Mindenkinek köszönöm a beszámolókat az újszülöttek hordozásáról!
Mivel már a harmadik gyerkőc lesz, szerintem itthon is megy majd a kendőbe
függőlegesen, mert nekem úgy kényelmesebb, és tudom, hogy lehet is. Még egy kis segítséget kérek: a zsebes elöl keresztezett németül és angolul micsoda? Zsuzsa, benne van ennek a megkötési módja az általad elküldött Didy útmutatóban? Nem szeretnék majd akkor kapkodni, ha megszületik a baba.
Kriszti,
naná, hogy nem eladó a Jakob, még nem is használtam
Hármaskára vár.
Nem értek veled egyet a nandu kendővel kapcsolatban. Abban igen, hogy egészen más a Didy, jobb meg szebb, meg kényelmesebb, de nekem az első két kendőm nandu volt, és az akkori hordozási igényemhez tökéletesen megfelelt. Mind a két lányom nyári (júniusi ill. májusi) nyáron is használtuk, szerettük, csak ez a fórum fertőzött meg, és lett mostanra Jakobom. (Tavaly ápr. óta olvasgatok itt). Ha nem kerülök ide, azt sem tudom, létezik ennél jobb is, és boldogan kendőztem volna a Nanduval, mint ahogy teszi ezt Livus és Indianyó is. Tudod, úgy vagyok ezzel, hogy nekünk egyelőre csak négyütemű Wartburgunk van (mert néha autóba ülünk), jó lenne egy Toyota, de a Wartburg is elvisz szinte bárhova, és még a három gyerekülés is belefér
Kipróbáltuk.
A második gyerek pedig sokkal kisebb trauma volt, mint az első, én is többet tudtam a dologról, szerintem nagyon természetesen megtörténik az összeszokás. Hogy hárommal mi lesz, arról pár hét múlva beszámolok, jó?
Ági,
én irigyellek a hat hét gyerekágy miatt...A nagyobbikommal nagyon meg akartam mutatni, milyen stramm nő vagyok...három gyerekkel viszont meg elképzelni nem tudom, hogyan lehet hat hétig feküdni
Anyukám már idős, így is elég lesz neki a két nagy, amíg segít majd nekünk, férj dógozik (pedagógus, nem akkor kap szabit, amikor akar), anyósomat meg olyan nehezen viselem kiszolgáltatott állapotomban (is...) hogy az nagyobb feszültség lenne idegileg, mint felkelni a gyerekekhez.
Mert ha feküdni szeretnék, akkor valakinek ide kellene költöznie hozzánk...
Judit,
én is tervezem, hogy kendőben, kabát alatt viszem ki először majd sétálni a babát, és készülök a játszóteres anyukák kérdéseire már most...Bár már sokan tudják rólam, hogy egyre inkább kendőrajongó vagyok.
Szép tavaszi napokat, és jövő hétre vidám együttlétet a klubozóknak!
Nuska+ (37+6)