Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

:cry:
Vendég

Hajni!
Sok boldog névnapot!!!
Minél gyors javulást!

Piciknek meg jobbulást!

Mi is újra itthon.

Prücsi!
Ákos csatlakozik a zenekarba. Ő is rázza ezerrel de még a katicás csörgő is megy mellé. :)

Wellness hétvége nagyszerű volt. Felváltva vigyáztunk a fiúkra, így mindenki kényeztette magát.

Most pedig Mutiék vagyunk. Apa lepasszolt minket, sok a meló...

Bea!
:) :) :) Mi is pont így jártunk nyáron a rendőrökkel. Nekünk sem égett a lámpa, de amint meglátták Manót és nagy pocakot tovább engedtek. :)Fordnál már könnyű kicserélni, de inkább engedtek, de pl. a polónál anno nem ment házilag a csere.
Ja és Miskolc, akár ott is lehet tali. Van rokon, és sűrűn járunk. :);)

Pajzsmirigy, holnap megyek vissza. Alulműködik, meg gyulladás van a szervezetemben. Holnap elválik mi lesz ezután.

Andi!
A pajzsmirigy miatt nem parázok, mert már tudják kezelni. Én attól féltem, hogy másfajta dudorom van. :? Ezért is féltem, pedig távol áll tőlem, hogy párázzak, de sajnos mostanában olyan hamar kimondják a halálos ítélet, kortól függetlenül.
Meglestem az ikreket. :) Hubának, igazi kisfiús arca van. Tényleg rengeteget változtak.

Timi!
Ejha, volt nagy ünnepelés nálatok. Nem szeretem ezt az ünnepet sem. Az összes csoki az én hasamba landolt, onnan meg a fenekemre rakódott. :)
Maja rucija nekem is nagyon tetszik. Csini nagyon.

Ciripke!
remélem Marci is jobban van már. Verdás pulcsi nagyon vagány, Manó is örülne neki. :)

Ági!
Esés miatt ne legyen rossz napod. Előfordul, akárhogy is figyelünk, lesz még nagyobb is. Ákos is letolatott már a nagyágyról. Kacagott, kacagott, mert hátrafelé ment le, gondolom a lába egy darabig lógott, majd puff, de nagyobb volt az ijedség szerencsére. Most már csak a földön maradhat egyedül.

Kriszta!
Nadinról a sorozat kép nagyon tetszik!

watellily!
:) Már igazi hátihordót akartam venni, azt hiszem anyagilag jobban járok a kendővel. Köszi a képeket, jó ötlet. Nagyon csinik vagytok.

Minden baba nagyon tetszik. Prücsi, Te nagy fiad, nagyon ügyes, lassan járni fog. :)
Kata!
Ez az almás kép. :) Szuper, szerintem Ákosnak is csak így kellene.

Ádi babáról rég láttam, kérem a macis képet. Már csak viszonyítás miatt is. ;)
Móni!
Hozzátápi? Mikor lesz start?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

:( Hajni, akkor most a gyerekek nélkül vagy? VAgy Te is költöztél anyukádékhoz, vagy fordítva? Hogy tudjátok megoldani?Nagyon sajnálak, kitartás.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

jolka: anyu költözött hozzánk

Kép
Kép
h@jni

Ákos így közlekedett a szálláson, csak hátrafelé, ilyenkor már ki kellett szabadítani. :)
Kép
Manó, Siófokon a nyuszival.
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Úgy látszik most alvós nap van. Ramika tegnap este 9-kor aludt el, utána csak fél 6-kor kelt, kicsit szopizott majd aludt fél 12-ig de akkor is én ébresztettem fel. Nem semmi, ugye? :?

Lányok, Ramika ha szopizik úgy izzad. Egész kis büdi lesz a haja. Más babák is így vannak? :oops:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Jankának , Vivinek és Ákosnak boldog felediket!

De szalad az idő!

Hát voltunk dokinál reggel mert szürcsögöt és mivel egy picit pirosnak láta a doki jobbnak találtam elvinni hát egy picit piros kaptunk antibiotikumot .Meg nagyon sokat fent volt a csaj és hát a fogától van az egész !
Azt mondta a doki ,hogy hétvégére tán kint lesz mert nagyon be van dagadva a fogacskája helyén!

jolka. de nagy baba Ákos !

Ennyi majd jövők!
Hajni: mihamarabbi gyógyulást!

Kép

Kép
mogyoland

Lányok!!!!!!!

Igen-igen!!!!
Gyertek csak nyugodtan Miskolcra és talizzunk!!!!!!! :D :D :D
Hozzánk is lehet jönni,bár nem olyan nagy a lakás,de sok jó ember.... :D :D :D

ancsi26

Vicuska!

Marci este elaludt hatkor, kilenckor álmában megtümtem és reggel hétig nyomta, azaz 13 órát aludt (persze velem, de az is számit nem?)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hajni! Jajj, Te szegény! Mielőbbi jobbulást!

Mogyo! Ágikának is jobbulást! Fogacska, tessék már kibújni!

Jolka! De jó! Gondoltam is Rád, hogy milyen lehetett a hétvége! Szuper, hogy tudtatok pihenni! És ez az Ákos! Nem semmi, sokkal nagyobbnak látszik a koránál! És Manó is vagyány, nem félt a nagy nyuszitól! És drukk, hogy hamar megoldódjon a pajzsmirigy probléma!!!

Vicuska! Jók az ilyen alvós napok, van ilyen. Szopikor nálunk nincs izzadás, vizsont amikor felkel Boti, sokszor be van kicsit izzadva, pedig nincs meleg a szobában.

Mi voltunk ma védőnéninél, Botika 8150 g és 64,5 cm, 5 hét alatt 650 g-ot hízott. És holnap kezdjük az almát (félévesen :lol: ), remélem, tetszeni fog neki, a két nagy szerette nálunk egyből. Levikém cuki, mondta, hogy ő akarja adni az első kanálkákat, így meg fogom vele várni, mert pénteken már 1-kor hazajön. Persze később majd tízórai lesz belőle, de annyira lelkes, ezt az első próbálkozást most így időzítjük! Nem tudom, írtam-e már, de Levi nagyon szereti a kisöccsét: az az első, ha hazajön az oviból, hogy kezet most, és megy Botihoz, ha ébren van. Elmondja neki, mi történt vele, játszanak, Boti meg annyira hálás, van, hogy ha már a hangját hallja, elkezd hangosan nevetni! Én meg elolvadok, hogy ilyen drágák együtt. Réka is szereti, de ő csak néha odaszalad, magyaráz valamit, elmegy, megint eszébe jut, odamegy, persze ő is aranyos vele. Úgyhogy nem panaszkodhatom!

Ja, és akit érdekel: még mindig nem forgunk, csak oldalra. Bár még bejátszik a terpeszpelus, április 7-ig mindenképp! No, további szép napot! :arrow:

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Ancsi! De jó, Te miskolci vagy! Én nagyon szeretem, főleg a Bükk miatt, nemrég voltunk ott egy hetet rokonoknál! No, tényleg léptem!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Bibus tiszta kerge egész nap nyüszít,alvása napok óta 2* 3/4 óra brühühü,pedig abba bíztam,ogy majd a második gyerkőc jó alvó lesz.itt eza millió játék de a lufi a menő meg amit Maja szerte hagy apró vacak,csak az izgi.Van még baba akit hidegen hagy a játszószőnyeg,ív?kinőttek már ebből vagy mi a szösz???

Bea
nálunk is dúl a testvér szeretet,de már felkészítettek mindenho,hogy majd jól tépik is egymást :-)

Mogyó
most ezt nem értem a foga miatt piros a torka? de arra minek antibio vagy mi szösz,bár én már sok mindent nem értek az orvoslásban

Jolka
véreredményből derült ki hogy alul mükődik a pajzsmirigyed?nyáron nekem is elkell mennem megnézetni.
Édes Manó a nyúllal Ákos meg frenetikus mindjárt mászik.Mennyit alszik egy nap?kivi vagyok.

na már nyüszít is,eddige lvolt egy leszakadt ajándékzacskó szalaggal
Vendég

jah én meg azon vagyok ledöbbenve ,hogy most akkor nem is tartja senki sem úgy a húsvétot mint mi?hogy a közeli rokonsággal találka van?meg ajándék?????

else merem mondani,hogy miket tervezek venni majának szüli-névnapjára 8)
Vendég

Sziasztok!

Megjártuk tegnap Miskolcot, hát már a Petra sem viseli olyan nyugodtan az utazást biztos már uncsi neki.

Timi!

Nálunk is sok húsvéti ajándék volt.Én azért kiváncsi vagyok mit szeretnél Majának szülinapra venni.

Hoppá lépnem kell felébredt a Lányom és nagyon nyüszögi.

Na még egy kép a tegnapi utról
Kép

Majd este még jelentkezek! :arrow:

Andi
KépKép[/url]
andi005

Bea, anemjóját! 8150g? Nem semmi!
Miskolc tényleg topikközpont lesz...nekem ugyan nincs ott rokon, de a boldog egyetemi évek oda kötnek...hú, hányszor megmásztam az Avast az egyetemtől...

Jolka, de édi ez az Ákos! Képet még, még! Manó meg azzal a nyuszival! 8) Ha meglátja a nagyfiam tuti ezzel fog kínozni, hogy mi is menjünk a nyuszihoz...
Pajzsmirigyednek jobbulást...és szerencsére ma már tényleg kezelhető. (Jaj, nekem is el kell mennem a nyáron vele, megígértem a dokinak, hogy szülés utáni nyáron megjelenek) Neked nem csináltak valami izotópos vizsgálatot? Nekem anno akartak, de mivel ott lebegett a kistesó létezése, ezért nem kockáztattak, de lehet, h később még lesz olyan.

Andi005, Petra ebben a piros szerkóban nagyon dögös...és miylen huncut a mosolya!

Hajni, hát te rendesen kikaptad, pihizz! Anyukád meg szupi nőci, h bevállalta a gyerekeket!

NA, robogok, gyorsan ébresztem Ábelt, aztán fiúk lepasszol Apának én meg el a bőrgyógyihoz mert hogy ne legyen elég a derekam, pár napja az arcomon megsérült az egyik anyajegyem és vérzett. :shock: No, ezt meg kell mutatnom tüstént. Majd jövök mégéjszaka :wink:

Kikuka? :wink:

KépKép
KépKép
prücsi

Timi: Ágika sem szereti már a játékállványt megunta!
Hát a szürcsögés van a fogtól !

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo!ezena szürcsögésen azt érted hogy olyan mintha taknyos lenne mert a Petránál is ez van.És akkor ez a dokitok szerint foG?

Andi
KépKép[/url]
andi005

Sziasztok!

Timi!
Játszószőnyeg nekünk nem volt. :) Ákos vagy az ágyon( most szőnyeg) vagy a járókában van. Nálunk bejött, az "igerszegény" környezet. Kevés játék, 1-2 db van előtte csak, ennyivel játszik, vagy kinevez mást tárgyat, pl. kanál, távírányító, MOBIL (láttom szomorú sorsát, anno Manó is eláztatta. :)) Ákos is akaratos már, sikít, ha valami kell neki. De most még a csörgős papír a legjobb barát, vagy kemény képes könyv. :) A CSörgő buzogány, és a többi zenélő hangszer. Na és Manó.

Én is kiváncsi vagyok a peglepi jaándékokra.

Mi is túlzásba viszük, kényeztetést, de szerintem inkább a mi kis lelkivilágunknak teszünk jót, mert sokszor nem is kéri Manó, sőt...Én kérdezem, na és ezt nem szeretnéd. Pedig gyerekkoromba nekem is mindenem megvolt. De a Balcsin is úgy néztem az árusokat, mint egy gyerek. :)
Mi húsvétkor nem megyünk sehova. Jobb, ha együtt vagyunk. Nagyik két ellenkező irányba laknak, ha mennénk, akkor egésznap úton lennénk, ha meg valaki kimaradna, háború lenne. ;)
Húsvétra, egy-egy tojást kaptak a fiúk tőlem. Nagyiktől is, anyosóméktól pénzt is, ami befolyt a kosztpénzbe...;) Nálunk nem hagyomány az ajándékozás ilyenkor, főleg a lányoknak. Locsoláskor kapnak a fiúk tojást, na meg pénzt... Ezért nem is szeretem már...Gyerekkoromba még számoltam a locsolókat, de az idén még meg se locsoltak...Wellness hétvége alatt, meg is feledkeztek róla a fiúk.

Pajzsmirigy. Izotópos nem fájdalmas, nem vészes. Csak terhesen, szoptatás alatt nem lehet, mert csak sugárzó anyagot, jutatnak beléd. Nekem vérvétel volt, és uh. Rötgnere is küldtek, de a szoptatás miatt nem vállalták a felelőséget. Így, úgy állapodtunk meg, ha az uh kimutat valamit, akkor megyek, legfeljebb Ákos 1 napig tápizik. :? Szerencsére nem volt semmi, mert Ákos nem biztos, hogy megette volna a tápot. Na majd holnap beszámolok mi lett.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja még egy gondolat, jobb, ha minél hamarabb megnézitek a pakzsmirigyet, mert sok tünet van. Levertség, koncentrációs zavar, hízás...jobb, ha van segítség, mint dilibogyót enni, a nem létező debire.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi005: igen-igen olyan mintha taknyos volna !
És az a fogtól van!

Hát Ágika is tud már akaratos lenni! :D

Kép

Kép
mogyoland

Prücsi, homeos tanfolyamot hogyan lehet végezni? És köszi a tanácsot, akkor nem adom a chamomillát, meg szerintem már át is tört a fog, talán ma már jobb lesz. Képek nagyon jók, Ábel nagyon ügyes babuci!

Mobiltelefon legeslegnagyobb ellensége a gyereknyál, ezt jobb ha tudjátok :lol:

Nálunk is a kevés játék jön be, pár naponta cserélgetem az elől lévőket, de egyszerű dolgok is étlapra kerülnek, mint fakanál, műzlistál.

Jolka, jók a képek, és örülök h szupi volt a hétvége.

Anett, szereztem átmenetileg egy Nandus kendőt, mert kíváncsi voltam a különbségre, hát ég és föld! Szuperül megy vele a háton és csípőnhordozás is, nekem is és Nadinnak is kényelmesebb szerintem, meg valahogy felveszi a baba alakját, és jobban tapad. Az áprilisi bababörzén veszek is egyet. Bóbitás kendőt senkinek eszébe ne jusson venni, aki még tervezi!
Mi van Veletek? Hogy bírod egyedül?

Kati, sütőtököt bébiételben adtad? Megpróblom holnap még a turmixolt almát, aztán szombaton megyek a biopiacra, megnézem mit lehet kapni, de ha nagyon semmit, akkor jön az üveges cucc. Csak nehogy aztán majd az én főztömet ne egye meg később!

Féléveseknek boldogot!

KépKép
kertikiri

Hát kérdezte valaki ,hogy az univeres bio az tényleg bio!
Igen az!!!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok Lányok!!!!! Drága Prücsikém vagyok ám köszi! CSak ma egész nap anyuval voltam, a rohadt hagyatéki dolgokat intéztük. Apa vigyázott a csajra. Hát nem volt túl kellemes. Idegen emberek turkáltak a szüleim által megszerzett dolgokban. :evil: :( Na mindegy. Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket, igen, már nagylányok vagyunk fél évesek!!!!!! Hogy elszaladt az idő!!!!!! Én is nagyon boldogot kívánok minden féléves babócának!!!!!! Mennyire aranyos Ákoska!!!! (is) :D
Hétvégére mondják hogy 18 fok lesz. Lányok ti mit adtok a babákra hogy ne fázzanak, de melegük se legyen? milyen sapit? pamut? téli? én má nem igazodom ki :roll: Fogacska nálunk még nincs, de nyálazik ezerrel. Forogni is csak hasról hátra. Vissza már nem megy. :roll: és állandóan fel akar állni :shock: nem is értem egyből el akar indulni???? pusz

kikuka

Jó estét!

Jankának és Vivinek boldog féléves szülinapot!

Köszi csajok a bíztatást, egyenlőre úgy néz ki, hogy nálunk fogzás nagyobb ellensége a szopinak, mint a mensi. Kiscsávó szépen feszegeti a határokat, mikor elhatározom, hogy feladom az erőfeszítéseket, bogyót, teát, akkor rögtön eszébe jut, hogy is kell szépen szopizni, kitartóan szívni harapás nélkül. :evil: Szerencséje, hogy egyébként imádnivaló. :)

Prücsi, neked nagyon jó dolgod van! Három jóképű pasi vesz körül, nem is kell ennél több. :D

Kikuka, Marci is folyton nyomja magát ülőbe-állóba, közben meg hasról hátra csak véletlenül sikerül elfordulnia, fenék megemelés meg végképp nem megy még.

Jolka, Ákos nagyon cuki és ügyes is. Drukk, hogy minden jól menjen pajzsmirigy ügyben.

Kriszti, persze a sütőtök bébiétel és banán-őszi is. Almát, aztán majd később krumplit, répát, husis dolgokat, idénygyümiket én akarok gyártani a Biobarlang cuccaiból. Biopiac tudtommal nincs a közelünkben. Vagy van?

Mogyo, Univer infot köszi. Szerintem jobb, mint a kecskeméti, olcsóbb mint a Hipp úgyhogy én rákaptam. Összefüggés az orrfolyás és a fogzás között? Ez felettébb érdekes. :shock:

Ha vmit elfelejtettem bocsi, de ma kitűztem célul, hogy 10-re ágyba kerülök. :)
Jó éjt.

ukati74

Sziasztok! Három mondatra van energiám:
1. Köszönjük a köszöntéseket, és utólag Ákosnak, előre Ágikának, Botinak, Bibusnak... meg persze Vivinek...és nem is tudom kit hagyhattunk ki...
2. Voltam csontkovácsnál...alig élek...Prücsi: rokkant klub, én még ahhoz is túl rokkant vagyok!
3. Hajni, boldog névnapot!
Jók legyetek amíg a hegyekben leszünk!
(Jolka, ha meghozzák a biocuccot, akkor kezdünk!)
Jó éjt!

Kép
ermoni

Mogyó, én kérdeztem a biot. Köszi! Ábel úgy rácuppant az Univer zsenge bio zöldborsójára, hogy azt hittem bontanom kell még egy üveggel.
Mesélj, milyen fincsiket eszik mostanság Ágika? És milyen az étvágya, hogy jön a foga?

Kiri, én a város túlvégén, Zuglóban talátam egy homeos tanfolyamot, ami laikusoknak szólt. Két napos volt. Majd előkeresem a linket.

Móni, majd meglásd milyen fickós leszel a hegyilevegőtől, meg a hegyilegelőtől :lol:
Az én derekam meg csak akkor jó, ha már bejárattam. Azt hiszem perpetum mobilének kéne lennem, hogy ne fájjon. De nem vagyok, így néha le kell üljek, ekkor jön a fájdalom.

Hajni, boldog névnapot!
(Húú, én meg Anyóst nem hívtam, pedig ő is Hajni...)

Kikuka, én a body+rugdalózóra egy vékonyabb kezeslábast adok, pamutsapit (igaz kétrétegű pamut), és plédek vastagságával szabályozom a hőt, ill a lábzsák is ott van még.

Lányok, találtam egy szupi bőrgyógyászt, ha kell valakinek, szóljon! Megsérült anyajegyemet rögvest leégette,meg még egyet. Hármat meg majd akkor műt, ha már nem szoptatok.

A fiúk meg hármasban töltötték az estét, kicsit izgultam mire érek haza. De 20:15-re mindkettő megetetve, lefürdetve, mesére készen állt. Apuka feje kicsit gőzölt ugyan, de legalább ízelítőt kapott, h egész nap milyen egyedül a két pasival. Benedek nem hazudtolta meg magát, nyomott Apának egy félórás hisztit. :twisted:

Húsvéttal mi is úgy voltunk eddig, hogy nincs ajándék (gyerekkoromban sem erről szólt), de Benedek megszületése után ezt felülvizsgáltuk, és mivel a rokonság is beindult (szüleimnek akkor még egyedüli unokája volt...most már Ábel elvette fele királyságát 8) ) így némi ajándék azért van. De mindenkinek megmondtuk, h csak ésszel és módjával. Én pl csak apróságokat vettem, pl kis elemlámpát, autó alakú nyomdát, feketepéter kártyát, no meg mesekönyvet és egy csokinyuszit. És B hihetetlenül élvezi az ajándékkeresést és inkább ez az ami miatt hajlunk a dologra.

Nem baj,ha rakok pár képet? Mostanában velünk van tele a topik :?

Sapipróba...már a nyárra készülünk

Kép
Kép
Kép

Csókosszájú...vagy inkább céklásszájú

Kép

Na, öcsém, megmutatom hogy kell rendeltetésszerűen használni a tornázót

Kép

Tesóm elbarikádozta a játékaimat, hogy gyakoroljam a mászást
Kép

KépKép
KépKép
prücsi

KépKép
KépKép
prücsi

KépKép
KépKép
prücsi

Hajni: boldog névnapot!

Hát hála jó étvégya van attól függetlenül Ágikának!
De megint egy pocsék éjszkáknk volt nagyon viszket neki az inye és állandóan fogni kell a cumit mert hát ugye nem tanult meg cumizni!

Botinak nagyon boldog félévest! :D

Csajok(Prücsi,Gabci)
:Mennyi gyest kaptok vagy is arra gondoltam ,hogy kevesebbet mint a gyetás?

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Csatlakoznék én is Mogyóhoz nálunk is a Petra éjjel többször felsírt majd némi dajkálás után visszaaludt reggel hatkor meg olyan üvöltéssel ébredt, hogy azt hittem itt a világ vége.Vajon mitől van ez?Most aludt 7.30-8.40-ig majd azóta egyfolytában pörög meg sikongat.
Na lépek mert el kell mennem a Spárba vmi kaja féleségért.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na, apa végre hazatért. Végül is 3 napot voltam egyedül Cucuval, aki nagyon jó kislány volt. Esténként szépen, azonnal elaludt, és csak hajnalban ébredt fel 1x, de cumival azonnal visszaaludt. Möstanában negyed 7 körül kel, este fél 8 körül fekszik, edzünk az óraátállításra! :) Az esték kicsit húzósak voltak, ő is nyűgösebb volt, ilyenkor jól jött a hordozókendő. De azt nagyon élveztem, hogy esténként enyém volt a számítógép és a TV is! :D De azért jó, hogy már apa hazajött...

Hű, ezek az éjszakai ébredések nem hangzanak túl jól... :-( Hál Istennek, nálunk apa vállalja az éjszakázást, ha kell.

Játékok: nálunk is az ingerszegény környezet vált be. 1-2 játékkal fél órákig elbabrál, de ha körbepakolom sokmindennel, félpercenként máshoz kap, és semmi sem köti le igazán. Nagy kedvenc a konyhai papírtörlő és a csokipapír.

Húsvét: Nálun is van azért kisebb ajándék meg nyuszi-csomag. Esztinél a keresgélős üzemmódot is alkalmazzuk majd, és valószínűleg rokonlátogatással kötjük össze ezt az ünnepet is. Klasszikus locsolkodás nincs, mert Pesten nincsenek rokonaink.

Prücsi, a fiúk tündérkék a képeken! Főleg a babatornázós tetszik, olyan édes képet vág Ábel! Apa meg csak bírja a kiképzést, te nap mint nap ezt csinálod. Én hétvégére tervezek hasonló gerillaakciót a férjem ellen. :-)

Kati, elég nehéz lehet így szoptatni! Sok kitartás kell hozzá, az biztos. Eszterkém 3 hónaposan mondta, hogy konyec, azóta fejem neki a tejet. :(

Jolka: Ákos mászik?!! :shock: Azta, de ügyes!!!

Andi 2: Petrának nagyon jól áll a piros! Ki huncut! A pörgéséhez meg sok energiát kívánok neked. Néha az én gyerekem is bespeedezik.

Kikuka, az öltözködéssel szemben én is teljesen tanácstalanul állok. Sokszor azt se tudom, magamra mit adjak, nemhogy a gyerekre! Ha meg túlöltöztetem, visít, mint a vásári malac séta közben, nagy élmény!

Hajni, neked boldog névnapot,Jankának, Ábelnek, Vivikének, Ákosnak boldog mini-szülinapot kívánunk!

Kép
waterlilly

sziasztok!

hát én már ezen az öltöztetésen túl vagyok én vékony overáll vékony sapesz és vékony pléd rám meg a vastag akár milyen idő van ha melegebb van akkor egyfelé ekhajtom a vastag plédet!
Nállunk már nem jön be a vastag overáll szegénykém állandóan ugy beleizzadt!
Ha kocsival begyünkpl. bevásárolni akkor csak pléd meg a sapi még a vékony overált sem adom rá!
Most megyünk egy nagyot sétálni 40 perc oda meg 40 perc vissza megyünk postára!

Kép

Kép
mogyoland

Prücsi, köszi a linket! Fiúk jófejek!

Majd még jövök.

KépKép
kertikiri

Na, sziasztok!

Nálunk ma dupla ünnep van. Boti féléves, Réka 3 éves: napra pontosan 2,5 év van köztük! :lol: Amúgy csak holnap tartjuk, akkor jönnek apáék is Debrecenből.

Andi005! Tényleg nagyon cuki Petra pirosban!

Kikuka! Csatlakozok a többiekhez. Én is vékonyabb overállt adok Botira, de valóban sokszor magamra sem tudom, mit vegyek!

Anett! Ügyesen kitartottál apuka nélkül! És de jó, hogy jól alszik Eszter! Botikám is meg van táltosodva: napok óta este 8-tól 6 körülig alszik, nem kel fel 3-4-kor szopizni. Remélem, nem most kiabáltam el... :lol:

Prücsi! Jók a sapkák. És vagányak a fiúk! Ja, és Boti 3950-nel született, úgyhogy mostanra duplázott, szóval ezért ilyen nagy. De itt vannak ám ugye nagyobbak is, lásd Ákos, Janka! És a cékla amúgy bejün Ábelnek?

Mogyo! Még mindig nincs fogacska? Szegény Ágika! :( Én GYED-et kapok, úgyhogy a GYES-ről sajna nincs fogalmam!

Kati! De jó, hogy Marci azért nem felejti el a szopit! Érdekes ez a fogzás, nekem egyik gyerkőcöm sem harapott...eddig...remélem, ezt sem kiabáltam el...

Móni! Jó utat!

Kiri! Alvás jobb már??

Timi! Tudod, ahány ház, annyi szokás. Nálunk is van némi ajándék, főleg édesség, de itt az egyház miatt másról (is) szól az ünnep. Levike azért megtanult egy szép locsoló verset, és a hétfői istentisztelet végén meglocsolta a néniket (menni nem megyünk sehova, mert képtelenség mindenhova, ha meg csak pár helyre, az tuti sértődés), kapott tojásokat, némi pénzt, örült is. Réka meg félt attól, hogy locsolják, úgyhogy ez még nem jött be. Ha nagyobbak lesznek, mi is lehet, változtatunk a szokásokon. Unokatesóméknál Miskolcon is van ajándékkeresés, volt, amikor mi is ott voltunk (asszem még csak Levivel), persze nagyon élvezte. Úgyhogy semmi gond, hogy Nálatok ez a szokás!!!

Zsu, Gabci??????

Hajni! Hogy vagy? Mindig eszemben vagy! Kitartás! No, lépek ebédelni, bocs, ha valakit kihagytam!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Bea, Botikának boldog fél éves, Rékának boldog 3 éves szülinapot kívánunk!

Jelentem, tegnap Esztella is megduplázta a súlyát, 7,4 kilót nyom a drágám.

Bea, lehet egy hüje kérdésem? Két katolikus kereszteltetheti a gyerekét evangélikusnak vagy reformátusnak? Mindenképpen szeretnénk Esztit megkereszteltetni, de nem igazán szeretném katolikusnak. (Ezer bocsánat, ha valakit megbántottam ezzel, semmi pejoratívat nem akartam mondani, csak személyes indokok vezényelnek!) :oops:

Mogyó, én is azt veszem észre, hogy Eszti is a vastag overáll ellen tiltakozik. Biztos túl meleg neki, és már a lépcsőházban beleizzad. Úgyhogy tegnap én is inkább vékony overáll - pléd kombinációval próbálkoztam, ma meg már tényleg jó idő van, remélem, a vastag overáll ideje végképp leáldozott.

Kriszti, hogy álltok alvásügyileg?

Kép
waterlilly

Alvást nem akarom elkiabálni, de chamomilla nélkül is jól ment, 9- kor aludt, 4-kor kelt szopizni, aztán f9-kor ébredt.

Én 10 fok alatt 0 fölött már egy ideje vékony overállt adok, de alá bélelt rugit, meg még mindig bundazsákot, és plusz egy takarót h a keze is alatta legyen.
Viszont ma is uígy mentünk, csak takaró nélkül, és bundazsák nem volt becipzározva. Ma ez egy kicsit azért talán sok volt :oops:

És képzeljétek, hintáztunk a játszótéren :lol: Telefonnal csináltunk képet, majd felteszem.

Ajándékkeresést leírja valaki, hogyan csináljátok? Mi a történet hozzá, hova dugjátok el, meg ilyenek? Köszönöm!

Anett, ma is kendőztünk, hát isteni. Asszem nem várok a börzéig, hanem minél előbb veszek egyet. Most a csípőt gyakoroltuk, azt is nagyon szereti szerencsére :lol: És Nanduval tök jól meg tudom kötni a füzetecskéből, szerintem nem is kell így a tanfolyam.

Kati, hogy evett ma Marci? Mi ma megettünk egy negyed almát pürének. Holnap veszek amit a piacon találok, és kóstoljuk azt. (A környékünkön nincs biopiac, de én holnap megyek a budaira, ha gondolod veszek Neked amit kérsz, és vasárnap el is tudom vinni)

Bea, fogad hogy van?

Hajni, karod jobb már?

Móninak jó utat, érezzétek jól Magatokat, síma autózást kívánok meg jó levegőt!

KépKép
kertikiri

Kiri! Köszi kérdésed, fogam most OK, lement a gyulladás az antibiotikumtól, csak 10-éig kellene kihúznia, akkor műtik ki.
Ez a kendőzés tök jól hangzik, de nálunk már asszem kimarad így a 3. gyerkőcnél. Grat a hintázáshoz! Olyan jó, hogy egyre több dolgot lehet már csinálni a gyerkőcökkel.
Ajándékkeresés: unokatesóméknál a házuk udvarán el voltak dugva az apróságok (bokorba, fa mögé, hintában stb), és a gyerekek nagy örömmel találták meg. Nekünk is hasonló volt gyerekkorunkban, ha jól emlékszem. Ezt persze lakásban kicsit más megoldani, de ott is lehet szerintem.

Anett! Megfogtál. Az tuti, hogy a reformátusok nem annyira szigorúak (ha jól tudom, a katolikusok eléggé), ha meg vagytok keresztelve, akkor szerintem nincs gond, hogy milyen vallásúnak keresztelteted Esztert. Aztán, hogy az ottani lelkész hogy csinálja, azt Tőle kell megkérdezni. Az én férjem mindenkit megkeresztel, mondván, hogy a gyerek nem tehet róla, hogy a szülei meg voltak-e vagy nem, milyen vallásúak stb. Ez tök mindegy szerinte, mert a gyerek erről nem "tehet" úgymond. Viszont egyszer mindig elbeszélget a keresztelős családdal, hogy legyen fogalmuk arról, hogy mit is fogadnak meg, mert az már nem mindegy, de ez is minden ember lelkiismeretére van bízva persze. Esketni is összeesket bárkit, azt is, aki nem volt keresztelve vagy nem konfirmált, mert ő úgy fogja fel, hogy Isten áldásától nem foszthat meg senkit. De ez is tök változó, lelkésze válogatja, van, aki ragaszkodik ahhoz, hogy mindkét fél keresztelve, konfirmálva legyen (vagy ha vegyes vallású a pár, akkor ki-ki a saját vallásában konfirmáljon/bérmálkozzon,stb). Na, remélem, érthető volt. Szerintem mindenképpen érdemes megkérdezni a lelkészt, ha már eldöntötted, hogy hol legyen, hogy nála milyen formában zajlik a dolog, kell-e előtte elmenni néhányszor stb. Az evangélikusoknál is hasonló lehet, mint nálunk. Bocs, ha hosszú volt, és ha még van kérdésed, nyugodtan felteheted!

Na, megvolt Botika első almakóstolása. Persze Levi és Réka adtak neki 2-2 pici nyalásnyit a kiskanállal, és úgy tűnt bejött neki, még ette volna, nyalogatta utána a kezét, hogy hátha onnan jött...de először nem adtunk többet, majd holnap! :lol:

További szép napot! Megyek takarítani kicsit!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Jolka! Manó nem félt odamenni a nyuszihoz. Enyámek félnek ezektól az élő foguráktól. Jól közlekedik a kicsi.

Prücsi! Tök jó tesós fotó. Tanitgatja a kicsit, de édes!

Petra meg de édes ez a piros szerelásben!

Hajni, kicsit megkésve Isten éltessen!

Botinak, Vivinek boldog fél éveset!

Rékának meg nagyon boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Janka, Ábel, Ákos! Benneteket is köszöntelek a hóforduló alkalmából! kicsit megkésve, bocsi!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Mi egy ideje bélelt gatyó, harisnya, body, pulcsi, kabát verzióban nyomtuk, de bejött ez a hülye hideg előtúrtam egy 80-as overált, mert a 68-ast kinőtte, kicsit el van veszve benne, de egy hétre meg nem kap újat.
Jó ideje már pamut sapiban járunk, már csak azért is mert szinte minden pulcsi kapucnis tehát 2 kapucnihoz elég az. Ha valakit érdekel... :?:
Mondjuk hozzátartozik, hogy mi csak gépjárművel közlekedünk, de ha sátálunk + egy pléd (szegény kölök) :?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok! A Hófordulóssoknak boldogat! Viszont Réka nem hófordulós, neki boldog szülinapot :lol:

Igyekszem olvasni Titeket, de most h kevesebbet jövök, ragyog a lakás, minden ki van mosva stb... :oops: Szóval ezért nem jövök annyit.

A kis tetraparesis-es Herkules tegnap előtt hasra forult, és azóta rendszeresen. Komolyan, annyira örülök!!! A gyógytornász azt mondja, h pár hónap múlva nyoma sem lesz ennek az egésznek :lol: Úgyhogy újra bizakodóak vagyunk!

Nálun khúsvét nagy családi összejövetel, és egymás gyerekeinek veszünk egy kis ajándékot, és hétfőn reggel a kertben tojás keresgélés van. A nyúl tojja, nincs nagy sztori hozzá, és az unokaöccsök nagyon szeretik!!

A harmicadik szülinapom küszöbén állok...

Prücsi: Ábelnek jól állnak a tökfödők:) És B fiad szerkója is nagyon vagesz (amiben a tojást festette)

Kiri: tessék képet felrakni a hintázásról!

Jolka: Ákos nagyon ügyi! Neked pedig megy a drukk!!

Ma buszoztunk, nem volt jegyem. Jöttek az ellenőrök, de pont akkor vettem ki Vilkót a babakocsiból, mert kezdett nyekeregni. Oda sem jöttek hozzánk. Rendik voltak :lol:

Jó hétvétét! Remélem holnap szuper idő lesz, mert évtizedet váltok!! :lol:

KépKép
1macsek

Bea: most olvastam az esketős hsz-t Tőled! Nekem nagyon tetszik a férjed hozzáállása, bár mindenki ilyen lenne!!!

KépKép
1macsek

Rékának boldog szülinapot, Botinak boldog felediket!

Mi mától hivatalosan is kúszúnk. Gázol át mindenen, mint egy tank :lol:

Jutta, Ti merre?! És Zsúval mi lehet??? Nem írta, hogy mennek valahova, nem?
Macsek?

KépKép
kertikiri

sziasztok!

Rékámnak boldog szülinapot!

Kriszti: nektek meg ratula nagyon ügyes Nadin!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Nálunk itt van anyukám, mosunk-vasalunk-rendt pakolunk (szekrényben is, meg mindenfele) a program, ezért tűntem el.

Zsu vidéken van!

Hajninak boldog névnapot, Macseknak és Rékának boldog szülninapot! Hófordulósoknak meg boldog mini szülinapot!

Jolka, jó hogy jöttél!

Mindnkinek jobbulást akinek van mihez! (sajna ebből hosszú a sor.. :? ) a fogacskáknak meg gyors kibújást! Átalvós éjszakákat!
Hétvégén még bekukkantok! (bár megint pakolászhatok)

Jutta

KépKép
jutta

Vilkó!

hajrá, hajrá, ügyi vagy!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Nálunk az öltözködés harasinya bélelt nadrág pulcsi meg egy tavaszi kabátka,ja és pamut sapi mondjuk a kabát kapucnis.Hordozóba még egy kis takaróval is betekarom.Mondjuk mi is inkább kocsival utazunk.
A mai napunk egy tragédia volt Petra hisztizet aludni nem akart bezzeg mikor délután apa meg a haverja megérkezett minden probléma megoldodott :D

Hát örülök hogy sokatoknak bejött Petra piros szerkója imádom öltöztetni :D

Na nézem a Született f.
Jó éjt mindenkinek!!!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Sziasztok.
Andi, most van a született feleségek? Majd egyszer pár év múlva talán sikerül DVD-n megnézni, de akkor legalább reklám nélkül. :? A piros szerkó tényleg nagyon édi, lehet, hogy gáz, de én a fiamra is előszeretettel adok pirosat, anya kedvenc színe szerencsére nem a rózsaszín. :D
Ma nem voltam gép közelében, úgyhogy csak átfutottam a mai termést, előre is bocsánat, hogy csak egy pár szó.

Bea, gyerkőceidnek nagyon boldog hófordulót és szülinapot, minden szépet és jót kívánunk!
Férjed jó fej, de ez már az ablakpucoláskor is kiderült számomra. :D

Macsek, üdv a 30-asok nem kicsi táborában. Nagyon boldog szülinapot! Vilkóról írtaknak nagyon örülök, puszi neki!

Kriszti, nagyon aranyos vagy, köszi de én már megrendeltem ami nekem kell, jövő héten kapom. Számolj be lécci, mi volt a piacon.
Marci evéséről röviden csak ennyit: :cry:
Annyira nem eszik, hogy az utóbbi két nap éjszaka is felkelt szopizni, ez 6 hetes kora óta nem fordult elő. Azt hiszem ha mérném már sikítófrászt kaptam volna, de a 3 óránként majdnem száraz pelus elég sokat elárul. Mindegy, lesz ez még így se.

Jó hétvégét neketek, sok-sok gyógyító napsütést!

ukati74

Botinak,Rékának boldogot!!!!

Mogyó, én is gyed-et kapok, nem gyest. Nekem a tgyást is és a gyedet is a minimálbér kétszereséből állapították meg (merthogy nem volt 180 bérezett napom,sőt egy sem, a két terhesség között, egyébként a 180 nap átlagkeresete lenne az alapja a tgyásnak) Ja, és a tgyásból csak szját vonnak, a gyedből meg szját és nyugdíjjárulékot, szóval kevesebb valamivel.

Ágikának holnapra boldog félévet!

Macsek, neked is boldog szülinapot! Vilkó meg irtó ügyi!!!

Kiri, most aztán lehet majd pakolni Nadi elől :lol: Nálunk annyi a nehezítés, h Benedek folyton a földön hagyja játékai apró darabjait, szóval figyelnem kell nagyon.

Ma extra hisztis napunk volt :twisted: B reggel 8-tól este 8-ig nyomta a hisztit, némi szünetekkel, amikor is pl evett. Minden frinc-francon kiakadt, ezen meg én és a Holdra akartam költözni rögvest. Ábel meg csak csendben pislogott, szegénynek nincs más választása. És a derekam is fáj piszkosul, hogy ezzel mit kezdjek?
Timi, nálatok most milyen időszaka van Majcinak?

Ja! Voltunk mázsáláson. Mi még fasorban sem vagyunk, 7680g ez a 7 hós prücsök. De egy hónap alatt hízott 470 g-ot, és ez meg szuper, én legalább is nagyon meg vagyok elégedve. Ráadásul 70 cm, szóval nő, mint a gomba.

Jó éjt!

KépKép
KépKép
prücsi

Macsek! Boldog szülinapot! Üdv a 30-on túliak között!! :lol:
És juhhéj! De jó volt szuper híreket olvasni Vilkóról! Csak így tovább! Tudtuk mi, hogy belevaló kiskrapek!

Mogyo! Ágikának is boldog féléves miniszülinapot! Remélem, jobban aludt! Fogacska?

Kati Szopi? Hátha még alakul! Drukkolok!!!

Prücsi! Türelmet a hisztihez! Derekad? Drukk, hogy joban legyen!!!

Timi? Lányok? És többiek?

Nos, megyek! Ma jönnek apámék, apósomék (akiket úgy 2 évente egyszer látunk, de ez is hosszú...), úgyhogy össze kéne kapni a házat! Szerencsémre apáék hoznak tortát, úgyhogy csak valami vacsi kell! Plusz porszívózás stb! No, lépek is! Szép napot!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?