Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti! Ez jól hangzik. Tegnap nekem is pont az jutott eszembe, hogy valaki forgalmazhatná itthon is a kendőket. A webshop szerintem nagyon jó ötlet :-)

És akkor most még visszafogom magam, és kivárom Laurával, míg megnyílik a shopod :-)

Sáfrány! Javasoltam nekik ezt, de ugyanaz a fenntartásuk, mint a kendővel. Hogy rásimul a gyerek a testre, és az meleg nyáron. Meg szeretnék tudni letenni úgy, hogy ne tudjon elszaladni.

Nuska! Én is szívesen kötöm a WKT-t, nekem eleinte, mikor még elég kétbalkezes voltam kötözésben, az előre kötött változat jött be, most már szívesebben kötöm az alapváltozatot, főképp, mivel annál nem muszáj az oldalsó kendőszárakat ráborítani a babára, és így kevésbé meleg ez a kötés is. Én nagyon szeretem ezt a fajta kötést, ezt érzem az elöl kötött kötések közül a legkényelmesebbnek és legstabilabbnak.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Varda: Jaj, olyan jól esik, hogy máris van egy "vevőm"! Igy én sem vagyok bizonytalan a bolt fontosságával kapcsolatban...

Jó lenne, ha jó áron tudnátok (meg én is) a kendőkhöz jutni. Legalább kiélem vágyam aziránt, hogy minél több és szebb kendőt lássak.
Biobaba célzott múltkor erre talán, hogy Orsi és Ági csinálják pont ezt, és kellemest a hasznossal összekötik. Na, nem innen jött az ötletem, de jól ráérzett...

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


[quote]E írta:gyébként a kendő/hordozó mániát Ági és Lívia kezeli a legjobban. hihetetlen mennyiségű hordozót tapizhatnak, és közben még segítenek is másnak, pénztárca is bővül és vég nélkül beszélhetnek a legkisebb részletekről. Ha az emberben ennyire kitör valami szenvedély érdemes neki egy ilyen medret találni, mert nagyon sok erő van benne, kár lenne pazarolni, szóval hajrá lányok! Kívánom, hoigy mindenki megtalálja a legjobb módot erre.


Bocs, SAVITRI IRTA! Liviáról és Ágiról. De végül is Orsi is hasonlóan van vele, nem?

K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 

 
 

Kriszti, hajrá! Ha éppen nem készülnék külföldre 2 évre, akkor talán konkurenciák lennénk, mert én is rákattantam múltkor erre az (illetve hasonló) ötletre. :D Drukkolok, hogy összejöjjön aztán majd járok én is hozzád kendőzni.
(Ami a jó árat illeti, úgy tudom a didy elég szigorú ezügyben - nem lehet leakciózni - de már a postaköltség spórolás is tök jó, nem is szólva arról, hogy itthon meg lehet tapizni őket mielőtt megveszi az ember. Ez nagyot lendít a dolog versenyképességén.)
kattix
 
 


Köszi a bátorítást...:P
Kattix, te már kicsit utánajártál a dolognak? Csak mert én a jogi részéhez egyáltalán nem értek... Mi kell és mi nem? Mit szabad és mit nem?
Amúgy szerintetek is lenne igény egy ilyen kendőboltra? Nehogy becsődöljek... :?

Na, megyek aludni. De sokat fogok erről gondolkozni, jaj.

K
kkriston
 
 


Orsi, mi is megyünk, ha nem lesz semmi betegség, de sajna előbb el kell jönni, mert egyszerűen muszáj itthon aludniuk, különben nem bírnak magukkal a nap további részében :( Pedig szuper ötlet a séta!!

Nandu kendőről nekem sincs olyan rossz véleményem, egyszerű háti hordozáshoz szerintem szuper, illetve van még egy bajom vele, hogy Beni nyakán meglátszik a kendő helye. Lehet, hogy túl érzékeny a bőre, bár nem hiszem, hogy fáj neki, mert nem sír. Én szeretem, szerintem a háti hordozónál mindenképp sokkal jobb.
Jaj, múlt héten a Nagycsarnok mögött apuka vázas háti hordozóban vitte nem túl kicsi gyermekét, aki állt a lábának való lyukakban, elég horror volt.
Ja, és a Pluszban ma láttam Hauk kengurut (nem tudom, jól írtam-e), a képen szépen kifelé fordítva a ded. Jujj!

Dóri
foldori
 
 


Orsi:

Mi is ott leszünk Budaörsön!

Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


Orsi, én is készülök Budaörsre a három fiúcskával. :wink: (A sétában viszont nem vagyok biztos, a középsőmnek pont az alvásidejébe esik. )

Judit
Kép
patonayj
 
 


Kattix köszi az infót már kezdtem úgy érezni magam mintha autót vennék ennyi márkát nem is gondoltam volna hogy ekkora érdeklődés van a kendők iránt,azt hittem hogy csak én vagyok ilyenhülye megszálott de már rájöttem hogy nem!!!!!Köszi!!!!!Remálem hétfőn talizunk és tudsz nekem segiteni!!

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Ja Kriszti a hordozó honlap jó ötlet csak ne nagyon reklámozd nehogy elhappolják előled!!!!!Légyszi lányok segitsetek melyik a legjobb kendő a didy vagy a lana????Csak a mintájukban van eltérés vagy van más is???????És még melyik márka jöhet szóba????

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Nóra! Minőségben a ripsszövésű Didy és a Lana szvsz azonosnak mondható. A Didyből nagyobb a választék, és nekik vannak jaquard szövésű kendőik is, ami más típusú mintaadást tesz lehetővé. Szövött mintákat, illetve anyagba szőtt színes mintákat is. A ripsszövés csak csíkos mintát tesz lehetővé, illetve ha nem csíkosat akarsz, akkor azt festeni kell szövés után az anyagra.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kicsit OFF:
Kriszti, hát rengeteg kérdés van jogi és gazdasági mielőtt belevágnál, azért jól nézz utána! Egy fizikailag is létező bolt rengeteg pénzt emészt fel, kemény befektetés. A webbolt lightosabb, de az sem annyira egyszerű mint amennyire sokan gondolják (tudom, mert csinálom, bár más témában). Mindenesetre szerintem azért csak arra ne alapozz, hogy mi itt lelkesek vagyunk, mert az egy dolog, de egy vállalkozást eltartani egy másik.

Talán Ági és Livi tud néhány gondolatot hozzáfűzni, hogy mennyire alakul a piac Mo-on. Az biztos, hogy potenciál van benne, és felfelé megy, de az is, hogy rengeteg munka kell hozzá, hogy beinduljon valami.

ON:

Nóri, hétfőn a Lanát (Áginál) és a Didyt (nálam) is megnézheted, és meglátod a különbséget/hasonlóságot. Szerintem ugyanaz a minőségi kategória (és árkategória...), de kinek a papné... :)

Más:
Akinek Didy leírása van, nem furcsállotta, hogy azt írják, hogy ezeket a kötéseket mind ők kísérletezték ki? (1. oldal alján írják) Azért ezt nehezen tudom elhinni, annak ellenére, hogy vannak variációik amiket tényleg náluk láttam először leírva.

Ma is aludt rajtam egy órát a gyermek elöl keresztkötésben. A végefelé amikor már mocorgott de még aludt kipróbáltam ki tudom-e bontani és letenni úgy, hogy ne ébredjen fel, de sírás lett a vége. Van akinél ez sikerül? (Eléggé kezdtünk összeolvadni és gondoltam ez nyáron még rosszabb lesz, hátha működik a lehámozás.)
kattix
 
 


Nem tudom megállni, hogy ne írjam le: a hibás kendő miatt nemhogy pénzt nem kaptam vissza, de mégcsak annyit sem írtak, hogy sajnáljuk, elnézést :( . Udvariasan megírták, hogy ezt így lehet használni, nem befolyásol semmit, ha nem tetszik, vágjam le.
Ezek ismeretében én azt javaslom mindenkinek, hogy bátran válogasson a honlapon lévő hibás, leárazott didyk közül, mert lehet, hogy a teljes áron beszerzett sem lesz jobb.

Kriszti
A bolttal kapcsolatban nekem nem ennyire pozitív a véleményem (mármint én nem bánnám, de te lehet, hogy igen :lol: ), a Kikában sem mennek a Didyk. Ha érdekel a véleményem leírom, de nem itt.
zsana75
 
 


Verda köszi a részletes leirást!!!!Kattix neked is köszi a lehetőséget akkor hétfőn talizunk ha téged nem is de a gyerkőcöt a képről bizti megismerem!!!!

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Vardabocsika hogy átkereszteltelek verdának véletlen volt!

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Offtopicnak hangzik, de az én fejemben a hordozás témához szorosan kapcsolódik a gyermekágy témája. Több megközelítésből is. Ezért nagy betűvel írom. Ha Ti nem így gondoljátok, bocs és szóljatok!
Orsko! Az ősember gyerekágyán nem gondolkodtam még. Most hirtelen a következő gondolataim vannak hozzá: a szüléshez is kellett egy védett hely, az jó lehetett utána is. Az ember közösségi lény, körülveszik a többiek, tudnak róla gondoskodni. Lehet tűz mellett melegedni, tudnak hozni enni, inni, mi kell még? Miért kéne azonnal és folyamatosan továbbállni? Amennyire utánaolvastam, a mai európai kultúrán kívül kb. minden kultúrának meg vannak / voltak a szokásrendszerei a gyerekágy idejére. Ezeknek a lényege mind hasonló: az anya teljeskörű, kivételes kényeztetése (kényelem, speciális ételek, melegítés, csend, stb.), fekvés, semmi munka, a társadalmi élet leszűkítése a segítőkre, a rokonlátogatások szigorú szabályozása. Azt olvastam, hogy ezek alól a szokások alól csak akkor volt kivétel, ha az anya teljesen nélkülözhetetlen volt a mindennapos élethez. De ez nagyon ritka kivétel. Nálunk a legnagyobb gond az, amiről Ti is beszámoltatok: nincs az anyának, a családnak (jó) segítsége. Nekem 4 hétig volt folyamatos segítségem. Utána 2 hétig egy kis besegítgetés. A 6 hetet természetesen nem feküdtem végig szigorúan. A bábai tanács úgy szólt, addig feküdjek szigorúan, amíg ha felállok, érzem a méhem súlyát. Ez egyéni és minél többedik szülés, annál tovább tart. Nagyon konkrét érzés egyébként. Nekem 2 hét volt a 2. szülésem után, tehát 2 hetet szigorúan ágyban töltöttem. A következő 2 hetet nem szigorúan töltöttem ágyban. Úgy tekintettem rá, hogy ágyban a helyem, de ha jól esett, felkeltem. Nagyon figyeltem magamra, és amint szükségét éreztem, lefeküdtem. Ha kívántam, kicsit kimentem sétálni. Baba apjára kötve. Néha én mosogattam el a szoptanítot, ez volt a házimunka. ;) Az első négy hét termése két pár kötött zokni és két pár kötött mamusz felnőtt méretben. :) Szóval nem tétlenkedtem és nagyon nem unatkoztam. Rengeteg minden történt bennem. Utolsó két hétben gyakorlatilag egyedül voltam a gyerekekkel, de pl. nem főztem, mert pocakosan telefőztem a mélyhűtőt. A mosást is fel tudta rakni a férjem éjjel... Szóval kíméltem magam, amennyire lehetett. A nagyfiam, amikor nem kint volt valakivel, sokat volt mellettem az ágyban. Én így oldottam meg, egy 6 gyerekes anya „útmutatásai” alapján. Ő elmesélte, hogy volt gyerek, akinél kifeküdte, volt, akinél nem. A különbség 3 hónapos korban mutatkozott. Minden gyerekénél, akinél nem tartotta a gyerekágyat, 3 hónaposan olyan végtelen fáradtság lett rajta úrrá, amin nem tudott felülkerekedni. A többieknél energikus volt végig. Szóval az ember lánya bírja, persze, bírja a gyerekágyat aktívan. Csakhogy szerintem a gyermekágy alatt a töltekezésnek van itt az ideje. Ekkor olyan dolgokat lehet kapni, amikre később nagy szükség van, és amiket nem lehet sem rohangálva, sem később zsebretenni. Én úgy látom, hogy az egyik adottság, hogy mennyi segítséget tudsz megszervezni magadnak, a másik fontos tényező pedig az, hogy hogy tekintesz a gyermekágyra. Szóval, hogy mennyire hozod ki a maximumot az adott helyzetből.

hordozo
 
 


Sziaszok lányok,

a múltkor kértem segítséget tőletek, amit köszönök!

Képzeljétek, kezdünk belelendülni mi is a kendőzésbe! Igaz, hogy még csak az előlhordozás megy, de ami késik, nem múlik. Lassan ki kéne próbálni a háti hordozást is, mivel a leányzó már 6 és fél kilós lesz lassan...
Húsvétkor voltunk múzeumban, apa vitte őt kendőben, olyan jó volt...tök sokan mosolyogtak ránk, rájuk, egy ott dolgozó hölgy még meg is szólított minket és közelebbről szemügyre vette a kendőben kuksoló kismanócskát! :)

Sétálni is voltunk már vele kint, akkor annyira jól érzi magát, hogy mindig el is alszik :) , egyszer még horkolt is! :shock: Annyira édes volt! :lol:
Küldök nektek képet...! A két szerelmemről, na meg a mamutról! :lol:

Ja, rendeltem egy Kozyt!!! És tegnap írták, hogy ma adják postára! :lol: Remélem jövőhéten ideér! Már nagyon várom, hogy kipróbálhassam! :wink:

Köszi minden segítséget, és jó hordozást! Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Egyet értek Ágival!!!!!!A mai kor problémája viszont tényleg az hogy a nagyszülők még 60-65 éves korukban is kénytelenek dolgozni kvázi mikor unokája születik sajnos nem tud úgy segiteni ahogy kéne!!!!Én 25 vagyok és van 3 gyerkőcöm anyukám pedig 52 tehát még aktivan dolgozik nem is keveset(tudnillik maximalista) ennek ellenére tényleg sokat segit de az ismerőseim körébe nagyon sok panaszt hallok arról hogy a nagyszülők nem ajánlják fel a segitségüket sőt még ha megkérik őket akkor is csak nagyon nehezen jön össze a dolog!!!!Igazából nem értem hogy mi az oka ennek!!!????Szóval akinek már az eggyik nagyszülő tud segiteni az tegye össze a kezét!!!!

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Ági, ezt nagyon jól leírtad. Tényleg a második gyerekágyam hosszabbra sikeredet. Jól is esett pihenni, annak ellenére, hogy energikusnak éreztem magam. Nálunk nem lakik nagyszülő a városban, de a gyülinkben aktívan "komatálazunk" ilyenkor pár hétig, sőt, az első pár hátben más családok el-elviszik a nagyobb gyerekeket, hogy a gyerekágyas anyuka tudjon pihenni. Én akkor mertem először Sárit magamra kötni, mikor elmúltak az utófájásaim (soká tartottak) és már alig véreztem.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Kriszti! Van létező vállalkozásotok már, ami fel tudja fogni a webshopot? Mindenképp kell vmi vállalkozási formát választanotok hozzá. A szükséges engedélyekről neked a helyi önkormányzat tud infot adni.

Nem a jogi dolgok veszélyesek ebben, hanem inkább a gazdasági, tehát nem mindegy, hogy mekkora befektetésre van szükséged, mennyi árukészletet kell tartanod, és hogyan éred el a potenciális vevőidet.

Nem tudom, mekkora lehet a kereslet, szerintem bánj azért óvatosan a befektetés részével, és az árukészlet mértékével. Megtévesztő lehet, hogy itt viszonylag "sokan" jöttünk össze olyanok, akiknek van ilyen kendőjük, esetleg nem is egy. Nem biztos, hogy jól tükrözi a reális keresletet.

De, ha megnyitsz, én tuti vevő vagyok egy Laurára :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kattix!

Én keresztkötésből simán ki szoktam emelni a babát, ha mélyen alszik. Ha nem alszik elég mélyen, akkor nem tudom kiemelni ébredés nélkül, ilyenkor leülök vele a fotelba és ringatózunk, amíg alszik.

Didy kötések: nem tudom, nem kizárt, hogy a kötések jó részét ők kísérletezték ki, miután ők hozták be ezt az egészet Európába, és hosszú évekig csak ők voltak a piacon.

De nagyon jó a marketingjük különben. Minden úgy tűnik, mintha az ő ötletük volna, pedig, ha kicsit követed a piacot folyamatában, mostanában inkább reagálnak csak a piaci változásokra és nem tőlük indul ki. Pl. középjelzés a kendőkön, két színű kendőszél, Didysling és most a rugalmas kendő is.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Olvasva Ági szavait a gyermekágyról eszembe jutott, hogy Anyukám is azt mondta a hat hét nem véletlenül hat hét (nálunk Erdélyben végig is fekszik a kismamák). Nekem csak 3 hétig sikerült, Anyukám csak ennyi ideig tudott maradni. A babám kb. 2,5 hónapos korában tört rám az a fáradtság, amit úgy írnék le, hogy olyan mintha fejbevágtak volna. Férji segítséggel több hónap múlva rázódtam helyre.
Márti
cerceluska
 
 


Nóri! Nem gond, nem te vagy az első :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Gyermekágy. Nekem nagyon jó volt, hogy anyukám tudott segíteni. Igaz ugyan, hogy minden nap úgy éreztem, hogy nagyon jól vagyok (az előző naphoz képest), de hetekig tudtam azért fejlődni napról napra ebben az érzésben. Én is sokat feküdtem, illetve üldögéltem ebben az időszakban.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Gyermekagy: Egyszer valaki meselt 4 gerneracio szülesröl, nekem ez jutott erröl eszembe:
Ö otthon szült csaladi körben, beavatkozas nelkül. Az edesanyja korhazban szült es ott kellett maradnia több napig utanna meg feküdnie kellett. A nagyanja meg otthon szült, de neki is sokaig feküdnie kellett szüles utan. A dedanyjarol meg ezt meselte: Egyik nap mikor szülnie kellett volna kint volt a földeken es dolgozott, epp arra jart az orvos, hogy megnezze, hogy van. Ö mondta, hogy köszöni szepen jol van, aznap szült, a gyerek bent van a hazban, az orvos nezze meg, hogy minden rendben van-e vele.

En valahogy ezt a meset ereztem jonak. Ugy gondoltam, hogy a 6 hetes fekves az egy ujkeletü dolog. Nagyanyam is, meg ferjem nagyanja is azert sopankodott, hogy miert nem fekszem inkabb. En meg halas voltam, hogy messze vannak es nem avatkoznak bele.
Persze az elsö 2 hetben nalunk volt edesanyam, es azt hiszem, hogy nem is birtam volna a fözest, takaritast stb-t, de a fekvest egyaltalan nem ereztem szüksegesnek.
Nem hinnem, hogy nekem artott volna, hogy en meg 1 napot sem feküdtem, arra meg, hogy ereztem volna a mehem sujat (ahogy Agi irta) nem is emlekszem :oops:
Kimerültseg sem kapott el kesöbb.

Lehet, hogy csak en vagyok ilyen szerencses, meg gondolom, masodik gyereknel sokkal nehezebb az egesz, de eddig azt hittem, hogy ez a termeszetes.

Remelem, hogy senkit sem bantok azzal amit irtam. Azt hiszem, az a fontos, hogy mindenki tudja, hogy a szervezetenek/lelkenek mire van szüksege. En ugy gondolom, hogy nekem artott volna a fekves (pont ugy ahogy vajudas közben sem akartam feküdni).
smzsgalf
 
 


Nem gondolom, hogy egyet kellene értenünk mindenben, akár hordozásról, hordozókról, gyermekágyról, stb. is van szó. Sőt: én pont azt élvezem, hogy különbözőek a vélemények, tapasztalatok. AMit nem értek és nem élvezek az az, ha elítéljük azt a másik véleményt és tanítónénit játszunk... 35 éves koromra, 2 gyermek szülésével a hátam mögött örülök, hogy ennyire színes a világ, és az idő múlásával jóval megengedőbb vagyok azzal szemben, ha valaki az enyémtől eltérő életet él: minden érdekel. Eszembe sem jut negatívan nyilatkozni arról, ha valaki kendőzik (pedig én MT-ban hordozok), ha kendőket gyűjt (bár én a hordozókat vettem, eladtam, nem halmozok), ha fekszik 6 hétig szülés után (bár én nem tettem, tele voltam energiával), ha kizárólag magyar terméket vásárol (szívesen tenném, ha mindenből lenne megfelelő minőségű), ha babakocsizik (bár én már nem teszem), szóval: én nagyon örülök, hogy itt ennyien beszélgetünk a hordozásról és azokról a kapcsolódó témákról, amiket annak érzünk.
És ezzel most megpróbáltam sok-sok bejegyzésre egyszerre reagálni:-)

kamcsatka
 
 


Zsuzsa! Szerintem ez is teljesen egyéni. Nekem elég hosszú volt a szülésem, aludtam is utána majdnem 12 órát egyhuzamban, és szükségem volt még hetekre, hogy helyreálljak. (Vajúdás közben én se akartam feküdni, de sajnos kellett, mert én vagyok az a kívétel, akinek úgy haladt előre a tágulás inkább. Pedig az orvos is, és a szülésnő is maximálisan pártolja a természetes folyamatokat...). Mi most vagyunk 3 hónaposak, és nem érzem magam kimerültnek, sőt nagyon is energikus vagyok :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


vagy csak annyit kellett volna írnom: az igazságnak sok arca van??? :D Vardánál a pont

kamcsatka
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt, és nem olvastam végig a teljes topikot, de pár írást igen!

Nagyon örülök, hogy ennyien vannak ezen a hordozós kendős fórumon, mert egy másik forumban elég szossz élményem volt, mikor felhoztam a témát.

Mi Nandu kendőt használunk, mert nálunk otthon az az elv, hogy ha lehet, csak magyar terméket vásárolunk, és a Nandu ilyen, ráadásul nagycsaládos anyukákat foglalkoztató cég, olyanokat, akik nem kaptak máshol munkát. (persze itt nem akarok semmilyen elítélő véleményt írni azokról, akik más kendőt használnak, csak mi így beszéltük meg a férjemmel, a közös háztartást.)

A fiam nagyon szereti a kendőt, és még mindig szoktuk maunkkal vinni, mikor sétálunk, pedig már 21 hónapos, de ha elfárad a motorozásba, még két-három naponta kéri, hogy hazaelé vegyem fel. Sőt nálunk a férjem is nagyon szeretett kendőzni.

Nálatuk az apukák hogy álltak evvel a kérdéssel?

Viki
vikike77
 
 


VARDA, van vállakozásunk, egy pamutméteráru-készítő,- gyártó BT, szóval teljesen profilba vág a kendő. De ha ennyire igy látod, (amit mondjuk én is elhiszek, hogy ez az oldal nem az egész ország igényét türközi,) akkor lehet, hogy még 100x meggondolom.
Mondom ,nem akarok én először óriási készletet felhalmozni, de ha menne, miért ne?
Meg az az igazság, hogy ezen a pamut-területen egyre gyengébb az üzlet, sok a konkurencia - a kendővel más a helyzet. Ebben talán van jövő, kevés a jó hordozókendő Mo-n.

Képzeld, voltam a KIKÁban, de nincs nekik didyjük. A soroksáriban legalábbis nem volt. A pestiben pedig szintén nincs, megkérdeztem telefonon. DURVA.
De tényleg ilyen kicsi a kereslet???

A gyermekággyal és egyéb dolgokkal nem vitatkozom, mindenki csinálja, ahogy tudja. Én is szivesen venném, ha most a szülés után heteket pihizhetnék, de tutira nem igy lesz... :(

K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti! A kockázatot kell felmérni (az mindig van), ha ennek a mértéke számotokra elviselhető, akkor hajrá, vágj bele! Nem tudom, a Didytől mennyit kell minimum vásárolni, illetve milyen gyors az utánszállítás. Szervezik-e ők a fuvart, vagy nektek kell.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Vikike! Annyira szeretnék én is csak magyar termékeket vásárolni, de nagyon sok területen hiányzik itthon az igazi minőség és garancia. És, ha körülnézek a német piacon pl., ott azt látom, hogy nagyon sok területen szinte kizárólag német termékek kaphatók, de azok világviszonylatban is magas minőséget képviselnek.

Meg kéne célozni ezt itthon is!

Érdekes pl., hogy a csehek felvállalták egy jaquard szövésű hordozókendő készítését, pedig nem olcsóbb, mint pl. a Lana, vagy a Didymos. Biztosan itthon is lenne erre lehetőség, de nem teszi senki mégse, mi inkább rossz minőségű kendőkkel bombázzuk a piacot (nem a Nandura gondolok, mert azért az legalább nem rossz).

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kriszti, sztem nagyon jo az otleted csak tenyleg jol fel kell merni a terepet...
a kika sztem nem mervado, mert ott alig van valasztek+aki odamegy sok esetben azt sem tudja, mi a hordozokendo....
lehet majd en is veszek toled egy jakobot, hm? :P

Orsi, tetszett, amit irtal, fo a nyitottsag!
remelem mi is el tudunk menni penteken (ugy erzem NAGYON sokan leszunk), most csak Pirot vinnem, Vince nincs hozzaszokva a sok-sok gyerekhez, nem is birja annyira, ha zart helyen van. a multkor sztem unatkozott :oops: neki nagyon fontos, h a szabadban legyen...

gyerekagy: erdekes, en sem ereztem a mehem sulyat egyik szules utan sem. most tobb utofajas volt, de az is kb. 3-4 napig tartott, elso napvolt igazan veszes (talan ezert olyan a hasam, mint egy 4 hos kismamae??). most valahogy nem birtam kipihenni magam annyira fel volt porogve az agyam :shock: pedig biztos nem artott volna....
most vagyunk 3 honaposak, remelem megmarad az energiam (sziesztaval probalom potolni a kimaradt pihenest, r.dahlke szerint 20 perc alvas is csodakra kepes :))

Zsana, sajnalom, h igy jartal :( igazan kicserelhettek volna, a postakoltsegtol csak nem mennek csodbe :?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


kamcsatka, varda: igen, az a jo, hogy olyan különbözöek vagyunk :-)

didymos meg zsana: biztos visszaveszik, meg ha nem lenne hibas akkor is visszavennek, ha jol ertettem zsana nem akarta visszavaltani, vagy tevedek? De tenyleg lehet, hogy az lenne a legjobb... En csak azt gondoltam, hogy majd engednek az arbol :-(
smzsgalf
 
 


Van egy régi oszttársam és ezt a képet rakta fel az iwiwre:

Kép
(kitörölzem az arcukat)

HÁt gyorsan irtam is neki, hogy ha lehet, felejtsék el ezt a hordozási formát. Remélem, megérti...

Úgy érzem, missziót teljesítek :)

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


[quote="smzsgalf"]
írta:
smzsgalfdidymos meg zsana: biztos visszaveszik, meg ha nem lenne hibas akkor is visszavennek, ha jol ertettem zsana nem akarta visszavaltani, vagy tevedek? De tenyleg lehet, hogy az lenne a legjobb... En csak azt gondoltam, hogy majd engednek az arbol :-(


Nem akarom ezzel OFFolni a topikot, de a teljes történet:
Megjött a kendő a képen látható pici hibával. Én nem akartam ajtóstul rontani a házba, de mivel itt is többen úgy gondolták, hogy ez nem megszokott dolog, írtam nekik, hogy ez van, kérdeztem, hogy ez ilyenkor minek minősül. Azt gondoltam elnézést kérnek, cserét vagy visszatérítést fognak ajánlani. (én utóbbinak jobban örültem volna). Ehhez képest visszaírtak, hogy a minőséget ez nem befolyásolja, használjam nyugodtan, ha nem tetszenek a kilógó szálak, vágjam le. Udvariasak voltak, de nem ajánlottak sem cserét, sem kompenzációt. Ezek után felhívtam őket, és érdeklődtem, hogy a diszkont áron kínált hibás kendőknek mi a hibájuk. Azt mondták, ezek olyan hibák, amik nem is látszanak, ha nem alaposan nézi őket az ember, és természetesen ezekre ugyanúgy él a 3 év garancia. Ekkor írtam még egy e-mailt, hogy akkor ezek szerint nekem most teljes áron lett egy hibás kendőm, de azt már nem küldtem el, mert erre jó válasz már nem létezik. Ha ez után ajánlottak volna cserét vagy kompenzációt, az már nekem kellemetlen, ha meg ezek után sem, az bosszantó. Lezártam magamban a történetet, végülis van egy kendőm ami tetszik, minőségileg jó, a hiba használat közben többnyire nem látszik, és végülis rászántam a pénzt, amit fizettem érte (az más kérdés, hogy ha alapból hibásat rendelek, akkor megspórolok 25 eurot). Ha nem tudnám, hogy a hibásakat olcsóbban adják, egy pillanatig nem problémáztam volna, de mostmár tényleg lezártam magamban.
zsana75
 
 


Zsuzsa! Nekem öröm volt olvasni, amit írtál a Te gyerekágyas időszakodról. Tényleg nagyon különbözünk, mindennek lehet akár az ellenkezője is igaz...

hordozo
 
 


Nekem az tetszik, ahogy Orsi (kamcsatka) is írta, hogy civilizáltan meg tudjuk, tudjátok beszélni a különböző véleményeket. És hogy senki nem lesz attól földbe döngölve, mert máshogy lát bizonyos dolgokat, mint a többiek.

Kkriston, valamelyik Kikában sokáig volt elfekvőben egy-két darab Didy, gondolom nyitásra megvették, aztán nem kellett senkinek. Itt a fórumon volt róla szó régebben. Persze lehet, hoyg azóta valaki már elvitte, pont e fórum hatására...

Orsi, nagyon tervezem én is a hordozós klubot, remélem, addigra kigyógyulok a nyavalyából (most én kaptam el a hurutos-taknyosat, grrrr)

Eszter
ikra
 
 


Ági! Melyik kötéseknél hasznos neked a különböző színű kendőszél?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Szia Kkriston!

Olyan sokat gondolkodom én is azon, hogy valami tök jó, új, vagy újrafelfedezett dogot kéne gyártani. Esetleg olyat, ami nincs nagyon a piacon, és külföldre is lehetne vinni. És arról álmodozom, hogy anyukákat lehetne foglalkoztatni, mondjuk olyanokat, akik nem tudnak visszamenni dolgozni, és amíg nem találnak munkát, ez áthidaló megoldás lehetne nekik.
Az a gondolm, hogy szerintem nagyon sok hordozó kendő van a piacon, magyar, nem magyar.
Szóval nem is tudom...
Mondjuk én egy örök álmodozó vagyok. :)

Egyébként nekem a gyermekágyról nagyon szép emlékeim vannak. Törökbálinton lakom, és volt pár baba-mama klubbos anyuka ismerősöm, már akkor is, amikor még nem vártam babát, és mikor szültem, szerveztek komatálat a családomnak.
Minden nap más anyuka főzött nekünk, és elhozták. Annyira jó volt, mindenki kitett magáért.

Ezt azóta is csináljuk a gyermekágyas anyukáknál, akik elfogadják. És a legjobb mégsem kapni, hanem főzni. Olyan örömmel főz az ember gyermekágyas anyuknak.

Viki
vikike77
 
 


Varda, nekem pl minden kötésnél, amiatt, hogy ellenőrizni tudod, hogy nem csavaródott-e meg a kendő a hátadon. Pl elöl keresztezettnél így szépen el lehet kerülni, hogy nyomjon a válladon vagy háton ha megcsavarodott. De ahogy láttam pl háton vagy kenguruban hordozásnál meg kifejezetten bizonyos széleket kell szorosra húzni (ezekben még nincs gyakorlatom), így ezeknél meg különösen jól jön. A rugalmas kendőmön nincs pl széljelzés és máris hiányzik, pedig még talán ha pár tucatszor kötöttem magamra a didyt.
kattix
 
 


:?: hogy jön össze a kika és a didy? le vagyok maradva. Már pár hete is feltűnt egy hasonló megjegyzés, de most már tényleg érdekel. Valaki felvilágosítana miért van/volt/lesz/lehetne a kikában didy?

előre is köszi,

banya
banya
 
 


Gyermekágy:

Szerintem is ki kéne feküdni, bár biztos vannak kivételek, akik nem bírnak tétlenkedni, akkor sem, ha megtehetnék. Nekem három hétig volt segítségem, de annyira zűrzavaros időszak volt, hogy alig bírtam ledőlni egyszer-kétszer napközben, pedig nagyon ramatyul éreztem magam. Szerintem a hasam is jobban visszahúzódott volna, ha nem kell állandóan felkelnem. A harmadik héttől a negyedik hónapig viszont egyszálegyedül maradtam a gyerekkel, na az nagyon kemény volt, nemcsak testileg, de lelkileg is, nonstop pánikoltam.

Ami még nagyon bosszant, hogy a hivatalokban sincsenek tekintettel a frissen szült anyákra, és a sok bürokratikus hülyeséget mind pikk-pakk el kell intézni szülés után. És aki helyett nem tud elmenni a férj vagy a szülő?

Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia
 
 


A háti csavart én megoldom úgy, hogy mindig fellazítom a kendőt a hátamon, mielőtt folytatnám a kötözést. Főképp, miután egyszer dupla csavart is sikerült alkotnom, és hiába volt különböző színe a kendőszéleknek, valahogy csak nem hagyta magát húzni....

Az egyik kendőm nekem is kétféle szélű, használtam is a dupla keresztezett kötésnél, de nem zavar az se, ha nincs kétféle színe a széleknek.

Persze hátra még nem próbáltam kötni. Apa mostanában nemigen ér rá olyankor, amikor a baba még türelmes. Talán holnap.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Banya! Hogy miért azt szerintem mi se tudjuk, de volt az biztos :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 



Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok lányok!Volna egy kérdésem:ezeket az édi hónap számlálókat amin a oicurik kora látható hogy szerkesztitek le lehet tölteni valahonnan??????Ja és fejlődöm megnéztem a didy kendőket hát tényleg szépek de ahogy olvastam sajnos igaz az elv hogy látatlanba merész dolog vásárolni!!!!!Habár a tv-ben is nagyon nyomják hogy az interneten rendelt terméket 8 napon belül vissza lehet küldeni és az árát kötelesek visszafizetni!!!!!!!Én azért ezt nem hagynám annyiban!!!!

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Varda megnéztem a youtobe-os felvételeket nagyon klassz!Sac per kb mennyi idő amig az ember megtanulja igy dobálni a gyereket a hátára????Mondjuk a kis kinai csjnak nem ment valami gyorsan asszem 3perné is több volt addig a másik két gyerekem befonja a haját!!!!De rájöttem a képekből hogy a háti hordozásnál a kendő egyben melltartó is!!Állati

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Ja azt elfelejtettem a felvételekkel kapcsolatban megemliteni hogy a kendőjük szupi volt legalábbis az én nandumhoz képest!Az enyém olyan merev az ugyan nem simul ki ilyen szépen és amikor csomót kötök hát kb olyan nehéz mit egy anakonda nyakára csomót kötni!!!Szóval megfertőztetek a kendő vásárlással szerintem tuti hogy lecserélem a mostanit!!!Remélem a férjem nem ellenzi

Kép
Kép
+Vivien 5 éves
norkoka
 
 


Varda! Esetenként bármelyiknél jól jöhet, de legjobban jön háti hordozáskor (kivéve, ha úgy veszem fel a gyereket, hogy előbb ő jön a hátamra, és utólag a kendő, esetleg laza kendővel felvéve, bár én nem azt nem szoktam használni; magyarul háti hordozáskor alapesetben – bocs, ha túlbonyolítottam) és a kengurunál. Kattix is pont leírta, de gondoltam megerősítem.
A videón nem tetszik nekem, hogy nincs eléggé szorosra kötve a gyerek. Ha elég szorosan van megkötve, nem tudom, meg lehet-e csinálni ezt a trükköt. Lehet, hogy működik, nem próbáltam, csak érzésre vetem fel.

hordozo
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?