Csakegy!
Römerhez lehet kapni aranyárban pamutfrottír nyárihuzatot, de ha turizol v. börzintessz egy használt 60X120-as frottír gumislepedőt, abból kettőt is tudsz rá varrni! Beleteríted, beülteted a gyereket, kihúzgálod a szélét, filccel körbejelölöd a perem+2 centin visszahajtod, elcikkcakkolod és belefűzöl egy gatyagumit! Már csak a biztonságiövnek kell a lukakat kivágni és körbeszegni és kész is!
De az a legegyszerűbb megoldás, ha beleterítesz egy kis frottír törölközőt.
Monee!
Szerintem a gyomirtó a jó megoldás, mert a pittypang kiirthatatlan!
Csak úgy tudod irtani, h. egy hegyes, ún. kákicsoló szerszámmal gyökerestül kiszeded. A kapálás nem megoldás, mert ha a gyökérvég bennmarad, arról is kihajt! Kapálógéppel felkapált területről összegereblyézett kupacban is kihajtottak!
De már így is vesztésre állsz! Lényegében múlt ősszel el kellett volna kezdened kikákicsolni a területet és idén hóolvadástól folytatni, h. virágzás idejére tiszta legyen a kerted! Mostmár veszett fejsze nyele!
Ez a dög ugyanis a virágzást követően pár napon belül magot érlel és onnantól, h. az első kis pihebuborék megjelenik, már nincs mit tenni.
Mi évek óta küzdünk a szőlőben ellene, de teljesen reménytelen. Volt, h. a kert feléig eljutottunk, de következő évre megint tele volt!
Persze, mert a szomszédoktól is átjön!
Szerintem legközelebb a 3. gyerek 6-10 éves kora körül lesz esélyed kiirtani a pittypangot, mert 3 irtásra fellelkesített kiskorú már jelentős károkat tud okozni (szülői segítséggel) a kákicsállományban!
Úgyhogy nagycsaládra fel!
Vki kérdezte a fogmosást:
Nálunk is besztrájkol a gyerek fogmosás ügyben annó, mert úgy gondolta, h. majd Ő!
Aztán idővel nekem már nem is hagyta!
Na akkor anya visszavette az irányítást és némi erőszak árán megmosta a ded fogait.
Volt hiszti sírás-rívás, de pár nap múlva rájött, h. muszáj és magától nyitotta a száját.
Időnként azóta is előfordul, h. úgy gondolja, h. ma nem mosunk fogat, de nincs mese! Ez az a dolog, amiben nincs választási lehetősége!
Tiltakozó gyerek fogának megmosásához célszerű megtámasztani a fejét a másik kezeddel a homlokánál a fejét kicsit hátrahajtva. Így nem tudja hirtelen elkapni a fejét és nem sérti fel a fogkefe az ínyét! Meg többnyire magától ki is nyitja a száját a mozdulatra.
Ha nem is hajlandó kinyitni a száját, akkor a mutatóujjaddal a szája szélénél benyúlva a fogai mögött (h. ne tudjon megharapni!), ki tudod nyittatni vele a száját, és közben a hüvelykujjaddal az álla alatt megtámasztod. (Bal kézre vonatkoztatva a dolgot. C fogás, mint szopinál, csak most a ded szájánál alkalmazva.
)
(Tudom, h. ez most sokakban előhozza a szadista fogorvos képét, de sokszor előfordul, h. muszáj belenézni egy picinek a szájába és olyankor ezek a trükkök életmentőek!
Ehhez még annyit, h. nekem is a gyakorlatban kellett megtanulnom a saját gyerekemnél, h. az idegentest eltávolításának is az a legjobb módja, ha egy hirtelen mozdulattal a mutatóujjunkkal benyúlunk a ded szájába ívesen hátra és szinte kikanalazzuk, amit éppen bevett a szájába! Ugyanis hajlamosak poénra venni a figurát és az ellenkező irányban elszaladni, ahelyett, h. kiköpnék!
)