Sziasztok!
Csucsu!
Hurrá!
Erősödik majd az!
Juca! Nagyon csini vagy! Valahogy mintha tényleg nem lenne már olyan nagy a poci, mint eleinte. Most olyan pont jó!
Luca! Te is!
De ezt én eddig is tudtam!
Mimi! Jó kis kirándulás lehetett! Jól bírod még a tempót!
Mi is megyünk két hét múlva Egerbe, de csak inkább városnézésre, nagy túrázást nem tervezünk. Én már nem nagyon bírom.
Előjöttek rajtam a tipikus kismama tünetek.
1. Légszomj: már vasalás közben is meg kell néha állnom egy kicsit pihenni. Lemenni boltba, kész El Camino.
2. Állandó "mindjárt bepisilek" érzés: Marci szerintem megágyazott magának a hólyagomon és érezhetően jól érzi magát ott, mert nem hajlandó arrébb menni. Így aztán pisilés utáni második percben már azt érzem, mintha már órák óta nem lettem volna vécén.
3. Lábdagadás: na, akkor egy kép, hogy szörnyülködjetek!
Csak erős idegzetűeknek, akik nem lesznek rosszul a horrortól!
Félreértések elkerülése végett: ez az én lábam este 9-kor, egész napi lótás-futás után.
(Háttérben Lujza cicám
, alattam a szőnyeg, ami régen látott porszívót. Az utóbbi időben inkább fekszem takarítás helyett. A kép elárulja, hogy miért.
) Juca! Emlékeztet téged valamire?
Összesen 8 kg-ot híztam, (ebből vajon mennyi a víz a lábamon???)vérnyomásom magas, most 140/90, vizeletben nyoma sincs fehérjének. Amíg a vizeletem rendben, addig nem sütik rám a toxémia bélyegét, de szerintem ez csak idő kérdése.
Sót már hónapok óta nem is látok, eszem a gyümit, zöldséget és már ott tartunk, hogy reggel, amikor felkelek, hasonló állapotban van a lábam. Egyetlen cipőm van, ami rájön a lábamra, de ha este akarok elmenni valahová, akkor már azt sem tudom felvenni, marad a papucs, ami esős időben nem túl praktikus.
Anyum mikor meglát, csak annyit mond, hogy ne aggódjak, az övé is ilyen volt mindhárom terhessége alatt. Ja, meg is császározták mindháromszor.
Az a baj, hogy tehetetlen vagyok. A lábam külön életet él. A diéta ideig-óráig segített, de már semmi hatása nincs. És most már a kezem is vizesedik.
De azért jó terhesnek lenni.
Mindezek ellenére még mindig élvezem.
Még a héten dolgozom, aztán utána csak pihizés lesz itthon.