Új privát üzeneted érkezett!

Jóreggelt! :evil:

Lorca!
Úgy sajnálom szegény Szabit, meg persze téged is! Jól kijutott a betegeskedésből! De hátha itt a tavasz... gyógypuszik!

Lin!
Még olvasni is rossz volt az éjszakátokat, nem még átélni! :? De legalább van segítséged, próbálj kicsit pihizni!

Mazsi!
Még a végén titeket is elér a baj! :? Remélem azért nem és nem lesz rosszabb Lea állapota! :) Nagyon jó az új csíkfotó! :)

Kditke!
Talán próbálj más tápszert. Esetleg vmi ízesítettet.

Fáj a fejem! :evil: :evil: Sz.r az idő! Lillus folytatja a tegnapit. Mi jöhet még? :roll:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Timo,
Orulok, hogy elsz! :) Lillusnak lehet, hogy ujabb fogacskaja jon?

Lorca,
Meg en panaszkodtam??? Sok kijutott most Nektek :( Annyira sajnalom szegeny Szabit :cry: Gyogypuszik mennek neki! Majd ird meg, mi volt ma a korhazban!

Mazsi,
OO Ti szegenykek! Fel orankent kelt Lea??? :cry: Jobulast neki is! Nekunk most sokkal jobb ejszakank volt, jol aludtunk, kevesszer kelt, es reggel 6-ig kihuzta! :) En csak navisil orrcseppet hasznalok, orvosnal mi sem voltunk, mert lazas hala nem volt O sem.

Ria,
Heti negyszer olyan sokaig dolgozik Beniapu??? Hat nem irigyellek. Nalunk Kori 12 orazik, es vannak ejszakazasok is, de emiatt sokat van itthon napkozben, igy eleg jo a helyzetunk.

Panka,
Igen, a deadalonra gondoltam, jo, hogy kijavitottal! es latom mar tobben irtak, hogy van kup is ilyen kis gyerkocokre!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Timi: Nagyon sajnálom a nappalotokat. remélem gyorsan vége lesz ennek az állapotnak.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 

 
 

Ditke,
Ugy latszik a tavaszi faradsag nem csak engem kapott el, hanem majdnem mindenkit a forumon. En is mar olyan regen nem pihentem ki magam. Bar en nem dolgozom, szerintem azoknak meg stresszesebb lehet ez :(
A tapszert valoszinuleg akkor a fogzas miatt nem fogadja el. Esetleg probaljatok ki masik izt, hatha ezt mar megunta.

Ja, meg nem is irtam, hogy kaptunk bolcsihelyet 2009. szeptemberetol. Sajnos, a februar-marciusi helyek mar elfogytak. Jo lenne elkerulni a gyest, de igy dolgozni nem tudok tavasszal visszamenni, max reszmunkaidobe es az is csak akkor, ha rugalmas. De majd meglatjuk, mit hoz a jovo.

Nalunk is nyüszis nap ígérkezik... egyfolytaban nyafizik reggel ota. Lehet, hogy az időjárás??? :evil:

KépKépKépKép
thelga
 
 


Jó reggelt!

Sajnálattal olvasom, hogy sok baba betegeskedik!:(Mindenkinek mielőbbi jobbulást kívánok!!!!Gyógypuszikat küldjük Emilivel! :D

Emőke!
Én kaptam Felicitasos csomagot, de a dobozt nem, pedig én is úgy emléxem, hogy kellett volna kapni! :evil: Hogy 1 évesen is járna, ilyet még nem hallottam :roll: Esetleg kérdezt meg ott, ahol szültél, ha van vki ismerős ott.

Mi éjszakánk jó volt, Emili átaludta 8) , biztos elfáradt a játszin. :wink: Megyünk ma is. :lol:

Legyen kellemes napotok!!!
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Dana,
Laurának nagyon cukin nő a haja két oldalt! Micsoda háziasszony! Nekünk is ilyen nyuszkós bicónk van. Jobbulást nektek! Ha fáj a füle, akkor lehet, hogy nem jó neki, amikor rág, azért nem eszik darabosat, meg mást sem nagyon.

Helga,
az én anyósom is Irén, és ő most tartja.

Lora,
Felénk: biciklizik az egér, egy, kettő, három
biciklizik az egér Sebi lesz a párom

Ditke,
Weleda fürdető, meg az arckrémjét használjuk még, de naptejet is olyant fogok venni, csak várom a fizetést…
Bújnak az alsó kettesek (7-8.), de már nem problémás.
Mekkora Tomi ezen a képen!
Hintőporral fiúknál nagyon vigyázni, bemehet a fityma alá és gyulladást okozhat! (tapasztalat, bár nem saját)

Lin,
a tortán nekem is leesett az állam.

Dana,
ezen a pókemberkivetőhálón azóta is röhögünk családilag.

Ria,
Sebő még mindig jól viseli a szeretgetést, hálistennek.
Ez a 10-ig dolgozás kemény lehet, én már valamikor csak úgy tudom kihúzni az utolsó órákat, hogy fekszem a matracon, Sebő meg ugrálhat a fejemen, de ha fürdetni is kell, az a vég…

Boldi, gratula a lépésekhez!

Nanica,.
Nem lehet gyorsan kimenekíteni az almacsigababákat?!
Továbbképző film: Született feleségek

Pann,
géphezjutás: délelőtt takarítás, stb. 11-12-től alvás, akkor tudok gépezni/ügyintézni (nálunk nincs ajtó a szobákon, így nekem is csendespihenő van), ill. fürdetés alatt van még lehetőségem.

Bigsis,
micsoda hír, gratulálunk! Így terveztétek? Tudom, hogy nem nagyon jársz errefelé, de egy kicsit mesélhetnél, hogy milyen a második terhesség, meg hogy szuperál a ház, néhány kép Roliról, stb.

Panka,
nekem is ilyen a szülésznőm.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi!
Én is a jóidőben reménykedem, hátha így tavasz közeledtével könnyebb lesz. Bár, ha a mostani időjárást nézem, jó sokáig csak reménykedhetek.. :?
Nekem is sokszor van, hogy csak fekszem a földön és Lillus jön-megy rajtam keresztül, mellettem, várom, hogy jöjjön haza Bali. :roll:

Helga!
Még várólistára sem tudtok felkerülni a korábbi időpontra a bölcsibe? Ha részmunkaidőbe mész vissza dolgozni, tudod hol hagyni Áront? Vannak félnapos bölcsik/ovik is, szoktatásként talán jó. Én is ezen gondolkodom..
Új növekvő fogat nem látok, de nem is igazán engedi Lillus, hogy megnézzem. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Jó reggelt!

Beteg lettem mára! :( Fejfájás, orrfolyás, rossz közérzet. De a lényeg Beni nem beteg. Jobb ha én vagyok nyűgös...

Ditke! Én ilyen szülésznő vagyok. Az arcukat is feltudom idézni. Szoktak sűrün hívogatni és amint meghallom a hangjukat tudom ki az. A babanemekre nem emlékszem. :oops: Ezért mindig azt mondom hogy van a babóca... Az iwiw-es ismerőseim háromnegyede nálam szült. De viszont nekem is nagyon jó érzés, hogy felhívnak és amikor megtudják, hogy én is babázom szívből örülnek. :P

Timi! Szerintem azért nyűgi Lilla mert jön a meleg. A hét elején még havazott. Lehet, hogy jövöhéten a strandon lesz a tali.

Tényleg! Nyáron majd mehetünk strandra is. Tuti, hogy a gyerekmedencéből nem lehet őket kirángatni. Már kinéztem magamnak egy kalapot napszúrás ellen. :lol:

KépKép
csongria
 
 


Ria,
jobbulást!

Néha úgy megnéznék egy "légifelvételt" magunkról, ahogy az ország különböző pontjain ugyanabban az időben szinte pont ugyanazt csináljuk :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Lorca
Nagyon nagyon sajnálom Szabit és persze téged is! Azért ha van vmi fejlemény írjál! Jobbulást!

Látom többeknek is vacak éjszakája volt. Hát Brigi is előadta amit még soha. Elaludt kb. 9-kor. Miután 1-ig számtalanszor ébredt magunkhoz vettem. (Ilyet itthon még soha! nem tettem, 1x a Dédinél, de akkor 2db fog lett az eredmény) Csak sírt szegény. Fogat nem látok, sztem a torka lehet. Most megint alig eszik, szinte csak joghurtot. (Talán azért, mert az hideg :roll: ) De érdekes, mert most megint fúrnak, ráadásul pont itt a folyosón és már 1,5 órája alszik ennek ellenére. (egész éjjel nem aludt/unk ennyit) Mellé egy iszonyatos hiszti is párosul. Ha vmit nem engedek neki, akkor terelhetem a figyelmét akárhogy, elkezd csapkodni és kiabálni. Na most kéne okosnak lenni, hogy később nem szívjak. Vagy mindez csak a betegség következménye?
És szerintetek adhatok neki joghurtot egész nap, ha azt hajlandó megenni? Neki sajnos nincsenek túl nagy pocak tartalékai!

Mazsi
Leának is jobbulást!

Ria
Neked is jobbulást!
Strandra mennék szívesen, csak még magammal kéne addig vmit kezdeni, hogy merjek fürdőrucit venni! :oops:
lora7
 
 


A stranddal nekem is "én" a bajom! :) :oops:

Lora!
Szerintem adj neki nyugodtan joghurtot, lényeg, hogy egyen és igyon valamennyit!
Ez a hisztihez hasonló dolog nálunk is egyre többször vendégeskedik!

Ria!
Jobbulást neked! :)

Lillust kábé egy órája tettem le aludni, de még mindig nem alszik! Megint leszedte a radiátor tetejét, hihetetlen egy gyerek! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Lora! Neked is írom, hogy a torkára nyugodtan adhatsz fájdalomcsillapítot. Szerintem nyugodtan add a joghurtot ha azt kívánja. Szegénykém.. :cry: A hisztije szerintem a rossz közérzet miatt van. Jártál strandon az utóbbi évekbe? Olyan emberek vesznek fel fürdőruhát... Borzalom. A babanetes csatunk indulhatna a miss universityn (ezt biztos rosszul írtam :oops: ) Ne aggódj a külsőd miatt!!! :)

KépKép
csongria
 
 


csatunk=csapatunk

KépKép
csongria
 
 


lora
örülök, h ismerős volt a hűtési ötlet, mert már írtam egyszer vlkinek :)
sztm ilyen vészhelyzetben bármit ehet, még örüljünk, h a joghurt a kiválasztott. persze azért sűrűn próbálj mást is kínálgatni. az alváson már én is sokat elmélkedtem, h ha alszik, akkor igyekszem csendben lenni és van, h mégis felébred tökhamar, ha meg rajtam kívülálló okok zavarják (fúrás, építkezés) alszik mint a bunda.
kele az éjszakai szopizárlatot tök jól viseli, első éjjel sírt csak, úgyh valszeg ezzel is úgy jártunk, mint a külön szobában alvással, h húztam-halasztottam, aztán kiderült, h ő már rég készenáll rá

lorca
basszus, rátok jár a rúd! azért gyere néha, írjál...

helga
gratula a bölcsihelyhez! engem nem sok jóval biztattak, annyira sokan vannak, h még várólista sincs. május utolsó hetében lehet menni beiratkozni, aztán meglátjuk, de nekünk is a legjobb esetben is a 2009. szept-t mondták

timo
de kár, h nem jöttetek tegnap! legalább moroghattunk volna együtt :evil: . a csajok a megmondhatói, h kele is ki tudja mutatni a foga fehérjét a maga kis visszahúzódó módján :roll:

snorsi
ilyen légifelvételeket szoktam elképzelni, h tartsam magamban a lelket :wink:

majus3
 
 


Hali!
Kíváncsi voltam, mit szóltok…. :lol: 8) Köszi a gratulációkat!
Hú, deako-nak én is gratulálok! Lehet, hogy ő még annyit sem internetezett, mint én?!?! :wink:
(Május és Ágiboldi: ti aztán britt kutatókat megszégyenítően kimutattátok a fordított arányosságot internetezés és kistesó között! :lol: ) Na, kis korkülönbséget tervezők, nem komolyan venni, nyugodtan netezzetek (is). Hajrá mindkét fronton!
Dana,
én nem úgy érzem, mintha túl lennék a nehezén (Rolival a 9. hónap volt csak nehéz, ráadásul ez most augusztusra esik).
Orsi kérdésére: tervezés helyett úgy mondanám, hogy megadtuk neki az esélyt, hogy jöjjön, amikor akar. Biztos Roli szólt neki, hogy ő csak ajánlani tudja (Amióta láttam a Kék madár c. filmet, azóta szeretem úgy képzelni a babák „leszületését”, hogy létező gyerekek tudnak beszélgetni még meg nem született kistesóikkal)
A második terhesség különben a testi tüneteket tekintve eddig nagyon hasonló mint az első: minimális szédelgés és gyengeség az első hónapokban, viszont semmi mellfeszülés (biztos a szopi folytatása miatt).
Lelkileg: a Pici olyan váratlanul ért minket, míg Rolira már évek óta készültünk és nagyon vártuk, meg vele minden olyan új élmény volt és időm is volt figyelgetni a mocorgását. Viszont: sokkal-sokkal nyugodtabb vagyok most, nem aggódom holmi AFP-n, a szülőszoba gondolata nem tölt el borzongással…szóval tök jó!

Május,
Az éjszakai szopizárlathoz gratulálok! Én most ezen dolgozom: hogyan csináltad? Eccerű bőgetéses módszer vagy vmi rafináltabb? Én próbálom legalább más innivalóval kínálni, mert a sima bőgést nem bírom, de ez sem működik.
Lányok, minden megoldás érdekel és majd kikísérletezem, Roli melyikre reagál. Köszi! (most emiatt muszáj lesz legalább olvasó üzemmódban benéznem).
Strand??? Ha-ha! Ha nem félnék a fertőzésektől, nincs az az eldeformálódott test, amivel nem mennék. Használjátok ki a jó időt! (majd ha lesz...)
Ja, a sok kis betegnek mielőbbi gyógyulást!
Kata
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:38-kor.
Vendég
 


A picasa-n lévő képekhez megváltozott a jelszó amióta nem jártam erre? :oops: :oops: Ha benézhetek, küldjön vki jelszót légyszi!
köszi! K
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:39-kor.
Vendég
 


Bigsis! Örület milyen nagyfiús Roli! Nagyon helyes kispasi!!! :D

KépKép
csongria
 
 


Lorca, jajszegény, nagyon együttérzek. Mi volt ma a Heimpálban?
Többi betegnek/taknyolónak is jobbulást! Beleértve Riát is.

Kata, nálunk is az jött be mint Májusnál (anno asszem Pann és Sági szabadalmaztatta a módszert).
Ha felkelt éjszaka nem volt szopi és kész punktum. Helyette tea (víz jobb lenne de nem issza meg), simogatás, cumi, betakargatás, mostmár aludjál felszólítás. 1-2 éjszaka esetleg elfajulhat sírássá, de ilyenkor álmos és nem bírja sokáig, nálunk a harmadik éjszakától boldog morgással vette tudomásul, h a fentieket megkapta és aludt tovább, azóta is ez van.

Apropó Pann, azóta is visszaolvasol? :)

Sno úgy látom a versike jollyjoker, az "egy-kettő-három, Sebi lesz a párom rím" elé végülis tetszőlegesen bármi behelyettesíthető?

Timó, Ágiboldi kitartást a nyűgös gyerekhez!!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Igen, Kele csendes kis akarnok! Észre se vettük, de tegnap jó balek módjára mindannyiunkkal végigsétáltatta magát amerre csak menni akart ahelyett, h dögölhettünk volna a párnákon :wink: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Bigsis
Roli csuda helyes kis hapsi lett! :D
Tanácsot adni nem tudok, Brigi még mindig szopizik éjjel. Úgyhogy direkt örülök, hogy feltetted ezt a körkérdést! :wink:

Ágiboldi és a többi játszóházas
Megkérdeztétek az esetleges nagytalit?
lora7
 
 


:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: hogy a pitlibe tudta egy gombnyomással törölni, amit eddig írtam?????? :evil: :evil:

Timo! Nem jöttök ki 2 körül a játszira?

Már biciklivel közlekedünk! :D Gergő egész jól bírja, csak a bukósityakot utálja, de ez nem meglepő. :roll:

Szóval újra:

Bigsis! Naaaaagy gratula! :D :D :D Nézem a volnalzót, hát már nem is olyan kicsi ez a baba!!! :o :wink:
Gergő is hasonlóképp ácsorog az etetőszékben, bár az utóbbi időben legalább a tálcára nem mászott ki....kopp-kopp.
Éjjeli szopi: valóban, hipp-hopp eltöröröltük. Mivel Gergőt csak felhergelte, ha mással kínáltam (vízzel), így nem kapott helyette csak cumit, meg ölben ringatást, ha nagyon fel volt dúlva. Ha jól emlékszem ezzel nam nagyon volt gond, de vissza kéne olvasni....sztem csak az a lényeg, h ha elhatároztad magad, akkor következetesen ki kell tartani mellette.

Ági! :lol: :lol: :lol: :lol: jaja, állandóan olvasok! :lol: :lol: :lol:

Mindenki! Köszi a gépidős válaszokat, úgy látszik, meg kéne reformálnom az időbeosztásunkat. :roll: Majd próbálkozom.

Lorca! Szegény Szasza! Jobbulást neki, neked meg kitartást! Küldünk egy gyógypuszit:Kép

Húúú, most muszáj ebédeltetnem, de még igyekszem jönni. Legalább olvasni. :lol: :lol:
Vendég
 


Ria, Ágiboldi!
köszi a jelszót! A bevált módszerekért külön hála- Pann, neked is! Következetesség, jegyeztem! Következetesen az apukáját fogom beküldeni éjszaka! Ő nem tudja megadni magát, csak nehogy rászoktassa a cumira! (Bár mostanában bennem is egyre gyakrabban merül fel az ötlet...)
szép hétvégét!
K
Vendég
 


Segítesetek!

A főnököm hívott másfél órája. A kolléganőm beteg lett, lehet hogy műteni is kell és ráérnék-e minden nap egésznapra bemenni 2-3 hétre, de lehet, hogy 1 hónapra. Nem tudom mit csináljak, nem tudom itt tudom-e hagyni ennyi időre, még esetleg meg is lehetne oldani. Apját azt tuti kikészíteni. Nem tudom??????? Segítség???????

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


bigsis
jók a képek!
nálunk a módszer alapját az képezte, h én úgy gondoltam, h egy ekkora gyereknek nem kell ennie éjjel (vlmint felmerült bennem, h lehet, h indirekt lett az egész és nem is azért kel, mert éhes, hanem mert tudja, h kaja lesz). így aztán most az van, h reggel 5ig nincs evés, készvégehatszáz. :lol: persze nem mondhatnám, h átalussza az éjszakát, ma is fennvolt félkettőkor, de egy sima maci+cumi után visszaaludt. az átállás pedig gyak zökkenőmentes volt, mert az első éjjeli sírás is "csak" másfél órás volt. (ilyen pedig nálunk elő-előfordul pl. fogzás környékén :oops: ) alapból nem hagyom sírni 5-10 percnél tovább, úgyh átmentem, megnyugtattam, lefektettem és ezt körbe amíg be nem ájult. vizet kaphatott volna helyette, de nem kérte, egy gonddal kevesebb :wink: egyébként összességében a lényeg, amit pann is írt,h te legyél elszánt mert minden ezen áll v bukik

ria
jobbulást neked, még jó, h nem tegnap lettél beteg, jó volt látni téged is végre!

lora
sági megkérdezte, de nem volt senki, aki érdemben válaszolhatott volna. mert amilyen csomagjuk van, az minket nem igazán érint (van benne üdítő, pizza/szendvics és két óra játékidővel 2600,- Ft, 8 főtől). ennél nekünk nagyobb kedvezmény kellene :roll:

majus3
 
 


Ok. most olyan hangya lett minden, h gyakorlatilag vakon gépelek. :shock: Azt hiszem, inkábbb az alvásidő alatt kéne gépezni... :roll:
Tök jó, a gombok felirata sem látszik.
Kikapcs.
Vendég
 


Há! Behívtam újra, és most ok! :D :D :D

Lin! Én két okból nem mennék:
1. Gergőnek még sok lenne így hirtelen ennyi időre elszakadni (de Grétát te ismered, úh ezt te tudod megítélni, h rá ez hogy hatna)
2. a macera miatt. Lemondod a gyedet, és felveszed a munkát, aztán vissza az egész? Nekem ez tuti nem érné meg a rengeteg papírozás /hivatalozás miatt.

Timo! Mi lassan nekiindulunk, ha jöttök, akkor ott találkozunk. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!



Timo,
Koszi szepen a bolcsis javaslatot! Hogy nekem nem jutott eszembe varolistara kerni magunkat??? Vagy mar lehet, hogy az is annyira hosszu, hogy azert nem szolt a bolcsodevezeto?? Na majd a jovoheten ismet ellatogatunk, es rakerdezek.
Segitsegem az csak a ferjem reszerol lenne, ha visszamennek reszmunkaidobe. O elegge ossze-vissza van beosztva, hol nappalra, hol ejszakara, a hetvegeken is, szoval ily modon megoldhato lehetene a dolog.

Bigsis,
Sajnos en sem tudok segiteni, nalunk is szopizik meg ejszaka Aron, es en ugy terveztem, hogy azt hagyom meg a legtovabb.....
Tok jo, hogy ilyen jo nyugisan viseled az ujabb babavarast :)

Lin,
Valoszinuleg en sem vallalnam a munkat. Egesz napra nem mernem masra bizni Aront, bar Te tudod, mennyire tudnad anyukadra vagy valaki masra hagyni Gretat.

Lora,
Szerintem is mehet a joghurt, max ha mar herotja van tole Briginek, akkor elutasitja. Jobbulast neki!!!

Ria,
Jobbulast!
Jo volt ez a Miss Universe szolas :)

Mazsi,
Koszi a mondokat, nagyon tetszik Aronnak :)
A Sno felet is memorizalom, ertelemszeruen a megfelelo nev behelyettesitesevel :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok,
Először is:
Bigsis,
Nagyon-nagyon gratulálok!!
Nagyon helyes fiú Roli! Lászik hogy ő már nagyfiú, egy leendő báty.
Éjszakai szopi sajnos még nálunk is van, sőt gyakorltailag pár hónapos kora óta kb. ugyanannyit kell (régen is 1-2X kelt és most is). Azt hiszem nekem is cselekedni kell.

Lora,
Zsófi is néha csak joghurtot meg kefírt hajalandó enni (abból képes egy egészet). Akkor azt eszik.

Lorca,
Jobbulást Szaszának!

Timi, Lin
Kitartást! Biztos valami fog lesz.

Lin,
Szerintem csak akkor menj, ha neked felüdülés lenne és lenne kire bízni Grétit. Különben szerintem sem éri meg a macera.

Esti elalvás,
Hát tegnap én is hagytam sírni. :( :( Kb. 15-20 perc után elaludt egyedül (de hatalmasat patáliázott). Álmos, de mellettem sem hajlandó feküdni, hanem elmászik (mondjuk 5 perc ordítás után már feküdne mellettem, de meguntam ezt a játékot). Szóval megmérgesedtem. :evil: De most már következetes leszek, csak drukkoljatak, hogy tartsak ki.
Éjjel meg újabb szokása, hogy ha átteszem a kiságyba (szopi után) akkor úgyszintén sír. Szóval, tegnap éjjel is folytattam a kőszívűséget és kb. 5 perc után el is aludt a kiságyban. Remélem ez az időrövidülés már tendencia lesz.
Egyébként nálunk a simogatás, lefektetés abszolút nem működik, mert nem lehet lefektetni. Áll, esetleg ül, de semmiképpen nem feszik le és ha fektetem, akkor azonnal felpattan. Május, Ágiboldi, Pann nálatok ez hogy volt?

KépKép
bozotka
 
 


Pann!
Mi most jöttünk be a játsziról! :cry: Tegnap hívtalak, de ki voltál kapcsolva, aztán nem akartalak zaklatni! :?

Bigsis!
Mekkora méretekkel rendelkezik Roli? Mert tényleg nagynak néz ki! Tök jó, hogy problémamentes a pocakosság. Tudjátok már a nemét? Vagy ez is titokban marad a születésig? :wink:

Lin!
Én sem vállalnám a munkát. Nekem soknak tűnik az egy hónapon keresztül naponta bemenni. Mégha heti pár napról lenne szó, akkor megfontolnám. De így nem. :( :(

Május!
Pedig annyira készültem tegnap a játszóházba, jó lett volna együtt morgolódni! :)
Meg amúgy is személyesen akartam Boldinak gratulálni a "de hát a múltkor még nem is ment" lépésekhez, meg KM-nek is! :cry: :cry: Remélem legközelebb összejön! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok !!!

De jó vége van ennek a hétnek is !!!!
Jövő héttől ismét koleganő mentes övezet !!!(gonosz vagyok)

Helga

Igen ez a munka dolog tényleg a sok stressz miatt fárasztó !!!
Tomika tényleg a fogzás miatt nem eszi a tápszert, mert reggelre mikor már kiéhezik apuka állítása szerint egy kortyra megissza az összeset !!

Jó lenne ha ezt a tápszert nem utálná meg mivel egy ismerősüntől vettünk 4 kartonnal akciósan.(24 doboz)

Sno

Apuka leállt a hintőporozásssal, egyébként pedig csak a hátát és ahasát, hónalját hintőporozta , amióta áttértünk a fürdetés utáni krémre szinte eltüntek az ekcémás bőrelváltozások.

Melyik mosóport írtad a múltkor a kakis ruhákhoz ??????


Ria

Örülök neki, hogy te is szívvel-lélekkel végzed a munkád !

Mazsi

Mára szerencsére kipihentem magam és a tegnapi letargiának nyoma sincs !!!!Minden Happy !!!!!

Kép
kditke
 
 


Timo, akkor addig gyakorlunk, h legyen mihez gratulálni :D

Bozotka, persze, nálunk se akart lefeküdni, állt az ágyban. De éjszaka közepén álldogálni és üvölteni marha fárasztó, erre apelláltunk, hamar kidől! (egy gáz van, ha kidobja a cumit :roll: )

A mosóport Panka írta sztem, nem Sno. melyiket is? Tide sensitive? csak mert én is váltani akarok.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Timo! Mi most jöttünk meg a játsziról. :wink: Elég gáz volt, a szomszéd iskolából legalább 5 osztály ki volt hajtva, úh tettünk még egy kört, h azalatt apadjon kicsit a létszám. Nagy tanulság: fél 3-ig ez a játszótér nem alkalmas ilyen picúroknak.
Telefon: mea culpa, sajna abszolút nem vagyok telefonfüggő, simán előfordul, h napokig be sem kapcsolom. :oops: :oops:

óóó, teljesen le vagyok maradva, már Boldi és KM is lépeget? Nagy gratula mindkét fiúnak! :D :D Igazán megtaníthatnák Gergőt is, mert már kezd komolyan fájni a derekam. :? Lépeget Gergő is (3-4 lépésnél tartunk), csak iszonyú lassan halad, abszolút biztonsági játékos. Fél kézen simán vezethető, és sztem tudna már járni egyedül is, csak benne vhogy még ez nem tudatosult. :roll: Tulképp csúszdázásnál is ezt csinálja: le tud csúszni egyedül, de mégis nyújtja a kezét, h fogjam. Semmi funkciója nincs a dolognak, az ő lelki békéjén kívül. Mondjuk ez pont elég ok. :)

Bozotka! Gergő is állva kezdi az elalvást, aztán leül, majd lefekszik. Aztán újra feláll, ellenőrzi, h megvagyok-e, néha kiköpködi a cumit, azt visszaadom (jó játék :x ), aztán leül, lefekszik és így tovább elalvásig. Nem tudom, h te hogy csinálod, én úgy kezdtem a kiságyban altatást, h épphogy csak be nem ültem vele a kiságyba, odatoltam egy széket amennyire csak lehetett az ágy mellé, és beszéltem hozzá, meg simogattam, aztán elaludt (nálunk 40 perc volt az első alkalom). Aztán elkezdtem egyre távolabb húzni a széket, és most ott tartunk, h nem vagyok bent a szobában, csak a nyitott ajtón keresztül lát. Aztán majd becsukjuk az ajtót, és - reményeim szerint - lesz egy egyedül elalvó kicsi fiunk. :D
Vendég
 


Pann, Boldi is két napja próbálkozott, bement a nappaliból a háló/gyerekszobába egyedül, de ezt a távot azóta sem próbálja, max 3-4 lépés. Úgy nézem úgy van vele, h minek járkáljon ő egyedül, végülis a kezemet is foghatja.. :x

Az altatásotok emlékeztet a kisherceg és róka dologra, csak ők fordítva csinálták, közeledtek :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Pann, Boldi is két napja próbálkozott, bement a nappaliból a háló/gyerekszobába egyedül, de ezt a távot azóta sem próbálja, max 3-4 lépés. Úgy nézem úgy van vele, h minek járkáljon ő egyedül, végülis a kezemet is foghatja.. :x

Az altatásotok emlékeztet a kisherceg és róka dologra, csak ők fordítva csinálták, közeledtek :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


hali!

nem voltunk végül orvosnál, de köhög és folyik az orra ezerrel... :cry:

csajok kaptam egy cserép virágot és nem ismerem, akitől kaptam nem kérdezte meg h mi ez, h kell ápolni...esetleg felismeri vki?
Kép

pann
és most hány perc mire elalszik?

bigsis
tényleg helyes kissrác lett Roli! :wink: ház projekt h áll?

ezek szerint Roli is nagy cicivadász maradt :wink: az újabb terhességnél nem le szoktak szokni a szopiról ? :roll:
Lea is szopizik még éjjel és a cumit elhagyta 1 hónapja úh nem tudom én sem h fogom leszoktatni :roll:
én úgy tudom, h 2hetente lehet elvenni 1 szopit tőlük...így talán nem olyan nagy trauma...
de róki vagy lorca tuti okosabbak ebben a témában :lol:

bozotka
klassz kis műsor lehetett, sztem is csak következetesen lehet rászoktatni őket az alvásra, csak én még nem értem meg rá :oops:

lin
én sem vállalnám a munkát...egész nap sztem is,most egyik napról a másikra sok lenne Leának, persze Grétát te ismered :lol:
a papírmunkát már nem is említve amivel jár...már ha hivatalos az egész :wink:

Helga
örülök h tetszik Áronnak...
elképzelem amint a nagytalin együtt dőlöngélnek a gyerkőcök erre a mondókára :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Lin
Nehéz ügy. És ha nemet mondasz, azért még nem lesz gond a későbbi visszameneteleddel? Én lehet belevágnék, csakhogy ellenvélemény is legyen. De Brigi jól el van anyuval, és az apjával is. Ez a történet a mi esetünkben sztem inkább nekem lenne nehéz, mint Briginek. Bár azért még ilyen sokat nem volt távol tőlem, így nem tudom. :?

Pann
Mintha a Suttogót olvasnám! Mintaszerűen csináltad az egyedül alvást! :lol: Én is így csináltam, azzal a különbséggel, hogy Briginek elég volt, ha a szobában voltam. Mostmár elalszik egyedül, igaz előtte a szopi még kell, legalábbis este. De ébren rakom le az ágyába. :wink:

Mazsi
Nagyon szép a virág! De sajnos nem ismerem. De ha nem találsz semmit róla, akkor hétfőn megnézem itt a kertészetben, hátha találok ilyet és megkérdem! :wink: Csak nem a névnapodra kaptad? :lol: (Ez disznóság! Anna napból csak egy van az évben.)

Megtaláltuk a legrosszabb pelust, amit eddig használtunk. :x DM-es. Rossz a nedvszívóképessége (ebből napi 6-7 db-ot elhasználunk az eddigi max. 5 db helyett), az éjszakát sem bírja ki és még kiütéses is lett tőle. Ill. sztem az állandó nedvességtől lett. :?

Brigi legújabb szokása, hogy körbe-körbe forog, amíg úgy el nem szédül, hogy elesik. És kacag rajta! :lol: Még a nézésbe is beleszédülök! :shock: :lol:
lora7
 
 


Lora! Akkor az auchanos pelust se próbáljátok ki. Unoka tesómék a két gyerekre 56 db-ot 1 hét alatt elhasználták. :shock: Még éjjel is kellett pelust cserélni a 3 évesnél. :?

KépKép
csongria
 
 


lora
nekünk sem jött be a DM pelus...bár tovább volt fent mint a többi és nem folyt ki, de Lea popsija kikészült tőle mint Brigié :shock: ha pedig többet használtam belőle akkor meg drágább mint a többi :? szóval maradt a jó öreg P :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Szépen haladunk a magyar egészségügy feltérképezésével. A labor katasztrófa volt. Leb.tak, mint a pengős malacot, mert Szabi kapott enni, pedig 8 órával a vérvétel előtt nem szabadna semmit, pláne tápizni. Mert akkor hogy besűrűsödik a vére és akkor nem lehet levenni. Anyuka azt akarja, hogy 5x megszúrjam?! Nem mondtam, de inkább, minthogy órákat üvöltsön az éhes gyerek. Így is ordítás volt, most nem mindegy, hogy egy fél perccel több v kevesebb?! Mindenképp halálfélelem, csak különben már órák óta szenvedne. Meg hogy nem voltam ott 8-ra. Na ja, de akkor Natit is kellett volna vinni meg mindkettőt kiverni az ágyból. Milyen jól jártunk volna. Szabihoz meg az egyetlen mondata annyi volt, hogy "Na, neked milyen szar vénád van!" :shock: Roppant büszke voltam magamra, hogy nem szóltam be. :twisted:
A laboreredménytől függetlenül meg egyébként is antibiotikumot kaptunk, a füle miatt.
Kettes számú program, fülészet elég jó volt. Igaz, amikor a fülész megnézte, kicsit ingerült lett, mert aftája van. Szerintem magában kedves szavakat címzett a gyerekdokinkhoz. Látszott rajta, hogy visszafogja magát, de a hangszíne eléggé megváltozott. 8)
A mumpsz gyanús fültőmirigy duzzanat szerinte nyirokcsomó. Nem gennyes a füle de arra halad, emiatt az ab.
Gyerekdokinkat felhívtam, jövő hét kedden mehetek megint. Kicsit meglepte, a diagnózis. Egy kicsit vacillált még a nyirokcsomó és fültőmirigy kérdésen, majd megkérdezte "Flóra, maga szerint mégis melyik?" :shock: Honnan tudjam?!

Orsi,
Sebinek volt aftája, ugye? Hogy zajlott, hogy vettétek észre? Volt láz? Mennyi idő alatt múlt el? Ti elkaptátok?

Vagy ha valakinek van személyes tapasztalata mumpsznak nézett aftával, szóljon.

Megyek, pótolok egy kis alváshiányt. Az, hogy 3 óránként kelek, nem zavar, de az igen, hogy sír és ébren marad órákig. Ilyen afta előtti életünkben max 2x fordult elő eddig Szabival. :twisted:

Kép KépKép
lorca
 
 


Olvasó üzemmód STOP. Beleduma STOP.
Az 56db/hét két gyerekre sok????? Az csak napi 4. Nem????
:-) Vagy egyenként egy 56-os csomi?
Vendég
 


mármint gyakrabban cseréltem...

lorca
hogy vagytok?Heim Pálban mire jutottak?

lora
most olvasom...körbe-körbe? :shock: kis őrült :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Alvás: Tegnap délután is szőrnyű volt az altatás, hn6-tól aludt f7-ig. Utána folyamatos nyűglődés, szenvedés, sírás, pedig öten voltunk a szobába, de igazán senki se volt jó. Aztán nem akarta este meginni a tejcsit, végül bekentem az ínyét mindenhol (hátha az) és n10-kor elaludt és az éjszaka csak egyszer sírt fel. Most pedig már alszik hn10-óta, ami megint régóta nem fordult elő (10-f11 előtt nem aludt el mostanában) és ráadásul hiszti nélkül.
De valószínű rájöttünk mi lehet a gond, már érzem alsó bal kettes hegyét- ez a nyolcadik.

Munka:

Pann, Mazsi: Zsebbe menős munka lesz, amúgy el se vállalnám.

Elválalom egyépként, de csak akkor ha nincs semmi gond. Ha bármi is van hazajövök és maradok.
Ez egyépként egy mezőgazdasági cég, árulunk és csomagolunk 6-tól 16-ig vagyunk nyitva. Igazából nekem 6-14 kéne lennem, a másik csak , aki most helyettem van neki f8-16-ig, de most csak én egyig maradok, mert így tudjuk megoldani. Bezséltem a kolléganőmmel is 14-re van kiírva műtétre, előőte bemegyek egy kicsit visszarázódni és utána még kb 2 hét. Ráadásul kiderült, hogy aki csaj helyettem van is elakar menni (ő a főnök "leendő" menye és álítólag már bnincsenek olyan jóban a fiával) , így lehet hogy hamarabb mehetnék vissza, mint ahogy terveztem (jövő március), ha a bölcsibe sikerülne beadni, akkor már lehetne ősz is.
Grétával eddig nem volt gond, ugye amikor szombaton suliba vagy vizsgázni megyek akkor is el van anyuval, papával, tesómékkal vagy az apjával. Reggel korán megyek, akkor még általában nincs fent, mire végeznek a reggelivel, öltözéssel stb majdnem kilenc, utána meg már nem sok idő és itthon vagyok.

Lora: Egyépként szerintem nálunk is inkább velem lesz a gond, tegnap egyfolytábban ezen járt az eszem, nagyon félek tőle hogy tudom elengedni. Egyépként nem hiszem hogy ez annyira befolyásolná, hogy utánna visszavesznek-e vagy sem csak azért a mai világban nem nagyon lehet játszani a minkahelyekkel, enm olyan világ van. Főleg kisgyerekkel, nőként nehéz munkahelyet találni. Meg a főnököm is rendes azért sok mindent megengedett, valami dolgom volt elengedet, suliba is járhattam stb.

De azért majd meglájuk, hogy bírjuk.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Lorca,
nem, Sebinek nem volt aftája, nekem volt rengeteg, azért volt téma.
Büszkék vagyunk rád, hogy nem szóltál be a laborosnak, de részemről akár egy péklapáttal tarkón is vághattad volna :evil:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Lorca
:( Szóhoz sem jutok! Nem mondtad a dokinak, hogy nem te végeztél orvosit? A laboros is... Csak beteg ne legyen az ember, a gyerek meg aztán pláne!

Ria, Mazsi
Nem veszek auchanos pelust, de ezt a DM-eset is kaptuk. Azért valahogy el fog fogyni. Amúgy Liberot szoktunk használni, de már nagyon felcsigáztatok Pampers ügyben, így lehet azt fogok kérni a nagyiktól. (Hála nekik pelusra nem nagyon költünk) :wink:

Lin
Sok sikert a munkához! Sztem így jó megoldás, bármi van, vissza az egész! :wink:
lora7
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk mert alszik a lány. Ha ébred megyünk az ügyeletre.

Megvolt közös életünk legsz@rabb éjszakája. Kezdte egy akkora kakival hogy mindent cserélni kellett, utána meg végighányta az éjszakát! Reméltem hogy jobb lesz de ha eszik egy kicsit már jön is ki belőle. Csillapító kúpunk nincs úgyhogy marad a doki. Úgy sajnálom szegényt! Egész nap fekszik vagy kézbe van.
Ha jobb lesz a helyzet majd jelentkezem.

Kép
emoke27
 
 


Sziasztok!

Csimpi! Pelenka ügyben megfogtál...Lehet, hogy én értettem félre (nem is számoltam utána). A lényeg, hogy nagyon sok fogyott el egy hét alatt. :roll: Nem feltétlen éri meg az olcsóbbat venni! Ha többet kell használni belőle.

Nekem most nagyon be vált a Pemp. Ma kioktattam apát, hogy a kukacosat hozza holnap a tescoból.

Lin! Én is sok sikert kívánok a munkához. :) Szerintem elég nagyok már a gyerkőcök.

Barátnőmék kisfia 2 hónappal idősebb nálunk, és január végén egy hétre itt hagyták a csemetét a nagyszülőknél, mert elmentek síelni. Mondjuk egy hétre én nem hagynám. Sőt talán egy éjszakára se, de a nappal az belefér.

Lorca! Felháborító amit csináltak veletek. Az afta hol van? Csak mert Beni ínyén alul volt egy amikor vírusfertőzése volt. :roll:

KépKép
csongria
 
 


Emőke! Jobbulást!!! :( Majd írd meg ha tudod, hogy mi a baja szegénykének...

KépKép
csongria
 
 


Lilinek jobbulást!

Rájöttem, hogyan alszunk el könnyen. Kézben fektetve, cumi a szánkban, cumi a kézben, amit morzsolgatunk, ringatózva, énekelve. Kb két perc alatt elaludt így délelőtt is és most is.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!


Lorca,
Nem semmi, amiket irtal! Csak amulok es bamulok, meddig fejlodik meg visszafele az egeszsegugy kis hazankban! :evil: Szegeny Szasza! Gyogyuljon meg gyorsan! Ezek a találgatások! Borzaszto idegesítő, hogy az orvosok is csak találgatnak, mi lehet a baja :(
Nyugodtan beszolhattál volna a laborosoknak!

Emoke,
Mi van Lilikevel?? Gyogyuljon meg minél gyorsabban!

Ria,
Megcsinaltam a maktortadat, de sajnos valamit elcsesztem, mert 1 ora hosszaig kellett sutnom, nem 25 percig, ahogy a recept szerint irva van. Valoszinuleg ott rontottam el, hogy a meggyet nem olvasztottam fol, emiatt kicsit mászkos lett a tesztája. De ettől függetlenül nagyon nagyon fincsi lett!!! Ugyhogy sokszor fogok meg ilyet csinalni :)

Voltunk kirandulni a Lajos forrasnal, de Aron nagyon rosszul viselte, faradt es ehes is volt, vagy a kengurut nem viselte mar el. Nem tudni pontosan, mi volt a gond, de sokat sirt. Csak par orat voltunk oda emiatt, delutan mar itthon is voltunk, de nem aludt utana mar semmit, igy mar ki is dőlt. :)

Pann,
Nagyon tetszett az altatasos leirasod, es hogy ennyire konzekvensen, kitartoan meg tudtad valositani. En meg nem mertem belevagni, pedig jo lenne Aront is visszaszoktatni a kiságyába. Es muszaj lesz valami hasonlo modszert alkalmaznom....

KépKépKépKép
thelga
 
 


Csongria,
Az első felső metszők tövénél van. Amit én az elesés következményének gondoltam. :oops: De végülis a saját gyerekdokink sem ismerte fel, pedig ő egy eléggé elismert doki.

Lin,
Nem mondhatnám, hogy pontosan értem, ki morzsolgat vagy alszik el. :lol:

A másik dolog, amin egy kicsit felhúztam magam, az az ortopédia kérdés. Amikor Nati még nem volt egy éves, kérdeztem dokinéninket, hogy nem látja-e furcsának az egyik bokáját, mert szerintem beesik. Nem látta. Pár hónappal később, amikor kijött, szólt, hogy az egyik bokája beesik. Remek. Most kértem tőle beutalót az ortopédiára, mert szeretném, ha látná ortopéd orvos a lábát. Erre szépen visszakérdezett, hogy az egyik bokája? Akkor tényleg érdemes elvinni, mert akkor neki nem jó a döntött cipő, mert külön csináltatni kell. :shock: Miért nem mondta ezt két évvel ezelőtt????!!??
A harmadik, hogy rákérdeztem a szemészetre Natival kapcsolatban. Erre meg csak annyi volt a válasz, hogy természetes, hogy el kell vinni mindkét gyereket szemészetre, mert hát a szülők is szemüvegesek. Eddig nem látta rajtam, hogy szemüvegem van?

Vérvétel:
Aki tudja. :wink: Ha azért vesznek vért, mert el akarják dönteni, hogy kell-e antibiotikum, akkor van értelme annak, hogy éhgyomorra vegyenek vért? Nem látom értelmét. A másik, hogy mit jelent az, ha egyáltalán van ilyen, hogy a tápszertől besűrűsödik a vér?

Panka,
Kismama magazin? :D

Orsi,
Bocsi, úgy látszik csak arra emlékeztem, hogy valakinek a családban volt és Sebire vonatkoztattam.

Mazsi,
A növény nevét nem tudom, de ránézésre nagyon páraigényes, nem jó neki a direkt napsütés és vszínűleg le fogja dobni a virágait. :roll: Gyerkőcök előtt nagyon szerettem a növényeket. Azóta sorra múlnak ki, a 40-50 cserépből a szobákban vagy 3 maradt.

Pann,
A járástanulásnál egyáltalán nem gond, ha a gyerkőc biztonsági játékos. Sok Szabi foltot megúsztunk volna.

Bozotka,
Nálunk is altatás nélkül meg az este. :) Csak ki kell várni, hogy ájulásig lefáradjon. Már volt olyan, hogy magától mászott az ágyba és feküdt le. Nem volt szoktatás, így alakult. Ez érdekes módon messze nincs így délután, akkor ott kell vele lenni 4-5 percet, de néha több próbálkozás is sikertelen.

Lin,
A gyed lemondás-visszaigénylés nagyon macerás, az is lehet, hogy hosszú hónapokig nem fogsz kapni pénzt. Nem lehet tudoni, hogy fog reagálni arra, hogy nem vagy otthon. Biztos megéri ez akkor is, ha csak két hétre kellesz és emiatt nem kapod meg az egész havi gyedet? Gyest se fogsz vszínűleg kapni, mert még ha jár is, a bürokrácia nem ilyen rugalmas.

Bigsis,
Gratuláció!!!! :D :D Gyere gyakrabban, olyan jó egy pocakost is üdvözölni körünkben. :D Ha jól látom, akkora korkülönbség sem lesz, mint nálunk. :lol:

Lora,
Én azt adom a gyerkőcöknek, amit megesznek. A mirelit borsónál minden jobb, mégis többször volt már vacsorára. :wink: A joghurt ehhez képest a kulminária csúcsa. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?