Új privát üzeneted érkezett!

eszmecsere:

gyerekként láttam a Szerelem Harley Davidsonon érkezett filmet, amiben az anyuka a Malacka nevű kislányának, amikor az éppen a konnektorba dugott valamit, elmondta, hoygha a tárgy érintkezik ott belül valamivel, akkor a kicsi testén átszalad az x feszültség, és akkor milyen biológiai következméynei lesznek annak... én akkor eldöntöttem, hoyg én is eszerint nevelem a majdani gyerekeimet. elmondom, hoyg nem, és megmagyarázom, hoyg miért nem....

Nálunk ez így hangzik:
ne nyisd ki a szekrényt (márhogy a szekrényes példánál maradjak) mert ha odateszed a kezed, és esetleg visszacsukódik az ajtó nem önszántadból, akkor annyira megüti a ujjadat, hoyg nagyon fog fájni, akár maradandó sérülést is okozva ezzel.

én is azon a véleményen vagyok, mint Szilbee, és Évi, hoyg meg kell magyarázni a gyereknek hoyg mit mért nem szabad, (bár más megközelítésből) nem csak rögtön tiltani, de a következetesség mellett. ha tegnap nem kaptad meg a fényképezőt, holnap sem fogod, még akkor sem, ha ezzel megúsznánk egy hisztit, vagy 10 percig csöndbe lennél, mertha leejted akkor eltörik ez és ez... (bár csak csöndben teszem hozzá Gréti sosem hisztizett, Leti már próbálkozik, de odáig jut, hoyg óvatosan leteszi a fejét a szőnyegre, és sír... én ezt a megbántódás jelének veszem, és rendszerint otthagyom, nem engedek érzelmi zsarolásnak...
azt úgyis érzi az ember lánya, hoyg mikor csak műhiszti, vagy mikor sértődött meg a gyerek igazán, most lehet nem is ő a hibás, és mikor kell megsimogatni, megölelni, vagy akár bocsánatot kérni tőle, ami hát gyakran megesik.... de nem hiszem, hoyg van oylan ember, aki a mindennapi problémákat (állandóan érkező számlák, rosszkedv, betegség) csak úgy az ajtón kívül hagyná.. vagy ha van, én nagyon irigylem!)

feszültség a levegőben... ha hiszitek, ha nem, amióta Grétivel terhes lettem, mi misivel nem veszekedtünk, nem tudom, hyog tudatosan kerüljük-e a konfliktust, de azelőtt viszont volt hoyg egy hétig(meg még több is :oops:) sem szóltunk egymáshoz...akkor sem veszekedtünk tulképpne, csak nem beszéltünk egymással...
persze nem értünk mindenben egyet, de nem veszekszünk, mégcsak vitának sem nevezném. érveket, ellenérveket ütköztetünk ha Misi látja hoyg valami nem ok, legtöbbször szól, hyog indulás a kocsiba be, és húzzak a portáról sebtibe... az úton, meg tekerjem le az ablakot, és tartsam ki a fejem, a szellőztetés végett.

de az tény, hogy a gyerekek nagyon érzékenyek.. volt olyan hoyg hülyeségből birkóztunk, és a lányok közül valaki mindig sírva fakad... (gondolták, hoyg az apjuknak mindjárt vége, az anyjuk agyonnyomja)nem győztük nyugtatni, hogy minden ok, csak marháskodtunk...

na kidobom, és várom a reagálásokat

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


na közben vendégeim is voltak, hagytak itt egy kis pénzt is :wink:

látom midnenki a két évet célozza meg szobatisztává válás ügyben. sztem is akkor érik meg rá, úgy nagyjából..... nem is hiszem, hoyg amikor mondják, hoyg már hat hónaposan biliztettük (na nem lett ez a kislány sem hamarabb szobatiszta jelzem, akinek már hat hónapos korában az ágy tetején kellett csücsülnie minden reggel) vagy túl sok ideje volt az anyukának :mrgreen: csak azért, mert más indokot nem találok!

Szilbee!
Először mi is esti fürdés előtt pisiltünk (na nem mintha lenne reggeli fürdés is) és emlékszem erre az először a szobában, aztán már a fürdőben dologra, és volt olyan is, hoyg a bugyi fent maradt... most hoyg írod, nekem már kihagy az agyam....

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Judit! Nálunk ez pont azért nem műxik... mert ha a "nem" szócskát kimondom, jön a vonyítás, meg az ordítás! :lol: Esélyem sincs utána magyarázni... vagy ki se kell mondanom a nemet, ha egyik kicsit erélyesebben mondom már hiszti... Csak a szép nyugodt hang az amit elfogad... és akkor tudok neki magyarázni. És akkor is csak tömören velősen, mert többre már nincs "ideje".. rohan tovább.. De érdekes dolog ez a megengedés.. Pl. mikor nem engedtem a sütő közelébe sem, feszt ott matatott, ha nem voltam a közelben. Mióta megengedem neki, hogy segítséggel, ő tegye be a sütőbe (ami még nincs bemelegítve) a jénait... vagy mit... azóta nem lebzsel ott. :shock: :lol:
Ja és azóta úgy megy el a sütő mellett, hogy "jujujj süt! Vigyázz!" :lol: És még véletlen se teszi oda a kezét.
szilbee
 
 

 
 

Ja olyan nekünk is volt... hogy bambult és ráült a bilire kisgatyában! :lol: :lol:
szilbee
 
 


Jaj azért nálunk sem értenek meg mindent első szóra, bár én többször nem szeretek elmondani semmit sem, inkább más-más alkalommal akkor mutatok rá hajlandóságot...(én ezért sem lennék jó pedagógus minden héten megvernének a szülők, vagy a gyerekek)

a vasalótól, sütőtől tart mind a kettő, de nem mondom, hoyg lebzselnének ott, a gombokat mind a kettő imádja nyomkodni, ja és persze a sütő tükrében illegetni magukat, bár Leti még csak az összanyálazásra korlátozza effajta tevékenységét..

ja még az énkép, amit jól írtál. egyszer a spektrumon ment egy több részből álló francia sorozat, ahol többek között ezzel si foglalkoztak. úgy lehet megtudni (18 hó után), hoyg van- e már énképe, tudja, hoyg ő ő, és nem az anyjával együtt "él" ha a homlokára rakunk egy rúzs, vagy krém csíkot jó vastagon, és a tükörbe megmutatjuk saját magát. aztán ha tükröt kezdi matatni akkor még nem, de a ha az arcához nyúl, akkor már nyert ügyünk van... na mondanom sem kell, Gréti akörül volt korban, rögtön rohantunk vele a tükörhöz.... hoyg mi lett az eredmény arra már nem emlékszem, viszont arra igen, hyog többször is kikentük a gyereket...

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Hihi, sütő... hát amit tiltassz az biztos érdekesebb... tudhatnánk magunkról :wink: :lol:
Én is általában úgy "neveltem" Csongit, hogy mindig embernek néztem. A mottóm: nem hülye a gyerek, csak kicsi. Ha az ő szintjén elmagyarázod nekik a dolgokat, sokkal jobban jársz, mintha csak folyamatosan tiltasz.

Emellett én általában sok mindent megengedtem, hogy kipróbáljon és tapasztaljon meg maga. (persze nem a konektorra gondolok). Vitrinbe nem zárhatom, mindig nem lehetek mellette, inkább akkor próbálja ki ha ott vagyok.

Fanna, ráhibáztál a nyaralásra, pont most foglaltam le (ott hagytam egy csomó pénzt). Mindjárt keresek linket hozzá. A lényeg, hogy Balatofüredre megyünk. Azért tetszett meg, mert van benn medence, kinn, saját strand, és ALL INCLUSIVE, ja és 14 éven alul ingyenes! Görög falu, aqua park a közelben.
Görögbe készültünk, de messze van, drága és a szerbeknél nem biztos, hogy át akarunk utazni, így maradt a Balaton.

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Sziasztok!
Nem tudok visszaolvasni, nem tudom, kivel mi történt. elnézést kérek ezért Mindenkitől.
Nálunk fordult egyet a világ: kismama lettem. Kb. 2 hete tudom, és másfél hete vagyok kegyetlenül rosszul. Ezért nemhogy ide nem tudok jönni, a saját dolgaimmal nem haladok. Minden nap a túlélésre megy. Ja, most 7+2 vagyok, holnap megyek Dinya dokibácsihoz.
Kati
szolkata
 
 


BBJ, ez a rúzsos dolog jó :lol:

Ja és még lemaradt:

Dorka, milyen kis meglepett-érdeklődő arcot vág Szabi :lol: És hogy Te milyen csini anyuci vagy :wink: :lol:

Judit, Niki, marha jók lettek a képek! Micsoda csajszi felhozatal, aztaaa! Látom a fiúk is jól érezték magukat!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Itt a balatonfüredi link:

http://www.ibusz.hu/index.php?k|293|sho ... _Marina***

Van kedve valakinek csatlakozni? Mi június 26-július 3-ig megyünk, akkor még kedvezményes!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Valamiért nem sikerül: megpróbálom még egyszer:

http://www.ibusz.hu/index.php?k|293|sho ... _Marina***

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Áh, nem jó, na, a 6. oldal Balatonfüred, Hotel Marina

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Kata!
gratulálunk! Végre egy újabb kismama!

Hát, a továbbiakban akkor problémamentes várandósságot!

Kép


Évi!
De jó nektek, hoyg már a nyaralást tervezitek! házvásárlás?

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Kata! :mrgreen: :mrgreen:
szilbee
 
 


Kata!
Gratulálunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hát a képek nagyon jók,és én kis hülye elősször csak néztem mint Rozi a moziban hogy ezek nem is Niki gyerkőcei aztán leesett a nagy tantusz hol is láttam egy a szép kislányt :oops: :D .....ennyit az arc nemóriámról


Nyaralás nálunk elmarad,építkezünk hamarosan gőzerővel

Szabi is nagyon aranyos a képeken,én is fűsztem apát hogy menjünk de ő lovaskocsit festett :( ,ugyanis vettünk egy fogathajtó kocsit,virágosnak a leendő házikónk elé csakhogy ház nincs még láthatáron sem a de a szekeret le köll festeni :lol:

Kép

Kép
katlina
 
 


Kata!

Gratulálok, vidám, problémamentes, könnyű kismamaságot kívánok Neked!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Egyszer én is megérkezem a folytatásos történetünk következő részével :lol:

Próbálom sorbaszedni, mi minden történt velünk mostanában. Nem lesz rövid, de majd tartok eü. szüneteket :lol:

Az első fejezet legyen mondjuk a ház.

Nézelődők vannak, hogy melyik komoly, melyik nem, azt így nehéz megmondani, de hogy mekkora próbatétele a türelmemnek... :roll: Talán pont úgy feszegetik a határaimat, mint Nimi Annának :? Csak én aztán nem tudom őket a keblemhez szorítani (pedig elég méretes van :oops: ), gyöngéden megcirógatni a kis pofikájukat, hogy azért én így is szeretlek titeket... Nem, és nem. Sőt! Egyre jobban utálom őket. Talán már el sem akarom adni senkinek a házunkat. Majd ide-oda rohangálunk. Vagy mondjuk a páros napokon a 8-ban lakunk, páratlanokon az 1/b-ben.

Tegnap felhívott egy pasi. Megkérdezte, hogy van-e derítő az utcában, s közölte, szerinte öreg a 20 éves házunk és tudni akarta, miből vannak a vízvezetékek. :shock: Próbáltam nagyon kedves és bájos lenni, bár a 33. (nekem) idiótának tűnő kérdése után nagyon megörültem, amikor végre elköszönt. Ma reggel elindítottam a nagyokat az apjukkal, majd visszabújtam az álmaim közé (nagyon jó volt, faltam a képviselőfánkot, sütött a nap, valami jó pasi is volt benne, bár nem engem akart, hanem a képviselőfánkomat, de ez már annyira nem is zavart :oops: ), majd 9-kor kikászálódtam, mert 11-re kellett az OTP-be menni. Egy szál fehérneműben szemléltem a nem létező fogyásom lehetséges nyomait, amikor csöngettek. Eszembe villant, hogy vajon állítottam én órát vasárnap? Lehet, hogy már annyi az idő és apa jön értem? De nem, ő nem csöngetne! Akkor az álompasi a képviselőfánkért?! De én mindet megettem! :roll: :lol: Ja, már ébren vagyok. :shock: :oops:

Gyorsan elő egy pólót, kitekintek az ablakon, de csak óvatosan, fésűvel nem akadtam még össze, s amikor meghallom a hangot (mert utóbb láttam csak meg a pasi 165 centijét), majdnem elájultam: a tegnapi telefonos - derítős pacák. Na, nem, gondoltam, ekkorát nem tévedhetnek az álmok! Itt most valami helyes, fiatal, de mégis őszülő, 64 foggal mosolygó (minimum Olga Balázsa) egyénnek kellene állnia, kezében fánkkal...

Azt mondja az édipofa: tudja, hogy nem jelentkezett be, de most megnézhetnék (vele volt a néma neje)? Hebegek, habogok, mire közli, nem gond, 10 perc alatt elkészülök ( :shock: ) , ők azt megvárják, a rendetlenség sem gond, nem akar helyettem pakolni ( :shock: )... Egy nadrágot magamra kaptam, kettőt túrtam a frizurámban, mikor megjelenek az ajtóban, közli: ennyire nem kellett volna sietnem... :roll:

Nem részletezem, micsoda problémái voltak (pl. nem keltettem fel az Ő kedvéért Jázmint, aki az egyik szobában aludt - mikor nehezményezte, hogy azt a szobát márpedig ő mért nem nézheti meg) , majd mikor enyhén a röhögőgörcs közepén álltam a fizetési konstrukciójától, közölte, hogy akkor nekik ez így tárgytalan. Én meg közöltem, hogy viszontlátásra. :lol: Az ajtóban még megveregette a vállam ( :shock: ) és ezt mondta: ne aggódjon, nagyon szép a ház, látszik, hogy rendben van, biztos sikerül eladni... Na, erre én meg közöltem vele, hogy nem aggódom, nekünk már megvan, hogy hová költözünk, semmi okom a sietségre... :roll: :lol: Brrr... olyan ideges lettem... Pedig még ekkor indultunk csak az OTP-be... :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


A fejezet következő bekezdése az OTP... Itt most kiakadásnak és szidásnak kellene jönnie, mert másodszorra rángattak minket vissza, de az ügyintéző hölgy kedvessége, profizmusa és gyorsasága feledtette a kezdeti nehézségeket. Pont mint a kismamaság: az első és az utolsó harmad nehéz, de a közepe egészen más. Na, mi most az 5. hónap táján lehetünk, s gyanítom, ezután jön még a neheze. De azzal, hogy ma kötöttük a szerződést és nem holnap, kb. 350 ezer forintot spóroltunk :lol: Na, azt gyorsan el is költjük majd, mert egy félig-meddig idénre tervezett (persze akkor a költözés még szóba sem került) kirándulást szeretnénk megvalósítani, ha minden összejön. :lol:

Felmérték a konyhabútorosok a használt autó értékű konyhámat, kiválasztottuk hozzá a csempét (a burkolónk már nem is csodálkozott, amikor elétártam a nullfúgás vízszintesen rakott csempe és fémes díszcsík ötletemet - mondta, hogy tudta, hogy nálam ismét nem fog unatkozni - csak tudnám, ez most bók volt-e? - :oops: :lol:

Készül két csempével a fürdőszoba terv is, ha minden jól alakul, belefér egy hidromasszázs kád, egy zuhanyfülke, egy wc, egy mosdókagyló és egy törölközőszárítós radiátor is a 194*305 cm-es fürdőnkbe :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


A bemelegítés után jöhet a legfontossabb téma, a gyerkőcök :lol:

Vasárnap délután ismét Mátráztunk (ki kellett a bált gyalogolni magunkból, a sok rock and roll kevés volt :lol: ), akkor készültek ezek a képek:

Kép
Kép
Kép

És most két művészfotó - Jaimee és a párja kedvéért :wink: :lol:
Kép

Kép

Olyan mindkettő, mint egy festmény, nem?!

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Sziasztok!
A múlt héten szabi után újra dolgoztam és be kellett hozni a lemaradást, csak olvastam, de a hétvégén meg valami féle dögrováson voltam, mert fel sem bírtam kelni az ágyból, nem érdekelt semmi, de jó eü-s dolgozó révén van patika itthon így kezelésbe vettem magam, mivel a táppénzt nem engedhetem meg, mára már jobban voltam úgyhogy voltam dolgozni,igyekszem visszaolvasni és talán reagálni is fogok tudni. Rázott a hideg, de nem volt lázam, a fejem iszonyatosan fájt és a végtagjaimat húzta a görcs, nagyon pocsékul voltam.Mostmár kezd a torkom fájni és egy kicsit rekedt is vagyok.
Remélem Ti jól vagyok, végre itt a tavasz!

Kép
Kép
bmárti75
 
 


Jázmin gyönyörűen totyog, időnként rohan, akár úgy is, hogy a két kezében egy-egy cipőt visz magával a sétára - engem meg már többször hozott szívinfarktus közeli állapotba, amikor a kertben, ami enyhén lejt néhol - elindult a macska irányába :lol: Sikerült egy kis vírusos aftát összeszednie, de szerencsére nem tűnik makacsnak és fájdalmasnak, bár egy-két nap nyűgi azért volt, s kedves doktor bácsink is megnézett minket háromnaponta :lol:

A Helen Doronos angol nem jött össze, nincs 4-5 jelentkező, még érdeklődőből is csak 3 akadt - velünk együtt. Talán majd ősszel... :?

Anna elvan az oviban, kisebb - nagyobb (kérdés, kinek a szemszögéből nézzük: az óvónéniéből vagy Annáéból, mert mintha a két világ időnként teljesen különböző lenne :lol: ) hisztikkel. Azt hiszem, talán Jaimee írt Annával kapcsolatban a 3 gyerekről - azért kérdezz rá Balwinnál, milyen az, amikor Anna beindul :lol: :lol: :lol: Szerintem a legtöbben ki se néznétek belőle, hogy milyen kis virgonc :lol: És az a pergő nyelve :lol: Nem is tudom, kire ütött, elnézve, hogy lassan egy egész oldalt teleírok :oops: :lol: A legnagyobb problémánk az, hogy Zolika (aki tejfehér bőrű, szőke és szeplős), ill. Peti (aki néger, göndör fekete hajjal) közül melyikhez menjen hozzá rózsaszín és melyikhez fehér ruhában :lol:

Mint kiderült, Máté oly' annyira megverte az évfolyamát a komplex versenyben, hogy míg neki 86,5 pontja lett, a sorban utána következő kislánynak 77... :shock: :lol:

Báloztunk is a hétvégén, nem volt rossz, bár ennyire fáradtan nem tudom, mikor emntünk. Nem volt most új ruhám, így csak egy kis mellbedobásos képet teszek magamról:
Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Bili téma: szerintem mi nagyon ráérősek voltunk benne, mert mindkét nagy elmúlt 3, mire éjszaka is szobatiszta lett, viszont akkor szinte egyik napról a másikra, s utána sem nagyon adódtak balesetek.

A doktor bácsink szerint 5 éves korára kell(ene) szobatisztának lennie a gyerekeknek, addig minden belefér. Mostanában olvastam egy módszerről, amikor már az újszülöttet sem pelenkázzák, ill. egy másikat, ahol amikor már tud ülni a gyerek, onnantól ráteszik a bilire. :shock:

Az én véleményem az, hogy a szülők és a gyerek habitusától függ, ki mennyire veszi ezt az egész kérdét komolyan, mennyire türelmes a sok balesettel kapcsolatban, ill. mennyire lusta (l: mi). De a legfontosabb (és ez az én fő mottóm): egy egészséges felnőttet sem láttam még pelenkában, ill. bilivel a kezében szaladgálni (kivéve, ha anyuka az illető), és senki önéletrajzában nincs benne, hogy 12 avagy 24, netán 36 hónapos korában lett-e szobatiszta. :lol: Szóval, fő a nyugalom! Ami a gyereknek jó, az legyen jó nekünk is! Hogy a szomszéd Tónijával meg mi történt 38 éve?! Kit érdekel! :shock: :lol:

Na, most megint eldugulok egy kicsit :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Judit!

jót msoolyogtam az írásodon:-)
nálunk is volt sőt most is van hogy Gabival szoktunk birkozni s vagy egyből jön Bettike s bevéd engem s letámadja az apját vagy míg kisebb volt akkor ő is sírva fakadt. Persze elnevettük avégén de.....

Kata!

nagy nagy gratula!!!!!!!
Várom a fejleményeket szülés időpontja mekkora baba!!! mindent :-D


puszika

Kép
kbernadett
 
 


Kata!!!!

De örülök nektek!!! Nyugodt babavárást kívánunk!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Szami!

Jó, hoyg írtál magatokról!

háát, elhiszem, hoyg nem könnyű a vevőkkel nagy az isten állatkertje! Odaállítani bejelentkezés nélkül vasárnap reggel??? na az sem normális. most nekünk is volt "vendégünk" megkérdezte, hoyg melyik házban laknak X-ék... mindig az elsőbe csöngetnek be, mintha tudnom kellene....

kár, hoyg most nem indul H.D: na de majd akkor szeptemberben.

Akkor Ti si jót kirándultatok ebben a szép időben. mi is tervezünk a Mátrába egy sétát...

jobbulást Jázmin szájának....kérünk fotót a lépésekről!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Kata!

Gratulálok a sikeres fogantatáshoz. Nagyon szép hónapokat kívánok, aztán majd visszatérünk további jó kívánságokkal, baba érkezése után. :) :) :)

Szamóca!
Történeted aranyos volt, mármint ahogy összeszedted gondolatokat, hasonlatokat... Ilyen embernek nem is lenne jó eladni a házat, mert még a szerződéskötéskor is kötekedne...
Szoktam én is néha olyanokat álmodni, hogy mikor felébredek, egy darabig keveredik a valóság és az álom... Aztán persze kinevetem magam.

Szobatisztasághoz én is szeretnék hozzászólni: Bátyáméknál kislány 2 évvel idősebb Briginél. Sok mindent "tanulok" tőlük. Ott a csajszit, ha rápróbálták ültetni a bilire visított. (Ennek előzményeit nem ismerem). De ebből okulva: Amint Brigitta meg tudott ülni, onnantól kezdve néha napján üldögéltünk kicsit a bilin. Ruhástól, pelenkában. Itt a cél, az volt, hogy ne féljen a bilitől, ha eljön az ideje, akkor rá tudjam ültetni. Ugyan úgy, mint a legtöbb gyermek két évesen lett "szobatiszta", de nem idegenkedett, nem menekült tőle. Amikor eljöttnek gondoltam az időt, könnyedén ráültettem, elücsörgött rajta kicsit, és amikor eredmény is volt benne nagy volt az öröm. Lehet, hogy egyébként sem félt volna tőle, így utólag nem lehet tudni.

Katonaságról: Én is az vagyok (szerződéses tiszthelyettes). Anyagilag én jól jártam, mert mindent kihasználtam, amit csak lehetett. Voltam Szentendrén kiképzésen is, ami egy élmény volt, és jó "buli" (ástam, lőttem, robbantottam, tüzet oltottam...) Valamint arra volt jó, hogy tudjam, soha nem akarok igazi katona lenni. Nem mennék külföldre sem. Ez jó pénz, de félévig (amíg a szerződésem szól) nem jöhetek haza, pl. ha beteg a gyerekem. Bármikor, bárhova vezényelhetnek, akaratom ellenére akár külföldre is. Ha nem megyek, akkor parancsmegtagadásnak számít. Persze addig nincs veszély, amíg van elég önkéntes, aki kimegy... Ezen kívül sok olyan dolog van még, amire azt mondom, na, én inkább nem, és persze anno mikor beöltöztem mélyen hallgattak. (Minket, elég rendesen félre is vezettek). Csak a "szép dolgokat villogtatják" a leendő "ujjoncok" előtt.

Arról, én nem hallottam, hogy bárki mentesül kiképzés alól. Sorstársaim között volt 2 kisgyerekes anyuka, volt 1 gyermekét egyedül nevelő anyuka, és volt olyan is aki már járt Irakban, Afganisztánban... de nem volt papírja, arról, hogy volt "alapkiképzésen" és végig kellett csinálnia. Nevetséges volt. Voltak helyzetek, amiket jobban tudtak, mint a kiképzőink Szentendrén.

Szóval, ha valaki katona akar lenni, alaposan járjon utána a rávonatkozó jogszabályoknak. (ne csak az anyagiaknak) "alapkiképzés" most min. 3 hó, amikor csak hétvégén mehet haza, feltéve hogy nem közel lakik a kiképző helyhez, ami most Szentendre.

Erika
Kép
Kép
kné erika
 
 


Jó reggelt,



elnézést, hogy a tegnapiakra nem reagálok, én még "szűz" vagyok bilitémában....
Katlina, ez jó! Ház még csak fejben, de a ház előtti szekérke már megvan!! Valahol el kell kezdeni, igazatok van!
Esetleg holnap Höcögtető?

Szami, Niki, Judit, nagyon jók a képek, jól sikerült hétvégégről tanúskodnak!

Kata, majd este jössz, mit mondott a doki? Biztos csinál Uh-t is!
Hányra mész?

Tegnap egész nap kint voltunk, hintáztunk, sétáltunk.
Csak egy nőcike szomorított el, mikor azt mondta a kb. 6 éves lányának, hogy "Panna, gyere onnan, hadd hintázzon a kislány is..." :( Drapp és barna cuccosban volt Szabi...
Én aszittem elég fiús fiunk van....
Peti erre azt mondta, hogy miért nem mondtam, hogy "Szabika, látod milyen aranyos a bácsi meg a kisfia, hogy ideenged téged hintázni?" :oops:

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Jó reggelt!

Holnap sem lesz Höcögtető, kórházban van Szilvi meg a kisfia.

Kata: Gratulálok! Bencével is rosszul voltál?

Szami: Jók a képek, mi is tervezzük a Mátrát, ahogy Judit is írta.

Judit: Ezt a filmet én is láttam és bár a címére, ha agyonvertek sem emlékeztem volna, de ez a jelenet annyira megragadt bennem. Akkor én is elhatároztam, hogy mindent megmagyározok majd a gyerekeimnek, nem csak annyit mondok, hogy nem szabad. Még arra is emlékeztem, hogy Malacka volt a kislány.
Veszekedés: Mi szoktunk Zolival, én elég hirtelen természet vagyok. Ha bánt valami nem bírom magamban tartani. De a gyerekek előtt azért igyekszem nem ordítozni.

Ennyire teltem, Kata megint lázas volt az éjjel, viszem dokihoz. Remélem most is csak a foga.

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Szaisztok!

Húú mennyi katonánk van, de még egyik sem dobott képet magáról, pedig olyan, de oylan kíváncsi vagyok, hogy néztek ki harci díszben!

Téynleg Katáéknál láttam a férjén a fehér ünneplőt. a nőknek az miylen?

Na pedig erősen elgondolkoztam rajta, hoyg mi is elugrunk höcögni.... na de majd akkor máskor....

Niki!
Háát talán tényleg csak a foga kínozza szegényt! jaj a képeket küld már át, meg majd én is azt a temérdek mennyiségű 7 db-ot amit csináltam, átdobom :oops:

Dorka!
Ez jó volt, mármint amit apa mondott! Háát, tényleg fiús fiatok van, meg hát a szín.... bár kb két hete a csupa rózsaszínbe öltözött Letit kérdezte meg a cipész, hogy lány, mondom igen, persze, hát látom a szemén.... :shock:

Kata (szol)!
mesélj majd mit mondott Diyna dokibácsi!
és hoyg vagy rosszul, háynás, fáradékonyság.... mit mond Bence?

Kata74! neked ment pü!

na ennyi megyünk reggelizni, aztán megnézzük a kiskakas gyémánt.... a művházban de nem tom, hogy báb- ,vagy milyen előadás lesz. minden ovinak tartanak, külön időpontban....

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!
Olvasó módban vagyogatok, bár hál Istennek alig győzöm tartani a tempótokat :D
Kata! Gratulálunk! Nagyon szép hónapokat kívánok!

Gyerkőcök nagyon szépek, úgy látom, mindenki kap a jó időn, és kirándul :)

Rólunk: Dorka egyelőre eszik, alszik, nézelődik, néha nyűgösködik. 1 hét alatt 28 dkg-ot gyarapodott, már kis pufók arca van. Én vagyok kicsit megzakkanva, a sírását az első napokban kudarcként éltem meg, h. nem jól látom el, nem vagyok jó anya. A gyerekágyas osztályon egyszer vele sírtam. Kedves csecsemős nénitől kértem segítséget, mivel Babó derékig bekakilt, szobánkban csapból jéghideg víz folyt, ugyan segítene-e lemosdatni a megőrzőben v. miben? Mindezt mertem fürdés előtt 1 órával! Mire ő: hát ez a széklet ( akkor még a mekónium) nem zavarja a babát! (Aki akkor kb. 20 perce ordított.) Majd fürdetéskor lemossuk. Na hát kész voltam, nem tudom, ő ülne-e a saját sz...ában! Erre fogtam magam, bementem, eszembe jutott, van ám benn nálam textilpelus -az akkor még éppen nem folyó tej felfogására-, na azt langyos víz alá, és letörölgettem, tisztába tettem. Fürdetés 2,5 óra múlva volt, mert a csecsemős egyedül volt :roll: Jó, lehet, én is béna voltam, de hát nem azért van, h. segítsen? Mert másban éppen nem kellett. A 3 nap alatt ha 1 órát benn töltött Dorka az őrzőben, ( tusolások), sokat mondok. Egyik reggel meg is jegyezte az egyik nővér, h. "Doroti az a baba, aki észrevétlenül megöregszik nálunk, nagyon ügyes, anyukájával tölti az egész napot". Elküldöm, nehogy elszálljak.

donkoaniko
 
 


Dorka! :shock: :shock: :shock: Pedig Szabi nagyon fiús!!!! :shock: :shock: :shock: Biztos nem rakta be a kontaklencséjét... vagy csak egyszerűen gondjai vannak a szinek felismerésével! ;) :P Ó Peti jól mondta!!! :lol: :lol: Hehe... El tudomképzelni a szitut!! hehe... :lol:
szilbee
 
 


Szoptatás: nagyon szenvedek sajnos. A mellbimbóm már a kórházban feladta a harcot, annak ellenére, hogy jól kapja be Babó. Na ez is. Egyik műszakváltáskor beszól az egyik nővér: Doroti nagyon ügyesen szopizik, nincs vele gond. Mindezt úgy, h. ő nem is látta, előző nap jött oda egy szintén másik, és ő mondta, h. jól veszi be a szájába, szépen szopik. És ez úgy látszik, szájhagyomány útján terjedt. Gondolom, az leírta, ezek meg tudomásul vették, így nem volt gond velünk. Közben én a szopik elején kapaszkodtam az ágy szélébe... Meg a szobában mindenki. Egyszer mondtam az egyik kedvesebbnek látszónak, hogy nagyon fáj, mire ő: neki is fájt, ő még véres bimbóval is bírta. Hát én se azt mondtam, h. adjon tápszert! Na vettem Garmastant, az meg jól bepörkösítette, nem lett jobb. Itthon alakul a dolog, de a szopik elején csillagokat látok, amikor úgy igazán elkapja. Mondjuk kissé lapos a mellbimbóm. Azért szopizunk rendületlenül, nincs az az Isten, h. feladjam! Csak az bánt, hogy megmérgezi a szoptatásokat a fájdalom, és ahelyett, hogy öröm boldogság lenne, kezdek már rettegni előtte.
Nálatok volt ilyen?

donkoaniko
 
 


Anikó, hát a csecsemőosztály ezek szerint nem változott :?
Én is ilyen sírós voltam, hogy nem vagyok jó anya, meg nem tudom mit csináljak vele... Egyszer sírtam, és anyu megkérdezte mi a baj, én meg csak annyit tudtam mondani: neeem tuudoom :wink:
El fog múlni, csinálj nyugodtan mindent úgy, ahogy az ösztöneid mondják!

Dorka, jaj, nagyon jó volt a Peti beszólása :lol: Hagyd már, ne idegesítsd ezen magad, kit érdekel, hogy nem látott jól a néni :lol:

Szami, de jól leírtad az álomból ébredést...hm, ilyen vevőnek én sem adnám a házam...

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Anikó!
volt bizony, kitartás.. nekem a bepanthen segített, sé azt lemosni sem kell. használj tejgyűjtő kagylót, az meg szárazon tartja, hoyg ne álljon állandóan nedves helyen....
pár hét alatt rendbejön, és el is feljtheted, utána már tényleg öröm a szoptatás...

én is így voltam, amikor a bal cicire került a sor, fordultam balra, sé már bőgtem is... de csak hallkan, nehoyg a gyerek észrevegye... aztán ahoyg jöt,t el is múlt, bár az a mellem tejtermelés szempontjból nem nyújtotta a maximumot, pedig felváltva szopiztattam, nehoyg abból elapadjon....

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Anikó, biztos a mellbimbód fáj? Nem lehet, hogy a tejleadó reflex ilyen intenzív? Többen használtak itt bimbóvédőt, abban nem vagyok otthon, de lehet, hogy az segíthetne!

Évi és
Kép
csongianya
 
 


Dorka!
Holnap megyek asszonynevet csináltatni majd a jövőhéten :D
Mi mult héten jártunk így csupa kék gyerekemről megkérdezték hogy kislány :twisted: ,én visszakérdeztem hogy annak látszik????Mert akkor rózsaszínbe horom holnaptól,Ha nem tudja eldönteni akkor mért nem a nevét kérdezi meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Anikó!
Én is bőgtem a csecsemős osztályon,és nem vagy rossz anya ezen itt mindenki keresztül megy!!!

Kép

Kép
katlina
 
 


Anikó! Szintúgy, mint Te és a többiek nekem is (1. gyereknél... a 2-nál már nem..) nekem is fájt az elején a szopinál és fejésnél is... bimbóvédő akkor jó, ha a külső rész fáj, ha belül fáj (vákuumkor) vmi, azon nem sokat segít (legálábbis nálam így volt).

KisSzilvási a karomban, úgyhogy most csak ennyi... pussz
szilbee
 
 


Szió!

Anikó!
Igen...ha kívülről fáj akkor az a teendő amit a többiek mondanak. Nekem belülről fájt, majd szét repedt az egész mellem mert nem tudta kiszívni rendesen mire erre rájöttünk sajnos pár napot volt hg szégyen- nem szégyen ordítottam szoki elején fél percet és rettegtem előre tőle. Aztán vettünk rendes mellszívót, jól kiszívtam mind a két mellem vele és azután fokozatosan pár nap alatt kezdett helyreállni. És semmi praktika nem segített, sem zuhany sem borogatás csak a szívó.

Kata!
Boldog Babavárást!

Dorka!
Jól mondta az Urad!!!!!!! :oops:

fanna3
 
 



Sziasztok!

Mindjárt megpróbálok visszaolvasni. Azt szeretném kérdezni, hogy nem-e kell valakinek/kiknek 80-as Prince Oliver bodyk? Amiket múlthéten vettünk, kicsik. :cry: 6 db van, kilettek mosva, 2 db body volt belőle csak Balázson. Ha valakit érdekel írok méretet és rakok képet.

Na üdv! Olvasok.

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Engem érdekel! Képet!!! :)
szilbee
 
 


Most olvastam vissza, de rohanok is a buszhoz, megyek a bölcsibe a gyerekemért.

Szilvi! Dobok este képet.

Anikó! Én 6 hónapos koráig bimbóvédőt használtam, ha esetleg kisvül sebes a melled. Egyáltalán nem csökkent a tej mennyisége a bimbóvédőtől, azt a mesét ne vedd be. Babó még mindíg szopizik.

Na pá, este jövök.

Kata! Gratula! :wink:

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Olga,

ha Szilbeenek nem lesznek jók a bodyk, én is pályáznék rá, ha lehet... :oops:

Anikó, nemsokára könnyebb lesz, de télleg! Tudopm, hogy meg tudja keseríteni a szopikat, de kis idő múlva már élvezni fogjátok mindketten! Próbáld minél többet levegőztetni a cicit... Meg ajánlják, hogy kend be pár csepp anyatejjel. hátha....
Esetleg képet tudsz tenni Dorkáról?
A gyerekágyas storyd meg lehangoló, de valahogy nem számítottam sajna jobbra...

Vajon hogyan lehetne megszépíteni a bent töltött napokat? Miért ilyenek itt Szolnokon az osztályon?
(Költői kérdés volt.....)

Jaj, köszike a dícséreteket a képekre, elfeledtem reagálni rá, arik vagytok!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Ha Dorkáékra sem jó a body,engem is érdekel!!!!!!!

Kép

Kép
katlina
 
 


Jajj csajok nem kell nekem az összes, csak egy-két darab! Majd testvériesen megosztozunk rajta! ;) :D
szilbee
 
 


Nagyon jó volt az előadás, egy óráig tartott, szegedi színészek adták elő.. és Leti is kibírta, az uccsó 5-10 percet a gyerekek szórakoztatásával töltötte, azok meg simizték, fogdosták össze-vissza.. az óvónénik nem győzték szólongatni őket, hoyg mindjárt vége. talán elég lett volna 45 percig is tartani a végén már nagyon zizegtek a gyerekek...


Katlina!
Hát ez az! Ha nem lehet kivenni a színek alapján, vagy most nem úgy skubizod, hisz nekünk is vannak zöld, barna, kheki, kék cuccaink, akkor megkérdezem a nevét, bár mostanság lehet abból sem tudnám megmondani. :oops: de azért az a biztosabb!

Na és most valami más...
Jaj megint felháborodtam...
szoktátok nézni a vacsora csatát, vagy a hal a tortán című műsorokat? (engem Misi megfertőzött) most az előbbibe Szőke András volt a házigazda és nagyon kíváncsi voltam... az egyik vendég Horváth Éva. már az elején kijelentette, hyog ő biztos nem eszik meggyes rétest, mert feltételezi, hoyg nem édesítőszerrel készült. az előétel baconbe tekert aszalt szilva volt, és a maradékot az említett hölgy kitunkolta!!!! azt a zsírt, amit a baconből szépen kisült a kemencében a tepsibe.... ekkora képmutatást!!! és még a házilag sütött kenyérből sem volt hajlandó enni, valami fogadalom miatt, de sztem legalább valami felitta volna azt a zsírt, amit oylan édesen leküldött a pocakjába...
Imádom azokat, akik édesítővel isszák a kávét, aztán megesznek ebéd után egy kis csokikát......

fanna!
Jól vagytok? Nimi nem kapta el tőled, ugye?

Judit!
itthon vagytok már????

Akik ma orvoshoz mennek, ki ezért, ki azért, beszámolót!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ma megjött a gyed, én meg beőrültem... Szabi új nyuszója!
még a nyuszi a nagyobb
még vasárnap Tata bicaján

A Máv kórház melletti Partiban vettem, 30%-os ákcijó van egy jónéhány dologra! (Úgy jöttünk haza, mint a c...nyok... Szabi a babakocsiban, Nyuszó egy nagy fekete szemeteszsákban a babkocsi tetején - Málhás szamár hozzám képest.... :oops: )

Kép
Kép
dorkáék
 
 


jah, persze nem így bicajoztunk, csak álló bringán tettük bele, nehogy itt valami rendőrnéni olvasson minket, és jól megbüntessen, hogy felelőtlen vagyok....

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok!

Végre itt! :D
Egyszerűen képtelen vagyok mindent elolvasni. DE bepótolom. :D

Először is!

Kata!
NAgyon örülök! Problémamentes babavárást kívánok. :D

Tök jó dolgokat írtatok ezzel a tiltással a következetességgel stb kapcsolatban. Nagyon tetszik!

JUdit! Niki!

DE szépek vagytok! NAgyon klassz lehetett a kirándulás!
Irígy vagyok!!

Szamóca!

A Te történeted is nagyon érdekes volt (háznéző, otp stb) úgy olvastam mint egy érdekes könyvet amit nem lehet letenni. :D

Anikó!

Bár lehet, hogy írták a többiek de a mellbimbó szerintem nagyon sokunknak hasonló módon és sajna sokáig edződik. :( Én is hetekig szenvedtem mire már nem érezetm fájdalmat. Ahogy Te is leírtad én is csillagokat láttam , néha sírni tudtam volna, annyira fájt. Most jól megvígasztaltatlak de ez tény. :?

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


jövök még csak félek, hogy kidob

Dorka!

Az a nyuszi :D NA és ez a ,,megjött a gyed és és beőrültem" :mrgreen: már amennyire belhet őrülni ekkora összegből :D vagy :cry:

Olga!

2004 ben lettem őrmester, Szentendrén avattak

ERika!

Te is katona? :D
Ezek szerint Szentendre Neked is örök élmény marad.
Hát én se fogom elfelejteni :? reggel 5-este 8ig szívták a vérünket :evil:

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


és akkor a képek:
sajna nem volt jó a megvilágítás de majd szerzek jobbakat
Kép

Anyukám fehérben van, tudom nem nagyon látszik :(

Kép

erről a képről meg az jut eszembe, hogy mutogatni kell a leendő plasztikai sebészeknek, hogy na ez az az arc amire már ráfér az arcplasztika( mármint az enyémre)

Kép

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?