Új privát üzeneted érkezett!

Bea,szívből gratulálok Nektek!!!!!
mostanra tervezték a csaszit,vagy elindlt a szülés magától???
Basszus,az a fránya köldökzsínór tekeredés!!!!! :? :?

Szllcsi,Melinda,Anett,Zituska(meg még aki kérdzete,nem emlékszem rá bocsi),Barni szalmonellája,nem volt annyira drasztikus,hasmenése szinte nem is volt,és mivel nem jött ki rajta rendessen valszeg "csak" vírushordozó,ami széklet utján terjed!!!

Lehet ,hogy játszón kaptuk el,de nem ételtől........
amíg ki nem ürül a szalmonella a Barni szerveztéből(lehet akár 6 hónap is),nem mehet addig bölcsibe,és oviba!

Zita,hogy van Márk!!!!
nagyon izgulok értetek!!!!!

Zozo,benneteket is nagyon sajnállak!!!!
Nem lehet,hogy kutyára/macskára ,vagy valamilyen fa/virág termésére,esetleg, valamilyen új mososzerre allergiás a lánykád???

Dancsi,Boldi hogy van????

Barni,most elkezdett iszonyú anyás lenni!!!!!
Csak anya,csak anya van 1000!!!! :roll:

Kép
bibi226

sziasztok!

mi még egyben. és jól. minden nap sétálunk jó nagyokat, lassan ismerem az egész Tisza partot :D , a Vadasparkot eddig is jól ismertem, mert 3 havonta mindig kimentünk állatkákat nézni. van egy csomó kisnyuszi, olyan simogatós méret (én már nem merek bemászni az állat simogatóba, de a gyerekek bizti élveznék, tessék őket vinni!!!)

pénteken voltam CTG-n , aztán vizsgálaton. aztán még egyszer vissza a CTG-re, mert vmi nem tetszett a dokinak( folyton alszik a CTG-n Hédike, pedig amúgy nagy ficánka :D ). de a második CTG-n, ahol egyfolytában ébresztgették a kölköm az már jó volt.
holnap megint és 39. hét. húúúú
szép estét és holnapra nagy sétákat mindenkinek!
toncsi

toncsi80

Sziasztok!!

Voltunk a Vadasparkba, összefutottunk Angiszegedékkel, meg Zitacicuékkal is :D Gyönyörű volt az idő!

Beszéltem Beával telefonon, már sétál, felül. Altatásban császározták, és nagyon örül, hogy túl van rajta, főleg a köldökzsinór miatt! :shock:
És akkor jutott eszembe, hogy Vius nyakán is többször át volt tekeredve a zsinór, meg 1x a testén is. Az volt a mázlink, hogy hosszú volt a zsinór és ki tudtam nyomni a babát. Mondjuk relytély, hogy a fenébe nem vették észre, hisz Beának is az utóbbi 5 napban volt 2x UH-ja, meg nekem is 2 naponta szülés előtt, de vagy 3 hétig :? :roll:
Pancserek????? :evil: :evil: áááááááááááááááááááááááááá

Én azon csodálkozok, hogy Viusnak "csak" ennyi baja van. Mondjuk ez is sok (de nagyon nagyon nagyon :cry: )

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Csajok egy kicsit kampányolni jöttem, remélem nem haragusztok meg érte! :oops:
Van egy barátnőm (osztálytársam volt 8 évig az általánosba).
1998-ban egy baleset következtében eltörött a gerince és tolószékbe került. :cry: Most őssejt-kezelésre vár, és erre gyűjt pénzt, mivel minden tartalékukat felélték az ével óta tartó ilyen-olyan terápiák, gyógytornák,kezelések....stb!
Ha van módotok aki tud segítsen Neki kérlek benneteket,akár 1000 ftal is, hisz sok kicsi sokra megy.....
Óriási az akaratereje, példakép számomra, most hétvégén voltam nála, véleményét kérdeztem Viussal kapcsolatban (az elmúlt 10 tolószékben eltöltött év után annyi dologról olvasott ami segíthet, hogy ledoktorálhatna őssejt és egyéb témakörből.. ..)szóval nagyon pozitív volt és mondta, hogy semmi sincs veszve, és öntötte belém a lelket ami nagyon jól esett!!!! Na a lényeg hogy őssejtterápiára gyűjti a pénzt, és kéri, hogy aki tud segítsen!

Itt ovashattok Róla:

http://somogyinora.tvn.hu/index.html

ceniko
Szeged

Beáéknak szívből gratulálok :)

Niki,
ha idén szeptembertől akarod vinni bölcsibe, akkor is most kell íratni, de ha jövő augusztustól, akkor is :?
Vendég

Dancsi: nekem nem ezt mondta a bölcsi vezető. Miért kéne már most beiratom, ha jövő pl augusztustól akarnám??
Egyébként beírattam nemrég szeptembertől megy bölcsibe. Nekem azzal van bajom, h februári Réka és jövő februárban lenne 2 éves és évközben nem vesznek be gyereket!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Kicsit el vagyok tévedve :roll: Eddig azt hittem, hogy Beánál csak egy érdekesség volt, hogy 5x volt rátekeredve a köldökzsinór a baba nyakára. Ezek szerint volt valami jelentősége??? Bocsi, lehet, hülyeséget kérdeze :oops:
Vendég

Sziasztok!

Én is nagyon féltem hogy ne legyen baj a köldökzsinórral nem egy ismerősöm emiatt veszítette el a babáját a 30.-35 héten.Az még kérdéses számomra is hogy ez miért nem veszik észra az UH-n

Tgenap voltunk Vadasparkban annyira szép volt az idő,a gyerekek nagyon élvezték Máté a kígyókért volt megőrülve.Egész idő alatt a motorokon ültek nem volt velük semmi baj jól érzeték magukat.Niki a gibbonra azt mondta hogy hintázik. :lol: Valahol tényleg :D

Kép
Kép
zitacicu2

Boldog névnapot Zalánnak!

Leventéhez meg gratulálok és sok boldogságot kivánok!

Melinda! Nekem is azt mondta a dokim (pedig jo UH-osnak mondják) hogy nem lehet látni ha a nyakán van a zsinor. Én sem értem, amikor 12 hetesen már nyaki redöt tudnak mérni v. amnionál látták hol van a köldökzsinor akkor egy nagy babánál nem látszik ha a nyakán lenne?? :o :o Én is ettöl féltem mert nekem is volt ismerösnek tragédiája belöle. Hát nem nyugtattak meg azzal hogy ezt elöre nem lehet tudni :(

Mi Orsival februárban kezdtük a bölcsit.

Toncsi! Kitartás, remélem nemsokára te is babázhatsz!

Zsuzsu! Irigy vagyok :lol: Az enyém még nem virágzik, én összel vettem, még nagyon kicsike.

Hefe! MI van veletek, nagyon eltüntetek!

Kinga! Kitti még mindig csudahelyes, Orsi is folyton szemüvegben lenne :)

Tegnap betettem Norbit Orsi foteljába meg sem mert mozdulni hogy érezte magasan van, és nekiálltam hajat vágni. Szerintem nagyon jo lett :D Hátul felnyirtam, felül meg rövidebb lett, majd megmutatom. Apa elöször kiakadt (igaz beszéltük levágom) de aztán neki is nagyon tetszett! Orsi már nem akar kopasz lenni most növeszti (ki tudja megint meddig) :)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Én is úgy levágnám Norbi haját de nem marad meg egyhelyben pedig már nagyon kellene....Fodrász lesz belőle!! :roll: (Ha bír vele)

Kép
Kép
zitacicu2

Csajok!
Vannak eladó fenyő bútoraink. Ha valakit érdekel,priviben beszélünk.
Vannak cipősszekrények,sarokszekrény,kihúzható kanapé ágyneműtartóval,ruhásszekrények és egy íróasztal. Olcsón adjuk,mert kellene a hely. Dobok 1 képet a sarokszekrényről meg a kihúzható ágyról.

Kép

De pici volt még itt Kitti :P

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Bibi!
Nem mentünk be a fertőzőre, bár nagyon a határon voltunk. De ugy voltunk vele, hogy tudjuk itatni, még várunk. Ma voltunk megint aháziorvosnál, székletet apa most vitte az Ántsz.hez.
Persze, hogy ez ne legyen elég, tök csunyán elkezdett köhögni a Márk, és folyik az orra is. Erre meg kaptunk antibiotikumot. :cry:
Annyira elegem van már ebből a sok betegségből!!!!!! :roll:

Beának gratula, sok boldogságot Nekik! :lol:

Szilde!
Jövö hét hétfőn fél tizre megyek előszőr CTG-re, holnap meg a Vasasba védőnőhőz. Te???? :D

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Niki,
nekem ezt mondták, hogy a bölcsi év szept-szeptig tart és ha tuti akarod, hogy legyen helye, akkor most kell beíratni, a barátnőm pl. most íratta be a kisbabáját, akit csak 2009. tavaszán-nyarán akar majd vinni

Jozsóval anno júniusban jelentkeztem szeptemberi kezdésre, mázlim volt, mert valaki visszamondta
Vendég

Zita! nagyon boldog szülinapot kivánunk MÁRNAK!!! Kistesónak mi lesz a neve?

Kinga! sikerül költözni talán? :lol:

Melinda! Mi is igy jártunk annak idején, 15 milla körül csak rom házat adtak volna v. olyan kicsi lett volna hogy hozzá kellett volna késöbb épiteni, amit miböl ha hitelböl veszem a házat?? :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

A.T. Zita!
MÁRKNAK VIDÁM SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Nálunk most balesetek voltak sajna :cry: :cry: Bence sétált Ábival tegnap, Ő ment a kerítés mellett. Egy kutya kidugta a fejét a rácsok közt és megharapta a férjem hátsóját.... A farmerének annyi, tetanusz.... szerencsére nem mély a seb. . nagy nehezen becsöngetett, de nem jött ki a tulaj. A szomszéd látta, de szomszéd ellen nem tanuskodik...... szeretem az állatokat, de iszonyatosan mérges vagyok az ilyen állattarókra!!!!!

Este meg én belerúgtam a kondigépbe. A középső ujjam bedagadt..... hurrá......

SZEBB NAPOT MINDENKINEK!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Zitus, nagyon szépek a gyerkőcök, Noémi micsoda kis husigombóc! :lol: Nem éhezik, az tuti! :lol: :wink: Boti hogy beájult, édes!

Zsuzsu, basszus, én tuti feljelentést tettem volna a helyetekben. :x Ez durva, mi van, ha nem a párod megy ott, hanem Ábel??? :shock:
Bea, mi is sok szeretettel gratulálunk Leventéhez! Sok boldsogságot, sok tejcsit!!! Remélem, mielőbb hazajöhettek, képekre én is kíváncsi vagyok!

Melinda, mi is gondolkodunk a kiköltözésben, de nem mostanában, majd pár év múlva. Ide nem akarunk tesót, így pont elférünk hárman a 3 szobás lakásban, még egy törpével szűken lennénk. Mi is környékbeli kistelepülésben gondolkodunk, én Szentmihályon találtam házat, ami most perpill árban és mindenben megfelelne. Csak nekem kellene egy jogsi először, meg egy kisautó, anélkül nem vállalom a költözést.

Köldökzsinór: ezt én sem értem, miért nem látják az uh-on??? Nekem pl a 4D azért nem lett 100 %-os, mert a kzs folyton az arca előtt volt, a képeken világosan kivehető. Amikor bent feküdtem a patológián, az uh-onmindig látszotta kzs. Amúgy meg amennyit fickándoznak a manók odabent, hiába néznék sztem, egyik percről a másikra magaköré tekerheti. :shock: :(

Gira, csuda helyesek a lánykáid! :D Pitypang nagyon találó név. :lol: Nagyon édes!

Toncsi, eszembe jutsz ám minden nap, vajon mi van veled, hogy vagy??? Üzensz majd valakinek, hogy tudjuk, mi a helyzet veled? Barbinál szülsz te is?

Zozo, durva ez az allergia, nekem is az jutott eszembe,ami Bibinek, nem lehet, hogy mosószert váltottál, esetleg nem étel, hanem légúti allergia??? Nem viszed el a csajt magánba? Aug. 1-ig megőrülsz így. :shock: :(

Enikő, utólag is boldog Zalán-napot! :lol: Helyes kis pasid van nagyon! Komoly ez a szerelés rajta! :D A csajokról is dobhatnál friss képet! Hogy állnak Bogi fogacskái?

Dancsi, rota elmúlt már?

Kép
szilcsi

Sziasztok!
csak gyors mert rohanok megyünk fejlesztőbe Viussal, csak 1 gyors kérdésem lenne :oops:

Zalán 3 napja nem akar szopizni. Eddig naponta 3-4x szopott még (csak az íze kedvéért, tehát nem volt mennyiség, de ez is valami úgy voltam vele) KB 3 napja vagy be se kapja, vagy jól megharap aztán kiköpi! :shock: Még kómás-álmosan se szopik :( Éjszaka sem. Volt már máskor is hogy nem akart pl napközben amikor sok látnivaló van, nagy a nyüzsgés, de este/éjjel/hajnalban és du az alvásidőbe akkor is elfogadta a cicit!
Van valakinek ötlete??? Nagy nehezen eljutottunk eddig szopival (ami nálam kész csoda), még nem akarnám abbahagyni! :cry:

Márkot Isten éltesse sokáig :)

ceniko
Szeged

Szia Zita!

Én most 3.-án csütörtökön megyek 9-re a Vasasba,akkor fogok majd Ctg időpontot kapni.
Elvileg kérhetném hétfőre...:):)
De te mintha azt mondtad volna,hogy a Ctg-d nem a Vasasban lesz mint nekem hanem a Klinikán??
Mondjuk ezt én gondolom,hogy nekem a Vasasban lesz,mert Hannával ott volt..,ha csak nem változott a rendszer... :shock:

Márknak boldog szülinapot!!!:)

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

És mihamarabbi gyógyulást!!!ÚÚÚtálatos betegségek...:(:(

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Mindenkinek köszi a köszöntést!

Szilde!
Én a Klinikára megyek Ctg-re! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

MÁRKNAK NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!

Csajok!

Kérdés:Málnának nem kellenek a főzelékek.Legalábbis répa ,sütőtök nem,anyatejjel sem.kihánnya és a hideg rázza tőle szegényt. Gyümölcs megy,banán a kedvenc,vilikörte,barack. Mit csináljak???Adjak egyből húsos főzik, hátha azt megeszi???
És éjjel szopi vagy víz???Mert gyerekorvos szerint éjjel nem kellene már szoptatnom,mert a gyomrának 12 óra pihire van szüksége,és a máj vese működéshez kell neki a víz!!Szerintetek???
20140113113746

Ja,és megvolt Málna első hajvágása péteken,kb 2-3 centit vágott a fodrász,nagyon jól tűrte,észre sem vette,most hátul nem lóg a nyakába,elől nem engedtem,inkább felcopfozom,hogy ne lógjon a szemébe,meg oldalt sem a kis fürtjeit.
20140113113746

Voltam ma Beánál. :) Édes ki tündérpofa Levi baba! :) De. leköltöztették a gyerekágyra (107es szoba, 3 ágyas) őket (segítettem neki pakolni), jól vannak, Bea sokkal jobban viseli a műtét utáni dolgokat mint anno, már "szalad"'. :) Levente eszik-alszik üzemmódban műxik :) tegnap 10 grammot ma már 35 grammot is szopizott. :)

Később még jövök, és reagálok. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Bea! Hatalmas gratula Levente érkezéséhez, sok boldogságot kívánok az egész családnak! Micsoda jó hírre kukkantottam be! lol: :lol: :lol:

Málnusnak és Zalánnak boldog névnapot kívánok, Boginak és Márknak pedig boldog születésnapot! :lol: :lol: :lol:

Jó sok a fotó, a gyerkőcök gyönyörűek!

Látom sok a beteg, :( sok gyógypuszi minden betegnek és lábadozónak! :) Dancsi, megint a rota? Sajnálom! :( Bölcsiből, oviból hozzák? Bibi, örülök, hogy Barnit nem viselte meg nagyon a kórház, bár a nagyon anyásság lehet, hogy attól van!

Anett! Málna még nagyon kicsi, nem baj, ha nem imádja egyből a főzelékeket! Elvileg 6 hónaposan kell elkezdeni a hozzátápit, és csak kóstolás szinten! Ha ízlik neki és eszi, akkor egyen nyugodtan, ha nem ízlik neki, még hónapokig ráér csak kóstolgatni! Ezért nem kell neki azonnal húsosat adni (asszem nem is szabad). Ha a gyümiket szereti, az nagyon jó, adj neki azt, a többit pedig rendszeresen kóstoltasd meg vele, valamit majd megszeret, valamit soha. :) Nem kell egyszerre rengeteg ízzel kisérletezni, és tényleg sokáig tarthat, még több dolgot elfogad.
Dénes kb. 2 éves koráig szopott éjjel. Szerintem ha most átszoktatod vízre Málnust éjszaka, az neked lesz könnyebbség később, de ha nem ébred túl sokszor, nem okoz gondot, és szertnéd még szoptatni éjjel, akkor nyugodtan mehet. Én még ilyet nem is hallottam, hogy 6 hónaposan nem szabadna már éjjel, egy orvostól sem. Gondolom, ha magától leáll oké, de nem működnek egyformán a babák. :)

Enikő! Talán csak szopisztrájk. Próbáld meg rendszeresen kínálni Zalánt, hátha újra elfogadja. Vagy fogzás, brutálabb fájdalommal, mint eddig? Mondjuk akkor sírna is...Persze az is lehet, ha a fő táplálék nem ciciből megy, akkor el akarja magát választani. Nagyfiú. :)

Zsuzsu! Gratulálok Tirzához, drukkolok, hogy ne növesszen kukit! Tényleg bevállalós a dokid, ha már ilyen pici korában mondta, hogy kislány! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

sziasztok!

szilcsi
kösz, hogy gondolsz ránk :) igen a Barbinál szülök (remélem). Enikő száma megvan, majd neki szólok, bár ő még nem tudja, hogy megnyeri eme nemes feladatot :lol:
én is mindig gondolok a "többi fórumosra", meg betegekre csak nem tudok névre szólóan irkálni mindenkinek pár sort. de majd belejövök.

rendben vagyunk. ma a CTG is jó volt, doki szerint a méhszáj is alakul, bár szerinte még nem szülünk. én szerettem volna holnap hajnalra(ápr1 :D )szülni. de máskor is jó lesz.
szerdán megint CTG, amire a Kajtár fog ránézni(és ahogy itt róla olvastam, nem sok mindent fogok megtudni, arról, hogy van a babám :roll: :?

tényleg. ha nem lesz a dokim, és helyettesénél szülök(Virág doktornő) akkor neki mennyi pénzt adjak? ugyanannyit, mint amit a dokimnak adnék? és mikor kell odaadni. és a szülésznőjét mikor?

olyan furi vagyok mostanában :shock: igyekszem minden baromságon megsértődni, bőgni. és közben legbelül tudom, hogy nincs is igazam, meg nem ba..ogat senki. de be nem ismerném. aztán bőgök és én kérek elnézést :shock: csak akkor mért csinálom? :? biztos a hormonok :D
szép estét
toncsi

toncsi80

Anett!

Egyetértek Zsuzsival. Azt még hozzáteszem, hogy Hajna ennyi idősen mindentől rázta a hideg, és hányt. 10 hósan kezdett gyümölcsöt enni, hálát adtam, hogy legalább azt eszi. 1 évesen már a főzelék is csúszott ;) Szóval nem félj, hogy válogatós lesz.
A szopival kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy amikor éjjel abbahagytam a szoptatást, onnantól kezdve pontosan 2 hónapig tudtam még szoptatni mindkét lányt. ROHAMOSAN lecsökkent a tejem azzal, hogy éjjel nem volt a cici kényszergetve. Ha neked nem teher éjjel felkelni, és még akarsz szoptatni egy darabig, akkor sztem még szoptasd éjjel is.
Vendég

Enikő! Az "okosak" szerint 1 éves kor alatt ez bizony szopisztrájk. :( Ezt találtam róla neked -bár tudom, nem vagy lll fun-
http://www.lll.hu/node/278
vagy nincsenek a közelben pirosbetűs ünnepek?

Anett! Csatlakozom Girához és Zsuzsihoz, semmiről nem marad le Málnus ha később eszik főzeléket.
Hányszor szopik éjjel Málna? Én 9x-i éjjeli szopinál adtam fel, és adtam vizet a kisebbikemnek, ami nem kellett neki, és átaludta az éjjelt onnantól megint (de ez nem 6 hós korában volt).
Dokitól meg érdeklődnék, baj e, ha felnőttként valaki felkel éjjel inni, vagy ez már nem szabad??? :twisted:

Szilcsi! Szentmihályon mi is kacérkodtunk (elég komolyan) egy szerkezetkész házban a Fehérpart utcában.
A saját kocsi valóban létfeltétel, hajrá jogsiszerzés. :)
Mi Doma előtt 38 m2 -en laktunk, 4- :roll: en. ez most majdnem 100

Zsuzsu! Ez nagyon durva! azért egy feljelentés én is megtennék a helyetekben.

Bibi! Fél év kell a szalmonella kiürüléséhez? :roll:

Kinga! Kitti nem eladó ugye? :lol:

Gira! Igen, egy "érdekesség" volt a kzs Beánál. Sima úton amúgy sem jött volna ki, ha esély lett volna rá, akkor sem.

Zita! Boldog szülinapot Márknak! 3 év banyek! :)

Niki! A mi bölcsinkbe vesznek fel év közben is, de idejében kell jelentkezni.
Grat a csajosz járásához! Futhatsz utána! :lol:

Toncsi! Drukk a finishhez! Azért adjál mindennap némi füstjelet! :)

Esti Bea-híradó: 75 grammot "falt be" a 2 napos kukis. :)

Velünk annyi, hogy mivel ugye Lindi a múlt héten betegség miatt nem bölcsizett, ma utálta az egészet. :( El is hoztam ebéd után, de sajna ez nem megoldás, hétfőtől újra "dolgozó nő és anya egyben" leszek csak nem címlapon
Lottiék a jövő héttől mennek úszni az ovival, holnap Játékdzsungelbe, csütin bábszínházba, nem unatkozik a szószátyár. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Márknak Boldog Szülinapot!

húúúú, annyit írtok h. követni nem tudom.
igaz nem is vagyok mostanában hmm. hogyismondjam... magamnál :)

allergia terén nagyon gáz a helyzet, már egy csomó fizetős lehetőséget megnéztem, holnap telefonálgatok.
agyrém a dolog, ahogy figyelem, a szájába vesz Pati valami műanyagot, pl. csörgő, vagy Vivi benti cipőjét( na ezen nem tudom mi nem volt jó) vörös és dagad a füle, + hólyagos lesz, csalánkiütés.

asszem holnap lesz a napja a dokicserének is, ha még elvállal minket a kiszemelt doki,

a bőrklinikán vannak jó kis allergiavizsgálatok, fizetősek, de mitbánom én.
kérdés h. gyereknek csinálják-e.
Vendég

Szilcsi,
egen, meggyógyult :)

Enikő,
sztem ne erőltesd a szopit, tudod, nekem megváltozott a nézetem róla

Anett,
Boldizsár is ilyen volt, de ő 12 hós koráig semmit nem fogadott el, mindentől kitaccsolt
egy 6 hós ha csak gyümit akar, egyen ezt, ráér
esetleg tegyél bele HA pépet, sinlacot, ha ütősebbre akarod, vagy krumplit a gyümölcshöz, előbb kisebb, majd folyamatosan nagyobb mennyiséget

éjjel: ha elvan cici nélkül és lenyugszik a víztől is, sztem ez utóbbi, igaz ez a tejed apadásához fog vezetni, de ezzel párhuzamosan jár a te nyugalmad is
fontos a cici, de sztem fontosabb vagy legalábbis ugyanannyira fontos a mama nyugalma

ha nekem lesz harmadik gyerekem, az biza az első naptól kezdve felesben fog tápot kapni, és addig fog cicizni, amíg nagyon muszáj, én 2* nagyon megszívtam már...

Boldizsár iszonyú cicis, így anyás, így én 4 éve nem alszom, 4 éve SEHOL nem voltam a gyerekek nélkül, pincsikutyaként követ mindenhová, ha eltűnök ordít, csak én etethetem itthon, öltöztethetem, stb......
hócipőm kivan
Vendég

melinda: melyik bölcsi az?
Zozo: gáz, h tényleg, ha Te nem mész utána dolgoknak, akkor az orvos le sem carja az egészet. Én is váltottam gyerekdokit ezért!!

Kép
gyanixi

Megérkeztek a Levente képek (Kutas apuka és Enikő közbenjárásával :) )

Kép

Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok.

Ideértem...pár nap után. De hétköznap bedőltem az ágyba, szombaton meg Győrben voltunk (Skoda találkozó).

Toncsi, szép a pocid.

Bea, a tiéd is formás, és Gréti milyen édes, ahogy puszilja.

Zituska, jó, hogy írod, hogy Boti bevárta a kortársait, remélem, nálunk is így lesz. Mondjuk, a magassága nem zavar, de nem szeretném, ha gurulna...
A Tiszaparti óvoda az melyik???

Sznanna, hány kilós most Nóri? A 3-as az a midi, ugye? Huh, de régen volt... Mi elég régóta diszkontpelust használunk, de abból sem jó mindegyik, nekünk a vizeletjelzős Cien és az ökopelenka vált be. Abból néha a pisi folyt ki, de a kaki szinte soha.
Nálunk a fürdetés a mai napig az én feladatom...apa csak akkor fürdet(ett), ha én nem vagyok (voltam) a közelben.

Zsuzsu, hát nálunk nincsenek már kisgyerekek, és ami azt illeti, a meglevők szüleinél nem érdeklődtem, hogy kinél, hogy volt. De a doki szerint nálunk sincs gond...és ahogy írod, mi megértjük, ő megért minket, egyelőre megpróbálok ezzel megelégedni.
Remélem, a füleddel már minden OK.
Anno nálunk apukámat harapta meg egy kutya, de akkor elintéztük az ügyet, volt a kutyusnak oltási könyve, meg is kaptuk, ha jól emlékszem. Egyébként nem értem, hogy hogy fér ki a rácsokon egy kutya feje...mert vagy nagy a köz, vagy nagyon törpe a kutya. :?

Bibi, jó, hogy otthon vagytok!
Látom, a szövege a régi, diétás hurka-kolbász. :D

Bea, szívből grautlálok nektek! Látom, Levente nagyon ügyesen szopizik! És mekkora szemei vannak...
Egyébként ki a postásotok? K.J.? Néha nálunk is van olyan, hogy nem jön fel, pedig lift is van... :o

Kármen, én a sűrűbb dolgokhoz 2-es cumit használok, nekünk BabyNova márkájú van.

Zozo, sajnálom a csajokat, mielőbbi javulást nekik!!!
Mivel a rota is egy vírus, gyakorlatilag olyan, mint a nátha. Egy változatot csak egyszer kaphatsz meg, de ha "mutálódik", akkor akárhányszor el lehet kapni. Ezért csinálnak évről évre új influenza elleni oltást pl.
Gasztrohoz no comment.

Dancsi, nagyon kijár nektek ez a rota. Az oltással is az a baj, hogy nem mindegyik ellen véd sajna.

Enikő, na később elolvastom ezt a ketogén diétás dolgot...érdekel.
Hallod, hihetetlen kispasid van, hogy már áll. És ez a szerkó!

Gira, mivel a csajaid kiköpött másai egymásnak, biztosan egyszer Hajnának is lesz olyan haja, mint Rékának. :)

Szszkinga, nagyon jók a képek, hm, nekem ez nem jutott volna eszembe, hogy a tusolóba ületessem a kölkömet...
A napszemcsiben nagyon vagány a lányod.
Huh, nem semmi ez a hemangióma...Petinek egy májfoltja van csak.

Melinda, hát szerintem csak 3D-ben igazán kivehető a köldökzsinór, legalábbis "emberi" szemnek. Én úgy gondolom, hogy az utolsó UH-n kötelező lenne ezt is megnézni...

Zitaa, Márkot Isten éltesse sokáig!

Anett, hát nekem kicsit erős, hogy este csak vizet adj neki, főleg, ha van tejed.
Ha natúrban nem kell Málnának a főzi, szerintem megpróbálhatnád husival. Mondjuk én könnyen beszélek, mert enyim gyerek gyakorlatilag mindent elsőre megevett, hagyományos értelemben vett kóstoltatás nálunk nem is volt.

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Bea: Levente nagyon édes, az utcsó képen csupa apukája :D De mintha a száján köpte volt ki, csak nincsenek úgy kisimulva a ráncai (még) mint Gergőnek :lol: :lol:
Mégeccer gratulálok, ehhez a csodaszép babához :)

Exi: nagyon édes Pedid ahogy sofőrködik! :D

Toncsi szülésznő/doki ügyben megy a prájvit!

Asszem megvan az oka, amiért nem szopik (lll irománya alapján) mivel az utóbbi időben sebesre harapta a cicimet párszor rászóltam, de hát k*****a fájt :shock: :shock: És igazából nem is rászóltam, hanem feljajdultam, hisz azért a cici érzékeny pont és ha az éles fogacskáit beleállítja..és elég gyakran beleállította :( , tehát szinte midnen szopi alkalmával!! :( Lehet hogy miattam ment el a kedve? De basszus nem bírom ki :cry: , hát nagyon fááááj! :cry: :cry: :cry:
Nemtom mi a fenét csináljak??? Még akarnám szoptatni ha partner lenne ebben, de minden szopi alatt attól rettegek mikor harap meg :cry: :cry: :cry: Áááááááááááááááááááááááááááááááá

Csajok akupunktúrás gyógyításról (lézeres) hallotatok valamit? Konkrétan epilepszia kezelés lézeres akupunktúrával...

ceniko
Szeged

Exi: Pedid=Petid :oops: (bocs nádhás vokk :lol: )

ceniko
Szeged

közben éjszaka megálmodtam h. mégsem váltunk dokit, keresek még, a kiszemelt "áldozat" nagyon jóóóóó, de nagyon körülményes, sokan vannak.
Karmen!
néztem h. ma nem ott rendel, te hová viszed őket ha kedden kell /ene menni ? megvárod a szerdát?

Niki!
mi van a nyirokcsomóddal?

van a gasztrós dokihoz magánba csüt.re időpontom, kíváncsi leszek.
amúgy nagyon jóóó a dolog, azt mondja a d.néni h. hozzá lehet gyorsan bekerülni haha, 4hónap, akkor mennyi a várakozás a többiekhez???????? (4év? )

sztem Pestre a Veres dokihoz hamarabb eljutunk, na, keresek is telószámot, és bejelentkezek.

Exi!
Peti nagyon édes.

Levente gyönyörű!
csaszi: húúú, soha többet, nagyon bátor az aki 1után vállal még1csaszit, és Soha többet.
Vendég

Dancsi!
köszi az infót a várakozásról, közben kiderült h. nekünk, majd a gy.kórházba kell, menni, ott se jobb a helyzet az biztos.
Vendég

Köszi a hsz-eket csajok,akkor várok még a főzivel,majd pár nap múlva bepróbálom újra,addig megy a gyümölcs.
Az éjjeli szopi nincs terhemre,csak attól félek amit Dancsi írt,hogy nem lesz egy nyugodt percem sem,már most nem hajlandó másnál elaludni,csak nálam és csak a karomban.Nappal,mert este apjánál alszik el,azt újszülött kora óta megszokta,de napközben csak nálam,és 2-3 óránként alszik!!!Egy darabig még megy a szopi,majd meglátom 1 hónap múlva!

Bea!

Nagyon édes kisfiad van,nekem az első képen Grétire hasonlít!

Exi!

Csadapofa Peti,nagyon helyes!
20140113113746

Sziasztok! :)
Kicsit nem jövök, és mennyit írtok!!! :D :D :D

Zalánnak utólag boldog névnapot! :D

Szintén kicsit megkésve Márknak nagyon boldog szülinapot! :D

Levente nagyon szép baba!!! :D :D
És milyen ügyesen szopizik!! :) Szépen beindult akkor a tejcsi, de jó is az!! :) nekem még mindig fájó pont az a szenvedés, ami a Klinikán volt velünk szopi-ügyben (tápszer-nem indult a tejcsi)

Enikő :)
Ír vmi megoldást a problémára az lll?
Anno Boti így választotta el magát - de nálunk semmi ilyen rászólásos dolog nem volt - igaz, akkor már elmúlt 1 éves.

Anett :)
Nem ragozom, de sztem se kell sietni a főzivel, meg nem adnék éjjel vizet szopi helyett, ha nem ébred sűrűn. Viszont ha soxor kelne, akkor már meggondolnám.
Figyu, Te hogy szeded a MoreMilket?

Zozo :)
Bakker, ami veletek is történik! :shock:
Remélem, ezzel a sok utánajárással legalább kiderül, hogy mire ennyire alergiás Pati!
Vivinek is jobbulást!

Karmen :)
Én a MaM Ultivent X-es cumiját használtam, meg használom Botinak a tápihoz!

Exi :)
Peti nagyon helyes! :D
Tuti bevárja majd a többieket kiló ügyben ne izgulj!
Botinak jó evőkéje van, mégse hízott már jó ideje, ingadozik a súlya 15 és 15,5 kiló között! Inkább sokat nyúlt, az elmúlt 2-3 hónapban.
A Tiszaparti ovi az asztmás ovi Újszegeden, az Alsókikötő soron.

Zita :)
Remélem, Márk jobban van!!
Hú, anyám, Te is közeledsz a finishez! :)

Holnap jön a dokinéni, elvileg beoltják mindkét gyerekemet.
Boti az influenza elleninek kapja a 2. oltását (eddig a betegségek miatt nem tudtuk beadni, de ha nem kapja meg most, akkor jövőre megint 2 szuri kéne..)
Noémi a 2 hós oltást kapná, meg a Rota elleni védőlöttyöt, de még mindig folyik a nózija. Igaz, már nem vészes, de nem tudom, így megkaphatja-e az oltásokat.

Kép
Kép
zituska28

Anett! Norbi még mindig szopizik éjjel 1-2x. Én Orsinál is az éjszakai volt az utolsó amit elhagytam amikor elválasztottam. Fözeléket Orsi evett csak nem többet mint 2 pici kanállal. Én is azt hittem sosem jutunk el odáig egyen többet de ahogy nött javult

Zozo! Ha kedden kell menni akkor kiviszem hozzá Hattyasra, ott még jobb mert szinte senki nincs, talán 1 embert kell várni, szoval ha tudom menni kell és nem sürgös akkor inkább viszem kedden mint hétfön v. szerdán :D .

Levente nagyon helyes kispasi, köszönjük a képeket! És szuper hogy már ilyen jó az étvágya is!

Dancsi! Orsi 2 évesen még nagyon anyás volt, logott rajtam, igaz már nem szopizott akkor de a bölcsi ezen idövel sokat javitott, egyre önállóbb lett. Szerintem Botinál is javulni fog a helyzet! Te mikor kezdesz dolgozni v. már el is kezdted?

Melinda! elhiszem nincs nagy kedved melozni :( MI eleve Mihálytelekre akartunk kimenni, de ott nem kaptunk csak romot v. tul drága lett volna ami megfelelt volna. 2 évig probálkoztunk végül Mórahalom lett igy. De mivel nekem a szüleim bent laknak igy a gyerekek bármikor tudnak majd ott aludni (akár külön lakrészen is) ha bulizni kezdenek. Vagy ha másnap tul korán kezdödik a suli akkor is maradhatnak elötte este bent szoval nem olyan rossz a helyzet igy.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Niki! Vitéz utcai bölcsi.

Karmen! Hála Istennek, nálunk is 4 nagyszülő mobilizálható, főleg akkor ha az unokákról van szó. :)

Beának teli van a hócipője a csecsemősökkel. :( Iszonyat ami művelnek. :twisted:
De épp most kaptam az sms-t:" ma 3-kor megyünk haza, ha minden igaz, Levente egészséges, erős baba"
Bea meg egy tejcsárda. :)

Exi! Nagyon édes Peti! Milyen a meló? nem is írtad még.

Zituska! 15-15,5 kiló és nem hízik, nem viccelj már. :lol:
Beának első nap, amikor 10 grammot már szopizott Levi, azt mondták, muszáj a táp-pótlás, mert éhes a baba

Zozo! Nagyon drukkolok, hogy kiderüljön mi van Patival, ez szörnyű lehet.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen,
ha megdobsz egy mail címmel, küldök képeket, ide nem teszem fel
Vendég

Bea!

Jaj de jó, hogy mentek haza!!! Sokat gondoltam rád pont a csecsemősök miatt :evil: Remélem Levente sem kap el semmit!
Az egyik barátnőm 10-én szült, mire hazamentek teli lett iszonyú csúnya pattanásokkal a gyerek. Elvitte a gyerekdokihoz, aki bosszankodva legyintett, hogy minden gyereket így hoznak ki a Klinikáról... valami fertőzés terjedt el :evil: Antibiotikummal indítottak :( :( :( Jaj Nekem, meséljen valaki valami szépet és jót a Klinikáról, mert a rémhíreket már feldolgozni sem bírom :(
Vendég

Zozo: köszi kérdésed, még jelentem mindig ott van, bár elég kicsi. Pont a múlthéten voltam megint dokiknál miatta, mert idegesít,, nem múlik el. Végre csináltak fogászaton panoráma röntgent, nem találtak semmit, voltam fül-orr-gégén, ott sem találtak semmit, ott azt mondták valakinek alapból ekkora. Látta rajtama dokinő, teljesen ki vagyok miatta, ezért mondta, h ír egy beutalót nyaki uh-ra, ott megnézik. Hétfőn megyek, izgulok is, megint a hétvégén annyit nyomkodtam, h beduzzadt és fájt is, most nem bántom, Kíváncsi leszek mit mondanak, szoríts, h ne legyen gáz!
Neked elmúlt teljesen v picit érezhető? Nekem kb borsónyi!!
Melinda: köszi az infót!
Enikő: nekem is volt a szopi vége felé, h harapdált Réka, én is rászoltam, volt, h el is görbítette a száját, pedig nem kiabáltam rá, aztán megsimogattam és mondtam, h ez fáj. Nekem is véresre harapta. Mondjuk nekm pár hétre rá meg is jött a mensim. Most meg már 2 hete nem szopizik!!

Kép
gyanixi

Melinda :)
Nem panaszként írtam, hogy nem hízik, csak Exinek megnyugtatásképp! :wink: Én tök elégedett vagyok, mert a lényeg, hogy eszik - annyit, amennyi jól esik neki. Ez néha több, néha csak 2 falat - egészséges, jókedvű ...és szééééééééép :oops: :lol: 8)

De jó, hogy Beáék mennek haza!! A fene egye meg a csecsemősöket! :evil: :evil: Tápszer miatt is, meg egyébként is....

Gira :)
Nincs más választás, jól fel kell vértezned magad, és túlélni azt a pár napot... :(

Kép
Kép
zituska28

Zitus!

Asszem 2 x 1 szemet kaptam be,de most az Urticát nyomom,már több hónapja,h a More Milket szedtem.
De nem annyit,ami a dobozon van írva,mert akkor 2 hét alatt elfogy az egész!Meg a szopisteát is ittam!

Gira!

Nekem nem volt bajom a klinikán,de szépet azért nem írok róla.A csecsemősök velem kedvesek voltak,szinte kivátel nélkül,semmit nem tudtam,külön kijöttek megmutatni mit hogy kell,pelusozni,szoptatni,3 nap mindegyiktől megkérdeztem szinte,h kell mellre tenni,és mind adott vmi ötletet.Éjjel is segítettek,fejni is,mindent.Adtak pótlást,de nme sokat és én nem bántam,mert nem tudtam igazán,hogy mi van,lehet most már zavarna.
20140113113746

Anett :)
ahham, pont ezért kérdeztem...olyan gyorsan elfogy, és olyan drága. Én most 3x1-et szedek.

Csajok!
Eladnám ezt a bébi tornáztatónkat, mert van másik!
Még anno Botinak vettem, 11000-ért, odaadnám 5000-ért!
Semmi hibája nincs, keveset használtuk, tiszta!

Kép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Ma délelőtt kimozdultunk kicsit, bent voltunk a párom munkahelyén egy órát. Ma megint nemalvós napunk van. :roll: Bár eddig nem volt nagy hiszti, kopp-kopp.
Kicsit izgulok az este miatt, ha Lali elaludt, elmegyek a szotéba 2 óra hosszára, zsűrizni fogok egy szépségversenyen. Keresztanyukája vigyáz Lalira, remélem, nem fog felébredni és észre sem veszi, hogy nem vagyunk itthon.

Zitus, Lali is kicsit orrfolyós volt még a 2 hós szurka előtt, ő simán megkapta, mondjuk addigra már nem köhögött-szörcsögött. Mi csütörtökön megyünk tanácsadásra, akkor kapjuk a 3 hós szurit. Kicsit félek, hogy én fogok jobban bőgni. :oops:

Anett, szerintem sem baj, hogy nem eszik Málna főzit. Lesz még ideje hozzászokni! Ne erőltesd, add azt, amit megeszik. Víz: én nem adnék neki a helyedben, ha neked nem gond, szoptasd éjjel is. Alvás: Lali néha elalszik az apja kezében, de csak ritkán és ha hurcolássza a popóját. Én szoktam altatni, napközben sikertelenül legtöbbször, este pedig összebújós szopi van, már álmában szoktam letenni a kiságyába. Nappal nem tudom, mért nem műxik ez, próbáltam az esti mintájára altatni, de nem sikerül. Ha elalszik, ált. magától a hordozóban.

Bea, szuper, hogy ilyen szépen gyógyulsz, és már mehettek is haza! Leventének nem semmi étvágya van! :shock: :D Tök jó, hogy már van tejcsid! :D Nagyon szép, formás babád van!

Dancsi, végre valami jó hír rólatok. :D Megkérdezhetem, mi volt a rossz tapasztalatod a szopival? Jöhet priviben is.
(Én a kezdeti nehézségek után most már imádok szoptatni, nem is tudom, mi lesz, ha már nem szopizik Lali. :(

Zozo, jó kis macera. :( Remélem, gyorsan kiderül, mitől ilyen allergiás Pati.

Furán érzem magam. Szédülök, remeg a kezem. :shock: Mintha leesett volna a vérnyomásom, de olyan, mint máskor (106/69). Pedig ettem is, meg bekaptam egy kocka csokit, hátha vércukor. :?

Csajok, nektek szülés után mikor jött meg először? Mikorra rendeződött a ciklusotok? (Nekem még nem volt azóta mensim, tegnap volt egy éve, hogy utoljára megvolt... :shock: )

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Nekem Rékával kb olyan 4 héttel a szülés után megjött... ugye az nem 100%, hogy az volt, de erre rá 4 hétre újra megjött... ezért gondolom, hogy az is az volt.
Hajnával 2 hónappal a szülés után jött meg, de ahogy én tudom ha szoptatsz, akkor 13 hónap az átlag, hogy nem jön meg. Én kicsit se kaptam ebből a mázliból :( Túl termékeny a szervezetem :lol:
Vendég

Anett, Zituska!

Köszi a bíztatást ;) Reménykedek, hogy ha úgy lesz, mint Hajnával, hogy már másnap ömlött a tejcsi, akkor nem fog kapni pótlást.
Azt nem tudjátok, hogy ha a szobatársak tiltakoznak, hogy kint legyen velem a baba, akkor köteles vagyok beadni? (Mert ugye a eü törvényben a rooming-in-nél az van, hogy "ha senkit sem zavarok ezzel".
Vendég

Szilcsi! Lottival 7 hós korában jött meg, Lindivel alig 3 hósan. Erre sajna nincs aranyszabály. Full szopi mellett is megjöhet korán (lsd Lindi), meg fordítva is (Lotti).

Gira! Én a rooming-in esetében abból indulok ki, hogy az anya és a gyermek érdekét az együttes elhelyezés szolgálja, és a törvények szerint a kiskorú gyermeknek joga van ahhoz, hogy anyja akár egész nap vele lehessen. Innentől kezdve meg a szobatársak nyaljanak sót.
Amúgy meg azonkívül amit írt Zitus, hogy felvértezed magad, nem tudsz mást tenni a klinikán, ez van, ezt kell "szeretni".

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?