Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatlak Titeket, és nagy kedvet kaptam a hordozásra. Sajnos elég nyak-hát-derék fájós vagyok, illetve túl vagyok 3 vállficamon, így nem egyszerű hordozót választanom. Eredetileg Baboo Snugli-Babazsákra gondoltam (pikk-pakk fel lehet venni ügyesség nélkül), ezzel kapcsolatban nem tudom, tudtok –e mondani valamit, ami miatt ne felelne meg a hordozáshoz. Viszont mivel ennyire nyavalyás vagyok, szeretnék találni valamit, aminek még jobb a súlyeloszlása, hogy tovább bírjam. Mindehhez még hozzá tartozik az is, hogy nem vagyok ügyes típus (kötözés...) és a fentiek miatt túl nagy akrobata mutatványokra sem képes. A hordozó leendő tulajdonosa most 3,5 kg, úgyhogy egész újszülött kortól használható dolog jöhet szóba. Esetleg az is szempont lehet, hogy mennyire lehet a hordozóval együtt játszani az ovisommal.
Megosztanám Veletek, amire eddig jutottam, véleményezzétek légyszíves, bízom a tapasztalataitokban
!
Az egyik esélyesem a rugalmas kendő lenne. Ezzel kapcsolatban aggályom a kötözés, illetve, hogy nagyon meleg lesz nyáron. Ilyet néztem a liliputiaknál, illetve a babaközelben oldalon. Van a két fajta között lényegi különbség?
Ami nagyon szimpatikus, az a Manduca, kivéve az ára. De, ha mindent tudna, akkor valahogy kigazdálkodjuk, csak ne kelljen állandóan jobb hordozót keresgélni. Talán ebbe kevésbé melegedne bele nyáron a kicsim. Csak nem tudom, hogy tudok –e annyira tekeregni, hogy be tudjam kapcsolni a csatokat, illetve, hogy bele lehet –e már a babám a gyakorlatban biztonságosan tenni. Esetleg van valakinek egész kicsi babával tapasztalata Manduca hordozóval? A bemutatóterembe, ahol meg lehet próbálni, nem igazán vágnék neki BKV-val.
A liliputi háti hordozó mennyire hasonlít a Manduca-hoz? Gondoltam olyan variációra esetleg, hogy az elején a rugalmas kendő, utána pedig a liliputi háti, esetleg elöl is hordva, ha már tudja tartani a fejecskéjét. Ezt próbálta már valaki „fordítva” felvenni?
Ha más ötletetek van, azt is szívesen fogadom
Bocs, hogy kicsit hosszú voltam, várom a véleményeteket – tapasztalatotokat!
Móni