Új privát üzeneted érkezett!

Ja meg még esetleg kicsi kapor,de ezt az izlésedre bízom, nem kell feltételnül bele! :)
susy75

Csipcsab!
Ezeket a neten találtam Neked:

Franciasaláta
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg burgonya

15 dkg zeller

1 evőkanál citromlé

20 dkg zöldborsó (konzerv)

20 dkg sárgarépakocka (konzerv)

10 dkg majonéz

2 dl joghurt/kefír

fél kávéskanál porcukor

10 dkg ecetes uborka

kis csokor petrezselyem

20 dkg savanykás alma

néhány salátalevél

Előkészítés: A burgonyát és a zellert megsikáljuk, meghámozzuk, megközelítőleg azonos nagyságú, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
Elkészítés: Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk. Kaszinó-, azaz töltött tojással, főtt húsokkal, sonkával kínálhatjuk.

Francia saláta kicsit másképp Hozzávalók:

mélyhűtött franciasaláta vagy bármely más salátaalap

tartármártás

virsli

főtt tojás

lilahagyma

Elkészítés: A mélyhűtött zöldségféléket megpárolom, a vékony karikákra vágott virslit is beleteszem. A tojásokat keményre főzöm, kihűtöm, megtisztítom, negyedelem. A sárgáját kiveszem, a fehérjét apróbb (de nem túl kicsi) darabokra vágom. A sárgáját nagyobb darabokban hagyom, így nem esik nagyon szét, amikor összekeverem a salátát. A lilahagymát szintén vékonyra szelem. Tartármártást ízlés szerint elkészítem. Esetleg fel lehet még bontani hozzá egy kukorica- vagy zöldborsó konzervet.
Ha kihűlt a zöldség és a virsli, óvatosan összekeverem a hozzávalókat, hűtőbe teszem érlelődni.

KépKép
zsófikukac

Susy!
Vicus vonalzója azt számolja, hogy hány napja várnak arra, hogy mehessenek Tapolcára. Ezért nő. :wink: :lol:

KépKép
zsófikukac

tyű micsoda francia saláták! Nálunk csak simán alma, krumpli, borsó, répa és ubi van benne. :D
NÁlunk a csipcsab félét már tojássalátának hívják :lol:

a susy félét meg egy kis zselatinnal pluszban már vendégvárónak :lol: :lol:
Vendég

Csipcsab! :)
Én így csinálom a fr.salit:

tojássárgáját kikeverem (géppel kell)étolajjal, aztán bele egy kis mustárt, törött borsot.Majd bele jó adag tejfölt, és ízesíteni cukorral, sóval, citromlével.Ennyi.Aztán bele a zöldséges cucc :)
Vendég

Zsófi!
Köszi,most már értem! A logikámnak ez nem jutott eszébe! :oops: :oops:

Baba!
Az lehet, hogy amiben már ennyi minden van már nem is franciasali, de nagyon finiiiiiiiiii!! :lol: :lol:
susy75

susy

majd próbáld ki zselatinnal! Őzgerinc formába kell bele önteni, és hűtőbe be, majd kivenni, és kiönteni belőle, és lehet szeletelni :D jó sok lilahagymával nagyon finom :D
Vendég

Krisz!
Akkor ezt meg is beszéltük. :wink: Az endós doki hozzáállása meg nagyon tetszik. Enyém endós doki egyben a meddősségis dokim is. :lol: De itt a bneten ő válaszol az endós kérdésekre a rendelőben. :lol:
Húú, jó sok mindent csináltál. Útiköltséges papírt én is vertem ki házidokiból. Pécs innen vagy 160km, oda-vissza nem rossz pénz. :lol:

KépKép
zsófikukac

Jaj de rendesek vagytok csajok! Köszi szépen mindenkinek!!! :D :wink:

Susy!

Hát fagyasztva megvettem a zöldségmixet,hogy most ne kelljen pucolgatnom azokat is(ennyivel is előrébb vagyok),és azt meg kell főzni! Vagy nem? :roll: Tudom hogy igen de akkor most mégis miért bizonytalanodtam el?? :lol:
csipcsab

Baba!
èrdekesen hangzik, de biztos fini az is. :lol: Kipróbálom!! :wink:
susy75

Igen Csipcsab, főzd át :)
Vendég

Csipcsab!
Ja hogy a fix az a zöldségmix????????? Kép Azt hittem valami más!! :oops: :oops: Persze, azt meg kell fözni! Mert fix-et írtál, nem mix-et. Ez zavart meg! :roll:
susy75

Majd később visszaolvasok, de ezt muszáj Vicuskának ajánlanom! Alkesz macsesz, alkesz állatorvosnak! :P

http://www.blikk.hu/Stream_index.php?element=1&sid=3257
Vendég

Sziasztok!!

Huuu mik vannak itt :D
Nalam ilyen mertekben nem megy meg a pia, de ami kesik nem mulik, na jo neha lecsuszik egy kis citromos sor ami Merinek is izlik :)

Groni :D
tegnap kerestelek msnen de mar csak Apjuk volt, na majd ma :lol:

Baba :D
Kezem,labbam,hajam mindenem erted keresztben :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Csipcsab :D
Sok sikert holnapra, remelem hozzol kepeket!

Gyugyi :D
JO hogy ujra tobbet vagy :!: :!:

Megyek mert Meri kuzd magaval, voltunk ma vele UH mindent atneztek es a gyerek 5 honaposnak felel meg :shock: :shock: :shock:

Este jovok!
Szep Napot!!
Puszi

Kép

Kép
cirkuszka

Csajok!

Vili barna visszajött! :evil: Sztem holnap meg fog jönni :cry:
Vendég

Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

mennyit írtatok....két napig nem jövök, és fél napig olvasok!

Baba

szorítok

Zsu

nagyon örülök

Csipcsab

Tojás nálunk sincs benne, viszont a citromlé helyett én fehérborral ízesítem a majonézes, tejfölös, borsos, sós, mustáros, cukros lötyit. és én is mixet veszek...ja és dobok még bele almát

kekszhez, piához nem tudok hozzászólni, majd október vége felé megteszem, addig sajna szűzies életmód

Luca

Örülök, hogy minden rendben, képet nem teszel?

Gröni
mingyá doki!

Többiek elnézést, de szita az agyam...igyekszem gyakrabban gyönni, és írni mindenkinek!

Pusszantás

Kép
ticsimû

Csipcsab!

holnapra :lol:
Kép

Gröni!
haláli vagy :lol:

Baba!
ne add fel!irgum-burgum :twisted: barna babásan is lehet 8)

Susy!
Kukac jól írta, a műtétem napjától számol, azóta gyúrunk lombikra :D
apát ma se felejtsd elkapni :wink:

Kukac,Krisz!
kapjátok el az endo frakkját :lol: levele! :D

Ticsimű!
októberig??????? :roll: tyűha :shock:

Mami!
hogy van ma a kismamink? :P

Melus!
mikor teszed fel a képet? :roll: :lol:

hulla vagyok, egész eddig a konyhaszekrényeket pucoltam, és függönyöket mostam.... :? :roll:
Vendég

Vicuska!
Hogy felejthetném el! :lol: :lol: :lol:

Gröni!
Szegény macsek! Mikor nekünk volt cicánk ugyan ezt müvelte, altatás után. Szegény felébredt és mindennek nekiment, már amikor tudott egyáltalán menni! :cry:
susy75

Csipcsab!
Most én is kedvet kaptam a francia salihoz! :D
susy75

Gröni,Susy!

én is ezt akartam írni, olyan a cica mint aki altatásból ébredezik :lol:
Vendég

Vicus! :D
Az urammal hozatok elemet a gépbe és felrakom ma :)
Vendég

Csajok! Ezt a videot nézzétek! Nagyon édes, és pont passzol a topikunkhoz! Hanggal!:lol: :lol:
http://www.clipfish.de/player.php?video ... E%3D&cat=1
susy75

Susy, ez jó!!! :lol: Az én párom sose volt ilyen gentlemen, meg is látszik :( na azért szeretem így is... :D

Gröni, látom elszórakoztattad ma a lányokat! :lol: bezzeg én meg dolgoztam :evil:

Marietta, gondolok Rád holnap, már biztos nagyon izgulsz, de rendben lesz minden, hidd el!!!!!!!!!

Baba, drukk a holnapi teszthez!!!!!!!!!!!

NEM ÉRT IDE PIRI, KÜLDJÉTEK!!!!!!!!!!!!!! Hogy megyünk így áprilisban konzultálni?????????????????????????????????

Kép
vickybabe

Sziasztok :D

Kicsit,mostanában ritkábban tudok jönni :oops: :cry:
Anyu már jobban van, de nem igazán tudja magát el láttni. Főzni, mosni, takarítani én járok neki. Neki szigorúan feküdni kéne, de azt mondja elég volt neki 2 hét szigorú fekvés :? Holnap is megyek hozzá :D

Képzeljétek párom, pont itthon lesz peteérésemkor :lol: :lol: :lol:
Kedden reggel kell neki reggel 6-ra Pesten lenni. Aztán este haza jön. Szerdán megint 6-ra megy dolgozni este megint haza jön. Utána 72-óra itthon :lol: :lol: :lol: ne ezt fogjuk kihasználni, remélem nem jön közbe semmi, és nem kell vissza mennie :roll:

Vissza nem nagyon olvastam még :oops: erőm sincs hozzá.

De...

Csipcsap: Gratula a holnapi esküvőhöz!!! MAjd meg tudod, hopgy mire vállalkoztál :lol: :lol:

Baba: MOst akkor mi van??? Van baba? VAGy nincs??
:cry:

Susy: Jó volt a videó, tényleg pont a mi topicunkba illik.

Csajok, mondtam már hogy nem mérem a hőmet?? Tök jó, hogy ilyen jól kibirom,

:wink:

puszi mindenkinek

Kép

Kép
edinka

http://www.fertilityfriend.com/home/1b4b1d

nem mérem hőgörbém :lol: :lol:
És sokkal, nyugodtabb vagyok, hogy nem tudom menni a hőm, :wink:

Kép

Kép
edinka

Én is hoztam nektek valamit, nézzétek meg.
:cry: :cry: :cry: :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=fyFrGbAvfHc

Kép

Kép
edinka

hali,

visszaolvastam, de elfelejtettem kinek mit akartam írni: :cry:

Gyugyi: kedvet kaptam tőled és csütörtök reggel ahlálra hajszoltam magam a futópadon és a lépcsőzőgépen. meg is lett az eredménye: -11 kg. ha nem megy vissza -10re, akkor írom csak át a vonalzóm :)

Nati: én január közepén kezdtem

Baba: kitatás! vagy az inkább nekünk kell..nehezen bírjuk türelemmel :lol: :lol: :lol:

Bridget: :cry: :cry: az azért hír, hogy a ciklus hossza visszaállt!

Edinka: szia! szuper, hogy apa otthon lesz majd :wink:

pirit küldjétek hozzám, mert lebetegedtem. annyira görcsölt szerdán, hogy bevettem a savlekötőt. most kicsit aggódom, hogy amiylen az én formám bizti ilyenkor jön össze. tegnap du a trokom is lekezdett fájni, és be is lázasodtam, pedig én nagyon ritkán vagyok lázas.. ma elmentem dokihoz, a saját dokim sajna szabin volt, az ügyeletes viszgált meg, azt mondta, hogy valszeg vírus.
szóval piri jöjjön, nehogy valami gond legyen.
reggel azért bevásároltam a picon és főztem fini husileves és sütöttem pulykmájat. nyami.

Csipcsab: (ha jól rémlik TE sütöttél sütit) nagyon szuerek lettek! a linzer receptjét le tudnád írni :?: imádom, bár le vagyok tiltva..de azért néha csinálnék :wink:

Luca: örülök, hogy az egészséges baba jól van :wink: pihenj sokat!

Vucuska: kitartás a várakozáshoz! és én is vinném hozzád a kutyákat..aztán koccintanánk :)

Gröni: ha apjuk jobban érzi magát az új helyen, az a fontos... na jó, a pínz is..de ha úgyis váltás előtt álltok..sose lehet tudni, miért jó egy változás!

na ennyi maradt meg a fejemben.

puszi

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Kép

Letört egy körmöm! Tragédijjja! :lol: :lol:
Vendég

cijjjjjjja!
vége a mia fitness-nek,

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Pezsgőt????

Gyugyi!
Reggel megyek műkörmöshöz, elvigyem a tiedet is?

KépKép
zsófikukac

Kisgizi :)
Ja! Gyurás is volt, meg egy kis bóling. Beálltak az ujjaim! :lol:
Grat a 11 kilóhoz!! Lehagysz? belehúzok! :wink:
Vendég

Kukac :)
Viheted! :wink:
Sose voltam még műkörmösnél! Mondjuk pont olyan körmeim nőnek, hogy mindenki műkörömnek nézi! :D Milyet csináltatasz?
Vendég

Na banyák, nagy a csend ma este! :shock: Hol az alkesz banda???? Kép
susy75

Gyugyi!
Hát francia, de nem fehér lesz a vége, hanem rózsaszín csillogós. Aszem. de még holnapig megálmodom. :lol:

KépKép
zsófikukac

Gyugyi: igyekszem, de szerintem még vissza fog menni az 1 kg. ilyenkor még ugrál. de igyekszem lehagyni Titeket Natival. nagyon kemény tempót diktáltok :lol:

az én körmeim sajna nagyon gyengusok, csak a műkörmök maradnak meg. de az 2 kutya mellett nehéz. csak úgy röpködnek :lol:

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Reggel 7-re én is műkörmöshöz megyek :lol: :lol: :lol:

Ja és iszok! Fehér bort 8) 8) 8)
Vendég

Lapstetű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok :)

Íme a babócánk :)
Kép
Vendég

Babbalúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!
Gyönyörű Melus!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Nati!
Jól teszed, egészségedre!!! :wink: :wink:
susy75

Suzy!

Kép
Vendég

Melus :)
Édibédi! Tiszta apja! :lol:

Alkesz banda? No de kérem! :lol: :lol:
Vendég

Melus!

tiszta anyja+apja a gyerek :lol: :lol: :lol:
hogy lehet ez? :roll: :wink:

nekem nincs műkörmöm se :(
volt, de nem bírta a sok műtétet :D :shock:

én nem árulom el, ittam-e vagy sem ma este 8)

estére:

Kép

( este apával kipróbáltuk , lehet-e már kexelni... :roll: :oops: :wink: )
Vendég

Vicuska :)
Ne tedd ezt velem! :lol: :lol:
(Találtam a neten egy oldalt. :oops: vannak képek extra kicsi, extra nagy és kacskaringós eszközökről is. Borzasztó!!! De végégnéztem! :oops: :lol: :lol: )
Vendég

...és lehet? 8) :lol:
Vendég

Gyugyi!

ühüm :oops: :oops: :lol: :lol:
de azért nem az igazi még :roll: , de gyakorolunk :lol:

hol az az oldal, ide vele 8) 8) 8)
Vendég

Elmúltál már 18? :lol:

Küldöm priviben... :wink:
Vendég

Gyugyi!

Nekem is! :oops:

Melus!

Gratulálok! Gyönyörű! :wink:

Nem olvastam vissza! Képtelen vagyok! Szar napom volt, de pihentem és jobb lett! És van egy bivaly erős tesztem, így megnyugodtam! :roll: Illetve kaptam választ egy dokitól, azt írja, hogy nem tudunk mit tenni, csak azt a mit a dokim mondott! :cry: Részletesen leírtam neki, hogy volt, mi volt és szerinte eddig is nyitva volt a méhszájam, ha feltudott jutni bármi fertőzés! Csak az összevarrás segít! Nem nyugodtam meg! Az csak arra jó, hogy ne csusszon ki a baba, attól a még feljut oda bármi! micsinájak? :cry: Már olyan steril vagyok, mint egy műtő! Apjuk nem látott lassan két hete közelről, 3-szor zuhanyzok naponta, pisi után mindig szépen fertőtlenítem amit kell :oops:

Majd ha lesz egy kis türelmem visszaolvasok!

Marietta!

Neked gyönyörűséges napot kívánok holnapra és legyen ez életed második legszebb napja! :wink:
Vendég

Nati!
Nekem a reggeli műkörmös 10-kor lesz. :wink: :lol:

Vicuska!
Majd belejöttök! :lol:

Susy!
Ma volt tojcsi?

KépKép
zsófikukac

Gröni :)
Privi ment... :wink:
Ne parázz!!! Minden rendben lesz. Vigyázni fognak rád.
Mikor varrnak össze?
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?