Sziasztok!
Szomorúan olvastam Vero és Gabesz esetét, én is csak kitartást tudok kívánni Nektek lányok!
Akíra, kedves, hogy hiányoltál!
Az az igazság, hogy éppen költözés kellős közepén állunk, ami miatt most nagyon el vagyunk havazva. Bár a hurcolkodásban nem tudok segédkezni, a csomagolgatásból, adminisztratív ügyintézésből kiveszem a részem.
A másik dolog, hogy nem régen írtam egy bejegyzést, még jeleztem is, hogy talán kényesebb a téma (hüvelyi folyás stb.) s erre kaptam egy privát mélt, hogy hanyagoljam az ilyesmit...
Szerintem teljesen rendben van, hogy egymás között, itt, mint "sorstársak", megosztjuk akár ezeket a dolgokat is, de zavaromban úgy gondoltam, hogy inkább visszahúzódzkodom. No, mindegy. Most akkor azértis elmondom az utána következőket.
A kellemetlenséggel elmentem dokihoz, mert féltem, hogy összeszedtem valamit, mire az orvos elmondta, hogy sajnos ez természetes velejárója a terhességnek. a Canestenre és minden másféle kemikáliára azt kérte, hogy hanyagoljam, bírjam ki legalább a 12. hétig. (Semmilyen gyógyszert, még fejfájásra vagy egyébre sem vettem be elvből, csak a Canestent használtam minimális mennyiségben.) A viszketésre kiírt egy Pevaryl 1% nevű krémet, és azt tanácsolta, ha ez hatástalan lenne, akkor Pimafucin hüvelykúpot váltsak ki.
Eddig úgy tűnik, hogy a kence hasznos lesz, és nem szükséges a kúp.
Az előzőekben valaki írta a védőnőt, hogy mikor hogy s mint keresi fel. Én most járok a doki szerint a 9-10 hétben. Két hete, amikor volt már a picikének szívverése, javasolta a terehesgondozóba való jelentkezést. Viszont, hogy pont költözünk, a városi védőnő azt mondta, hogy inkább már oda jelentkezzek, ahová költözni fogunk. Felhívtam azt a szolgálatot, és ott megnyugtattak, hogy ha csak a 12. hétben jelentkezem, akkor sem késtek még le semmiről, különösebb többlet információval nem szolgálnak, mint amit addig is el kellett, hogy mondjon az orvos.
Így hát, majd csak akkor fogok védőnőzni, kiskönyvezni.
Nálam a tünetek csak minimálisan enyhültek. Émelygés, öklendezés van, olykor szagokra, olykor meg hirtelen a nagy semmire is előjön. De Vuk-ig még nem fajult a dolog. Írtátok többen is, én is görcsölgetek szinte folyamatosan, eltérő intenzívitással. Az orvos erre is azt mondta, hogy teljesen rendjén van, és még lesz ennél kellemetlenebb is. Hát legyen, ha lennie kell, csak egészségesen fejlődjék ez a drága kis babszem.
A pocak növekedéséről. Én közel 70 kilóval
kezdtem a terhességem, tehát alapból volt úszógumim is, viszont az alhasi rész már be van feszülve, domborodik, egyértelműen a babaságtól.
Valamelyikőtök megjegyezte, hogy tökjó, hogy végre nem kell behúznia a hasát, hát igen, hasonlóan élvezkedem én is
Klassz ötlet a pocakos fényképezés, nem tudom, hogy a kezdeményező pontosan, hogy is gondolta, de hogy ne ijesztgessek senkit, én ruhásan szívesen teszek fel képet alkalomadtán!
A ruhákról. Én helyileg BP-n a 22. kerületben dolgozom, itt van egy Campona nevezetű bevásárlóközpont, amiben egy C & A ruházati üzlet. Ott láttam egész elérhető áron, nagyon csinos nagyobb méretű ill. kifejezetten terhes rucikat is. Tudom ajánlani mindenkinek!
Nálunk most már az egész család tudja az örömhírt.
Csodás érzés, hogy mindenki ennyire örül, és izgatottan várja velünk együtt a kicsit!
Üdv.: Anita