Új privát üzeneted érkezett!

Roni!
Tőled is nagyon jól esett amit írtál! :oops: Szívből örülök, hogy nem a pároddal van gond! Az érzékenység pedig majd elmúlik! Nálam az érzékenység már csak abban jelentkezik, hogy szinte bármin el tudom sírni magam. De a hangulatváltozásaim szerencsére eltűntek.
No ideg, no para! :arrow: Ez jóóóó!!! :wink:

Kép
Kép
konan

bagzerka,
köszia betétes tippet. Sajna már nem lehet kapni (tegnap megkérdeztem 4 patikában )
Egyébként meg nem ez volt az első szexuális élményem :D :D :D , nem keverem össze a s"zezont a fazonnal"... :D :D
De tegnap egy ismerősünk totál megnyugtatott. Azt mondta, hogy ilyenkor azért sokkal sokkal több a folyás, mert a szervezet így védekezik a "külső hatások ellen". Szájbarágósan azt mondta, hogy a lényege, hogy a hüvely mindent "kilök" magából ami nem oda való. És hogy nyugodjak meg, mert a legkisebb magzatvíz szivárgás is felér egy komolyabb pepisiléssel. Tehát nem lehet összetéveszteni, holmi folyással. :) Megnyugodtam.

szeder,
Engem nagyon érdekelnek az értékek... persze csak ha van kedved leírni. CRL-t ilyenkor már nem néznek?
Képek vannak? Mert akkor isziben... :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

SZiasztok!

Konan: szerintem jó ez a kép, csinos vagy és határozottan látszik, hogy terhes vagy :)

Magne B6: én akkor szedem, ha picit bekeményedik a pocim.

Gwini: örülök, hogy Nóri jobban van és hazamehetett! Remélem a család többi tagja megússza.

Szeder: örülök, hogy minden rendben :)) Ha lesz kedved majd tegyél fel képet. :) A teljes hosszát nem mondták? Kíváncsi vagyok mekkorák ennyi idősen.

AFP: én jövő hét hétfőn megyek, nem tudom mikorra lesz eredménye, majd ott rákérdezek.

Kép
kistiggrincs

honeymoon!
Ilyenkor már nem néznek CRL-t, mert olyan nagy a baba, hogy nem is nagyon tudják megnézni. A fej, a combcsont, a haskörfogat alapján néznek becsült súlyt, és terhességi hetet.
Ez alapján az én babám 230 gr, és 18+3 napos volt tegnap.
Megnézték a kisagy méretét az 19mm. És vannak olyan adatok, amiket nem is tudtam azonosítani. Pl.:
FOD:5,2 cm
TTD: 3,9 cm
HL: 2,8 cm
ha valaki tudja milyen adatok ezek, azt szívesen veszem :)

Honeey!
Látom, hogy Te is csináltattál integrált tesztet. Ezért még javaslom neked is a magzatdiagnosztikai központot ott genetikusok nézik a babát, és állítólag alaposabban, mint a kórházban. 12ooo.-Ft. Vannak itt olyan kismamák akik kizárólag ide járnak ultrahangra. Talán nem véletlenül...!
Csak 2D felvételt kaptam, de a teszek fel..:)
Kép pici talpacskái :)

nehezen kivehető, mert lefotóztam a kapott képet..és picit bénáztam is..de azért látszik a csíkocskája...
Kép a babuci "nőiessége" az a pici csíkocska :)

szeder74

kistigrincs!
Hát a doki szerint kb 18-20 cm lehet most a babám.

De már pontosan nem tudják lemérni, mert már nem úgy fekszenek ilyenkor, hogy "ülőmagasságot" lehessen mérni.

szeder74

Sziasztok!

hű, de sokat írtatok! Minjárt visszaolvasok.

Szeder, a többi rövidítés:

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

Visszaolvasok! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Kistiggrincs! :D
Köszke! Háááát remélem hogy már nem csak azt gondolják, hogy mennyit hízott mostanában....!

Szeder!
230 gr :arrow: Az már súúúúly a javából. Tök jóóó, hogy már ilyen nagyok! :P Gratulálok az eredményhez és a talpacskás kép óriási, nekem nagyon tetszik!!! :D

Most beszéltem a dokibácsimmal és ő is megerősített, hogy kiváló az AFP eredményem. Pénteken megyek hozzá UH-ra negyed 6-ra. És akkor kapom meg a beutalót is a genetikai UH-ra. Hátha már az is kiderül pénteken, hogy fiúcska v. lányka van a pocimban. Olyan kiváncsi vagyok!!! :roll:

Kép
Kép
konan

anyooka!
Köszönöm szépen! Hiába kerestem a neten nem találtam. Azt tudom, hogy mért ilyen adatokat is a doki, csak nem tudtam, mi mihez tartozik :lol:

szeder74

konan!
Kösziii :) Drukkolok, hogy tudd meg ki is lapul a pocidban :)

szeder74

konan!
Az nagyon jó, ha az AFP-d ilyen jó eredményt mutat, nagyon keveseknek adatik meg az öröm, mert mindig van valami gubanc az AFP körül! Szerencsés vagy, hogy nem kell aggódnod emiatt.
Egyébként milyen megérzésed van? Kisfiú? vagy kislány? mit érzel? kíváncsi vagyok rá!

szeder74

Na, próbáltam jegyzetelni :P :wink:

Gwini, örülök, hogy Nóri jobban van! Iszonyú lehetett amin keresztülmentetek, és remélem, hogy most már minden rendben lesz és Ti sem kapjátok el!

Ági, Luca, Netti, Szeder, Nagyon jók a babaképek! :lol:

A.m. a Brendon outlelje tényleg nagyon szuper! Én vettem már ott kismamanacit 5ezerrel olcsóbban, kinéztük a bébihordozót is - régit kölcsönadtuk és nem nő még ki belőle unokatesómék babája addigra mire kell - kiskádat... Minden sokkal olcsóbb mint a Brendonban...
Tök jó, hogy már Te is érzed a picurt! :lol:

Honey, ez a nem érzem magam terhesnek érzés nálam is megvan! Bár a cicijeim fájnak rendesen, melltartót sem nagyon tudok felvenni...
És a folyás is ismerős :evil:Ugyanilyen erős, vízszerű volt nekem is... Én kaptam rá Cliont - úúútáááálooom!!!
Pocid nagyon szép, és nagyon csinos vagy! :)

Szeder, nem hiszem hogy baj lenne a napsütés, de amikor én Dorkát vártam akkor nyáron az autóban ha szemől sütött a nap, árnyékoltam valamivel. De semmi baj nem volt, pedig autóztunk elég hosszúakat is (Bp. - Nagykanizsa pl.)

Monee, ne izgulj a hízás- nem hízás miatt! Ezek a h...e védőnők csak arra jók, hogy jól beparáztassák az embert :evil: Én az első 3 hónapban 3 kilót fogytam, pedig még rosszul sem voltam. Most vagyok a terhesség előtti súlyomnál.
A szexes dolgon hatalmasat röhögtem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bagzerka, vasárnap mi is nagyot veszekedtünk a párommal... Volt valami a levegőben szerintem!
Simin én is itt sírtam... Dorka sem esett még át semmi ilyesmin, szerencsére, és félek már előre tőle nagyon.

Luca, hihetetlenül csinos vagy!!!! Én sem akarom elhinni a 68-at... :wink: És szépséges a pocid! Örülök, hogy a dokinál minden rendben volt!

Eszike, látszik már a Te pocakod is!!!! Fogod érezni a mosort is, sőt, lesz még elég kellemetlen is amikor pl. a kicsi lábát beakasztja a bordáid közé... :wink:

Roni, hogy érzed magadat? Görcsik teljesen elmúltak már? Pihizz sokat-sokat! Vigyázz magatokra!

Konan, látszik már a pocid szépen és csini vagy!!!

Szeder, a Babaszoba.hu-n találtam meg a rövidítéseket. Van egy terhességkövető hétről-hétre és a 16. hétnél az uh kép alatt találod! :wink:

AFP. Én jövő kedden megyek a négyes tesztet csináltatni az Istenhegyire, ott ezt is megcsinálják és péntekre eredménye is van! :) Dorkával a kórházban csináltattam anno, 3 hetet vártam rá, védőnőnek küldték ki a leletet aki összekeverte a papíromat valakiével és jól bepoaráztatott hogy nem jó az eredmény. egy napon át bőgtem, kutakodtam a neten mire kiderült hogy nem is az enyém volt és az tökéletes. Még egyszer ezt a tortúrát nem szeretném!
Egyébként az afp tényleg egy eléggé elavult vizsgálat, akármi is lesz az eredmény, nem szabad parázni rajta!

Voltam tegnap védőnéninél. Tök hamar elintézett. :evil: Megnézte a papírjaimat, adott beutalót ellenanyag, vércsoport, HBsAg-re oszt jónapot... Nem bonyolította túl a dolgot.

8-án megyek doki bácsimhoz is, remélem csinál uh-t! annyira szeretném látni Maszatkát!

Na jó, eldugulok, nagyregényt írtam... :P

Kép

Kép
anyoooka

Szeder!
Nincs megérzés. :? Fiú felé jobban húzok, de gondolom ez abban a pillanatban elmúlik, ahogy közlik, hogy kislány :wink: . Tényleg nem tudom. A párom szerint tuti lány lesz, mert a két bátyjának és neki is csak lányai vannak. Azt mondta, hogy ha fiú akkor a családban neki lesz a legnagyobb szája! :D De igazából el sem tudja képzelni, hogy fiú is lehet. Hááát majd talán most meglátjuk. Én várok türelemmel (vagy anélkül) :roll:
Anno a fiamnál sem volt megérzésem és akkor csak az utolsó hetekben tudtuk meg, hogy valószínűleg fiú lesz.
Nálatok a két fiad hogy fogadta, hogy kishuguk lesz? Meg egyáltalán, hgy tesójuk lesz?

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Afp: a lehető legfeleslegesebb vizsgálat, a lehető legbizonytalanabb eredménnyel. Sokszor tényleg csak a kismama felesleges idegesitésére, paráztatására jó. Tényleg nagyon sokat számit, hogy pontosan mikor veszik le... és ugyebár teljes bizonyosság a terhesség korát illetően ritkán van. Nekem tavaly elmagyarázta a dokim. A 16. hétig lassan, egyenletesen emelkedik az érték, és attól kezdve, ugrásszerűen megnől. Az afp-t elvileg akkor kell csinálni, amikor a lassú emelkedésnek vége, de az ugrásszerű növekedés még nem indult meg. Na azt ritkán találják el. Igy előtte pár nappal nem olyan vészes, de 2-3 nappal a pontos dátum előtt már bajt jelezhet, pedig DEHOGY! Szóval mindenkinek NO PARA, akinek ez az eredménye nem lesz tökéletes, de az utána következő genetikai ultrahangon legalább láthatja, ez kárpótol kicsit a paráztatásért. ;)

Bagzerka!
Szegény kicsi Simi... teljesen elképzeltem, ahogy irtál róla... :( Én is nagyon félek előre minden ilyen beszélgetéstől. Olyan rossz az ő kicsi lelküket szenvedni látni... :( :( :(

Roni!
Tessék most tényleg visszavenni, pihenni, megnyugodni. Tudatosan próbálj ne foglalkozni semmivel, ami bosszanthatna. Most mindennél fontosabb vagy te és a pici a pociban. ;) Aki meg ebben nem parner, az "kinyalhassa". :D

Honey!
Folyás természetes, nyugi. Lesz még ennél több is... :D Nem a legkellemesebb érzés, de talán a legkevésbé megviselő a terhességi tünetek közül. :)

Szeder!
Most tudatosult csak bennem, hogy a nagyfiaid között neked is alig van több, mint 1 év. Nem volt nehéz? Mennyire emlékszel vissza?
Én most kicsit parázni kezdtem, hogy birkózom majd meg kettejükkel... :? Az uh képek szupijók! Annyira tecc a kis talpa. A vágást kerestem kicsit, de végül megtaláltam! :D

Gwini!
További jobbulást, remélem ti is a kivételt erősititek majd, és nem fog a családon végigszántani a rota... Nórikának gyógypuszik továbbra is.

Konan!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, tényleg jó a képed, egy aranyos kismami látszik rajta, nincs semmi szégyellnivalód! ;)

Kép
Kép
lolababa

konan!
Nálam a megérzések azok már kezdenek ijesztőek lenni.. A fiúknál is lányzókat szerettem volna, de mégis éreztem, hogy fiaim lesznek mind a kétszer úgy érzetem, hogy fiúk, és azok is lettek a drágáim.
Most, ahogy megláttam a terhességi csíkot a teszten, egyből éreztem, hogy kislányt rejt a pocakom. Ne kérdezd, hogy honnan csak úgy éreztem! És amikor kiderült, hogy ismét beigazolódott a megérzésem, akkor én is meglepődtem, hogy 3-szorra sem tévedtem...
A fiúk nagyon kislányt vártak, hát megkapják :)
a viccet félretéve, nagyon-nagyon várják. Már elég nagyok ahhoz, hogy tudják mi zajlik le bennem, és már alig várják, hogy megszülessen.
Napi szinten kérdezgetik: - ugye mozog a baba?
féltik ők is a picit, és ámulattal nézik, ha készül egy-egy új fotó róla. Olyan jó, hogy ilyen nagyok, talán a féltékenység is enyhén jelentkezik majd, ha tényleg hazahozzuk születése után a picikét.
Azt tudom, hogy számíthatok rájuk a dajkálás terén, mert ugyan fiúk, de nagyon sokat segítenek itthon. Sok lány gyermeket lepipálva segítenek. -persze néha ők is ki tudnak borítani, hisz gyerekek még- ugyanakkor büszke vagyok rájuk, hogy dolgos kis srácok :)
Korábban írtad, hogy Tamáskád is nagyon várja a tesókát, ő is nagyfiú nagyon jól tudja, hogy mivel fog járni, ha ott lesz az "otthoni" tesó is a családban. Volt már találka a másik kistesójával? Mesélt róla?

szeder74

Sziasztok!

Nórikánál alakul a helyzet, de Anyun végigment az éjjel. Nagyon durva volt. Vagy 25 hasmenés és 10 hányás pár óra alatt. Mostmár csak hasmenése van, de nagyon szarul van szegény. Én már tisztára rosszul vagyok, hogy nálam vajon mikor kezdődik el! :?

gwini

lolababa!
A vonalzó az rossz a Bencénél. Ő március 24. volt 13. éves. Így van a két gyermek között 3 év!
Valamiért nem készíti el a bencének a nagyobb életkort a vonalzó, valószínű rendszerhiba.
Sajnos ezért mivel náluk 3 év különbség van, nem nagyon tudok neked segíteni, hogy milyen lehet az 1 év korkülönbség :)
Talán annyiban lehet nehezebb - barátnőnél a gyerekek között 1 év korkülönbség van - , hogy sokkal többet kell majd foglalkoznod Laurával is, hisz még nem lesz igazán önálló -evés, ivás, alvás- területén. Van segítséged? Nagymamák?

szeder74

Szeder!
Olyan arik tudnak lenni ezek a "nagyfiúk" is! :D Klassz, hogy már segítségként lehet rájuk számítani!
Tamás kisöccse már 1 éves múlt karácsonykor, rendszeresen (általában 2hetente) jár hozzájuk és imádja az öcsikét. Tele van a telefonja, számítógépe és a szobája a kistesó fényképeivel, meg hát a közös képekkel, ahol óriási szeretettel ölelgeti a kistesókat. A hugicája pedig múlt hónapban született így még csak egyszer látta, de róla is csak áradozott. Íme ők hárman:

Kép Tamás és a (nem itthoni) kistesók

A fiaidhoz hasonlóan Tamás is folyton kérdezget az itthoni kistesóról, hogy hogyan fejlődik, mozog-e már és persze tervezget, hogy miket fog vele csinálni, ha már itthon lesz végre.

Kép
Kép
konan

Gwini!
Anyukádnak jobbulást kívánok és nagyon bízom benne, hogy téged a vírus elkerül jó messzire! :lol:

Kép
Kép
konan

konan, jaj de jó neked, hogy ennyi szeretet van a fiadban!! Ez tényleg tök jó!!! Ilyet még nem is hallottam.

szeder,
itt a magzatdiagnosztikában csak uh-val nézik a babát, vagy mindig van vérvétel is? (mint a kombinált tesztnél )
A kötelező genetikai uh-ra mehetek ide is vagy azt mindig a saját kórházamban kell elvégezni?

ÍRTÓ CUKI A TALPA A KISCSAJNAK!!!! :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

képzeljétek most volt bent egy kolléganőm, 36 hetes terhes.
Ma reggel volt uh.-n!! És a babának van 1,5 cm haja :lol: olyan vicces
Még van 4 hete , de a babó már most 3400 gr! Akkora hasa van, hogy majd elájultam tőle. :D
15 kg-t hízott, de esküszön nem látszik rajta semmi!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Gwini: Anyukádat sajnálom. Remélem Téged jó messze elkerül.

Nekem továbbra is rejtély, hol fog bennem elférni egy 3 és fél kg-s baba, lesem is mindig a kismamákat, de nem tudom elképzelni magam hatalmas hassal. :)

Kép
kistiggrincs

Nem csak nagy hassal nem tudom magam elkepzelni, de meg anyukakent sem.

Terveztuk a babat, nem csak ugy jott, de azert neha meg ketsegeim tamadnak, hogy keszen allok e en erre az egeszre... :roll:

KépKép
druska

Sziasztok!

Konan gratulálok az AFP eredményekhez. Irigyellek. Nemsokára én is megtudom végre, 3 hét várakozás után. (hétfőn)
Szerencsére, nekem egy kalap alatt csinálnak hétfőn mindent. Eredményeket is kapok, vizsgálnak is, és a genetika UH-t is megcsinálják egy napon. Gondolhatjátok már tűűűűkön ülök.
Az összes miatt. És nagyon remélem megtudom, hogy milyen nemű a bébi. (lányt érzek, lányra számítok már az első perctől fogva). Szorítsatok!

Szeder, téged is irigyellek, hogy túl vagy már ezen a marha nagy élményen, és láttátok a picit, és tudjátok, hogy kislány. Neveken már gondolkodtatok?

Gwini: Örülök, hogy Nóri jobban van, remélem Te nem kapod el. Én sajnos elkaptam, én is kisgyerektől, de szerencsére nekem csak 2 napig tarott, és inkább hánytam, a hasam csak a végén ment egyszer-kétszer. De az már megváltás volt. Mindenesetre ha esetleg megkapnád, csak arra figyelj, hogy igyál nagyon sokat. Akkor is, ha az rögtön kijön, vagy akkor is ha nehezedre esik. De a folyadék kell. Én annyira legyengültem 3 hányás után, hogy alig bírtam másnap lábraállni. A felnőttek szervezete ezt a betegséget általában viszonylag gyorsan leküzdi. Drukkolok, hogy ne legyél beteg.

Érdekes, hogy a babuskáink mekkorát nőnek egyik hétről a másikra.

Más: Ti hogy álltok a szénsavas italokkal? Őszintén szólva én semmi tiltott dolgot nem fogyasztok, csak egyedül a szénsavas dolgok a gyengéim. (Kólát és tonicot nem fogyasztok egyáltalán) Arról nem tudok leszokni. A gyümölcslevektől sok lesz a savam, a vizet meg egyszerűen nem bírom meginni már gyerekkorom óta. Próbáltam a neten keresgélni, próbáltam kideríteni, hogy miért nem javasolják a szénsavas italokat, de nem találtam semmit, illetve egy helyen azt írták, hogy savat csinál. (De nekem nem) Tudtok más káros hatásáról? Remélem valaki tud valami okosat mondani.
Vendég

Gwini: jobbulást kívánok anyukádnak
Druska: nekem is néha eszembe jut, hogy a kérdés, hogy tényleg komolyan szeretnék én már anya lenni? Attól nem félek, hogy nem fogom tudni ellátni a gyemekemet. Csak hát ugye ilyenkor az embernek teljesen megváltozik az élete, rengeteg dologról le kell mondani. És ahogy az orvos mondta: a gyerek születése után az életünk a gyermekünké. Azt nem lehet félretenni, kikapcsolni, ez egy életre szól.
És néha ez eszembe jut, és kételkedek magamban. Pedig nagyon várom a picit, és régóta vágytam rá.
Vendég

Eszike: én iszom néha szénsavasat. Ha megkívánom, akkor mindenképp. Én is próbáltam utána nézni, de semmi komoly indokot nem találtam rá, hogy miért nem lehet inni.

Kép
kistiggrincs

Druska, Eszike!
Mindig van valami para-ok! Ez tök normális. Az első terhességemnél én is ilyen gondolatokkal küzdöttem: fog ez menni?, mit csinálok én egy kisbabával :shock: és ráadásul nem csak egy kicsit hanem örökké? De megszületik a pici csoda és ez mind egyszerre elmúlik. Onnantól anyukák lesztek tetőtöl-talpig és visszafordíthatatlanul! Nagyon jó lesz, meglátjátok! :D Majd a másodiknál már egészen máson megy a para: lehet a másikat is ugyanúgy szeretni?, hogy bírok el egyszerre 2-vel (3-al, 4-el stb.)? Bele lehet jönni! :wink:

Eszike!
Köszi a grat-ot! :D Szénsavas: Mikor az első babámat vártam nem bírtam szénsavas nélkül meglenni, tulajdonképpen csak azt bírtam meginni és nem is volt tőle semmi bajom. Most nem megy. Hogy miért azt nem tudom. Lehet, hogy a sok puffadás miatt. Egyszerűen nem bírom meginni. De ha Te azt kívánod és ráadásul jól is esik akkor nyugodtan igyad. Azért nem ajánlják, mert a szénsav felfúj, puffaszt. Ezt úgyis Te érzed, ha nincs ilyen problémád szerintem semmi gond nincs vele.

Kép
Kép
konan

Konan! Köszi megnyugtattál. Engem egyáltalán nem fúj fel, és nem is puffaszt, mert ehhez vagyok hozzászokva. Ha a babámnak nem okoz semmilyen panaszt, akkor nyugodtan merem inni tovább.
Vendég

Lányok!
Becsípődött valami ideg az egyik combhajlatomban
Iszonyatosan fáj már második napja, alig bírok menni
Igazából a jobb lábam csak huzigálom
Kocsival jöttem dolgozni, és esküszöm még a kuplungolás is fájdalmas volt
Nem tudtok valami csodamódszert ilyen esetre?

Kép
Kép
csibe21

Csibe!
Jobbulást kívánok. Nincs semmi jótanácsom sajnos.
De most, hogy igy mondod, egyik nap nekem is nagyon fájt a combhajlatom. Amikor felálltam, vagy elindultam, akkor állandóan belenyilalt valami.
De mint utólag kiderült a méhet tartó szalagok húzódtak, és azt éreztem (csak kisugárzott a lábamra is).
Nem lehet, hogy neked is ez van?
Mert akkor azzal nem lehet csinálni semmit.
Hacsak nem jó rá a MagneB6, azt nem tudom, mert én olyat nem szedek...
Reméljük valaki tud tanácsot adni
Vendég

Konan!

Koszi a nyugtato szavakat.

Az ismeroseim meg baratnoim a szules elott nem tudtak elkepzelni, hogy mit fognak kezdeni egy babaval. Milyen lesz majd a csalad elete ha bovul egy ujabb taggal. :roll:

Most meg azt nem tudjak elkepzelni, hogy tudtak eddig nelkule elni? :lol:

KépKép
druska

hát nem is tudom, eszike
múltkor a fenekem csípödőtt be, azért azt nem gondolnám, hogy oda is kihat :D
és inkább ahhoz hasonlót érzek most, mint nyúlást

Kép
Kép
csibe21

honey!
Most jöttem meg a m.d.központból voltam magzati szívultrahangon a Dr. Hajdú Júliánál, országosan elismert magzati kardiológus. Ő kizárólag a baba szívét nézi meg. Tökéletes, egészséges a kis szive. Pénteken a Timmermann Dr. -hoz megyünk genetikai u.h-ra. A kötelező vizsgálatokat végzi el a babán, amit a kórházban is, de ő genetikus. Nem lesz vérvétel. Ilyenkor nem kell.
Őt nagyon sokan ajánlották nekem, a kórházban is az orvosom. Pedig tegnap a kórházban is megnézték a picimet.
Több szem többet lát.

eszike!
Én már a 12. heti u.h-on tudtam, hogy kislány lesz. Már ott látták, és mostmár biztosan állították, hogy kislány. Igen, gondolkodtunk neveken, ha döntöttünk megírom majd. :)

Konan!
Nagyon helyes "kölyök" a fiacskád, majd én is teszek fel képet a fiaimról..azért kérek tőlük engedélyt... és olyan jó, hogy ilyen szeretet van benne, látszik, hogy milyen édesen öleli a kistesóját..már várom, hogy az enyémek is a karjukban tartsák a lánykát :)

Képzeljétek!
Nem is mondtam! Kérdeztem, hogy mekkora már a méhem, mert elég magasan a köldököm körül is érzem a picit, ha mozog. Azt mondta az u.h-os, hogy hát persze, mert a köldökömnél van a méhem magassága..tehát kitölti a baba a köldök alatti részt..illetve ott fickándozik, azon a nagy helyen..hihetetlen.

csibe!
hát nehéz tanácsot adni, hogy mitől fájhat..ha nem "más" állapotba lennénk, akkor talpmasszőrt ajánlanék, de így kizárt hozzá menni! Én felhívnám a dokimat, hogy mondjon valami okosat.

szeder74

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ismeretlenül betolakodok hozzátok. De nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg a 2008. szeptemberi topikot. Egy évvel ezelőtt még én is ugyanígy vártam a babát, mint ti. De jó visszagondolni rá! Most meg már a fogát várom Marcinak!

Szóval csak örülök nektek és kívánok nagyon jó pocakosodást! Csodálatos öröm a terhesség, de még gyönyörűbb az anyaság! Imádom!

2007. szeptemberi topikból üdvözlettel:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Csibe! Szerintem is menj dokihoz. Lehet, hogy valami súlyfürdő segít. (lehet, hogy hülyeség, de mást nem tudok elképzelni)

Bagzerka! Nagyon megható volt Simi reakciója! Ahogy olvastam, szinte éreztem, hogy bennem milyen traumát keltett, amikor először hallottam erről a dologról. Szegénykém kicsit korán találkozott ezzel. Szerintem még sokáig fogja emésztgetni.

Roni! Nem lenne jó elutazni valahová? Valahogy próbáld kizárni a stresszt. Remélem menni fog!

Konan! Nagyon jók a képek. (a gyerekekről különösen) Nagyon csini vagy, elfogadhatatlan, hogy túlsúlyról beszélsz..

Anikó! Remélem mi is ilyen boldogan fogunk visszalátogatni 2009-ben...

Kép
blúmi

Nálam olyan para volt tegnap.... Már a múlt héten többször úgy éreztem, mocorog. Aztán napokig semmi. Tegnap elrohantam a védőnőhöz, és már hallottunk szívhangot. Úgy megkönnyebbültem.

Én teljesen kétségbe vagyok esve a hízáson. Én már 5 kg-nál tartok, és eleve plusz 4 kg-ról indultam. Egyszerűen nem tudom visszafogni az étvágyamat. És amikor látom a csini képeket, akkor egyenesen megijedek, hogy mi lesz belőlem...

Kép
blúmi

Sziasztok!

Túl éltem a tegnapot. Jól felhalmozódott a meló az asztalomon..

Szeder, nagyon édesek azok a kistappancsok! Olyan puszilgatnivalóak :lol:

Konan, neked pedig a fiadról és a tesókról nagyon aranyos az a kép. Tök jó, hogy így szereti a piciket. Biztosan neked is fog segíteni.

Roni, hogy vagy? Nagyon eltűntél.. Remélem azért már nincs semmi baj!

Mi is nagyon várjuk ezt a babát, már a 3. próbálkozás, és tudom, hogy akarom őt.. De pár napja bennem is feltolulnak megboldogult fiatalabb korom szép emlékei.. Külföldi nyaralások, meló mediterán országban, csupa napsütés, gondtalanság, vidámság...

Lehet, hogy ez normális? A terhességnek az a feladata, hogy elindítsa bennünk az anyává érést, nem pedig, hogy elbizonytalanítson, készen állunk e már rá...
Tudom, érzem, hogy nem lesz gondom az anyasággal, de valahogy néha megfordul az én fejemben is ez az elkésett kérdés :) Viccesek vagyunk, nem?? Én nem is mondom senkinek, mert hülyének néznek.. Több mint egy éve a gyerekre gyúrunk, erre most ilyen gondolatok...

Csini pocakok alakulnak. Nekem most az utóbbi két hét hatása, hogy semmit nem kerekedett a hasam, sőt...Majd jön az is.

Rönééé

Kép
röné

Aniko, üdv itt nálunk! Gyere csak, nosztalgiázz!! A múltkor meg én kukkantottam be hozzátok, kicsit visszalapoztam, hogy ti ilyenkor miken agyaltatok :lol:

Utána meg a születésekhez lapoztam, mert az ilyan megható szép időszak! Tök jó, hogy sorban jönnek a babák, folyamatosan lehet izgulni egymásért..

Rönééé

Kép
röné

Sziaszok!

Elég szörnyű éjszakám volt. Már 3. éjjel amikor nagyon fáj,húzódik a pocakom órákon keresztül. Ma vettem be Magne B6-ot,de attól meg éhes lettem. Hajnali 4 óta fenn vagyok... :roll: Persze tudom, hogy csak a méhem nő és a baba,de eléggé kellemetlen.

Szeder!
Nagyon édesek a kis tappancsok! Jól számolom,hogy ezen a héten 3-szor mész Uh-ra? Nem akarok beleszólni,de ez nem gond?
Biztosan te így vagy nyugodt, hogy megvizsgál több orvos.
Bocs,hogy megkérdeztem. :wink: Örülök, hogy jók az eredmények! :D

Kép
Kép
a.m.

a.m ! Kitartás, nagyon sajnállak. Mi pont egyidős terhesek vagyunk, de nekem még nincs ilyen gondom, de úgy érzem jó, ha felkészülök rá.

Mindenkinek jó reggelt!

Továbbra sincs Konanon kívül senkinek tudomása arról, hogy a szénsavas italokat miért nem javasolják terheseknek? Megnyugtatna....
Vendég

Jó reggelt!

A.m.!
Azt hiszem tudom miről beszélsz. De nekem nem éjszaka szokott ez lenni, hanem délután és este. Nagyon nagyon kellemetlen feszítő érzés :shock: . Korábban a csípőm feletti résztől (oldalról) a hasam felé, mostanában pedig az oldalamtól (az ex-derekam felől) a köldököm és afölötti rész felé. Mintha ki akarna szakadni az egész. De nekem éjszaka elmúlik és reggel teljesen rendben van. Mondjuk az ülőmunka rá tud tenni egy lapáttal...! Ma pedig 1 órától tárgyaláson leszek kb. 6-ig. Nem is tudom, hogy fogom végigülni. Alig várom már hogy ne dolgozzak. Mire hazaérek a fentiek miatt teljesen használhatatlan vagyok. :lol:
Tamásnál nem emlékszem ilyenre. De gondolom sokat számít, hogy akkor még csak 20 éves voltam...
Na mindegy! Most a reggeleket szeretem a legjobban.

Röné!
Igen. Én is úgy gondolom, hogy a babucinál fog segíteni. (Másban sajna nem igazán aktív :? )

Blúmi!
Lehet, hogy csalóka a kép? A legutóbbi védőnői látogatásomkor 12 hetes UH után volt +5 kg. És én is +4 kg-val indítottam. Bele sem gondolok, hogy vajon most hol tarthatok. Otthon ugyanis nincs mérleg (szerencsére?) 8) De igazából nem parázok. Most ez van és kész! Ha egyszer éhes vagyok, akkor éhes vagyok. Majd utána kell parázni, hogy hogyan fog lemenni az a 10-20 kg + . Ja és persze a szopizás végét is meg kell várni. Én már rendeltem a páromtól karácsonyra egy szobakerékpárt :wink:
Tegnap este paprikás csirkét csináltam, és persze közben kifőztem hozzá a tésztát. Mire a csirke kész lett annyi tésztát sikerült elcsipegetnem, hogy a csirkéből már nem is tudtam enni. Ilyesztő, nem? :oops:

Kép
Kép
konan

Jó reggelt!

NÉha nekem is szurkál az oldalam, de akkor ezek szerint ettől ne ijedjek meg. Az tuti, hogy az ülés rátesz egy lapáttal, mert ha felkelek kicsit sétálni, utána mindig jobb.

Konan

Én csak azért nem fosztottam ki a hűtőt éjfélkor, mert már 8kor megtettem. :) És néha nagyon erős elhatározottság kell ahhoz, hogy ne egyem meg férjem másnapi ebédjét előző este :D

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Ez a szurkálás nekem is ismerős, tegnap este én is megijedtem kicsit tőle. De elmúlt szerencsére.

Étvágy. Tegnap egész nap ettem volna! Anyukám debrecenit emlegetett telefonon és páromat elzavartam hogy hozzon - pedig idejét sem tudom, mikor ettem utoljára! :shock:

Gwini, hogy vagytok? Anyudnak jobbulást! Szorítok, hogy Te ne kapd el!!!

Tiggrincs, el fog férni meglátod! :wink: :lol:

Csibe, jobbulást! A fenékbecsípődéshez hasonló érzésem nekem is volt! Nem lehet, hogy azért van ez az itt-ott becsípődik érzés mert lazulnak az ízületek és azt érezzük, az fáj? ha nagy hülyeséget kérdeztem, bocsi :oops:

Szeder, már a köldökig ér 18 hetesen a méh?! :shock: hihetetlen iramban nő!
Örülök, hogy a pici szívével minden rendben van!

Reggel jól felhúztam magamat! Elmentem a védőnénihez, aki tegnapelőtt mára ígérte a beutalókat hepatitisre, ellenanyagra és vércsoportra. Bemegyek hozzá, erre néz rám hülyén hogy miért is zaklatom és mit is akarok én tőle. Persze semmi nem volt megírva, fél órát ültem fölötte mire a 3 papírt kitöltötte, egyiket még ide sem adta, mert orvosi pecsét kell rá... :evil: Állítólag délután be fogja dobni a postaládába... Hiszem ha a kezemben lesz! Azt hiszem, hogy túl sokat nem fogok felé nézni, csak ezeket a kötelező köröket le kell futni... :roll: :?
Pedig az előző védőnő annyira aranyos volt! Csak hát ő is lement szülni. :)

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

szeder,
köszi a tippet! Akkor ha jól értelmezem, ha elmegyek a md központba és ott csinálkák meg nekem az uh-t a 18. héten, akkor a kórházba már nem kell mennem, ugye?
A kórház elfogadja a md központ leleteit?
Mennyibe került az uh vizsgálat ?

blúmi,
Sajnos a súlyunkat extra nehéz kordában tartani. És ez alkati kérdés. Tudom, hogy nem vígasztal de én is +3 kg-nál tartok, pedig egyáltalán nem eszem többet mint eddig, sőt! Cukros üccsi nuku, fehér kenyér, tészta nuku, a sütiket zsigerből utálom. És mégis... Hiába figyelek oda, hogy mit mikor eszem, ez a 3 kg akkor is feljött. beletörődtem, hogy ez van és kész. :? Persze továbbra is figyelek magamra, de nyilván fogyózni nem fogok.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

a.m.!
A doktornőm szerint nem gond, mert a hang visszaverődésével alakul ki az ultrahang felvétel a babáról, és ez nem raktározódik el, nem olyan, mint a röntgen.
A helyzet az, hogy most a 18 héten vannak ezek a vizsgálatok, azért tömörödött össze 1 hétre :)
Nekem is jobb lett volna, ha eltolódik, mert akkor minden héten - 3 hétig- láthatnám a picit. De tényleg megnyugtatott, hogy megnézte a magzatszív specialista is.
A doktornőmhöz majd 4 hét múlva megyek akkor lesz cukorterhelés is.

Anyooka!
Állítólag igen odáig ér kb. a köldökig. Valójában a 20. héten éri el a köldök magasságát... ezért is félidő, meg azért is, mert még 20 hét a baba világrajöttéig .. :) milyen érdekes dolgok ezek :)
Védőnő: hát pont ma jutott eszembe, hogy én a 12. héten voltam nála..lassan meg kellene látogatni..de nagyon nincs kedvem. Igazából ő nekem semmilyen beutalót nem ad, mindent a dokim intéz, de kötelező megjelenést nem úszhatom meg.
Veled érzek a témával kapcsolatban! :)

konan:
nekem is vannak-voltak ilyen oldalszúrkálások, nyilalások, én sem tudom, hogy mitől lehet valójában, és idegesítő is egyben. Nekem a jobb oldalon nyilalgat, vagy a jó ég mit csinál, de kellemetlen érzés. Hm??!!! "Terhesek" vagyunk vagy mi a szösz? Lehet ez is egy tünet.. :?

Eszike:
szénszavas: én iszom, ha kívánom és jólesik. Nem tudom, hogy miért nem lehet. Utána nézek én is a neten.

DE! Állítólag a Cola, kávé, sem jó. A kávé a méhlepény működésében okozhat galibát, persze nagy mennyiségben.
Ugyanakkor nem élhetünk egy búra alatt a terhesség idején, úgyhogy nehéz eldönteni, hogy mi a jó és mi az, ami valójában árthat.

röné!
Megértem, amit írtál a gondatlan nyaralásokról és a könnyedebb életről. Nekem is megfordult a fejemben, hogy akartuk a babát, de a fiaim már nagyocskák, eltudják látni magukat, tudnak melegíteni ételt, egyedül fürdenek, alszanak, öltözködnek..stb. Most ismét jön egy kis emberke, akinek én leszek a támasza, aki ételt ad, fürdeti, itatja stb...tehát átalakul ismét az életünk én is gondolkodtam azon, hogy jó pár évig ismét jobban le leszek kötve, deeee mááár aaaannnyira várom ezt a pici lényt, hogy nem is tudom szavakba önteni.
Ez az élet rendje, és hidd el a szüléssel megszülöd az anyaságodat is.
Nem hittem régebben, de az első gyermek szülésénél ténylegesen éreztem is.
Amíg terhes egy nő az más, persze anyának érzi magát, de a szüléssel vállik minden nő igazi anyává!
Jön az igazi felelősségtudat..óvás, féltés.
Amikor megfogan a baba, és tudomást szerzel róla..onnantól egy egész aggodalom, féltés az élet. De így csodás.

szeder74

sziasztok csajszik!
nektek volt már olyan h. alig tudtatok menni mert szúrkált a méhetek körül, szóval ott bent a puninál....kétszer volt ilyenem....de ültem és elmúlt.....ez normális nem?
a másik az alvás:tök rossz,mert én hason tudok aludni, és ha nem is úgy alszom el de automatikusan mindig hasra fordulok, és ma is hajnalban arra keltem h. fáj a pocim.......jó mi??h. küszöböljem ki h. ne penderüljek hasra álmomban?szerintetek picit így el lehet nyomni??jó hülye kérdés...
cukorvizsgálat: kakaót nem lehet inni??én a tejet nem bírom lenyelni.......mi lesz velem??

Kép
winona

honey!
Nem! A kórházi vizsgálatot nem helyettesíti még egy úgymond ilyen komoly helyen elvégzett genetikai szűrés sem.
Tehát a kórházban megcsináltattam, és most kértem időpontot péntekre a m.d.központban is. (12.OOO.-Ft)-ba kerül.
Az orvosod is csak a kórházi vizsgálatot fogadja el. -badarság, de így van-
www.ultrahangvizsgalat.hu itt megtalálsz minden hasznos információt. -gondoltam, hogy érdekelni fog :) -
Valójában körülbelül annyiba kerül, mint egy babamozi, de azért itt jobban felkészült orvosok nézik a babát. Úgy tudom, hogy itt is felveszik DVD-re és képet is adnak, + 4D is megmutatják a babát, de itt nem a mozizás a lényeg, hanem, hogy alaposan megvizsgálják a picit.

szeder74

Elszállt amit írtam :evil:

Anyoooka: védőnő nem semmi. :evil: Enyém elfelejtette beírni múltkor a naptárjába, hogy mikorra rendelt vissza, így várhattam 3/4 órát.

Egyébként titeket nem rendel vissza a védőnő? Nekem mindig meg kell vele beszélni, hogy mikor megyek legközelebb, pedig jelenpillanatban egyáltalán nem látom értelmét, hogy 4 hetente menjek.

Beutalókat nekem szerencsére a doki adja.

Kép
kistiggrincs

wiona!
jövök az okos ötleteimmel.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Arra gondoltál, hogy a hüvelyedbe nyilal? Ha igen, azt pont múlt héten éltem át többször is.. gondoltam tuti, hogy ott van a babám lába és össze-vissza variál a mozgásaival, és nyomhat néha olyan ideget, ami kisugároz. Volt olyan is, hogy a popóm lyukába nyilalt..hát az még rosszab érzés..aztán u.h-on kiderült, hogy oda rugkapált a vizsgálat alatt is..mókás volt..:) :)
hasrafekvés. azt néha én is elejtem az éjszaka közepén, igen, szokott fájni, keményedni, de ha alszunk nem lehet ezt koordinálni szerintem. Ha már olyan hatalmas lesz a poci, akkor úgysem tudsz ráfeküdni :)

szeder74

Szeder, anniyra egyetértek Veled az anyasággal kapcsolatban! Amikor még csak várjuk a babát, már akkor is egyfolytában aggódunk, de az igaz érzés majd csak akkor jön, ha megszületik a pici aki mindenben Rád van utalva. Annyira csodás érzés anyává válni!

És ne aggódjatok,csajok, tök természetes hogy így éreztek! Én sem tudtam elképzelni hogy milyen lesz az élet egy pici babával, hihetetlenül furcsa volt amikor hazajöttünk a kórházból és ott szuszogott a kicsi ágyában az a pinduri baba :lol: És most már, ahogy írtátok, azt nem tudom elképzelni, hogy hogy lehetett Nélküle élni! pedig sokszor fárasztó, de csodálatos dolog!!!

Winona, ne félj, nem lesz semmi baja a picinek!
Cukorterhelésnél biztos hog a tejes-zsemlés reggeli lesz Neked is?! Egyre több helyen a cukros löttyöst csinálják már, az az igazi terhelés!

Én pont holnap megyek meginni azt a förmedvényt :evil: :? :roll: mert PCOS vagyok és nálam előbb kérik, hogy minél előbb elkezdhessek diétázni ha gond van. Sajnos Dorkával is magas volt a cukrom, vele is diétáznom kellett.

Kép

Kép
anyoooka

szeder!köszi...igen gondoltam h. normális az érzés.....de jobb h. megnyugtattál...megnyugtattok.. :)

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?