Új privát üzeneted érkezett!

Halihó Marek!

De örülök!!! Már nagyon vártam, hogy jelentkezz!!! Látod, tünetek?! Mit nekünk! Boldog tünetmentes pocakosodást!!!!
Millió puszi!!!!

Andi
Kép
handrea75

Marek! Gratula az uh-hoz!

Inez! Engem is csak 12+5 naposan nézett meg a dokim, ragaszkodott a betöltött 12. héthez, nem akart előző héten uh-ot csinálni. Szóval ne parázz! Talán így biztosabb volt adolgában. Jó nagy is lett a baba- CRL 6,7.

Nagy fej: nekem is azt mondta a doki, hogy nagy a feje...erre megkérdeztem az baj? Erre csak mosolygott, hogy nem....

Holnap megyek kombinált genetikára az Istenhegyi útra- kiváncsi leszek mennyit nőtt 6 nap alatt!
Ki is megy ma du. oda? Reggel még benézek, várom a híreket!!!!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva

Sziasztok!

Sensi - persze, talizhatunk, meg gondoltam, ha kell vmi itthonról, szívesen kiviszem nektek. A pontos progit még nem tudom. Még azért messze van a június. :)
Az én nacim drapp színű, egyenes szabású vászon gatyó. Kicsit sprtosabb fazon, de ha akarom csinibben is fel lehet vele öltözni. A derekában van gumi, amivel lehet álítani, meg a pamutbetét, amit most még befelé visszahajtok, hogy ne érjen fel a melltertómig. :oops:
Mi volt a dokinál?

Gaba - ne stresszelj a védőnő miatt, csak papírokat töltöget. LEgalábbis az enyém, meg beszélgettünk egy kicsit. Semmi extra. Közben látom, már túl vagy rajta. :oops: Gratula a kis okoskához! :)

Adri- Nyugi! Ne, hagyd magad felhúzni! Menj el a másik időpontra és meglátod minden ok lesz! EGyébkéánt én is majd csak jövő kedden megyek. ÉS már nagyon várom!

Marek - olyan jó olvasni, amit írtál!!! GRatula neked is!NEm tudjná valaki megtekerni az idő kerekét egy héttel?

Barifelhő - neked is gratulálok!

Peva - csak ügyesen holnap! :D

Velem ma igazán semmi izgi nem történt. Ja, de nagy sikert aratott a suliban az új nacim. A gyerekeim mikor megláttak modták is: "Betti néni, azért már látszik ám!" :D Volt egy lányzó, úgy köszönt el: Csókolom Betti néniK ! Az elsős kislányaim meg miközben ölelnek, simogatják a hasam. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lányok,nagyon-nagyon köszönöm a biztató szavakat!!!nagyon jólesett tényleg!ismét optimistább vagyok!...

Marek:én is gratulálok!!!örülök,h minden rendben! :D
akkor eddig úgy néz ki,h októberben tele leszünk kispasikkal! :D de jó lesz!!!

egyébként az idő kerekét én is szivesen felpörgetném!!!olyan türelmetlen vagyok! :oops:

Betty:jó olvasni,h ilyen kis aranyos tanítványaid vannak!megmondom őszintén én szinte féltem bemenni a hugom sulijába mikor elsős volt! bocsánat a kifejezésért,de olyan állatok voltak ott a gyerekek,h... :shock: csúsztak-másztak a földön, tépték harapták,lökdösték egymást,ordítoztak(gyönyörű kifejezésekkel), stb... nem nagyon telt el úgy hét,h hugom ne harapásokkal,kék-zöld foltokkal, szakadt ruhában jött volna haza!...persze a tanárok rájuk em szóltak volna,mert "hát még kisgyerek", de ha szóltak is max. kiröhögték!...meg voltam bent egyszer vmi foglalkozáson,met anyukám nem ért rá...a tanárnéni elkezdett olvasni erre az egyik kisfiu ennyit reagált: miért ezt a szart olvassa? :shock: a többi meg röhögött...
na igen...szolnokon ilyen a waldorf!azóta hugom másik suliba jár...
bocs ezért a hosszú véleményért,de tényleg jó ha ilyen aranyosak a gyerekek,mint nálatok! :D
Vendég

Marek, Bari, gratula az eredmenyekhez!!!!! Eddig csak fiuk vannak ugye?? Tok jo, hogy lassan tudni lehet, kinek mit hoz a golya... :lol:

Mi most jottunk meg, sikerult hanyas nelkul megtenni az utat, es meg sokat sem kellett varni a dokira! Noci volt, nagyon jo fej, remelem, igy, hogy o a konzultansom, ha csaszarra kerul a sor, akkor o fog muteni is!
Megneztek, kepzeljetek csak hasi uh-val, annak ellenere, hogy pont elotte mentem pisilni, is nagyon jol latszottak! 38mm mindketto, jo nagyok, es nagy valoszinuseggel egypetejuek!!! Nem egy burokban vannak, ami jo hir, latszik koztuk egy vekony kis membran fal.

Jovo 7re behivott NT uh-ra, meg akkor lesz vervetel is, ugyhogy megiscsak csinaljak ikrekkel is... itt nalunk ezt kulon kerni kell, es fizetni erte (£200), nem allja a TB. A csajszi nagyon ajanlotta, de egyvalami nem hagy nyugodni.. ok, hogy prozitivan allok hozza, de mit csinalok, ha megis magasabb lesz a mert ertek????????????

dragonfly

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jó híreket kapott a vizsgálatokon. :)

Néha én is úgy érzem, mintha a picur mocorogna. Elég látványos már a poci. Muszáj volt nekem is gatyót venni.
Igaz alapból volt has rendesen :), de kolléganőm tegnap mondta, hogy most látszik rajta a "kerekedés".

Sajna még barnázgatok. Remélem a héten már elmúlik, mert nagyon idegesít. Holnap a táppénz miatt főorvosira kell mennem reggel. Még sosem voltam, kíváncsi leszek, hogy mi lesz.
Jövő héten szerdán meg Győrbe kombinált vérvételre. Remélem minden rendben lesz.

Az álomról: én még nem álmodtam a picurral. Viszont a hétvégén mesélte a párom, hogy ő viszont igen. :) Sírt a pici, ő felvette és nyugtatgatta. Ő azt álmodta, hogy lány lesz. :)

Most megyek, mert még hajat akarok mosni.

Üdv.

Melus
Kép

Kép
melus071

Csak gyors beugrom, mert dolog van.
A lényeg: nem jött ma a védönö, mert közbejött vmi.
Betty: A védönönél már voltam, most azért idegeskedek, mert ö jön majd hozzánk, és nem tudom, hogy mennyire nézi át a lakást... :?
Szaladok el

Mindenkinek gratula!!!

kgaba

dragonfly:neked is gratula a picúrokhoz!!! :D

kgaba:legalább még maradt egy kis felkészülési időd! :wink:

Lányok,ne haragudjatok,annyira nem ideillő,amit most írok,de nem birom megemészteni!láttam a híradóban,h zsákbaraktak 2kölyökkutyát és fáhozverték őket!szerencsére megmentették őket,de látszódott rajtuk,h mennyire félnek és el is törtek az egyiknek a pici lábai!Borzasztó!én elbőgtem magam! milyen ember képes ilyenre??? :cry:
Vendég

Sziasztok!!

Bocsi lányok, vacakolgat a netünk. Amint tudok visszaolvasok és írok.

MINDENKINEK GRATULA MINDEN VIZSGÁLATHOZ ÉS EREDMÉNYHEZ!!

Mi is jól vagyunk, tegnap megvolt az integrált teszt első vérvétele Pesten. ELőtte Szegeden is vérvétel, sima vérkép-vizelet. Ma este hozza el apa az eredményem, kíváncsi leszek......

Marek!
Neked mikor lesz a 2. vérvétel??????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Mi van ma délelött???Sehol senki? :?:

Zsuzsu,látom te már megint bagolykodtál :D
Vendég

Én hulla vagyok. El tudnék alunni bármelyik percben. És csak addig jutok mindig, hogy benézek, van-e vmi történés.

Zsuzsi:
Bizti jó lesz az eredmény!!!!

Lányok!

Ki volt 4D uh-on? Csak a szép képekre emléxem, és hogy kisfiú volt. Bocsánat, hogy kiment az agyamból, hogy ki volt!!! Pesti? Ha igen, hol volt? Kinél? És mennyi volt?

kgaba

En vagyok neha neha a hatterben..... egesz ejjel a tarkoredo szuresen agyaltam, alig aludtam vmit, az is tele volt remalmokkal...:( reggelt pedig 2x hanyassal kezdtem...:(

ugyhogy most probalok eletet verni magamba...

Zsuzsu ++++++++ az eredmenyhez, biztos jo lesz! :)

Adri, te most tanulsz, vagy otthon vagy?

dragonfly

Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak egyedül tartom a frontot az irodában!
Közben pedig teljesen máshol jár az agyam, mert ma van apa szülinapja :D és még sehol nem tartok, még a kitalált ajcsit is meg kell vennem, meg pogi+üdítő+pezsgő stb. mert jön a family :P

Barbi olyan édes volt reggel, átsettenkedett az ágyunkba (elég gyakori :wink: ) és elkezdett suttogni a fülembe: Anyucika, ma már adthatok apának szülinapos puszit titokban? :lol: :lol: :lol:
Annyira édes volt! Napok óta Boribon születésnapját olvassuk, mert próbálja megérteni, mi az a titok:.. (biztosan ismerik a gyerekesek, aki nem, az majd megismeri, az tuti!!!)
Szóval ma bulizunk otthon, én végkimerültségig rohanom és pörgöm a napot, de sebaj, már csak 3-at kell aludni és én is megyek uh-ra! Pillanatnyilag csak szombat 17 óráig van jövőképem!!!!

Andi
Kép
handrea75

Dragonfly: nyugi!ne izgulj! minden rendben lesz! nem szabad másra gondolni!!! :wink:

egyébként én most itthon tanulok! :D még most nappalin vagyok(de nem mondhatnám,h túl sűrűn járok suliba :lol: ), viszont a köv. félévtől átjelentkezem levelezőre!...

Andi,nagyon édes a kislányod!!! :D sok szerencsét,kitartást a szervezéshez és a bulihoz! :wink:
és nálad is minden ok lesz szombaton!

én meg lehet,h csak pénteken tudok menni uh-ra mert holnap még dolgom van itt miskolcon és lehet,h nem érek haza időben! :?
Vendég

Sziasztok!

Kicsit jöttem hangulatot rontani...igazából panaszkodni.
Tegnap délután óta vérezgetek. :( Görcs szerencsére nem volt.
Gondoltam, várok egy picit, hátha alábbhagy. Pár kórház ambulanciáját megpróbáltam elérni: sem a Rókus, sem a Szent István, sem SOTE nem vette fel...egyedül a MÁV kórház, de ott meg bagatellizálták a dolgot..."nyifi-nyafi, az első 12-hétben úgysincs mit tenni", de azért ha gondolom, menjek be....stb-stb. :shock:

Aztán elrohantunk este a férjemmel ügyeletre a SOTE 1. sz klinikára (VIII.ker.), mert nem szűnt a vérzés. Azonnal manuális és ultrahang vizsgálat...soronkívül.
Egy szimpi doktornő vizsgált, baromi óvatosan. Ultrahangra a férjem is bejöhetett..és megláttuk a korának megfelelő 31 mm-es kincsünket...
Képzeljétek, mozgatta a fejecskéjét jobbra-balra, és a kis karjait fel-le...izgett-mozgott, és olyan gyorsan vert a kis szíve...el is sírtam magam. A baba jól van, de sajnos a lepény kicsit elkezdett leválni. 25x8mm-es részen.

Kaptam Utrogestan kúpot, napi 2x1 kell, hogy támogassa a terhességet. És totális ágynyugalom. :(
Úgyhogy szobafogság...szerencsére javul a helyzet...már nem olyan erős a vérzés sem.
Holnap van az első randim a védőnővel...kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani. Még nincs is terheskönyvecském. És még vérvételen sem voltam.
szöszke

Szoszke ne izgulj, csak pihenj nagyon nagyon sokat!!!!! Az Utro majd segit meglatod...
Nekem van baratnom, aki vegigfekudte az EGESZ terhesseget, de megerte, mert csodas kisfia szuletett...:)
Es tenyleg fekudj, es ne csinalj semmit!!! Van aki tud segiteni??

dragonfly

Persze, férjecske sürög-forog körülöttem...teljes mértékben kiszolgál, nincs gond. Most éppen elment dolgozni 11 körül, és azt mondta, megpróbál előbb eljönni. Elég rugalmas a munkahelye szerencsére.
Csak én nem vagyok annyira fekvős..vagyis szeretek lustizni, de így nem, hogy kényszer. Különben este 10 körül elaludtam és hajnal 4-kor felébredtem...reggel 7-ig nem tudtam visszaaludni...de nem zavart, mert gondolkodtam...megterveztem, hogy kell ma lemondanom a programjaimat (zenetanár vagyok, délutáni tanítással)...
szöszke

filmek? olvasas?
nekem sokat kellett fekudni az elejen, ugyhogy megertelek... bar en eleg hulla is voltam/vagyok, legszivesebben egesz nap fekudnek..:)

Jo, hogy a ferjed tud rugalmasan dolgzoni, es korbeugral ... :)

dragonfly

Szöszke:én is csak azt tudom mondani,h ne aggódj!én is véreztem!(elég durván!folyt,mint a víz)aztán kb 3hét barnázás!de "szerencsére" már csak sima fehér folyásom van! feküdtem 2hétig és minden nap 3x2 magne b6-ot szedtem,meg egy c-vitamint!nekem segített! :wink:
és sztem is szerencséd van,h a férjed tud segíteni!:D
Vendég

Sziasztok!

Csak az előző oldalt futottam át, bocsi!

Csajok!
Akik már voltatok vérvételen mennyi időt vártatok?? Hogy bírtátok éhgyomorral????
Nálam az első babánál nem voltak gondok, de tegnap, elég nehezen viseltem. 6:45-8:15-ig vártam, mire bejutottam, ebből 40 percet álltam. Szédelegtem, émelyegtem.... Mérgelődtem is, h mi a francért adnak időpontot, ha tojnak rá??? Az sem tudom megérteni, h miért nincs egy külön ablak, ahol a kismamik papirjait veszik el és miért nincs egy nővér, aki a kismamiktól veszi le a vért.

Más városokban mi a helyzet??????

(a magam kínja mellett nagyon sajnáltam a kismamikat akik cukorterheslésre jöttek. Órákat vártak, vérvétel, cukros "lötty", majd 2 óra várakozás, vérvétel és utánna pisilhettek.... )

Akik voltak genetikai vérteszten mikorra hívtak be benneteket a 2. vérvételre??????

szex:
lanyhult a libidóm, a fáradtságra fogom. Nagyon igényélem az összebújást, de ennyi elég is... remélem javul majd a helyzet.

Perdo!
Én 15.-én megyek a dokinkhoz.
Szépek a képek, sok boldogságot Marcihoz!!!!!
Hol voltatok UH-n?? Ki csinálta?? Mibe került?????

Próbálom elérni Dr. Horváth Emesét, de nem veszik fel. Nekem a leletemre a 62/544-951 számot irták. Tudsz másikat?????

Megérdemled, h nyugott babavárásod legyen! Nagyon jó, h szerető család vesz körül. Kicsit irigykedem is!

Sensi!
Mikorra kaptál időpontot???
Bocsi, h beleszólok, de jobb egyedül, mint egy rossz kapcsolatban! Babával is találhatsz szerető társat! Természetesen azt kívánom, h a párod megbékéljen és boldogan éljetek.

Adri!
Én is szoktam a babával álmodni, főleg, h ikrek. :lol: Tegnap a genetikai vérvételen megállt benne az ütő egy pillanatra, amikor az adatfelvételes csaj kérdezte, h hány baba van. Mondom EGY. Mire nézegeti az UH leletem amit vittem , de nagy nehezen kinyögte, h tényleg egy.........
3-kor ébredtem, ami nálam már meglepő. 21-3-ig aludtam!!!!! Igaz, a tegnapi nap kimerített kissé.

Nyugtonmalac!
Picit nagyobba nem lehetne a táblát??

Barifelhő!
Gratulálok a kíváló UH eredményekhez!!!!!

Andrea!
Én nagyon sokat emelgetem a fiamat. (13-14kg :oops: ) Etetőszékbe, ágyába, hintába...és persze ha elesik, akkor is felveszem vígasztalni. parázok emiatt, de egyedül vagyunk itthon, nincs aki megtegye helyettem. Persze ha itthon van apa, Ő csinál minden ilyet. Igaz van amikor csak ANYA kell. :lol: Amitől még tartok, az a peluscserekor, h ne rúgjon hasba. Így egy kispárnát rakok a póló alá, így védekezem....
Én összebújáskor melléfekszem, elfogadta...

Marek!
Örülök a jó eredményeknek!!!!!! Legyen meg a szívetek vágya!!!!

Bettyna!
Aranyosak lehetnek a tanítványaid! Mi is kérünk nacis képet!

Dragonfly!
Gratulálok a hányásmentes úthoz és a jó eredményekhez!! :lol:
Tudod egy mérés nem mérés.... Azt elmondták nekünk is, h a baba hogylétét a legpontosabban a magzatvízvétel( magzati sejtek lehetnek benne) adja. Vagyis vagy hiszel a vérteszt eredménynek, vagy nem. Hiszem, h minden rendben lesz és nem lesz okod bizonytalanságra!!!!

Kgaba!
Bizakodom én is, de ürülnék, ha már május elseje lenne :lol: :lol: :lol:

A 4D-s Uh általában 10 ezer (alapos genetikai vizsgálat) Ha képet, videót, dvd felvételt szeretnél az +2 ezer kb.

Várom a híreket a mai vizsgálatokról, UH, ki hogy van.......
puszik!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Kicsit feldobom a hangultatot - hátha átragad Rátok is!
Most értem vissza kombinált genetikáról, minden eredmény szuper.
Bár azt valaki elmagyarázhatná múlt héten a tarkóredő: 1,9 mm, ma meg 1,2 mm. no comment. de 3 alatt van, az a lényeg. orrcsont is meglett elsőre.
Doki amint meglátta a babát, mondta minden rendben! Ez jól esett. Amúgy nem volt egy szószátyár....
A vérvétel nem ment zökkenőmentesen (mindig nehezen találnak vénát): el is zavartak inni 2 pohár vizet, de 20 perc múlva sikerült vért is venni.
A biológus nagyon megnyugtató volt. Külön felhívta rá a figyelmemet, hogy majd amit csinálnak AFP-t a kórházban, annak lehet, hogy szar az eredménye, de azzal ne is foglalkozzak, mert most ez megnyugtató eredmény.
Az uh-ról kaptam DVD-t, szóval meg tudom mutatni Apának is. :)
Egy kép erejéig 3D volt, persze az arcát eltakarja a kezével, a lába közt meg csak a köldökzsinór látszik. Doki mondta, hogy majd 1 hónap múlva kiderül fiú vagy lány.
De nekem totál mindegy! Nagyon happy vagyok!
CRL 78 mm, 6 nap alatt +11 mm :) bár apjuk kevesli....nem tudom mit gondol mekkora hely van bennem :)
Majd teszek föl képet, csak sok a melóm (márciust nem zártam még le...)

Szöszke! Én 12. hét végéig adagoltam az utrot. Maradt is egy doboz. Szívesen elküldöm Neked, pü-ben írd meg a címed.

Táblihoz: köv. vizsgálat: április 18.

Kívánok mindenkinek hasonló megkönnyebbüléseket!

Puszi Mindenkinek!

peva

Peva,
aranyos vagy, de pont annyi bogyót kaptam, hogy kitart, ameddig szabad szedni. :)
Az előbb voltam wc-n és nincs vérzés...gyorsan lekopogom a dolgot...
szöszke

Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltűntem, de tegnap nagyon fáradt voltam amikor hazaértem!
a lényeg, hogy minden rendben van, 6,8 cm a kicsike (tehát jóval nagyobb, mint a vonalzó szerinti kora), és az NL 1,6 ill, a másik helyen 2 volt.Iszonyú mozgékony volt, meg nem állt egy percre sem. A géndiagnosztikán is minden rendben volt, a véreredmény is ok.
És ime 1-2 kép róla: Kép Kép

Kép
kalózlány

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, de a táblát nem lehet nagyobbra beszurni. Az a baj, hogy max 600x600-as felbontása lehet :( Tudom, hogy így kicsi, de majd kitalálok egy jobb megoldást, oké?

Szöszke: sajnálom, hogy kényszer pihin vagy. :( Az első terhességemnél én is azon voltam 4 hónapig, utána csak simán vigyázni kellett. A legfontosabb, amire figyelj oda, hogy bármennyire is aggódsz, próbálj meg nyugodt maradni. Erre azért van szükség, mert a babád is érzi amit te, és meghatározó lesz a születése utáni természetét illetően is. Ha nyugis vagy, nyugis babád lesz, ha ideges, akkor ideges babád... :) Nekem bejött, de nagyon nehéz feladat.
Javaslat: számítógépes hozzáférés internettel az ágyba :), tv, könyv hegyek, és segítő férj :D Akkor hamar eltelik ez a kényszer pihi időszak.

Minden sikeres UH-hoz gratulálok a szerencsés mamiknak, akik már láthatták a gyönyörű babájukat! :P

A képeket köszönöm! Nagyon szépek, és kedvcsinálóak a 4D-hez.

Nekem most rengeteg dolgom van, így főleg csak olvasok... Ne haragudjatok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Szöszke - Én is nagyon sajnálom, de a lényeg, hogy már javul a helyzet! Biztos nem lesz könnyű ágyban maradni, de bírd ki és tényleg próbálj nyugodt maradni.

Peva - Nagyon örülök neked/nektek! Gondoltam rád napközben, hogy talán most már megnyugodtál! Ugye így van, és felhőtlen az öröm?!? :D

Zsuzsu - Megpróbálom rávenni majd Apát, hogy kapjon le és tötsük fel a képet, de lehet, hogy csak a hétvégén lesz belőle vmi, mert mostanában elég fáradtan és későn esik haza. De amint lesz felteszem, ígérem!

Velem amúgy semmi izgi nem történik. Számolom, hogy hányat kell még aludni keddig. :D JA, meg dolgozom, hazajövök, kidőlök egy órára, mire Apa hazaér magamhoz térek. Beindult a jövő tanév tervezése a suliban, így nem sétagalopp egy nap. Ennyi.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Megpróbáltam feltölteni a kicsi tegnapi képét. A jobb oldali kör a buksija, épp szembenéz a kamerával. :)

Kép
szöszke

Sziasztok!!

Peva!
DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ :lol: :lol: Nekem is azt mondták tegnap genetikán, h az AFP helyett sokkal értelmesebb, pontosabb lenne, ha ezt a vértesztet finanszírozná az OEP..... A tarkóredő adatról pedig annyit, h elég pld. ha előredől a baba, máris más érték, mint amikor csak fekszik....

Kalózlány!
SZUPER a kép (bár az alsőn nem tudok eligazodni :oops: :oops: ) Neked csak egy vérvétel van????? Mennyi az eredmény?? (úgy tudom 1: 300 felett rendben van)

Nyugtonmalac!
Valahogy át lehet tenni a táblát az internetre és a linket becsatolni a profilodba. Akkor az aláírásodban bármekkora méretben megnézheti aki kíváncsi. Az elméletet tudom, de a gyakorlatban nem tudtam megcsinálni.
A sok dolgodhoz sok erőt kívánok!!!!!

Bettyna!
KÖSZÖNÖM!!!!!!!!! Várok türelmesen. Igazából az Uram miatt kértem az UH képeket....mert Ő nem tud bejönni Velem. Lehet, h a genetikai UH-ra (18-20. hét körül) viszek fényképezőt és fotózok (vagy megkérem az asszisztenst, h fotózzon :oops: ) :lol:

Szöszke!
ÉDES!!!!!! :lol: :lol:

Mi:
A férjem elhozta a vérképem, egész jóóóóó . Vannak csillagok, de szerintem nem vészes. Egyedül a vasam alacsony - mindig az volt, szülés után vas injekciókat kaptam-. (a referencia érték 8,8-27 umol/l nekem 6.8 az érték. Aszzem Tardyferon lesz ebből :)
Ábel jól van.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!
Csak egy rövid életjel. Megvagyok, a dokinál kb 10 percet voltam, megmérte a vérnyomásom, súlyom, elmondta mit nem ehetek (sushi, camambert, véres húsok stb), megkérdezte szedek-e vitamint, ööö asszem ennyi. Továbbítja az adataimat a kórháznak, és a midwife felhív majd időpontot egyeztetni az első vizsgálatra. Úh nem tudtam meg többet.
Egyébként most valahogy megnyugodtam, nem tudom, érzem, hogy minden rendben van odabent...és remélem így is van! A rosszulléteim is visszatértek, minden délután és főleg este lefekvés előtt, elég kellemetlen...egy B6-tal alszom el. De a hányástól nagyon messze vagyok, csak nem jó érzés, na. De hála égnek már csak egy bő 2 hééééét! És állítólag sokkal jobb lesz. Ez az erőltetve evés már nagyon rossz, érzem, hogy nem is eszem eleget, de hát úgy kell belediktálnom magamba, általában nem kívánok semmit, ha mégis, abból is alig tudok enni egy kicsit. :S
Ne haragudjatok, de most képtelen vagyok többet írni. Nagyon nagyon fáradt vagyok, és rosszul is vagyok. Bekapom a B6-omat, és hajrá szundi. Ja ez a másik, minden nap 4-5 fele felébredek, és nem tudok visszaaludni! Borzalmas!!! Tapasztalt még vk ilyet?
A novemberiekhez most írtam egy csomót, majd' 2 oldalt kellett pótolnom, sajnos elfogyott az energiám, de igyekszem behozni...csak nem tudom mikor, mert hnap meg bulizni megyünk, daddy előszr játszik egy normális partyn Londonban.
És ezt még le kell írnom, hogy ma vettem egy nagggyon jó könyvet! A terhesség 280 napjáról szól, minden nap 1-1 oldal, 1-1 4D-s fotóval, alatta leírás, h mi történik a babával, mellette pedig egy nagyobb szöveg, ami a mamáról, mamának. Mi történik veled, tanácsok, vizsgálatok, lehetséges betegségek, torna, jajj minden, le sem tudom írni. Nagyon jó könyv! És a legjobb, hogy tök kicsi, kb 12cm magas, de hosszúkás. Otthon van vm hasonló?

Na tényleg lelövöm magam, mert már azt sem tudom mit írok, iszonyat fáradt vagyok!
Vigyázzatok magatokra! Jelentkezem hamarosan!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Szöszke!
Nagyon aranyos a kicsi!!! Pihenj sokat és minden rendben lesz!!!

Zsuzsu!
Sajnos a pontos értéket a véreredménynél nem jegyeztem meg, mert nem kaptam meg azonnal, és telefonon közölték, hogy minden teszt negatív lett, és küldik postán a pontos számokat! volt ultrahang is, 25 percig küzdött a doki, hogy meg tudja nézni a tarkóredőt. Aludt a kis aranyos, mert az Istennek sem akart elmozdulni, hogy megmérhessék. A SOTE-n viszont annyira mozgott, hogy amiatt nem tudták megmérni elsőre. Szóval én élveztem, mert annál többet moziztunk, és a géndiagnosztikán a férjem is benn volt, na ő teljesen a hatása alatt van, nem gondolta, hogy már ennyire mozog, és hogy én miért nem érzem?!!!
19 perces DVD-t kaptunk, majd lesz mozizás hétvégén a családnak :D

Vashiány: nekem is valami hasonlót ajánlott a doki, mondjuk, ő nem mondta, hogy mit. Viszont én úgy hallottam, hogy a Tardyferon szorulást okos, ebben az amúgy sem túl rózsás helyzetben. :cry:
Szóval egy orvos kolléganőm tanácsára, aki ugyenezt szedte a terhessége alatt, az AMWAY-nak van valamilyen erdei gyümölcs tabletta készítménye, ami tele van vassal, és állítólag nincsenek negatív hatásai.
Esetleg hallott már róla valaki???

Peva: nekem is ezt mondták a géndiagnosztikán, hogy az AFP rossz eredméynt mutathat, mert akórházak laborjai nem annyira felkészültek, és hogy ha gondolom menjek hozzájuk, mert ők tuti biztosat csinálnak. Én ezt egy üzleti fogásnak gonoltam, és előre tartok attól, hogy ha tényleg rossz lesz, akkor csak megcsináltatom velük??? Pedig én már nem akartam más (külön9 vizsgálatra menni, csak arra amit a SOTE csinál....

Kép
kalózlány

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok, mióta nem jártam bent.

Az émelygés és a hányás nekem sajna még jó barátom, főleg este. Lassan már elmúlhatna. Én már kismama gatyóban járok, mert más egyáltalán nem jön rám. A csípőm is szélesedett, a régi csípőfarmereim fel se jönnek.

Egy amiért aggódom (a paramami típusba tartozom ), hogy az én kis Mazsolám csak 4,3 cm volt 11+3 naposan. A könyvekben, meg másoknál ugye sokkal nagyobb számok szerepelnek. Ugye nem baj, hogy ilyen pici a törpincs? Mert a feje alaján pont egy héttel nagyobb. 17-én megyek dokihoz, neki is felteszem majd a buta kérdésem, de az még olyan messze van.

A vonalzómat akkor egy kicsit előbbre húzom, ugye a crl alapján kell vezetni?

Kép
barifelhõ79

Jó reggelt!

Barifelhő! Én azt hallottam a CRL-nek egy a lényege: uh-ról uh-ra egyre nagyobb legyen. A gép átlagértéket mutat, de fejméretnél ki is írja +/- 9 nap. Ne aggódj emiatt. A vonalzód szerintem ne módosítsd, majd a doki szól, ha a szülés várható ideját módosítja.

Kalózlány! Szerintem az AFP-n ne aggódjunk, egy jó uh a lényeg a 18. héten. Remélem a dokim profi lesz benne- tegnap azon filóztam, ha valami nem stimmelőst talál elmegyek a géndiagnisztikás dokihoz uh-ra. Tetszett a nagyképernyős tv :)
Csak nem tudom ott mennyiben kerül az uh. Az AFP 5500,-Ft (az nem vészes a kombinált genetikához képest)
Először én sem akartam extra vizsgálatokat, de most totál megnyugodtam.

Perdo! Én is egyre gyakrabban árzem az alhasi remegést. Biztosan a pocaklakó. Ne mondja nekünk senki, hogy nem lehet érezni. 8)

Sensie! Örülök, hogy nyugodtabb vagy. (jót tesz a babának)

Szöszke! Jó a kép, aranyos a kis UFO (nekünk is van 20 mm-es kép, azon is ilyen, csak még pirinyóbb)

Vas: maga a vas okoz székrekedést, szóval mindegy mit szedtek, esély nagy rá....igyatok reggel éhgyomorra narancslevet (nekem bevált)

Betty! A délutáni munka utáni szunyóka ismerős. Nekem 2-3 napja múlt el a giga-álmosság délutánról. Sőt! Tegnap fél10-ig ébren voltam - meg hajnalban, hogy éhes vagyok....

És még tegnapom: voltam a védőnőnél (először). Kedves öreglány, ránézésre apáca (de most született unokája). Napközben beszéltük meg a találkát, szóval csak a genetikán készült dolgok voltak nálam. El volt ájulva a többdimenziós képtől - megkérdezte mennyi volt a vizsgálat és elájult. Látogatást nem tervez, legközelebb május 7-én megyek hozzá. Megdicsért, hogy milyen jókedvű mosolygós vagyok. Ja, meg azért almondta, hogy ne egyek sütiket....pont 5 perccel azelőtt vettem 2 kürtös kalácsot. :oops: De magamtól is tudom, hogy nem szabad csak sütin élni.

Na ennyi, dolgozom, szép napot mindenkinek!

peva

Sziasztok!

csak gyorsan bekukkantottam és elolvastalak benneteket,de reagálni már nem nagyon van időm! :( rohanok,mert még el kell intéznem pár dolgot aztán meg indulunk szolnokra!...

örülök,h igazából csak jó híreket olvastam! :wink: és nagyon édik a képek!!!:D

Lehet,h ma végre megnéz az orvosom és elmondja,h mi a helyzet odabent! :roll: csak nem tudom,h mi legyen! a barátom mondta,h ha nem baj szeretné megnézni ő is!de én meg olyan parás vaygok!most jönne be először és félek,nehogy pont most legyen vmi!...
na mind1!ez az én hülyeségem! :lol:

Na mentem! Mindenkinek szép napot!!! :wink:

(lehet,h otthon nincs net,de amint tudok jelentkezek)
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok az újabb uh-k hoz!!! Nagyon édi képek!!! Főleg az ufós, az annyira tündéri!!!
Ha még nem unjátok, van egy újabb tüneményes mondatom! Tegnap volt apa szülinapja, buli volt, jöttek a szülei (ez 2 nagymamát +1 nagypapát jelent :) , elváltak a szülei és van mostoha is, aki egyébként jobb fej, mint az igazi PSZT!).
Barbi tranzban volt egész nap, mesélte a gondozónő, hogy egész nap suttog a TITOK miatt... :lol:
Na, túl vagyunk az ajándékokon, tortán, mindenen, én már mosogatok, egyszer csak felkiált: Képzeld nagyi, anyának a pocakjában van a tesója! :P :P :P
Jót nevettünk, ő persze nem értette...

Szöszke! Sokat pihenj! Nagyon fontos! Volt egy kolléganőm régen, akinek azért kellett betegállományba mennie a 18.héten, mert már úgy elvékonyodott a lepényfal, hogy egy telefoncsörgés hangjára is megrepedhetett volna. Ezt persze nem ijesztgetésnek szántam, mert mi még nem is tartunk ott, éppen kifejlődött a lepényünk és mostanság veszi át a tápláló szerepet. Ha most pihensz, az később lesz hasznos!!! Nehogy idő előtt elöregedjen a lepény.
Sokat feküdj és semmi megeröltetés!!!

Annyit írtok erről a genetikáról, hogy én már teljes pánikban vagyok, hogy én miért nem akarok menni??????????
Most már megvárom a szombatot, hogy konzultáljak a dokival, de vszínű én is bejelentkezek. Ti mennyivel előbb kértetek időpontot?
Hogy kell ezt pontosan tervezni? A 13. héten kell menni?

Andi
Kép
handrea75

sziasztok.
Lányok aranyosak vagytok.láttam én is bennt vagyok a táblában nem adtam meg semmi adatot pedig.
Ami fontos esetleg, 12+6 naposan voltam uh-n akkor 70 mm a baba, okt 2 szülés időpontja, 35 éves vagyok, ja és hatvani lakos.
1 fiam van 6 éves.
mindenkit figyelgetek, nagy részünk túl vagyunk a 12 uh-n, örülök hogy minden rendben mindenütt.
Szöszke szorítok neked, nagyon sokat pihenj vigyázz magatokra.
Sensi bár csak itt is így lenne teljesen fölöslegesnek tartom ezt a sok vizsgálatot, nagyon sztasszes, a kismamiknak.
persze kínálják föl a vizsgálatokat de ne lennének kötelezőek, felére nem mennék el.
többieknek is szorítok, nekem a hányinger mostanig kitartott, du esténként azért alszom el hamarabb, mert úgy nem gyötör olyan sokáig, sajna az öklendezés még mindig van de már nem hánytam 1.5 hete.egyik nap jobb másik nap nehezebb, de van remény mert halványulnak.
2 napja, nagyon halvány hullámzást érzek a pocimban, nem kaparászást csak olyan mint amikor gyerekkoromban nagyon tele ittam magam és azon szórakoztam hogy lötyög a hasamban a folyadék, hasonlót érzek csak ez pihább, kicsit csikizőbb finomabb érzés.
Lehet hogy nem az de azért jó azt hinni hogy esetleg mégis :D

Kép

Kép
napsugár035

ja a vonalzóm nem teljesen pontos de nem állítgatom, pár nappal lehet idősebb

Kép

Kép
napsugár035

Sziasztok!

Úgy tűnik, rendejöttem...persze nem szabad belelkesülnöm...ma ugyanúgy ágybanfekvés egész nap.
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom. Nem akarok bajt a kis "UFÓ"-nak. :D

Kép
szöszke

Andi!

Én a múlt héten jelentkeztem be, és kaptam a mostani keddi időpontot. én se gondoltam, hogy ennyire hamar adnak, de kérte az urolsó CRL hosszt, és mondta, hogy jobb ha most megyek, nehogy késő legyen. Amúgy a 12 és a 14. hét között az ideális.
Nekem is idő szerint 12 hetes, de a mérete alapján már 13 hét 1 napos.Szóval ha gondolod hívd fel őket :roll:

a rosszullétekkel kapcsolatosan: nekem egy kicsit sem múlt el a dolog, minden reggel menetrend szerűen megy. Aztán napközben meg öklendezés, és ennyi. Ultrahangnál beszéltem egy 39 hetes kismamával, ő azt mondta, hogy ő még most is hány!!!! :!:
Szóval remélem nem így lesz! Bár lassan megszokom!

Kép
kalózlány

Sziasztok!

Nagyon edik az uh kepek!!!! :lol:

Es Barbinak olyen jo beszolasai vannak! Alig varom, hogy en is jegyezhessem le a mieinket... :D

Visszaolvastam, de szita az agyam... valaki irta, hogy hajnalban mindig felebred, en is!!! 5 korul miden reggel es kb 1-2 orat csak malmozok.. azert annal lustabb vagyok, hogy fel is keljek am...:)
De ezt olvastam is, hogy a kismamak almatlansagban szenvedhetnek, biztos igy keszulunk fel a szuletes utani egyfolytaban nemalvashoz... :D

Konyvem nekem is van, tegnap erkezett, ikres, nagyon jo, az iro maga is iker, es ikreket is szult, ugyhogy jo belelatasa van a helyzetbe.

Nadragom is megjott- HURRA! Vegre nem csak rucikban, tunikakban kell jarnom... nekem csak a hasam nott, csucsosodik elore, a derekam meg nem valtozott, erdekes...

Andi, en is sokat filozok a genetikan, mert itt nem kotelezo, es nem igazan dontottem meg el, hogy mit is akarok.... egyreszt tudom, hogy nem valtozna meg bennem semmi, barmi is legyen az eredmeny, de akkor meg mi az ertelme, hogy megcsinaltassam, es esetleg felesleegsen vegigizguljak 5-6 honapot..... :?: :!:

Ma nagyon jot setaltam, jol ki is faradtam benne, de jot tett, csak a friss levegon tudok meglenni ujabban... tegnap is olyan de olyan rosszul voltam, hogy haztartasi kekszen kivul semmi nem maradt meg bennem:(

dragonfly

Kalózlány!
Én még a terhesség megállapítása óta (7.hét) nem voltam uh-n egyáltalán, nem tudom a CRL hosszt sem :( , majd szombaton megtudom!
Hétfőn tudok leghamarabb bejelentkezni, és addigra tudni fogom a dokim véleményét is, meg azt is mi újság a pocakban :shock:
Egyébként borítékolom a dokim hozzáállását: ha van rá fölösleges x Ft-om, akkor menjek... Ő elég konzervatív típus, ráadásul bazi biztos a dolgában. A 4d-s uh-ról sincs túl jó véleménye, legalábbis a babamoziról, mert szerinte nagyon komoly képzettség kell az uh-záshoz, ami keveseknek van, de sokaknak van sok pénzük arra, hogy 4d-s uh gépet vegyenek és minimális hozzáértéssel mozizzanak....Én azért voltam 4d-n 2X is és genetikai tanácsadáson is anno, mert mindkettőnk családjában előfordult már problémás, effektiv beteg gyerek. Megállapították, hogy olyan rokoni szálon van/volt gond, ami a mi gyerekvállalásunkat abszolút nem érinti. Megnyugodtam. Most ez pl. eszembe sem jutott... :?

Szóval köszi az infót, ha viszonylag közeli időpontra be lehet jelentkezni, akkor elég talán, ha hétfőn hívom őket, én vasárnap töltöm be úgyis a 12.hetet, ezek szerint bőven időban vagyok.
Vak is aszonta:meglátjuk! :lol:

Andi
Kép
handrea75

Andi!

Én is a 7. héten voltam ezelőtt uh, de nekem ott már mondták, hogy 13 mm a CRL. Ezt nem mondják meg mindenhol?

Kép
kalózlány

[img]photo42.jpg[/img]

dragonfly

na a pocirol probalok kepet feltenni, de nem megy....:( HELP!!!

dragonfly

Andi!
Ez a géndiagnisztika-dolog jó drága, persze ha jó az eredmény, megnyugtató. De igazából annyit kapsz, hogy pl. nálam életkor szerint 1:845 az esély a Down kóros babára, nálam meg 1:15145
Ennek függvényében nem javasolnak amniocintézist (hasbszuri), de a 18. heti uh fontos még a szűrésben. És semmi sem 100% ezekben. nézd meg a www.gendiagnisztika.hu-n.
Jobban alszom már, és van egy DVD-m az uh-ról. A pénztárcám könnyebb lett. :)

peva

peva

Kalózlány!
Nekem is van 12 mm-es CRL eredményem, de azt hittem a 12. heti kell feltétlenül...

Peva!
Köszi a linket! A Bolgárkerék u.-ban is ugyanezt csinálják, ugye?
Hülye kérdéseket teszek fel, pedig Ti hetek óta errő írtok :oops: , nem tudom, miért nem foglalkoztam vele idáig...
Bár látom, most sem késő.

Köszi mégegyszer mindenkinek!!!

Dragonfly! Várom azt a pocakot :shock: !

Andi
Kép
handrea75

Sziasztok!
Végre végigolvastalak benneteket, de reagálni megint nem lesz időm, mert mennem kell dolgozni. Tegnap 8-8-ig órám volt, aztán még vacsi a barátnőkkel, kissé fárasztó nap volt. Ma is tanítottam egész délelőtt, de legalább ebédelni haza tudtam jönni, de már megyek is tovább. Kicsit összesűrűsödtek a dolgaim, megint kaptam egy új csoportot...

Most mennem kell, este jövök, ma csak hétig van órám.

Zsuzsu
Nekem április 29-én kell visszamennem vérvételre.
A dokim viszont április 21-et mondott az afp-re, amit egy kicsit korainak tartok, de mindegy...
Miért, neked mikor kell visszamenned?
Könnyen odataláltatok?

Még annyi: elkezdtem hízni, kicsit be is vagyok tojva, hogy mi lesz ebből, mert az előző terhességnél is felugrott 16 kiló, pedig diétáztam, de akkor ilyenkor még nem híztam ennyit :shock: És lassan le kell cserélnem a nadrágokat, mert kezdenek szorítani. Ennek mondjuk a család nagyon örül, mert a kismamacuccaim nem feketék... :roll:

Na, ma megint elkések.. :lol:

marek

Sziasztok!

Aggodalmam alább hagyott. Anyukám mondta, hogy nem vagyok normális, hogy amiatt aggódom, hogy a mi kis Ufónk (mert mi is így hívjuk :D ) túl törpincs. De ez van a paramamikkal.
Ma bejelentettem a főnökömnek, aki gratulált és annyit kért, hogy majd segítsek keresni valakit a helyettesítésemre. Én egyébként augusztusig dolgoznék, ha minden rendben van. Itt bent másnak nem mondtam, úgyis észreveszik majd. Nem voltam most 3 napig, kérdezték is, hogy mi bajom volt. Mondtam, hogy a mandulám. :lol:
A szülésem időpntja az uh szerint változott (mondjuk már a múltkor) csak még nem szóltam a táblázatban való átírás miatt, de majd jelzem Nyugtonmalacnak.
Tegnap az anyakönyvvezetőhöz is elmentünk a párommal. Május 17-én házasodunk csak szűk családi kör előtt. Már most törhetem a fejem, mit vegyek fel. Hagyományos fehér ruhát nem szeretnék.
Majd körbenézek az exkluzívabb kismama boltokban. A Waiting honlapján láttam egyet, ami nagyon tetszett. Ti láttatok valahol
olyan ruhát, ami esküvőre jó lenne?
A genetikához nekem az uh után vett vért az asszisztens, aztán 16+5-nél vesznek megint. Azt mondta, az még belefér. Sok pénz és én csak 28 éves vagyok, de a dokim mondta, ha van rá lehetőségem, akkor csináltassuk meg. Itt kedvezményesebb, mint a centrumban.

Kép
barifelhõ79

Sziasztok,

Zsuzsu: hasonló ,megoldást talátam ki én is :) Ha kész, megmutatom. Csak most a körmömre ég a munka... :S

Ma voltam UH-n: majd holnap teszek fel képet (ha lesz időm). Minden rendben van. 11+2 nek megfelelő. De az igazi majd csak jövő kedden a betöltött 12. héten lesz a Bolgárkerék utcában.

(UH lelet:
egy élő magzat, lepény hátul, CRL:56mm, BPD:21mm, tarkóvastagság:1,4mm (norm) orrcsont látható, az uterus környékén kóros echo nem látható. Grav s. 11. )

Mennem kell a gyerekemért! Legkésőbb holnap leszek...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület

Barifelhő!

Az eskuvo.lap.hu oldalról elég jó adatokat lehet gyűjteni menyasszonyi ruhákról.
Az enyémet a keresztanyám varrta :D (dec. 1-jén volt)
A templomin volt egy kis múszőr bunda is hozzá, hogy ne fázzak...
A május 17 nagyon jó dátum, akkor kérte meg a kezemet titokban a férjem apukámtól, aki elpletykálta a nővéremnek, aki nem tudta, hogy titok, és gratuláló sms-t küldött nekem, én meg csak pislogtam nagyokat. :D:D:D

Kép
szöszke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?