Új privát üzeneted érkezett!

köszi! tigrincs :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Monee
Egyre inkább sajnálom, hogy belepofáztam. Azt hiszem, kicsit féltettelek a csalódástól. Nem akartam ennyire negatív lenni, nem is lenne igazságos, mert nekem is vegyes érzelmeim vannak. Egy rakat jó dolgot el tudnék mondani a kórházról, de ezeket te is tudod. Ha mondhatok olyan marhaságot, hogy "én a helyedben...", akkor feljönnék egy nap doki- és kórházlátogatásra, - azt hiszem, ha egyeztetsz egy szülésznővel, bekukucskálhatsz a szülőszobákba is - üldögélnék a folyosón 1-2 órát, és figyelnék, beszívnám a látványt. Biztos fogsz tudni dönteni. Rizikó pedig mindig van, kivédhetetlen. De te mindent megtettél. Hajrá!

Holka
No, ez a hátihordó még nem látott erdőt, akkora túrázók vagyunk :)
Emma 3 hónaposan úgy döntött, hogy a babakocsi rém rossz dolog, úgyhogy jött a kenguru, majd a hátihordó. Bár kb egy éves korától újra elviseli a kocsit, még mindig rengeteget használjuk, a férjem pl csak a hátán viszi (bizonyára valahogy férfiatlannak érzi a babakocsi tolását).

Honey
Privi ment megint...

Minyu
Bepasszíroznál a táblácska legaljára? Kösz!
(rekaorsi, 1975.01.03., szept.30., Bp., Szt.Imre, 1 lány)

a.m.
Nekünk is máj.26. volt a "nagy nap" :) Amúgy Emma első szülinapja
is.

1 pocakosfotóm (ma reggeli, nem látszik rajta, de éhgyomorra készült :)). 13 hetesen nem rossz, ugye? Kép

Kép
Kép
rekaorsi75

Rekaorsi!

Nekem meg nincs ekkora pocakom, pedig mar en is nezegetem minden reggel es este. :(

KépKép
druska

sziasztok!
szeretnék én is csatlakozni. tegnapig azt hittem, 14 hetes a baba, de a méretei alapján 15-16. Ő a harmadik babám, a lányom 12, a kisfiam 5 éves. és nagyon izgulok :)
hakangyi

Sziasztok!
MINDEN OKÉ!!!
A babánk rendben van.Dobog a kis szíve.

A másikat is láttam...szar volt.Én azt hittem, azt már nem fogjuk nézegetni...de mégis...jobb lesz, ha felkészülök rá.

Úgy elfáradtam, le kellett feküdnöm, a hasam is marhára fájt!!!Most jobb, hogy feküdtem.

Voltam a diabetológusnál is,azt mondta, nehogy teljesen betartsam a diétát!Hízni kell.Finomított rajta, éppen úgy, ahogyan én is csináltam az utóbbi napokban.

Szinte az a lényege, hogy cukrot ne egyek, és pld banánt, amit nem szabadna, azt délután egyek,ne délelőtt.És ne túl éretten, de én úgyis a zöld babánt szeretem...amikor még tökíze van.

Mondjuk nekem itt régen sem mondtak annyira kemény diétát mint Pesten, de én elég szigorúan csináltam.

Beszéltem a pszichiáter kolléganőmmel, felmérte az állapotomat. :lol:
Megdícsért, azt mondta, nagyon ügyesen átprogramoztam az agyamat.Hát, szerintem is.Különben nem éltem volna túl ezt a hercehurcát...
Vendég

luca!
Nagyon - nagyon - nagyon örülök Neked, és a jó hírnek!
Nem hiszed el, de ha nehezebb napom van lelkileg - pedig nincs rá okom - akkor mindig rád gondolok, hogy Te milyen nagyon ügyes vagy, és hogy minden rosszban a jót keresed, és hidd el belőled merítek erőt!!! -most nem puncsoltam, hanem ez az őszinte szó belőlem- Puszi

szeder74

Haho!
Hü, jó sokat irtatok. Üdv az újaknak :)

Táblit este dobok, addig frissitgetem :)

Luca :)
Szupi, hogy jól van a babóca. Bocs a kérdésért, de a másik baba fel fog szivódni? Vagy minden alkalommal megnézik? :roll:
Biztos irtad már, de miért kell diétáznod?
Én is a zöld banánt szeretem :D Zuram mindig röhög rajtam, hogy miért éretlent veszek (na, jó, nem éretlent, csak aminek még jó keményitös ize van)

Hú, én nagyon rákattantam a gyümikre. Tegnap szemeztem egy görögdinnyével a tescoban, de végül otthagytam, féltem a csalódástól (a kis kudarckerülö :) )

És teljesen offtopic, de végre sikerült elérnem a mosogatógép szervizt (alig 1 hetes telefonálgatással) és holnap ki is jönnek. Hurrá-hurrá. 8)

Na, majd este gyövök...

Kép
Kép
Kép
minyu

Luca!

Nagyon örülök Neked! A jó híreknek különösen! Elképesztő erő van benned, nagyon csodállak érte! Picurkád pedig szépen fog növögetni odabent, tudom!

Szeder!

Te írtál a tervezett császárról, ugye? Szerintem, ha a dokid ebbe belemegy, abszolút a Te döntésed és tuti nem könnyű döntés! Mérlegelni kell, hogy mi a jobb a babának (normál esetben egyértelmű, hogy a hüvelyi szülés), mi a megnyugtató Neked, mennyire bízol az orvosodban, de gondolom, ezeket úgyis alaposan átrágjátok majd vele! Viszont, ha az előző szülések ilyen szépen-gyorsan mentek, akkor valószínű nem sok az esély a szülés alatti oxigénhiányra most sem!

Márti
borossné becz márta

Üdv hakangyi! :D

hihetetlen, hogy még mindig ennyien csatlakoznak hozzánk!

Luca Drága!!
Ez nagyon jó hír!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Köszi csajok!

A másik baba felszívódik, vagy mumifikálódik, vagy ilyesmi.
Aztán a szülésnél a másikkal kijön a maradék.
Csak ne kellene mindig megnézni. :cry:
Már nem szeretk uh-ra menni.
Asszem az új hobbim a szívhang-hallgatás lesz! :lol:

Biztos jó a kismama-jóga, bár engem az AquaNatal jobban vonzana, azt hiszem.De megnézhetjük a jógát is!
Hétfőn megkérdezem a dokit!!!!

Ha van kedvetek, nézzétek meg ezt az oldalt:

http://www.nandu.hu/

Unokatesóm babaúszással és AquaNatallal foglalkozik (utóbbit csak most tudtam meg :oops: ) és Ő ajánlotta.

Nekem tetszik!Igaz, nem mernék otthon szülni, de rengeteg jó dolog van itt az oldalon.Még csak belekukkantottam, majd alaposabban is megnézem, de gondoltam, megosztom Veletek is!
Vendég

hahó!
még olvasás előtt egy gyors kérdés:
ma voltam afp-n, és délutánra már emailezték is az eredményt!!!!! jó, mi??(5óra alatt meglett) :) az afp jó, a mom 1,20, ami a doki szerint tökjó. a többi dolgog is jó, deeee!!!! ugye most nézték a vércsoportom és az ellenanyag cuccot is... a vércsop B+, de az ellenanyaghoz az volt írva hoyg pozitív...:O így hívtam is a dokim rögvest, hoyg ez most mi, és izguljak-e.... erre végig soroltatta az összeset, és mondenre mondta hoyg jó, de ez az ellenayag nem jó...de semmit nem lehet csinálni, csak kontrollálni, az ő szavaival, de magyarul ez inkább az ellenőrzés lesz sztem. nem kell külön semmit, csak amikor pl a köv vérvétel lesz, 24 hetesen a cukros, akkor ezt is kell nézni újra!! azt mondta nyugi, semmi baj, csak akkor mostantól figyeljük.
azt nem értem hogy miért??!! hogy ez mit okozhat? miért kel lfigyelni, mire kell figyelnoi, stb. majd megkérdezem ezeket, de legközelebb ápr 21.-én megyek.
valaki??? holka???

előre is köszi!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Luca!
Győrben is van ez az aquanatal? Hol?

Kép
dorka78

bagzerka!
Örülök, hogy jó lett az AFP-d. Az ellenanyagról talán holka többet tud majd, én nem is tudok róla, hogy most nekem nézték-e már??!!! :?

Üdvözölöm én is az újakat!

rekaorsi!
Látszik, hogy van a pocidban kis lakóka... :)
-no én is készítek már egyet...

Márti!
Igen én írtam. DE! Folyamatosan változik bennem az érzés, azért
mire kell, meghozom a döntést.
Az orvosom egyébként támogat, bármelyik szülés mellett is döntenék. Van még pár hónap..hm majd meglátom. :wink:

minyu!
én is a görögdinnye imádatomat szeretném már kiélni... :) viszont tudom, hogy tököt kapnék, ezért nem veszek egyenlőre. Addig is az eper, és a ringlószilva a sláger nálam :)

Elevit:
én naponta bekapok egyet. ártani nem fog az tuti, és csak rémhírek, hogy óriásbébi születik tőle. én a fiaimmal is szedtem -maternát- és "csak" 3300gr születtek.

szeder74

Dorka, van, igen, de nem akarok hülyeséget írni, hogy hol!!Úgy emlékszem, valamelyik szállodában.
A doki rendelőjében van kint szórólap, hétfőn megnézem!
Unokatesóm azt mondta, nagyon szigorúak a feltételek, ami a víz tisztaságára vonatkozik,meg a hőfokra, szerinte a fertőzéstől és egyebektől nem kell félni.
Persze a dokit meg kell kérdeznünk.Lenne kedved? :lol:
Szerintem jó lenne, ha már a földön nehezek vagyunk, a vízben legyünk könnyűek!

Nézd meg, mit írnak róla az oldalon, amit bemásoltam ide!
Vendég

Ezt találtam az ellenanyagról.
Nem értem igazán, mert itt is így írják, és én is úgy tudtam, hogy csak az RH- anyánál okoz gondot!!!!!
Én is RH+ vagyok, és megcsinálják,(pedig a vetélésnél tavaly nézték, és negatív volt az ellenanyag lelet) sőt azt mondta a védőnő, hogy a terhesség során többször is.
Én sem értem egészen.

"Terhességben az Rh-összeférhetetlenség okoz gondot. Mint minden vércsoport-tulajdonság, az Rh-faktor is öröklődik. Ha egy Rh-negatív asszony Rh-pozitív magzatot hord, úgy Rh-összeférhetetlenség jön létre.

Az első terhességnél nincs gond, mert az első szüléskor a magzati vér belekerül az anya keringési rendszerébe, amely az Rh-pozitív sejtekkel szemben ellenanyagot termel.

A második terhességnél, illetve szülésnél az okozza a problémát, hogy a kész ellenanyag, amely az anyában van, átjut a magzatba. Az újszülött besárgul, ödémás és vérszegény lehet. A sárgaság átitatja az idegrendszer extrapiramidális ­ piramispályákon kívüli ­ magjait, és mozgásfogyatékos, értelmi fogyatékos lehet az utód. Ezt kivédeni az időben elvégzett vércserével lehet.

Ma már a frissen szült Rh-negatív anyáknak ­ ha Rh-pozitív újszülöttnek adnak életet ­ 72 órán belül AntiD gammaglobulin oltást adnak, amely leköti a magzatból származó Rh-pozitív vörösvérsejteket. Így ezek az anyát nem immunizálják, tehát nem termel ellenanyagot a szervezete.

Szerencsére már a terhesség alatt meg lehet állapítani az anya véréből az anti-D titert. A védőnő és a terhesgondozó orvos erről mindig időben tájékoztatja a kismamát és megteszik a megfelelő intézkedéseket."
Vendég

Nekem az orvos azt mondta, hogy azért nézik mindig meg újra, mert bár a vércsoport nem, de állítólag a faktor változhat
Én amúgy A pozitív voltam, még nem tudom, hogy ugyanaz vagyok-e (azon kívül, hogy az A az biztos)

Kép
Kép
csibe21

Nekem is kérdezték most a beavatkozásnál, hogy milyen a vércsoportom, mert ha Rh+, akkor adnak ellenanyagot.
És elhitték, amit mondtam, meg sem nézték!
Mi van, ha rosszul tudom? :roll: Félelmetes...
Vendég

Kép 4 hónapos pocim :)

szeder74

..milyen furi így nézni a változást, amin eddig végigment a szervezetem...

szeder74

Szeder,szép!
Majd én is csinálok...nekem is látszik ám!Főleg este.
A kolléganőim meg is lepődtek ma, amikor látták. :lol:
Vendég

Csibe, és ilyenről még nem is hallottam!
Azt hittem, ahogy születünk, úgy halunk meg... :roll:
Vendég

Szeder: helyes babalak :)

Ellenanyag: furi, én se tudtam, hogy változhat a faktor.

Én meg epret akarok :) De olyan normális eperízűt :) Meg szőlőt! :)

Kép
kistiggrincs

Én sem tudtam, de érdekelt, hogy ha van már egy vérvételi eredményem a vércsoportra akorról, amikor a lányom született, akkor mi a fenének kell még egyszer levenni

Kép
Kép
csibe21

csak egy gyors tábli:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Luca!

Megnéztem a honlapot. Szimpatikus.
Nekem lenne kedvem :)
Írd meg, ha bővebbet tudsz, légyszi. (pontosan hol van Győrben, és a dokid mit mondott rá)

Köszi :wink:

Kép
dorka78

textil pelus: nincs fix csomag, nem?? én úgy tudom hoyg darabra lehet venni, és te döntöd elhány dbra lesz szükséged!!
eygébként a mosópor+öblítô szennyezésérôl csak annyit hoyg ezeket leginkább ecetbe áztatva mosod, mosásban kevés mosóporral, ami lehet mosószóda is, vagy más bió cucc, és öblítésre meg konkrétan ecetet javasolnak!!! én így csináltam és teljesen jó volt! különben is nem árt ha egy újszülöttnem nem teszel öblítôt, nem??én legalábbis az elején ügyeltem hoyg ne legyen és bió boltos mosót és öblítôt használtam. de én sem tettem esküt, nem vagyok csontig zöld, de amit lehet.... és a kakis pelusból mit csinálnak??? :D bûzbombát max :D

nagyon köszi a vércsop cuccos hozzászólásokat, asszem elkezdtem megérteni: sztem a lényeg az lehet hoyg a faktor, mivel változhat, ha pl szülés után kell várt kapjál, akkor tudni kell az aktuális faktorodat hoyg jót kapj..... hmm??!!! nem, így logikus, nem? vagy csak nekem? :)

oxigénhiány.... nálunk simán lehetett volna, de nem volt! nagyion hosszú, elnyúlj szülés után a feje kint volt, már kb szívhang sem volt hallható, és nem bírtam már kinyomni, így a doki segítertt és kinyomta ô!!! szóval ez csoda volt hoyg nem lett baj!!!! ebbôl kiindulva, azért némi idônek el kell telnie hoyg fellépjen a hiány, nem???? vagy csak ekkora mázlink volt???? lehet...

üdv az újaknak!!!!!!!!!!!! :)

bigsister!!
grat a picihez, meg a nagyhoz is persze :)
én 19 hónapig szoptattam, és akkor is nekem kellett lépnem hoyg abbahagyjuk, mert kezdett nekem sok lenni. a pocakos szopiról úgy tudom hyg nem gáz, ha nem érzel görcsöket, stb. és sztem az egy év körüli elválasztás már reális, és talán sikeresebb is lehet, mint késôbb.... tapasztalatból mondom. nálunk úgy mûködött hyg elôször csak este meg reggel volt szpoi, aztán szépen (és jó hülyén) átszoktattam ilyenkor a kakaóra...amirôl szintén jóó nehéz voltleszoktatni kicsit késôb, de bejött, mert édes volt és a vízet nem kérte tejci helyett.

honey!!!! amit feltettem linket, oda, de felteszem akkor még1x. itt tart ez a lány szerdánként reggel9-11ig, a többi meg du-i idôpont, így nekem a reggel a jó. na itt van:
http://www.jogaszules.info/about.html
itt meg az idôpontok
http://www.jogaszules.info/idopontok.html
tökjó lenne, ha tudnál jönni, pl szerdán reggel?? :)
és tökjó hoyg meg tudtad beszélni a dokiddal hoyg mit és hogy szeretnél!!! csak így tovább :)

rékaorsi!!!
jóó nagy a te pocid is, édes!!! :)

luca!
nagyon örülök hoyg mindne rendben!!! és irtó erôs nô vagy!!!!!! komolyan, fenézek rád! hogy még a másikat is mutatgatják.... nem kérheted hoyg azt nézzék meg maguk, és ne mutassák inkább neked????????

szeder! neked is szép kerek már a pocak :)

na én hulla vagyok! már így is hülye vagyok h nem feküdtem simivel együtt 9kor.... mindig elbénázom..... front is volt ma meg nagyon fáradt is voltam. meg az izguláés is kiveszi az erôm, a vérvétel, majd az eredmény miatt is, így nagyxon kész vagyok. a fronttól már hánytam is, és azóta jobb lett. na megyek, holnap bulinap simivel :)
csókok

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka, a tegnapi nap megint rádöbbentett valamire:
Bármi is történt, nekem 2 baba van a hasamban!Egy élő, :D és egy nem élő :cry: .
Ez a terhesség már nem lehet olyan, mint az, ami eleve egy babával indult!

Nekem változatlanul két babám van, és ebből egy fog megszületni.Ezt már feldolgoztam.
Ezért aztán meg kell nézni mindegyiket, jobb, ha beletörődöm.Ez van, kész.Az egyiket azért, hogy hogyan lesz egyre nagyobb, a másik meg egyre kisebb.
(És hálát adok az égnek, ha a másikkal minden rendben lesz!De miért ne lenne, elviszem lubickolni is, ugye, Dorka?)

Azt nem tudom kérni, hogy csak Ők nézzék, én ugyanazt látom a kivetítőn, mint a doki.

Ezért félek elvinni a gyerekeket 4D-re, mert nem biztos, hogy Őket is nem sokkolná a dolog...bár ott lehet szólni, hogy csak az egészségeset mutogassák...vagy nem tudom.
De azt mondták, majd később szeretnék látni a tesóbabát, amikor nagyobb lesz.
A másik meg egész pici lesz akkor már.

Én ezt a vércsoport dolgot még mindig nem értem, jöhetne a hozzáértő szakember... :lol:
Nem értem, ha nem kapok vért, vagy nem csinálnak vércserét, hogyan tud megváltozni?
És egy pozitív ember vérében miért baj, ha van ellenanyag?Mi ellen termelődött, ha az a dolog amúgy is ott van, mivel pozitív?
Vagy ez valami más anyag?

Az biztos, hogy ettől az ellenanyag-dologtól nem kell félni, mert mindenre van megoldás, ebben már tényleg profik az orvosok.Nem véletlenül nézegetik annyira...csak én nem értem. :cry:
De ha a fene fenét eszik is, utánajárok, hogy mitől változhat! :lol:
Vendég

Dorka, írtam privit, de hétfőn felhívom Őket.
Netti, neked nem lenne kedved????
Milyen jó lenne együtt járni, nem?
Jaj, csak engedjen a doki!
Vendég

Sziasztok!

Luca!
Örülök, hogy minden rendben a babával.

Lányok, ti fürödtök kádban, vagy csak zuhanyoztok? Tegnap elfelejtettem az orvost megkérdezni.
Én úgy szeretnék fürödni, de nem tudom lehet-e?
A férjem megadta a módját, első este az új házban, teleengedte a kádat vízzel, habfürdőt tett bele, gyertyát gyújtott, sőt még pezsgőt is bontott.... :D

Kép
Kép
petra1980

minyu!

Engem is irj be legyszi a tablicskuba.

Koszi

ellenanyag:
En RH pozitiv vagyok. En is ugy tudtam, hogy ez az ellenanyagos problema csak RH neg anyaknal okozhat gondot, de a vedono nekem azt mondta, hogy a tobbieknel is nezik az ellenanyagot minden vervetelnel a terhesseg allat, mert alsobbrendu vercsoportok kozott is kialakulhat osszeferhetetlenseg, termelhet a szervezet ellenanyagot. Meg azt is mondta, hogy nem kell aggodni, mert ma mar nem jelent problemat ha van ellenanyag a szervezetben, nem ugy mint regen. Tudjak kezelni, ha szukseges.

Szegeny nagymamam RH neg volt a papa meg RH poz es abban az idoben ezt meg nem tudtak rendesen kezelni es volt babaja, akit e miatt veszitettek el.

De ma mar ez nem jelent gondot.

KépKép
druska

petra 1980!

En szoktam. Ugy tudom csak a forro viz nem tesz jot, mert gorcsoket okozhat. Meg nem engedem tele a kadat. Nem lepi el a hasam. De ha uszni lehet, akkor furodni miert ne lehetene? Foleg meg most amikor nem olyan "nagy" a hasunk. Szerintem csak a hofokkal kell vigyazni.

KépKép
druska

Íme egy kép a növekedő kutyusokról, már nem sokáig lesznek itt velünk.... :( Kép

Kép
Kép
petra1980

jóreg csajok!
érdekelne egy dolog...jól előreszaladok, de valaki biztos tudja a választ.
ha beadatom a gerinces érzéstelenítőt, akkor a vajúdás fájdalma érezhető azért?most ez izgat...köszi előre is...és mikor már nyomni kell akkor meg már érzed?

Kép
winona

winona!

En azt olvastam errol, hogy nem erzed, hanem a doki figyeli a mehosszehozudasokat es o szol, hogy mikor kell nyomni.

De javitsatok ki csajok, ha nem igy van! :?

KépKép
druska

Sziasztok!

Luca, nem semmi amin átmész mostanában. Nagyon nagy lelkierőre vall a pozitív hozzáállásod. Nagyon megrázó lehet, hogy látod a másik picit is, de jól csinálod! A babád ad neked erőt, és csak előre nézel! Csak így tovább, nagyon tisztellek az lelkierődért!

Tegnap előtt olyan szarul voltam, hogy este fél 11-kor az ambulanciára kellett bemennünk. Egész nap hánytam, nem maradt meg bennem semmi, és a fejgörcstől alig láttam, alig álltam a lábamon. Estére csak bőgni tudtam.. Kaptam hányáscsillapító kúpot, fájdalom csill-t, kólát és sok ropit javasolt az ügyeletes doki, hogy pótoljam az elvesztett sót és energiát.
Tegnap egész nap aludtam, talán most már alakulni fogok.. Csak azért engedett haza a doki, mert a vizeletben még nem jelent meg az aceton, még nem voltam vészesen kiszáradva..
Féltettem a babát, de szerencsére vele nincs semmi gond.

Perta, nagyon aranyosak a kutyik! Gondolom fáj a szíved értük, hogy el kell őket engedned.. Remélem hogy minden úgy alakul az életünkben, hogy ősztől mi is megint kutyásoknak mondhatjuk magunkat! :D

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Minyu, köszike hogy betettél a tábliba!

Nagyon szépséges pocikat látok itt! Gömbölyödnek szépen! :lol:

Luca, örülök, hogy minden rendben van a babókával!
Ezt az rh dolgot én sem igazán értem :oops: :shock:

Petra, elvileg lehet kádban fürödni, ha nem túl meleg a víz, de én valahogy inkább nem... Pedig nagyon hiányzik, de majd bepótolom szülés után :wink:

Winona, én úgy tudom - császárral szültem ,azzal is fogok, saját tapasztalat nincs - hogy próbálják úgy adni az EDA-t, hogy a kitolásra elmúljon a hatása és érezd a tolófájásokat.

Bagzerka, gratula a jó eredményhez! Ellenanyagtól szerintem se félj! :wink:

Hakangyi, üdv! :)

Kismama jóga. Én pont azért morcogok, mert itt nálunk délután 5-től fél7-ig van. Itt van Dorka, ovinak már vége akkor, nagyszülők messze... Én meg ezért nem tudok eljárni :roll: :?

Kép

Kép
anyoooka

Jó reggelt kismamik!

Szeder! Nekem nagyon-nagyon tetszik a pocakod!!! :D :D :D
Én is ilyet szeretnék...

Kép
Kép
a.m.

Jó reggelt! Itt a hétvége mindjárt! :D

Tegnap rettenet napunk volt, így este már nem volt erőm bekapcsolni a gépet. A fiammal jártuk az orvosokat reggel 8-tól fél 1-ig, majd du. 4-től 5-ig. Estére teljesen kipurcantam, azt hittem szétdurran az egész hasam úgy feszített. :shock: Alig vártam, hogy kinyújtózva elterülhessek az ágyon.

Luca!
Örülök, hogy jól van a babucid! Annak is, hogy ilyen erős és összeszedett vagy! Ahogy Szeder írta: Tőled lehet erőt meríteni, ha valami gondunk van! Sok-sok puszi és ölelés! :P

Röné! :(
Remélem most már tényleg jobban vagy! Vigyázz nagyon magatokra!

Petra!
Én is szoktam kádban fürödni. Mindig is a forró vizet imádtam. Most azért igyekszem nem olyan nagyon forró vizet ereszteni, de szerintem ami jól esik, az nem lehet a babának sem gond! A kádban fürdést és az úszást akkor nem szokták javasolni, ha veszélyeztetett a terhesség és az utolsó időkben, amikor már megnyílhat a méhszáj. Pezsgős-gyertyás fürdőzést pedig még nem hallottam hogy tiltották volna :wink: :D

Kép
Kép
konan

Luca, örülök, hogy minden rendben van :lol: , és sajnálom, hogy át kell élned, hogy nézni kell az uhun a másik babát :cry:

ellenanyag:rh - anya és rh + baba esetén kell szuri ha második terhesség, mert anyában van ellenanyag és baja lehet a babának...

rh + anyánál akkor kell szuri, ha bár + de ellenanyag szempontjából is +, ekkor kell szuri, mert a vér ellenaynagot termel...ezért nézik hogy anya + vagy - rh szempontjából és ellenanyag szempontjából is egyszerre...előfordul, hogy valami miatt (na ezt már nem tudom), az ellenanyag termelés megszűnik és akkor rh+ anya - ellenanyagú lesz, holott + ellenanyagot termelt...

én pl. 0rh+ vagyok - ellenanyaggal, így nem kellett szuri....

remélem, értehtően írtam le... :oops:
Vendég

Petra!

Még mindig tündériek a kis kutyik!!! :D
Remélem jó helyre kerülnek!

Kép
Kép
a.m.

Hello!

Köszi, azért nem fogok a kardomba dőlni, egyre inkább úgy tűnik van megoldás a Szt. Imrére.
Most már idő van, rá kell állnom az orvos/szülésznő beszervezésre és akkor utána minden okés lesz. A lakás dolgot meg majdcsak elintézzük valahogy.

Luca!

Baromira embertpróbáló lehet, hogy mindkét baba látszik a pocidban. Írtam már korábban, olvastam róla hogy mi fog történni most veletek és nem irígylésre méltó. Az angyalka baba egészen a szülésig Veled marad már.
Én nem vinném el a tesókat a 4D-re, mert bár nem biztos hogy látszik az angyalka baba, de lehet. Én meghagynám inkább őt emléknek, az egészséges baba ikertesójának, mert a valóság még gondolatban is nagyon rossz.
Viszont nagyon nagyon örülök neki hogy Te jól vagy, és a babus rendben van. Tudjátok már a nemét?! Valahogy talán el kéne őt nevezni... az "egészséges baba" kifejezés kicsit elszomorító.

Winona!

Szerintem ez úgy van hogy az edipurállal azt a részét teszik könnyebbé a szülésnek amég a tágulási szak van. Azt nem érzed annyira hogy fáj, plusz nem is fáradsz el annyira egy esetleges elnyúló szülésnél. De a végére a kitolásra leállítják a szert, mert neked is érezni kell a fájásokat hogy tudjál rendesen nyomni. :wink:

Petra!

Kutyíííííík. Jaj, nagyon aranyosak! :lol:
Én zuhany, mert nincs kád. Ha lenne, akkor is fürdenék, de valszeg a nagyon meleg vizet kerülném.
Most hétvégén le akartunk menni a közeli gyógyfürdőbe, mert most lesz a házassági évfordulónk, de mégsem megyünk. Egyrészt nincs kiírva sehova hogy kismamiknak lehet-e, másrészt elég meleg a víz, harmadrészt nem is biztos hogy tiszta. De a fő érv hogy meleg a víz. Nem biztos hogy jó az hogy tartósan felmelegszik a testhőmérsékletem.

A.m.!

A ducibbaknál ez mindig nehezebben megy, nem?!
A másik topikomon az egyik kismami és a huszonadik hát körül kezdte el látni magán, hogy tényleg babás és nem csak az úszógumik látszanak. Szegénykém ő is ezzel küzdött addig. :?

Csajszik!

Baromi izgi időszak kezdődik nekünk most. Elkezdenek a babák veszett tempóban hízni és csontosodni. Két hetente kb. megduplázzák a súlyuk. A pálcikababákból kisemberkék lesznek. :D
Most aztán majd jól szétrúgják a ház oldalát... :lol: :lol:

Eszike!

Neked akartam még.
Mint kiderült a héten, nekem hátsófali a lepény, uh valszeg azért érzem ilyen hamar hogy mocorog a bébi. De nehogy azt gondold hogy ez tudatos érzés, meg hogy jaj, most ezt vagy azt rúgott meg, hanem csak úgy érzem hogy megy a mocorgás. Már tudom hogy ez ő, e biztos sokkal nagyobb lesz a különbség ha TÉNYLEG elkezd rugdalózni.

Kétszer ettem reggelit és még mindig éhes vagyok. :(
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Textil pelus: van olyan, amiből van fix csomag, van olyan, amiből nincs. Ez típusonként változó. :)

Luca: szerintem ha mikor már nagyobb baba megkéred, hogy 4d-n ne mutassák, amikor ott vannak a testvérek, és szerintem nem fogják mutatni. De az is igaz amit MOnee írt, hogy lehet, hogy nem tudják kikerülni.

Én is kádban fürdök, de nem forró vízben. Szeretek lubickolni. Állítólag ha elkezd majd nyílni a méhszáj, akkor nem ajánlatos, de az még nagyon messze van :)

Petra: ezek a kuttyok egyre helyesebbek :)

Röné: ez nagyon nem hangzott jól, pihenj amiennyit tudsz, és mihamarabbi jobbulást!

Monee: Én már alig várom, hogy legalább egy pict rúgja szét a ház oldalát :) És egész nap tudnék enni körülbelül :oops:
Jó hogy kezd körvonalazódni a kórház megoldás :)

Kép
kistiggrincs

hahóó!!!
köszi a sok ellenanyagost!!! már megnyugodtam, hiszem ha gond lenne, nem várna velem a doki ápr 21ig, nem??!

röné....
jáááj, örülök hyg jobban vagy már, nem lehetett könnyû---

én a fürdést a gomba lehetôség miatt kerülném, de persze az sem a világvége. ha jól kisikálod a kádat mielôtt belefekszel, akkor nem lehet baj.

luca tényleg, gondolkodtatok már neveken???

petra! nagyon édesek a kutyusok!!!!! nekem még sosem volt, macska-párti vagyok, de egyzser jó lenne, ha lenne kertünk.

winona!!
egy barátnôm szült eda-val, és azt mondta hoyg neki is fájt nagyon, és érezte a nyomás ingert is, szóval csak valamennyit vett le a fájdalomérzetbôl. végülis az se rossz :) az imrében nem vállalnak eda-t, nemtom miért, hoyg a természetesség vagy más okokból kifolyólag, de így nálam es kapásból ki is van zárva 8)

itt ülünk simivel pizsiben, eddig játszottunk nagyot, most meg ô kis minimaxot né, én meg itt gépezek :) kéne valamit szerezni ebédre meg felöltözni. nem könnyûûûû... :lol:
szép napot mindenkinek!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Monee, igazad van, ezen már én is gondolkodtam, hogy kellene név...
Itt Győrben megmondták a nemét, Pesten meg másnap azt mondták, hogy nem látszik még, mert csak ivargumó-vagy micsoda- van, és abból bármi lehet.Simán el lehet nézni akár kukacosnak is...és később lehet mégis kislány.
Vagy most kislánynak nézik, mégis kisfiú lesz...
Úgyhogy nem hiszek Nekik...Majd meglátjuk.

Addig úgy fogom hívni, hogy Tesóbaba, és Angyalka...jó lesz?

Nekem is a hátsó falon tapad a lepény, tehát már érezhetném is...de nem igazán érzem.Amíg ketten voltak, mintha éreztem volna...

Petra, nagyon aranyosak a kutyik! :lol:

Lafi, értem... :wink:
Hunor baba jól van?Régen voltam Nálatok... :oops:
Vendég

Luca,köszöni szépen jól van, gyarapodik ezerrel, most már 6700 gramm, 2480-ról jó gyors gyarapodás, bár már leállt neki, heti 100 garmmokat sem hízik, de doki szt ez normális már ilyenkor....egész éjjel alszik 2 hós korától , 21-től 6,30-7-ig!!!!!!!!!Ennek szívből örülök.... :lol: , hisztizni 2 hetente szokot 2-3 napig, aztán minden nyugis, most épp hisztis korszak van, doki szt a foga jön, látszódik (hát én nem látom... :oops: ), de amúgy minden oké, utolérte a kortársait, nem látszik rajta már, hogy korababa (volt) és ez a lényeg!!!!!!!!!!Sőőőt néha olyan dolgai vannak, ami 4-5 hós babáknál, doki szt ez fantasztikus, szerintem is :oops:
Vendég

Hali!

Luca!

Szerintem így teljesen jó. :D

Megvan az AFP eredményem. Ha jól értettem a kartonozós nőt, akkor az AFP: 41,9, a MOM: 1,44. Ez így jó a net szerint, a dokimmal mindjárt beszélek.
A gáz megint a bürokráciával van. A kartonozós nő megint nem akarja odaadni az eredményt (merthogy majd a doki beírja), de dokihoz csak 4 hét múlva kell menni. Viszont direkt a doki kérte hogy a 18 hetes UHra vigyem az eredményt is, ami 2 hét múlva lesz. Értitek a logikát...
Csak beteg ne legyen az ember... :? :D

Monee

Monee

monee85

Vera!

Valaki írta már hogy ismét jött Hozzátok a gólya!
Gratulálunk! :D:D:D

Monee

Monee

monee85

Harivera!

Gratulálok. En csak nemrég csatlakoztam. Láttam hogy te inditottad a topicot, de annyi hozzaszolas van, hogy nem birtam vegigolvasni mindet.

A lenyeg, ha volt is vmi baj nalatok, most ujra itt a golya!

Lafaed!

Jol latom, hogy nemreg szultel es mar jon is a kovetkezo! Gratula! Es sok sok erot!

Luca!

Ahogy olvasom itt a hozzaszolasokat, neked van most a legnagyobb szomorusagod, megis mindenki beloled meriti az erot es nem te belolunk!
Csak igy tovabb!

KépKép
druska

Druska,Hakangyi
Sziasztok. Boldog babavárást.

Luca
Nagyon jó,hogy minden rendben a babával.
Nem akarod kérni, hogyha nézik a másik babát akkor szóljanak mert akkor te nem néznél oda…?

Szeder
Azt én se értem ha ennyire ügyes és gyors volt mindkét szülésed akkor most honnan jött a gondolatod,hogy ezúttal nem így lesz?
Nagyon szép a pocakod.

Winona
Én kaptam epiduralt,kb a negyedére csökkenti le szülési fájdalmat. Esetemben jobban csökkentette a gáttájékon érzett fájdalmat mint a hasimban. Én a kitolást csak tompán éreztem.

Bagzerka
Azért érsz rá áprilisban elmenni a dokidhoz,mert az anyában termelődő ellenanyag a placentán jut át a magzatba…de ez az átjutás kezdetben minimalis főleg a 24 hét és a terminus közötti időben fokozodó mértékű. Azért ellenőrzik több alkalommal mert ellenőrzik az ellenanyag mennyiségét és vagy szülést követően 72 órán belül adják be az antiD-t vagy egyes esetekben hasznos ezt már a terhesség 28-30.hetében megadni. Ne izgulj!

Vera
gratulálunk az újabb babaváráshoz!!
holka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?