Új privát üzeneted érkezett!

Nah... úgy látom a babanetes óra előzőleg 1.40--et irt, de most 2 óra 39 perc van.
Léptem...

Kép
Kép
bendor

jó reggelt!!!!!!!!!!!!!!!

Változott a dolog nálunk mint mindig!!! Most indulunk anyumért és a cuccaiért!!!

Kellemes napot mindenkinek!!!Puszika
Vendég

Kép

Tegnap délután jöttünk haza anyuéktól,én utánna elmentem tornázni,este meg már nem jöttem,csajok,de látom jól elcseverésztettek.
Balázs is jól elfáradt ,papával egész délelőtt a kutyával játszottak,dobta neki a labdát meg fadarabot és visszahozta neki,ez rettentően tetszett neki.Na meg utánna ahogy a maga kis nyelvén nekem elmagyarázta.Csúcs volt,de megértettemLegalább is azt hiszem :roll: :lol:

Olgi:
Jaj ez nagyon rossz hír hogy Tündike csak kiflizik.Remélem megnyugtató dolgokat fog mondani,és nincs nagy baj.Drukkolok nagyon nektek.

Pintyus:
Jaj szegény anyukád meg persze ti,hogy egy ilyen szemét embert fogtatok ki .Semmi jóérzés nincs benne,képes lenne anyudat kirakni.Hülye majom.De tényleg próbálj most már megnyugodni,a kicsikéd érdekében.
Jó utat nektek.

Andikám:
Te tényleg éjszakai bagoly vagy. :lol: :lol: :lol:
Jól bírod.Majd megnézem Szőke Bandit ma ,mert tegnap csak a felét láttam a Tv-ben mert indultunk haza hogy odaérjek a tornára.
Az igaszság árát még nem láttam csak a bemutatóját,hogy elég személyes dolgokat hoznak fel,és ezekért még nyernek is pénzt?
Kicsit morbid az ötlet mert oké hogy nyer de tönkre megy egy család élete,mint Pl. most.A másik meg még meg is alázza őket ezzel.Mármint most konkrétan erre az adásra gondolok amiről írtál.
A hozzátartozó is akkor tudja meg az igaszságot?Majd belenézek.

A szoptatásról nekem is az a véleményem hogy 1 max másfél éves koráig elég szoptatni egy gyereket,utánna nincs rá szüksége,mert akkor már nem a táplálékfelvételt elégíti ki vele,szerintem.
Nálunk is elég nehezen ment eleinte,a kórházban nem akart egyáltalán szopni,éjszakákat ott töltött az egyik csecsemős, de nem tudott ő sem segíteni.Azt mondta hogy nem én vagyok béna hanem a gyerek lusta,de ne adjam fel és én nem is adtam fel.Itthon már egész jól szopott mikor úgy volt kedve ,de volt hogy megunta és sírt,lehet hogy nehezebben jött a tej és ő lusti volt kiszívni.Akkor meg a cumisüvegből itta a lefejt tejet.Kicsit kész voltam meg sírtam hogy biztos rossz anya vagyok ,de most már tudom hogy nem.Az a lényeghogy anyatejet kapjon valameddig legalább.Ha csak pár hétig az is jó,csak anyatej legyen.Azt mondják hogy 6 hétig mindenképpen azt.Nekem eleinte sok volt a tejem és fejtem majd lefagyasztottam,És mikor megjött a mens. (5 hónapos volt Balázs)akkor kevesebb lett és akkor jó volt a tartalék,meg kevertem a kajájába is.Így könnyebben elfogadta.Én Balázst 1 éves koráig szoptattam.,de ilyenkor már csak este szopcsizott mert napközben már szilárd kajákat evett,meg gyümölcsöt stb.De azért is hagytam abba mert már csak szórakoztatta magát.Szopott 2-t majd abbahagyta,elment játszani 2 perc múlva megint eszébe jutott.
Na itt döntöttem el hogy oké akkor elég volt a gyereknek is nekem is.
És szerencsére el is választódott minden gond nélkül .Nem sírt utánna,nem kereste.Valószínű elég volt neki is belőle. :D

Szerintem a 3-4 éves kor már nem való szoptatásra,meg hát milyen híg lehet már az a valami,mert az már nem olyan anyatej mint az elejé,legalább is gondolom.De lehet tévedek.
Meg szerintem a gyereknek se jó hogy az anyja mellén lóg még évekig.
Itt a házban lakik egy csaj neki már 2,5 éves a kisfia és még mindig szopik.De úgy hogy éjszaka 4-5-ször fel kell szopni!!!!!!!Mert szomjas és nem issza meg se a vizet se a teát.Semmit csak a tejcsit.Szerintem ez már nem normális dolog,de szíve joga,az ő gyereke.

Na jó azt hiszem kimerítettem a témát.Jó hosszúra sikerültem,bocsi érte he untatnálak benneteket. :wink:

Kép

Kép

Kép
aliza

Kép

Megint én,csak megregeliztem meg balázs ivott egy actimelt ,annyira szereti hogy seperc alatt megiszik egy kis palackkal.
Meg persze megakartam nézni a vacsoracsatát de hibát ír ki az oldalon és nem tudtam megnézni. :cry: Majd délután megpróbálom.

Az elöbb persze nem reagáltam mindenre.
Andi és Panka:
Nagyon aranyosak a képeken a lánykáitok.

Anita:
Majd mesélj a 4D-ről meg persze a képeket is várjuk.
Biztos szupi lesz ,olyan izgi ilyenkor megkukkolni a kis drágákat odabenn.
Amúgy én is szoktam gondolkodni ilyeneken mikor nem tudok aludni,ha Balázs ha néha mondjuk felébred hajnalban inni és nem tudok visszaaludni. :D

Ja igen és Olgitól akartam még lérdeuni valamit a gyessel/gyeddel kapcsolatban hogy Tündike után te most ugyanazt a gyedet kapod mint Zolikával?
De van need most elég bajod,ráér a válasz.
Csak hogy Andi írta ,így eszembe jutott.
Előre is köszi.

Na puszi.

Kép

Kép
aliza

Sziasztok!

A tegnapi vacsoracsatát én is nézetm, sztem nagyon jó volt Szőke Bandi. Az Igazság ára műsort nem szeretem, az első adást láttam, de nem jött be.
Pintyus! Kitartás és sok sikert a költözéssel!
Andi! Köszi a képeket, megaptam mindet!
Bocsi, h. ilyen ritkán vagyok, meg nem is reagálok mindenr, de szombaton megint viszga és tanulok ezerrel!

Olgi..Remélem Tüncsike jól van és midnen ok lesz a dokinál! Kérdeznék Tőled...majd ráérsz a válasszal, nem sűrgős, csak kiváncsiságból szeretném tudni, hogy lehet szerinted rávenni egy gyereket, hogy ha már egyszer elkezdett zongorázni, akkor ne hagyja abba? Unokatesóm, most 11 éves és 2-3 évet járt tanárhoz, zenélt ügyesen, kapott is szintetizátort, minden ok volt. Sőt, még mondta, h. ha megtanult zongorázni, akor majd hegedülni is akar és zenész szeretne lenni. Csakhogy, most kb. fél éve abbahagyta teljesen, mert megunta. Rájött, hogy mégis inkább focizni szeretne és számitógépezni. A szinti felkerült a szekrény tetejére és jött helyette a számitógép. Sajnálom, mert jól ráérzett a dolgokra, egy két gyakorlás után simán eljátszott bármit..Csak a mi kedvünkért egy óra alatt megtanulta pl. a Székely Himnuszt, a suliban is zenélt valami ünnepségen..most meg sehogy se tudjuk rávenni, h. legalább otthon gyakoroljon. Ötlet, tipp, vélemény, bármi jöhet!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap írtam egy csomót, de apa közben hazajött, és kilépett tle, így az egész huss... :cry: :evil: :x Kicsit sem voltam rá mérges!
Ráadásul azért kellett abbahagynom az írást, mert Emili felébredt, és mikor bementem hozzá, írtózatos hányás szag csapta meg az orromat! :( Persze akkor kell hánynia, amikor tiszta mindene, és répás kaját evett, ráadásul a Domestos is kifogyott, éppen elég lett a ruhákra.Hogy miért hányt?Mert bulémiás :lol: :twisted: , állandóan ledugja az ujját a torkán, meg matat a szájában.Gyanítom, hogy a hátsó fogak mozgolódnak, és így tudja piszkálni az ínyét. :? Azóta sem hányt, így biztos ez volt az ok.De 1 óráig takarítottam utánna.Ja, és a kókusz matrac huzata is teljesen átázott, így moshattam azt is, pedig csak nyárra terveztem, ha jóidő lesz, így letakartuk addig egy pléddel-lepedővel.Persze mind2 hálózsákja is mosásban volt, így csak betakartam, meg meleg ruhába öltöztettem.De ugye a takaró nem marad meg rajta.Azért az éjszakát átaludta, csak 1x volt cumivisszatevés. :wink:

Egyébként a 7vége nagyon jól telt, szuper idő volt, megvolt a "2." szülinapozás is, keresztszülőkkel.Pénteken voltunk a játszótéren, úgy elfáradt, hogy azóta átalussza az éjszakákat. :lol: Viszont nem volt a legjobb az étvágya, de talán már javuló félben van.
Voltunk vendégségben is, ahol volt egy 3 éves kislány, de elég mazna volt, egyfolytában csak ezt hajtogatta:ez az én anyukám-apukám, ne érj hozzám, stb...Szegény Emili meg próbált volna barátkozni, ment utánna, még a cumiját is odaadta neki, puszit akart neki adni, de a kislány mindig visszautasította:(Emili aztán nézett rá, meg rám is, hogy ő ezt nem érti, miért ilyen vele a kislány, miért nem barátkozik vele, mikor ő mindent megtesz érte.Sajnáltam szegénykémet, láttam az arcán, hogy nem esik jól neki, dehát még lesz ilyen az életben:(Sajnos ezektől a csalódásoktól nem tudjuk megvédeni őket, előbb utóbb rá fognak jönni, hogy az élet nem fenékig tejfel.Csak olyan rossz volt most ezzel szembesülni, és tudom, hogy ne védhetem meg ezetktől:(

Hát "röviden" ennyi rólunk, próbálok visszaolvasni, de rengeteg a dolgom is.
Így hogy jön a jóidő, lehet hogy kevesebbet tudok jönni majd.

Andi!
Nem értük el a buszt, de elaudt közben, így jót sétáltunk:)
Szüléstörit csak az eredeit tudom átküldeni, nem a kismamás változatot;)

Lolita!
Ok, majd megy privi.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok !

Panka, nem tennéd ide fel a szüléstörténetet? Én is szivesen elolvasnám. :lol:
Amúgy is nagyon nyitott vagyok a témára, de régen is érdekeltek a storyk. Igaz mindig szétbőgtem a szememet, de olyan jó olvasni.
Kicsi Emilinek jobbulást, hátha megúsztátok ennyivel. :?

Anita, még csak most olvasom a tesőd történetét, nem semmi. Mit lehet erre mondani? Mi lesz ezekből később? Nincs bennük semmi erkölcsi tartás, visszahúzó erő? Bár lehet én vagyok őskövület.. :cry:

Pintyuska, nagggggyon remélem, hogy beolvasol a hárpiának, micsoda dolog így beszélni, ráadásul egy kismamával???? :evil:
Ha gondolod ráküldöm az embereimet. :wink:
Ez csak vicc, de nagyon bosszantó a taplóság, ráadásul ha az ő hibájukból csúszik a dolog.

Olgi, mi az a kiflizés? Sejtem, hogy nem jót jelent.... :(
Kitartás, biztos meg tudjátok oldani.

Hűha, szopitéma....
Nagyon jó, hogy felmerült, tekintettel a kismamáinkra. Előre elnézést kérek, de elég sarkos a véleményem a témában.
Először is ez az eszetlen kampány a szopi mellett. Tegnap is a Csak csajokban a védőnő kijelentette, hogy milyen fontos az anya-gyermek kapcsolat kialakulása szempontjából. Na itt már vörösödik a fejem. :evil:
Ha ettől lesz jó a kapcsolat , akkor már megette a fene....
Csak akkor vagy jó anya, ha szoptatsz? Normális ember ilyet nem mond.

A másik a csodálatos anyatej. :?
Éhes babát meg kell etetni, hogy az tápi vagy tejcsi nem számít!
Ugyan olyan olyan szerettel adja a tápit is az anyuka.

A harmadik ez a hosszan tartó szopi. 8 hónaposan elválasztotta magát Olivér, egyik reggel eltolt és kész, soha többet. Nekem nagyon rossz volt, neki elég.
Egy mentálisan stabil gyerek nem igényli 3-4 évesen az anyja mellét, egyszerűen nem odavaló. Bár ott már lehet anyuka igényei is megkérdőjelezhetőek. Minden esetre sajnálom a szegény férjeket. :?
Vagy pl. a nyilvános szopi. Én is megettem az utcán, ha nem bírta tovább, de pár hónaposan,nem 2-3 évesen. Az meg egyenesen undorító , ahogy néhány anyuka "csakazértisodalökömacsöcsöm" hozzáállással ezt műveli.
A szopiban az összebújás, az egymásra figyelés a lényeg, nem a bimbórágás... BRRRR
Nekem is van ismerősöm, aki két gyereket szoptat egyszerre, egy 4 évest és egy másfél évest. Képes volt hazamenni a kórházból éjszakára az akkor 2, 5 éveshez szoptatni az úszülöttet a csecsemőosztályra beadva. Nehogy a nagy sérüljön lekileg.... könyörgöm, hány gyereknek születik testvére, mégis túléli!!!!
Katasztrófa.

A nagy szopi tanácsadók mindig azt hajtják, hogy mindenki tud szoptatni. Aha, csak nem minden baba akar (tud). Mert ez a buli két emberen múlik.
A keresztfiamnak annyi szopóreflexe sem volt, hogy egyen, kiskanállal etették a Klinikán, pedig várt és időre született gyerek volt. Tápin nőtt fel, kitűnő tanuló, a betegség is elkerülte.
Olivér sem tudott szopizni, hozzánk is járt a nővérke kétóránként. Egy hét telt el mire megtanulta. Én meg nem aludtam két éjszakát, remegtem, hogy nem tudok szoptatni. És akkor mi van??????
Ahogy erre rájöttem 100 ml kolosztrumokat fejtem , úgy aludt a drága 3 órákat, hogy öröm volt nézni. Más kérdés, hogy ezért mit kaptam kovács Judittól. :cry:
Mindegy, otthon megtanult szopizni, kicsavarodva, kutyapózban, cict lógatva a szájába. Nem vagyok rá büszke, de ha így jött rá, akkor ennyi.
Minden esetre mellszívót biztos viszek most is.

Nagyon irígylem pl. Zsu-t, de sajnos higgyétek el ők a kivételesek, a szopit meg kell tanulni anyukának is és a babának is, és ez egy hosszú folyamat. Egyáltalán nem automatikus, mint ahogy azzal a kismamikat sokkolják.
Készüljetek erre és nem fogjátok magatokat hibáztatni, hanem lesz türelmetek, erőtök végigmenni az úton!

Egy regényt írtam, bocsi.

Megyek lenyugszom, puszi Kriszti

[/b]

Hé, Olimami,

nagyon tesztett az esszéd a szopcsiról!
Kovács Juditról csak annyit, szertintem egyetlen férfit nem látott életében meztelenül, de nekem is előadást tartott a szoptatási pozitúrákról órákon keresztül, amik leginkább a Madonna és Kisjézus pozícióját idézték fel bennem, semmi esetre sem a hús-vér anya-gyermek - olykor tényleg kifacsarodott, cici-szájba-lógva -összebújását.
Pave
pave

Sziasztok!

Hát, Lányok, azt hiszem, tényleg csendeben maradok szopi témában, mert itt rajtam kívül mindenki megkínlódott vele.... Tényleg szerencsém van....

Kovács Juditról én eddig csak rosszat hallottam... :roll: Mondjuk nekem nem volt vele rossz tapasztalatom, de sztem csak azért, mert csak utolsó nap volt ő, előtte egy fiatal kis szimpatikus hapsi, aki olyan lelkesen és kedvesen közelített a kis csöppségekhez, hogy öröm volt nézni! Hát, neonatológusnak csak ilyen menjen! Utolsó nap volt ez a boszorkány, de engem nem piszkált, mert Pannika előző nap már hízott. ÍGy csak kb. 5 percet szónokolt a szopta tásról.... Mondjuk a záróra vártunk 4 órát, én étlen-szomjan, mikoris már bementem az újszülöttosztályra, hogy mi van... :twisted: Erre kiderült, hogy kész a záró, csak a nagyságos asszony cseszett aláírni..... Ezért jöttünk haza 10 óra heleytt 3-kor... :twisted:

Kép
zsuzska81

Megint itt... :oops:

Pave, köszi! Tudtad, hogy K.J.-nak nics gyereke????? :evil:
Szerintem ez a legfelháborítóbb az egészben.

Zsu, hallottam erről a kedves neonatalógus srácról, remélem lesz hozzá szerencsém...
A zárót ez a köcsög mindig délután adja ki, nekünk is úgy kellett rányomozni, azt mondtam hazamegyek saját felelőségemre. Na erre nehez előmászott nagy flegmán.

Kismamik, ha nem tudjátok milyen babakocsit vegyetek kukkantsatok be ide:

http://www.babaszoba.hu/forums/forum?fo ... babakocsik

Anyukák tapasztalatai, nem bolti ajánlások.

Tényleg lépek a kisnagy Cseppemért.

Tsók

Sziasztok!

Szeretnék majd jönni bővebben is!

Addig is közkívánatra, szüléstöri:D:

"Ünnepi" baba

Kisbabánk tavaly júniusban költözött a pocakomba.Nagy volt az öröm, annak ellenére, hogy a körülmények nem voltak a legtökéletesebbek:a férjem márciusban váltott munkát, ráadásul egy másik városban.Így én is másik munkahelyen kezdtem el dolgozni.Pestről költüztünk le Debrecenbe,amit nagyon megszerettünk, de anyagiak híján csak albérletben laktunk.
De amikor pozitív lett a teszt, nagyon megörültünk.Eleinte hihetetlen volt, hiszen semmi jelét nem tapasztaltam a terhességnek, csak a szaglásom lett kifinomultabb.Horvátországi nyaralást terveztünk, Balatonnal mespékelve.Mikor hazaérkeztünk a nyaralásból, és elmentem wc-re, akkor vettem észre, hogy pecsételő vérzésem van.Ledobtuk a csomagokat, és irány a Klinika.Ott megvizsgált az ügyeletes orvos, aki közölte, hogy zárt a méhszáj, de ultrahangot nem tudnak csinálni, majd csak másnap reggel!Kértem, hogy vhogy csak legyen egy Uh, de mondta,hogy zárva van, és különben is Ő már nem ér rá, várják a terhesek!Ez szíven döfött, hiszen én is az voltam, de neki csak az éppen szülő nők számítanak terhesnek?
Az éjszaka pokoli volt, alig aludtam.Nem tudtam, hogy másnap mi vár rám?Műtét?Vagy egy pici babát fogok látni a képernyőn?Sírtam egész éjjel, talán ha egy órát aludtam.Beszéltem a babámhoz, hogy ne hagyjon el minket, nagyon szeretem Őt!
Aztán eljött a reggel:végtelennek tűnő idő, mire behívtak a vizsgálóba.Aztán a vizsgáló nő nézi a monitort, csendben, én meg csak egyet tudtam kérdezni:Él???
Mire ő:igen!De mire kimondta azt az igent, én már olyan izgatott voltam, hogy nem is tudtam másra figyelni, sem a méretekre, sem másra.Csak néztem a kis dobogó szívecskét.A vizsgálat után kisírtam magam, akkor már nem bírtam a könnyeimmel.Hatalmas kő esett le a szívemről.A vérzést egy kis haematoma(bevérzés) okozta, ami a petezsák mellett volt.Én meg is nyugodtam, azt mondták, majd kiürül, vagy felszívódik.DE, az orvos azt is mondta, hogy lelökheti a petezsákot.Még egy pár napot bent töltöttem, utánna szigorú fekvés következett a 12. hétig.
Ezek után viszonylag problémamentes volta terhességem, de a 34. héten éreztem jóslófájásokat, amik nagyon gyengék voltak, viszont a pocakom sokat keményedett.Megnyugtatásképpen bementem a Klinikára, ahol aztán bent is tartottak.Felkerültem a szülőszobára(pont aznap lett volna a szülséfelkészítő tanfolyam).A férjem is bejöhetett, így Ő is szemrevételezte a helységet.Kaptam tüdőérlelő gyógyszert, meg infúziót.Hatásos is volt.
Végül a 41.héten született meg a kislányunk, Emília.
Választott szülésznőm volt, de orvosom nem volt, direkt.Én a szülésznőben bíztam, tudtam ő lesz velem végig.És nem is csalódtam.Március 10.-re voltam kiírva, de Emili 15.-ét választotta születésnapjául.Én úgy szerettem volna,ha egy szép reggel elfolyik a magzatvíz,hiszen akkor biztos szülünk, nincs visszaút.És így is lett.Regel 7-kor arra ébredtem, hogy wc-re kell mennem.De mintha utánna is folyna vmi.Akkor jöttem rá, hogy ez a magzatvíz lesz, ami akkor még csak szivárgott, majd kis idő múlva éreztem egy pukkanást, és ezután szakaszokban, de folyt rendesen.Még egy darabig itthon maradtunk, majd 2 óra múlva bementünk a klinikára.Akkor 1 ujjnyira voltam kitágulva.
9kor értünk be a kliniára, jött a szülésznő is, megvolt a szokásos borotválás, beöntés.Egyik sem volt vészes.
Utánna ctg, amin eleinte nem volt jó a szívhang, de csak mert a hátamon feküdtem.
Felvételkor bő 1 ujjnyira voltam kitágulva, ami dél körül még nem sokat változott.Mivel elfolyt a víz, ezért kaptam 8 órát, hogy megszüljek, különben császár.
Még antibiotikumot is kaptam később ez miatt.
Szóval kora du. még mindig nem tágultam, ezért előbb jött az oxitocinos infúzió, meg a fájások, is, amik addig nem voltak vészesek, na de utánna...!!!!!!!!!!!!!!!
De csak nem tágultam tovább, így kértem az EDA-t , mert már nem nagyon bírtam a fájdalmakat, meg tudtam, hogy az segíti a tágulást is,ami be is vált.Csak a toló fájásokra múlt el a hatása.
De enélkül elfogyott volna az erőm is, így mindenféleképpen jó volt, hogy kértem.
Csak az anesztes doktornő vhogy nem találta el elsőre, így 2x is hátba döfött!!
A férjem csak ekkor volt rosszul, ő tartott engem mozdulatlanul.
Egyébként végig bent volt, és nagyon "élvezte", nem bánta meg, hogy bejött.A köldözsinórt is ő vágta el.Szülés után ő hozta vissza nekem Emilit, miután ellátták őt.
Szóval a tolofájások kezdete után kb. 1 óra múlva született meg Emili.De még 1x lebegett a császár pallosa a fejem felett, mert majdnem nem fért ki a buksija a symphysisemen(szeméremcsonti ízület).Végül 13 óra vajúdás után megszületett Emili, 4170 grammal, és 52 cm-el.Tudtuk hogy nagy baba lesz, az uh-okon mindig is mondták.
Hihetetlen volt, mikor először magamhoz öleltem Emilit!!!!!Nagyon nagy boldogság, de akkor olyan hihetetlennek tűnt az egész.
Nem is nagyon tudtam felfogni, csak néztem őt, ő meg engem.
Már akkor felsírt,mikor még csak a feje volt kint.
A férjem premier plánba nézte végig az eseményeket, a szülésznő félve nézett rá a gátmetszéskor, mire a férjem bólogatott, hogy csinálhatja.
Hát a varrás sem volt semmi, végig ordítottam az egészet!Kb. 1 óráig hímeztek, 2 orvos is, kb. 4 féle öltéssel.Mondtam is nekik, hogy ha lehet ne rajtam gyakorolják az öszes hímzésfaját!!!
Apás szülőszobában voltunk, ami azt jelentei, hogy csak én szültem egy kis szobában, és a férjem volt csak bent, meg a szülésznőm.Nagyon jó volt így, nem éreztem kórházban magam, ne zavartak minket.
Szülés utánna velem volt még egy pár órát Emili, éjszakára elvitték, hogy tudjak pihenni, de én nem aludtam semmit.Reggel korán hozták nekem vissza a kisbabámat, aki már nagyon hiányzott, és utólag meg is bántam, hogy engedtem Őt elvinni.
Iszonyatos erővel próbált szopizni, aminek eredményeként mindkét mellbimbóm kisebesedett(pedig volt ott csecsemős nővér, aki segített mellretenni, de hiába).
Ez megpecsételte a szopizást is, mivel 1 hét múlva már nem is tudtam szoptatni, annyira fájt, sírtam én is, és a gyerek is.Jött a fejés, és a táp.Lelkileg nagyon megviselt, hogy nem tudom szoptatni akisbabámat, de már már elfogatam, és bízok benne, hogy a második babánál már nem lesz ilyen gond.
Emili már a 3. féle tápszert kapja, ami nem nagyon ízlik neki.Nem túl jó evő, de a bébiételeket kezdi már kóstolgatni, és talán ízlik is neki.Most 6500 g, és 63 cm.Imádja a babúszást, és persze ha foglalkoznak vele.
Nagyon hálás vagyok szülésznőmnek:Pap Juditnak, aki már terhességem alatt is sokat segített, és világra segítette kisbabánkat.

Úgy olvassátok, hogy ezt még tavaly írtam:)

Andi!
sAjnálom én is, hogy nem tudtunk tovább maradni, majd legközelebb össze eresztjük a csajokat!!Emulinek úgy láttam nagyon tetszik, de már álmos fáradt volt.
Köszi szépen a gatyót!Dorka nagyon szép kislány, én vélek felfedezni benne hasonlóságot Emilivel, talán a nagy kék szemek miatt:D(bocsi megint a hasonlítgatásért
:oops: :wink: )

K.J.:csak vele ne akadjon össze az ember!Tudnék mesélni. :twisted:
Bővebben majd ha rendesen visszaolvastam, most megyünk boltba.

Kép
pankaa

Halihó Mindenkinek!

Bea!
Hajrá azokkal a vizsgákkal, csak továbbra is szorgalmasan tanulgass!!! :wink:

Alíz!
Nagyon nyugtalan lettem a telefonod után, remélem Balikának nincs nagyobb baja és a doki bácsi is megnyugtatott Benneteket. Sajna a kis balesetek kivédhetetlenek, hisz fél pillanat alatt pozíciót váltanak a gyerkőcök, elég követni őket.
Hivtam egyik munkatársamat egyből, ők hova vitték a gyereküket mikor az állát is varrták a kicsinek, de állandóan foglalt volt. :roll: Így sokra nem jutottam azért is nem csörögtem Rád.
De gondolom már letudtátok a dokit is.És hogy nincs gond a kis Elevenkéddel. :lol: Gyors regenerálódást neki!!!!!!!!!!!!!
Én mint "éjjeli bagoly" egész nap kómás voltam. 3/4 3kor feküdtem, Dorka 3kor felsírt kakaóért, megitattam. Reggel meg keltem 7 órakor, Bencét vinni oviba. Ebből nem lett semmi, mert a kocsi nem indult, le volt merülve az akksi. Szarakodunk vele már hónapok óta, remélem férjem végre vesz egy újat. Busszal is mehettünk volna ha nagyon akarunk, de maradt Bence itthon, (ekkor már fél 8 is elmúlt) mert 8-ra vissza kellett volna érnem Dorkára vigyázni. Férjem ugyanis segitett az asztalosnak a konyhabutort felhozni.
(Holnap jönnek összeszerelni... végre)

Panka!
Nagyon élvezetes szüléstörténedet van, köszi hogy megosztottad velünk. Nem minden perce volt a terhességednek gyalog-galopp, de a végeredmény számít és az tökéletes. :wink:
Azt lehet tudni ki volt az ügyeletes doki a szülésedkor????
Jajj... ne is emlitsd a hányást és annak takarítását, sajna én már profi vagyok az eltüntetésben. :roll: Mindkét gyerek ha kicsit erősebben köhög akkor hányásig fajul a helyzet. De hisztinek is lett már ez a végeredménye.
Mindenesetre remélhetőleg egyszeri volt Emilinél és nincs már gond.

Olgi!
Naaaaaaaaaaaaaaaa......... amint tudsz mindenképp mesélj , mit mondott az orvos Tündikére. Remélem csak megnyugtatóakat.

Pintyus!
Mai programotokat a hárpia alakitotta, gondolom nem igazán zártad a nőt a szívedbe. :P De túl lesztek ezen a nagy melón is, és anyukádat végre a közeledben tudhatod. Nézd a pozitív oldalát és már ne idegeskedj. :wink:

Pussssssssssssssssssssssz!

Kép
Kép
bendor

Na igen:
Kovács Judit gyerek nélküli vénlány, a szoptatást csak elnméletben tudja, a gyakorlatról halvány lila gőze nincs. És ő osztja a klinikán az észt. :roll: :roll:
Jóllakott , szépen alvó Bencémet vizitkor felébresztette mondván egy gyerek minden pillanatban képes szopni, és ő meg akarja ezt nézni. Gyerek üvöltött, persze tele volt mint a duda, eszébe nem volt szopni. Megvigasztalni sem lehetett. Juditka megunta az üvöltést, és csak annyit mondott: nyugtassa meg, ha nem sikerül majd vissza jövök és segitek. És lelépett, én meg maradtam a jóllakott de üvöltő gyerekkel, majd felrobbantam. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Persze örültem hogy lelépett eszembe sem volt visszahivni. Ekkor paraszt hogy lehet valaki???? :shock: :evil:
Dorkánál is volt sztorink vele:
vizitnél meghallgatta a mellkasát és megállapitotta: gyereknek lassú a szívverése....... de lehet csak mélyen alszik. Na ezzel a mondattal megnyugtatott, gondolhatjátok. :roll: :roll: Másnap a férfi doki mondta kutya baja a gyereknek. Harmadnap csak Juditka utasítására jött mindenféle vizsgálat. EKG, Sziv UH... EKG-nál pellusra kellett a gyereket vetkőztetni és nyugodt állapotban lehet EKGzni. Ennek 2x is neki kellett futnunk aznap, mert először a nyomtatóba nem találtak papirt, később meg nem tudták befűzni. Persze eddigre már üvöltött Dorka, mehettünk később újra.
Szív -Uh-t pedig este 10kor fürdi után, alvásból felébresztve csinálták, mert a doki akkor volt ügyeletes és szabadideje megcsinálni. :roll: Hál'Istennek minden okés volt, de mivel Juditka a brachicardiát megállapitotta, évenkénti konrtollra járunk azóta is. Ezévben is lassan aktuális lesz bejelentkeznünk.
Persze inkább vizsgálják meg a gyereket feleslegesen , mint később baj legyen amit előzőleg nem vettek észre.
Na de a Juditka vizitkor közölt mondata hanyagul odavetve persze igazán kiverte a biztosítékot nálam. :roll: :roll: :roll:

Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön a kórházban töltött ideje alatt elkerülni, és a hozzá tartozó csicskását is, aki K. J. hűséges követője. Huuuu... erről is tudnék mesélni, de inkább megtartom magamnak, kismamik ne idegesen menjenek szülni. :lol: :lol:

Kép
Kép
bendor

na hát lett volna egy kis időm, aludt emili fél órát, erre nem volt net! :evil: :x

Kauka!
Jó lett a frizkó!
Körömvágás:konkrétan a férjemnek fáj az ujjbegye, ha kicsit jobban levágja, érzékeny ott neki a bőr, mivel előtte a lenövő köröm védte.De én is érzem néha, ha jobban levágom.(bár mostmár épített körmöcském van).

Lolita!
Csak most olvasom:megtámadták tesódat??? :o :( Mik vannak! :( Sajna az ilyenek szülei nem törődnek semmit a gyerekkel, vagy még inkább bátorítják is őket!Felháborító!!!!!
Börzére 400 ft a belépő, amit le lehet vásárolni Libero pelusra;)Klinikán csak az üvegből kapnak pótlást a babák, cimirész nélkül.És lehet választani, hogy anyatejet kapjon, vagy tápit.Én tápit kértem mindig, m,ertz idegenkedtem az idegen tejtől.
Szerintem jól hangzik a Lolita név, nem lesz ez a baba neve?;)

Olimami!
Gyönyörűűű alakás!!!:D
Szilveszteri kép:
8) :lol:
Uh:hát ezt nem is hallottam, hogy az uszógumis kismamákat nem lehet rendesen vizsgálni???:o:oÉs ezt még rá is írták a papírra???:o
Én is kutyuspózban szoptattam Emilit, ui, így volt a legnagyobb a mellem:?

Andi!
Bébiőrt megkaptuk, ki is próbáltuk, jó volt, hallottuk amikor hapcizott is:)Nem csuklottam:D
Fókashow a Főnix előtti parkolóban van/volt egy nagy sátorban.
Kocsi::(Mi is most csináltattuk, cirka 25000 volt:(
Nagyon édik a képek, köszi hogy feltetted.Látod, mondtam én hogy nem fogunk sokáig vitázni az áron:)Én is gondolkoztam már anick neveden, de én nem jöttem rá.

Zsuzska!
Pannikának boldog 3. hónapot!Nektek is sok boldogásgot!!
Mi is márc. 18.-án voltunk 9 évesek, de házasok még csak 4 éve vagyunk:)Mi is a DM-es úszópelust használjuk, szerintem sem kell drágább!

Lányok!Én megyek a börzére dél körül! :wink:

Pupsik!
Nem csinálsz egy vonalzót?Elfelejtettem hányadik hétben is játsz.
Jó turi szerintem a csapó utcai, az elején van, a virágpiacnál.Meg nagyon jó még a kossuth utcáról nyíló bizományi is, a DM környékén van egy udvarban.Meg lesz most a büörze is a Hódosba.
Én az elején bodykat vettem, meg rugikat.A te babád mikor is fog születni?Van egy lista is a Brendonos nagykatalógusban, hogy melyik évszakban mit ajánlanak a babáknak.Ingyen kiváltható, ha van törzsvásárlói kártyád oda.Kellenek még sapik is.

Olik!
Ma vltatk rehabon?Mit mondott a doki?És kinél voltatok?

Pintyus!
Sajnálom ezt a hercehurcát:(

Pave!
Nekem sem volt egyszerű a szoptatás, 2 hónapig kínlódtunk.Emili már a szülés után véresre szívta mind2 cicit, ami utánna még joban szétnyílt, én úgy üvöltöttem mint akit ölnek, Emili szintúgy.1 hét után azt mondtam ennek vége, nincs értelme ennek így.A szülés ehez képest szúnyogcsípés volt!
Szóval Emili is tápis baba, bár ő mindig megette a lefejt tejet, sőt még másét is kapta.A K.J. jő 5letekkel állt elő a kórházban, de azzal nem számolt senki, hogy mütyür ciciből nem lehet úgy szoptatni,mint 2 lufiból.Bocsi.Na meg az a stílus, ahogy beszélt velem...no comment.Egy éjszakát idegeskedtem át miatta, mert nem akart hazaengedni minket 4. napon, mert Emili a 4170 g-ból fogyott 300 g-ot! :evil:
Én is átestem ezen a szoptats lelkiválásgon, de én is úgy gondolom,hogy nem csak ezen múlik a jó anya-gyerek kapcsolat!
Én is inkább a tápit választottam, nem mertem bevállani az idegen tejet:? Én már láttam olyan gyereket bölcsiben, aki nem tudott kanálla enni, mert csak szopott, és ezért a bölcsiben nem tudták megetetni!!:oÉn szerintem addig lehet szoptatni, ameddig mind2 félnek jólesik!!Ha már az anya nem akarja,és a gyereknek sem létfontosságú, akkor szerintem el lehet választani!1 éves kor után én se nagyon szoptatnék, de erről nincs tapasztalatom.De a következő babánál megpróbálok majd ügyesebb lenni, és nem hallgatni senkire, csak magamra!!!!!És úgy fogok szoptatni, ahogy jólesik, nem pedig ahogy K.J. ,vagy bárki más mondja!!!Punktum!:D
Ja igenm, én is azt vártam, hogy csak menjünk már haza, és valóban, itthon nyugodtam csak meg, mert úgy csináltam ahogy akartam, nem volt ellenőrzés, meg okoskodás!
K.J. én egyből gondoltam, hogy nincs gyereke, én már kitapasztaltam, hogy milyen az az ember, akinek nincs gyerek, teljesen másképp viselkedik az emberekkel!!De őt tényleg boszinak becézik" a klinikán :lol:

Na eldugultam mára:)

Ja, Benodr!
Ügyeletes doki egy fiatlság volt, nevét nem tudom, meg Aranyosi, aki aranyos volt :lol:

Kép
pankaa

Panka!
Te hogy lettél Panka????? Mert ezt meg én nem tudom megfejteni. :oops: :lol: :lol: :lol:
Örülök, ha jól szuperál a bébiőr, nagyon hasznos kis találmány. :wink:

Lányom második délutáni elalvása:
gondolom már meg sem lepődtök ezen a pózon :lol: :lol: :lol:
Kép Alíz! Háttérben ott a laptopon a skype, Veled csacsogtam. :lol:
Kép

Kép
Kép
bendor

Hellóka!

Jaj tegnap nem volt valami jó napunk. :? Megjártuk a Kenézyt Balázzsal.
Ugyanis ebéd után megakartam törölni a száját meg a kezét,de ő elszaladt előlem a szobába csak a kanyart nem jól vette be,és elesett és nagyon csúnyán ráharapott az ínnyére .ömlött belőle a vér meg egy kb.2 cm-es seb volt rajta ami kinyílt.Jaj nagyon megijedtem hogy össze kell varrni,na hívtam is a férjemet hogy jöjjön haza.na elszaladtunk gyorsan ,szerencsére nem volt senki elöttünk.Egy nagyon rendes arab doki volt,megvizsgálta(már amennyire engedte),és mondta hogy nem kell összevarrni,csak borogassuk kamillateával és ha mégis lenne nég valami probléma vigyük vissza..Kicsit megnyugodtam.
Most még piszkálgatja meg kivül is látszik egy kis véraláfutás,de már nem annyira csúnya mint tegnap.
Jaj hát mindig történik vele valami,olyan kis szeleburdi.

Na most mennem kell ,majd még jövök csak húzz hogy menjek vele játszani.
Puszi.

Kép

Kép
aliza

Jó reggelt!

Ma 1 éve kezdődött a terhességem! :lol: vagyis akkor volt az utolsó mensim. Az utóbbi hónapokban kismilliószor válaszoltam vki kérdésére, hogy ápr.3..... :lol:

jaj, ALíz, ez nagyon ijesztő lehetett! :cry: Szegény Balázska, de még jó, hogy összevarrni nem kellett, és javul!

Andi! Dorkán már akkor lepődnénk meg, ha olyan képet hoznál, ahol ágyban alszik! :lol: :lol: :lol:

Panka! Szép a szüléstörténeted! Én az ilyeneket mindig megkönnyezem... :oops: És ilyenkor mindig előjön a szívfájdalmam, hogy én nem élhettem át, hogy a kis puha meleg csomagot a hasamra teszik... :cry: na, de hátha a kistesónál sikerül! :wink:

Ma éjjel megint egyszer keltünk, remélem, ez marad is így!

Kép
zsuzska81

Ma megyünk oltásra és méretkezni. Kiváncsi vagyok, mennyit nyom a Drágám! :lol:

Kép
zsuzska81

Sziasztok!!!
köszike szépen a drukkokat, mesélek.

Szóval reggel azzal indult a nap, hogy felhívott a rehabról az asszisztensnő és közölte, hogy Zs. A. doktornő nem rendel, mert beteg a lánya. Itt volt már az anyósom is, hogy vigyázzon Zozira, meg 3 hétig vártam erre az időpontra. Eléggé elkeseredtem, érezte ő is. Aztán 1 óra múlva felhívott, hogy a másik doktornő megnézi, jöjjek be. Dr. Szabó Éva volt. Nagyon kedves kis hölgy, hamar behívták.
Azzal kezdett, hogy lehet, hogy csak türelmesen várunk, amíg kinövi :evil: Ezt még vizsgálat előtt mondta. Gondoltam, hogy nem vitatkozom, amig meg nem názi.
Szóval, Tüncsinek nincsen semmi baja, csak különböző ütemben fejlődik a két oldali izomzata. Nagyon sokáig vizsgálta, oldalra is kellett fordulnia Tücinek, felülni, felállni, stb. Mindig odakaptam, hogy le ne essen az asztlról, de mondta a doki, hogy nem esik le, nyugi :lol: Ösztönösen csináltam :oops:
A végére már annyira elfáradt a kis picurkám, hogy csak szopival tudtam megnyugtatni amiután elaludt, mint a tej :lol:
Kicsit masszírozgatom a gerincét, meg két fogást mutatott, amit csinálnunk kell. 2 hét múlva lehet, hogy egy ottani masszázst is kap.
Megnyugodtam, mert maradandó dolog vagy veleszületett rendellenesség nincs, de hogy miket láttam ott :cry: Alig tudtam visszatartani a bőgést, annyira sajnáltam a babákat :cry: Borzasztó, hogy ennyi szűrésen megyünk át a terhesség alatt és annyi beteg baba születik :shock: :cry: Szomorú...

Most pedig visszaolvasok és reagálok...

Kép
Kép
Kép
olik22

Pintyus: Botrányos a nőci, no comment :shock: Remélem Anyud már itt van és hamar elfelejted ezt, bár nem könnyű :roll:
Jó volt az út? Minden cucca itt van már? Most nálatok fog lakni?

Zsu: Pannika mennyit nyom? Mi jövő szerdán megyünk. Tegnap 62 cm mérte a nő. 8 cm nőtt :shock: Az úszi nagyon jó lesz, sokan dicsérik.

Panka: Szép fotók :wink: Tényleg van valami a két csaj között, az elején néztem is, hogy Dorka lenne rövid hajjal??? Nem, azért más, aztán láttam is :lol:
Sajnos szinte minden baba egyszer ilyen lesz , mint az a 3 éves lány, valaki rövidebb ideig, valaki hosszabb, meg valaki kevésbé olyan, valaki meg kibírhatatlan. Majd Emilin is tapasztalni fogsz ilyet, halványan, de mindenkin átmegy ez a dolog ( legalább is eddig minden ismerős babán láttam, Zozi is kezdi, de kezelhető, mert alapban nagyon barátságos).
A történeted is nagyon szép, sokban hasonlít hozzám. Én 4-5 hetes lehettem, amikor vérezni kezdtem, aztán 8 hetesen is, meg 14 hetesen is. Minden alkalommal imádkoztam, hogy maradjon meg a baba, nem mehet el. Mindig egy haematoma volt felelős ezért, ilyen vérzékeny vagyok sajnos, szülni is a vérzés miatt indultam :wink:

Anita: Hol volt a 4D? Mesélj!!! Dr. F-ről mesélek priviben, kérdezz, ami érdekel, vagy minden?

Alíz: Balázska, Balázska, hozta a formáját :( Nagyon gyors gyógyulást neki!!!
Most ugyan annyit kapok, mint Zozinál, mert újra indul az egész. A családi pótlék több lett, mert 2 gyermek után és alapból emelték is rajta. Alapösszeg majd 2 évtől lesz.

Andi: A fotók sajnos most sem jöttek :roll: Priviben elküldöm mégegyszer a címemet.
tegnap feladtam egy gatyót Zozira, hátha jobb neki. Azonnal belepisilt és bele kakilt egy hatalmasat, aztán meg nem zavarta különösen a dolog, még várok ezzel :wink:

Bea: Sajnos, ha valaki megutálja, vagy megunja, akkor nem szabad erőltetni, ezt SZERETNI kell!!! Csak ha magától csinálja, akkor menni fog :wink: Iskolába járt? Vagy csak otthon?

Olimami: A kiflizés: egyoldalra kitekerdik, olyan kifli formájú lesz, C betűs. A fejecskét is arra tartja inkább, nem szereti másik oldalra nézni.

Dr.K.J.: Nekem is volt most " szerencsém" megismerkedni vele, többször is sírtam miatta, kiakasztott. Azzal jött, hogy sebes a mellbimbóm, mert Tündi nem jól van mellre rakva. Nem fogom tudni szoptatni , majd Ő megmutatja. Mondtam neki, hogy már 15 hónap szopcsin túl estem és szuperül ment, egy csepp tápszer nélkül. Erre kussolt. ÁÁÁááááá, inkább nem folyok ebbe bele, mert egy teljes oldal ki lenne töltve csak ezzel a nővel. :evil: Zolcsival nem is találkoztunk vele, ezért semmi kellemetlen emlékem nem maradt.

Szopcsi: Én is a szerencsések közé tartozom, mert mind ketten nagyon ügyesen szopiztak első pillanattól kezdve, még Tüncsi is császár ide vagy oda. Már 3 nap annyi tejem volt, hogy majd szétdurrantam, aztán beállt és soha nem fejtem, annyi van mindig, amennyi kell. Zolcsi 5 hónapig csak tejen volt, még vizet sem adtam. Aztán nyáron kezdtem almalevét adni, 6 hótól meg vizet és már gyűmit, rizspépet. Tüncsivel is így szeretnék, majd meglátom.

Elképesztő a kiscsaj: Tegnap 21.00-kor elaludt és ma 7.30 kor szopizott egyet, aztán megint alszik 12 óra mindig megvan, legtöbbször több is. Aztán meg már kicsiket alszik csak. Áldás ez a gyerek :lol: Régebben nem is hittem el, hogy van ilyen, Zozi óránkén kelt :roll:

Kép
Kép
Kép
olik22

Olgi!
Örülök, hogy "csak" ennyi a bajotok, ez azért megnyugtató, nem? Tornáztasd szorgalmasan azt a nagylányt, és akkor nem lesz gond.
Jajj, ne is mondd... rám is rossz hatással van, gyakran sétálunk a rehab előtt, hozzánk közel van, és látok ezt-azt.Pontosabban Bencémtől is nagyobb, magatehetetlen gyerekeket akiket ölben cipelnek a szüleik, borzasztó még a látvány is ahogy lóg kezük-lábuk .

Kismamik!!!! (Pintyus, Anita, Évi, Kriszti, Pupsik!!!!!!!!!!!!!!)
Hajni barátnőm próbálja az OTI-ban beállitani az új, hiper-szuper Uh -gépet, és kellenének kismamik akik szeretnék megkukkolni a babájukat és ő meg közben a gépet tudná 100%-osra beállitani. Lenne kedvetek hozzá?
Ma fog visszahívni hogy mikor lenne ez jó neki.
Megírom ha tudok konkrét dolgot, rendben????????

Zsu!
Nálunk ez az időpont Bencénél ápr. 1., Dorkánál szept. 24. :wink: :wink:
Huuu... majd ird meg mennyit nőtt és hizott Pannika!

Kép
Kép
bendor

Olgi!
Ipmedias cimed volt meg arra küldtem, ott nem kaptad meg?? Küldjem erre az újra?

Kép
Kép
bendor

Andi: ipmediás már nem létezik :? :roll: Bocsika :oops:

Kép
Kép
Kép
olik22

Olgi,
nem vigasztalásképpen, csak érdekességként...a kisebbik lányomnál az utolsó UH-án mondták jópofán, hogy jé, de édesen félre tartja a fejét ez a gyerek! A szülés után én nem láttam semmit, de az első viziten a gyermekorvos közölte, hogy kényszertartásban van agyerek feje,a mi azt jelenti, hogy vszínűleg már nagyon nem fért a végén a hasamban, így most a bal oldalára húz a feje. Maszírozni, nehogy beálljon állandóra. Na nekem se kellett több.. a gyerek fejét rendszeresen rángattam az ellenkező oldalra ( férjem ezt látva azt mondta, megöl, ha valami baja lesz), mert elég volt a kicsit felemelni, akkor is elég látványosan balra húzott a feje. ebből az időből nincs olyan fotónk, ahol ez nem észrevehető. Mi ugyan nem jártunk rehabra, a 6 hetes csípőszűrésen megnézték, ugyancsak a maszírt javasolták folytatni, de nem kívánom senkinek azt az időszakot. Igazából akkor kezdtem megnyugodni, amikor megült egyedül, valahogy az egyensúly akkor helyrebillenthette nála. De az avatott anyai szem azóta is észreveszi, ha nagyon fáradt, pl. reggel, mikor kiszedem félkómásan az ágyból; valószínűleg neki még minidg az a kényelmes. Úhygogy kitartás
pave

Jó reggelt!

Bendor!
Hát ez a Dorka, nem semmi!Nagon tetszik, hogy bárhol, bármikor képes elaludni:D
Panka azért vagyok, mert így hív a férjem :oops: :lol: (2 abetű a végén meg azért, mert a sima panka már foglalt volt :wink: )

Aliza!
Óh, szegény Balázska!Sajnálom , biztos nagyon fájt szegénykének, na meg a riadalom sem volt kicsi!De jó hogy nem kellett varrni!!Gyguljon meg hamar!

Olgi, Pave!
Emilinél is kottára így volt!Senki nem vette észre, csak én, meg anya, hogy mindig jobbra van a feje.

Olgi!
Mi is Sz. Év.-nál voltunk, nekünk is hasonlókat mondott, kedves, aranyos, stb, DE:ha visszacsinálhatnám, akkor rohannék egy dévényes gyógytornászhoz, a világ végére is!!!!!Nem ijjesztgetni akarlak, tudom hogy könnyebb elfogadni, hogy majd kinövi, meg hogy elég az a torna amit te csinálsz, de ez a torna sokkal hatásosabb, minél kisebb a gyerek!!!!Milyen masszírozást javasolt ott az intézményben?Majd írd meg, ha kiderül!Lehet hogy az ottani dévényesekhez kerültök, akkor az nagyon jó!!
Én is masszírozgattam itthon, de mint UTÓBB kiderült, ez neki nem volt elég, már sokkal korábban kellett volna a rendszeres speckós torna.Csaka zért írom ennyire ezeket a dolgokat, mert úgy látom hasonló cipőben járunk, és nem szeretném, ha Tündike későn kerülne amegfelelő szakemberhez!!
De ha unsz már, akor szólj, és lelövöm magam a témában.
:wink:

Kép
pankaa

Olgi! Jaj, nagyon örülök, hogy Tüncsinek "csak" ennyia baja! Tornázzatok szorgalmasan, és biztos minden rendben lesz! :) Amúgy én annyira csodálkozom, hogy ismerősök közt rengeteg babát hordanak pl. dévény tornára. Ilyenkor összeteszem a két kezem, hogy nekünk nincs ilyen bajunk... Zozika úgy látszik, még nem igényli a bilibe pisilést. Amúgy is úgy tudom, a fiúk azért később leszenk szobatiszták. :D Tündike 62 cm? Azta!!!! Én majd délután tudok méreteket írni, 3/4 2-re megyünk. Tündikének de jó az alvókája! Nálunk is megvan a 12 óra éjjel, csak mi hamarabb fektetjük, mert nekem ez így kényelmesebb, mert én is hamar beájulok, olyan fáradt vagyok mindig... :oops: Meg igazából 3/4 7-kor fürdik, de muszáj is, mert addigra már elég fáradt, nem sokat alszik napközben, délután meg pláne!

Andi! nem is írtam, megkaptam a képeket, köszönöm! :lol:

Kép
zsuzska81

Sziaszok,

Bendor engem érdekel az UH, ha olyan időben van amikor el tudok menni. Holnap pl amúgy is mennem kell az OTI-ba TG-re.

Majd csak holnap este lesz a 4D utána mesélek, meg teszek fel képet is.

Olgi: minden érdekelne Feketéről, ha tudsz irni.

most rohanok, de még irok ma
puszi

Kép

Kép
lolita_78

Anita! A múltkor lehet írtad, csak elkerülte a figyelmemet. ...Kérdeztem, hogy magánban hogy lehet a laborokat megcsináltatni? Lehet én tudom rosszul, de sztem azt csak VESZ-es vagy klinikai laborban tudod levetetni, az meg inygenes.... Bocsi, hogy értetlenkedek, csak ezt a múltkor sem értettem... :oops:

Kép
zsuzska81

Hello,

Zsuzska én sem tudom pontosan, csak most emlitette Fekete, hogy ő is megtudja csináltatni ezeket az ingyenes VESZ-es vizsgálatokat, csak persze azt nem támogatja a tb.
Na de én ilyet nem akarok.

Lányok borzalmas napom van, rohangálok ajtóügyben, uis a múlt heti asztalos visszamondta, igy most meg vagyunk lőve. Mindenhol 5-6 hétre vállalnak ajtókat az nekünk pedig túl késő. Na szóval kivagyok, épp csak kajálni ugrottam haza. Közben meg persze féltem a picit is, hogy ő sinyli meg ezt az egészet . . . .

Kép

Kép
lolita_78

Anita! Sztem ha vmit megcsinálnak ingyen is, akkor kár érte fizetni... :roll: Mert azt az ingyenesen elvégzett vizsgálati leletet ugyanúgy viheted a magánorvoshoz! :wink:

Voltunk oltáson, most nagyon sírt Pannika... :cry: De már oltás előtt is.... Dokinéni szerint, tudta mi vár rá.... Mondjuk mostanában többször mentünk oda, utoljára vérvételre, lehet tényleg emlékszik??? :shock: AMúgy 6240 g és 60,5 cm! :lol: :lol: :lol:

Kép
zsuzska81

Helloka!

Gyors leszek.

Zsu!
Szegény Pannika! Szívszaggatóan tudnak sírni a kicsik, gondolom kegyetlen volt hallgatni. Méretekhez gratulálok, látszik hogy eszik a csajod.

Kismamik!
Aki holnap 9 és 12 óra között szeretne menni a barátnőmhöz UH-ra , szeretne képet kapni, szeretne 4D-zni, az szóljon és megadom a számát és egyeztethettek!!!!!!!!! Mindez most ingyen és bérmentve!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
bendor

Köszi Andi, belejelentkeztem:-))))

és köszi a képeket is, megkaptam

Kép

Kép
lolita_78

Sziasztok Lányok!

Anita!
Nagyon szívesen , amiben tudok segitek. De ez amúgy sem az én érdemem, csak közvetitettem , azt is csak addig mig megkérdeztelek. :lol: :wink:
De majd várjuk ide a képeket a kis Manócskádról. :wink:
Találtatok már asztalost aki vállalná kisebb határidővel az ajtóitokat??? Vagy készen nem tudtok venni? Nincsenek jók, vagy a mérettel vannak a gondok? Én nem tudom, csak kérdezem....

Zsu!Milyen Pannika az oltás után? Láz, levertség, nyűgösség? Ha van is biztos holnapra "kialussza".

Pintyus!
Oké, amint elmentek az asztalosok hozok képet a konyhaszekrényről, de mint telefonban is mondtam még nincs teljesen kész. Fogantyúk is csak holnap lesznek felrakva, egyik sarokajtó is egyedi méretű, még nincs meg, az még egy-két hét. :twisted: De alakul azért.
Örülök, hogy átcuccoltátok végre anyudat, már megnyugodhatsz.
Ha holnap nem érnénk oda az UH-hoz Dorkával akkor jó kukucskálást Nektek is, és hozd majd a képeket. :wink:

Kismamik!
Mindenkinek jó kuksizást aki megy holnap!!!!!!!!

Ja, szóljon aki nem kapta meg a képeket és szeretné .
Olgi! Hamarosan küldöm az új cimedre is, igérem.

Kép

Kép
Kép
bendor

Csak félkész konyhabútor Pintyusnak :lol: :
Felső sarokelem üveges ajtajú lesz, mellette jobbra meg egyedi méretű ajtó kell, az még nincs kész. Alul sütő jobb oldalán a mosogatógép, ennek még a butorlapos ajtót fel kell tenni elé, a sütő bal oldalán fiókok vannak, azok nincsenek betéve. Hűtő helye a kép bal oldalán az üres hely. Fogyantyúk, vizzáró réteg holnap lesz felrakva. Gépek, csap beállitása szintén.
Kép Kép

Kép
Kép
bendor

Figyelem!!!!!!

Egy anyuka a 2 éves gyerekével várta a nagyobbat márc.20-án az Érdi úti iskola (XI.ker) elött. Egy román rendszámú Merci megállt mellette, egy férfi kiszállt és útbaigazítást kért, majd visszaült. A még nyitott kocsiajtón át a gyereknek egy csokit nyújtva akarta megköszönni a segítséget, amikor a gyereket berántotta az autóba, az anyuka kis huza vona után visszarántotta, végül nála marad a gyerek. A kocsi elindult, de a férfi visszaszólt, hogy "úgyis elviszem". Anyuka a rendszámot megjegyezte. A rendőségen kiderült, hogy a rendszám egy román Dacia rendszáma volt, nem a Mercedesé. A rendőrök elmondták, hogy az elmúlt 2 hónapban 17 kisgyereket vittek el így, nyomtalanul. A csokiban valószínűleg nyugtató lehet, azonnal kiviszik őket az országból, az egész utat átalusszák. Nem bíztatták a szülőket, azt mondták biztosan nem lett volna meg, ha elvitték volna. Ovodáknál, iskoláknál, játszótereknél, bevásárlóközpontoknál vadásznak. Nem értem miért nem lehet erről a hírekben hallani?

Hát, ez elképesztő. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
bendor

hali csajok. nem tudom ti hogyan viseltétek a terheséget, de én nagyon kezdek fáradni, ugy tünik a 6. hónaptól tényleg felköthetem a nadrágom, ha ez igy megy tovább.
megpróbáltam megcsinálni a vonalzót, remélem jó lett! :lol:

Kép
pupsik

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jőkívánságot,most már jobban vagyunk. :?

Andi:
Hú nagyon szép a konyhád ,kezdek irigykedni. :wink:
Tök jó ez a lehetőség most a kismamiknak az uh-n.Kár hogy nem vagyok terhes. :cry: :cry: :cry:
amit feltettél történetet az állítólag nem igaz,csak egy pletyka lett felfújva,mutatták a Fókuszban.Egyébként nem tudom.

Olgi:
Jaj örülök hogy kicsit megnyugodtatok,és remélem segít a masszírozás.
Jaj ne is mond ,az a sok beteg gyerek láttán ,nekem is mindig olyan rossz érzésem volt.Összeszorult a szívem.
Nekünk is kellett járnunk fél évig tornára meg masszírozásra,ugyanis születéskor eltört Balázsnak a kis kulcscsontja amit kedves Kovács J. 3. nap után vett észre és azt is úgy közölte hogy:
"Jajj ennek a gyereknek meg eltörtük a kulcscsontkját ,de sebajmeertr nekik még kis csirkecsontjuk van és összeforr"

Ehhez képest 4 hónapos korában csak elküldött a körzeti doki a Rehabra hogy nézzék meg mert én láttam hogy a bal kezét(bal válla tört el) nem használja olyan intenzíven mint a jobbat.Hát Zsadányi doktornő megis nézte és egyből mondta hogy ezt kezelni kell.De hál'istennek és Egriné Illés Mártának aki kezelte.Helyre jött a kis drágámnak a válla.
Kovács Juditról még annyit hogy szerintem egy szipirtyó és ezzel mindent elmondtam.

Pintyus:
Mi újság?Anyukádat átköltöztetétek már?
Majd írj ha ráérsz.

Olimami:
Osztom a véleményed teljes mértékben.
Miért ne lehetne jó anya aki nem tud szoptatni vagy esetleg a babája nem akar.Nem ettől lesz valaki rossz anya.
Ez a szoptatási kényszer már szerintem túlzás .
Amit a Klinikán is néha művelnek! :roll: :x Nekem is mondták hogy keltsem fel Balázst óránként enni.
Na ne,hát ne nézzenek már hülyének ha nyugodtan alszik az a gyerek akkor miért zaklassam?

Pupsik:
Jó lett a vonalzód! :D
Próbálj többet pihenni.

Anita:
Azért óvatosan a rohangálással. :D
Remélem sikerült asztalost kerítenetek.

Teszek fel képeket ,csak ezt elküldöm.

Kép

Kép
aliza

Kép A dömperrel
Andi ezt elsősorban neked mert te kérdezted hogy szokott e vele játszani.

Kép ezt jobban szereti ha beleül és húzom. :lol:

Kép itt a hőn áhatott frizura kép,nem nagy szám csak acsíkok lettek újra festve.

Kép gyerkőcök

Kép itt pogit sütünk Dzsenivel és Fannival.

Kép a kertben.

Kép

Kép a szokásos :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a hinta jó alvó hely.

Képtőlük nem messze a horgásztónál a nagynénémmel.

Kép

Kép ez már itthon a csokinyuszik kóstolása közben.
:lol:

Kép

Kép

Kép
aliza

Kép

Alíz!
Nagyon jók a képek, mint ahogy skype-n mondtam is. Dorkának legalább 5x-6x meg kellett mutatni egymás után. Balázska nagy favorit nála. :wink:
Hajad szupi, jó kis fiatalos, vidám, épp olyan mint Te magad!!!
Jajjj... még most fedeztem fel, hogy a dömperes képen Balázskán a Hipp-es póló van, épp mint a Dorkáé. Igaz, mondtad is mikor itt voltatok.
:wink:
Apa örülhet, bejött a nagyfiúnak a dömper amint látom. :D

Kismamik!
Már ha Uh-ra mentek ma ugye képet hoztok nekünk???????

Pupsik!
Nem akarlak elkeseriteni, de ahogy nő a pocid úgy jönnek a nyűgök is elő. Nálam legalábbis igy volt. Hamarabb elfáradtam, mint ahogy írod Te is,nekem speciel a lában is elkezdett vizesedni a 23 hét körül, ugyhogy elég hamar. Persze így összességében a szép maradt meg, a rossz hamar elfelejtődik. Persze mikor benne van az ember és itt sem jó , ott sem jó, ez is fáj, az is fáj , az tud kellemetlen perceket okozni, de olyankor azt mondtam: a babáért mindent.Amennyit csak lehet pihizz, mást nagyon úgysem tudsz tenni.

Pusz!

Kép
Kép
bendor

Kép

Kismamik!

Várjuk a képeket és a beszámolókat.
Jaj irigykedek kicsit a pocaklakók miatt. :wink: de remélem én is pocakos leszek megint nemsoká. :lol:

Zsu,Olgi:
Nagyon szépen fejlődnek,növögetnek lánykáitok.

Andi:
Köszi,Igen-igen mi is használjuk néha ahippes polót.
Tényleg nem is mondtam hogy a ruhákaból ,mármint amit tőletek van már 1-2 poló meg nadrág jó Balázsra.
Dorka nézi avőlegényt. :lol: :lol: :lol:
Balázs is sokat szokta ababákat nézni. :lol:

Na lépek teregetni.
Puszika.

Kép

Kép
aliza

Sziasztok!

Pannikának jövő szerdán lesz fülbevalója!!! :lol: Ugyanaz a védőnő fogja kifúrni, aki majd' 27 éve az enyémet! :D Már úgy várom, olyan szép kis fülbevalót kapott!!!

Húúú, de jó Nektek, Kismamik ez a 4D lehetőség! Várjuk a képeket! de kár, hogy nem most vagyok terhes... :oops: Jut eszembe, Anita, te ma kétszer mész? Mert mára jelentkeztél be, ugye? Vagy így azt visszamondtad?

Alíz! Jók Balázska fotói! nekem főleg az tetszik, mikor ül a dömperben! :D Úgy látom, alakul itt valami Balázska és Dorka között.... :lol: :lol: :lol: Olyan édesek együtt! Főleg ahogy babanyelven beszélgetnek!

Andi! Jó a konyhád, angyon tetszik! :wink: Most már nincs sok hátr, főzőcskézhetsz benne újar!!! Emlékszem, én is alig vártam, mert nekünk is vagy 3 hétig nem volt konyhabútorunk.... AZtán hatalmas öröm volt főzni benne! :D

Pupsik! Hát, minél nagyobb lesz a pocid, annál nehezbb minden...meg gyorsabban fáradsz, stb. Na, de megéri! Annál közelebb kerülsz ahhoz, hogy a kezedben legyen a kisfiad! :wink:

Úgy látom, Kovács Juditot mindenki a szívébe zárta... :twisted:

Kép
zsuzska81

Sziasztok!

Zsuzska!
Milyen lesz a fülcsi?Fotó róla??Mi is 3 hósan tetettük be afülcsit.Ez kedves, hogy ugyanaz a védőnő teszi be mint neked:)Szépek a kisasszony méretei:)Sajnálom hogy rosszul viselte az oltást:(De már biztos el is felejtette;)

Én is szívesen lennék kismami újra, hiányzik apocak... :oops: :D
Énis biztos mennék 4d -re:D

Aliza!
Ti mikorrra tervezitek a kistesót?
Jók a képek, szép lett a hajad is:D

Pupsik!
Jó lett vonalzó!:)
Én is fradtam a végén, meg alig kaptam levegőt, ha csak a kisujamat is felemeltem:)Pihenni kell sokat, évekre előre is!
:lol: És takarítást kedves kispapa is bevállalhatja! :wink:

Bendor!
Irígy-irígy akonyha miatt!!Nagyon tecc!!!!:D

Ma vásárolni voltunk de., hazafelé Emili bealudt, de csak 15 percre, és most azt hiszi, hogy kialudta magát :twisted: De nem!!!!Itt játszik.Legaláb csendben van:DÉjszak majd jót alszik:)
Vettem lazacot, meg padlizsánt, ezek lesznek 7végén.Bár apa el akart vinni étterembe vasárnap, mert szülinapom lesz, de inkább az én lazacom :wink:

Kép
pankaa

Sziasztok!!!
Most ekezetek nelkul lesz, mert orosz-angol van bill. van bedugva :D

Andi: hu, csucs lesz a konyhad!!! Gratulalok hozza!!!!
megkaptam a fotokat, koszike szepen 8)

Zsu:
Puszit Pankanak, hogy kibirta a szurit, mi szerdan megyunk. Fulcsihez meg gratula, majd akkor kerunk kepeket. Loves lesz vagy szuras?

Aliz: Szepek a kepek, hol is voltatok pontosan? Ez kimaradt nalam :oops: :oops: :oops:

Puszi

Kép
Kép
Kép
olik22

Helloka!

Kismamik!
Örülök, hogy mind a 4-en el tudtatok menni, de fotók és beszámoló nélkül nem jöhettek ide. :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P Mi, nem kismamik is kapjunk valamit. :lol: :lol: Az irigykedésen kívűl. :lol: :roll: :lol:
Hajni írt sms-t, hogy Anita babókája volt ma a legfotogénebb. De remélem tetszett mindenkinek a kuksizás. :wink:

Zsu!
Pancsi baba kiheverte a szurit? Fülcsiről képet kérünk majd.

Jajjj, lányok, el sem hiszem, kész a konyhabútor, végreeeeeeeee.
Na jó, még a hűtő fölötti ajtó hiányzik, mert amellett lett az elszívó csöve kivezetve, és a hűtő fölötti szekrényből vágni kellett le, hogy a cső ne szoruljon.Igy az ajtót is újra kell gyártani rá. Másik, az üveges szekrény melletti ajtóra meg egyedi méretű az ajtó, később kapjuk.
Gázlapon már főztem tésztát (Bertolli szósszal esszük), mivel mosogatási lehetőség csak holnap de. lesz és a cuccok sincsenek még visszapakolva.Alig találok valamit. De már nem sokáig, mert ki van a szekrény takarítva, jöhet a pakolászás.
Az 1. és a 3. kép színe a valósághűbb. (sajna 4D helyett én csak ilyennel szolgálhatok, nálunk ez az új most :lol: :cry: :cry: )
Kép Kép
Kép Ez a kamraszekrény alsó eleme, rács miatt van középen a fogantyúja.

Kép
Kép
bendor

Sziasztok!!!!

Na végre van egy kis időm írni!!!! Teljesen felborultak a napjaim, kiestem a napi rutinból és így nem vagyok olyan aktív mint régen!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Andi!!! nagyon szépen köszönöm hogy szóltál, nagy lehetőség volt főleg hogy jövő héte n menni akartunk 4Dre!
Én nem büszkélkethetek nagyon fotogén babókával, mert a mi kicsink nagyon érdekes poziciókat vett fel, teljesen összegömbölyödött, kezeit a a feje fölé tette, de a kis micsodáját megint nem mutatta meg!!! :shock: :? :roll: Kis szégyenlős lányka. Mozgolódott szépen, Hajni azt mondta hogy gyönyörü formás baba, mindene meg van, belső szervek szépen fejlődnek, megszámoltuk mind a tíz újját, láttuk a talpacskáit, integetett nekünk, beszélt hozzánk. Hajni mindent nagyon kedvesen és türelmesen elmagyarázott, és sokszor elmondta hogy menyire gyönyörü a felső ajka, milyen szépen látszik!

3 kép van, nekünk a középső tetszik a legjobban profil kép, de anyira édesen és formásan látszik a kis pofija és a kis félig nyitott szája! Sanyi teljesen bele van szerelmesedve!
:lol:

Nagyon örvendtünk hogy elmehettünk, biztos minden kismami igy volt vele!! Megismertük Krisztit is, bár elég keveset tudtunk beszélni mert be ment Évával!!! Jó nagy pocija van!!!! És Évának is nagyon szépen látszik!!

Mégegyszer köszönjük szépen Hajninak!! És Andinak!

Nagyon tetszik a konyhád, tök szupi, modern! Irigykedem én is! :lol: :wink:
kiváncsi vagyok milyen lesz majd használni a tűzhelyet és a mosogatógépet!!! nagyon jók a képek amiket feltettél, Dorka egyáltalán nem lep meg, az lepne meg ha vízszintbe aludna! :lol:

Aliz: nagyon jók a te képeid is, Balázska igazi nagfius a csajos képen, és a dömper is nagyon bejön neki!!! Szép a kert ahol voltatok! És a frizurád is nagyon csini, fiatalos nagyon!!!

Olgi! Nagyon örvendek hogy nem nagy a baj Tüncsivel! Hála az égnek!!! Azért jót fog tenni az a masszázs!

Zsuzsi! Szegény Pannika, jó hogy túl van az oltáson, és a fülcsiről kérünk képet!!!!! Biztosan nagyon szép!! Hol vettétek??

Pupsik! nagyon klassz a vonalzód végre látjuk mi is hogy pontosan hol tartasz! Én is jobban fáradok már mint régen pedig csak 20 hetes vagyok, nem bírok már anyit egy helybe állni mint régen. Biztos ahogyan telik az idő nagyobb súlyt cipelünk a pociba és fárasztóbb! De megéri!

Éva!! Nem ismertem rád!!!!!! Nagyon jól nézel ki!!! Jó a hajad, ki voltál sminkelve, nőcisen öltözve! Szép kerek pocival, igazi szép kismami voltál! Pedig azt mondtad hogy te nem szoktad magad sminkelni meg kiöltözni! :D :lol: :lol: Milyen volt Szabika??? Biztos most is nagyn virgonc volt!
Szurkolok hogy javitsák meg a laptopot és tudjál írogatni nekünk többször!!!

Anita!! tedd fel a képeket! Nagyon kiváncsi vagyok a fotogén kiscsajodra!!! Remélem mególdódott az asztalos probléma!

Anyum végre itt van, anyósnál lakik, de majdnem egész nap nálunk van, segit ebbe abba, kertészkedünk sokat, csak ez az idő kedvezne!!! :evil:

Nem is találkoztuink a hárpiával mert még a kulcsért sem jöttek el, azt mondták hagyuk a szomszédnál! Enyire pofátlanok! És még aznap reggel rendőr volt anyámnál, mert ezek az őrültek feljelentést tettek hogyha csürörtökig nem megy el akkor kilakoltatják! A rendőr is nagyott nézett mikor látta hogy anyámnak a dobozai és a cuccai már a kapuba vártak minket! :shock: És mondta is hogy csodálkozik hogy még léteznek ilyen emberek is!!!! :evil: :evil: :evil: Szóval örvendünk hogy túl vagyunk rajta!

Holnap megyünk lakásvásár kiállitásra a Kölcseybe! Hátha találunk valami jó kis lakást! Vasárnap meg a bababörzére! Hányra érdemes oda menni???

Vettünk egy fekete igazi kismamgatyót, Mammystick, a kálvin téren, ami végig jó lesz, és 2 pár cipőt a csórába, vadi újak, bőrből nagyon ólcson.

Ha valakit kifelejtettem, ezer elnézés!!!!

Millió puszi!!!! teszem mindjárt a képet is!
Vendég

Kép

Andi: elküldenéd nekem légyszi a csajok email címét mert ezen a képen semmi nem látszik, túl kicsi és nem látszik pedig olyan kis szép! Elküldeném emailbe persze ha kiváncsiak vagytok! :oops: :roll:
Vendég

Andi! Nagyon szép a konyhád! :wink: És már az első főzés is megvolt! :lol:

Zita! Szuper lehetett a 4D! Én kérem szépen a képeket e-mailben, kiváncsi vagyok rá, mert így tényleg pici, nem látom jól... Börzére mi nov-ben nyitásra mentünk, demég szerencse, mert már akkor is sokan voltak. Így elég hamar végeztünk, mert az a tömegben tolakodás nem hi ányzott a nagy pocakommal! Fülbevalót Anyukáméktól kapta Pannika születése alkalmából, majd teszek fel képet! Amúgy én is ott voltam, mikor vette Anyukám, a Piac u-Kossuth u sarkán. Ez a legkiseebb bébifülbevaló, picike fehér kövek vannak benne.

Kép
zsuzska81

Köszi Andi a címket! Elküldtem mindenkinek!!! Remélem ki tudtok venni valamit belőle! Nem anyira egyértelmű!

Hánykor nyit a börze? Puszika
Vendég

Sziasztok!

Pintyus!
Örülök hogy jó volt az uh-on!!:)
Börze 8 kor nyit ha jól tudom, én csak 9 után tudok menni a babauszi miatt.

Emili már 1 hete átalussza az éjszakákat!!:D(remélem nem most kiabálom el!)

Kép
pankaa

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
lolita_78

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: