Új privát üzeneted érkezett!

Anika, nekem van egy kengurum, Barnival 1*használtam csak, nem nagyon van rá szükségém, ha szeretnéd elbótolhatjuk:-)
Barni is ezt csinálta állandóan mint Apor, azt hittem sosem fog megtanulni mászni, csak kúszott előre fejjel:-)))
Bazsi nem csinál ilyeneket, de őt is művészet pelenkázni. Kis sünire összegömbölyödik,megragadja a lábát, és oldalra dől:-)))

Viki, elfelejtettem, nem bullmasztifunk van, hanem cane corso, szegény Bruncimat mindenki lemasztifozza:-)))) Isteni természete van, soha nem lesz még1 ilyen nagykutyink:-)

Mona, nem irígyellek az evészet miatt. Hátha javulni fog a dolog ha már mindent ehet.Nálunk az a rendszer, hogy nincsen rendszer

:roll: ha nyüfi cicizik, én inkább mellere teszem többet, mert más nem iszik, és sokat nyálzik, így szomajas is lehet. Utána mindíg nagyon happy, szóval 1, 1,5 2 3 mikor hány óránként kéri.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Mona!

Persze, pótlásnak is lehet tápszer helyett a grízt, az végülis követő tápszer rízspéppel. Laktatóbb és hízlalóbb, de tápszer az is.


Én is kiakadtam megint a kaja miatt, szórakozik velem ez a gyerek. Este behúzott 9-kor 140 ml tápszert, sose szokott ennyit max 110-et-120-at, gondoltam milyne jót fog aludni. 10-kor már ébren volt, rázogattam, szokott mostanában nyűglődni ugye este, a férjem kérdezte csináljon e tápszert , de lehurrogtam hogy többet evett mint szokott. Bealudt, letettem, fél óra múlva ébren volt, végül csak csináltam tápszert megevett még 130 ml-t kb 1/2 12-kor. Mellesleg próbáltam szoptatni is, de nem kellett neki. Na, így nem ébredt éjjel, így nem volt szopi. Reggel kelt 1/4 8-kor, próbálotam szoptatni nem kell, jó, letettem, Emmát elindítottam oviba, utána próbltam etetni bertit kb 8-kor, nem szopik. Gyorsan lefejtem a tejet, ne sok jött kb 70 ml :roll: de az is több mint a semmi, hát azt hiszitek kell neki? Egyszerűen nem issza meg. Most nyűglődik, tápszert nem adtam neki, de nem értem a kölyköt. Egyszerűen nem lehet kiszámítani mikor és mennyit fog és mit hajlandó enni és ez nagyon fárasztó.

Egyébként még azt akartam mondani hogy van ám ennél fárasztóbb időszak, jó tudom legtöbben akartok kistesót, de amikor visszamegy az ember dolgozni, na az nagyon rossz. Én hajnal 5-kor keltem hogy 7-re beérjek dolgozni, hogy 3-kor végezzek és 5-kor el tudjam hozni Emmát. Emma fent volt 10-ig kb este, szerintetek hogy dőltem be az ágyba a férjem mellé? fél percet sem voltam ébren és már aludtam. Reggel meg ugye hajnalban megint kelés... Na szerintem ez az időszak még kapcsolatpróbálóbb...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Húú Manó neked most tényleg rossz éjszakád lehetett :) Köszi a vidám jövőképet :lol: :lol: :lol:

Egyébként Hanna is tiszta dili volt tegnap. Egész nap csak anya-anya-anya és csak nyűglődött... és szintén sokat evett egész nap, este is bevágott még 120 milit. De igazából neki kb ennyi az adagja. 100 és 160 mili között eszik, de inkább 120-akat. Gondoltam jól van, akkor alvás. Mint írtam mostanában már csak 3 körül kel enni, errel fél 12-kor kukorékolt nekem. Gondoltam azért sem adok kaját, ne szokjunk vissza erre... férjem nekem is mondja, hogy nem éhes a gyerek? Lehurrogtam... de csak mondta a magáét, csak nyüglődött, végül 3/4 óra múlva feladtam és csináltam tápit. 140-et behúzott és aludt reggel 7,20-ig.... aztán most meg bevágott 170-et reggel... a fene sem érti őket...

Anita! Nekünk Chiccho-s van, én azt nagyon szeretem. Kezdetben tudtam benne vízszintben fektetni, de most már érdeklődő és szeret benne ülni is. Sztem jó találmány, egyedüli probléma, hogy megviseli a hátat. Főleg most hogy már van elég jó kis súlyuk...

Kép

KépKép
babuci99
 
 

 
 

Manó! Ha jól számolom Berti 270ml-vel vágott neki az éjszakának... nevezem! Lehet, hogy nap közben nem evett eleget, de akkor is, szép kis bendője van! Én emlékszem rá, hogy te a legelején is rendszertelenül etettél, megmaradt bennem, hogy egyszer 5 órán át nem evett Berti, de ez még az első hetekben volt. Azért emlékszem rá ennyire, mert ugye én meg elég katonásan igyekeztem rendet vinni az etetésekbe, ébresztgettem 3 óránként evett, most is 3-4 óránként. Szerintem Berti ahhoz szokott hozzá, Zitus meg ehhez, nálunk elég jól kiszámítható az etetés, akkor is kap enni, ha éppen nem sír, de idő van. Eszik is készségesen mindig, nekem nincs vele gondom. Poci sem fáj, hízik-alszik rendesen. Mondjuk az meg szerencse, hogy nem válogatós (igaz nálunk csak anyatejből és tápszerből áll a reperotár), remélem ezzel később sem lesz gond.

Mona
! Nem semmi a fiad! Rengeteg türelmed lehet, én hülyét kapnék, ha minden etetés 1 órás tortúra lenne.
Én is elkezdeném a helyedben a hozzátáplálást, hátha ízekre vágyik már ez a kisfiú, és attól megjön az étvágya. Szurkolok. :D

Képzeljétek, ma nem kelt Zizi éjszaka, húzta f8-ig! :lol: :lol: :lol: Igaz a tegnap esténk kicsit megkavarodott, mert az esti 8-as szopiba belealudt, képtelen voltam ébren tartani, és csak 10kor tudtam felébreszteni és megetetni, így volt már 11 mire újra aludt. Kíváncsi vagyok a következő éjszakára, de azért ez reményt ad, hátha visszaszokik szépen a reggeli kelésekre.

Na megyek, mert képzeljétek dolgoznom kell! :D Itthon persze. Egy könyvet csinálok, először borítót tervezek, aztán majd jövőhéten jön a tördelés. Kíváncsi vagyok, hogy lesz rá időm, energiám. Tegnap este fogtam neki a tervezgetésnek, elég nehézkesen indult, valahogy nem volt hozzá agyam, de csak a kezdet volt nehéz, mostmár szívesen csinálom. Kérdés, hogy Zizi mellet hogy fog menni, hiszen hosszabb időt nem tudok a gép előtt tölteni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anita!

Nekem Emmával cam kengurúm volt, de nem szerettem. Nehéz benne cipelni őszintén szólva, meg én alacsony is vagyok és a térdem verte benne. Nekem sokkal jobban bejön a sportkocsi, most ültettem át bertit is a chicco ponee-ba, Emma abban ült 5 hónapos korától 2,5 éves koráig, simán lehet vele buszozni is, imádom. Eddig meg egy a kerekes hordozóval vittem. A kocsiba bele lehet pakolni a cuccot ha vásárol az ember pl, a kenguruba nem. :D

Tusimi!

Hát nem tudom ezen műlik e, még az LLL is az igény szerinti szoptatást mondja ez elején, és elvileg utána beáll magától a baba a3-4 óránkénti evésre. Nekem emma percre pontosan 3 óránként kért enni teljesen magától. Ha ez elején nem szoptatok igény szerint akkor még ennyi ideig sem tudtam volna csak anyatejjel táplálni. Meg neki pici is a gyomra, este is azért 2 óra különbséggel ette azt a 2x 130-140 ml-t. Ha emlékszem sokáig 80 ml-t evett csak. Már többször mondtam hogy nem hiszek a szoktatás ekkora erejében, és ebben a második gyerkőc csak megerősített, mert csomó dogot teljesen másképp csinál annak ellenére hogy ugyanúgy neveljük 8) Jó, persze számít de mondjuk 40% szoktatás, nevelés és 60% ösztön, természet amivel születik.

Pl amire emlékszel hogy 5 órát nem evett pici korában, na igen, de miért? mert hiába keltettem fel nem volt hajlandó enni, hiába eröltettem, akkor meg minek keltettem volna ugye? :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!

Az éjszaka annyira nem volt rossz, végülis 1/2 12-től reggel 1/4 8-ig aludt. A jövőkép: Nem ijesztgetni akartam :lol: De tényleg nem volt könnyű. Jó, ehhez hozzátartozik hogy 1,5 óra a melóhelyem. Két gyerekkel nem tudom hogy lesz.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=455

Ez egy érdekes cikk az alvásról.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kész vagyok. Ez a kis veszedelem kitalálta, hogy nem akar babakocsiban aludni... itt a jó levegő a csend (kivéve mikor a szomszéd nem rotálja a kertet vagy a kutyák nem ugatnak) és csak nem... mikor most beteg voltam a sógornőm rászoktatta arra, hogy kiveszi a mózessal együtt a kocsiból és úgy altatja el és úgy rakja vissza a babakocsiba... szegény csak jót akart, hogy tudjak pihenni, de most meg Hanna boszi nem akar babakocsiban aludni... grrrr.... :evil: :evil: :evil:

Akartam már kérdezni, hogy nektek milyen a gyerek ha hisztizik? Kihisztizi magát és lecsendesedik vagy dühöng?

Hanna egyre jobban behergeli magát és utána még nehezebb megnyugtatni. Nála nem válik be, hogy hagyom egy kicsit sírni, mert képes fél órán át dühöngeni és utána meg nagyon nehezen nyugszik le és az egész napja morcos lesz... kegyetlen nő... :lol: :lol: :lol: Hogy mit fogok vele csinálni ha már nagyobb lesz??? :shock: :shock: Valszleg mint Manó Emmájának egy párszor lesz hidegvizes arcmosás...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!

Áááá, olyan nimcs mégegy mint Emma :lol: És ő már 3 hetesen órákon át üvöltött és totál behergelte magát.
Egyébként Berti sem hagyja abba a hisztit ha belekezd, csak szökőévben 1x kezd bele :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Ma nekem volt nehéz éjszakám. Apor 3-6-ig egyáltalán nem aludt, de 1-3 között is 3-szor felébredt. Este 9-től 1-ig aludt szépen. Az volt a nagyon nehéz, hogy én 1-kor feküdtem le aludni.

Kenguru
Köszönöm a válaszokat. Banyus, végül vettem egy Chicco-
t én is. Nehezen hoztuk volna össze most, mert Temesváron vagyok.
Van itt tőlünk néhány utcányira egy Chicco bolt, ott vettem. A ruhák borzalmasak voltak. Itt eléggé nehéz ruhát venni Apornak, ráadásul most vált méretet a 68-asról a 74-esre. Vannak nagyon szép bababoltok és mégsincs benne az ami nekem kell.

Sírás
Az a helyzet, hogy én nem tudom, hogy Apor megnyugodna e, ha sokat sír vagy bele lovalná magát. Én nem szoktam sírni hagyni. Nyűglődni időnként igen, de ha sír, akkor rögtön megyek hozzá. Amikor ennyire kicsik szerintem még van okuk a sírásra. Apor soha nem sír csak úgy.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hali

Csak nem, van aki minket is tud űberelni! Nálunk is extra gáz éjszaka volt.. alig élek, tiszta takony vagyok, szédülök, meg miegymás... Elaludt 1,/2 10 kor, én 1/2 12 kor, és kelt 1/2 1 kor. Átázva, ruhacsere, és utána minden órában fent volt :twisted: cicivel mellettem volt csak hajlandó aludni... hát reggel nem voltam valami jókedvű :?
Manó én még soha nem voltam ilyen fáradt, mint most, eljártam melózni reggeltől estig, aztán dzsuvázás, 7blöki lakott akkor bent a házba. Éjfél egykor feküdtünk, és reggel 1/2 6 -6 kor keltünk, mégsem voltam így lepukkanva... Egy idő után padlóra kerülök az ilyen éjszakák után... na igen, Barnival is jól megszívtam, de ezt most Bazsival sem úszom meg... na mind1, majd lesznek még nagyobb gondok is az életben, mint az hogy nem alszok.. :wink:
na megyek , mert mindjárt ledőlök a székről, a boázás is kerülget :(

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és sírás. Én sem szoktam hagyni sírni, azt nem bírom, de ha éppen jött vki, és le kell tenni, amikor cicizéshez készülődtünk, hát hatalmas balhét tud csapni, elefánt könnyekkel. Egyébként Barni sem az a fajta volt, akit lehet sírni hagyni, iszonyat túlpörgette magát. Gyereke válogatja, van akinél a hagyjuk sírni címezetű bevállik, én nem vagyok híve.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Anita ma voltunk oltáson, 4 hós adatok: 66cm , 6850 g.

Benő is eléggé belelovalós a sírásba, ez az üvöltős sírásnál van így. Tegnap hazafelé az autóban csinálta, én nem álltam félre , mentem inkább haza, ő meg annyira belelovallta magát, hogy bukott is meg fuldoklott néha a sok nyáltól... Hazaértünk , karbavettem és csend lett. De érdekes.... :? Előtte meg fél órán keresztül üvöltött,mint a sakál.

Kép
vargaviki
 
 


szombati babauszi:

Kép
Kép

Kép
vargaviki
 
 


Még egy locspocsos kép: :D

Kép

Videókat készítettünk, úgyhogy sajna nincs több kép.

Kép
vargaviki
 
 


Ezen az utolsón eléggé ficánkolt, úgyhogy nem igazán tiszta.

Kép
vargaviki
 
 


mindjárt tüsszent:

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép
vargaviki
 
 


Félreértettetek, én sem hagyom sírni hobbiból Hannát, egyáltalán nem vagyok híve a "majd lenyugszik" módszernek. De vannak pl ilyen helyzetek, mint vargavikinél, hogy kocsival mentünk és nem állhattam félre, mert különben egy órát ott állhattunk volna míg megnyugszik, kialussza magát és indulhatunk.... Hanna dettó ugyanilyen, hogy ha rájön a kocsiban üvölt, aztán amint kiveszem elhallgat. Vagy ugyanez a babakocsis helyzet most. Sír benne, amint kiveszem elhallgat. Így most nem is erőltetjük a babakocsit, inkább beöltöztetem és kihúzom a teraszajtót... :?

Ugyhogy ezért kérdeztem, hogy nálatok sem nyugszik le addig míg meg nem kapja amit akar? Mert Hanna nem a belenyugvós típus... :?

Vargaviki jók lettek nagyon a képek!
Nektek Bencus mennyire bírja ezt az uszis fogást? Hanna nem szereti. Nem sír, de kiabál velem ha már elég neki, nem érzi magát biztonságban...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


egyem meg Bendőt!!!!!!! én is gizdulok dugókámmal! Kép

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok

Barnusanyus, kuki nálunk még mindig nem 100-as. Érdekes az egyik oldalon nem jön fel teljesen, de dokinénink szerint ez majd már megoldodik magától.
Mi egyébként rendszeresen kicsit felhúztuk neki, de csak amennyire engedte. Szóval direktbe nem feszegettük.

Nagyon jók a képek mind!!!

Védőnőt megkérdeztem forgás ügyben és azt mondta egyáltalán nem gond, nem egyformán fejlődnek a babák. Egyébként meg akinek nem egy vékonyka a babája annak lassabban csinálja a dolgokat. Kitti meg tuti 7 kiló felett van már.

Bébiételre meg azt mondta, ha hozzátáplálok akkor a sárgarépát és céklát mindenképpen üvegesbe adjak mert sok lehet a rendesnek a nitrát tartalma ami nagyon veszélyes. (Igaz céklát még sose láttam bébiételbe :roll:

Nekem Kitti egyszer kap egyenlőre hozzátápit (almát) de nagyon picit eszik meg belőle. Kb 2-3 kiskanállal.

Pusszancs! Csikken

Kép

KépKép
Kép
csikken
 
 


Én sem vagyok híve a sírni hagyásnak, nem is bírnám idegileg. Persze, ha csak úgy nyávog, nyűglődik az más, azt szoktam hagyni, különösen ha tudom, hogy csak hiszti. Ha rendesen sír, mert mondjuk álmos, akkor 5 percet hagyom. Ennyi idő alatt az esetek többségében magától lenyugszik és bealszik, de ha nem, akkor megyek és megnyugtatom. Nekem szerencsére még nem üvöltött kocsiban, babakocsiban, mindig alvás lett a vége, nem tudom mit csinálnék, ha nem hagyná abba.
Anika írta asszem, hogy Apor nem sír ok nélkül, ez szerencsére Zitusról is elmondható, leszámítva egy két frontos napot. Zizi akkor szokta belelovalni magát nagyon-nagyon a sírásba, ha mondjuk éhes és én megvárakoztatom. A várakozást úgy értsétek, hogy mondjuk lerakom a kanapéra, amiből tudja, hogy jön a kaja, és én még otromba módon elmegyek pisilni, ami ugye kb. 1 perc. Na mire visszaérek, addigra van, hogy annyira sír, hogy tiszta vörös és már hangja sincs, mert még akkor is sírna, amikor elfogy a levegője. Biztos tudjátok melyik sírás ez! :D :D És közben persze remeg keze lába. Annyira sajnálom ilyenkor, de egyúttal mulatságos is... És persze ilyenkor úgy ugrik a cicimre, mint aki minimum 3 napja nem evett.

Zitát egyébként nehéz kézben megnyugtatni, mert egyfolytában ficánkol. Tiszta perpetum mobile (így kell írni? :? ). Az új műsorszám a hordozóban való hidalás, Egy idő után teljesen lecsúszik, térdtől kilóg, a feje meg nyeklik. És tarja magát hídban, sokszor le sem teszi a fenekét, simán pakolhatnék is alá :D Már várom, hogy el kezdjen mászni, akkor végre levezetheti fölös energiáit. Mondjuk onnantól meg nekem nem lesz egy perc nyugtom sem de hát ezt vállaltuk lányok.

A sírásról jut még eszembe, hogy ma amikor meglátta apumat, na akkor ordított, de úgy csajok, hogy tökre sajnáltam aput. Szegény meg még föl is vette, hogy megnyugtassa, na hát azt az üvöltést...és úgy nézett közben rá, mintha előtte legalábbis elverte volna. Odamentem, és szabályosan fordult, meg nyúlt felém, hogy vegyem át, eddig nem is láttam még tőle ilyen mozdulatot. Azt azért hozzá kell, tennem, hogy tíz perc múlva már szent volt a béke, utána vagy fél órát dajkálta apu Zizit.

Babuci miért kérdezted amúgy a sírás dolgot, volt ma valami műsorszám a művésznőtől?

Kép
Kép
tusimi
 
 


A kakis kérdésemre nem válaszolt senki... :( Azt kérdeztem, hogy életkori sajátosság, hogy sötétebb és büdibb, vagy esetleg a több tápszer lehet az oka? Főleg azokat kérdezem, akiknek csak tejet és tápit kap a lurkójuk, a zöldség-gyümölcsösöknél gondolom már biztos más a cuccos...

Ja azt még akartam nektek írni, hogy tegnap amikor Tib hazajött a munkából beszéltem vele. Biztos látta rajtam, hogy mennyire bánt a viselkedése, mert nem vitázott velem, hanem rögtön bocsánatot kért, és magától megígérte, hogy odafigyel jobban magára, sőt mondta hogy szóljak rá rögtön, ha nem úgy szól. Nagyon meglepett és nagyon örültem, mert azt hittem rögtön lepattint, hogy nincs igazam. Szóval már ez is valami.. :lol:

Ma dolgozgattam, egész jól bele tudtam sűríteni azokba a szünetekbe, amikor Zizi aludt, vagy önállóan csörgőzött. Tudtam is készíteni több tervet. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy nagyon jó napja volt ma a kislánykának, nem is sírt, leszámítva amikor szegény apukámat meglátta...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Úszás
Apor szereti ezt a fogást is. A trükk, hogy fölé kell hajolni, hogy az arcunkat lássa, ne a nagy teret.

Zene
Akartam valamit mesélni nektek. Apornak sokat énekelünk. Nekem ugyan borzalmas hangom van, de ő szereti. :) Az énekeléstől mindig megnyugszik. Az apja zenész, ő bezzeg nem énekel neki, pedig jó hangja van. Képzeljétek nálunk járt Vesztergám Miklós tárogató művész. Persze játszott a tárogatón és a citeráján is. Igazán szép volt. Apor teljesen nyugodtan végighallgatta pedig azt hittem sírni fog. Elég érzékeny a zajokra és a hangos beszédre is. Mondjuk csak 1 nótát hallgattunk közelről, a többit a szomszéd szobából.

Tusi
Milyen könyvet készítettél? És Te is írtad?

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusimi

széklet
Szerintem a tápszertől lehet, mert tettem már tisztába tápszeres babát, és Aporé teljesen más. Aranyszínű, mustárszerű, savanyú. :) Tuti Zitának attól van. Jut eszembe Apornak megint 2 napja nem volt széklete. Szerintem holnap lesz. Eddig kétszer kapott kúpot, szerncsére máskor nem kellett.

Apor is hidat csinál a hordozóban.:)

Apor is megsértődik, ha nem kap időben kaját. Nem értek valamit. Most hogy újra mérem Aport kiderült, hogy elég keveset eszik, ehhez képest viszont szépen hízik. Asszem a legkövérebb baba a fórumon. :)
Bár Banyus adatait nem ismerem és az ő babája is nagy, ha jól emlékszem. Lehet hogy számít az anyatej is? Mármint, hogy mennyire tartalmas. Az enyém ezek szerint igen. Bár ma Apor utolsó etetését nem mértem, és úgy tűnt jól eszik. Lehet bepótolta a mai napot? :roll:


Jó éjt!
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi! A zenéhez csak annyi a hozzáfűzni valóm, hogy anyuéknál van egy csomó hangszer, és a gitár meg a mandolin nagyon bejön neki, de a szinti nem nagyon. Nem egy szintetikus csaj! :lol:

Kép
nyafi
 
 


demonstrálom... Kép

Kép
nyafi
 
 


Tusimi!

Azért nem válaszoltam mert mi már eszünk ugye mást is 8) De egyébként amíg csak tej+tápszer volt is változó volt a kakija. Neki ha tápszert eszik is van hogy teljesen olyan mint az anyatejes kakai, van hogy zöldebb, nem tudom mitől és volt amikor tényleg szúrós szaga volt de az ritkán. Egyszer meg kávé szagút pisilt 1 napig, de olyan erősen, hogy a rugija is tiszta büdös lett, hogy mitől? :shock:

Mi tegnap kicsit túlpörgettük Bertit azt hiszem, amit egy esti jó nagy hisztivel "hálált" meg. Mert vele mentem Emmért az oviba, ezért csak a babakocsiban aludt 1/2 1-kor kb 20 percet, aztán hazajöttünk, de nem aludt el már, játszott, és épp mire indulni kellett Emmával úszni akkor lett nagyon álmos, 4-kor. Így megint csak a babakocsiban aludt fél órát. Este 7-kor végeztünk, akkor már nagyon nyűgös volt a férjem kezében, megetettem, bealudt a hordozóban az usziban, de max 5 percet aludt mert felébredt ahogy betettük a kocsiba, aztán még kiszálltunk fagyizni , ott jól elnézelődött, le akarta nyúlni a fagyim :lol: kb 1/2 8-ra értünk haza, bealudt a kocsiban, felvittem, 1/4 9-ig aludt. Aztán fürdött stb, kb 1/4 10-kor vittem őket aludni, és elkezdett hisztizni, semmi nem volt jó, se az ágyban, se az ölemben, csak dobálta magát, még át is fordult hasról hátra 3x :shock: , végül lehoztam magam mellé a nappliba mert állandóan felsírta Emmát is, itt üvöltött 10-ig akkor bealudt végre a hasamon. Aztán éjjel kelt 1/2 2-kor meg 1/2 6-kor enni, majd aludt 1/2 8-ig amikor mentem Emmát kelteni.
Hát nem a legjobb éjszakánk volt.

Csikken!

Nagyon cuki a kép :D

A védőnők és az orvosok szertik ezt mondani, mint írtam Emmánál is erre fogták, hogy lusta nagy baba, majd utoléri magát, és mégis gond lett, szóval én amondó vagyok ha 6 hónapos koráig nem forog azért jobb megnézetni. Persze a másik véglet sem kell, hogy azonnal beparázni ha nem forog 3-4 hónaposan :wink:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci!

Még neked akartam írni hogy rajtad felbuzdulva vettem áfonyás alma bébiételt, mert írtad hogy ti próbáltátok, és ízlett bertinek nagyon. Csak épp olyan a hatás amint a szilvának, hajt :lol:

Ma meg kinyitottam a paradicsomos burgonyát, na ez volt ez első bébiétel ami nekem nem tetszett, Berti tuljadonképp nyitogatta a száját, ha nem is nagy lelkesen, de egy 5-6 kanál után adtam neki inkább körtét. Olyan rossz minőségű ketcup íze van, úgyhogy kidobtam, szerintem paradicsomot akkor fog enni ha majd anyukám paradicsomos húsgombócából ehet :lol:

Még azt akartam írni akik kezdik majd lassan a hozzátápit, hogy a suttogó 2-ben ami nekem megvan a suttogó pl a körtét javasolja mint első gyümölcsöt, és a hipp vilmoskörte nagyon finom, nagyon jó illatú, jó ízű, csak ajánlani tudom. Még én is megkívánom :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Én nem tudom mi számít, Berti világéletében kevesebbet evett az előrírt adagnál, ahhoz képest 7,5 kiló. Ma is eddig 2x80 ml tápszer és most fél üveg körte van benne. Na jó, meg kb 70 ml szopi ha az éjszakát is belevesszük.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Benő is kevesebbet eszik, mint az "előírt" és szépen hízik.
Egy barátnőm 4 hós kislánya 100-120g-okat hízik hetente és azt mondta az orvosuk képzeljétek el, hogy ez a legalsó határ és kezdjen el neki krumplit adni ebédre tejjel! Én úgy tudtam, hogy teljesen normális ez a hízás. Bence is ennyiket hízik kb. Össze-vissza beszélnek néha az orvosok!! Mondtam is a barátnőmnek, hogy szerintem nyugodtan várhat még vele, ha szépen fejlődik a baba, egyen csak anyatejet az a gyerek, nem? Persze, nyilván semmi baja sem lesz a kajától, csak nem értem miért akarja ráerőltetni a doki, ha nem feltétlenül szükséges.

Kép
vargaviki
 
 


Babauszin nekünk is mondták, hogy felé kell hajolni és úgy lebegtetni, csináltuk úgy is , az is nagyon tetszett neki. De a lámpák is bejöttek a feje felett. :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Nálunk sem szokott lenni felesleges sírás, így én is szinte azonnal felveszem. :lol: Hisztizni szokott, főleg a kajánál, detto ua.-t szokta csinálni, mint, ahogy Tusimi leírta:lol:

A folyamatos rágáson kívül, újabban a lábát akarja bekapni, íme néhány kép :lol:
Kép Kép Kép Kép

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona
Nagyon jók a képek! Apor még nem fedezte fel a lábát. Pár napja óvatosan megfogta, de azóta nem nyúlt hozzá.

Hízás
Én nem aggódnék a baba súlyával kapcsolatban egészen addig, míg felfelé megy, ha stagnál akkor azért elgondolkodnék a táplálkozásán, de addig nem. Mondom, hogy Apor a legkövérebb. :) Viszont 68 cm.
Banyus? Balázs mekkora?

Képzeljétek voltam vásároni itt Temesváron a Janaban. Az tetszett nagyon, hogy a bodyk nagyon olcsók, durván 350 FT. darabja és Ellepi. Ezúttal a kengurut is kipróbáltuk és Apor határozottan élvezte.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ma frissítem a táblázatot is.

Vezettek a babáról naplót?
Én nagyon részletesen, képeket ragasztok be és minden fontosat felírok. :)

Apor ilyeneket tud csinálni. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Elfelejtettem csatolni a képeket. :)


Kép



Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó!

A paradicsomos burgi nálunk sem aratott nagy sikert, nem is próbálkozom vele. Ja és semmit nem eszik meg, amiben alma van. Kivéve azt az áfonyás almát. De se a sütőtök-almát, se a burgi-almát. Viszont a vilmoskörte tényleg nagyon finom, azt Hanna is szereti.

Nagyon jók a képek! :) Milu nagyon ügyes! Hogy fogja a lábát! Hanna messziről kapdossa el, de így nem húzza magához!

Uszi. Én hajolok fölé meg dumálok hozzá, de ezt a fogást nem szereti :? Mind1, a többit nagyon bírja. Azt mondta az uszis edző, hogy jövő héten de legkésőbb utána már egy kicsit merülünk is :)

Teszek fel mai képet Hannáról és a kacsájáról amit a mama nyuszija hozott és nagyon szereti :)

Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Viszont egy off...

képzeljétek el, hogy az unokanővérem sógornőjének van egy egyéves kislánya. Szoptatta őt és a mellében talált csomót. A doki mondta, hogy az a szoptatástól van, majd a szoptatás befejezése után egy fél évvel menjen vissza ha nem múlik el. Nem múlt el neki és most kiderült, hogy mellrákja van és már akkora a daganat benne, hogy nem műthető. Most megpróbálják kemóval zsugorítani neki, hogy aztán operálható legyen...

30 éves... teljesen kész vagyok tőle egész nap.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Babuci, borzalmas amit írsz. Én úgy tudom, hogy a szoptatás és a terhességgel járó hormonális változások csökkentik a méhnyakrák és a mellrák esélyét. Persze nem zárják ki. Nagyon sajnálom.

A képek nagyon szépek Hannáról.

Mi még nem kóstoltunk semmit, így az ételekről nem tudok nyilatkozni.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok

Na kérem szépen ma este megvolt az első tömjük meg a gyerkőcöt címezetű dolog. Kíváncsi vagyok most milyen éjszakánk lesz. Ma volt a dokinéni, és írt tápszert. Este gyors elszaladtam, és vettem tejpépet is. Este szintén 1,5 és 2 óránként kelt, és szopizott:-((( kevés pisis pelus, gyanus... du teli ciciből, és extra rövid szopi után fejni próbáltam, kettőböl össz 40ml!!! persze üvegből nem fogadta el, pedig régebben vagy 3* -4* evett:-(( jött dokinéni, és mondtam mi az ábra, hogy elvileg teli kéne lenni a pocaknak. Persze mondta, hogy tök üresnek néz ki. Én is láttam hogy nem valami pocakos mostanság. Na a lényeg, hogy vártam , hogy jól megéhezzen hátha elfogadja az üveget. 3,5 ó után, mégsem vette el. Cici, megint extra rövid, és mérgesen húzza. Na akkor másik üveg, semmi. Tejpépet kanállal eszi kb.30ml, majd 60ml tejet is. Érdekes :roll: evvan. Ezekután kíváncsi leszek ma hogy fog aludni :wink:

Anika nem tom mennyi, majd holnap ha a védőnő le tudja mérni, akkor beviszem, kíváncsi vagyok mennyit hízott. Lehet csóri gyerek már egy ideje éhezik!?:-)

Babuci, szörnyű amit írtál!:-(

Viki, ne csak videót csináljatok, sok képet is:-)))
Mi nem csinálunk ilyen fogást, csak én itthon a kádban:-) Barninak volt 1* nem rég ilyen, nézett is rám, mit akarok:-)

képek nagyon szuperek :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Milunak milyen szép laposak a fülei! Bezzeg a Csabié hogy szétáll! Na mindegy.

Két napja azzal szivat a gyerek, hogy az egy órás babakocsizás alatt végig nyög. Néha már köhög is tőle, annyira. De csak folytatja. Tiszta ciki vele sétálni menni. Remélem, sürgősen leszokik róla. Pedig semmi baja, max. nem szereti, hogy nem tudja szopni az ujját, mert az anoráknak olyan nagy az ujja.

A budai oldalon senki nem tud babaúszást?

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Era

Én is így voltam napokig. Apor időnként mérgesen tekergett a cicimen és minden etetés után kb. 20 ml-t tudtam lefejni. Egyszer tápláltam hozzá kiskanállal anyatejet, mert nem fogadja el a cumis üveget.
Ezután gyakrabban szoptattam Aport és minden etetés után fejtem. Mára megjött az eredmény. Akkor Apor 60-80-akat evett, ma már 140-et is. Ja, és ma végre le tudtam fagyasztani végre 100 ml-t. :)


anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika! Van egy válaszképem neked:
:lol: :lol: :lol: Kép

Nem írok könyvet, írói ambícióim még kamaszkoromban kihalltak az ulrtagagyi szerelmes történetek szintjén. Bánom is, hogy nem én találtam ki Harry Pottert... Grafikusként dolgoztam a szülés előtt, így most épp egy már mások által megírt kéziratot öntök könyv formában. Kitalálom a borítóját, a belső tipográfiját, betördelem stb. Egy kiadónak szoktam dolgozni külsősként.

Énekelni én is szoktam Zizinek, pedig és sem vagy egy Pavarotti :) Újszülöttkorában még nem nagyon értékelte, volt hogy sírt is :oops: (büdös kölök) de idővel megszerette, a "megy a gőzős"-re mindig-mindig mosolyog. A sok gyakorlástól meg nekem is javult a hangom. A húgom mondta, aki egy igazi vájt fül. Tök véletlen, de ma meglátogatott egy barátnőm, aki gitártanár, és nála volt a gitárja. Rajtatok felbuzdulva megkértem, hogy gitározzon Zitának, halljon a gyerek egy kis kultúrát is (én csak a Petőfit tudom neki preferálni, még néha egy kis Seal-t vagy U2-t...), és egész szépen elhallgatta. Pont a nyűglődéses időszakban volt, és addig sem nyűglődött, hanem leste a barátnőmet, még mocorogni is elfelejtett. Ari volt.

Ágnes, Zizi is kajla picit, de engem nem zavar, pedig ő ugye kislány. Olyan helyes vele, és nekem föl sem tűnt, hogy Csabi is kajla, így biztos nem nagyon az.

Babuci. Tényleg szörnyű a történet. Fura éppen a hetekben volt egy pont ugyanilyen történet valamelyik orvosos sorozatban. Még gondoltam is rá, hogy mennyire kivédhetetlen helyzet.

Banyus. Akkor most mi van? Kevesebb a tejed, vagy csak Bazsi nem akar enni? Bocs az értetlenkedésért, kicsit már késő van. Mindjárt éjfél, ez a babanetes óra még mindig el van maradva. Bénák...

Milu egy igazi kis tornabajnok. Zizi csak a térdét szokta markolászni, a lábfejét még csak egyszer kétszer fogta meg véletlenül.

Manó neked is akartam valamit, de elfelejtettem a végére, hulla vagyok. Megyek hunyni, jó éjszakát, ha valaki még olvas.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Mellrák: ez nem kivédhetetlen helyzet, hogy valaki felismeri a problémát, megmutatja orvosnak, és az nem küldi el kivizsgálásra. Nekem is volt kb. 8 éve egy csomó az egyik mellemben, elküldtek azonnal szakrendelésre, onnan ultrahangra. De nekem csak valami nyirokcsomó duzzanat volt és egy idő után el is tűnt. Remélem, az az orvos fel lesz jelentve az orvosi kamaránál és visszavonják az engedélyét. Azért orvos, hogy értsen hozzá. Ez szerintem emberélet veszélyeztetése gondatlanságból.

Kép
agnes2000
 
 


hali

Jelentem sokkal jobban aludt töki:-))) Anika, én is próbáltam, már kb. 1 hete, hogy cumiból fagyasztott anyatej, de nem kellett, lökte ki a nyelvével, gondoltam csak nem éhes, mert már evett üvegből. De egyre gyanusabb volt a dolog. Na tessék második gyerek, aztán csórit mégis meddig "éheztettem" :roll: 1* kelt fel enni 1/2 2kor, és reggel 3,4 6 kor kelt. és szopi után is visszaaludt, még 1 ót. Mindkét ciciből evett este is, és persze tiszta lötyi is most. Én is azt gondoltam, hogy csak van azért, mert utána tudtam belőle kinyomni, de ha nem dől nem szeret enni.... Vettem serkentő bigyót, fejegetek, aztán meglátjuk. De egyenlőre estére kap pépet. Nekem is pihizni kéne, ha jól meggondolom, extra szar éjsza, extra melós nap után volt :? na majd szólok a dédinek, de akkor meg lehet a stressztől apadok el :D
ja és a tömés után, a kádba annyit röhögtem rajta, mindíg a lábamon fekszik hanyatt, markolásza a lábfejét, és olyan cuki kis pocója volt:-)) na meg majd lerepül róla, ahogy hozzáér a lába a kádhoz, olyan gyorstaposásba kezd, hogy csak na:-)
remélem ma le tudom méretni, most nagyon kiváncsi vagyok...

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép most megcsikizlek:-) Kép reggeli ébredés Kép panírozok Kép első kanalas kajcsi Kép játék közben elaludtam.-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Tusi!

Ágnesnak igaza van, nem lett volna kivédhetetlen ha a doki elküldi rendesen kivizsgálásra. Egy ráknak fél év rengeteg idő. Apósomat pont ennyi idő alatt vitte el...

Ágnes!

Üdvözöllek a "babakocsiban-nem-alszom-csakazértsem" babák körében :) Hanna pont ezt csinálja, de valamikor megspékeli még egy kis sírással is...

Ja Tusi múltkor kérdezted, hogy műsorozott-e Hannus azért kérdeztem-e a sírást. Igen, a babakocsis jelenetet adta elő nagy krokodil könnyekkel. És azért hagytam, mert már csinálta ezt, de akkor ha elég gyorsan rángattam a kocsiban, akkor abbahagyta és elaludt. De most meg egyre jobban belelovallta magát...

BAnyus! Hajrá tejcsi-hajrá tejcsi- ne hagyd magad BAnyuuuusss!!!!! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tusimi: hajrá U2!! most voltunk hétfőn az arénában a 3D-s moziban megnézni a U2 filmet. Ajánlani tudom csak, nagyon jó volt!

Banyus , nyelents beteget és lustálkodj min egy napot!Nekem csodát tett!

Kép
vargaviki
 
 


Manó! Eszembe jutott, hogy mit akartam. Tennél fel képet arról az esernyőre csukhatós babakocsiról? Meg tanácsot is kérnék. Mikortól lehet azt használni? Ledönthető vízszintesbe, meg ülve is használható? Gondolom ez a típus súlyban könnyebb ill. könnyebben kezelhető? Azért kérdezem, mert az új lakásnak lesz egy viszonylag nagy erkélye, és kitaláltam, hogy ahányszor csak lehet kint altatnám Zizit, értelemszerűen babakocsiban (hacsak be nem lázad mint Hanna baba). Viszont kell egy másik kocsi is, amivel sétálni járunk, mert nem akarom mindig keresztültolni a koszos kerekeivel az egész lakáson. Szóval kell mégegy, és már hetek óta ezen gondolkodtam, hogy milyet vegyek, amikor olvastam, hogy te már ilyet használsz, nekem eszembe sem jutott az a típus. A régit kocsit gondoltam az erkélyen használni, az újjal meg mászkálnék. Teszel fel képet? És tényleg évekig lehet azt utána használni, nem lesz hideg mondjuk jövő télen? köszike

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: