Új privát üzeneted érkezett!

Monácska!
Nagyon szép történet, köszönjük!Ezzel a kis tündérrel pedig tényleg nem lehet betelni!Újra és újra megnézem, olyan formás, gyönyörű!

Kép
Kép
zazzy

ovábbítom:
Anyukák figyelmébe ajánlom ezt a pár sort FONTOS!
"Egy anyuka a 2 éves gyerekével várta a nagyobbat márc.20-án az Érdi úti iskola (XI.ker) előtt. Egy román rendszámú Merci megállt mellette, egy férfi kiszállt és útbaigazítást kért, majd visszaült. A még nyitott kocsiajtón át a gyereknek egy csokit nyújtva akarta megköszönni a segítséget, amikor a gyereket berántotta az autóba, az anyuka kis huza vona után visszarántotta, végül nála marad a gyerek. A kocsi elindult, de a férfi visszaszólt, hogy "úgyis elviszem". Anyuka a rendszámot megjegyezte.

A rendőségen kiderült, hogy a rendszám egy román Dacia rendszáma volt, nem a Mercedesé. A rendőrök elmondták, hogy az elmúlt 2 hónapban 17 kisgyereket vittek el így, nyomtalanul. A csokiban valószínűleg nyugtató lehet, azonnal kiviszik őket az országból, az egész utat átalusszák. Nem bíztatták a szülőket, azt mondták biztosan nem lett volna meg, ha elvitték volna. Óvodáknál, iskoláknál, játszótereknél, bevásárlóközpontoknál vadásznak.

Nem értem miért nem lehet erről a hírekben hallani?

Ha Téged nem is érint közvetlenül, kérlek, hogy küldd tovább másnak talán hasznára lehet!!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Monácska!

Nagyon szépen leírtad a szüléstörténetedet! Átéltem minden mozzanatát, még akkor is, ha én nem így szültem. Biztos nagy élmény volt, kivéve azt a hasbakönyöklést..én sem bírtam volna ezt az erőszakosságot. A doki gondolom biztosra akart menni és gyorsan túllenni rajta igaz? Eléggé meg tudja rontani ez a természetességet és a dolog szépségét.
A kellemetlenségért cserébe ott van az édes, kis formás lánykátok. :) :wink:

Koriági!

Nem lehet, hogy ez a tápszer nem elég tápláló már?
Én nem szerettem a HA-s tápszert, sőt az 1eset is hamar leváltottam 2-re. Hipp 2-t evett Domi kb. 5 hónapos korától. Táplálóbb, finomabbb, boltban is kapható. Aztán mivel elég sokat bukott írattam Nutrilont meg mindenféle bukás elleni tápszereket, már nem bukik.

Rejo!

Nálunk is a cumicsipesz ott figyelget Domi pizsamáján éjszaka. Nagy cumis a kissrác. Vizet hiába adnék neki. Olyan hevesen utasítja el a vizet, akárhányszor csak próbálom megitatni vele, hogy még meg is ver. :lol: Úgy kell beleerőszakolni. Gyakorlatilag a tápszeren kívül (abból jó 3 dl-t) nem iszik semmit. Gyümölcsléből esetleg egy kicsit, vagy ha beleerőszakolom a vizet. Míg "kisebb" volt sokkal többet ivott. Képes úgy megenni egy komplett ebédet, hogy semmit sem iszik hozzá..

Ezoterike!

Nem azért írtam ám le a módszeremet, hogy ez ilyen példaértékű legyen. :lol: Távol áll tőlem, hogy ráerőltessem bárkire. Nálunk ez így vált be, más gyerek meg máshoz szokott, más jellem.
Én olvastam a Suttogót, valószínű hatott is rám a katonás módszere. Mondjuk nálunk nem volt ilyen egy órás sírás, inkább csak felsírások-nyavalygások, panaszok az irányban hogy jó lenne ha felkelnék hozzá, ha ehetne-ihatna.
A Suttogó elve ha jól emlékszem a fokozatosság. Nem azonnal kínok között kiszenvedve kell leszoktatni az éjszakai kelésről a gyereket, hanem az ő igényeihez igazodva.
Nálam volt hogy kényelemből-fáradtságból nem mentem már át hozzá, aztán valahogy lenyugtatta magát és elaludt.
Fűtés: Domi is kitakarózik, sőt gyanítom hogy utálja a takarót- vagy melege van. Sajnos pont mellette van a radiátor, sokszor tanácstalan vagyok, fűtsek-e vagy sem. Szoktam nézni a légzésfigyelőn hány fok van a szobájában. A dr.nő és a gyógytornászok szerint a gyereknek a 23 fok az ideális. Csak ugye ha az ember alszik, jobban fázik. A hálózsákot meg nem bírná, az biztos..Jön megy az ágyban egész éjjel, reggel általában megfordulva, a takaró tetején találom meg. :lol:
Én azért sem bírnám az egy ágyban alvást, mert úgy érzem sosem tudnám magam kipihenni. Ha állandóan ott van egy késztetés bennem, hogy figyeljem ki van takarózva meg hasonlók, úgy nincs nyugodt éjszaka. Amúgy még egyszer sem fázott meg a kitakarózás miatt, az más kérdés ha felébred amiatt, hogy fázik, akkor nem tudom mi van - nálunk nincs ilyen.
Te hogy bírod? Vagy így kényelmesebb? Vagy csak félted a megfázástól?

rólunk: holnap keresztelő. Öltöny-csokornyakkendő bekészítve. :) Jó fáradt vagyok, fáj a hasam is, reggel megjött a mensim bár nem hívta senki sem. :twisted:
Ma voltam fodrásznál (1,5 év után :D ), olyan tinis-fruskásra megtépte a fodrász a hajamat, csak pislogok mint a kiszántott vakond. :D Akart ilyen belógó farkincákat nyesni a szemem elé, arról rövid úton lebeszéltem. Mondom neki én már túl öreg és vak vagyok ehhez, hogy fél szemmel lássak csak. :lol:

Kép
babancs

Monácska, nagyon szépen írtad meg a történeted. Egyet nem értek, ezek az orvosok mi a fenének csinálják ezt az erőszakos beavatkozást, ha egyszer a szülés szépen halad ??? :twisted:
Komolyan, még az ujja nyomai is a hasadon maradtak.... basszus. :twisted:
Nóri egyszerűen gyönyörű !!!!!!! Kifejezetten irigy vagyok, én is ilyen lánykát szeretnék még egyszer !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
zsizsik

Sziasztok!

Azon tűnöcdtem el, hogy melyik hőt írjam ma be merthogy én hülye kétszer is mértem: reggeel 4:50kor felébredtem hogy pisilni kell és reflexszerűen dugtam a hőmérőt, még meg is néztem: 36,7. Aztán reggel 8kor is mértem mert elfelejtettem hogy már megvolt, megint kidobott az ágy, ami mostanában elég soxor előfordul azokon a napokon mikor alhatnék még:36,9
Most akkor melyik a jó?

Egyébként nem fogok elkeseredeni ha jön piri, persze nem lesz jó érzés, de annak is nagyon örülök, hogy ilyen brutál érésem volt. Ez számomra meglepő és hihetetlen. Lehet elkezdtem működni?????

Ha meg megjön akkor elkezdhetek azon agyalni hogyí beszedjem e a clostit amit Arnold doki mondott és írt fel.

:?

Monácska: szüléstörit köszi, meredtem olvastam végig és azt hittem hogy ez majd elveszi a kedvem a szüléstől. De nem. Énisénis akarom! :D Tudtam én hogy ügyes vagy! Na meg persze Nóri baba is.

Huh lányok, én ma úgy de úgy összevesztem a sógornőmmel, hogy ihaj. Régóta bennem volt jópár dolog és ma kijött. De szerencsére okosabb voltam és a végén már annyit mondtam, hogy most hagyjuk abba még mielőtt olyanokat is mondanék amiket később nagyon megbánnék. Persze azért volt egy-két olyan beszólás mindkét oldalról.......Annyi haszna azért volt hogy itt voltak, hogy babáztam egy nagyon jót. Szinte rajtam csüngött az 1 éves kiscsaj. :oops: :roll: :oops:

Mostmeg asszem eltépek alunni mert jön a szokásos leborulok a székről mert elalszom. :shock:

hajni...
Budaörs

Rambóka!
Nem semmi, ahogy lapítottál!
Gratulálok!

Monee!
Nórinak nagyon jól áll a fülbevaló!
A köldöke gyönyör? szerintem!
lona1

Zazzy: ez itt egy laptető? jól látok! akkor varázsolok neked egy babát ebben a ciklusban, okés??? :D

hajni...
Budaörs

Monácska: Minden jó ha jó a vége :))) Gratulálok :) Szerintem büszke lehetsz magatokra:)))))))
Vendég

Hogy vagy Csakegy Kismami-Anyuci?

hajni...
Budaörs

Hun van mindenki? Mikor itten vagyok, mert Apa éppen tv-zik Én a robot cíművel, akkor senkisenem nincsen itten. :( Én lenni szomi.

hajni...
Budaörs

hajni: hehe :)) Most nagy a szád mert per pillanat te vagy itt a következő kismam-jelölt :))) (én bizony már rég teszteltem volna a helyedben... de ha szereted az izgalmat akkor várj nyugodtan keddig:)))))

(nálam 0 terhességi tünet, a hányingerem hála a jó égnek a múlté, még menzis görcseim sincsenek amik Lillánál folyamatosan voltak... na nem mintha bánnám:)
Vendég

[quote="csakegy"]hajni: hehe :)) Most nagy a szád mert per pillanat te vagy itt a következő kismam-jelölt :)))

Hihi ez tetszik! :lol: 8)

hajni...
Budaörs

Már ma is hezitáltam a budin hogy lőjek e egy tesztet, de aztán nem volt lelkierőm felnyúlni a polcra..... :)

hajni...
Budaörs

Rambóka
Most láttam, hogy sikerült! Gratulálok!!!
gtünde

Hajni!
Te már minden tünetet produkálsz!(cicifájás, görcsölgetés, pisilés, aludhatnék) :shock: Mostmár tényleg csak egy zebrás teszt kell! :wink:
Elfogadom a varázslást! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Hajni???? Muti mit pisiltél ;)

Monácska: Egyszerűen annyira szépen leírtad a törit, hogy majdnem sírtama végén a meghatódottságtól. Ismét gratulálok a gyönyörű kislányhoz és köszönjük, hogy megosztottad velünk a szülésed :)

Csakegy: Te is kezded? :D Hamarosan majd jobbnál jobb ötleteket találhatsz ki az érdeklődő ismerősöknek, hogy miért szeretnél mindig aludni és mitől vannak a reggeli rosszulléteid :) Kívánom, hogy csak annyi legyen, mint nekem volt ;)

Tegnap voltunk barátnőméknél, ahol egy 9 hónapos nagyfiúval tölthettük a délutánt. Kaptunk ismét egy kis ízelítőt a gyermeknevelés rejtejlmeiből ;) Jó érzés volt látni a párom, ahogy beleveti magát gyerekkel való foglalkozásba. Még hogy ő nem érett egy gyerek felneveléséhez :roll: 2-3 éve mondogatta, hogy ő tuti, hogy még 40 éves koráig sem lesz alkalmas ilyesmire... Aztán tessék. (Most meg az apja kerget őrületbe ezzel a kijelentésével... :shock: Hol hagyta a szemét?)
Persze kaptunk rengeteg cuccot, bár egy részét még nem hoztuk el, mert csak szerdán utaznak haza írországba és még 1-2 dolgot használnak (pl hordozó), de aztán azokat is meg fogjuk kapni... momentán ezeket a cuccokat sem tudom hova tenni... :roll:

Este meg mentünk pókerezni a barátokkal. Volt vagy éjfél, mire ágyba kerültünk :) Persze mi már 10 körül le akartunk lépni, gondoltuk megjátszunk minden sz.r lapo, hogy elvesszük a zsetonokat, naná hogy akkor nyertük a legtöbbet :D Másfél órába telt, mire sikerült mindent elveszteni tisztességesen :)

No, felébredt emberem, lassan lehet kezdeni a takarítást :(

Kép

Kép
bettica

Jó reggelt,sziasztok!

Mona élmény volt olvasni a szüléstörid!
Köszi!
Köszi a reagálást a szülőszobára is, de a sokkoló alatt nem a félelmet értettem, bár kicsi izgalom van bennem/ünk de azt hiszem ez egészséges. Tudom,hogy fejben és szívben dőlnek el a dolgok. Én a szülőszobát képzeltem kényelmesnek és barátságosnak (bár van egy egyágyas,és ha nem lesznek benne akkor választhatjuk azt is) egy nagy sivár szobában két keskeny vizsgáló ágy (paravánnal elválasztva) és nagy műtős lámpa szemben..ez volt furi, sztem még én is leeshetek az ágyról pedig nem nagy csomó vagyok....na jó csak pár nyomást kell kibírni ott,de nem ilyennek képzeltem.A vajúdó az türhető. A gyermekágyas rész pedig tökéletes.

kellemes vasárnapot!
Vendég

Sziasztok!

Bettica!
Párod akkor nagyon ügyi, hogy már így előtte belerázódik a gyerekkel való foglalkozásba.Még egy-két ilyen, és tiszta profi lesz, mire megszületik a Tiétek.

Babancs!
Tudom, hogy nem azért írtad le, én viszont pont azért kérdeztem, hogy mit tudok hasznosítani abból, ami leírtok.
Közben olvastam a neten, hogy pont ilyen 8 hónapos kor körül van ún. "szeparációs szorongás", ami majd elmúlik 10-11 hónapos korra.Na, addig kell kibírni, aztán jöhet a következő gond :lol:

Csajok, még egy körkérdés:

Kinek hány hónapos korban kezdett el a csemetéje ülni, ill. mászni?????????????????????

Gergő most múlt 8 hónapos, és se nem mászik (utál hason lenni,egy-két perc múlva felhergeli magát és üvölt), és utálja azt is, ha megpróbálom ültetni, akkor meg elborul, mint a krumpliszsák, és ismét felhergeli magát.
Az tetszik neki, ha megfogom a hónaljánál, és vezetgetem a földön, persze összevissza lépeget, de akkor is azt szereti, csak azt meg egyszerre nem tudom sokáig, mert a derekam mindjárt megfájdul.Na meg gondolom, nem a járással kéne kezdeni, hanem az üléssel, mászással....
ezoterike

Ja, Hajni, csinálj már egy tesztet, légyszi!!

Most úgy is babaeső van :D :D

(És miért veszekedtél sógórnőddel ?? Kiváncsi Fáncsi vagyok... :oops: )
ezoterike

Csakegy!

Írtam pü-t!!!!!!!!!!
ezoterike

Csakegy, tündéri a crayolas Lilla Ez valami spéci cucc, vagy lehet kapni mindenfelé? És tényleg kijön a ruhából?

Ella, Miron baba is szép nagyra nőtt, amióta nem láttam és hát még mindig gyönyörű.

Lafi, nagyon tetszik Hunor télapó és engem is érdekel, hogy melyik babafürdető habzik ilyen jól. Mondjuk mi még mindig a gyógyszertári fürdetőt használjuk Sáratisztításra, félek az allergiától.

Húú, én Csillagfényről sem tudtam, hogy újra kismami. Gratulálok! Azért próbálj meg rendesen enni! Maradtál Ácsnál?

Monácska, nagyon aranyos a kislányod! Ákos hogy fogadta a kis Nórát? Én is pont 14 voltam, amikor a kishúgom született. Idegenkedve vártam, de aztán nagyon szerettük, szeretjük egymást. Néha úgy érzem, hogy közelebb áll hozzám, mint anyuhoz. Mondjuk anyu nagyon sokáig kórházban volt a szülés után (köcsög orvosok nagyon elb**ták a dolgokat körülötte), hugicám április elején született és anyu csak május végén került haza végleg, addig én voltam a "pótanyuka".

Rambóka, gratula! Egy Gergőnél nyugisabb kislányt kívánok nektek! :-)

Kavics, neked is szívből gratulálok a kis Szilveszterhez! Képeket is kérünk ám!

Mi most még nem hajtunk zebrára. Szeretnék végre egy nyarat, amikor bicajozhatok és úszhatok kedvemre, aztán majd nyár végén kezdődhet az akció. Nekem szilveszterkor jött meg először és azóta is szépen alakulnak a dolgok, péket is érzek, úgy érzem most hamar összejönne a kistesó. Félek is egy kicsit, hogy nyár végéig "elromlok".

Kép

Képurl]
espero

Espero,kék johnsons termék, johnsons fürdető a neve,dm-ben vettem!
Vendég

Ezoterike, itt egy cikk a mozgásfejlődésről:

http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... nt&sid=210

Kép

Képurl]
espero

Köszi Espero,akkor nem érdemes siettetni a dolgokat, ezt a vezetgetést meg pláne nem csinálom majd.Mégegyszer köszi.
ezoterike

lányok, lenne egy gyereknevelős kérdésem. asszem nálunk indul a dackorszak..... az elmúlt két nap több mint egy órás hiszti.
igazság szerint tudom, hogy elvileg nem kéne róla tudomást venni, de annyira behergeli magát, hogy képtelen lenyugodni. és félek, hogy valami baja lesz.
először megöleltem, próbáltam lecsillapítani, de nem nagyon beszéltem hozzá, csak átöleltem. a babatévé egy kicsit hatott (20 perc után), amikor beraktam a kiságyába megint csak üvöltés. aztán ott ültem mellett, vártam amíg megnyugszik. nem nagyon ment. egyik nap apa vállán aludt el, másnap pedig egy könyv mutogatásra nagy nehezen.

próbálom kerülni az ilyen szitukat, többször azt hiszem sikerült is, de nem mindig. kicsit félek, hogy fogom ezeket kezelni. van tapasztalatotok?

Kép

Kép
csillagfény

Csillag, hiszti esetén nálunk a figyelemelterelés általában működik. Néha elkezdek tátogni, mintha beszélnék, Sára meg ugye nem hallja a sírástól, ezért abbahagyja a hisztit, hogy hallja, ilyenkor átváltok halk beszédre, újrakezdi a sirást, ilyenkor újra tátogok. Kétszer-háromszor eljátszuk és akkor megnyugszik.
Mondjuk nálunk alváskor nincs hiszti, leginkább olyankor van, ha valamit nem engedek szájba venni, vagy kipakolni.

Kép

Képurl]
espero

Sziasztok Csajok!

Segíteni nem tudok gyereknevelésben, altatásban, de ti talán tudtok Nekem segíteni...

Mit jelent, hogy baba napirend?

Tudom, hogy ez a bizonyos dolog "napirend" kb. a 6-ik héttől áll be, de ez egyáltalán mit jelent?

Van erre egy ideális megoldás, vagy minden bqabánál más?
A baba alakítja? Vagy mi a szülők segítünk neki, hogy kialakítsa?

Egyáltalán MIT JELENT??? :shock: :roll: Mert most gondban vagyok.

Jelen pillanatban nálunk az igény szerinti szopi van. Amit muszáj, mert két napja megint csappant a tej és a gyerek követeli! Van hogy óránként, van hogy két óránként, a cicit!

Szóval, akkor hogyan is kell(elene) kinézzen egy baba napja???

Néhányan írjátok le a saját tapasztalatotokat, hogy egyáltalán lássam miről is van szó.

Mert beszélnek délelőtti alvásról, meg délutánni alvásról, meg szopikról, meg játékról. De ha igény szerinti szopi van a tejért, akkor hogy is van ez??? Mondjuk a hatodik hét után is. Mert semmi garancia, hogy a gyerek fix 3 óránként eszik. :roll:

Segítsetek! :lol: :lol:

És kéretik nem röhögni...
Vendég

Kavicska!

Suttogó titkai nincs meg Neked?
Mert abban írnak erről.Én inkább nem írnám le a mi napirendünket, egyrészt, mert időről -időre változott, másrészt meg ugye mi tápszerezünk, és az más, mint a szopi...
ezoterike

Kavicska: szerintem 3 hónapos kor előtt az a napirend, hogy akkor eszik amikor éhes, akkor alszik amikor álmos, akkor üvölt amikor olyanja van.

Az egyetlen ahol elkezdheted a "nevelést", hogy lefekvés után ha éhes akkor csendben és sötétben szoptatod meg, nem beszélsz hozzá, nem babusgatod, csak megeteted (vagy magad mellé veszed és ottfelejted a melleden reggelig:)))))... Tisztába tenni is csak pislákoló fénynél és csak ha bekakilt. Így tanítod meg neki (jó hosszú idő alatt:)))), hogy ha este van és sötét akkor aludni kell.
Vendég

(Lilla már 1 éves múlt és még mindig nincs napirendje... evvan...)
Vendég

Csakegy!

Ment pü!
ezoterike

csakegy írtam mélt, kéne aválasz gyorsan a holnapi nappal kapcsolatban!

kavicska csatlakozom Csakegyhez, meg te is írtad, első 6 hétben nincs napirend, összefoyló egymást érő szopik-alvások vannak fürdéssel megszakítva. én az első 6 hétben ki se jöttem a hálóból, a nappaliig eljönni nagy túra volt, délutánig szinte az ágyból sem jöttem ki.

aztán 6 hét után, de inkább később, ahogy Cskaegy írja, valami kialakul. ketten alakítjátok, főleg te, de nem tudsz ellentétesen csinálni semmit a gyerek bioritmusával. vannak nagy alváigényű babaák, és vannak olyanok mint domi, hogy 3 hónapos kora óta nem alszik nappal. nagyon sokat bántottak ezért, milyen rossz anya vagyok, a délutáni alvás mennyire kell a gyerek fejlődéséhez, volt olyan, hogy másfél órát szorítottam miközben üvöltött a csontsötét szobában, és mégsem aludt el. széllel szemben pisálni nem lehet...Johanna alszik.

amit csakegy modn nagyon fontos, éjszak nincs beszéd, nincs fény még szopinál se, pisit nem rakjuk tisztába, max. betakarjuk a gyereket, melegen legyen az a lényeg.

nekem ami még bejött rászoktattam johannát, hogy a babakocsiban is tudjon aludni, így ott is tudja intézni a délutáni alvását, el tudok menni vele, nem vagyunk kiságyhoz kötve délután.

Kép

Kép
rejo

Rejo: Ment a válasz!

Holnap 9:30-tól ott dekkolok az Ikeában!

(Dimet?, mások? :))))
Vendég

Hi!
Babanapirend:
A kezdettől fogva igény szerint eszik Lara, mert ez az innivalója is, nem csak ennivalóként van. Általában reggel 7-től kezdődik a nap.
Tisztába rakás után eszik, madj alszik 9-ig 10-ig. Ekkor eszik egyet. A következő etetés dél körül van amikor hallja, hogy zörgünk a konyhában. Ezután 3 körül kel fel, pelenkacsere, torna, játék, kaja.
5 körül kel fel megint, és olyankor nem szokott már visszaaludni 8-ig.
8 körül fürdetés, mikor hogy sikerül. A Barátok közt alatt eszik, fél szemmel nézi a TV-t :lol: Általában szopi után bealszik. Ez után felkel 11-kor enni egyet. Itt csak akkor van tisztába rakva ha kakis.
A következő ébredés 3 körül ekkor eszik és alszik tovább. Legközelebb 7 körül ébred.

Napközben mindig világosban alszik. Sosem csinálok sötétet a szobában.

Ha napközben megyünk valahová, akkor szinte mindig végigalussza az utat, legyen akár a hordozóban az autóban, vagy a babakocsiban. Ma például 9-től aludt délig, miközben utaztunk autóval is meg 2, 5 órát terepeztünk babakocsival.

Kép
lara26

Vendég

kavicska, nekem az elején gina ford kegensúlyozott babák és nyugodt anyukák (vagy fordítva?) c könyve nagyon sokat segített. ott egy percre leírt napirend van, az is, hogy hogy vezesd be. Marcinál egy idő után tényleg percre pontosan működött. kb 3 hónaposan vezettem be, amikor már elegem lett az egész napos sírásokból, és sokkal jobb lett, gyakoratilag megoldotta az akkori problémáinkat. .

a mai napig is nagyon rendszeres gyerek. (mondjuk én is az vagyok.)

szerintem ez nagy mértékben a te és a bab egéniségétől is függ.

én a következőképpen fogom csinálni a következő gyereknél, hátha segít:

az első hónapban igény szerinti szopi van, mondjuk csak megfigyelem az igényeit.
igyekszem azért úgy irányÍtani, hogy az ilyenkor kialakuló egy hosszabb alvás éjszakára essen.
ilyenkor a babák általában 1,5-2 órát alszanak egyfolytában, utána felkelnek, esznek, büfiznek, aztán kb 1-2 óra után vissza is alszanak. szóval nappal nem nagyon fogom hagyni aludni mondjuk 3 óránál többet, hanem felkeltem enni. igy az egy hosszabb alvás éjjelre fog tolódni.

Marci állandóan a fáradságtól sírt (így utólag ezt gondolom), így a fáradság első jelénél (ásítás, csuklás, nem tudom, észre fogod venni, megpróbálom rávenni valahogy az alvásra). nem ringatással, vagy ilyesmivel, mert azzal csak rossz szokást alakítok ki, hanem besötétítek, lefektetem, simogatom, cumi. esetleg babakocsiban tologatom legrosszabb esetben.

Marci első napirendje valahogy így nézett ki:
7-kelés, szopi
1-2 9-10 alvás
10 szopi
1/2 12-2 alvás
2 szopi
4-5 alvás
este 7-alvás

nekem az este 11 órás etetés, álometeteés, meg mindeg ilyen nem jött be (többen javasolják, hogy ekkor ébreszd fel a gyereket, és etesd meg. nekem utána ébredt kétóránként, egyébként csak egyszer.)

szóval szerintem ha ez így kialakul mondjuk 3 hónapos korára, nagyon fogok neki örülni.

de ha te inkább laza típus vagy az sem gond, mert magától is kialakítanak a babák egy napirendet, a család életritmusához igazodva, csak lehet, hogy kicsit tovább tart.

azért a gina ford könyvbe kukkants bele! :D

Kép

Kép
csillagfény

kavicska, majd 8-10 hetes kora körül alaukul ki napirend. amit ő fog kialakítani. legalábbis zsuzsinál ez volt. én is abban "segítettem" neki, hogy éjszaka csittben ment minden. és ha néha felborult volna neki a nappal-éjszakája próbáltam helyrerázni. de neki annyir ajól beállt a napirendje, hogy már előre tudtam mikor mi fog történni. mostanság is. nagyjából. és nekem ez jó volt. igaz mostanság borul néha. úgyhogy, nyugi. majd megfogod látni, hogy a te gyerkőcöd mit szeretne. és nem röhögünk ki :) totál jó kérdés volt!!

itt nálunk neccek az éjszakák: zsuzsi eddig ha letettem hason, feküdt mereven reggelig. max. megfordult az ágy másik felére. de hason maradt. na, pár napja már álmában is át tud fordulni. aminek az az eredménye, hogy háton kis idő múlva felkel....felkel és duhajkodik....ilyet ő eddig sosem csinált :? :shock: próbálom simizni, ilyenek. mondjuk tegnap feladtam. és hagytam, szenvedjen. végül elaludt. de akkor már negyedjére simiztem a hátát. ez így fog menni amíg hozzá nem szokik ahhoz, hogy megfordul? vagy hogy megy ez?? (látod kavics, másnak is vannak "hülye" kérdései.... :) )

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Dimet, meddig fog tartani? :D

Ki tudja :wink:
Engem anyukám hátsimivel nyugtatgatott... isteni dolog!
A mai napig használ. Sôt a környezetemet finom "erôszakkal" rendre rá is veszem! Jobb, mint a nyugtató bogyók. Teljesen természetes, nincs mellékhatása, legalábbis az élvezô alany számára. A simizônek max. megfájdulhat a keze az elején, de gyakorlással gyorsan hozzáedzôdik.
:D
Megfigyeltem, ha a kezemben elkezd nyüglôdni egy gyerek rögtön a hátát simizem :shock: Szeretnék már simogatottból simogatóvá válni.

Lona
lona1

Helloka!

Nem voltam a hétvégén, már pótoltam. :)

Kavicska!

Szerintem is jogos volt a kérdés. Bár mondjuk én feltételezem hogy amég el nem terjedtek a gyereknevelésről szóló könyvek, addig a nőknek eszébe sem jutott ezen gondolkozni hogy van-e napirendje a babának. Egyszerűen csak mindenki úgy alakította ki a családja életét a babával, ahogy neki jó volt és ezt Ti is tuti így fogjátok csinálni! :wink:

Zsizsik!

Lehet hogy nem láttam, de végül Veled most mi a helyzet?
Piri vagy gólyahír?!

Monácska!

Azt már végre értem hogy miért írtad hajnalban hogy most mentek szülni és miért lett csak jóval későb meg Nóri. Először azt hittem elkésett az sms-ed... :D
Sajnálom hogy a régi emlékek kísértettek azért, jobb lett volna ha nem. Egy-két dologra azért még kíváncsi vagyok, azt megírom priviben. :wink:

Bettica!

29. hét... hümmm... :D
Tök jó hogy kaptatok egy csomó motyót! :D Teccik-nem teccik az ilyen kapott dolgokkal rengeteget lehet spórolni. :D
Apa-jelölt: szupi! :D Tök jó lesz Nektek hármasban! :lol:

Csajok!

Nézegettem a neten az ADAC-on jó minősítást kapott hordozókat.
Használat árban és jellegben a Maxi Cosi Primo Viaggio-ja tetszik a legjobban. Ez olyan fajta hogy van adapter is a hordozóhoz, amit nem kell kivenni a kocsiból. A kérdés az hogyha van tapasztalat, hogy azt a talp részt hogy lehet úgy biztonságosan bekötni, hogyha berakom hordozóstól a gyereket, akkor se mozduljon el semerre. Vagy nem is a talpat kell bekötni hanem az egész hordozót, a talp csak egy plusz ketyere hozzá?! Help!

Rólunk:
Az előbb elég nagy mennyiségű fokhagymás pirítóst vettem magamhoz és állati jó volt. Ma a szatíroktól (vagy a férfiaktól általában?!) és a vámpíroktól nem kell tartanom. :D
Elfordult a baba a pocimban és ennek is tökre örülök. Kicsit tartottam tőle hogy az elkövetkező 5 hónapot is a feje lent - lába jobb oldalt pozícióban fekve fogja eltölteni. :D
Továbbra is napirenden van a derékfájás kérdés nálam. Ha valaki tud nekünk is használható kencét rá, az írja még légyszi :!:

Csakegy, Rambóka!

Tárjátok légyszi elénk hogy végülis hány hetesek a babák! :wink:

Ma itthon. Kapálok. :D
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Kavicska még nincs tapasztalatom, de a tesómék 6hetes babáján azt látom, hogy anyuka azt csinálja amit a baba diktál....talán mostanra kezd napirend kialakulni. Két hétig ő is pizsiben volt és a kiságytól alig mozdult. Volt,hogy 1 volt hogy 2óránként szoptattott ahogy a baba kérte....de cserébe lett teje rendesen és most ha kijönnek sétálni már 3órát simán alszik a kocsiban,aztán 10perc alatt megeszik annyit,hogy megint kibír 3órát.
Egyedül a fürdetést próbálják időhöz kötni.
Nem tudom mi,hogyan fogjuk csinálni...1-2dolog nem tetszett ahogy a tesómék csinálták,szeretném másképp..remélem nem rosszabul :roll:

Monee derékra nem tudok semmi gyógymódot!
de sztem a kapálás sem jó rá! :shock: :lol:

Lona1 a simivel én is így vagyok!
Mama ha vele aludtam sokáig simogatott, :D a férjem szokta nevetni,hogy átmegyek macsekba ha simogat.

Főznöm kellene,de vhogy pakolni takarítani mosni több kedvem van...
Vendég

Kincs!

Tudom. :lol:
De nem tudok bent maradni és nyugodtan ülni, mikor ezer dolgom lenne. Nő baromira a gyeremekláncfű az udvarunkban és az anyósom szerint azt folyamatosan írtani kell, mert ha kivirágzik jövőre sokkal több lesz. Így is már rengeteg van... van ahol nem is fű nő, hanem gyeremekláncfű tenger. :shock:

Próba hogy megy-e. :lol:

Monee

Monee

monee85

Monee sajna ezt mi is tapasztaljuk..én is egy késsel szúrtam ki őket,de reménytelennek láttam...aztán a férjem vmi permetszerrel lepermetezett mindent és a gazok elszáradtak a fű meg nőtt! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Ha már hordozó: Erről van esetleg vélemény?
Elvileg ilyesmit fogunk kapni...

Kép

Kép
bettica

Ja, Monee: Ha a kismamisággal összefüggő hát és derékfájásod van, akkor én is passzolok. Nekem egészen a 10.héttől megvan és most kezd olyan szintű lenni, hogy az ülés 1 óránál hosszabb ideig nem megy... :(

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Monácska, olyan jó volt olvasni a szüléstöridet! Itt pityeregtem! Sajnálom, hogy a doki nem váltotta be a hozzá fűzöt reményeket de örülök, hogy összességében pozitív élmény volt! És Nóri gyönyörű baba!!! :lol: :lol:

Kavicska, igazából szerintem egy éves korig nincsen igazi napirend, hiszen ha igény szerint szoptatod akkor akkor eszik amikor éhes lesz - és ez még később, a hozzátáplálásnál is megmarad. Max. a fürdetés időpontját lehet többé-kevésbé belőni az elején. Na és ahogy itt már többen is írták, az éjszakát ésa nappalt megkülönböztetni, éjjel ha nincs kaki én soha nem pelenkáztam, csak egy éjszakai fénynél etettem...

Én is olvastam mindenféle könyvet, de nem nagyon követtem a bennük leírtakat. Ha a babád igényeit nézed, akkor nem lehet baj! Ketten együtt fogjátok kialakítani a napirendeteket!

Bettica, mi ezt a hordozót néztük ki! Iszonyú puha a többihez képest! Némelyik olyan volt mintha a csupasz műanyagon feküdne a baba :evil: Valószínű a mi babánk is ilyenben fog majd utazni :wink:

Hajni?!?! Mit pisiltél?!

Holnap megyek védő nénihez...

Kép

Kép
anyoooka

fűzött... :oops:

Kép

Kép
anyoooka

Hello!

Kincs!

Az az állati nagy gáz, hogy a mi területünk hatalmas. Pont nem olyan rég kérdeztük meg egy ilyen növényes nagykerben, a terület 2/3-ára elegendő permetszer, ami kinyír mindent a fűn kívül, több mint 50 ezer forint lenne. :roll: Ez baromi sok nekünk... a kapa meg ingyé van... érted. De egyébként jól is esik kint lenni, én az elmúlt 2,5 évet nonstop melóval és munkahelyen töltöttem. Mindig pont úgy jött a munkahely váltás, hogy nyaralni vagy pihenni nem volt lehetőség.
Szóval kapálok, kapirgálok, most ebédelek, de utána estikét ültetek és ez annyira jóóóó. :D

Bettica!

Az ADAC teszten a Baboo asszem közepes minősítést kapott (lassan átmegyek Csakegy-be :lol:), ami nem tom mennyire milyen. Én a jó minősítéseseket néztem, de abból sincs baromi sok, talán összesen 5 termék. Aztán szerintem az is kérdés még ez ügyben hogy ki mennyit autózik, mertbár erre ugyan nem lehet építeni, de nyilván aki többet autózik a babával az könnyebben szenvedhet balesetet. Szóval érted... Ha most valakinek arra kell hogy kocsiba be - kocsiból ki egy héten egyszer, annak nem biztos hogy a legcsúcsabbat kell megvenni. De aki (mondjuk mint mi) naponta autózik sokat, az vegye már meg a drágábbat, mert ugye az esély nagyobb. Vagy ez így hülyeség?!

Látszik a alhasfalamon kívülről is ha rúg a baba. Besz*rás. :D Persze pont akkor nem csinálja amikor csak ezt nézem. :lol:

Monee

Monee

monee85

Anyoo, Monee: Köszi az értékes infót. Gondoltam, hogy ha nem ez volt a legolcsóbb, akkor annyira azért nem lehet rossz...
Hát fogalmam sincs, hogy mennyit fogjuk használni. :roll:
Közben meg kaptam egy másik javaslatot. Ez elvileg 5000-ért a mienk lehet. Szakértőbb lányok, szerintetek? Nekem kínai mind2 leírása, őszintén szólva még egy ilyen hordozót sem kötöttem be a kocsiba :oops: Az első légzsákot már kiköttettük az autóban és tuti nem ISOFIX-es a kicsike...

Kép

Kép
bettica

Ja, Monee: Bence most már nálam is időnként olyanokat produkál, hogy azt sem tudom néha, hogy hogy üljek :lol: Egyik este akkorát rúgott, meg rendezkedett oabent, hogy a párom felébredt a sikkantásomra és hirtelen rángásomra :D
Szóval lesz még itt Alien bőven :lol:

Kép

Kép
bettica

Monee: bocsi, nem túl nyerő az elméleted :)))

Azt, hogy mikor lesz baleseted nem befolyásolja, hogy minden nap 10* használod-e a hordozót vagy csak havonta kétszer. Sőt. Ha belegondolsz, minél gyakorlottabb valaki annál jobban reagálja le -jó esetben- a necces helyzeteket. Nekünk eddig még csak úgy törték össze kocsinkat, hogy teljesen ártatlanok voltunk és a férjem gyors reakcióján múlott, hogy mi megúsztuk (előző kocsi totálkáros lett... merci simán belénkrohant az egyik mellékutcából - mi tök szabályosan haladtunk -épp 30-as sebességgel mert láttuk, hogy piros a lámpa és ezért úsztuk meg - a Kerepesin. Ő sem tudta, miért jött belénk. Vagy a legutóbbi baleset (ahol Lilla is a kocsiban ült). Zöld lámpánál simán belénktolatott a liba.. Erre se volt magyarázat. Ha mi is lendületben vagyunk, nagyobb gáz is lehetett volna.)

Igazából a legelső (kagyló) hordozó megvételén lehet a legtöbbet spórolni max. biztonság mellett. Mi pl. 24e-ért vettük a Römer Baby safe Plus-t az outletben 2 év garanciával (kifutó huzat). Ilyen R.Baby Safe Plus-t használtan 12-16e körül meg lehet venni a Vaterán. Csak előtte szépen le kell szedni a huzatot, végigkocoktatni, megvizslatni, hogy tényleg tökéletes állapotban van-e. Van még egy csomó kagylóüls ami megkapta a jó minősítést az ADAC-on, azokat is bagóért meg lehet venni használtan.

Én úgy voltam vele, hogy az életben nem tudnám magamnak megbocsájtani, ha azért történne valami Lillával mert spórolni akartam néhány ezrest.

A 9-18-as kategória már necces, nekünk ugye nem isofixes a kocsink így csak a simák jönnek szóba és abból pl. összesen 2 maradt fenn a rostán - az egyik ugye az ami Rambókának se jött be (bazi nagy műanyag izé a gyerek hasánál ami alá simán befülled) a másik meg a Römer King TS Plus. A gáz csak az, hogy ezeket aranyárban adják, és méga 2 éves használt is nagyon drága. Most vadászunk a jó megoldásra.

Mondjuk itt legalább annyit sikerült elérnem, hogy a forgalmazó már 54e-ért odadja nekünk az 57e-s ülést... (egy másik meg folyamatban van de annak a srácnak sajna nincs olyan üléshuzata amilyet én szeretnék -pamut- csak műszálas van amitől Lilla anno ekcémás lett)
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?