Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és most olvastam a mumomega hátulját, a baba szemének is jót tesz, nem csak az agyának.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Bocsi, nem tom ki írta, mert a másik oldalon van! :oops: Én nem lennék nyugodt, ha nem lenne orvosom csak valami növér foglalkozna velem terhesség alatt! Nagyon jó ami itt van, hisz látjuk, tapasztaljuk, hogy nem könnyű kihordani egy babát! Nekem 4 terhességből 1 fiam van! Eddig sem tudták kideríteni pontosan a vetélések okát csak találgatások vannak, de legalább tudom, hogy olyan ember találgat és próbál segíteni, aki ezt tanulta! Ha engem csak a 12. hét után vizsgálna orvos vagy csak akkor lennék hivatalosan kismama, rég késő lenne! A 12. hétig minden nem odaillő dolgot ki kell írtani a hüvelyemből, hogy összetudják varrni a méhszájat, ehhez pedig rendszeres vizsgálatok kellenek! Persze nem mindegy, hogy vizsgál egy orvos, de ha valaki nem elégedett lehet váltani! Vagy ha elég bátor és biztos benne, hogy nem lesz gond a terhesség alatt, nem kötelező orvoshoz menni itt sem a 12. hét előtt! De mível lehetőség van rá és mindenki kíváncsi arra, hogy dobog-e a pici szíve, ezért egyértelmű, hogy mindenki kihasználja és ha kihasználja, ezzel együtt vállaja is azt, hogy havonta visszamegy ellenőrzésre, ami manuális vizsgálattal is jár! Nekem az a véleményem, hogy egy vizsgálattól nem megy el egy baba sem, de hangsúlyozom, hogy nem mindegy a vizsgálat menete, mert tényleg vannak brutális orvosok, akik érzéketlenül betapíntanak és agyon nyomkodják az ember hasát!

Egy szónak is száz a vége, ha itt is olyan rendszer lenne, mint Angliában, ennek a babának, aki itt van a pocakomban 0% esélye lenne!

Ez persze csak egy vélemény és csak is a saját esetemet vettem figyelemben, hisz rengeteg nő van aki simán problémamentesen kitud hordani egy babát és nem selejt, mint én! :oops: :(
Vendég

Sziasztok!

Dokihoz menés téma! Én jónak tartom, hogy menni kell a 12. hét elött! Viszont azt én se csipázom, hogy nyúlkál! Az én előző dokim nem is nyúlt hozzám a 12.hétig! Azt mondta, azzal simán várhat! Csak uh-ot csinált! Megnéztük, hogy jó helyen van, és dobog a szíve és legközelebb meg megcsinálta a rákszűrést meg a tapizást! Szóval ha kell valakinek a száma csak ajánlani tudom, és tuti nem fog nyúlkálni! :wink:

Egyébként meg én az Angliaival totál nem értek egyet! Én nővéremnek is mondtam, hogy mik mennek odakinn és hogy jól teszi ha itthon szül, vagy ha nem is szül itthon de ott is vannak magyar dokik akik a hazai elvek alapján csinálják a dolgokat! Én már itt is olvastam olyanokat, hogy én tuti soha nem szülnék odakint! Nem ér annyit egy állampolgárság! De persze ez csak az én véleményem! Mert én imádom Angliát de azért ott se minden tökéletes! Nem hiába Anglia magasan vezeti a beteg, down kóros és egyébb rendellenességgel született babák listáját....

Na de erről ennyit :)

Táblába adatok, hát igen, van egy két dolog ami nekem se világos, de ti mondjátok az adatokat én csak írom :lol:

A születési időpont meg függhet attól is, hogy milyen hosszú az ember ciklusa! A legtöbb kalkulátor meg se kérdezi milyen hosszú hanem alapból 28 nappal számol! És az nem helyes! Mert sokunknak nem 28 napos! Ugyhogy akinek nem 28 napos inkább keressen olyat ahol rákérdeznek a napokra is! Én tudok pár olyat :wink:

Na megyek mert Kyra hív!

KépKép
KépKép
akíra

Az előzőhöz még csak annyit, hogy Sensi, nehogy magadra vedd ám! Mert ez egyáltalán nem ellened irányult :oops: :oops: :oops:
Én szerintem Angliát és Magyarországot kéne ötvözni és akkor lenne minden ok! Mert Magyarországon túl sok a vizsgálat Angliába túl kevés! Na de ez volt az utolsó szavam, és tényleg nehogy megsértődj, mert tényleg nem ellened irányul! Ez csak a véleményem! :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Hali!
Grönland, nem vagy selejt!!!!!!! Ilyet ne is mondj.

Akíra, szerintem is elég kevés csak a 12. héten megnézni a picit. És szerintem Sensi nem fog ezért megharagudni, hiszen ő sem bírná ki a 12. hétig, hogy ne lássa! :wink: Én is már csak a kiváncsiság miatt is megnézetném!!!!
Már most tűkön ülök, mikor lesz 18.-a. Vajon rendben van e minden. De biztos.

Sensi, én még sose halottam mumomegáról. De elég vicces a neve! :D Viszont utánanézek, mert a babáért mindent!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Szia Grönlad!
Ha baj van, menni kell, én is írtam, hogy akkor mindenképpen mennék. De tudtak a vetéléseiddel mit kezdeni? Nem. Az enyémmel sem. Meg sok máséval sem. Erről beszéltem.
Az, hogy valaki "problémás", lombikos, cukorbeteg stb. az megint más helyzet, mert ott baj van, de én nem arról beszéltem. És nem azt mondtam, ne legyen orvos, mert kell egy szakértő szempár, de itthon túl sokszor kell menni. Persze ha abból indul ki a szabályozás, sok nő tojik az egész terhességre és végül beteg babát hoz a világra... Ilyen is van, de ne a szélsőség legyen már a támpont, mert az a szabályozás ellenére is tojni fog az egészre.
A terhesség nagyon is ösztönös, szerintem megérzi az ember, ha baj van, mint ahogyan azzal is tisztában van, hogy jól van.
Sensimilla biztosan jobban tudja, de az angliai midwife nem sima nővér, mint nálunk a védőnő. Képzetebb annál. Akírával inkább egyetértek, nálunk túl sokszor kell orvoshoz menni. Ráadásul sok lelet csak hetekkel a vizsgálat után készül el. És ha a lelet szerint baj van, de már késő???
Na mindegy, ez mindenkinél egyéni, úgy látszik. Nekem sok olyan ismerősöm van, aki otthonszült és otthonszülés párti, ők biztosan nem mennének kórházba, csak ha baj van. Nem ők az egyetlenek, és biztosan jó okuk van erre.

Nem emlékszem, ki írta, de ha jogosultságot akarunk szerezni a szülés utáni támogatásra, akkor el kell menni a 12. hét előtt a nődokihoz, sőt a kismamakönyvet is meg kell csináltatni. Hát nálunk ezek így mennek, ilyen ostoba feltételek mellett mennek a dolgok. :( Aki szül, az szül. Nem mindegy, hány pöcsét van a kiskönyvben??? Az a gyerek kevésbé fontos, amelyikkel kevesebbet voltak dokinál??? Bennem ilyen kérdések merülnek fel a vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban. Jó, biztosan nem túl nagy az igazságérzetem :wink:

Süt a nap, lehet sétálni, már most tíz fok van, úgyhogy verőfényes napot mindenkinek, jó közérzettel :)
eftimea

Sziasztok!
Tegnap voltam uh, csak sajnos gondok is vannak, viszont semmit nem találok rola a neten.
A baba szépen nő 19mm szivecske is okés viszont kevés a magzatviz :cry:
valaki ezel kapcsolatban tud vmit, mert engem rohadtul idegesit :twisted:
2 hét mulva kellene visza mennünk de azt hiszem nem fogom ki várni. És még lehet hogy ma visza hivom a dokit hogy hány százalék az esélye hogy nem rendesen fejlödik. Annak fügvényében dönteni fogunk mert egy beteg baba kinek hiányzik. Viszont ezek után én nem akkarok terhes lenni többet az tuti
Most mit csináljak szerintetek????

Kép
marianna80

Vero, Gabesz kitartást nektek!!!!! Nemsokára újra kismamik lesztek!

Kumplibogar, én elés sokat rókázom. Hát tényleg könnyebb utána. De van, amikor nekem is csak erőltetni. Eddig este hánytam, most ma reggel éppen majdnem nem értem el a wc-ig a munkahelyen. Ami ki akar jönni, az hidd el kijön. Nekem szelektál. Volt olyan este, hogy a du-i kaja jött ki, nem a vacsi...... :)

Kép
Kép
gabi82

Eftimea!

Csak az a baj, hogy nálam nincs semminek előjele! Vagy elfolyik a magzatvíz vagy kinyílik a méhszáj! Na jó, tegnap nem írtam részletesen és nem is akarom írni azt, hogy megvan az ok, ezt majd akkor ha a kezemben lesz a baba! Visszatérve, hiába megyek ha bajt érzek, akkor már késő! Asszem 4 pecsét kell, ahhoz, hogy kapjon a kismama juttatást( nem tom, hogy is hívják :oops: ) ennyit igazán meglehet tenni, hogy 4-szer elmegyünk orvoshoz! A kismamakönyvet pedig nem pénzért adják, nem gondolom, hogy elmenni a védőnőhöz olyan nagy teher! :roll: Senkit nem akarok megbántani, írtam is, hogy ezt csak magam miatt írom, mert nekem ez a rendszer tökéletes! Ha pedig a juttatásokat nézzük, Magyarországon legalább kapsz is valamit, hogy gyereket szültél! Nem tom mennyire lenne népszerű ha visszakéne mennie az anyukán szülés után 6 héttel dolgozni!

Gaby!

Köszi, majd kiderül! Azért bízok! :wink:

Marianna!

Ilyen estben gyakrabban szokták nézni! Igaz nekem a 28. héten folyt el a magzatvíz, de naponta nézték, hogy termelődött-e! Soknak tartom azt a két hetet! Nyugodj meg, ezt csak most látták, lehet később rendben lesz!
Vendég

Sziasztok!

Hmm...jól felkaptátok a témát. Egyébként véletlenül sem vettem magamra, mivel ez nem az én rendszerem, és azzal én sem értek egyett, h csak 12 hetesen látnak először, de a többi az nekem teljesen jó, ami utána van. Egyébként én is voltam hamarabb early pregnancy unit-ban, a barnázás miatt, de minden rendben volt. Ott egyébként egy orvos Uh-zott. A problémás esetekkel itt is orvos foglalkozik, lehet ezt elfelejtettem hozzátenni. Csak a síma, gondtalan terhességeket viszi végig a midwife. És ő valóban nem egy sima nővér, hanem terhességre és szülésre specializálódott, tulajdonképpen egy nőgyógyász, aki csak ezzel foglalkozik, a többi dologgal nem, de ez miatt nem tud kevesebbet erről a témáról, mint egy orvos. És én is nehezen birom. Most megyek 9.30-ra a háziorvoshoz, aki majd időpontot kér nekem a midwifehoz, ez majd 3-5 hét múlva esedékes. De most nagyon azon vagyok, hogy a héten elmegyek egy privát Uh-ra, ami 95font.
Szerintem itt a beteg gyerekek azért vannak többen, mert itt őket is megszülik, nem vetetik el azért, mert beteg. (leaglábbis többen, mint otthon) Persze előre tudják, ugyanúgy mint otthon, a down szűrés pl itt dettó ugyanaz, ugyanakkor mint otthon.

Gabi!
Mumomega otthon tuti nincs, csak itt én ezt szedek. Aki akar ilyesmit szedni, gyógyszertárban meg kell kérdezni, esetleg Dm, Rossmann, hogy omega 3,6 készítményekből miylenek vannak, és vm hasonlót venni, A Dha tartalom számít, ebben 300mg van.

Mariann!
Szerintem hívd fel a dokit, de szerintem megbeszélte volna veled komolyabban, ha nagy baj lenne, nem? Szurkolok, hogy minden rendben legyen!

Grönland!
Itt szülés után egyből 500font ját, majd 6 hétig 90%-os pénz a fizuból. utána pedig nemtom, kb 20%. Nem túl sok. :?

Na rohanok, elkések a dokitól!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi!

Még ezt akartam írni, amit te, hogy valszeg nem egy elmaradott országról van szó, ahol nem szűrik a babákat, csak felvilágosultabbak és jobban elfogadják a másságot! Én sem vetetném el down miatt! :oops: Betegen is joga van az élethez! Persze megértem azt is aki nem vállal be egy beteg gyereket, ezzel nem szeretnék ám vitát nyitni csak megjegyeztem! :wink: Hát tényleg nem sok, de legalább van valami! :roll:
Vendég

Grönland!
Nem azt mondom, hogy ne használjuk ki az orvostudomány eredményeit. te erről beszélsz, én másról. Aki olyan helyzetben van, mint Te, vagy sok más nő, akinek gondjai vannak a fogamzással, megtartással, kihordással stb., vagy a párja problémás, az, ha gondolja, vegye igénybe az igenis az orvostudomány eredményeit. De ez egészen más szitu, mint az, hogy az emberben betegségtudatot keltenek.
A tetsvéremnek is mondták, hogy hát ez a baba kisebb, kisebb, mint kellene lennie, de ő érezte, hogy minden rendben, és nem akkor szült, amikorra a doki mondta, hanem ahogyan ő eredetileg kiszámolta. A dokik jóval későbbre tették a kisbaba születését, mert szerintük az UH-n kisebb volt, mint a "szabvány". És érdekes, hamarabb, ahogy az orvos kiírta, 3,5 kg-val, 52 cm-vel jött végül a baba a világra, tehát erős szabványbaba lett. De azért csak paráztatták a tesómat... Más kérdés, hogy ő alkatilag nem annyira parázós.

Én is pont azt írom, amit Te: ha baj van, ők se tudnak már mit kezdeni a dologgal. Nekem volt előjel, mégsem tudtak segíteni.

Nem azt írtam, hogy a kismamakönyvet pénzért adják, hanem azt, ha nem jelentkezel az első trimeszterben a kismamakönyvért, akkor szülés után nem kapsz támogatást. És összességében nem négyszer kell dokihoz menni, hanem többször, ezen kívül védőnőhöz is.

Nem kell nekünk ezen vitatkozni, ezért írtam, a doki-dolog egyéni. Van, akinek szüksége van rá, külső kényszer és/vagy belülről fakadó szükség, van, aki kevésbé érzi szükségét, és kötelezően elmegy. Ugyanolyan, mint a terhesség, van, aki nehezen éli meg, van, aki könnyedén. Van, aki sokat hízik, van, aki vajmi keveset, van, aki émelyeg, van, aki nem, van, akin már 8 hetesen látszik a kismama-has, és van, akin csak az 5. hónapban lesz nyilvánvaló.

:wink:
eftimea

Eftimea!

Hát ezt írom én is, hogy kizárólag magamról írok! :wink: Az tényleg kegyetlenség, hogy paráztatják a kismamákat, nem egy ilyet hallottam már, hogy uh alapján döntik el mekkora a baba és ezalapján mondanak ezt-azt! Viszont minden nézőpont kérdése, hisz tudatni kell az anyukával, hogy lehet nincs valami rendben, ha kiderül, hogy baj van, akkor meg az a baj, hogy elhallgattak valamit! Szóval, inkább szóljanak! :roll: Tudom, hogy többször kell menni, én a 19. hétig 7-szer voltam, most a 12. hét után hetente megyek! Nekem ez nem jelent gondot! A szülés utáni támogatásra vissztérve, vannak törvények, be kell tartani, ha valaki nem tartja be, vállaja a következményeket! Így van ezzel is, van egy szabály, ha nem ehhez tartja magát saját akaratából mond le x forintról! :roll:
Vendég

Mik nem történnek itt! Elmegyek ejtőzni egy kicsit és itt úgy felpörögnek az események, hogy hihetelen! :lol:

Akinek hasonló kuri bébije van mint Kyra, nyugtassatok meg, hogy nálatok is megy az állandó rendrakás! :?
Én nem bírom már idegekkel, hogy bármerre megyek, ott kupi van! És ha rendbe rakom akkor látom, hogy ő már máshol tevékenykedik! :shock: Lehet követni a nyomait a lakásba végig mert amerre megy ott kupi van! Mit lehet evvel tenni? :cry:

Az omega 3,6-ról egyébként meg már én is hallottam hogy nagyon jó!

Lányok, kitaláltam a megoldást, én megteremtem majd az ideállis terhesgondozást :lol: Ami mindenkinek jó! Mit szóltok? :lol:
Mert én még nem találtam 100%ba jól működő rendszert :lol:

Ja, és Sensi, örülök, hogy nem értettél félre! :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Szomorúan olvastam Vero és Gabesz esetét, én is csak kitartást tudok kívánni Nektek lányok!

Akíra, kedves, hogy hiányoltál!
Az az igazság, hogy éppen költözés kellős közepén állunk, ami miatt most nagyon el vagyunk havazva. Bár a hurcolkodásban nem tudok segédkezni, a csomagolgatásból, adminisztratív ügyintézésből kiveszem a részem.
A másik dolog, hogy nem régen írtam egy bejegyzést, még jeleztem is, hogy talán kényesebb a téma (hüvelyi folyás stb.) s erre kaptam egy privát mélt, hogy hanyagoljam az ilyesmit... :!: :?: Szerintem teljesen rendben van, hogy egymás között, itt, mint "sorstársak", megosztjuk akár ezeket a dolgokat is, de zavaromban úgy gondoltam, hogy inkább visszahúzódzkodom. No, mindegy. Most akkor azértis elmondom az utána következőket. :P
A kellemetlenséggel elmentem dokihoz, mert féltem, hogy összeszedtem valamit, mire az orvos elmondta, hogy sajnos ez természetes velejárója a terhességnek. a Canestenre és minden másféle kemikáliára azt kérte, hogy hanyagoljam, bírjam ki legalább a 12. hétig. (Semmilyen gyógyszert, még fejfájásra vagy egyébre sem vettem be elvből, csak a Canestent használtam minimális mennyiségben.) A viszketésre kiírt egy Pevaryl 1% nevű krémet, és azt tanácsolta, ha ez hatástalan lenne, akkor Pimafucin hüvelykúpot váltsak ki.
Eddig úgy tűnik, hogy a kence hasznos lesz, és nem szükséges a kúp.

Az előzőekben valaki írta a védőnőt, hogy mikor hogy s mint keresi fel. Én most járok a doki szerint a 9-10 hétben. Két hete, amikor volt már a picikének szívverése, javasolta a terehesgondozóba való jelentkezést. Viszont, hogy pont költözünk, a városi védőnő azt mondta, hogy inkább már oda jelentkezzek, ahová költözni fogunk. Felhívtam azt a szolgálatot, és ott megnyugtattak, hogy ha csak a 12. hétben jelentkezem, akkor sem késtek még le semmiről, különösebb többlet információval nem szolgálnak, mint amit addig is el kellett, hogy mondjon az orvos.
Így hát, majd csak akkor fogok védőnőzni, kiskönyvezni.

Nálam a tünetek csak minimálisan enyhültek. Émelygés, öklendezés van, olykor szagokra, olykor meg hirtelen a nagy semmire is előjön. De Vuk-ig még nem fajult a dolog. Írtátok többen is, én is görcsölgetek szinte folyamatosan, eltérő intenzívitással. Az orvos erre is azt mondta, hogy teljesen rendjén van, és még lesz ennél kellemetlenebb is. Hát legyen, ha lennie kell, csak egészségesen fejlődjék ez a drága kis babszem.

A pocak növekedéséről. Én közel 70 kilóval :D kezdtem a terhességem, tehát alapból volt úszógumim is, viszont az alhasi rész már be van feszülve, domborodik, egyértelműen a babaságtól. :) Valamelyikőtök megjegyezte, hogy tökjó, hogy végre nem kell behúznia a hasát, hát igen, hasonlóan élvezkedem én is :P
Klassz ötlet a pocakos fényképezés, nem tudom, hogy a kezdeményező pontosan, hogy is gondolta, de hogy ne ijesztgessek senkit, én ruhásan szívesen teszek fel képet alkalomadtán! :wink:

A ruhákról. Én helyileg BP-n a 22. kerületben dolgozom, itt van egy Campona nevezetű bevásárlóközpont, amiben egy C & A ruházati üzlet. Ott láttam egész elérhető áron, nagyon csinos nagyobb méretű ill. kifejezetten terhes rucikat is. Tudom ajánlani mindenkinek!

Nálunk most már az egész család tudja az örömhírt.
Csodás érzés, hogy mindenki ennyire örül, és izgatottan várja velünk együtt a kicsit!

Üdv.: Anita

Zsé - Anita
zsemlyécske

Zsemlyécske, te kitől kaptál privit, hogy hanyagold az ilyesmit? :shock:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra, nem szeretném kavarni a dolgokat. Az illetőt egyébként sem látom már aktívnak. Mindegy.
De, ha te is megakadtál rajta, akkor abból a szempontból örülök, hogy van hozzám hasonlóan gondolkodó :) .

Zsé - Anita
zsemlyécske

Rendben, Akíra, gyorsan építsd fel a tuti terhesgondozást, és majd írunk petíciót, házalunk az országgyűlésnél, hogy így kellene ezt, lesztek szívesek törvényt módosítani :) :)

Zsémelyecske, tök jó, hogy ezt mind leírtad, szerintem sokunkban merülnek fek hasonló kérdések az elején. Én az interneten kutakodom általában minden után, és szerencsére találni ezerféle infót. Mielőtt ide bejelentkeztem, több topikot is végigolvastam, kinek miféle tünetei vannak, össze tudtam vetni az enyéimmel.

Sensimilla (remélem, jól írom, ő a londoni lány) kérdezte, ki hord már kismama ruhát. Bár még csak most kezdem a 7. hetet, a nadrágjaim közül egy se ér be a hasamon, pedig mindehol azt olvasni, vagy legalábbis főleg azt lehet olvasni, hogy a 8-9. héten kezd szűk lenni a rendes ruha. Na nálem nem így van, úgyhogy már szoknyázom, gumis derekúval, és egy kismamaszoknyát vettem már a Zarában. A nagyon tetszik. A terhesövet akarom majd kipróbálni, és ha nem válik be, akkor veszek majd terhes nadrágot. Terhesövről tapasztalata valakinek? Tényleg jó? Praktikus? Megtartja a nadrágot?
Szerintem ruha tekintetben mázlink van, hogy nyárra kezdünk istenesen kerekedni, a lenge nyári ruhákat talán nem kell lecserélni vagy a szekrény aljára tenni.

Borzalmas, nagyon nincs kedvem dolgozni, jószerivel csak a terheséggel szeretnék foglalkozni. :lol:
eftimea

oh, oh, elnézést: Zsemlyécske nevét rosszul írtam!!!! :? még szoknom kell.
eftimea

Zsemlyécske!

Basszus, hogy milyen maradi emberek vannak! :shock: Hú, ha belenézne az őstopikomba, nem tom mit szólna! :lol: Pé-kor jelentkező mindenféle folyás, méhszáj puhaság-nyitottság, sex, pia minden mennyiségben, pózban stb! :lol: Én is 70-ről indultam, már kettővel több vagyok! :oops:
Vendég

Eftimea! Kifejezetten jót mosolyogtam, ahogy olvastam az elírást, szóval még jól is esett, ugyanmár!

Grönland, már úgy vagyok vele, hogy le van kakkantva az illető. :D

Kiváncsi vagyok, hogy én mikor kezdek el kilókban is mérhetően hízni. Egyelőre még csak némi átalakulást/átrendeződést látni és a mérleg nyelve maradt 1-2 kilóval 70 alatt. De, ahogy a családom női tagjaira emlékszem váranóddásguk ideje alatt, méretemet tekintve kisdömper leszek hamarosan.
Vagy egy büszke kistraktor.
:lol:

Zsé - Anita
zsemlyécske

váranóddásguk = várandósságuk.
Ezt még egyenként kibetűzve is alig sikerült újraírnom. Hogy-hogy sikerült így leírni??? :oops:

Zsé - Anita
zsemlyécske

Zsé és Gröndland!
Majd most biztos megbotránkozik, akiről beszéltek, mert most a székrekedést fogom ecsetelni :)
Szóval nekem a teherbeesés előtt ez komyoly gondot jelentett, olyan puffadásom is volt, hogy a gáz nyomta a szívem. Elkezdtem lassan rendbejönni, akkor estem teherbe, és a várandósság elején még Hunyadi vizet is innom kellett, hogy néhány nap után wc-zni tudjak, de abban a pillanatban, ahogy megcsináltam a tesztet, totál helyreállt a rend. Nincs székrekedés, se puffadás, sőt naponta 2-3-szor megyek wc-re (pisilni jóval többször). Szóval nekem a terhesség helyrebillentette az anyagcserét, az emésztésem. (Már vagy 2 hónapja ittam a Normaflore-t, az ánizs és édesköményteákat, a Nux vomica homeopátiás cseppeket... Persze most ezeket visszafogtam, és nux vomicát meg letettem, mert azt írja a papírja, hogy etanoltartalma okozhat rendellenességet a kisbabában. Hát remélem, a terhesség első hónapja alatt szedett cseppek nem károsítják a mirmiómat. )
A lényeg, én se hízom még a mérleg szerint, pedig többet eszek és többször is, mint egyébként. De ilyenkor átlagosan 20%-kal nő az anyagcsere, szóval az elején ezért nem jelentős a hízás. Aki meg émelyeg, sőt hányni is szokott, nos ők még fogyni is tudnak az első 3 hónapban.
Amúgy ti mit csináltok napközben, hogy ráértek írogatni? (Nem, nem szemrehányás, egyszerű kíváncsiság!!! :) )
Akirí otthon van a lányával, ez már kiderült számomra.
eftimea

Na látom jól felkaptuk ezt a témát :lol:

Igen én itthon vagyok a "nagylányommal" ezért érek rá írogatni :lol:

A székrekedés nálam detto ugyanaz mint nálad Timi! Nekem világ életembe gondom volt vele! Aztán decemberbe elkapott egy hasmars, egy hétig betegeskedtem, ittam a normaflore-t és azóta komolyan sokkal jobb a helyzet! Utána 2-3 hónapig minden nap többször is, most kicsit visszamaradt, de így is van legalább 2 naponta ami nálam már nagy szám mert nekem átlagosan normál esetbe hetente van 1x! :roll:

A súlyomról nem tudok, mert én kiűztem a lakásból a mérleget :oops:
Ugyhogy ha jövőhéten meglátogatom a védőnőt, majd akkor kiderül...bár azt nem fogom tudni, hogy híztam-e csak azt, hogy mennyi vagyok
:lol:

Büszke kistraktor :lol: ez aranyos volt :D

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!
Hú, de pörög a topic! bezzeg amikor ráérek, senki nincs órákig :)
Nem is tudom már ki mit írt pontosan, csak nagyvonalakban válaszolok!
Eftimi, Szia, mi még nem találkoztunk! Én is itthon vagyok gyerekel de csak ilynkor érek rá, amikor alszik du.
Zse, (bocs, így rövidebb) :)
Ne aggódj, Kornéllal én is 70 kg-mal kezdetem, egész a 20. hétig nem mozdult a mérleg, aztán röpke 20 hét alatt felugrott 20 kg. Volt hét, hogy 3 kg, pedig nme volt extra evés, csak a legvégén, amikor mint a partra vetett bálna feküdtem és zabáltam. Na ilyen most nme lesz tuti. Különben nem tudom, kit zavarhat a folyás téma, a tévében főműsoridőben a hüvelygombáról beszélnek, ez meg egy azt hiszem csak női topic, ja, és még olyanabb dolgok is lesznek később, hát még a szülés... brrr.
Grönland,
Hogy lennél selejt? Szuper nő vagy, aki már szült egy gyereket és mennyi megrázkódtatást kibír egy másik csöppségért!
Mit néz amúgy a doki heti rendszerességgel? UH-val, vagy csak úgy?
Én is soknak tartom a havi vizsgálatot az elején, főleg, hogy nem UH-s, csak benyúl, megtapint és kész, ennyi. Az integrál tesztet mgcsinálom tuti, mert a barátnőm kislánya, kit írtam, hogy most született, valami fejlődési rendellenességgel jött világra, és még nme tudják pontosan mi az.
Később ki fogom követelni a több UH-t, mert Korinál is megúsztunk volna sok aggodalmat, ha kiderül, hogy pl elhalt a méhlepény, eltünt a magzatvíz. Szegénykének sebes volt a talpa meg a könyöke születésekor, mert "kidözsölődött" a méhemben a vízhiány miatt.
Akira,
beteg még Kyra? Kori igen, megnyitottak egy csapot az orrában és folyamatosan folyik. De kupit azt tud csinálni, most lerámolta a könyveket az alsó polcokról, aztán kidobálja a játékokat a játszós dobozból, végül szétszórja a pelusait. Ja, meg kiszedi a konyhában az alsó fiókokból a műanyag dobikat. Szal király, pakolok non stop, ha meg jön valaki, nem győzök magyarzkodni, hogy mi van itt. :)
Megyek, főzök valamit!
Tényleg, nincs jó ötleletek kajákra, Mert olyan nehezen találom ki mit bírnék megenni, mitől nem öklendezek.
Folyadék téma. még mindig nem bírok inni, jól jönne egy infúzió... :)

Kép
Kép
dalminha

Hát nemtudom hogy lehet kevés magzatvizet látni 8 hetesen. Szerintem csak paráztat a doki feleslegesen.

Lányok én panaszkodtam tünetmentesség miatt. Hát ma megtaláltak a tünetek. Gyomorfájdalom undorral és most meg szédülök.

harivera
Budapest XXI. kerület

Timi, én egy szerkesztőségben és egy kis kereskedelmi üzletben dolgozom, ténykedek, és mindkét melóm 90%-ban számítógéphez kötődik. Van, hogy napokig nincs alkalmam netezni, de van, mikor ( ma is :P ) többször rá tudok nézni a hálóra egy nap.
Harivera, én is volt, hogy meglepődtem, sőt megijedtem a tünetmentesség miatt. Aztán nekem is visszatért, és kívántam, hogy inkább legyen mindvégig valami kellemetlen tünetem, csak érezzem valamiféleképpen a babóka jelenlétét.
Dalminha, az aláírásomban is Zsé van, meg az Anita is jó, meg a sima Zs megszólítás is... :) Folyadékbevitel... levesekkel, laza főzelékekkel, hogy állsz? Némileg az is pótolja a folyadékot. Vagy ugyanúgy rosszul esik, mint az ital?
Hányinger, émelygés ellen nekem is használ a cukorszopogatás.

Zsé - Anita
zsemlyécske

harivera!
Onnan tudja hogy kevés a viz ,hogy a petezsák pont akkora mint a baba :(

Kép
marianna80

Sziasztok a sok ráérőnek :)

Nektek is van/volt hőingadozásotok? Nálam ma kezdődött: fél másodperc alatt szinte kiver a víz, aztán mintha mi se történt volna. De ezt csak ma vettem észre. És egyelőre 3-4-szer éreztem ilyet. Felhívtam a dokim (mivel itt nincs midwife :wink: ), azt mondta, aggodalomra semmi ok. De azért jó volna tudni, hogy más is átél hasonlót, és tényleg csak a hormonok szívóznak egy kicsit.

Harivera! Ne írj ilyeneket, mert ezek szerint nálam is forulhat a kocka :) A panaszmentességre nem panaszkodtam, mert ismeretségi körben mindenki azt mondja, örüljek neki, hogy panaszmentes vagyok (nincs hányinger meg ilyenek).

Dalminha! Köszi az üvdözletet :) irigylem azokat, akiknek már van babájuk. /Ha az első terhességem megmaradt volna, akkor már hamarosan mehetnék szülni.../

Rosszullevőknek: próbáljátok ki a Parádi kénes vizet. Nem mondom, záptojás szaga van, aki járt Mezőkövesden, annak ismerős lesz, mert a víz szaga pont olyan, mint a Zsóry fürdőé. De nagyon könnyen lecsúszik, valahogy simul a nyelőcsőben a víz, finom. Először befogott orral próbáljátok meginni, aztán ha már kezditek megszokni, akkor lehet szabadon is. Kénes víz, tehát savas testet lugosít, lugosat savasít, és a baba csontképződésére és jótékony.

Zsemlyécske - kezdem megtanulni a nickneved :) -, milyen szerkesztőségben dolgozol?
eftimea

Sziasztok!

Hányinger: Amikor a Márkot vártam, én megkönnyebbültem amikor hánytam, szerencsére összesen csak tizenvalahányszor, most meg nem megy peidg nagyon erős hányingerem van, csak egy kis sav jön fel, persze úgy is hozzá lehet állni, hogy legalább nem kell befeküdni a sok hányás miatt a kórházba:))
Timi
A táblázatban nem jól szerepel, már akartam jelezni, hog 11.19-e lesz a várható idő. Nekem a februári menses megjövetelével gondok votlak, de végül a dokim úgy határozott, hogy az számít amikor rendesen beindul a vérzés.

MÁs:
Nadrágomat már 1,5 hete alig bírom begombolni, viszont a kismama merem lecsúszik rólam (bár 2006-ban még a 9. hónaoban is csúszkált), hízni viszont nem híztam szerintem:)
Védőnőt csak a köv. UH után keresem meg, az is elég problémás lesz mert a MÁrk majd azt hiszi, hogy meg akarja vizsgálni és végig ordítja az egészet:))
Harivera
Te merre laksz Csepelen?
Én csillagtelepen.
Vizsgálatok:
Tény, hogy mostanság sokkal többet vizsgálják a kismamákat mint 10-15 éve, néha úgy érzem a pénz miatt v. félnek az esetleges perektől.
Nekem az előző várandósság alatt nem volt igazán kellemes élményű UH-m. A dokim is megjegyezte,hogy jó a technika, de néha jó lenne ha mégsem lenne, mert csak felesleges aggódást okoz.
További szép napot.
üdv bea
kumpibogar

Sziasztok!

Üdv. az újaknak!

Akíra!
Azt hiszem te kérdezted a 7 hetes méreteket.......Én 7+5-ön voltam először, és akkor volt a crl 10 mm-es, és azt mondta ráa doki, hogy tökéletes.....Ja, és a tábliba beírnád, hogy az uh-n nov. 5-re tették a szülés időpontját......
Kyrának jobbulást!
ja, és pakolás............ne aggódj, ez még később is így lesz! :lol: Nálunk már majdnem 8 meg 5 évesek, de néha csatatér a lakás......Aztán rájuk ripakodok, és rend lesz!

Zsé! (nem baj, ha így szólítalak??)
Nem tudom, ki kavartza itt a sz......t a privivel.......hiszen itt mindenféle problémánkat megbeszélhetjük.....
Súly: már én is előre félek, mit fog mutatni a mérleg, mert pénteken megyek a védőnőhöz! Az itthoni mérlegünk elromlott, februárban még 65 kg voltam, de azóta biztos súrolom a 70-et..... :oops:
Ugyanis egész nap nassolok....az émelygés miatt!

Ja, és cukorszopi: ennyi negrót életemben nem ettem meg.......... :lol: :lol: :lol:

Marianna!
Reméljük, hogy semmi gond nem lesz....Egyébként én sem értem, hogy mit láthatott 8 hetesen, az én dokim meg sem említette a magzatvizet........

Na, megyek, valami kaja után nézek!

D.

Kép

Kép
ditta76

na, muszály voltam írni, ez az 1000. hsz.-om! :)

Kép

Kép
ditta76

Üdv Lányok!

Hát én is a ráérősek közé tartozom.Eftimea, én légiutaskisérőként dolgozom és nálunk így jár egy speciális táppénz a kezdetektől, amiért nagyon hálás vagyok!Tegnap óta szedem az utrot és olyan álmossági mellékhatást okoz, hogy ilyet még nem éreztem.Hála Istennek, már ma alig volt ilyen barnás folyás, így valószínű egy pár napig szedem , és utána ha minden ok, abbahagyom.
Zsé/így tényleg egyszerűbb egy picit/ én is úgy gondolom, hogy itt nem szabad semmire sem azt mondanunk, hogy kényes téma.A barnás folyás is az, de ha nem mondhatom el akkor mi értelme lenne ennek az egésznek?Azért vagyunk, hogy megosszuk ezezket,nekem sokat segít, néha nem is tudok mindenre reagálni, de nagyon jól esik, ha olyansmit olvasok, amit meg is tapasztaltam.

Apropo, kényes téma!Lányok, őszintén, hogy álltok a szeretkezésekkel?Mert én,mostanában ha nem lenne bennem kötelességtudat, el is felejteném :oops: Ez szörnyű?Velem van baj?
Szegény férjem, anyira türelmes.Nekik sem lehet könnyű ezeket a változásokat végigkövetni :lol:
sclara

Én a rendszerrel egyelőre meg vagyok elégedve.Én örülök, hogy itt azért korábban el lehet menni orvoshoz, habár valószínű a sok vizsgálat sem jó.A nővérem 12 hetesen volt uh-n először én 8 hetesen már 2 x voltam :?
Ezt a védőnős dolgot annyira nem értem, és őszintén halvány fogalmam sincs mi az a kiskönyv.tudom, hogy van, de miért, meddig,nos ezt igazán senki nem mondta el.
Én majd csakkb. 2 hét múlva hívom fel,úgy érzem most jól megvagyok nélküle.Vagy tud ő ilyenkor valamit segíteni? :?
Ditta mi mostnaában ügyintézni járunk és a cib bank összes cukorkáját megettem.Mindig más pulthoz mentem, hogy ne legyen feltűnő. :lol:
sclara

sclara.
Neharagudj amit most mondani fogok neked de ezt orvostól tudom. Egy kicsit felelőtlen lenne ha abbahagynád pár nap után az utrot mert Azt nem lehet csak úgy megvonni a szervezettől ha kell főleg ugye a baba miatt kell. Bár azt nem tudom hogy hány szemet veszel be egy nap de pl ha napi 3 szemet vagy 2-tőt akkor is fokozatosan kell csökkenteni. És aki elkezdi szedni az szedi a 12-ik hétig mert akkor már elég a méhlepény sárgatest termelése ahhoz hogy ne barnázzál vagy nehogy vetéljél.
Doki mondta ezt hogy hagyd abba pár nap után?

harivera
Budapest XXI. kerület

Sclara,
Sex: nuku. Röviden ennyit róla. reggel és este olyan sz-rul vagyok, hogy elhessegetem még a nemlétező gondolatot is. A férjem nem is reklamál, mert szerinte ilyenkor csak hálni jár belém a lélek, nem nagyon tud megkívánni egy fancsali képű asszonykát. Majd csak elmúlik ez is egyszer. :) Bár nevetve azt mondom neki, hogy már megtetted, amit megkövetelt az állam (szocpol). :)
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Húú csajok mi volt itt ma!! :lol: Pont amikor én meg visszaálltam robotolni. :? Olyan sokat írtatok hogy csak nagyjából tudok reagálni.

Jobbulást a betegeskedő gyerkőcöknek!!!

Ez a privi nem semmi Zsé!! Le vagyok döbbenve...

Csatlakozom a "70-esek clubbjához" is. :lol: :lol: Én is innen indultam,(és egyenlőre vagyok is) de ha már így van, megígérem hogy a 9.hetem betöltésekor megkezdem a pocakfotós sort.De ha addig valaki bátorságot vesz magán, annak drukk drukk!! :lol:

Jó hogy az avatárokat is töltögetitek az arcképekkel, így aki vizuális annak sokkal könnyebb.

Védőnőt felhívtam, rendben találta hogy jelentkeztem, jövőhétre kaptam időpontot. Így ha Ti még nem voltatok biztosan korainak nem korai a 9-10.hét körül.

Ruha ügyben nekem is a C&A-t ajánlották.

Sclara
Ha nem ennéd az utród hanem hüvelytablettaként használnád talán nem lennének ilyen tünetek. Bár gondolom nem véletlen szeded így? Jobban felszívódik szájon át? (A másik témában sajna egyenlőre én is hasonlóan érzek, sztem főként csak a fáradtság a ludas) :?

Kép
katica_75

Sziasztok

Marianna, nem is hallottam még ilyet, hogy ennyire korán kevés a magzatvíz! Nem tudom, mit jelenthet. Én sem bírnám ki még két hétig.

12. héten megyek védőnénihez, az egyszeri anyasági támogatáshoz szükséges, ami 50-60 e Ft körül van(ikrekkel több :lol: )

Az elején én sem sok értelmét látom a kézi vizsgálatnak, nekem nem is csinált még, csak uh-t.

Kezd szűnni a rosszullétem, ezzel egyenes arányban kényelmetlenednek a nacik, de azért még hordom őket. :D

Sclara, sztem se hagyd abba,különösen ne most. A 6. héttől már a sárgatest elsorvad, de a méhlepény csak 12. hét körül veszi át teljesen a terhesség fenntartását, eközötti időben nem célszerű abbahagyni.

Akíra, elhiszem, hogy sokat kell menned Kyra után. Szalad már? :lol: A lányom tegnap úgy elesett, hogy letört a fogából is. :( Holnap fogdoki.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sclara!
Hát mi sem visszük túlzásba, már ami a szexet illeti....párom elég megértő....Azzal nyugtatom magam, hogy majd a 2. timeszterben jobb lesz minden! Tapasztalatból beszélek!

Jó éjt mindenkinek!

D.

Kép

Kép
ditta76

Akíra!

Köszönöm érdeklődésed. Még megvagyunk:D
De borzasztóan rosszul voltam, így inkább csak olvasgattam. Dokihoz hétfőn megyek, mert csak akkor volt szabad időpont (kissé sokan járnak hozzá). Szombattól viszont egész jól éreztem magam egészen máig :?. Olyan istenien ég már megint a gyomrom.
A rend dolog meg lesz még rosszabb is :)
Ma a mélynyomó hangfalból szedtem ki egy kiskanalat. Beledobta a szentem. Érdekes volt a csörgő hang zenehallgatás közben :lol:

És a kisfiam: Bendegúz ma, egész pontosan 23.20-kor 2 éves!!!

Ígérem, jelentkezek! :)

Anikó

Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok Lányok!
Restellem, hogy ilyen ritkán jövök, de a rosszullétek+ugye közben a háztartás és a gyerekek...hát nem egyszerű...De reménykedem benne, hogy a 12. hét után aktívabb leszek! :)
Visszaolvastam kicsit:
Anikó :) , Isten éltesse Bendegúzt!!! :)
Mariann :) , szerintem ne izgulj, én még sosem hallottam a koraterhességben magzatvíz-problémáról, pedig már negyedszerre van benne részem.
Sensi :) , már nekem is van terhesgatyóm, nem bírtam tovább a lehúzott slicc&összegombolt derék verziót. Nagyon kényelmetlen volt. Eléggé látszik már a pocak, bár nekem van rajta háj is... :roll:
Grönland :) , Neked különösen nagyon szurkolok!!! :)
Akíra :) mégegyszer köszi a ránk pazarolt energiádat tábla-ügyben!!Kérdezted a 7 hetes adatot, én 7+0-n voltam és kerek 10 mm volt a bébi...
Verot és Gabeszt nagyon sajnálom... :(
Zsemlyécske :) ezentúl Te leszel a felelős a folyás-és egyéb ilyen témákért, oké? :lol: :D Szerintem ebben a topikban ilyen nem lehet tabu...Ja, és én is a C&A-ban vettem egy gatyót meg egy szoknyát.
Sclara :) , a szeretkezés nálunk hol van, hol nincs. Főleg nincs. De emberem ölég türelmes 8) (kénytelen, hihi)
Harivera :) , azért az megnyugtató ugye, hogy megjött a rosszullét?
Dalminha :) sajnálom a rókáidat, de nagyon édes Kornél ahogyan együttérez Veled!! :)
Akkor magunkról: még nálam se igen múlik a hányinger meg öklendezés (hányni még nem hánytam egyszer sem), bár holnap már a 10. hetet kezdem...azért már számolom a napokat...Szerencsére csak este a legrosszabb mikor a gyerekek már alszanak, így könnyebb kínlódni...
Ma voltam uh-n, betöltött 9. hét, a baba 26 mm (mindjárt meg is nézem Akíra táblájában ez jó-e. A doki szerint jó nagy), nagyon édes volt, látszott a feje, a törzse, a lába, és azt is láttuk, ahogyan a gombostű vékonyságú kezeit emelgeti...hihetetlen érzés volt, alig 3 centisen már egy majdnem kész kis emberke...Majd teszek fel képet is. 21-én megyek genetikai uh-ra (tarkóredő). Akíra, beírod?
judit_78

Jaj és azt nem írtam, a másik embriót nem találta a doki, felszívódott szegény, így nem lesznek ikrek...de azért annyira nem bánom :oops:
Rosszullét-mentes, nyugodt éjszakát!!
judit_78

Sziasztok! Örülök, hogy visszamerészkedtem és megosztottam Veletek ezt a méles szitut, mert megerősítettetek. Köszönöm.

Anikó, Istenke éltesse Bendegúzt :!: - ha kisfiú lettem volna, Bendegúz lett volna a nevem. :)
Timi, a szerkesztőségünk egy szakmai (egészségügyi) telefonkönyv kiadásával foglalkozik, és mi bonyolítjuk az egész munkasorozatot A-tól Z-ig. Mi szerkesztjük, állítjuk össze, és mi is terjesztjük. :) Vannak izgalmas időszakok, pl. a grafikai tervezés, de amikor potom 10e levelet kell kipostázni adategyeztetésre, a borítékolás nem egy lélekfelemelő feladat. Bár, a fene tudja. Jut idő gondolkodni és elég sok ötlet születik akkor is. Tehát még az is hasznos :D
Az üzletünk elektronikai alkatrészek kereskedésével foglalkozik. Több tízezernyi kis kütyüke. Nem részletezem, nem akarok lefárasztani senkit vele :)
Judit, 4D-s UH-n voltatok?
Ma szeretnék egyeztetni a dokival, kb. két hét múlva esedékes a 12. heti UH, és az 4D-s lesz. Ha mindenigaz, akkor a Kedvesem is velem tud tartani. Nagyon várom már!
Scarla, kérdezed a szeretkezést. Hát, én nem tudom, hogy mi számít átlagosnak, vagy mi nem, de babás állapotom előtt azt hiszem elmondható, hogy jóval nagyobb libidóval rendelkeztem. Nagyon sokat dolgozunk mi is, így a fáradtság tudott csupán akadálya lenni az együttléteknek, a kívánalommal nem is volt gond.
Most viszont az a nagy libidóm, mintha alább hagyott volna. Vagy csak a költözködés miatti fokozott fáradtság az oka :roll: nem is tudom. De azt még vallom, hogy nem szabad elhanyagolni (éheztetni) azt, akit eddig mindenféle finomsággal elláttunk, még akkor sem, ha megérti és tolerál a kedves. Szóval, az én elvem szerint mindenre lehet találni megoldást. Egy kis ezzel, egy kis azzal... :oops:
Bár, igaz, hallottam már olyanról is, hogy volt, aki szex közben a zilálástól/egyébtől elhányta magát (elnézést, ha vulgáris vagyok). Hát, eddig azért ne jusson el egyikünk se. Nem lehet túl élvezetes. :wink:

Zsé - Anita
zsemlyécske

Védőnői feladatok (kiskönyv vezetése), terhesgondozás témában egy power point:
http://www.csot.sote.hu/download/atkepz ... ndozas.ppt

Zsé - Anita
zsemlyécske

Szép reggelt!
Anita :) nem 4D-s uh-n voltunk, csak magánrendelőben, ahol jó minőségű a gép. Majd mi is szeretnénk menni vmikor a 12.és 18.hét között. Akkor még ráfér a képre egyben :)
Hogyhogy te már 2 hét múlva mész a 12.-ire?A vonalzód szerint 8 hetes vagy. Vagy megállt? :)
Valaki szóba hozta a down-kórt (talán Grönland?), én is megszülném ha mégis kiderülne. Csak akkor tudnék megválni Tőle, ha az élettel összeegyeztethetetlen betegsége lenne...Az én környezetemben több down-os babát is nevelnek, így azért nem a levegőbe beszélek. De ez csak az egyik. A másik az, hogy a 4 ismerősömből 3-nak nem vették észre a terhesség alatt a "bibit", dacára afp és ketten ezt a spec. vérvizsgálatot is elvégezték(elfelejtettem a nevét).... :shock:A negyedik pedig utsó hónapban tudta meg. Így mi már az előzőnél sem csináltattunk afp-t...(a másodiknál volt, nagyon rossz eredményt kaptunk, mégis egészséges)Most sem. De ez az én véleményem.
judit_78

Judit, tényleg nagyon jó minőségű szerkezet lehet az, ha ilyen részleteiben sikerült látni a babátokat! Csuda élmény lehetett! :)

A vonalzómat lehet, hogy le fogom venni. Úgy látom, hogy követi a napokat, tehát ma egyel kevesebb napot mutat, mint tegnap. A dokim az utolsó UH eredményt alapul véve adta meg a szülés várható időpontját, de még most is hezitált rajta hétfőn.
Ha bepötyögöm a vonalzó-készítő oldalon a várható időpontot, azaz a november 5-ét, akkor azt adja ki, hogy 8 hetes vagyok. Az orvos pedig 10 hetesnek mond már :shock: Nem igazán értem, de már nem is erőlködök rajta. Majd előbb-utóbb úgy is kitisztul.

Elismerésem mindazoknak, akik úgy, hogy előre tudják, Down-kóros babát várnak, világra hozzák és vállalják. Természetesen az egészséges babáknál is egy életre szóló felelősségre kötelezik el magukat a szülők, de ott azért (ha minden jól megy) megvan az élet rendje-módja, hogy előbb-utóbb kiröppennek, saját életet élnek majd. A Down-kór mellett, ez a "visszatérő függetlenség" nem tud megvalósulni. Sok minden másként működik ezeknél a családoknál, mint az egészséges gyerekeknél, ha Neked is vannak ismerőseid Judit, van rálátásod. Tényleg le a kalappal azok előtt, akik benne vannak és kitartanak.
Nem gondoltam még át, hogy én tudnék-e ennyire önzetlen és önfeláldozó lenni. Nekem megszakad a szívem, ha akár csak a tv-ben látok hasonló vagy nehéz sorsú családokat. Márpedig nem a sajnálat és szívszakadás szükséges az ilyen körülmények között, hanem az elfogadás, erő, kitartás és lendület. Meg még mi minden más...

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok!

Elkezdek írni aztán amíg engedi a lányom addig jutok, szóval lehet nem jut időm mindenre reagállni! :?

Judit, örülök, hogy jöttél megint, már te is nagyon eltüntél! :?

Dalmi, hát sajna Kyra még beteg! Bár már nincs láza, szóval szerencsére a bágyadt, fekvő-alvó Kyra már a multé :lol: Most már aktívan pakol mint mindíg! Az orra folyik még meg a torka még piros, de azért ez már jobb mint a lázas napok! :?
És hát ne is mondd! Én is csak magyarázkodok állandóan, hogy igaz, hogy itthon vagyok, de nincs semmire időm, és hiába rakok rendet Kyra 10 perc alatt csatateret csinál a lakásból :lol: Szóval kicsit bosszantó ez, de hát lassan kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy még egy jó 10 évig nem lesz rend itthon :shock: :lol:

A táblába javítottam mindenkinek amit írtatok, remélem nem felejtettem ki semmit! :oops:

Viszont most egy kicsit nem tudom mi van... :? Mindenkinek kisebb volt 7+4 napon és környékén a babója mint az enyém! Akkor nem tudom most mi van! Lehet mégis nagyobb az én babám mint amit a doki számolt? Hát azért majd legközelebb rákérdezek én erre, mert a rendszertelen ciklusom miatt rábökött egy napra, szóval túl sok tudományos alapja nem volt :? Hát nem egyszerű ez az egész... :roll:

Húh lányok, szex...itt mindenki ennyire irtózik még csak a gondolattol is? Akkor lehet velem van a baj? :roll: Nem mondom, hogy minden nap apára ugranék, de azért azt tuti nem tudnám elképzelni, hogy ne legyen! Most is már avval álmodtam :shock: Szóval mondatam is apának, hogy ha majd egyszer időbe hazaér azért szánjon rám egy kis időt :lol: Nekem Kyrával is így volt! Első pár hétbe semmi hajlam, aztán a 8-10.től meg hajjajj! :lol: Akkorra esett nekünk tavaly az esküvő és a nászút is ugyhogy pont kapóra jött :lol:

Kornéliusz, hát igen már rohan Kyra, szóval nem egyszerű, főleg ha tudja, hogy rosszat csinált rohan vigyorogva előlem :twisted: :lol: Meg most a legújabb, hogy lépcsőzni kell vele egész nap! Most egy kicsit pihenünk hogy beteg, mert nem megyünk ki, de különben...(nagy családi kertes ház 1000 lépcsővel :? ) Szóval nem unatkozok mellette :lol:

Eagleszem, Bendegúznak nagyon Boldog Születésnapot kívánok :)

És ne haragudjatok, hogy ezen lovagolok, de szerintem a nőivonal-as vonalzók megálltak! Mindenki akinek ilyen van legalább 1 héttel le van maradva....a táblához képest! Marianna, Zsé, Eagleszem...nem csinálnátok újatt? :oops: :oops: :oops: Vagy hagyjalak lógva titeket? :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Kép

Lányok, kérlek nézzétek meg, hogy mindenkinek minden stimmel-e! Mert nekem elég sok minden nem tetszik benne! Ugyanolyan napon lévő terhességgel két hetes eltolódások is vannak a szülés időpontját iilletőleg, és fordítva! Megnézné mindenki?

Ja, és EZEK HÉTFŐI ADATOK, MÁRMINT A HETEKET MINDENKI ÚGY NÉZZE, HOGY HÉTFŐN VOLT ELVILEG ENNYI! AKI HÉTFŐN NEM ENNYI VOLT AZ JELEZZEN :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

KépKép
KépKép
akíra

És két kép, hogy lássátok miről beszélek mikor azt mondom szalad a lakás....és ezt most csinálta 2 perc alatt....
Nem vagyok rá büszke, de elrettentésnek jó, hogy akinek még nincs gyereke is lássa, hogy mi vár rá :lol: :wink:

Ja, és az első képen a triciklijét szereli narancssárgába az ülése mögött :lol: Gumiszerelő, vagy autószerelő lesz belőle :lol:

Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Akíra :) ez ismerős :) Nálunk is készülhettek volna ezek a képek, bár én enyhén rendmániás vagyok és nem szoktam hagyni hogy brutállá fajuljon a kupi, s a gyerekeket is próbálom ösztönözni a rendrakásra, mégsem mindig sikerül... :D Kyra nagyon édes ezzel a machinálással! :)
Én tegnap voltam 9+0.
judit_78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?