Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy!

Mire leírtam már én is elbizonytalanodtam. :D Felejtsük el. :D
"Mer engem az apukám a szomszéd utcáig is beköt." Na szóval, ez mindenkinek a saját dötése...
Én most nézegetem, ismerkedek a hordozókkal. Van egy pár ami tetszik, bár ahogy látam ezek kb. ugyanúgy néznek ki. Biztos élőben van különbség a párnázottságot vagy mittomén mit illetően, de így a neten tök egyformák. :roll:

"Én úgy voltam vele, hogy az életben nem tudnám magamnak megbocsájtani, ha azért történne valami Lillával mert spórolni akartam néhány ezrest."

Tudom hogy én károgok állandóan, de így előre lövésem sincs hogy miből vennénk 54 ezerért ülést a gyereknek, akármennyire is szeretem. Nem spórolásból, ez van, nem futja rá. Felelőtlenek lennénk ez miatt?! Lehet...

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee: nekünk sincs rá felesleges 54e-nk ("drága" fogorvosunk szépen keres rajtunk mostanság... és az én fogam még el is halasztódott), azért rohangálok mint a mérgezett egér:)) (egyébként használtan 32-33e az már korrektebb... 3 havi családi pótlék... és egy olcsó üléshez képest "csak" 10-15e a különbség)

Mondjuk mi sokat használjuk a kocsit így fel se merül, hogy ezen spóroljunk, azt viszont teljesen megértem, hogy valaki aki mondjuk 3 havonta 1* használná nem hajlandó ennyit kiadni érte... na olyankor kell megnézni, mi az ami már majdnem jót kapott vagy inkább kölcsönkérni arra a néhány alkalomra egy jót:)))) (én inkább azon szoktam meglepődni amikor van pénz drága babakocsira - ami azért csak nem veszélyes üzem- a drágább ülésre -akár használtan is- meg nincs. Persze ez is egyéni döntés, más meg azt nem érti, miért ragaszkodom ennyire mániákusan az ADAC teszthez... (gondolom jó sokan meg tényleg tiszta hülyének néznek amiatt... ).

A kagylóülésen viszont tényleg a jobbat kell megvenni mert egy kisbaba egy ütközésnél rongybabát játszik így az egyetlen dolog ami megvédi az az ülés.
Vendég

Csakegy!

Römerhez lehet kapni aranyárban pamutfrottír nyárihuzatot, de ha turizol v. börzintessz egy használt 60X120-as frottír gumislepedőt, abból kettőt is tudsz rá varrni! Beleteríted, beülteted a gyereket, kihúzgálod a szélét, filccel körbejelölöd a perem+2 centin visszahajtod, elcikkcakkolod és belefűzöl egy gatyagumit! Már csak a biztonságiövnek kell a lukakat kivágni és körbeszegni és kész is!
De az a legegyszerűbb megoldás, ha beleterítesz egy kis frottír törölközőt. :wink:

Monee!

Szerintem a gyomirtó a jó megoldás, mert a pittypang kiirthatatlan!
Csak úgy tudod irtani, h. egy hegyes, ún. kákicsoló szerszámmal gyökerestül kiszeded. A kapálás nem megoldás, mert ha a gyökérvég bennmarad, arról is kihajt! Kapálógéppel felkapált területről összegereblyézett kupacban is kihajtottak! :evil:
De már így is vesztésre állsz! Lényegében múlt ősszel el kellett volna kezdened kikákicsolni a területet és idén hóolvadástól folytatni, h. virágzás idejére tiszta legyen a kerted! Mostmár veszett fejsze nyele!
Ez a dög ugyanis a virágzást követően pár napon belül magot érlel és onnantól, h. az első kis pihebuborék megjelenik, már nincs mit tenni.
Mi évek óta küzdünk a szőlőben ellene, de teljesen reménytelen. Volt, h. a kert feléig eljutottunk, de következő évre megint tele volt!
Persze, mert a szomszédoktól is átjön!
Szerintem legközelebb a 3. gyerek 6-10 éves kora körül lesz esélyed kiirtani a pittypangot, mert 3 irtásra fellelkesített kiskorú már jelentős károkat tud okozni (szülői segítséggel) a kákicsállományban! :lol:
Úgyhogy nagycsaládra fel! :wink: :lol:

Vki kérdezte a fogmosást:
Nálunk is besztrájkol a gyerek fogmosás ügyben annó, mert úgy gondolta, h. majd Ő!
Aztán idővel nekem már nem is hagyta! :evil:
Na akkor anya visszavette az irányítást és némi erőszak árán megmosta a ded fogait.
Volt hiszti sírás-rívás, de pár nap múlva rájött, h. muszáj és magától nyitotta a száját.
Időnként azóta is előfordul, h. úgy gondolja, h. ma nem mosunk fogat, de nincs mese! Ez az a dolog, amiben nincs választási lehetősége! :evil:
Tiltakozó gyerek fogának megmosásához célszerű megtámasztani a fejét a másik kezeddel a homlokánál a fejét kicsit hátrahajtva. Így nem tudja hirtelen elkapni a fejét és nem sérti fel a fogkefe az ínyét! Meg többnyire magától ki is nyitja a száját a mozdulatra.
Ha nem is hajlandó kinyitni a száját, akkor a mutatóujjaddal a szája szélénél benyúlva a fogai mögött (h. ne tudjon megharapni!), ki tudod nyittatni vele a száját, és közben a hüvelykujjaddal az álla alatt megtámasztod. (Bal kézre vonatkoztatva a dolgot. C fogás, mint szopinál, csak most a ded szájánál alkalmazva. :lol: )
(Tudom, h. ez most sokakban előhozza a szadista fogorvos képét, de sokszor előfordul, h. muszáj belenézni egy picinek a szájába és olyankor ezek a trükkök életmentőek!
Ehhez még annyit, h. nekem is a gyakorlatban kellett megtanulnom a saját gyerekemnél, h. az idegentest eltávolításának is az a legjobb módja, ha egy hirtelen mozdulattal a mutatóujjunkkal benyúlunk a ded szájába ívesen hátra és szinte kikanalazzuk, amit éppen bevett a szájába! Ugyanis hajlamosak poénra venni a figurát és az ellenkező irányban elszaladni, ahelyett, h. kiköpnék! :twisted: )

rambóka

Anyoo!

A Concord Baboo a baby outletben most tök jó áron van. Bár nektek még nem biztos hogy képbe került a vásárlás.

Csakegy!

Hja, az örök téboly-malom, a lóvé. Bocs, ezen mindig felhúzom magam, de ez nem a Ti hibátok. Csóreszék így járnak. :cry:

A Brendon outletje pontosan melyik áruházat takarja? Annyira nem vagyok képben... A google a baby outletet dobta ki csak.

No lépek, kapálok egyet még.

Monee

Monee

monee85

Rambóka!

Bammeg... hát erre azért nem gondoltam. :oops:
Tényleg ilyen rohadék a dög?! Eddig a terület felső részéről beszéltünk gyomírtás ügyben, de lehet hogy az alsó előbb képbe fog kerülni, előb utóbb nem lesz más nálunk csak pittypang és csalán. :oops:

Utánanéztem a neten. Hát akkor kapál az öregapám... Ültetni meg azért nem tudok, mert ásni nálunk nyűgös, férfi kő hozzá. Király... Ahová meg tudnék ültetni, oda a csalán telepedett be nagy mennyiségben. Fűvet nyírni azért nem, mert a fűnyírót persze hogy nem hozta fel a férjem a pincéből... pedig tegnap vagy 10szer mondtam neki... Agrr... Hjaj... hogy miért nem vettünk összesen 100 nm telket... :roll: :lol:

Monee

Monee

monee85

Én is a legjobbat szeretném kiválasztani a lehetőségeinkből, ezért kérdezem, hogy melyik lenne nyerőbb. Sajnos egyenlőre még 15 ezret sem tudunk ilyesmire költeni, de 5000-et megér nekünk ez a Graco, ha jobb, mint a másik (ezt inygé kapnánk). Később, ha már a nagyobb kiadásokon túl leszünk, akkor valszeg úgyis beruházunk majd egy jobb típusba, addig viszont ez a 2 lehetőség van (lehet lesz még 1).
Utána néztem a Graco féle hordozóknak és úgy veszem észre, hogy jobbann dícsérik. Persze ha találtam volna hozzá tesztet, akkor azt is megnéztem volna, de hát sajna nem sikerült :(

Kép

Kép
bettica

monee: babyoutlet.hu - a Soroksári úti a Brendoné. Érdemes gyakran felnézni a honlapjukra mert ha jól láttam szépen töltik felfelé az új cuccokat.

Rambóka: a gáz csak az, hogy ami nem pamut huzatú abból a srác akivel alkudoztam 45e-ért tud csak adni (a pamutot 40e-ért adta volna újonnan) ami már csak 9e Ft különbség az original gyári pamuthuzatú üléshez képest... ha meg megveszem az anyagot akkor majdnem ugyanott tartunk (plusz nem vagyok varróművész és randa is lesz...) Lillánál anno pelenkát vagdostam ki és pakoltam az ülésbe nyáron, de annak ellenére beekcémásodott a lába:(((( (a srác most megígérte, hogy utánanéz és ha egyetlen pamutot is talál az a miénk...)

Nektek milyen az ülés fejrésze???

A Römer honlapján 2 félét találtam. Az egyik körbe peremes a másik sima párna.
Vendég

Bettica!

Ha a kettő közül kell választani, én biztos a Concordot választanám. Nem azért mert ingyen van, hanem szerintem az jobb. És ezt utána tudjátok használni, nem kell lecserélni.

Csakegy!

Köszi! :)

Monee

Monee

monee85

moneee írtam privit :wink:
Vendég

Kincs: válaszoltam is kettőt. :D

Monee

monee85

Csakegy!

Erre gondolsz?
Kép Kép

A mienknek (1. kép) nincs fejpárnája, de nem rémlik, h. hiányzott volna, mert az ülés fejrésze kétoldalt elég vastagon párnázott.

Bettica!

A Concord a nyerő! Pláne, ha ingyen van! :wink:

rambóka

Rambóka: IGEN!!! Tegnap írtam a Römernek de még nem válaszoltak.

Én nem igazán értem a dolgot. (a dilemmám az, hogy az óccsóért árult körbepárnás papírján sima Römer King Plus szerepel és a Römer (német) honlapján is csak az van -ld. TS Plus nincs rajta sehol- plusz a magyar Römer oldalán is körbepárnások a TS Plusok- és a sima lapospárnásokat akciózzák. Na de az ADAC a lapospárnást tesztelte... Na így legyen okos az ember:)))))
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, de asszem megjött. Egyik szemem sír a másik örül, hisz volt egy bivaly peteérésem- legalábbis szrintem - ráadásul spontán, és meg is jött 13, vagy 14 napos lut. fázissal. Reméelm innentől kezdve csak jobb lesz a helyzet, és javulok. A hasam rettentően fáj, görcsöl. Először azt hittem nem is jön meg mert csak rózsaszínes izé volt (bocsi) de asszem ez tényleg piri. Jó hülye vagyok mi hogy ennyire hezitálok hogy piri e vagy csak szórakozik velem? :D :roll: Szal asszem ez az 1.cn, de holnap tutira tudni fogom. :D

Most a clostin jár az agyam, hisz Tűű májusi kontrollkor akar zöld utat adni a béjbiprojektnek akár spontán, akár stimuval. Meg azon hogy májusban Tűű kontrollhoz nem lesz 3.napi eredményem mert ugye nem fog megjönni 28-30 napra. Apa annyira aranyos, hogy mikor mondtam neki clostis hezitálásom, csak annyit mondott hogy én érzem és hogy nem szeretné, ha gond lenne emiatt Tűűnél és Arnoldnál hogy nem tartom be amit mondanak. :)

Ugye ez a spontán mensi lehet javulás jele? Úgy rémlik hogy az utóbbi leletetmen rajta van hogy spontán mezesz várható de ha nem jön nem jelent még gondot.

hajni...
Budaörs

Sziasztok,

csak egy gyors helyzetjelentés: nekem még mindig nem jött meg, de már látom a jeleit, ma voltam a 32. cn-on.... szóval ebből arra lehet következtetni, hogy hiába kaptam a 14. cn-on a tüszőrepit, tuti hogy nem akkor volt a pé-m. Én mára tippeltem, hogy meg fog jönni, de ezek szerint még egy nappal arrébb van minden. És hát ha így áll a dolog, akkor mi a párommal szépen, simán lemaradatunk ebben a ciklusban a pé közeli napokról, az influenzája miatt. Hát, evvan. Majd a következő ciklusban.
Csak egy dolgot nem értek, egy dupla adag tüszőrepi Pregnil hogy a túróba nem eredményez pé-t ?? Nekem eddig pé-hez képest csontra 14 napra jött meg mindig, de még órára pontosan is. Szóval lehet hogy a closty bekavar a ciklusomba....? :? Fene érti ezt.
Na mindegy. Bocsi az önzőzésért, de most csak ennyit tudtam írni.

Hajni, sajnálom, akkor egy hajóban evezünk mi is. Majd a következő ciklusban !
zsizsik

Sziasztok!

Hűha, látom az autósülés téma jól ki lett vesézve. :wink: Viszont annál jobban elbizonytalanodtam..nem is olyan könnyű döntés, melyiket vegyük vajon? :lol:

Fogmosás: nagyon izgultam miatta, hogy Domi hogy fogja tűrni. Mázlink van, mert érdekesnek találja. Simán engedi, hogy megmossam neki, sőt ma magához ragadta az irányítást. :lol:

Kép
babancs

babancs: hehe :))) Lilla is így kezdte :)) Aztán elmúlt:))) (Rambóka meg itt röhgött amikor azzal dicsekedtem, hogy Lilla milyen szépen mossa a fogát:))))))

Azóta gyönyörűen megmossa az összes plüssállat fogát (a saját fogkeféjével) plusz az én fogamat (szigorúan a saját fogkefémmel!!!! - azt már tudja a büdös kölke, hogy melyik kefe kihez tartozik:))) ... néha úgy tesz mintha magának is mosná de persze 0 hatékonysággal... aztán ha kezünkbe vesszük az irányítást olyan sírás jön mintha ölnénk... visít, hörög, minden ami kell:) Ma kipróbáltam a Rambóka féle módszert de Lilla majdnem feljelentett a gyivinél gyerekkínzás miatt:))))))
Vendég

Pár kép a keresztelőről, a mai sétáról Héderváron, és a fogmosásról:

Kép Kép
Kép Kép
Kép

Kép
babancs

jajj de jóképű legényke ez a Domi:))))))) (és a fogát is szépen mossa:)))))) (egyébként meg le se tagadhatod:))))

(de jó lehetett Héderváron:)) Oda akarunk menni nyaralni:)))))
Vendég

Csakegy!

Gergő szerintem időnként még a láthatási jogot is megvonta volna tőlem! :twisted:
De csak az első pár nap van ilyen eszeveszett tiltakozás, utána rájött, h. nincs mese!
Ja és a lényeg, h. legalább napi 3 kajálás után meg kell mosni (mondjuk a délutáni alvás előtt és este lefektetés előtt a legfontosabb), mert akkor megszokja, h. a kajáláshoz ez is hozzá tartozik!
És a legegyszerűbb az etetőszékbe beültetve (rögtön kaja után) megmosni a fogát, ott nincs menekvés, tekergés.
Jó küzdést! Tudom, h. minimum 3 kéz kellene a dologhoz, de szerintem meg fogod tudni oldani! :twisted:

Hajni!

Sajnálom! :(
Annyira reméltem, h. most sikerrel jársz!
De legalább végre elkezdtél működni!
Premenset szeded?
Hátha neked is bejön, mert te is elég jellegzetes premenstruációs tüneteket mutatsz, lehet, h. ott is lapul egy kis látens prolaktinzavar. Nekem ez volt a 3. hónapom a Premensből.
Szerintem a Clostyval még várj ki egy-két ciklust, most olyan szépen elindult a javulás, nem biztos, h. bele kéne nyúlni!

Zsizsik!

Teszteltél?
Milyen jelek?
Én remélem, h. inkább velem evezel egy hajóban! :wink:

Babancs!

Igen így kezdődik, h. a ded magához ragadja az irányítást, aztán úgy dönt, h. megy ez neki is és onnantól nem hagyja, h. te mosd! Csak éppen a hatékonysága jóval gyengébb, mint neked! Úgyhogy ne hagyd elfajulni a helyzetet! Ha TE megmostad a fogát, UTÁNA ő is rágcsálhatja még egy kicsit a kefét, de csak és kizárólag UTÁNA!

Látom a gyertyát is meg szerette volna kaparintani! :D

rambóka

Rambóka, jelek: kb annyi, hogy szombaton majdnem összegörnyedésig görcsölt a hasam, méhem, mittudomén, mim. Elmúlt. Aztán vasárnap egész pici vér volt, de még egy betét sem "telt"be, (bocsi). Elmúlt. Aztán tegnap volt megint ugyanaz a jelenség, de még kevesebb, szinte semmi. És ma sem semmi. :shock: :shock: :shock: Tényleg nem értem. Vasárnap teszteltem, természetesen negatív. Szerintem csak a closty kavart be, de ezek szerint tisztességesen..... :?

Babancs, Domi nagyon helyes volt a kis öltönyében, nyakkendőben !
zsizsik

Sziasztok!

Köszi a dícséretet!
Ma voltam a sebésznél. Nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan időpontot tud adni a pajzsmirigy-műtétre. Április 18-án megműt, rá 2 napra haza is jöhetek. Pedig az endokrinológus szerint nem túl jók a mostani hormonértékeim, szóval érdekes, hogy mégis ilyen gyorsan elvállalt. Egy csomó vizsgálatra kell mennem műtét előtt.
Műtét után 2 hétig nem emelhetek, úgyhogy Domit csak segítséggel fogom tudni ellátni. Szép kilátások. :twisted: De legalább megszabadulok ettől a közérzetemet megkeserítő szervemtől, vagy legalábbis a nagy részétől :) ..

Kép
babancs

Lányok!
Köszönöm a napirendek leírását.
Egyelőre marad az ösztönlénykedés. Igény szerinti szopi...
Hát nem mondom, nem egyszerű.
Éjszaka durran el a csöcsöm. A gyerek négyóránként kel.
Napközben meg alig tud a gyerek kisajtolni 30-40 ml-t. Állandóan a cicin lógna. Óránként magamra csapom, mert megint enne. Akkor kiüti magát, ha bezzabant egyszerre min. 70 ml-t. De ez mostanság valamiért ritkán van.
Nem értem én ezt a tejelválasztásos dolgot! :roll:
Mindegy, még küzdünk. Addig amíg fejlődik-gyarapszik addig nem lehet gond!
Csütörtökön megyünk gyerekorvoshoz, megbeszéljük mit lehet tenni.
Eszem rendesen, iszom eleget. Kecskeruta tea, homeos bogyók, gyümölcslevek, ásványvíz. Kúrálom magam rendesen.

Most ennyi vagyok. Pusszantás Mindenkinek!
Vendég

Domi de szép!
Vendég

kavics, csak így tovább!!! igazuk volt a csajoknak annak idjén: első 6 hét: túlélés.... :lol: minden rendben lesz!!!! (ha megnyugtat nálam még ennyi tejcsi sem volt, és mégis 7 hónapos koráig szopizott!! :) )

nálunk: megvan az első lebetegedés. hörghurut :? láz nincs. tegnap éjszaka gáz volt. nem aludt. vigyorgott és játszott. és mint egy rossz tüdőbeteg hörgött. de ő ezerrel élvezte, hogy rekedt a hangja. azzal játszadozott. ah. doki írt fel antibiotikumot. azon filóztam adjam, vagy ne. ő is azt mondta, akkor ha láz vagy erősebb köhögés lesz. lett erősebb köhögés. bekevertem az antibigy ót, persze a felét kiköpte. így így jártunk. (normaflore volt itthon). aztán reggelre jobb lett minden. adtam neki még este oscillococciunumot, szerintme az erősítette fel a tünetkeet. és most el is tüntek nagyjából. ja, meg a stodalt itatom vele.de iszonyta rossz, ha beteg a gyerek :(

zsizsik, sajnálom!! el kellene menned vérvételre. mikor is mész?? ma nemtok menni, így ma nincs randink:( de bepótoljuk!!!

friss kismamik, kevésbé friss kimsmamik???

na, lépek hörgőkandúromhoz. ja, már annyira nem hörög. (pfff....de ijesztő volt!!!!!!!!!! hörögve-ugatott....)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

ja, domi iszonyat jó pasi. nagyon helyes.

Kép

dimet

Sziasztok

Csak gyorsan

Rambóka
Múltkor volt reggeli adásba fogmosásról szó...hogy gyerekfogkrémmel se lehet mosni a gyerek fogait,mert a maradandó fogakon meglátszódik,feher csikos lesz a lenyelt fogkérmtől.Igaz????Csak sima kefével vakargasam??
Köszi :)

Dimet
Válogatom a képeket,hhhúúú hogy néztem ki :shock: :lol:

Kavicska
Ügyesek vagytok! :wink:
Mikor lesz az első sétátok?

Ja április 29.re kaptam időpontot a dr.nőhöz! :)

most lépek

Csók
Vendég

Babancs
DOmi irtó helyes pasi! :)
Műtéthez egy kalappal,,remélem jobb lesz utána!!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Babancs: Tényleg szép ez a gyerek. Csak győzzétek majd lerázni, távoltartani a rajongókat :lol:
Műtéthez egy kalappal. Remélem beváltja a hozááfűzött reményeidet. Drukkolunk majd ;)

Zsizsik, Hajni: :( Majd a következő hónap! Nem feladni! Kisírni magatokat, aztán uccu neki a következő pének :)

Csajok: Köszi a hordozós hozzászólásokat! Rengeteg hasznos tanácsot írtatok, igyekszem megfogadni őket.
Bakker szédülök, folyamatosan... Megittam a kávét, ami segíteni szokott, de 2 órával később ugyanaz a helyzet. Nem értem :( Ettem is, az egész abszolút más fajta, mint a hipózás. Tanácstalan vagyok...
Nyomom magamba a Magnerotot, momentán napi 3x2-t + a kalcium tablettát, de a vádlim továbbra is görcsölget éjjel, felváltva sántítok... És a vállam/nyakam is zsibbad... Ülve, mert hogy fekve zsibbad az oké. Van még 2 és fél hónapom, hogy fogom én ezt így kibírni?
Bocsánat a sok nyafogásért, de már kezdek kész lenni...
Ja, jövő héttől nem dolgozom (11 nap szabi, majd betegszabi, és tgyás), csak otthonról fogok néha ajánlatokat irogatni egy kis plussz pénzért.

Kép

Kép
bettica

Gondolkodtam: Lehet, hogy a kevesebb folyadék miatt vagyok ennyire "kripli"? Mostanában nem tudok annyi vizet inni :roll:

Kép

Kép
bettica

Lányok!

SOS!!!
Habermann etető!

Nóri még azt a kis szopi tudományát is elfelejti az avent mellett, amit eddig tudott!!

Akármit csinálok, sajnos nem tudom szoptatni, ezen jelenleg nem tudok változtatni, főleg így, hogy a cumisüvegből "ömlik" a tej! Eszébe sincsen dolgozni a mellemen, még akkor sem, ha jönne belőle jócskán.
120-140-eket fejek két óránként, szóval nem ezzel van a gond, tejem az van dögivel, már a fagyóba is tároltam belőle.

Link, bolt címe, elérhetőség, stb, bármi jöhet!

A gépem egyelőre bekapcsolva, majd visszanézek valamikor!
Vendég

Monácska:
Hirtelen ezt dobta ki a google:

Szoptatási segédeszközök
SNS/Szoptanít, Soft cup, mellszívók, Habermann etető, kézi és elektromos mellszívók, Lactina mellszívó kölcsönzés stb.

Tiva med Kft.
Bp. III. ker. Varsa u. 14.
Tel.: 430-1240

Kép

Kép
bettica

Sőt, itt legalább tudtok válogatni:

http://www.medela.hu/

Remélem juttok valamire...

Kép

Kép
bettica

Bettica!
Barátnôm terhesen ilyen panaszokra káliumot kapott.

Lona
lona1

Bettica!
Még valami amit a neten találtam:

Az étkezéssel bevitt kálium mennyisége bizonyos esetekben fontos lehet. Nagyobb mennyiségben tartalmaznak káliumot a halételek, zöldségek (brokkoli, borsó, burgonya, paradicsom, spenót, fejessaláta) és egyes gyümölcsök (citrusfélék, alma, banán, sárgabarack).

Ha értéke a normál tartománynál alacsonyabb:
Nagyon alacsony káliumszint esetén a következő tünetek alakulhatnak ki: izomgyengeség, bélleállás, alacsony vérnyomás, izomgörcs, emelkedett vizeletmennyiség.

Ha értéke a normál tartománynál magasabb:
A magas káliumszint sokáig nem okoz tüneteket, ritkán petyhüdt végtagbénulás jelentkezik. Súlyos eseteiben hasmenés, EKG-eltérések, ritmuszavarok lépnek fel.

Mitől lehet alacsonyabb, és mit tegyünk, hogy növeljük?
Hányás, hasmenés, Cushing-szindróma (kortikoszteroid túlsúly), alkalózis (a vér pH értéke 7,45 feletti)
Kálium kiegészítő csak orvosi javaslatra szedhető.

A brokkoli szintén nem hiányozhat a várandós nő étlapjáról, mivel kiváló folsav, rost, kalcium, lutein és káliumforrás.
A kálium a vízháztartás egyensúlyát és a normális vérnyomást szabályozza.

Mitől lehet magasabb, és mit tegyünk, hogy csökkentsük?
Veseelégtelenség, hemolízis (vérsejtek szétesése), szöveti sérülés, acidózis (a vér pH-ja 7,35 érték alatt), Addison-kór (mineralokortikoid hormon hiánya)

Talán segít valamit...
lona1

Lona: köszi az infót! A dokim azt mondta kb 2 hete, hogy valószínűleg a vérnyomásom alacsony, ami sajnos igaz, örülök, ha sikerül 110-re feltornázni... A vérképem szintén 2 hete készült, teljesen rendben volt minden, még vérszegénységem sincs!
Rengeteg gyümölcsöt eszem, főleg almát és narancsot, úgy hogy remélem nem a kálium kevés...
Lehet holnap felhívom a dokim, hátha van valami ötlete... Sokáig már nem lesz ez így jó... :(

Kép

Kép
bettica

monácska én a brendonban vettem. vlt külön medelás polc és ott volt.

druuk-drukk!! az a lényeg ennyi tejed van, végül is tök mindegy miből kpaja a gyerek a tejedet, ezen ne parázz. de habermann tényleg jobb mint a cumi.

zsizsik épp kérdezni kaartam ma mi van veled. :cry:

hátha még van remény...

Kép

Kép
rejo

Luca!

mi van veled drága? sokat gondolok rád, hogy mi lett veled...írj pár sort, ha tudsz...

lányok!

nekem más ügyben kellene segítség! megvan valakinek videón, dvd-n, cd-n számítógépen valahol Az idő urai című animációs mesefilm? nagyon szeretném dominak...kedvencem volt, olyan különleges az a mese...

Kép

Kép
rejo

rejo, nekünk megvolt vhol. megkeresem. de lehet gyulán van!!
ja, a többi dvd is itt van:)

monácska, én a brebdonban nem láttam habbermant. speckó boltba keresd!!!
zsuzsimó jobban van. alig köhög. segítettek a természetes gyógymódok!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

dimet

Sziasztok!

Itten vagyok, kicsit fáradtan. Ma reggel nem tudtam elindulni dógozni, annyira görcsöltem. Úgy érzem ugrott a munkahelyem de majd meglátjuk. De! Nem vagyok űám mensi miatt elekseredve, mert képzeljétek mi törpént velem: Na szóval elmentem a nődokimhoz a rákszűrését, ami - lett. Közben az aszisztens rámnézett: Basszus maga mennyit fogyott???? Há, mondom valamicskét centiben és kgban is. asszongy látszik rendesen. Kijöt a doki és újságolta neki meg közben engem is kifaggatott. Mondom kéne 3. napra egy hormontükör, ha már ilyen szépen megjött magától és nem megvonással. Asszonyga jó ötlet sőt mi több megnézi a fészkeimet is most rögtön. Mondom menstruálok, nem baj attól még meg tudom nézni kívülről. Megnézett és ledöbbentünk: nyh: 6mm éssssssss a legjobb:MINDKÉT PETEFÉSZKEM TELJESEN TISZTA, SEHOL APRÓ CISZÁTCSKÁK! KIÜRÜLTEM A MENSIVEL!!!!!! Szóval tényleg kezdek műkni. És azt mondta a doki hogy mostmár jönni fog ez a baba.

Clostival várok, mert nem kavarok bele ebbe ami elkezdett elindulni.
Tehát nagyon happy vagyok, görcsölni már nem görcsölök annyira, elég sok betétet elfogyasztttam ma. :shock: :shock:

Szóval hajrá következő vagy az utáni vagy mittudomén melyik ciklus! :D

Bocsi hogy önzőztem de naggyon naggyon boldogságos vagyok annak ellneére hogy mensizek!

Zsizsik: neked még mennek a drukkok!!!!!

hajni...
Budaörs

A fura az, hgoy ma reggel 37,3-at mértem. :shock:

hajni...
Budaörs

Hi!
Monácska!
Tényleg mindegy miből eszik babód, szerintem ezek a segédeszközök sokat lendítenek a dolgon. Kitartást kívánok hozzá.

- nekünk a Mam (newborn) etetőcumi jött be, amikor nekem dolgom volt és apa etette itthon a csöppöt. (igaz abból megette a hajnalban fejt 100ml-t és amikor hazaértem naná, hogy kért még belőlem is.) :lol:

Kép
lara26

dimet a budaörsi brendonban biztos hogy van, én ott vettem a saját két kezemmel! :wink: :lol:

azt használod most te! az onnan van! :lol:

Kép

Kép
rejo

Basszus, nagyon rosszul vagyok. Hányingerem van és majd megfagyok. Tuti nem hipó.
Asszem elköszönök és elteszem magam, holnap úgyis durva nap lesz: félóránként-óránként betétcsere egy temetéssel egybekötve :cry: :cry:

Pussz mindenkinek

hajni...
Budaörs

ja, én az m5ös mellett lévőre gondoltam :)

én hülye......csináltam túrós muffint....kiba finom lett. soha többet nem csinálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hajni, jó pihit! rem. reggelre jobban leszel!!!

Kép

dimet

Kép április 1.

Kép

dimet

Dimet, Isten éltesse KisZsét 8 hósan!!!!Jóóóóóóó nagy már!!!!!!!!!
Vendég

bettica: a banán tele van káliummal... (csak sajna hasfogó)
Vendég

jó nagy a nyelve :lol:

csakegy, hogy vagy? mikor mész dokihoz??

Kép

dimet

őőőő... asszem 7-én megyek...

(komoly kétségeim vannak, hogy terhes vagyok-e... SEMMI tünetem... még a méhszalagok se húzódnak pedig Lillánál ilyenkor már folyamatosan olyan volt mintha meg akarna jönni... tegnap is csináltam egy tesztet, az is pozitív lett de ezek ugye bazi érzékenyek így sok értelme nem volt max. azt ellenőriztem le vele, hogy elsőre nem néztem-e félre valamit... az mondjuk vicces, hogy Lillánál ilyenkor egy széket se mertem keresztbe tenni, ma meg pl. úgy vonultam le a 4. emeletről, hogy a hátamon 2 hátizsák, a hasamon a kenguruban Lilla, a kezemben Lilla autósülése... mondjuk szép látvány lehettem:))))
Vendég

(egyébként állat jó a Zsuzsis kép:)))))))))
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?