Monácska!
Nagyon szépen leírtad a szüléstörténetedet! Átéltem minden mozzanatát, még akkor is, ha én nem így szültem. Biztos nagy élmény volt, kivéve azt a hasbakönyöklést..én sem bírtam volna ezt az erőszakosságot. A doki gondolom biztosra akart menni és gyorsan túllenni rajta igaz? Eléggé meg tudja rontani ez a természetességet és a dolog szépségét.
A kellemetlenségért cserébe ott van az édes, kis formás lánykátok.
Koriági!
Nem lehet, hogy ez a tápszer nem elég tápláló már?
Én nem szerettem a HA-s tápszert, sőt az 1eset is hamar leváltottam 2-re. Hipp 2-t evett Domi kb. 5 hónapos korától. Táplálóbb, finomabbb, boltban is kapható. Aztán mivel elég sokat bukott írattam Nutrilont meg mindenféle bukás elleni tápszereket, már nem bukik.
Rejo!
Nálunk is a cumicsipesz ott figyelget Domi pizsamáján éjszaka. Nagy cumis a kissrác. Vizet hiába adnék neki. Olyan hevesen utasítja el a vizet, akárhányszor csak próbálom megitatni vele, hogy még meg is ver.
Úgy kell beleerőszakolni. Gyakorlatilag a tápszeren kívül (abból jó 3 dl-t) nem iszik semmit. Gyümölcsléből esetleg egy kicsit, vagy ha beleerőszakolom a vizet. Míg "kisebb" volt sokkal többet ivott. Képes úgy megenni egy komplett ebédet, hogy semmit sem iszik hozzá..
Ezoterike!
Nem azért írtam ám le a módszeremet, hogy ez ilyen példaértékű legyen.
Távol áll tőlem, hogy ráerőltessem bárkire. Nálunk ez így vált be, más gyerek meg máshoz szokott, más jellem.
Én olvastam a Suttogót, valószínű hatott is rám a katonás módszere. Mondjuk nálunk nem volt ilyen egy órás sírás, inkább csak felsírások-nyavalygások, panaszok az irányban hogy jó lenne ha felkelnék hozzá, ha ehetne-ihatna.
A Suttogó elve ha jól emlékszem a fokozatosság. Nem azonnal kínok között kiszenvedve kell leszoktatni az éjszakai kelésről a gyereket, hanem az ő igényeihez igazodva.
Nálam volt hogy kényelemből-fáradtságból nem mentem már át hozzá, aztán valahogy lenyugtatta magát és elaludt.
Fűtés: Domi is kitakarózik, sőt gyanítom hogy utálja a takarót- vagy melege van. Sajnos pont mellette van a radiátor, sokszor tanácstalan vagyok, fűtsek-e vagy sem. Szoktam nézni a légzésfigyelőn hány fok van a szobájában. A dr.nő és a gyógytornászok szerint a gyereknek a 23 fok az ideális. Csak ugye ha az ember alszik, jobban fázik. A hálózsákot meg nem bírná, az biztos..Jön megy az ágyban egész éjjel, reggel általában megfordulva, a takaró tetején találom meg.
Én azért sem bírnám az egy ágyban alvást, mert úgy érzem sosem tudnám magam kipihenni. Ha állandóan ott van egy késztetés bennem, hogy figyeljem ki van takarózva meg hasonlók, úgy nincs nyugodt éjszaka. Amúgy még egyszer sem fázott meg a kitakarózás miatt, az más kérdés ha felébred amiatt, hogy fázik, akkor nem tudom mi van - nálunk nincs ilyen.
Te hogy bírod? Vagy így kényelmesebb? Vagy csak félted a megfázástól?
rólunk: holnap keresztelő. Öltöny-csokornyakkendő bekészítve.
Jó fáradt vagyok, fáj a hasam is, reggel megjött a mensim bár nem hívta senki sem.
Ma voltam fodrásznál (1,5 év után
), olyan tinis-fruskásra megtépte a fodrász a hajamat, csak pislogok mint a kiszántott vakond.
Akart ilyen belógó farkincákat nyesni a szemem elé, arról rövid úton lebeszéltem. Mondom neki én már túl öreg és vak vagyok ehhez, hogy fél szemmel lássak csak.