biobaba: segítenél kicsit: miről szól az írás? :) Szép az a kép nagyon

KépKép
livus
 
 


Sül a süti holnapra :)
Kérnék szépen egy pontos szállítási címet :)
(Bocsánat, Orsi! Tudom, hogy már százszor leírtad :oops: De ha holnap bejárom az utat, akkor már többet nem fogom megkérdezni :) )

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!
Nincs időm írni, csak gyorsan szólok, Orsi, hogy holnap nem tudok menni :( . Sajnos... De lazért ... lesztek elegen nélkülem is. :)
Remélem, legközelebb már tényleg nem hagyom ki.

Viru
Kép
viru
 
 


kamcsatka: őőő, igen. A hordozó nekem az autós ülést jelenti :)
Vendég
 


Livus, kb annyi a lenyege, h nem kell azt a csomo cuccot megvasarolni, ami alt. a babakelengyes listakon van, hanem eleg egy kendo, magadra kotod a gyereked, es akkor jo lesz nektek:)

Biobaba
biobaba
 
 


Csakegy Kriszti: hihi... :D Akkor csak a szóhasználatunk más, nem is állt össze teljesen, mert nekem már kenguru= :evil: Hordozó=kendő, Mei Tai, stb.

Viru, kár! Persze kuncognék, ha lennénk négyen:-) Nem mintha zavarna...

Livus, persze: Károly K. u. 2. az az út, ami összeköti a várost a teszkós felüljáróval. A házikó az út végén van, ami egy körforgalom. Ott van még pl. Unikredit Bank, Rózsakert étterem. Parkolni lehet mindenhol. Én most nem viszek saját készítésűt, leamortizált a lányka...

kamcsatka
 
 


Biobaba: köszi! :)

Kamcsatka: köszi! :) És 10 óra? :oops:

KépKép
livus
 
 


Igen! kb. 10-13-ig van

kamcsatka
 
 


kamcsatka: új vagyok itt, na... kell egy kis idő amíg az ember felszedi a szakzsargont :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

(egyébként meg "hétköznapi" embereknek az Ergo az kenguru... az elején még tiltakoztam amikor mondták, hogy nekik is van kengurujuk és nem szeretik, de miután nem sikerült őket meggyőznöm, hogy az Ergo nem ugyanaz a kategória feladtam... na azóta nekem az Ergo kenguru, nem kell magyarázkodnom és mindenki happy:)
Vendég
 


Nem emléxem már, de mintha volna itt vkinek Manducája. Beválik a gyakorlatban?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote]M írta:ert azért a babakocsi csak egyszerűbb két kicsike gyerekkel.


Nem. Határozott nem. (Már ami engem illet.)
banya
 
 


varda tintalle: nekem van, beválik! bár a csípőhordozást még nem sikerült begyakorolnom - ööö, izé, megvalósítanom. de a 7,5 kilós fiamat elöl hordozva simán tudom vinni, nem teher. hátulhordozás gyakorlás alatt.

viszont most szereztem egy "hip seat"-et, ez szuper pl. arra, hogy ha a IV. emeletről akarok vele biztonságban lejutni a (baba)kocsiig, vagy itthon csak pár perces rámcsipaszkodhatnékja van őlordságának.
gale
 
 


fú, ilyen hip seat-et (ha ez az emire én gondolok) én is láttam, 7500-ért vesztegettek egy ilyesmit mostanában, én anno (kb. 1 éve láttam ilyet valakin) teljesen beleszerettem de 7500 iszonyú sok pénz egy polifoammal töltött övtáskáért... (http://teszvesz.hu/item340597195_easy_r ... zo_ov.html)

használtan meg nem láttam eladót sajna :( (az USA-ból meg dög drága behozatni)... én mondjuk azonnal megvenném ha találnék egyet...
Vendég
 


csakegy: én 1.800-ért vettem, nem originál csomagolású, de új (asszem, legalábbis annak tűnik). priviben adok linket hozzá
gale
 
 


Sziasztok!

Újként csatlakoznék a topikhoz, ha megengeditek. Nyolc hónapos a kisfiam. Nem vagyok különösebben szakavatott a hordozás témakörben, csa kvalamiféle ösztönös vonzalmam alakult ki. Arra elég hamar rájöttem, hogy a kenguru, amit még várandósan vásároltunk nem e legmegfelelőbb eszköz. Eleve hülyeség volt 103 centis körfogattal kengurut vásárolni. No, a lényeg, hogy néhány hónapja Kamcsatka Orsi rámruházta az egyik hordozókendőjét,- innen az ismeretség és azóta csak kapkodom a fejem, hogy mik vannak ,a fiam meg boldogan ücsörög, alszik, nézeget a babaslingsben és imádja. Több, mint kilenc kiló, úgyhogy a dupla has, illetve hátizomról én is tudnék regélni. Sajnos a mi környékünkön senkinek nincs ilyen. Csak a hagyományos hordozókendővel próbálkozik néhány anyukaismerősöm. Amennyire gyorstalpalón be tudtam érni itt a csapatot, nekem is az a véleményem, hogy a bamberoo a csúcs a maga kategóriájában, bár hozzáteszem, élőben még soha ne mlátta megy MT-t sem.
Lenne egy kérésem is: ha esetleg valaki tud ebben a témában valakit Pécsett, illetve környékén, szóljon nekem. Köszi. Mindenkinek sok örömet kívánok a hordozáshoz, jön a tavasz, lehet menni kirándulni! Üdv!
Szil
http://picasaweb.google.com/berka134 itt vanak rólunk képek, ha esetleg ráértek és érdekel
beszilva
 
 


jajj de jó, köszönöm:))) Ez tök jó megoldásnak tűnik pl. a buszra felszállásra:)))))
Vendég
 


Szia Gale!

Engem is érdekelne a link! El tudnád küldeni? Köszi!
beszilva
 
 


Annyira belelkesedtem pár hete, hogy kitaláltam, hogy varrok magamnak egy MT-t, aztán ahogy egyre jobba nszemügyre veszem a dolgot, kezdek elbizonytalanodni. Varrt már ilyet itt valaki?
beszilva
 
 


lányok, én nem akarok senkit bepalizni a hip seat-re! ez sem megoldás mindenre, de a magamfajta kendőkötöző antitalentumnak segíség. na, remélem tisztáztam magam :wink:
gale
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkeztem, megyünk holnap, akinek segít, itt egy google maps link.
Most reagálásra nem maradt időm, hétvégén igyekszem behozni.
kattix
 
 


Teszek ide egy nagyon komoly képet. (Szoktunk mosolyogni is)
Kép
beszilva
 
 


Ne aggódj, Gale, nem paliztál be:)) Régóta szemeztem vele, de sokalltam érte 7500-15000 Ft-ot. Nem mindenre megoldás, de nekem tök jó lesz. Mert én azért áruló módon szoktam babakocsizni (ne kövezzetek meg, de egy kilenc kilós gyereket marha nehéz cipelni:), de ha jön a foga, vagy nyűgös ,akkor gyakran kikéredzkedik. Most Zapp-pal nyomulunk és arra nem tudom hová akasztani a kendőt. Ez az öv viszont tök jó lesz. na, hát ez most elég részletesre sikerült ,remélem ne muntattalak vele benneteket. Én örülök, hogy ilyen sokféle megoldás közül lehet manapság már választani. A változatosság gyönyörködtet!
beszilva
 
 


Hihi, ez vicces, most olvastam Orsi tegnapi hozzászólását a babaslingsről:) Na, pont én vagyok a vevő! Nekem tetszik. Bár, az igaz, hogy eddig a max idő, amit benne töltött a gyermek az 2-2,5 óra volt, de ő bírta volna még tovább is, csak én nem. Szóval egy idő után tényleg húzza a válladat, de hozzáteszem, hogy a fiam nettó 9,5 kiló. Mielőtt megvettem volna, használtam egy barátnőmét egy darabig. Szerintem az ilyeneknél jobb, ha az ember kipróbálja, mert ne megy ember kényelméről van szó, hanem ugye kettőn áll a vásár.
beszilva
 
 


Na, akkor egy kis pontosítás: egyik hordozónál sem mindegy, hány kiló a gyerek és mennyi ideig hordozzuk egyszerre. Úgy érzem, nem árultam zsákbamacskát, sőt: minden szükséges infot megadtam a babaslingshez (pár email során), ami egy minőségi cucc. Azt is írtam már, hogy a Babybjörnt is eladtam, és ott is megmondtam, hogy ez a kenguruk közt jó, és kisebb súlyú babánál rövid távra lehet használni, és pont ilyen célból vette meg a vevő.
Azt is sokszor írtam, hogy szerintem a félvállas hordozó hátránya az, hogy félvállas... Attól még nem rossz, de valakinek nem kényelmes, pl. nekem. Viszont a TBW fórumokat olvasgatva az is kiderülhet, hogy a világ összes hordozóeszközének megvan a saját fanclubja. Kendőt is eladtam (elajándékoztam), bár nekem az nem volt se kényelmes, sem az ízlésemnek való... Meg az is kiderülhetett, hogy én a Mei Tai-t tartom hozzám illő és megfelelő hordozónak: eddig hosszú út vezetett.
A becsületességet nagyra tartom, úgyhogy nem szeretném, hogy bárki úgy gondolja, helytelen dolgokat cselekszem.
A babaslingnél 2-2.5 óra szerintem is sok, bár én is hordtam benne a babát ennyi ideig. Utána jött a Babyhwak, a Kozy, meg a Bamberoo. Ő nyert.
Lehet, hogy az afrikai nők félvállas hordozóban (párnázás, meg minden nélkül) nyomják végig az életüket, én nem bírnám. Szóval az, hogy nekem személyesen nem vált kedvencemmé egy hordozó, az nem azt jelenti, hogy az rossz, sőt, a babaslingsről írtam is, hogy helyes tartást biztosít. A blogban is helyet kapott. Az árról meg: én újonnan 15.000-ért vettem, és majdnem vadiúj , hibátlan és tiszta állapotban adtam el az eredeti ár 60%-ért.
Ja, és már azt is írtam, hogy szerintem is ki kellene próbálni a hordozókat megvétel előtt, a babaslingsnél ez is biztosított volt. Sőt, mivel a klubba is el szoktam vinni őket (mindkétszer:-)), aki ott felpróbálta egyiket-másikat, utána vett is olyat, ami tetszett neki.
Szóval fenntartom, amiket eddig írtam, remélem, nem okoztam problémát ezzel senkinek, pl. Beszilvának se:-)) Akit ezúton üdvözlök a fórumon.

kamcsatka
 
 


Hahó!

Bohém mamától nekem is az oasis orange tetszik a legjobban. :)

Megint csak képet tenni jöttem, nemigen tudom követni a felpörgött topikot. :roll: Rákattintva nagyobban is megtekinthető.

Kép

Ne botránkozzon meg senki, nem szoktam én a 16 kilósom hátára kötni a 9 kilósomat :P , de egy kirobbanó veszekedést nagyszerűen megakadályoztam azzal, hogy egy percre a hátára raktam. 8) :D Viszont le is vettem hamar, mert azért nehéz volt neki.

Jó klubozást mára, irigy vagyok!

Zsizsa
zsizsa
 
 


Ja, és Pécsen Liv731 lakik, ő kendőzik és Mei Tai-ozik.

kamcsatka
 
 


Sziasztok!

Beszilva,
itt már többen varrtak mei tai-t :D Én ugyan még nem, és nem tudom, ezt a linket feltette-e már valaki, de ismétlés nem árt, és szerintem jók az illusztrációs képek:

http://www.baypathleos.com/mt_instructions.shtml

Szerintem sem egyszerű két kicsi gyerekkel a babakocsizás. Nekem 23 hónap van a gyerekek között, és most is annyi lesz. BKV-ra babakocsival, az rémálom, főleg a kedves hannoveri villamos. Még szerencse, hogy annyi kedves, segítőkész ember van - nekünk legalábbis mindig segítettek-segítenek. Legtöbbször azt csináltam, hogy metróig autó, onnan kendőbe a kisebbiket, kézenfogva a nagyobbikat. Leginkább csípőre ültettem, Ági hordozós tanfolyama után nagyon sokszor. Ha a harmadik is megszületik, elképzelni sem tudom, hogyan mennénk babakocsival, csak a hordozás működik. Illetve minden tiszteletem azoké, akik 3 gyerekkel (egy csecsemő, egy kétéves, egy négyéves) képesek bemenni a Belvárosba babakocsival, BKV-val.

Livus,
ugye Benneteket láttalak március 15-én a Lánchíd felé, férjed hátán a lányka, fél kettő tájban? Megismertelek, de nem akartalak zavarni, mi meg akkor indultunk hazafelé, iszonyú fáradt voltam. Kisebbikem apja hátán Tatonka vázasban, mert kendőt nem köt fel Életem Párja, az én pocakom pedig már óriási. De még így is jobb volt a tömegben, mint babakocsival. Csak a gyerek nem aludt el a vázasban, pedig kendőben biztosan megtette volna.

Klubozóknak kellemes időtöltést mára!

Üdv,
Nuska+ (39)
nuska1
 
 


Kamcsatka,
szerintem nem kell magyarázkodnod, és teljesen korrektnek éreztem a tájékoztatást.
Én pl. igen jól ismerem a félvállas hordozás hátrányait, de mégis ilyet keresek, és jó okom van rá, hogy miért. Ettől még, ha kérdezik, elmondom, hogy miért ne mideális. Szerintem Beszilva is csak ezt tette. :wink: :)

Apropó, ezek szerint e klubba előre kell jelentkezni, hogy menne az ember? És mennyivel előtte? (Bocsánat, eddig nemigen fért bele ilyesmi nekem,most sem megyek majd rendszeresen, de a májusit megcéloznám.)

Sáfrány,
majd kipróbálnám a bohémmamádat, ha máskor nem, egy varróasszonyoson.
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Érdekes, amit Kamcsatka ír, szerintem is mindenkinek megvan a kedvenc hordozója. Nekem is van mei-tai-om, mégis "kendősnek" vallom inkább magam, ha lehet ilyet egyáltalán, :D mert a kendő az, amiben akár egész nap bírom a kicsit (aki mindjárt 1 éves!). A Kozy irtó kényelmes, de rövidebb távra csak. A párom szívesen viszi a majd' 3 évest a Kozyban, de a kicsit szerintem inkább a kendőben szereti vinni. Az egyvállast én is gyors használatra használom, ha ki-be kell venni a gyereket kocsiból, satöbbi, de az most Szilvire száll pár évre( Egyébként vicces, hogy én nagyon balkezes vagyok, a hordozó meg balvállas, ezért mindig fordítva bújok bele... :oops: :roll: )!

Beszilva, én pécsi vagyok, és rengeteget hordozok, de mint említettem én is legtöbbször kendővel, egy Didy-m van, ilyen:
Kép

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Orsi! szerintem sem kell mentegetőznöd, legalábbis Beszilva hsz-a nem indokolta ezt. úgy tűnik ő elégedett a slinggel.

persze ha azt vesszük, hogy ha ezzel sikerült egy végeérhetetlen hordozóeszköz-gyűjtési lázat kiváltanod nála... hát, akkor értem! :lol:
gale
 
 


Sziasztok,

Varda, nekem is van Manducám, bár nem régóta, de nagyon szeretem! Szuper jó, ahogy Edit is írta, elöl sem érzed benne a gyerek súlyát, ha jól megvan húzva. Én már cipeltem hátul is a lányomat és erre szeretnék majd rászokni, de amíg nincs igazán jó idő, egyszerűbb előre felkapni.
És szerintem gyors is felvenni, én is sokszor arra használom,hogy mikor megyek a másik 2ért az oviba, gyerek M-ba, le az emeletről, be a kocsiba, ovinál ki a kocsiból, be a M-ba és így tovább. Elég gyorsan megvan, mondjuk én nem veszem le magamról teljesen, a derekamon marad és úgy vezetek :oops:

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1
 
 


Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatlak Titeket, és nagy kedvet kaptam a hordozásra. Sajnos elég nyak-hát-derék fájós vagyok, illetve túl vagyok 3 vállficamon, így nem egyszerű hordozót választanom. Eredetileg Baboo Snugli-Babazsákra gondoltam (pikk-pakk fel lehet venni ügyesség nélkül), ezzel kapcsolatban nem tudom, tudtok –e mondani valamit, ami miatt ne felelne meg a hordozáshoz. Viszont mivel ennyire nyavalyás vagyok, szeretnék találni valamit, aminek még jobb a súlyeloszlása, hogy tovább bírjam. Mindehhez még hozzá tartozik az is, hogy nem vagyok ügyes típus (kötözés...) és a fentiek miatt túl nagy akrobata mutatványokra sem képes. A hordozó leendő tulajdonosa most 3,5 kg, úgyhogy egész újszülött kortól használható dolog jöhet szóba. Esetleg az is szempont lehet, hogy mennyire lehet a hordozóval együtt játszani az ovisommal.
Megosztanám Veletek, amire eddig jutottam, véleményezzétek légyszíves, bízom a tapasztalataitokban :lol: !
Az egyik esélyesem a rugalmas kendő lenne. Ezzel kapcsolatban aggályom a kötözés, illetve, hogy nagyon meleg lesz nyáron. Ilyet néztem a liliputiaknál, illetve a babaközelben oldalon. Van a két fajta között lényegi különbség?
Ami nagyon szimpatikus, az a Manduca, kivéve az ára. De, ha mindent tudna, akkor valahogy kigazdálkodjuk, csak ne kelljen állandóan jobb hordozót keresgélni. Talán ebbe kevésbé melegedne bele nyáron a kicsim. Csak nem tudom, hogy tudok –e annyira tekeregni, hogy be tudjam kapcsolni a csatokat, illetve, hogy bele lehet –e már a babám a gyakorlatban biztonságosan tenni. Esetleg van valakinek egész kicsi babával tapasztalata Manduca hordozóval? A bemutatóterembe, ahol meg lehet próbálni, nem igazán vágnék neki BKV-val.
A liliputi háti hordozó mennyire hasonlít a Manduca-hoz? Gondoltam olyan variációra esetleg, hogy az elején a rugalmas kendő, utána pedig a liliputi háti, esetleg elöl is hordva, ha már tudja tartani a fejecskéjét. Ezt próbálta már valaki „fordítva” felvenni?
Ha más ötletetek van, azt is szívesen fogadom :shock:
Bocs, hogy kicsit hosszú voltam, várom a véleményeteket – tapasztalatotokat!

Móni
norsi
 
 


Szia Kinga!

Azt szeretném kérdezni a Manduca-ról, hogy ha úgy veszed fel elölt, hogy hátul keresztezed a csatot, nehéz bekapcsolni? (amikor a gyereket átölelve kell nyúlni)
Te mekkora gyerekkel használod?
Meg bármi tapasztalatnak örülnék!

Móni
norsi
 
 


norsi: barátaink 2 hónapossal már mandukáznak. ha hosszóra hagyod a szárakat, és elölre felveszed a bébit, átveted a válladon a szárakat, bekapcsolod, és utána jó szorosra meghúzod, akkor nem olyan komoly tornamutatvány.

bár ahogy én szoktam fel/levenni, arra azt mondta vki, hogy szerinte ezek után még egy kényszerzubbonyból is ki tudnék bújni :?
gale
 
 


Szia Móni,

nem sok tapasztalatom van még, de azt szívesen mogosztom. :)
Én lányom 9 hónapos, 7-8 kg körül. Az újszülöttkorról nem tudok nyilatkozni, van újszülöttszűkítője, de mivel én kb. 1 hónapja használom, így ez kimaradt.
Nagyon szeretem, először én is bénának gondotam magam, de látva a férjemet :lol: Azóta ő is megtanulta.
Én nem keresztezve hordom a pántokat hanem van-egy összekötő pánt, azt kapcsolom össze. Keresztezve egyszer próbáltam, de vágta a nyakam, de lehet csak túl szorosra volt húzva. Még megpróbálom majd.
Hátul is nagyon jó, de az én gyerekem ugye nagyobb. Egyébként én is hátfájós vagyok, eddig nem volt gondom, bár több óra cipelést megérezne a derekam szerintem. Még nem próbáltam, de otthon ebben alszik a gyerek ha már nem bírom tartani :oops:
Az ára kicsit horror, de végül én is rászántam a pénzt, pedig sokkal olcsóbban akartam valami megoldást.
Én még majd mei tai-t szeretnék varrni, kipróbálni az milyen, de azt hiszem az egész pici babával nem használható

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1
 
 


bár ahogy én szoktam fel/levenni, arra azt mondta vki, hogy szerinte ezek után még egy kényszerzubbonyból is ki tudnék bújni :?[/quote]

Ez jó Edit, tetszik :lol:

Kinga

Kép

Kép

Kép
zorka1
 
 


Szia Móni, nekem Ergom van, ezért érzem kompetensnek magam, hogy a liliputis hordozóról írjak, amit most a börzén meg is tapiztam. Mint tudjuk, ez nagyon hasonlít az Ergora, a különbség a minőség. Például a body részét vatelinnal kitömték, ami nyáron nagyon meleg. A kapucnija, mert már az is van, dupla anyagból készült, és ugyanolyan erős vászon anyagból, mint a hordozó teste. Ez így megint meleg, meg elég merev is. Amúgy beszéltem a lánnyal, aki ezeket varrja, és ezt mind fel is vettettem neki, úgy tűnik, hogy változtatni fognak rajta. Megbeszéltük vele, hogy ez a modell télen nagyon jó.
Az Ergot újszülötthöz is lehet használni szűkítővel (most keres itt valaki közülünk ilyet), de én azt hiszem inkább rugalmas kendőbe tenném helyette a kicsi babát.
babintiti
 
 


Edit, Kinga,
köszi a tapasztalatotokat! Ez jól hangzik, hogy talán még én is be tudnák csatolni :D
Szerintetek a fejét tartaná egy csecsemőnek rendesen?

Babintiti,
először gondoltam az Ergo-ra is, de az az újszülött szűkítővel még drágább. A szűkítős megoldása nem tetszett, olyan érzésem volt a bemutató cd-t nézve, hogy ennyi erővel bármilyen hordozóval, odaszoríthatnám a babát magamhoz így bebugyolálva.
Bevallom, ki is próbáltam házilag, hát, nem igazán értékelte...
Köszi a liliputi beszámolót! Úgy tudom, az új típusú háti kb 1 hónap múlva lesz elérhető.
Egyébként az Ergot valamiben jobbnak tartod a Manduca-nál?

Móni
norsi
 
 


Sziasztok!

Mi nemrég értünk haza a taliról, nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezést Orsi! Annyi mindent akartam mondani, kérdezni, megbeszélni, most jutnak sorban eszembe, írok privit. :)

Jó végre arcokat csatolni a felh.nevekhez, csak nem vagyok biztos benne, hogy mindegyikhez jót csatol az agyam, még kell egy pár alkalom. :)
kattix
 
 


köszi Orsi, klassz volt!
gale
 
 


Móni, én úgy tudom, hogy az Ergo, Manduca, Yamo: ez mind nagyon-nagyon hasonló. Szabásban, mintára más, de hasonló elven működik. Volt már valaki, aki össze is hasonlította. Arra emlékszem ebből, hogy az egyik kicsit letolja a csípőnadrág derekát (pl. az én Ergom).

Patrícia
babintiti
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?