Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Újra itt...bár eléggé lassú a net,remélem csak átmeneti....

Sajna nem tudtam és mostanában nem is tudok visszaolvasni,de jólesett hogy hiányoltatok,köszi Brigi és Kriszti az sms-t.:)
1hónap kimaradt...A képeken átfutottam,nagyon helyesek a gyerekek.
Remélem csak csupa jó dolgok történtek Veletek,gondolom mindenki babája szépen fejlődik,sokat eszik és alszik. :lol:
Nálunk kezd beállni egy rendszer,Hédi már (lekopogom) magától elalszik,próbálom visszaszoktatni a kiságyba.Ez nappal egyszerűbb,éjjel kicsit lustább vagyok,de muszáj lesz,mert négyen nem férünk el 1 ágyban.Dorka sajna még köztünk van,vagyis most az apjával alszik,de szeretnék már visszaköltözni a drága férjemhez meg lányomhoz és ezt csak így tudjuk megvalósítani.:)
A kajcsi nálunk még mindig csak anyatej,szépen szopik a kiscsaj és úgy érzem van elég tejem.A cumit továbbra se fogadja el (ezt most nem is erőltetem,mert Dorkától 1 hete elvettük és nem akarom ezzel ingerelni), víz és tea pedig még várat,majd a nyáron...
Tanácsadásra majd 9-én megyünk,legutóbb 3920g volt,szerintem úgy 4400 körül lehet,nagyon hosszú baba,már 62-es rucikat hordunk.

Hát ennyi,nem akarom teleírni az oldalt Hédivel,csak jó megosztani valakivel (VELETEK) ezeket.:)

Próbálok képbe kerülni és mostantól többet jönni.
Puszi mindenkinek
Szép napot.
L.
Vendég

wow, végre Lego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bébiétel, hozzátápi: azzal magyarázzák a dolgokat, hogy a mi generációnk teli van allergiásokkal... na én meg azzal magyarázom, hogy a nagy szocializmus idején mikor kötelező volt, hogy mindenki 200%ot nyújtson, még a krumplinak is, hát persze hogy tuningolták eszetlenül a növényeket, akkor nem törődtek azzal, hogy mi lesz később. de most igen. tehát én bízok a bébi ételekben és a növényekben. amúgy meg ha a kertben termelsz, akkor se tudhatod, hogy mi kerül rá, tőled függetlenül...
Ahány korszak, annyiféle eszmét gyárt az emberiség és nem feltétlen jobb az ami most van, hisz a nagy fejlődésben természetrombolókká váltunk.
illetve megint azzal jövök, hogy ahány ország, annyi eszme. ott vannak az indiánjaitok példának, vagy az angolok - babysitter barátnőm mondja, hogy ott meg az a szokás, hogy már 6 hósan arra szoktatják a babát, hogy a felnőttes kajákat bírja, pl. felnőtteknek való almalevet... és nem kapnak d és k vitamint... de az indiánok se...
Mivel érdemben nem tudtam a védőnővel a hozzátápiról beszélni, így magamra hallgatok, és esetleg a családra.
Marcell alvását tekintve ez a citromfű tea nem szimi, főleg hogy én is állmos leszek tőle... én nem fogom a gyerekem ilyen szerrel nyugtatni, álmosítani. ha akar legyen ébren. majd megoldjuk a dolgokat. max segít kapálni :)

Ja és ezt a szoptatós fogamzásgátlós dumát nem veszem be... egyébként ő azt is mondta, hogy a következő babát Marcell 2 éves korában vállaljam... majd én eldöntöm! F@szom!

Már csak azért se hiszek neki, mert azt mondta hogy tiszták az ablakok :lol: :lol: :lol:

Egyébként jól látom csajok, hogy most mindenki egy picit/nagyon kivirult???

Kép
Kép
Kép
konkri

Hello!

Na sikerült kicsit megint idejutnom... Bende alszik a teraszon Apával.

Lábtörésem:

Kedden reggel kiraktam a palántáimat a napra, meg is locsoltam őket, de már hallottam, hogy a házban nyekereg a gyerek, hát siettem be hozzá és útban volt a lépcső... Vagyis nem tudom, hogy történt az egész, vagy kicsúszott a lábam a papucsból vagy fogalmam sincs, de minden esetre a kisujjam felőli 1. csont tört el a lábfejemben, de rettentő rondán (le is vált 1 darab). Az SZTK-ból átküldtek a balesetibe, mert műteni akarták. Ott is meg akarták műteni, de mivel azt mondták nélküle is használható lesz, megtagadtam. Persze ennek a napnak a következménye, hogy jól lecsökkent a tejem, próbálom visszaszenvedni, de elég nehéz. Olyan 2ig nem ettem, nem ittam semmit, idegeskedés, aztán a műtét miatt is kivoltam, nem tudtam mi lesz hogy lesz... A gyerek is rosszul tűri, hogy megváltozott a helyzet. Az ember azt gondolná, nem fogja fel, de szerintem igen. Mármint azt nem, hogy nekem fáj, hanem inkább azt, hogy valamiért más a napja. Apa itthon van velem, máshogy nem is tudnék a gyerekkel foglalkozni. Vicces mert a dokija közölte, hogy ezzel nem írhatja ki, csak ha a gyerek beteg. Namármost ha a gyerek beteg, én el tudom látni Őt. Viszont így, hogy gyakorlatilag járóképtelen vagyok, így nem írhatja ki. Akkor pl mutassa be, hogy vinné át a gyereket a másik szobába. Ugrálva? Ja, aztán jól elesek a gyerekkel is. Nevetséges!!! Magyar rendszer no comment.

Amúgy a lábam estére fáj nagyon, hiába pihentetem, polcolom, akkor is bedagad... :( Remélem a kontrollon nem mondanak semmi csúnyát! Ja és slusszpoén szúrnom kell saját magamnak a hasamba szurit a trombózis elkerülése miatt. Tegnap 20 percig szenvedtem, mire beleszúrtam.

Soha életemben semmim nem volt eltörve, pont most kellett.

Amúgy: nálunk is egyre jobb a helyzet, vigyorgunk, egyre több mindent "mond". A tejemet alakítom, remélem visszatér a mennyiség. Hízni 150-et híztunk az előző hét óta, így már 5090 gr. Megvan a bűvös 5 kg!

Na megyek is! Minden jót! Ahogy tudok, jövök!

Kép
Kép
sleepin

Jaj Sleepin...gyógyulgass!
Vendég

Sziasztok!

Olvasok ám szorgalmasan,csak írni nincs időm.

Szóval:A tejem egyenlő most már a nullával,van hogy reggel az egyik majd szét durran,aztán napokig semmi.
Tápszert nem tudom neki odaadni,nem fogadja el sehogy,cumiról hallani sem akar,pohár kiskanál kipróbálva,de inkább kijön belőle.
Az anyatej sem kell neki.

Védőnő:én is megkérdeztem hogy mit csináljak,oksat nem tudott mondani,még almalevet sem adjak neki,mert picike.

Oké,bólogatni fogok,de én is megyek a fejem után azt hiszem.

Konkri!Tej?

Lafi!hát nagggggggggggyyyyyyyyyon édes Hunor.Imádni való kis Mikulás!

Hogy tartja már magát,nem semmi......

Na,hol találomazokat az okos augusztusikat,mert kíváncsi vagyok mi ujjat tudnak nekem mondani a szopival kapcsolatban,amit még nem próbáltam.

Lábtörés????az elég rossz,pihenj,és vigyázz magadra.

Panda!Nagyon szépek vagytok. :lol:

Kép
csiperke

Csipi, kicsi, kicsi, de ennie kell!!!!!!!!!!!!!!(azért annyira nem kics, enyém gyermek 8 hetesen főzit evett....)És ha valami értelmes ízt érez, rácuppan majd, hidd el, csak jól kell megcsinálni!
Vendég

Csipi - tej:az éjjel majd szét durrant a jobbos, majd reggelre a balos is, de hát ez 10-11 óra telítődés volt... most viszont... mondjuk úgy hogy van. oszt kész.

Na azért talán egy értelmeset mondott a védőnő: kérdeztem, hogy oké, egy idő után nem hízik úgy a gyerek, de mikor lehet erre a nem hízásra azt mondani, hogy 'nem baj'. Azt mondta hogy a dokik nagyon rámennek a súly dologra, holott az számítana, hogy a fej körméret nő... szerintetek?

Kép
Kép
Kép
konkri

ma lesz a híradóba, hogy 1-1,5 éves váró lista van a bölcsikbe... de addigra már nem is bölcsibe hanem oviba kell mennie a gyereknek...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, fejkörméret poénból nem nő persze, de nem lesz nagyfejű a gyereked, azt kompenzálja a hízás, nagyobbodás....ez biztos végőnő???van gyereke vagy könyvől idéz???mert azok a védőnők, akiknek nincs gyreke, tudnak marha okosak lenni :evil:
Vendég

Abban azért egyetértek a védőnővel, hogy a hízás nem mérvadó.

Szerintem van olyan,hogy nem hízik semmit egy hétig, vagy minimálisat.

Szerintem is nézni kell,mondjuk,hogy hosszában pl nő-e,tehát,hogy összességében nagyobbodik-e (de asszem ez ciklikus,hízik-nő hízik -nő) vagy csak dagad :lol: Én visszaadom a bérelt mérleget mert szerintem felesleges a méregetés. ha boldognak látszik és nem éhes akkor jó ha nem akkor nem.

Kép
ndombi

Ndombi,persze,egy idő múlva le is áll, utána néhány 100 g / hó is elég...de ekkora hülyeséget,hogy elég ha a feje nő...na ja,ha ufó max...
Vendég

Boo-ról tudtok valamit???????????

Babáért izgulni kell....most olvastam,teszt előtt áll!!!!!!!!!!!
Vendég

Helloka!

No, akkor küldjük a szúúúúúszááááákat Babának!!!! :D :D :D

A párom most vitte vissza a mérleget :lol:

Hááát, az a védőnő sem lehet semmi, komolyan. :shock:
Vendég

Lányok,
anyatej lefejve hűtőben 24 vagy 72 óráig áll el? Mert van aki ezt, van aki azt mond :shock:

Holnap 20 éves osztálytalink lesz, nem akarom kihagyni, gondoltam már ma fejek neki egy kicsit. Hogy apa hogyan adja oda neki, fogalmam sincs, azt mondta kiskanállal, hát 100 ml kiskanállal az elég meló lesz :roll:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

hűtőben sima anyatej 24 óráig, gyűjtős 48 óráig, de ha berakod a fagyiba, az a legjobb, és amikor kell, kiveszi és megmelegíti szigorúan forrásban lévő vízben , csuklóval megnézi jó-e, és ami kimarad, nem issza meg, ki kell önteni...
Vendég

Köszi Lafi!

Még egy kérdés: miért folyik az 1 lyukú Aventes cumiból a tej? :shock:
Nem is kell szívni, jön magától. Nem abból kellene nehezebben jönnie?

Kép
marina74

az avent1-ből folyik????????én 8 napos korában cseréltem azt le,mert nem tudta szívni... :shock:
Vendég

Hát, nekem úgy tűnt, hogy folyik, hozzáteszem beleraktam a szájába, de egyátalán nem szívta. Kivettem a szájából, lefelé fordítottam, csöpögött. Nulla tapasztalatom cumisüveg téren, a nagyobb gyerekeim már csak tejpépet kaptak belőle, az sűrűbb és akkor nem is aventosat használtunk, csak valami "nevenincs" cumisüveget. Szal nemtom hogy kellene belőle jönnie, folyni, csöpögni, semmit nem csinálni :roll:

Sleepin,
jobbulást! Nekem a lábamon a kisujj tört el egyszer bicajtúra előtt. Elmentünk mégis bicajozni, én végig papucsban tekertem :)

Ma azon gondolkodtam, hogy most könnyebb a gyerkőcökkel, vagy később, hát a mostra szavazok!!!
Lányomnak szerelmi bánata van, nem hajlandó enni. Már olyan mint egy anorexiás, ma kértem neki beutalót laborba, kivi vagyok a vérképére :shock: tavaly nyáron tök csinos volt, most meg...

Kép
marina74

szerelmi bánat, ééédes, de azért egyen már!Vivi,te,hallod-e....
megnéztem,picit csöpög ha lefelé tartod,de ha úgy tartod,ahogy adnád neki, nem csöpög...így szívnia kell...
Vendég

Gyors bekukk...
Sleepin: semmi nincsen véletlen, tudod. JObbulást! Talán túlterhelted magad? most mucáj pihizz, tested megoldotta

Lafi: gyönyörű Hunor!!!!

Nálunk Boti éppen hisztizik, de brutál technikásan. Ahogy nem az van amit ő elképzelt, rögtön veti magát a földre és orditva fetreng. Ja és néha a fejét veri a földbe. Királyság. Ez meddig tart? Nem mintha zavarna csak igy elég sokáig tart minden.

Zsombi túlléptve végre az 5 kg-t, 180-at hizott kb most. Hujjé.

Kép
Kép
normajeane

Amikor még görcsöltem a szopin és jártam egy öreg fejőnénihez :lol:
azt mondta,hogy az aventből folyik (igaz) és ha nem akarom,hogy leszokjon a szopiról kizárólag a NUK teáztató cumiját vegyem meg.
(van tejes és teáztató is) abból alig jön.ajánlom annak aki szoptat a kanál helyett mert ebből behorpad a feje mire kiszívja :lol: :lol: :lol:

Kép
ndombi

Danikám első díjat nyert a gyerekmosoly rajzpályázaton. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

CSibe, nagyon ügyes kisfiad van!!!!!!!!!!!!!!Gratulálok!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Köszi, Lafi. Most ment el a tesómmal a díjátadásra(más nem ért rá a családból, én meg a két picivel nem mertem elindulni, mert 8-ig tart), kíváncsi vagyok, mit kap.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Hello!

Kaptam hétvégére laptopot, így ágyból tudok netelni! :)

Szerencsére tejem úgy néz ki visszajött rendesen, visszaálltunk a régi kerékvágásba. Úgy látszik megértette Bende, hogy most türelmesnek kell lennie. Na nem mondom, hogy egy-két szopi után nem volt nyöször, de 4 óránként kér már enni. És 6kor kel. :)

Még a lábtörésem előtt egyik kaját lemértem, és 180at evett reggeli 1. kajcsira. Nem semmi adag. De persze napközben nem termelődik ennyi. Gondolom. Amíg hízik nem érdekel.

Fú, Marina, nem irigyellek a szerelmi bánat miatt... Szegénykém. Remélem hamar rájön, hogy nem éri meg!

Norma, Boti hisztiei sem lehetnek egyszerűek.

Közben én is rájöttem, hogy inkább most "jött jól" a lábtörés, mint mondjuk amikor totyogna, mert akkor nem tudom elmagyarázni neki, hogy nem tudok menni Vele. Így legalább nem unatkozok az ágyban. :)

Csibe!!! Nagyon nagyon gratulálok!!!! :)

Csiperke, nem semmi ez a semmiből sem fogadja el a kaját dolog. És tényleg ilyenkor mi a teendő? Ez így nagyon gáz...

Hétvégén jó idő lesz, úgyhogy kimegyek... a teraszra... Tegnap olyan jót aludt a teraszon babakocsiban hason Bende. Hétvégén is bepróbáljuk. Most sem alszik, gyakorlatilag 5 óra óta fentvan. De még nem nyavajog, hogy fáradt. Olyan édesen elnézelődik. Meg fogja a kezébe adott játékokat. Mondjuk nem sokáig... Ütögeti a játékokat a játszőszőnyegen. És rettenet sokat bukik!!!!! Van, hogy kaja előtt is bukik még.

Na nem is tudom, mit akartam még.

Megyek, jöttek hasbadöfni (sógornőm adja be, mert magamnak 20 perc alatt szúrom be.)

Kép
Kép
sleepin

Hahóóó!!

Sleepin: jobbulást, és hurrá,hogy van lapitapid :D

Hiszti: amennyire visszaemléxem Vininél nem volt ez a földbeverem magam, csak arra,hogy megpróbáltuk az idegeinket megacélozni és nem venni tudomást róla, így viszonylag hamar rájött,hogy fölösleges a "műsor".

Cumi: mi is leváltottuk az Aventet, NUK-ot használok tejeset, 1-est.

Fogzás: nem tudom mi van!!!!?? :shock: Tegnap szóltam a dokinéninek, hogy nézze meg. Bedugta az ujját és azt mondta, hogy "én még nem gondolnám,hogy az lenne" ,mármint fogzás. Erre ma amikor klasszul üvölött a gyerek jól láttam az alsó ínyét és 2 határozott fehér "valamit" láttam. Szerintem az a foga a gyereknek. Nem egyszerűen dudorok, hanem fehérek. Nagyon kíváncsi vagyok :roll:
Vendég

ja, akartammég írni, de itt vagyok a konyhában és szagolom a bűzt. Bachus 3 napja képtelenek vagyunk rájönni,hogy mitől van büdös a konyhában. Már "szétszagoltuk" a szekrényeket, a hűtőt, a felmosóvödröt, a szemetest, a gáztűzhely környékét....nem tudjuk, hogy honnan jön. Tök ciki. :oops:
Vendég

Csibe, rakdd fel a rajzát,ha be tudod scannelni,hadd (vagy hagy?) gyönyörködjünk benne mi is!

Kép
ndombi

Ja, tényleg: Csibe!!! Nagyon örülök, gratulálok!!!! Bezzeg az én fiam sehogy sem akar szebben rajzolni :(

Skacok! Ti tesztek cukrot a tápba? :oops: A kórházban tettek Milu tápjába, igaz az szőlőcukor volt. :roll: Ez volt az első alkalom,hogy 40 gr-ot evett, akkor.
Vendég

Szerintem sem kell streilnek lenni. Valahol viccesen leírták, hogy mit tudom én hány kiló homokot kell a gyereknek beszipóznia,hogy nem legyen később beteg.

A régi gyerekorvosunk mesélte,hogy amikor hazavitték a babájukat , a látogatók csak lábzsákban és arcmaszkban mehettek be a babához :lol:

Norma: hurrá, jó sokat hízott Zsombi!!!! :D

Jujj, de jó,hogy fognak a babák! Én is szeretném már nagyon!!!! :D Valamelyik nap olyan elmélyülten nézte a kezét, láttam,hogy kombinál amikor hozzáért valamihez. De aszem még nem esett le neki a tantusz!
Vendég

miért cserélted le, Blongyi?Az jobb???
Vendég

Köszi csajok a kisfiam nevében.
Ndombi nem tudom feltenni, mert ki van állítva a művelődési kp-ban.
Nem vitték túlzásba az ajándékot, oklevelet kapott, meg festéket, és tortát. Tudom, hogy nem ez számít, de szegény olyan szomorúan mondta, hogy a következő korosztály nyeretse biciklit kapott...
Blongyi! A rajzolás megtanulható, ha kedvet érez rá Vini. Danikám is ügyetlen volt, mindíg kérdezte az apját, hgy tud olyan szépen rajzolni( ő nagyon szépen rajzol). Akkor leültette, elővette a zsírpaprt neki, és azt mondta kopírozzon sokat, utána próbáljon meg másolni, és azóta sokat rajzol , meg jár szakkörre is. Gyakorlatilag 1 év alatt jutott el erre a szintre pedig igencsak ügyetlenke volt előtte.

Kép
Kép
Kép
csibe76

CSibe, nem baj, majd amikor ő is köv, korosztályos lesz, kap cancajt!
Vendég

Sziasztok!
Nem tűntem el, csak nagy a felfordulás. Hugom elköltözött és most az ő szobája lesz lili manóé. Megy a kipakolás, dobozolás, takarítás, suvickolás, aztán majd a festés, átpakolás....stb. Ráadásul elég lassan megy mert lili nappal továbbra sem alszik kiságyban. Most próbálom visszaszoktatni. 10 percenként nyöszög akkor odamegyek megsimogatom, visszarakom a szájába a cumit, énekelek és elalszik. Újabb 10 percre. :) Remélem megszokja. :?

Lafi: Hihetetlen mekkora baba hunor. Annyira édes!!! :D

Ja lányomnak udvarolnak. egy 4 éves kissrác mondta neki: "Tetszel nekem édes" :shock: Jó lesz vigyázni.

tápot váltottunk. a beba nem jött be. most mildibét eszik. úgy néz ki ez jó lesz. és mióta újcumisüvege van, simán megeszik egy huzatra 110et. az eddigi 50ekhez képest...

néhány kép. már ezerrel kommunikálunk, vigyorgunk, sikogatunk :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép

amint tudok visszaolvasok és írok. nem tudom az mikor lesz. :roll:

Kép
móni86

Halihó!
Lafi: mi azért cseréltünk, mert a végén annyira csücsörített a szájával a gyerek, alig tudta szívni a kaját. Áttettem a variációst az Aventből,abból meg simán folyt az I-esen is.
A Vininél is NUK-ot használtunk meg Baby Bruin-t. A NUK jobb.

Csibe: akkor van reményem :lol:

Móni: van ott huncutság rendesen :lol:
Vendég

Móni, de szépek vagytok!!!!!!!!!!!!

Jaj, ma voltam kozmixnál...patikat nyomkodni....a csaj közel 1.5 éves koráig szoptatta a babáját, kb annyi melle van mint nekem, olyan picurka, szóval nem ezen múlik, na és azt mondta, hogy emelett a szomszéd gyereket is szoptatta, fejt neki...irigyeltem ezerrel...
de azt mondta, hogy !!!!2 hósan!!!! hozzátáplált, mert nem akarta hogy csak anyatejes legyen... :shock: a csaj 29 és tök normális meg minden...

elmondta, hogy amikor a gyerek ennyi idős volt mint mi, akkor miket adott....hát be is vásároltam és kipróbáljuk...azt mondta, ez a mai módi szörnyű, őt is beparáztatták állandóan, és végül a maga feje után ment...irtó édes pici fia van amúgy és nem lisztérzékeny meg tejérzékeny...

és azzal magyarázta, ha kiderül hogy érzékeny, kiderül most és többet úgysem adhat neki, de szte a gyereknek kell igazi kaja hogy fejlődjön....

szóval vettem tésztát, danone activiát és meglátom...

végre valaki aki nem cseszett le...
Vendég

Ne haragudj Lafi, de azért én ezt nem tartom egyáltalán normálisnak, hogy van teje dögivel és hozzátáplál egy 2 hónapos gyereket :shock: Kíváncsi vagyok, hogy itt a topicból ki táplálna hozzá, ha annyi teje lenne, hogy még a szomszédod is ő etetné??????? Őszintén remélem, hogy senki. Ez ne legyen követendő példa! Az meg, hogy nem fejlődik rendesen... ekkora marhaságot, miért akkor aki csak szopik, az visszamaradott lesz? Na nem már...
Vendég

Panda, én nem táplálnék hozzá ha lenne tejem, de nem is mondtam neki semmit, hisz ez az ő dolga volt, de annak örülök, hogy végre valaki nem néz szemétnek...
Vendég

Sziasztok!
Én sem táplálnék hozzá az tuti!!! Én ma adtam neki tejpépet először (és egyelőre utoljára), lehet,hogy nem is volt annyira éhes, nem is ette olyan nagy kedvvel, de nem ezért nem adok neki. Maradunk egy darabig a gyümölcsöknél.
Lafi! Azért én még nem adnék neki joghurtot :roll: szerintem Hunorka már így is túl teljesített, olyan kajókat eszik, amit 6-8 hónapos korában is ráérne. Igazán nagyon változatos az étlapja :lol:
Én speckó félek,hogy valamire allergiás lesz?! Annál rosszabb nincsen mikor bölcsiben, oviban és nem beszélve otthon a kajával kell balettozni! :roll:
Csütörtökön láttam a védőnőnél olyan anyatejes babákat,hogy majd szét csattantak :D
Ettől függetlenül úgy elgondolkdom,hogy amikor a hasunkban vannak akkor is mindenfélét "kajálnak" :roll:
Egy ismerős mesélte,hogy a saját babáján kívül volt 14 tejtestvére a babának és kb olyan 70 liter tejet adott el. :wink:
Vendég

Blo, na ez aztán... 14 :shock: az nagyon sok! Anyunak is kis melle volt, szült 3 gyereket, és volt még 1+3+1 tejtesó, de persze a tejtesók kaptak mást is... illetve anyu is adott almát már 2hósan... tesóim is és semmi bajunk se lett, sajnos a két húgom még himlős se volt (direkt írtam, hogy sajnos). (és anyu jobban keresett a tejjel, mint a gyessel :) )
Én megmondom őszintén, hogy van tejem, de úgy tűnik, hogy pont annyi. De hétfőtől megpróbálom az almát... Én így gondolom. Úgy érzem hogy Marcellnak szüksége van ebédre, hogy aludjon 20 percnél többet. Én így gondolom. Sajna már a napi egyben 2-3 óra alvás sincs meg, max párszor 20-30 percet alszik. Úgy érzem, ha esuik majd vmi ebéd félét, akkor talán aludna ebéd után 2 órát. És hiába mondja a védőnő vagy bárki, hogy egyre kevesebbet fog aludni - mert az ovisok is alszanak ebéd után... tehát oké, legyen fent egész nap, de a napi egy alvásra szüksége van. És inkább adok neki almát, és később főzit, mit itatom a citromfű teával, amitől zombi lesz és én is...
Én így gondolom.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri szerintem igazad van.

Kép
ndombi

Konkriiiii...no para :lol: arról beszéltünk, hogy akinek dögivel van teje. Tudom..írtad Anyudat. ÉN nem adnék neki mást ha lenne tejem :D Most nehogymá' engem 'verjetek meg'!!! :? Én is adok almát, meg lassan más gyümit is Milusnak. :wink: sajna a MILÁN ettől sem alszik jobban :P De lehet,hogy más baja van, mert szerintem meg fogzik.
A véleményedmet már többször elmondtam, mindenki úgy táplálja a babáját, ahogyan ő gondolja a legjobbnak, ha fáj a hasa tőle, ha szépen gyarapszik, ha mő és boldog és még sorolhatnám..ezen nem fogunk összeveszni. :D
Vendég

bocsi... "ha nemfáj a hasa tőle"
Vendég

én nem úgy írtam... :wink: majd jövök még... csak valaki sír :(

Kép
Kép
Kép
konkri

nem tom mennyit tudok írni, mert Marcus az ölemben van...
szóval, gondolom, hogy az almától nem fog jobban aludni, de hát nem kezdhetem grillcsikrével :) így 3 hónaposan - még vacilálok a most hétfő és a jövő hétfő között - úgy gondolom, hogy nem teszek rosszat, ha elkezdem. De amíg lehet szoptatom... na bealudt Marcus az ölemben :)
És én is azt gondolom, hogy mindenkitegye úgy ahogy érzi, a lényeg szerintem az, hogy a nyugodtság, a biztonság sugározzon a gyerekbe! "én így gondolom" :)

Csibe: gratulálok a rajzhoz! de genyók a díj osztók, ezt tök szemétség, mit fájdítják a kis poronytyok szívét.

Ablakot kéne mosnom... :( de hogy? rázós menet lesz.

Kép
Kép
Kép
konkri

Pandi, egyet kell, hogy értsek Veled! Valahogy megértem a hozzátápit, de én spec. rettentően félnék az allergiától. Persze, nem kell Őket a széltől is óvni, de nem lehet tudni, mi van a mai zöldségek gyümölcsökben, és nekik még nagyon fejletlen a szervezetük. Én szerintem ezzel nem immunitást kapnak, hanem minden egyebet. Vegyszerek ellen amúgy sem lehet immunitást szerezni. Persze nem biztos, hogy úgy van ahogy én gondolom, de jobb félni, mint... Persze ha már választanom kéne, tápi v hozzátápi, én is filóznék, de ha van tejem eszembe nem jutna (már) mást is adni.

Ne kövezzetek meg, de én ezt gondolom a túl korai hozzátápiról.

Más: Bende elég sokat bukik, mostanság szinte víztisztát, pár kis összerántott tejcsidarabbal. De leginkább víztiszta savanyú szagú lé. Nem hinném, hogy ennyi nyál lenne. Szerintetek mi lehet? Amúgy baromira nyálzik.

M rettenet sokat aludt Bende. 10órási kajcsi után aludt fél 2ig, majd 2kor kajcsi és aludt 5ig. Akkor is csengőre kelt. Most azóta fent van. Magyaráz egyfolytában. :) Na megyek is! :)

Kép
Kép
sleepin

No, nekünk aventes cucusüveg nem jön be! Szegény apa tegnap 3/4-5-től fél 11-ig 60 ml-t tudott Barniba félálomba beletömni :shock: Hatzaértem, utána jól teleszopizta magát.

Kaptam ajándékba Chiccos üveget, arról valakinek tapasztalata??? Puha szilikon cumija van, nem olyan mint az Aventnek. Nuknak milyen??

Sleepin, sztem félig megemésztett tejcsimaradékot büfiz vissza.

OOOLYan SZÉP IDŐ VAN

:lol: :lol: :lol:

Kép
marina74

Vicces...

Ma olvastam, hogy akik a 80-as évek elott születtek, azok valódi Hosök,olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélo fenegyerekek. De tényleg!Gondolj csak bele, 1980 elott születettek, azaz MI, kész csoda, hogyéletben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sot mégbiztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk, hogy a gyerekágyakfestékében akadt boven ólom. A gyógyszeres és vegyszeres üvegekkönnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmelellátva, de még a fiókokok és ajtók sem voltak felszerelve biztonságinyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédonk és sisakunknem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi.Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan azásványvíz. Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem azugyanaz. Szúr-szúr. Semmi különbség a ketto között, miért pazaroljak hátrá külön szót.Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki.Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk ésmegvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil.Pláne nekünk! Nyáron a derékig éro fuben és közeli kiserdokbenjátszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfurol azt hittük, hogy a sárkányfuegyenesági rokona.Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csakszimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszeruen mivoltunk a hibásak. Sot! Ha az erosebb elgyepálta unalmában a kisebbet ésgyengébbet, az is rendben volt. Ez így muködött, és a szüleink nemnagyon szóltak bele ebbe sem. (- Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nemlehet, hogy téged mindenki Rambonak csúfol / - Hagyd csak anya, ez az énháborúm!)Étkezési szokásaink Schubert Norbi mércéjével mérve nap mint naptartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy mcdonaldsonedzodött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helybol nyomna egyhátraszaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk azsíroskenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele),az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk.A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívtákés már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, amihírbol sem ismerte az édesítoszert, viszont tömény cukorból készült. Alimonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakranéretlen gyümölcsöt, a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek akoloniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban, a preDomestoskorban.Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videója volt, vagyesetleg spectruma (az valami számítógép vót), de szó sem voltPlaystationról, Nintendóról, X-Boxról, Videójátékról, 64 tévécstornáról,muholdról és kábeltévérol, filmekrol, DVD-rol, Surround Soundról,internetrol, Fitness-Club kártyáról vagy mobiltelefonról.Viszont voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, afocipályán vagy a pinpongasztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszeruenbecsengettünk hozzájuk és beengedtek. Nem kellet megkérdezni a szüloket.Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülok.. ..Mégis itt vagyunk.Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkánfadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis ittvagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult.Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy iratlanszabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihezértesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgniaz ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácsontúlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakatkereshetett magának.A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszeruen megéltük.Boldogan szaladtunk végig az utcán az elso csók után, úgy, mintha mársohasem akarnánk megállni.Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel és nem pereltükbe, és nem sírtunk otthon a szüloknek. Sot! Ha lehetett, el se mondtuk.Ismertük a törvényt, és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk.Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a kötelesség, abuntudat, a jóérzés, a felelosség. Ismertük ezeknek a szavaknak amélységét. Ezek voltunk mi.Hosei egy letunt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenülmosolyognak.
Vendég

Sziasztok!
Köszi a dícséreteket. Én szerelmetes vagyok Lili manómba. :lol: :roll:

Cumisüveg: Avent vhogy nekünk sem jön be. De majd akarok venni rá variábilis cumit. Csak az 3 hónapos kortól jó. Nekünk a MAM Ultivent vált be. Csak kicsit mohón eszik a lánykám és utána meg bukik egy hatalmasat. :)

Sleepin: nekünk van hogy tejmaradék nélkül simán mintha a nyálát köpné ki. Gondolom tea. Lili is nyálzik ezerrel. De a foga még nem lehet. Viszont van mikor olyan nyűgös hogy nem tudok másra gondolni.

Nekünk van Chiccos üvegünk de nem használom. Mert annak nem szilikon a cumija. Tettem rá múltkor szilikon pótcumit teának, de abból meg ömlött..majdnem megfulladt a kiscsaj. :roll:

Kép
móni86

Lfi ezt én is olvastam. Hát valahogy tényleg így volt velünk. Csak akkor még nem vol tilyen mértékű környezetszennyezés. Vagy legalábbis azt sem tudtuk mi az...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?