Most mentünk vissza a dokihoz, lassan röhelyes az egész. Az afta, enyhe fülmizéria (Heimpali), adenovírus, mumpsz (múltkori) mellé jött egy lehetséges mononukleózis és torokgyulladás. Ez már tényleg vicces, már csak azért is, mert Szabi komolyabb tünetei már akkor elmúlóban voltak, amikor pénteken a fül-orr-gégészeten jártunk. A mononukleózis pedig két héttel a tünetek megjelenése után kezd enyhülni és az esetek, amiket én láttam elég borzalmasak voltak. Véletlenül bejött a másik doki is a rendelőbe, úgyhogy a figyelmesen pislogó Szabi felett konzíliumot tartottak. Nagyon érdekesnek tartották az esetet. Hurrá.
Kb 90%-ban értettem is, miről van szó, amiből sikerült leszűrni, hogy ha el akarnák különíteni a valószínű betegségeket, akkor olyan vizsgálat kéne, amit nem fognak megcsinálni, és hogy a dokink azt hitte, negatív lett a vizelet. Poén, hogy vizeletvizsgálat még egyszer sem volt, egyik gyereknek sem. De jó, hogy így figyelnek.
AB még megy, nem beteg, de azért a nyirokcsomói dagik. Egyre jobban értem, miért is volt hatásos a ráolvasás. Végülis most sem csinálnak mást.
Orsi,
Melyik játszin voltatok?
Nyorcker tanács: Mindenre írd rá, hogy Sebi! A játékokat általában mindenki használhatja, ez oda-vissza működik. Alapszabályokat le lehet fektetni, pl hogy homokozóból nem vihetik ki. Nálunk a vezető nyelv a magyar, de szintén vegyes a társaság. A délelőtt biztonságosabb, a tavaszi meleg délutánokon ne menjetek játszira.
Afta:
Új dolog, amit megtudtam, hogy lehet vírusos és bakteriális is, ez egy kórkép, nem egy kórokozó által okozott betegség. Nem, mintha kevésbé fájna ettől az infótól.
Csongria,
Nálam is hetekig gyűlik a vasalnivaló. Egy előnyöm van, anyós hamarabb megunja, mint én.
De így legalább van értelme gyűlytögetni.
Szabi szereti a káposztás tésztát.
Dana,
Nem járunk lovagolni, én főlusti vagyok.
De itt van egy utcányira tőlünk a lovarda és a gyerkőcök mindig imádattal csüggesztik a szemüket a lovakra. Tegnap is találkoztunk lovasrendőrökkel, Szabi még levegőt is elfelejtett venni.
Semmiképp ne oltass, ha csorog valaki a családban, mert egy lappangó betegséget nagyon belobbanthat a meningo oltás. Jobb a békesség, alapban csak enyhe szipogást okoz max.
Abba nem is akarok belegondolni, hogy ha oviba megyünk, akkor a két gyereket fel kell esetleg ébreszteni és időre összekészíteni. Nekem ez kényelmesen két óra.
Panka,
Jaj, az ilyen nem akarok veled játszani dolgoktól tud megszakadni a szívem.
Nati picinek (mert most oly nagy
) minig tepert, hogy a nagyok emberszámba vegyék. Na persze. Mostanra már egész jó, a hétvégén is összebarátkozott egy 7 év körüli kislánnyal, de azért sok csalódással vezet idáig az út.
Az mit jelent, hogy mazna?