Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok Lányok,

Már a kezdetektől olvastalak és nagyon sok hasznos információt találtam. Most gondoltam "viszonzásul" Én is segítek. Múlt héten szültem az AEK-ben. Ha valakinek konkrét kérdése van szívesen válaszolok amire tudok.
Egy újdonság: bevezették a baba-papa félórát. Ez azt jelenti hogy 16:30-17:00 között a papák bemehetnek a szobába.
A csecsemősők nagyon rendesek segítőkészek de mivel nagyon sok a baba nem sok idejük van ,tehát ha vmi gond van segítenek de arra nem nagyon van idejük hogy mindenkit kérdezgesenek.
Van egy általános tájékoztatom az osztályról ha valakit érdekel priviben szívesen elküldöm.

üdv

lehermitte
lehermitte
 
 


B_Judyt, szerintem az első néhány oldalt olvasd el, ott volt a legtöbb rászletes beszámoló. A lényeg tényleg ez: a legtöbb nővér segítőkész, de mivel eléggé leterheltek, kérni kell a segítséget, de akkor mindent megmutatnak!
Én decemberben szültem az első babám, és mondjuk pelenkázni már tudtam (volt 'próbababám' régebben, igaz, nem újszülött :D ), de a köldökcsonk újdonság volt, és a mellretételt is csak elméletben ismertem, de megmutatták, segítettek. A csecsemősök közül egy hosszú fekete hajú fiatalabb, és egy rövid, festett szőke hajú, középkorú hölgy volt a legajánlkozóbb, de senki nem küldött el, ha valami kérdésem volt.
Az 'anyukás' nővérek is kedvesek voltak, bár valaki mintha írta volna valamikor, hogy rá nem figyeltek, de nem emlékszem, ki és mikor :oops:
Bonca, sajnálom, tényleg nem nagyon reagáltunk :oops: :oops: :oops: Sajnos nem nagyon tudok mit mondani, nincs tapasztalatom, hogy felülbíráljam az orvosodat. Ha nem lennél ennyire a célegyenesben, akkor lenne értelme másik orvost is felkeresni, a véleményét kérni, de 39. héten, hát, nem tudom. Azért a legtöbb orvossal lehet alkudozni bizonyos keretek között, de amikor a kórháznak van valamire egy követendő 'módszere', akkor néha nehéz. Én ismerek olyat, akinél farfekvés miatt egy héttel a terminus előtt akart a doki császárt, de ő végül rávette, hogy legalább a terminust várják meg. Talán erre próbáld meg te is rávenni, hátha, addig meg lépcsőzz, meg mit tudom én mi mindent lehet még csinálni, hogy meginduljon a baba.
Van egy ilyenem, ezt egy szülésfelkészítőn kaptam, ha valamelyik módszer szimpi, próbáld ki:
Szülésindító praktikák:
(Túlhordás, esetleg gyenge, rendszertelen méhösszehúzódás esetén, vagy ha megrepedt a magzatburok, de nincsenek rendszeres kontrakciók)
Joker pont ( mutató és hüvelykujj közötti dombocskát felül, alul nyomni)
Szexuális együttlét, de csak ha nem szivárog a magzatvíz (az ondóban lévő prosztaglandin kiváltja az összehúzódásokat)
Mellbimbó ingerlése
Ananász fogyasztása
Szülésbeindító koktél: fél dl ricinusolaj, fél dl narancslé, fél dl sárgabaracklé, egy korty pálinka és tejjel lehet még szelídíteni az ízét (enyhe hasmenést okoz, a bélmozgás beindítja a méhtevékenységet) sok folyadék fogyasztás mellett
Beöntés (sok folyadék fogyasztás mellett)
Fűszeres italok, fahéj, szegfűszeg, gyömbérgyökér, oregano, bazsalikom és vasfű felhasználásával,
Ugyanezen illóolajaival történő hasmasszázs. 50ml.mandula olajba csepegtetünk azokból, melyeket betudtunk szerezni ill. nem taszít bennünket az illata. ( 5-10 cseppet mindegyikből)
Homeopátiás szerek: Chaulophyllum, Cimicifuga, Kalium Carbonicum, Nux Vomica, Pulsatilla, Sepia
Nevettetős vagy szomorú, megsirattató film megnézése (a nevetéssel, könnyekkel elengedjük a bennünk levő adrenalint és ezzel együtt a babát is, (24 órán belül megindulhat a vajúdás)
danann
 
 


B-Judyt,
Csecsemősök szerintem nagyon kedvesek, mindig segítettek ,ha volt kérdésem. A szopit már a szülőszobán megmutatták, miután Dórát rendbe tették már szopizott is. Pelusozást, k.ápolást megmutatják ha kéred, én ezeket már tudtam a nővéremtől ,így nem kértem.
Vendég
 

 
 

Sziasztok :)

lehermitte: baba-papa fél óra? Ez nagyon jó :lol: Nekem rossz volt, hogy mikor én szültem, ilyesmi még nem volt.
Vendég
 


Sziasztok!

Ez a baba-papa félóra nagyon tetszik, bár azt hiszem most már nem érint a kérdés, tudjátok az ifj Kelemen doki átment a Jánosba,így valószínűleg azokat a körülményeket is megismerem valamikor. :D

Ági

Kép
iroko
 
 


Koszonom a valaszokat, tudom sokakkal megtortenik, nem nagy dolog az inditas, csak en vagyok ilyen hipererzekeny, hogy igy idegenkedek tole.
Igazabol nagyon bizom benne, hogy nem kerul ra sor. Nagyon koszonom a szulesindito praktikakat, a homeopatiasat majdnem el is kezdtem, ha kozeledik az idopont talan ezt is megiszom, amit a neten talaltam:
"Szülésindító "koktél"
És akkor jöjjön az a keverék, amely segíthet abban az esetben, ha az édesanya túlhordja a babáját és szeretné elkerülni a kórházi szülésindítást.
1 adag Caulophyllum thalictroides D4,
10 csepp Cimicifuga D2,
1 adag Pulsatilla D30.
Ezeket kell 2 deciliter vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1 óra alatt meginni."
(jovok meg de felebredt a ket aprosag es a kis 20 honaposom "vacsorat" szeretne etetoszekben, nagyon szeretem, ahogy beszel :).
A tobbi praktikat is koszonom, ha szukseg lesz ra bevetem.
lehermitte: elkuldened nekem priviben azt a tajekoztatot? Az is erdekelne, hogy miket kell bevinnem magamnak es a babanak, ez mas volt 2004ben es 2006ban is.

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


bonca, nekem indított szülésem volt, én is mindent megpróbáltam előtte, de semmi :( Végülis 41. héten indították meg.
Vendég
 


Sziasztok!
Baba-papa félóra nekünk is tetszik. :D :D :D

Bonca!
Én bizti a dokira hallgatnék, elvégre azért választottad, mert bízol benne és szimpatikusak az elvei. :D Drukkolunk, hogy ne kerüljön indításra sor. Ha mégis, szerintem az sem tragédia.
Mi megbeszéltük Lilluval mikor szülessen (4 nappal a kiírt időpont előtti hétvégét kértük tőle és azt, hogy hajnalban jöjjön - szófogadó kislány volt :D :D :D )

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, én is megbeszéltem Zsófival, csak Zsófi már akkoris úgy gondolta, hogy ő a főnök :lol:
Vendég
 


Panndi! :D :D :D Hát igen, tudják ezek az apróságok már akkor is, hogy mit akarnak!

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kedves Lehermitte!


Gratulálok a picihez. Írtad, hogy van egy általános beszámolód az osztályról. Engem érdekelne, ha elküldenéd a poszilva@freemail.hu-ra, azt megköszönném.

Sly
sly78
 
 


Kedves Danann!

Írtad, hogy a Te dokid dr. Gulyás István. Kicsit utánanéztem a vélemények között, és nagyjából úgy láttam, hogy egyöntetű abban, hogy jó doki. (leszámítva, hogy egyszer kétszer nem megy el a szülésre:-(
Bejelentkeztem hozzá, holnap megyek a magánrendelőjébe. Kiváncsi vagyok mit mond majd.
Esetleg volt választott szülésznőd is? Tudom, hogy császárral szültél és végül nem volt rá szükség, de esetleg tudsz ajánlani valakit? Vagy a dokinak van bevált csapata, akit (akiket) ajánl majd? Te mennyi idősen kerültél hozzá, nem jelent ez hátrányt, hogy félidős vagyok?

Köszi: Sly
sly78
 
 


Sly,
Szerintem is jó doki Gulyás, még akkor is, ha nem jelent meg a szülésemen. Én Szamos Julcsit ajánlom neked, szerintem profi szülésznő és kedves, emberséges, mi még most is tarjuk a kapcsolatot. Gulyásnál az tuti nem jelent hátrányt, hogy félidős vagy.
Vendég
 


Pandácska!

Nagyon aranyos Dóra Bianka új képe. Meglep, hogy ilyen gyorsan "öregszik" !!! :D 1 éves??? :oops:

Kép Kép
rozsaag
 
 


Sly, én a 35. héten láttam őt először, te még nagyon is időben vagy! :P Nekem nem volt választott szülésznőm, mire olvastam arról, hogy azt is lehet, meg jó ha van, addigra már elég késő volt és már nem akartam foglalkozni vele.
A szülésre nem elmenéssel meg nem is az baj szerintem, hogy nem tud esetleg elmenni, előfordulhat bárkivel, én (is) azt tartom gáznak, hogy nem mondta meg személyesen, hogy bocs, mégsem jövök, vagy legalább utána ment volna oda az emberhez, hogy elnézést kérjen.
danann
 
 


rozsaag, én is azt néztem, hogy hűűűdeszalad az idő :wink:
De tényleg jó az új kép, pandácska :)
Vendég
 


Sziasztok!

Eddig én is csak olvasó voltam, főleg, mert sokáig bizonytalankodtam, melyik kórházban válasszak orvost. 24. hetes kismama vagyok, és a Szabó Györgyöt gondoltam megkeresni, róla mindenki csak jót ír, és a magánrendelés helyszíne is könnyen megközelíthető számunkra :)
lehermitte, engem érdekelne ez az általános tájékoztató, hálás lennék ha elküldenéd nekem. És szerintem biztosan lesz még kérdésem is :)

Tünde
szalamandra
 
 


lehermitte,

engem érdekelne. Igaz még nagyon távol vagyok attól, hogy ott legyek, de érdekelnének a változások. Mindkét lánykámat ott szültem.

Köszi!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Hát lányok nem tudom mit csináltam, hogy ilyen gyorsan nő :lol: :lol: Köszi :wink:
Vendég
 


pandácska, biztos túl jó a tejed :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat lányok, megnyugodtam, hogy fognak nekem segíteni.
Amúgy én is Gulyás dokihoz járok és pont félidősen mentem hozzá, és nem volt baj.
Ma voltam nála, kevesebb a magzatvíz és a feje is pár mm-rel kisebb, úgyhogy most hétfőig izgulhatok, remélem nincs baj :cry:

Lehermitte, engem is érdekelne a tájékoztató, légyszi küld el nekem is. Köszi!

Bonca, jól látom, hogy mi egyidősek vagyunk?? :lol:

KépKép
b_judyt
 
 


Pandácska!

Köszönöm a véleményed, és eddig valóban nem tántorított el az, hogy a szülésre nem tudott elmenni. Sok jó orvos van, és ha jó a szülésznő (sokan azt mondják, az még fontosabb is, mert végig ő van veled) akkor, tényleg nem jelenthet problémát ha nincs ott az orvos. Inkább abban látom én is a negatívumot, hogy utána nem magyarázta meg....ettől függetlenül holnap megnézem magamnak., Az első benyomás sokat számít:-)

Esetleg meg tudod adni a számát a szülésznőnek (Szamos Julcsi), ahol elérhetem?

Danann!

Egyet kell értenem veled....az emberi része (utólag sem kért elnézést, vagy nem magyarázkodott) elgondolkodtató, bár minden orvosnál előfordulhat, hogy hibázik, vagy valami tényleg közbejön....meglátjuk....még bizakodó vagyok


Szalamandra!

Nagyjából egyidősek vagyunk (én a 22. héten vagyok) és nekem a Szabó doki telefonban azt mondta, hogy július elejétől (11.-től asszem) augusztus 04-ig szabin lesz....így lemondtam róla, mert nekem fontos, hogy a választott orvosom vezesse le a szülést is. Ha jól számolok a te szülésed időpontja is az ő szabadságának az idejére esik:-(((
Azért kiváncsi vagyok neked mit fog mondani, ha beszélsz vele..majd írd meg légyszi....

sly
sly78
 
 


Kedves sly, ezt nagyon jó, hogy írtad - igen, én valóban júli 27-re vagyok kiírva - akkor most keresgélhetek tovább! jaj-jaj-jaj :(

Bocs, de a Máv kórházban tudnátok olyasvalakit ajánlani, aki figyelmes, empatikus, és valahol a belvárosban van magánrendelése? (a 19. kerületben fogunk lakni, és tartok tőle, hogy az utolsó hetekben, esetleg kánikulában, szeretnék majd minél kevesebbet bkv-zni :) )

köszi előre is :)
szalamandra
 
 


Sziasztok!
Eddig csak olvasó voltam, és köszönöm, tényleg sok hasznosat megtudtam a kórházról.
Azt szeretném kérdezni, hogy Aszódi Melinda doktornőt ismeri-e valaki. Ő a Szabolcsból jött át.
Nekem ő az orvosom, és én nagyon meg vagyok vele elégedve, nekem nagyon szimpatikus, de érdekelne más véleménye is.

Köszi előre is
dytke
 
 


Sly,
Írok privit.

Panndi,
Na de ennyire? :lol: Akkor kezdhetem az ovi keresést :lol:
Vendég
 


Panda, szerintem az iskolával kezdd :lol:
Akartam már mondani, hogy tök jó a blogotok, én is akartam írni, de sosem jut rá időőőőő... :?
Vendég
 


Pandácska!

Én is az iskolát akartam javasolni, de látom panndi megelőzött. :D
Megnéztem a blogot. Ismét elolvadtam Dorkától. Gyönyörű!

Kép Kép
rozsaag
 
 


Kedves Lehermitte!

Engem is érdekelne az AEK-s szülészeti tájékoztató, megtennéd, hogy elküldöd az anyoka100@citromail.hu-ra!

Előre is köszi!
anyoka100
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon voltam mostanában, mióta jó idő van csavargunk. :) Olvasgattalak titeket, de írni nem nagyon volt időm.
Kár, hogy mikor én szültem nem volt papa-baba félóra. De majd legközelebb.
Szépen növögetünk, szopizással még mindíg kinlódunk, de szerintem ez már így is marad.
Lányok kérdeznék
Orrszívással kapcsolatban. Nekem olyan félelmetes, de időnként kell. Ti használtok porszívós orrszívót?

Pandácska,
Dorka tényleg gyönyörű és jó nagyot nőtt. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


sziasztok Lányok,

Akinek kell a tájékoztató az küldjön priviben egy email cimet mert a méret miatt csak úgy tudom átküldeni.

Köszönöm a gratulációkat.

Nincs túl sok időm írni mert a két gyerek eléggé lekött. Mikor Csenge alszik megpróbálok minnél több időtt Petivel tölteni hogy ne legyen féltékeny.

Nekem Tidrenczel Zsolt volt az orvosom és csak ajánlani tudom. Nagyon rendes mindig elmodta ha elutazott hétvégére hogy ha Ő nem ér vissza akkor kinek ad át. Szülésnél is mindent mondott mikor mi történik. Türelmes és válaszol minden kérdésre.

Egyébként szerintem is a szülésznő választás fontos mert tényleg Ő van ott veled végig.

üdv,

Lehermitte
lehermitte
 
 


Rozsaag,
Köszönöm :D

Panndi,
Szerintem lopjál egy kis időt, és írjál te is ,mert nagyon jó lesz majd visszaolvasni, amikor nagyobbak lesznek a gyerekek :wink:

Susy,
Persze mi használunk, megfázva jöttünk haza a kórházból, 3 hétig porszívóztuk a noziját. Neki ez nem fáj, Dóra nem is sírt. Van elemes is, ami semmit nem ér...
Vendég
 


Sziasztok Lányok!
Bocsi, hogy csak most válaszolok.
A priviket köszönöm szépen mindenkinek.

Mankabi!!! 15-ére kaptam időpontot, azt találtuk megfelelőlek csak, mert én csak (sajna) délután tudok menni. Délelőtti időpont lett volna.... :(
Alig várom már. Mindenképpen leírom hogy éreztem magam, tökre izgulok :oops:

Lehermitte!!!Én is gratulálok és jó egészséget kívánok és természetesen engem is érdekelne minden; el is küldöm privibe az emailcímem: köszi előre is!

sziasztok, puszi mindenkinek
andy79
 
 


Sziasztok!

NEm tűntem ám el, csak avárakozáson kívül szinte semmi sem történik velünk. Már tűkön ülök és számolom, hányat kell még aludni jövő keddig. Akkor megyek uh-ra.

Lehermitte - Bár még jócskán odébb van, de engem is érdekelne a véleményed az osztályról. Küldöm priviben az e-mail címem, ahogy kérted.

Gratulálok mindenkinek a gyerkőcökhöz! Tényleg nőnek, mint a gomba és hozzá még gyönyörűek is!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!


Köszi Pandácska a tel. számot:-)))

Lehermitte, neked is köszönöm a tájékoztatót, bár én az első oldalt sajna nem tudtam megnyitni, csak a 2. 3 oldalt, de hasznos infókat lehet belőlük kimazsolázni....

Sly
sly78
 
 


Lopnék én időt, de már nem tudok honnan...
Vendég
 


Sziasztok!

Susytunder- Mi évek óta használjuk az orrszivó porszivót, eleinte sírt tőle a Bernus,de szerintem csak a hang és az újdonság együtt okozta ezt. Pár hónapra rá már saját maga használta és borzasztóan büszke magára azóta is. :D

Nálunk most nagyon jó idő van, úgyhogy mindenkinek jó tavasziasodást!
Húú ez egy furcsa szó ... :shock:

Ági

Kép
iroko
 
 


Susytunder!

Nyugodtan porszívózd a baba orrát. Inkább ezt tedd, mert ha lefolyik a füléhez a váladék akkor fülgyulladást kaphat, ami nagyon fájdalmas.
Amikor Laura pici volt a férjem is mindig aggódott, nehogy kiszívjuk a gyerek "agyát". Nem merte a legnagyobb fokozatra állítani a porszívót. Fél évesen Laurát be kellett vinnünk a Madarász u.-i kórházba tüdőgyulladás gyanújával és akkor ott megkértük a nővéreket szívják le az orrát mert nem kap levegőt. Néztünk egy nagyot, 3x olyan erős szívóhatású volt a kórházi orrszívó mint itthon a porszívónkon a max. erősség. Ki is tisztította neki rendesen a járatot.
A lényeg, csak bátran és inkább naponta 3-4 alkalommal "szenvedjetek" a leszívással, így elkerülhetitek a fülgyulladást. Fájni nem fáj neki csak kellemetlen.

Van még egy lehetőség, de ezt naponta csak egyszer szabad csinálni. A gyerekorvosunk javasolta és nekünk nagyon bevált amikor a váladék már besűrűsödött és nehezen szívta ki a porszívó. Amíg kicsi a gyerek a művelet lehet egyemberes, de általában kettőt igényel: Először kiszívod amit tudsz porszívóval. Utána egyik orrlyukába bedugod a sterimar orrsprayt (tengervizes orrspray), a másik orrlyukába pedig az orrszívót. Egyet fújsz a sterimarral és közben szívod a váladékot a másik orrlyukon kifelé. Ez arra jó, hogy a arcüregben lerakódott váladékot feláztatja és eltávolítja. Ismételni kell addig amíg jön a váladék. Nagyon kegyetlenül hangzik, ilyen kegyetlen dolog csinálni is, de nagyon hatásos. Mi este elalvás előtt szoktuk csinálni.
Érdemes még infra lámpát is használni. Amikor alszik a baba melegítsd az arcát 5-10 percig. Figyeld, nehogy megégesd.

Remélem tudtam segíteni.

Kép Kép
rozsaag
 
 


sziasztok Lányok

Újra elküldtem az első oldalt remélem most már meg tudjátok nyitni

üdv,

lehermitte
lehermitte
 
 


Bármilyen fura is, nekem is tényleg az volt az első gondolatom, hogy kiszívjuk a gyerek agyát. Elég erősen szív a porszívónk, de ahogy írod Rozsaag, mikor oda teszem a kezem akkor az orrszívó nem szív olyan erősen. Csak olyan kellemetlen, ahogy írod is. Szerencsére hagyja, ezt a másik módszert pedig ki fogom próbálni. Túl gyakran szerencsére nem kell, van, hogy napokig sem, de néha nagyon beszárad neki, lehet, hogy túl száraz a levegő nálunk? :roll:
Szerencsére nem azért kell az orrszívás, mert beteg, hál' istennek még nem volt (le is kopogom gyorsan)

Valaki közületek használ párologtatót, vagy párologtatóba illóolajat? Ha igen, milyet?

Iroko,
Most látom, hogy te Vecsési vagy, "közel" lakunk egymáshoz. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susytunder- közel bizony, ráadásul viszonylag sokat járok felétek,mert egy nagyon jó barátnőm maglódi, egy másik pedig ehónapban költözik. Úgyhogy nem ismeretlen a városod!

A orrszíváshoz még annnyit, hogy a Berni most non-stop beteg( ovi kiscsoport) és nálunk bevált, hogy az ágya mellé, fölé hideg vízbe áztatott törölközőket rakunk száradni. Persze egy hideg párásító isteni lenne,de sajna erre még gyűjteni kell,addig marad a házi "gyógymód". :( Próbáljátok ki,hátha segít valamit.

Ági

Kép
iroko
 
 


Susytunder!

Sterimaros orrtisztítást inkább csak akkor alkalmazzátok ha náthás és nem csak folyik az orra. Ha beszárad neki azt megteheted, hogy befújsz sterimarral, hagyod egy kicsit, hogy a "beszáradt anyagot" fellazítsa és ugyanazon az orrlyukon kiszívod mint ahol befújtál.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Sziasztok!

Ez a papa-baba fél óra nagyon jól hangzik! :lol:

Orrszívás... , én már előre rosszul vagyok ettől. :?

Babások, ti mennyi idősen vittétek ki sételni a babát?

Írtátok, hogy a gyógyszertáras fürdetőkenőcs a legjobb. A baba haját is azzal mossátok?

Jövő heti előadásról tudtok valamit?
dóri797
 
 


Dóri, nekem szeptember 18-án született a lányom, ez kedd volt. Pénteken jöttünk haza, szombaton már kinn aludt a teraszon, és másfél hetesen mentünk először sétálni. Azóta is megyünk, bármilyen idő van :lol:
Vendég
 


Dóri,
1,5 hetesen már vittük babakocsizni.
Vendég
 


Dóri,

a lányom szerdán született és már hétfőn kint aludt a kertben. Ha jó idő van nyugodtan kiviheted nem kell szoktatni mint a téli babákat.
lehermitte
 
 


sziasztok!
én is eltűntem egy kicsit... nade most :wink: !

Iroko,
szóval a szíved nem beteg, csak szomorú... azért az előbbinek nagyon örülök! na és tiszta libabőr lettem, amikor olvastam az ikrekről szóló bejegyzésedet :D ! Amen!!!!

Bonca,
megértelek! igenis nagy dolog az indítás... (nem tudom emlékszel e, de Ábelt is nógatni kellet egy kicsit... írtam is róla korábban) szóval, nekem különösebb praktikákra már nem volt időm, hiszen egy-két nap alatt kellett meghoznunk a döntést. én megpróbáltam ezt a dolgot másodlagossá tenni a fejemben, nehogy beárnyékolja a LÉNYEGET! szerintem többet árt, ha már eleve csalódottan, valamiféle kudarc élménnyel indulsz neki az egésznek! nem mondom, hogy ne próbáld meg mindazt, amit a szíved diktál, de ha nem menne magától a dolog, akkor viszont próbáld meg elengedni ezt a negatív körülményt és koncentrálj a legfontosabbra...

Danann,
korábban olvastam a hajszárítózós bejegyzésedet... nahát a hajszárító nálunk is előlépett csodafegyverré 8) ! persze a pelenka-kiütéssel vívott harcunk kapcsán került be a képbe, de ez a kis pöttyös sejhajú angyalkám, imádja ha melengetik az alsó fertáját, na meg az a csodás búgó hang :D ! szóval, azóta ott van a kiságy mellett és nálunk cumi helyett :wink: , ezzel kábítjuk a gyermekünket :D ! ja, a popsi pöttyök meg jókat röhögnek rajtunk!

Rózsaág,
szépen haladgattok :) ! (tetszik a magabiztosságod, tényleg nem lesz itt semmi probléma :wink: ! egyébként hogy bírod a NAGYpocakos létet?

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


Andy79 - mi is 15-én megyünk csak este, remélem jók lesznek a tapasztalataid!

Rozsaag - ma találkozol a szülésznővel? Majd mesélj milyen volt.

Valaki tud esetleg ajánlani mellbimbó védő krémet, sokféle van, de nem tudom igazán melyik a hatásos? Azt is hallottam, hogy az anyatej is segíthet a problémán. Illetve tejserkentő teáról is hallottam, de azt nem tudom kinek javasolják, mi a neve és mikortól kell iszogatni. Erről tudtok valamit?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi
 
 


Szentpyr!
Már hiányoltalak, de gondoltam Ábel nagyon lefoglal. Örülök, hogy itt vagy.

Mankabi!, Szentpyr!
Szívesen mesélnék, de annyira nem vagyok ma jól, hogy nem mentem be szülésznőhöz. Egyszerűen amikor jön a front teljesen kikészít, keményedek és nagyon rossz lesz a közérzetem. Hányingerem van és iszonyatosan fáradt, nyomott vagyok. Éjszaka pedig nem tudok aludni. Így nem mertem bevállalni a Pesten a vezetést, nem akarom összetörni magunkat. A párom sajnos ma úgy dolgozik, hogy nem tud bevinni. A mai és a tegnapi napom egyenlő a nullával.
A végén tényleg akkor fogunk először találkozni a szülésznővel amikor szülni megyek. :(

Manka!
Tejserkentő:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=278

Fenti oldalt mindenkinek ajánlom, később a babának és nektek is nagyon hasznos lehet a szerkereső része!!!

A lányok ezt a kapszulát is nagyon dícsérték:
http://www.boldogmama.hu/index.php

A tea nevét elfelejtettem. :oops: Hiába a terhességi hormonok hatnak.

Én is kérném a segítségeteket!
Mint tapasztalt anyuka, elfelejtettem, (mondom én, hogy hatnak a hormonok) hogy milyen betétet vittem szülés utánra a kórházba. :oops: Mentségemre legyen, hogy már 5 évvel ezelőtt szültem. Arra emlékszem hogy Tena Lady volt, de nem tudom, hogy a normál, vagy az extra méret kellett. Esetleg azóta van valami jobb termék is???

Köszönöm előre is a válaszokat.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Még egy kérdés:
Ugye 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell? Vinni kell a kórházba, vagy csak a születési anyakönyvi kivonat kiállításához kell?

Kép Kép
rozsaag
 
 


Rózsaág,
Én extrát vittem és jó volt. (bár én is zavarban voltam, amikor vásároltam, a gyógyszerész segített...)

A Fazekas Zsuzsával akkor is nagyon biztonságban leszel és tuti hamar egymásra hangolódtok majd, ha csak a kis Míra születésénél találkoztok, de még biztos hagy nektek időt a találkára a kiscsajszi!

És KITARTÁS! lesznek még jobb napok is :) !

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?