Új privát üzeneted érkezett!

Meg persze a fiúnevekkel is így vagyunk. :-)
Vendég
 


sziasztok szeretnék csatlakozni hozzátok :) két hónapja próbálkozunk hogy kisfiamnak legyen kistestvére ma megjött igy valószínűleg ha babás is lennék a következő ciklus alatt akkor is átmegyünk már 2009-be

magamról 38 éves leszek pár nap múlva kicsit kéőn vállaltunk babaát mert eddig nem úgy alakult az életem hogy a párkapcsolatom elbírt volna egy babát de 4 éve nagyon boldog párkapcsolatban élek és van egy 14 hónapos kisfiunk.Salgótarjánban élejk 3 éve előtte Budapesten laktam csak a párom idevalósi az interneten ismerkedtünk meg és nekem volt kevesebb vesztenivalóm így én költöztem ide :)

nika70
Salgótarján
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!! :D Már két napja hétágra süt a nap, meg levehettem végre a télikabátomat, úgyhogy nagggyon jó kedvem van!!

Akkor most reagálnék a hozzászólásokra, mert hétvégén nem nagyon tudok netezni. Párom ápr. 30- án vizsgázik, az uccsó vizsgája, úgyhogy tanul megint ezerrel, nem zavarom.

Ósió!

A jegyesoktatás nálunk is ugyanez. Megbeszéltük, hogy lesz, aztán eddig volt két alkalom, aztán sosem tudtuk összehozni többet. Mondjuk a lelkészen sem láttam, hogy nagyon töri magát. Én sem sajnálom, nem nagyon tartom szükségesnek. Amikről eddig szó volt sem ért semmit. "elszakadni a szülőktől, csak ketten együtt élni, elfogadni egymást" :roll: Le vannak ezek a lelkészek maradva. Egyrészt már egy ideje elszakadtam a szüleimtől, úgyhogy ezzel már nincs gond, a párommal is együtt élek, viszont nem kettesben, hanem anyósékkal, úgyhogy erre akkor kéne visszatérni, ha már felépült a házunk. Tulképp semmi nem fog változni az életkörülményeinken, akkor meg miről beszélünk?? :?: Kicsit modernizálhatnák a nézeteiket, meg a tanításukat! :lol:

Amúgy én kötőjelesen fogom felvenni a párom nevét.

menyecskeruha


Nem úgy volt, hogy megvan a szoknya, és még kötényt varrsz hozzá? Mégis veszel másikat? Vagy valamit nagyon félreértettem? :shock:

koszorúslányok

Látom nem könnyű esetek! :lol: Jobb is ha rájuk bízod, egymás haját tépjék ne a tiedet! :lol:

Én kifejezetten egyedül szeretek vásárolni. Fiúk kizárva, de nálam ezek a csajos vásárlások sem jönnek be igazán. (persze egy két alkalmat eltekintve. Ha igazán nagyot szeretnék vásárolni, akkor azt csak egyedül tudom megtenni. Viszont imádom utána elmesélni, meg mutogatni mit sikerült beszereznem. :lol:

színház

Ne is mondd! :( Olyan szívesen járnék, meg komolyzenei koncertekre is, de mindent nem lehet. Egyszerűen minden nem fér bele az időnkbe. Majd nyáron talán eljutunk pár helyre. :roll: Tavaly is mentünk Republik koncertre, nagggyon jót buliztunk!! :lol: 8) Nade hát ez megint más stílus, de ez is kell!! Állatkertbe is imádunk járni, legszívesebben vennénk bérletet. Nem lehet megunni. Vidámparkba nem vágyom egyáltalán. Kiskoromban voltunk párszor, de akkor sem volt jellemző, mert drága volt, és a szüleim inkább másra költötték a pénzt. Bár akkor még sokat nyafogtunk emiatt. Ünnep volt, ha eljutottunk a vidámparkba.

Encsike!

Erről jut eszembe, hogy Schönbrunnban nem mentetek be az állatkertbe? (ez a mániám bocsánat :oops: ) Bár szerintem semmivel nem jobb, mint a pesti, de én ott is voltam többször. Érdekes viszont, hogy itthon eddig csak a pestiben voltam, egyszerűen a többibe még nem jutottam el. De tervezzük... :lol: Majd nyáron! 8)

Azért az a tarka cica nagyon kis kakukktojás lehet a többi között! 8) Szerintem őt úgyis megtartjátok! :wink: És hova bújt aznap reggel, hogy nem vetted észre? A kis feketék alá? :lol:

Szöszke!

Én is imádom a szép szemfestékeket, van is egy csomó, mert mindig elcsábulok, aztán szépen ott áll a polcomon, mert elég ritkán festem magam. :lol:

Anuk!

No, megnézegettem a neveket, és tényleg vannak benne elég érdekesek is. Mondjuk én a hvg-ben olvastam még anno egy cikket az új nevekről. Ott ezeket az "indián" :lol: neveket emelték ki, mint Felhő, Eső, Vihar. Kövezzetek meg, de nekem a Gesztenye naggyon tetszik. (érdekes, hogy most iktatták, de az iwiwen már találtam ilyen nevű emberkéket :shock: )De párom még abba sem megy bele, hogy a második neve legyen a lányunknak. (mondjuk van benne némi igazság, mert elég hosszú lenne így a neve, meg sok helyen kiírják, még ha nem is akarja használni mind a kettőt) Úgyhogy megegyeztünk, hogy majd teknősnév lesz belőle. :lol:
Nekem még az Aloé tűnt elég röhejesnek... :roll:

Ibici!

Miért olyan furi, hogy két nappal késik az ovud? :shock: Az nem olyan sok szerintem... :roll: Vagy neked ennyire napra pontosan szokott megjönni? Nekem 28-30 naposak a ciklusaim, úgyhogy 1-2 napot nekem is késhet néha.

Kép
Kép
tabati
 
 

 
 

Üdv közöttünk Nika!!

És jól érzed magad Salgótarjánban?

Szerintem nagyon szuper hozzáállás, hogy közel a 40hez is bevállalsz még egy gyerkőcöt, és nem azon nyavajogsz, hogy "jaj már idős vagyok hozzá" Igenis kell a tesó a kisfiadnak! :D Páromat is 40 évesen szülte az anyukája, és nagyon jól sikerült! :lol: Mondjuk neked meg amúgy is előbb össze fog jönni reméljük.

Egyébként nekem is pénteken fog megjönni (azért tudom biztosan, mert volt egy kis fertőzésem, dokihoz mentem és ő közölte, hogy negatív a hónap :evil: ), és akkor kezdjük a 3. próbálkozós hónapunkat. (vagyis az újrakezdéstől számítva, mert nekem januárban volt már egy méhenkívüli babám, két hónap próbálkozás után sikerült összehozni :( ) Na de megúsztam, úgyhogy csak pozitívan!!!!! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Mi nagyon jól éreztük magunkat a Balcsin, bár nagyon sokat melóztunk a kertben és nagyon elfáradtunk. De legalább az idő szép volt nagyon :lol: :lol: :lol: :lol:

Lánynevük: Tímea :lol: Fiún igazán nem gondolkodtunk még :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Tabati: köszönöm szépen mondjuk én amúgy sem érzem magam "idősnek" én mindig azt mondtam hogy nem vagyok lemaradva semmiről sem és igazolt az élet kisfiam 14 hónapos és a világ legaranyosabb babója nekem :):):):):) és hát egészséges pedig semmi pluszt nem tettem a terhességem alatt pedig nem vagyok vékony 103 kg-val kezdtem a terhességemet és most is 98-100 kg körül mozgok de én jól érzem magam a bőrömben .
Jól érzem magam itt csak két dolog hiányzik nagyon a barátaim és a színház. Havonta kétszer háromszor jártunk színházba imádom imádtam a barátaimmal meg telefon internet stb de ez már nem ugyanaz mint a heti egyszeri csajos buli :):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Hát igen... Valamit valamiért....szokták mondani. Ha a barátaid közel lennének, akkor sem biztos, hogy a kisfiad mellett túl sokszor lennének ilyen csajos bulik.

kuzsanna!

Csak nem???!!! :lol: Te is szereted az Aranyembert? Ismizek még ilyen nőket!! A Noémi meg lehetne a második neve! :lol:

Mázlista vagy amúgy, mert tényleg sikerült szuper napos időt kifognotok!! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Szia Nika! Üdv közöttünk :) Szerintem is fölösleges azon gondolkodni hogy hány éves vagy! Most alakult igy az életed, örülj neki hogy most igazán boldog lehetsz :) És a baba is sikerülni fog :)

Cicák: Hát elég kakukktojás az tuti :) Azért nem láttam, mert akkor még az anyja hasában volt :)

Nem mentünk be az állatkertbe, meg a lacirintusba sem... Kicsit azért hideg volt, meg nagyon fújt a szél.. 10 körül értünk ki, és elbóklásztunk azért bőven :):) 2 körül elindultunk onnan, és elmentünk a Práterbe..na hát az nem volt valami nagy szám.... Aztán 6 körül értünk haza, mert a Prátert is jól körbejártunk, meg ettünk.. meg hazafelé megálltunk még wc-re is, mert hát a lányok nem szeretnek az útszélén pisilni :lol: :lol:

Kép
encsike87
 
 


De nem ám!! :lol: ezt mindig is irigyeltem a fiúktól, nekik bárhol bármikor lehet! :evil:

Nem tudom hallotatok e róla, hogy be akartak vezetni a bkv-n kismamabérletet. Vagyis kisgyerekes anyukák részére bérletet olcsóbban. Hát sajna nem szavazták meg, mert túl srága lett volna a drágalátos bkvnak. Úgyhogy marad a teljesárú bérlet. Gratulálok!! Támogassuk csak a gyermekvállalást!! :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


Amúgy már egy órája várom a fiúkat, hogy hozzák az ytongrgasztót. :evil: Akkor MOST elmegyek hajat mosni! (tuti a sampon és a balzsam között fognak csengetni :evil: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Kész is vagyok, megúsztam! :lol: Viszont most látom csak, hogy a babanet még le van maradva egy órával!

Kép
Kép
tabati
 
 


tabati: én is hallottam ezt de szerintem rosszul gondolják mert ha tanuló árban lenne biztosan többen megvennék mint a mostan drága bérletet. én mondjuk itt nem használok se jegyet se semmit mert nem nagyon járnak az ellenőrök :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika! Üdv közöttünk! Nem az a lényeg, h az ember hány éves, hanem h mennyinek érzi magát! Én sem 20 évesen szültem az elsőt, 33 voltam. Aztán majd ahogy jön a következő... Te hogy bírod a vidéki életet? Én nem tudom megszokni. Most ideiglenesen Szeghalmon lakunk a párom munkája miatt. De nagyon remélem, h minél előbb fel tudunk költözni Pestre.

BKV-bérlet: háááát, ciki, nem ciki, eddig se vettem jegyet, csak a metróra, ezután se fogok. Ha megszavazták volna, akkor természetes h megveszem, de nekem nincs 9000 ft-om rá.

Nekem olyan pocsék hétvégém volt: anyósom bebizonyította, h ő akkor is megengedi a gyereknek azt amit én nem. Nagyon közelinek érzem h kiboruljon a bili. Előbb-utóbb nagyon el fogom küldeni a fenébe.

Én is akarok menni Ausztriába, csak hát gyerekkel nem merem még bevállalni. Majd talán jövőre. Annyira jó Bécsben sétálgatni.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Én egyszer a karácsonyi vásárba szeretnék eljutni. Nade pont karácsony előtt kinek van arra ideje!! :lol:

Na ez az!!! Ez a bérlet is olyan ördögi kör!! Amikor vidéken tanultam, ott vettem bérletet. e minden hétvégén hazajártam, így Pesten nem vettem, hanem izgultam, hogy ne jöjjön az ellenőr. Aztán inkább vettem tömbjegyet. Én az ilyen izgalmakat nem bírom. Lesülne a bőr a képemről. Viszont amikor meglátok egy bliccelőt, akivel nem tud mit kezdeni az ellenőr, akkor mindig mérges leszek, hogy milyen jól megúszta, viszont ennek én látom a kárát, mert a bliccelők miatt (is) drágul állandóan a bérlet. De nem is tudom....lehet, hogy csak irigy vagyok, hogy ő meg meri, meg tudja csinálni, és nem ég le a bőr a képéről. Aztán a hajléktalanokról ne is beszéljünk...
Viszont most a vonatnál is mindig ki vagyok akadva, hogy vannak ezek a kapuk, és sietnék, de lassan haladnak az emberek, és minek ide is ellenőr, holott ez is csak az én érdekemben van, ugyanis nekem van bérletem, és így tudják kiszűrni azt akinek nincs. Szóval semmi nem jó! :lol: Ez a kismamabérlet viszont könnyebbség lett volna mindenképpen... :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Pruci, én 18 évig laktam bp-en, és 3 éve lakom Tárnokon... Én egy pillanat alatt megszerettem! És nem unatkoztam meg semmi, az tény hogy más fajta élet, de én nem mennék vissza pestre! Kocsival egyszerűbb, de elvoltam 2 évig kocsi nélkül is :)

Nagyon sokan voltak kisbabával is ott... de persze a többsége osztrák volt, úgyhogy nekik nem kellett sokat utazni!

Engem már elvittek 1 éves korom előtt is Ausztriába, és utána kb 2 hetente mentünk... Úgyhogy mi is fogunk menni nyaralni kisbabával is, az tuti :) De aztán lehet hogy majd megváltozik mire lesz gyerekem :lol:

Kép
encsike87
 
 


Bérlet: mindenképpen hasznos lenne egy kismamabérlet szerintem is! Bár én nem járok BKV-val, de rengetegen megvennék szerintem.

Kép
encsike87
 
 


Sziasztok!

Aztaaa, mennyit tudtok írni :shock: :wink: pár napig nem tudok jönni és oldalakkal vagyok lemaradva 8) :lol:

Annyira, de annyira jó hogy itt a jó idő :!: :D :D :D :D Egy csomót sétálgatunk, babakocsi nélkül :D csak óránként haza kell jönni orrotszívni a Ricsinek mert még taknyos :?

Nem is igazán tudok hozzászólni a dolgokhoz, nincs időm visszaolvasni :oops: Most is itt ül a lában alatt a Ricsi és ütöget a cipőjével hogy menjünk sétálni :lol: pedig most jöttünk be mert álmos volt, de úgy látszik nem akar aludni :o :P

Kismamabérlet: érdekes dolog :roll: Ennél szerintem sokkal fontosabb lenne azt megoldaniuk, hogy babakocsival hogy tömegközlekedjen az ember!!! :roll:


Nika!

Helló :wink: :D Mi már találkoztunk máshol is... :D
Szerintem sem a kor számít, hanem ki mennyinek érzi magát :wink: Van aki csak 30-40 évesen tudja magát igazán átadni a babázásnak, addigra érik meg a dologra és van aki már 18 évesen szülni akar. Szerintem teljesen mindegy, az a lényeg hogy élvezzük az anyaságot :D és ez kortól független :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!

Én most olyan ideges vagyok, h az hihetetlen :evil: plusz munkát csináltam az egyik tanáromnak, a jobb jegyért, de figyelembe se vette... és mellesleg az ominózus tantárgyból azért állok rosszul, mert utál :evil: Király lesz ha meghúz, nem tudom, mit fogok csinálni..
Ezen kívül áprilisban vizsgázom, kb. két hetem van normálisan összekészülni.. na bocsi h itt kiborultam.

Szia Nika! :) Sok sikert kívánok nektek, remélem hamar összejön a baba ;) Csarlakozom a többiekhez, sztem is tökjó, hogy vállalsz babát, és nem kell az ember korán agyalni!

Ósió! Sikerült beszélni vmit a pappal, v azóta is semmi?

BKV-bérlet: nekem ugye volt diákigazolványom, és ahhoz vettünk bérletet, de jóformán soha nem nézték meg, szóval lazán elmehettem vna közöttük 3 hónapja lejárt bérlettel is, vagy 3 hónapja lyukasztott jeggyel. Mondjuk nem mindig ez volt, de az esetek 99%-ban igen. A maradék 1-ben még a tokjából is kivette a diákot és átvizsgálgatta ... Mondjuk tudom h most nem ez volt a téma, bocsi :roll: :roll: a lényeg, h én sztem nem vennék..

Nekem sajnos kicsit még várni kell azzal, hogy eltehessem a melegebb ruhákat, bár most 15 fok van ;) haladás..

Kép
szöszke.
 
 


[quote="momi"]K írta:momiismamabérlet: érdekes dolog :roll: Ennél szerintem sokkal fontosabb lenne azt megoldaniuk, hogy babakocsival hogy tömegközlekedjen az ember!!! :roll:


Abszolút egyetértek.. :roll:

Kép
szöszke.
 
 


Pruci: szia:) már megszoktam anniyra pörgös volt az életem pesten hogy már jó egy kicsit nyugiban lenni de mióta a gyerkőc megvan azóta meg valahogy a négy fal nem hoz lázba de már jön a jó idő majd mehetünk játszira meg hát ő is kicsit nagyobb lesz és akkor könnyebb lesz kicsit.
Anyós nálunk is ilyen de én már nem harcolok ellene:)

momi: igen emlékszem rád de már nem tudom melyikbe mert elég sok helyre írkálok szia

Szöszke szia:

nika70
Salgótarján
 
 


sziasztok!

Bétlet: Igazság szerint mindkettő kellene..... kismama bérlet is és normális tömegközlekedési jármű, amivel babakocsival fel lehet szállni..... na és ha már felszállunk, valahogy le is kell szállni és felmenni a felszínre, mondjuk a Metróból, mert ugyi ez sem lehetésges, csak cipeléssel :roll: :cry: Útálatos egy dolog :evil:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Két anyuka beszélget !


- Na, hogy van a lányod?

- Nagyon jól. szuper állása van, egy nagy cégnél dolgozik közvetlenül a
főnöknek, sokszor elkíséri a külföldi útjaira is, és olyan jól dolgozik,
hogy rendszeresen kap céges ajándékokat, ékszereket, meg ilyesmi. Céges
kocsija is lesz. És a tied?

- Az is kurva

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Az egyiptomiak találnak egy nem kirabolt sirt a sivatagban es a sirban egy
mumiat, de nem tudjak eldonteni, hogy melyik korbol szarmazik.
Elkuldik a franciakhoz a mumiat. Visszaerkezik a mumia egy honap mulva egy kis karcolassal a mumia koponyajan a kovetkezo uzenettel:
"A mumia korat i.e. 2000 es 3000 kozottire becsuljuk. Termeszetes halallal
halt meg. A mumiat rontgen felvetelekkel vizsgaltuk meg."
Ez nem eleg az egyiptomiaknak, elkuldik az angoloknak. Harom het mulva jon vissza a mumia ket uj karcolassal a koponyajan a kovetkezo uzenettel:
"A mumia korat i.e. 2200 es 2800 kozottire becsuljuk. Termeszetes halallal
halt meg, valoszinuleg valamilyen ulomunkat vegezhetett. Kora 25 es 30 ev korul lehetett, amikor meghalt. A mumiat rontgen es ultrahang
felvetelekkel vizsgaltuk meg."
Ez nem eleg az egyiptomiaknak, elkuld! ik az amerikaiaknak. Ket het mulva jon vissza a mumia harom uj karcolassal a koponyajan kovetkezo uzenettel:
"A mumia korat i.e . 2400 es 2500 kozottire becsuljuk. Termeszetes halallal halt meg, nagy valoszinuseggel egy oroklott szivelegtelensegben. Nagy
valoszinuseggel irnok lehetett. Kortarsaihoz kepest valoszinuleg
fejlettebb volt az agya. Kora 26 es 28 ev korul lehetett, amikor meghalt.
Jobb labara santitott. A mumiat rontgen, CT es haromdimenzios ultrahang
felvetelekkel vizsgaltuk meg."
Ez meg mindig nem eleg az egyiptomiaknak, elkuldik az oroszoknak. Egy het mulva jon vissza a mumia darabokra torve, tobb helyen egesnyomokkal, a kovetkezo uzenettel:
"A mumia i.e. 2471-ben szuletett egy gazdag sivatagi nomad csaladnal. Neve Anon Re Martuf. Apja a farao udvaraba kuldte kivetelesen ertelmes fiat, ahol hamar elso irnok lett. Egy baleset soran eltort a jobb laba, ami utan
santitani kezdett. 27 evesen halt meg szivinfarktu! sban, otthon..."
Az egyiptomiak teljesen el vannak kepedve. Megker dezik az oroszokat, hogy honnan tudtak meg ennyi mindent, mire az oroszok:
"Bevallotta..."

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Nekem sem a vidékkel van bajom, csak az h nem ismerek senkit, nem tudok kivel beszélgetni. Még játszótér sincs (legalábbis eddig nem találtam, pedig járkálunk össze-vissza.) Ha közelebb lenne Pesthez akkor más lenne.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Már hetedszerre sem sikerült eltalálnia a vénámat, nővérke! Döntse már el, hogy most vért vesz tőlem, vagy tetoválni akar.
_______________________________________________________________________


Megy a paraszt a kutyájával a szekéren. Lassan megy a ló, ezért a paraszt elkezdi verni ostorral, hogy gyorsabban menjen.
Erre a ló megszólal:
- Jaj édes gazdám! Miért bántasz mindig? Lehetnél velem egy kicsivel kedvesebb is!
A paraszt beparázik, leugrik a szekérről, és fut a kutyájával, el az erdőbe.
Ott egy fa tövénél fújják ki magukat. Mire a kutya megszólal:
- Hú bazd meg! Te is megijedtél mikor a ló megszólalt?
_______________________________________________________________

Két béka beszélget az árokparton.
- Azért jó, hogy az összes lány megvolt a faluban.
- Ja. De azért a varazsló lányát kihagyhattuk volna...

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


Sziasztok!

BKV-bérlet:Sajnos nálam nem kérdés a megvétele.Nap mint nap sokat utazok a munka helyemre és vissza.Szerencsére a férjem éves bérletével megúszom a bérlet megvételét amit a melóhelyén kap. A körülmények is hagynak némi kívánni valót maguk után :evil: Gondoltam már rá 1-1 utazás alkalmával,hogy szerencse,hogy nem vagyos még babás,mert nehéz még így is elviselni a gyomor forgató bűzt és koszt.

nika!
Üdv.köztünk mielőbbi pocakosodást kívánok neked!!

Ne hari,hogy eddig nem írtam magamról most bepótolom.Ez a 8.ciklus a próbálokzás kezdete óta.Vikikém is 6 hónapra sikerült.Bízok benne,hogy hamarossan összejön a tesó neki.Ő is nagyon szeretné már.Bp.-en élek egy társasházban és nagyon vágyom a kertre.A szüleimmel én mindíg kertes házban éltem és nagyon hiáyzik.A babázás a minden napjaimban él,mert bölcsiben dolgozom amit nagyon imádok 11 éve.Nem tudom kielégítő voltam-e,ha valki kérdezne még csak bátran :lol: :lol:

Kép
Kép
a.ibici
 
 


Pruci nekem is pont ez a bajom de ha jön a jó idő akkor majd a játszin nem csak a gyerek barátkozik hanem majd én is :):):):):

Ibi: szia:) én is dolgoztam bölcsiben igaz van annak már 20 éve is :):):) nagyon szerettem másfél évig csináltam képzeljétek lányok megyeszékhelyen lakom és a városban nincs bölcsi ha úgy alakulna és dolgoznom kéne nem is tudom hirtelen hova tenném a gyereket:(:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Tabati!
De igen, úgy volt, hogy fehér szoknyám lesz, hozzá piros anyagból kötényke, ami már eg is van, de sehol nem találok olyan jó kis felsőt hozzá, mert amit tavaly vettem, ez mégsem az igazi. Így aztán nagy a valószínűsége, hogy az a ruha lesz rajtam, ami a menyaruhához is jár, ha addig semmi mást nem találok. Nem gondotlam volna, hogy tavasszal ilyen nehezen fogok tudni találni megfelelő cuccot. Na, ez van. Tavaly szerintem jobb volt a kínálat.
Nézegettem is a ruhákat a hétvégn, hogy sokszor milyen silány a minőségük. Még le sincs tisztászva sokszor az anyag, és ugyanannyiért adják, mint a másikat.

Bölcsöde.
Éppen valamelyik nap volt róla szó a tévében, hogy kevesebb bölcsöde van, mint amekkora az igény. Hát, ha egy mód van rá, akkor én majd az anyósomat kérném meg, hogy vigyázzon a kicsire. Ő úgyis oda szeretne költözni, abba a városba, ahova mi magunk is majd, ha véglegesedik, így remélem, ez megoldható lesz.
Fel kellene ismerni, hogy kellenének bölcsik, mert van rá igény, de semmit nem tesznek érte.
A kismamabérlet is hasonló téma, bár ez is olyan, hogy miért csak Budapesten vezessék be? És mi lesz a megyeszékhelyekkel és a vidéki városokkal, falvakkal? Hiszen ezt országosan lenne jó bevezetni, nemsak egy városban.
Vendég
 


Sziasztok!

Igazad van Ósió, nem csak Bp-en kéne ezeket bevezetni, mert máshol is élnek kismamák stb... A másik meg hogy pl a vonatokon sem egy leányálom babakocsival közlekedni, mert ha arra vár az ember hogy valaki segítsen feltenni a babakocsit,akkor soha nem jut sehova... Oké hogy van az az "új" piros vonat, de abból is csak az a rövid amire esetleg fel tudja vinni az ember egyedül, a régebbi fajta pirosra meg sem kell próbálni szerintem, mert ott még az ajtót is tartanod kell (mert hát azért az már nem működik) fel kell másznod azon az 60 cm széles lépcsőn egy babakocsival az öledben... Hát nagyon ügyes aki ezt egyedül megtudja csinálni!!

Bölcsi: Én nem szeretném bölcsibe adni a gyerekünket, de ha úgy alakul akkor én is inkább anyósomra bíznám, csak azt nem tudom hogy hogyan, mivel ő is dolgozik... Szóval ha ilyen van akkor lehet hogy nálunk is maradna a bölcsi, csak az a jó hogy a mi falunkban sincsen... Gyerek az van rengeteg, de bölcsi az minek?!

Kép
encsike87
 
 


Encsi: szerintem ahol te laksz kézen közön mindig megoldották a gyerekfelügyeletet ha valakinek dolga volt biztos ezért nincs bölcsi de ha mondjuk és a mai világban már nem nagyon megengedett hogy egy anyuka otthon maradhasson 3 évig amig a gyerkőc ovis lesz igy megoldás kell és ugye nem mindenkinek van anyu apu aki vigyázna az uncsira na az mit csináljon ha egy olyan városban él mint pl én hogy megyeszékhely és nincs bölcsi. mondjuk most nem magamról beszélek mert anyós 5 percre lakik szóval mi meg tudnánk oldani de vannak mások is .

Kismamabérlet hát igen nem csak pestből áll az élet annyira unom már hogy ennyire Budapest centrikus az ország azonkívűl meghalt az élet? nem értem párom is annyira fel akart költözni pestre 5 hónapig lakott nálunk és azt mondta hogy soha többet nem akar pesten élni pedig még nem is a belvárosi jungelben éltünk hanem Békásmegyeren ami zöldövezet bár panel de sokkal nyugisabb mint máshol :):):):)amúgy én sem kívánok visszaköltözni mégha anyagi helyzetünk megengedné akkor sem én jól érzem itt magam csak hát a barátok meg a színház :) ez a kettő ami hiányzik de megoldható mindkettő :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Szerintem épp azért indult el az ötlet Pesten, hogy kismamabérlet, mert valahol vidéken már be is vezették. Érdekes ott nem volt gond belőle, nem volt visszhangja sem, hogy bevezessék, ne vezesség, csak már akkor hallottál róla, amikor működött a dolog.

A vonatokról meg ne is beszéljünk! :evil: Kétségbeejtő a helyzet. Nekem a szüleim, meg a barátaim Pesten laknak, és majd szeretnénk csavarogni a babákkal. Na most vannak állomások, ahol (nem elég, hogy három magas lépcső van a vonaton) peron nincs. Csak a puszta föld, vagy legalábbis annak magasságában valami beton. Még egymagam is alig tudok felszállni. Csodálkozom is mindig, hogy az idős emberek itt hogyan tudják felhúzni magukat. :shock: Szóval hiába ott kéne leszállni a barátnőmhöz, inkább kerülök egyet majd, ha babakocsival kell mennem. Amúgy én azért szeretnék kengurut, vagy kendőt, mert ha egyedül megyek ezekre a pesti túrákra, akkor nem hiszem, hogy bevállalom a babakocsit.

Hát nálunk a bölcsivel nincs gond. Eddig is volt, de nemrég még fel is újították, kibővítették, gyönyörű épület, meg kert hozzá jó kis játékokkal, plusz van vagy kettő magán felügyelet. Legalábbis egy ház kerítésére láttam kiírva, meg a kertben sok-sok játékot láttam, hétvégente meg soxor van ott buli, jönnek ki a szülők, meg a gyerkőcök lufikkal. Anyósom meg tud még egy magán bölcsi féléről.
De nekünk is mindegy, mert anyósomék nem dolgoznak, úgyhogy ha úgy alakul, mindenképpen inkább rájuk bízom.

Ósió!

Miért nem varrsz hozzá felsőrészt? Nem az lenne a legegyszerűbb? És akkor olyan lesz amit elképzeltél, és jó minőségű.

Kép
Kép
tabati
 
 


Lehetséges, hogy bevezették egy-egy helyen ezt a rendszert vidéken, de ez még mindig nagyon kis része az ország összlakosságához képest. Kár, hogy mindössze Pesten váltott ki felháborodást az, hogy nem vezették be a kismamáiknak a kedvezményes bérletet. A vidék nagy részén nem váltott ki felháborodást.

Tabati!
Nem csinálok most már olyan nagy ügyet a menyecskeruhából.
Egyébként képzeld, a koszorúslányaim megvették maguknak a ruhájukat. Csodálatosan szép ruha lesz rajtuk, bár tény, kihasználni annyira nem fogják tudni utána. Hosszú, sötétlila szinű, pánt nélküli felsőrésszel, földig érő szoknyával. A felsőrész díszítése hímzett. A tesóm barátnője már fel is próbálta tegnap, meg is vette, nagyon jól állt rajta.

Nézegettem nászút gyanánt különféle tengerpartok, még mindig Kréta vezeti az első helyet, habár Ciprus is nagyon szép. csak ott többnyire szállodákat láttam, mi pedig jobban szeretjük az apartmanokat. De más görög sziget is szóba jöhet, főleg Kos vagy Rodosz. Na, majd meglátjuk, mi lesz. Június végére tervezzük az utat, de egészen biztosan csak az esküvő után tudunk befizetni. Esetleg valami last minut-re is gondoltam.

Nika!
Érdekes, mikor mi Pesten éltünk, én nagyon szerettem. Sok ismerősöm mondja, hogy ő ugyan nem tudna Pesten élni. Hajaj, dehogynem. Ráadásul Pesten is lehet zöldövezetben találni házat megvételre, ott is ki lehet kellemes életet alakítani. Végülis, én rájöttem, hogy a vidéknek és Pesten is oylan előnyei vannak, amelyeket egymással nem lehet felcserélni, és ugyanez igaz a hátrányokra is.
Igazad van, Pestecentrikus az egész ország. Petsen minden van, vidéken jóformán semmi, vagyis csak egy töredéke. Na, a színház tényleg oylan, hogy Pesten ezer darab közül válogathatsz, vidéken meg be kell érned a kínálattal, bár azért azt észrevettem, hogy ügyelnek arra, hogy a legjobb darabokat hozzák le.
Én Pesten a személytelenséget szerettem nagyon, Hogy senki nem ismer és én sem ismerek senkit. És ez így oylan jó volt. A nagyvárosi élet szabaddá teszi az embert.
Te mióta is laksz Salgótarjánban?
Vendég
 


Jaj, még a bölcsihez akartam írni. Valóban, nagyon sok helyen tükröződik ebben az országban, hogy egyszerűen a gyerekvállalás fejfájással jár. kezdve a fiatal nőkkel, hogy már fel se veszik őket dolgozni, mert elmennek szülni. Ha mégis szül, nem tudja bölcsibe adni, mert nincs is a közelében, de hogy mi a fenéért nem épít a kormány, arra nincs magyarázat. Ja, de, nincs pénz. Aztán itt vannak a közlekedési eszközök. Úgy van, ahogyan Encsike írja, még egy egészséges fiatal embernek is úgy kell feltápászkodnia a vonatkra, buszra, hát akkor egy kismama babakocsival? Ráadásul a buszra is kb. 1 babakocsis fér fel, több nem is nagyon, mert akkor az emberek nem tudnak leszállni meg felszállni.
Habár, azért a dolognak van másik oldala is, hiszen pl. én már annyi utazás alkalmakor láttam, hogy pici babákkal utaznak nyaralni az emberek, stb. Még soha, egy reptéren se láttam volna, hogy idegesítette volna a szülőket a körülmények.
Vendég
 


Igaz, tényleg lehet találni Pesten is szép, nyugodt, zöldövezeti részeket. Én például Rákoskertet imádom!! Nagyon szép helyen van, szép házakkal és kertekkel, de ott van még egy csomó Rákos... ami szép. Hát, Keresztúr ami a központ, a nagy lakótelepeivel, meg a Tescoval nem tartozik ezek közé. De pl. Rákoshegyen is vannak szép helyek. Meg biztos Bp. más részein is, csak azokat nem ismerem annyira. Szerintem aki világéletében Pesti volt, az tud Pesten élni. Aki meg vidéki, az kevésbé. Nekem tetszik a vidéki élet, a kert, meg minden ami ezzel jár, huszon x évig ez nekem nem adatott meg, most kihasználom, és örülök, hogy a gyerekeim itt nőhetnek majd fel. :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!Szeretnék én is csatlakozni hozzátok!Vikinek hívnak,28 éves leszek idén és van már egy tündérkém aki 13hónapos!Szertnénk tesót,úgy,hogy kb 2 év legyen köztük.Így ideje próbálkoznom!Röviden ennyi...

KépKép
vicuska
 
 


Szia Vicuska! GYere nyugodtan! :)


Hát a reptereken más körülmények vannak az tény... :) Pl repülővel én is elvinnék egy pici babát nyaralni... de busszal semmi pénzért nem, akkor már inkább kocsival.

Tabati, én is úgy vagyok vele hogy örülök hogy vidéken nőhetnek fel a gyerekeim majd. Bár én zöld övezeti részen laktam bp-en is, de az teljesen más... ott valahogy nem olyan barátságosak úgymond az emberek... ott soha nem volt olyan hogy 5-6an mentünk volna bringázni vagy ilyen.. nálunk meg ez van, vagy csak mászkálnak vagy csak elmennek a szomszédba és akkor ott van 5gyerek és játszanak... Nekem ez úgy hiányzott mindig, és remélem az én gyerekeimnél már igy lesz :)

Kép
encsike87
 
 


Igen, az biztos, hogy vidéken sokkal barátságosabbak, habár régen volt ez inkább jellemző. Mostanában annyira bezárkóznak itt is az emberek. De azért pl. néha szerintem kifejezetten jó, ha az ember magában lehet, ha nem találkozik folyton ismerőssel.
Én, ha Pestre mennénk élni, kizérólag zöldövezetben gondolkodom, családi házon. Hallani se akarok panelról, társasházról.
Szerintem is egy gyereknek a legjobb a kertes ház, ahol játszhat, van kutyus, szóval, ilyen emberi dolgok. 8)
Vendég
 


Sziasztok!

Látom, még mindig témánál vagytok :lol: :lol: :lol: :lol: Sajna nekem is muszáj megvennem a bérletemet, mert napi szinten használom, plusz a szliba is el kell jutnom valahogy :roll:

Szerencsére itt Csepelen mi a kis Duna parton lakunk és itt nagyon csendes a környék és nyugodt. És van nagyon jó bölcsi és ovi is. Én be fogom adni majd a gyereket bölcsibe is..... gondolom. Én is jártam és nagyon szerettem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna
 
 


osió: 3 éve lakom itt és nem azt mondomhogy nem volt jó pesten de nekem már nagyon sok lehet öregszem :) :lol: :wink: de én most jobban érzem magam itt mint pesten itt is úgymond panelban lakunk de csak 4 emeletes mindnki ismer mindenkit legalábbis a párommal nem tudunk úgy menni valahová hogy ne köszönne rá valaki :) mondjuk pesten is ráköszöntek :) salgótarján világváros :)Ö:):):):):):) nagyon ritkán járok csak fel pestre de azt a tömeget már nagyon nem tudnám megszokni újra pedig azelőtt nap mint nap közlekedtem :):):):):) bkv-val

Tabati: én született pesti vagyis sokáig pesten aztán 12 éves koromtól budán Békásmegyeren laktam csak 3 éve nem lakom ott és baromi gyorsan megszoktam az itteni életet és mondjuk az nem igaz hogy nem lehet mindent kapni:):):)mindent lehet :):) és az internet világában meg már tényleg korlátlan a beszerzési lehetőség :):):):):)


Vicuska: szióka mi már ismerjük egymást :):)


Pesten viszont a zöldövezeti élet megfizethetettlen legalábbis nekem

én Békásmegyeren laktam és mikor gyerek voltam mi is csapatban jártunk ide oda nem galeri vagy ilyesmi hanem strand vagy csak kirándulni stb.de jó volt cska felnőttünk és minki másfelé kevredett nem is tartjuk nagyon a kapcsolatot:):(

nika70
Salgótarján
 
 


Képzeljétek, sétálgattam ma a városban, és mit ad az isten, sikerült venni egy szuper szoknyát a menyasszonytánchoz. Pont ma írtam, hogy annyira nem izgat a téma, nem is igazán nézegettem a ruhákat, amikor egyszer megpillantottam. Felpróbáltam, és jó is volt rám, pedig én nagyon nehezen találok magamnak szoknyát, mindig vagy hosszú, vagy rövid, vagy szűk, vagy tág. De ehhez most meg egy felső kell. :roll:

Mi sem tartjuk a kapcsolatot a gyerekkori ismerőseinkkel. Egyszerűen mindenkit szétfújt a szél, hiába van itt az iwiw, tudnánk beszélgetni, egymásnak üzenetet küldeni, találkozni, de nem. lehet, hogy bunkóság, de én nem is nagyon vágyom rá. Igaz, egyszer-kétszer már megégettem magamat a "barátoknak" hitt emberekkel, de amúgyis már nemigazán lenne beszédtémánk, talán csak a múltbeli dolgokat emlegetnénk fel, és nevetnénk egy sort. 5 évente az osztálytalálkozó tökéletesen elég. :-)
Vendég
 


Halihó!

Bölcsi: hát én ezen még nem gondolkodtam.. remélem, nem lesz rá szükség, de ha mégis, akkor nem tudom, hogy lenne megoldható. Nem is néztem szét, hogy van-e erre, nem is akarnám beadni a gyerkőcöt. Ha muszáj lesz, akkor persze nincs mit tenni, én senkire nem tudom bízni - anyu meg apu dolgozik (ha egyáltalán még itt lesznek akkor, amikor erre sor kerülhet), más meg nincs.

Na most ennyi vagyok, nagyon fáj a szemem, nem bírok a gép előtt ülni :? van vkinek tippje, h mit csináljak? A kamillát már próbáltam, de nem nagyon akar hatni..

Kép
szöszke.
 
 


Na, egy kicsit még..

A gyerekkori ismerőseim közül én elég sokkal tartom a kapcsolatot, aminek örülök is nagyon! Általános- és középsuliban egyaránt nagyon jó osztályunk volt, októberben volt osztálytalink is. Hát most messze kerültem tőlük, de az e-mail meg msn rendszeresen megy :)

Ósió! Milyen a szoknya?? Kép? :roll: :wink: Mi, vagyis inkább én gyerekkorom óta Spanyolországba szeretnék eljutni, annyira vonz.. imádom! Mondtam a páromnak, h mehetnénk majd egyszer.. :D esetleg nászútra..majd. Krétán voltak 3 vagy 4 éve a rokonaim, azt mondták, hogy fantasztikus hely!

Szia Vicuska!

Kép
szöszke.
 
 


Hmm még vmit akartam.. kicsit szétszórt is vagyok ma (is) ..

Én Pesten, Bp-n születtem és ott is nőttem fel, nem tudtam vna elköltözni, én szerettem azt a nyüzsgő életet, ami ott volt. De egyetértek Tabatival, aki vidéken élt, az nagyon nehezen tudja megszokni a zajos Pestet, a pestiek meg vagy bírják vidéken, vagy nem. Nálunk többször is felmerült a költözés (évente kb.), mert anyuék már nagyon nem bírták. A kert, stb. engem is nagyon vonzott (talán írtam is..:)), de én azt is el tudtam vna viselni, ha Pesten veszünk kertesházat :D

Na eldugolok tényleg 8)

Kép
szöszke.
 
 


Szöszke!
Mi is beleszerettünk krétába, egyszerűen imádjuk.
Ja, tényleg, még a hajamról se tettem fel képet. Hát, le tudom fényképezni a szoknyát, arról is tehetek majd fel képet. Olyan ripityomszoknya, ez a tipikus. De nem baj, nyáron, ha elmegyünk ide-oda, fel lehet venni.
Képzeld, voltam tegnap szoláriumban. Még ilyen se történt velem, amióta élek. Úgy döntöttem, hogy áprilisban kicsit eljárogatok, májusban meg egy kis napfénnyel segítek rá a szép színre. Érdekes, fehér böröm van, de igen jól bírja a napsütést, és viszonylag szépen le is szoktam barnulni. A hasam már egy alkalom után nagyon szép. Tegnap természetesen csak 6 percet voltam, és egy ideig még nem is emelem az időtartamot. Csak estére vettem észre, hogy megfogott a szolárium, napközben, pláne közvetlenül utána semmit nem éreztem.
Vendég
 


Ósió, a szoli mindig később látszik csak.. Rajtam látszik amikor kijövök akkor is, de egyébként estére kezd bebarnulni... :) Mostmár nem leszek piros, de első alkalommal piros lettem picit, ami másnapra már barna volt.. Én talán egy hónapja járok heti 2szer... Lusta voltam mindig menni, de most útbaesik és igy bemegyek :):):) Van bérletem hozzá, és igy tök jó járni (főleg hogy úgy kaptam a bérletet, mert azért 10 percét sajnálom azt a 900 ft-ot... ) Ma pont azon gondolkodtam, hogy milyen ronda színe van az embernek a szoliban :):):):) Szépek lennénk, ha utána is ilyen szép lilás-barnás színűnk lenne :):):)

Kép
encsike87
 
 


Ahova én járok, ott 6 perc 440 forint. Szerintem abszolút megéri az árát. Nekem is szép barna lett már ma reggelre. Most nem tudom, mit csináljak. Azt mondta a lány a szoláriumban, hogy kezdetben kb. 2-3 napont kell menni kerülbelül négy alkalommal, hogy a megszerzett barnaság ne menjen le mondjuk egy hét alatt. Szerinted mikor lenne érdemes menni? Tegnap voltam, most akkor vagy holnap megyek vagy pénteken (csütörtökön nem jó). De talán inkább pénteken. Nem lesz túl sok, ha már holnap újra visszamegyek? De teljesen más lesz az ember tőle, végre nem ezt a hófehér bőrt látom a tükörben.
Vendég
 


Sziasztok, gondoltam lejelentkezek, hogy élek, csak egy kicsit behavaztam.--na jó nem kicsit Igyekszem majd visszaolvasni Titeket, mert most íírom a beadandómat, és kell azért a pihenés közben.
Nem baj, ha esetleg utólag reagálok erre-arra??? :oops: :)
kutyafüle
 
 


Én sosem voltam még szoliban, nem merek menni :roll: Egyszer már majdnem ott voltam, de meggondoltam magam :lol: Meg mondjuk én max. az állót tudnám elviselni, a fekvőben iszonyat bezártság-érzetem lenne.
Volt egy ismerősöm, edzeni jártunk együtt (hétfőnként), és mindig vasárnap szolizott, de még hétfőn is olyan volt, mint aki szabályosan megégette magát vmivel.. sztem nem bírta a bőre, mert nem csak az első néhány alkalom után volt olyan, hanem mindig. Amúgy meg nekem elég érzékeny a bőröm, biztos nem örülne, ha kitenném a szolinak. Sztem ha azt mondta a csaj, Ósió, h menj először többet, akkor biztos nem lesz belőle semmi baj ;) végülis ő ért hozzá..

Kép
szöszke.
 
 


Lehet, hogy az ismerősöd nem pár perccel kezdte a szolráiumot, hanem mondjuk 15-el, ami nagyon sok.
Félni nem kell a szolráiumtó, hiszen nyáron is ha kimész kicsit a napra, semmi bajod nem lesz, de azért nagyon módjával kell csinálni az egészet.
Nekem szerencsére nem volt bezártság érzetem. Jól bírom az ilyet.
Vendég
 


Ósió, ha ma nem érzed fürdéskor hogy a melegvízben "fáj" a bőröd, akkor mehetsz holnap szerintem... aztán utána mondjuk kihagysz 3-4 napot és megint elmész... akkor már egész szép színed lesz :) Én ma állóban voltam 10 percet, amúgy meg fekvőbe szoktam menni mindig, mert az kényelmesebb :) Én majd szerintem csütörtökön megyek megint... vagy pénteken és akkor hétfőn újra.. vagy ahogy sikerül arra járnom :)

Kép
encsike87
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?