B_Judyt, szerintem az első néhány oldalt olvasd el, ott volt a legtöbb rászletes beszámoló. A lényeg tényleg ez: a legtöbb nővér segítőkész, de mivel eléggé leterheltek, kérni kell a segítséget, de akkor mindent megmutatnak!
Én decemberben szültem az első babám, és mondjuk pelenkázni már tudtam (volt 'próbababám' régebben, igaz, nem újszülött
), de a köldökcsonk újdonság volt, és a mellretételt is csak elméletben ismertem, de megmutatták, segítettek. A csecsemősök közül egy hosszú fekete hajú fiatalabb, és egy rövid, festett szőke hajú, középkorú hölgy volt a legajánlkozóbb, de senki nem küldött el, ha valami kérdésem volt.
Az 'anyukás' nővérek is kedvesek voltak, bár valaki mintha írta volna valamikor, hogy rá nem figyeltek, de nem emlékszem, ki és mikor
Bonca, sajnálom, tényleg nem nagyon reagáltunk
Sajnos nem nagyon tudok mit mondani, nincs tapasztalatom, hogy felülbíráljam az orvosodat. Ha nem lennél ennyire a célegyenesben, akkor lenne értelme másik orvost is felkeresni, a véleményét kérni, de 39. héten, hát, nem tudom. Azért a legtöbb orvossal lehet alkudozni bizonyos keretek között, de amikor a kórháznak van valamire egy követendő 'módszere', akkor néha nehéz. Én ismerek olyat, akinél farfekvés miatt egy héttel a terminus előtt akart a doki császárt, de ő végül rávette, hogy legalább a terminust várják meg. Talán erre próbáld meg te is rávenni, hátha, addig meg lépcsőzz, meg mit tudom én mi mindent lehet még csinálni, hogy meginduljon a baba.
Van egy ilyenem, ezt egy szülésfelkészítőn kaptam, ha valamelyik módszer szimpi, próbáld ki:
Szülésindító praktikák:
(Túlhordás, esetleg gyenge, rendszertelen méhösszehúzódás esetén, vagy ha megrepedt a magzatburok, de nincsenek rendszeres kontrakciók)
Joker pont ( mutató és hüvelykujj közötti dombocskát felül, alul nyomni)
Szexuális együttlét, de csak ha nem szivárog a magzatvíz (az ondóban lévő prosztaglandin kiváltja az összehúzódásokat)
Mellbimbó ingerlése
Ananász fogyasztása
Szülésbeindító koktél: fél dl ricinusolaj, fél dl narancslé, fél dl sárgabaracklé, egy korty pálinka és tejjel lehet még szelídíteni az ízét (enyhe hasmenést okoz, a bélmozgás beindítja a méhtevékenységet) sok folyadék fogyasztás mellett
Beöntés (sok folyadék fogyasztás mellett)
Fűszeres italok, fahéj, szegfűszeg, gyömbérgyökér, oregano, bazsalikom és vasfű felhasználásával,
Ugyanezen illóolajaival történő hasmasszázs. 50ml.mandula olajba csepegtetünk azokból, melyeket betudtunk szerezni ill. nem taszít bennünket az illata. ( 5-10 cseppet mindegyikből)
Homeopátiás szerek: Chaulophyllum, Cimicifuga, Kalium Carbonicum, Nux Vomica, Pulsatilla, Sepia
Nevettetős vagy szomorú, megsirattató film megnézése (a nevetéssel, könnyekkel elengedjük a bennünk levő adrenalint és ezzel együtt a babát is, (24 órán belül megindulhat a vajúdás)