Új privát üzeneted érkezett!

Nimi elérte az 5 kg-ot :shock:
Szinte a kisebb tipegők közül amit kimostam egy sem jó rá. Ami meg jó (az is épphogy), a talprésze kicsi :?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mecsek baby tea a neve, filteres.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Éva! Gratulálok a babóhoz!

Én meg folytatom a vicces, kedves sztorikkal:
Etettem a gyermeket, és az első 5 percben, hallom, hogy rotty (persze szoptatás előtt tisztába raktam). Na jó, gondoltam, majd a következő szoptatás előtt tisztába rakom újból. Na persze, amikor leraktam, mert elaludt szoptatás közben, rögtön elkezdett reklamálni, úgyhogy tisztába raktam. A pelenkázó alátét a mosógépen van, amelyik épp centrifugán volt, mikor tisztába raktam Fruzsit. Kicsit tartottam tőle, mit fog szólni hozzá - de hát próba szerencse. Egyszer csak azt vettem észre, hogy semmi ellenállás, küzdés - a csaj a legnagyobb centrifugázás közepette elaludt :) :) :) Úgyhogy megvan az altató: egy gyors rövidprogram, vagy csak egy kis centrifugázás - és már durmol is :)
linocs

Bosek: szép, és elégedett lányka :)
linocs

Linocs, Blanka újabban úgy alszik el leghamarabb, ha a térdemre ültetem és lovacskázunk.... :shock: Pont, ahogy a képen van...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!
Édi Blanka!!!

Ismerkedés: Kép

Lányok!
Mi ez a pangás? Régen 4-5-6 oldal is összejött egy nap, most meg ....Jó tudom, tudom: nem annyi dolgunk van mint eddig....... :roll:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok csajok!
Iszonyatos, hogy pang a topik most! De gondolom mindenki fáradt és kivan! Majd kíváncsi leszek, hogy én a nagy alvó, hogy fogok kinézni egy-egy éjszaka után!
Évi Gratulálok a babóhoz!
Tegnap voltam Nst-n ahol a babó nem volt hajlandó mocorogni és a szülésznő azt mondta a végén, hogy nagy valszínűséggel bent kell maradnom, mert nekem már fájásaim vannak! En ebből semmit nem éreztem! Na jó hívtuk a dokimat és mondta, hogy vetkőzzek le és feküdjek fel az ágyra lefertőtlenített és megvizsgált: 3.fokban érett a lepényem, de csak egy újjnyira vagyok nyitva! Szóval nekem ez az egy újjazás is kellemetlen volt, mi lesz akkor a gyerek fejével? Kész vagyok! Nagyon FÉLEK!!!!
Amióta megvizsgált azóta jön egy kis barnás trutyi, de nem vészes!
És holnap mennem kell Kópiára! Hát ha beindulna tőle és akkor túl lennék rajta! Mert mondom rettegek!!!! De mindenki próbál nyugtatni, de köszi, félek az ismeretlentől!
Na szóval ha valami történne velem holnap akkor Attilának meghagyom, hogy írjon! Ha meg hazaengednek, akkor jelentkezem!
Egyébként fáj a kópiázás?
Ui: azt el is felejtettem leírni, hogy tegnap jó sűrű narancssárga tejcseppek jöttek ki a bimbimből! Ez is lehet a közelgő szülés jele?
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam, de jól esett leírni! Nekem is a végére beindul a beszélőkém! :)

Kép
enikoe182

Ja azt kihagytam, hogy hazaengedtek, mert azt mondta a dokim, hogy pont elkaptuk a jósló fájásokat!

Kép
enikoe182

Enikő!Megy a drukk!
A tejcseppek megjelenésével kapcsolatban nincs infóm, de ne félj, a túloldalon sokkal jobb lesz!!!!!Ha még nem is egyből de pár hét után biztosan...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

jó reggelt :)

Enikő!!! ++++ nem tudom i az a kópia, de engem is érdekelne.... jaj, már alig vagyunk páran hátra...
Remélem minden rendben lesz holnap, mennek a drukkok!!!! :)
Nekem egy pár hete volt szivárgás vagy mi a mellbimbóból, mostanában nincs. Szval nemtudom, akár még lehet is :)
Én ma délután még elmegyek utoljára németórára (jövő hétfőn pont akkor megyünk majd orvoshoz, ha addig nem babázunk, a köv csütörtök remélem már tuti babázunk ;) )
este meg a cég által szervezett mozizásra megyünk. kettő között lehet hogy hazaugrom megnézni mizujs Veletek. Ha ma sem indulunk szülni holnap megyek a mosókonyhába lépcsőzni :lol:
(Rima, már egy hete nem mostam ;) )

télleg pang a topik, dehát ez teljesen érthető ;)
és minden elismerésem az anyukáké akik még a csecsmő mellett is idejárnak.. ;) köszönjük a képeket!!!

Jim, tök jó hogy igy hizik a kicsi Milán. Télleg, nem ma van a tárgyalásod? +++

Mzx :lol: :lol: elképzeltem ahogy a márciusi anyukák pucér felsővel rohangálnak :)

Szilvánusz, és mindenki, köszi a drukkokat, ránk fér, a még ezen az oldalon lévőkre. Sejtettem, hogy ez lesz, már mindenki babázik mi meg még "türelmesen" várunk :)

Bosek!!! csudajó, annyira örülök hogy megy a szopi újra :) Veled örülünk és látszik a kiscsajon hogy jóllakott :lol:

Linocs :lol: ez a centrifuga nagggyon jóóóóó :lol:

Juditkecskemét, aranyosak a fiaid :)
képeket méééég :)

na megyek németórára :)
vidám napot :)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök: a kópia cak rövidítése az amnioszkópiának! Ha jól tudom ezzel nézik meg a magzatvizet! Itt nálunk úgy van, hogy egyik nap Nst, másik nap kópia!
Köszönöm a drukkokat! Rámfér!!
Csak vegyem észre a pozitív jelet, mint az unicumi reklámban! :wink: :wink: :wink:

Kép
enikoe182

Sziasztok!

Tegnap egy kicsit nyűgös napunk volt. Én is az voltam, meg a leánykám is. Délután 4-8-ig nem volt hajlandó aludni, ölben szeretett csak lenni. Remélem ez csak egy kivételes alkalom volt.

Bnesz Évi,
gratulálok Bianka babához, sok boldogságot kívánok Nektek! :D

Niki,
hihetetlen a hasonlóság közted és Lilla között! :)
Sajna nem tudtunk hétvégén sétálni, mert ronda idő volt. De ma vagy holnap már lemegyünk.

Lexi,
szia! Örülök, hogy újra itt vagy!
Nagyon édi Panna baba!

Lusie, Linocs, Tündérmanó, Bosek,
tündériek a picikék! :)

Linocs,
nem semmi ez a centris sztori! :lol:

Juditkecskeméti,
Nimi és Levi között is mekkora a hasonlóság, elképesztő! :)

Zsu,
Vikó baba szép formás! :)

Judit18,
örülök, hogy kezd kialakulni nálatok a rendszer, kívánom, hogy így maradjon!

Borakata,
üdv köztünk! Ne csak olvasni gyere! :)

Szilvánusz,
a Konakiont mi is kínszenvedéssel nyitjuk ki. A fehér vonalnál kell erőteljesen lepattintani az üvegcse tetejét.

Tand és Aranykavics babáinak képét hol találtátok meg?

Melinda

Kép
melinda80

Kedvenc alvós képem:

Kép

Az első sírásmentes fürdés :) :

Kép

Melinda

Kép
melinda80

próba
Kép

Kép Kép Kép
fanetta

Halihó!

Bnesz.eva, nagyon örülök, hogy végre megszületett Bianka, gratulálok, jó egészséget és sok tejet kívánok Nektek! :)
Mzx, nekem is azt mondta a védőnő, hogy ha tehetem, ne vegyem fel a melltartót, mert úgy jobban gyógyul. :)
Szilvánusz, simán le kell törni a tetejét... a rongypelus csücskével egyszerűbb megfogni. Nálunk Feri töri le, mert én nem merem. :(
Bosek, úgy örülök, hogy Blanka nem felejtette el a szopizást és ismét szoptathatsz! :)
Tündérmanó, Kiszazsu, köszönjük a képeket, nagyon édesek a törpék!
Juditkecskemét, tényleg nagyon hasonlítanak egymásra a fiúk, tényleg mintha ikrek lennének. :)
Enikő, drukkolok Neked holnapra! :) A helyedben most én is nagyopon félnék és izgulnék!
Kölyök, köszi a dicséretet. :oops: Jó német tanulást, holnapra meg jó szülést! :) :lol: Én nagyon drukkolok Neked! :)

Lilla ma 4 hetes! :)
Az éjszakám nagyon rémes volt, 2-3-ig és 4-6-ig aludtam csak. :( Reggel azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány. Minden trükköt bevetettem, de csak hatalmas szemekkel skubizott. :shock: Még a cumit is a szájába tömtem, jó is volt 5 percig, majd kipottyant és üvöltött. :) Most bezzeg alszik a kiscsaj (cumi nélkül), de jelen pillanatban meg ebédet csináltam villám gyorsan. Már sül a sütőben. Nincs valami trükkötök a hatásos elaltatásra? Még egy ilyen éjszaka és világgá megyek! :wink:

KépKép
KépKép
mni

Melinda, nahát, tiszta anyja! :)

Fanetta, milyen vigyázzállásban alszik! :) Nagyon édes! :) Hasonlít Fannira?

Kép

Kép
mzx

melinda80: valószínűleg a szeles idő lehetett az oka, mert Fruska is nagyon nemalvós volt tegnap. Helyes a babótok!

Ma viszont az "extrémhelyekenelalszommagamtól" nap van: volt ugye a centrifugás sztori, most meg kiraktam az erkélyre levegőztetni, és 2 perc alatt elaludt. Most vagy a tegnapi merítette ki ennyire, vagy tényleg szereti az újdonságokat ;)
De mi lesz velük? annyi új helyet nem tudok neki biztosítani, míg 18 éves nem lesz ;)

enikoe182: elég izgalmasan hangzik!!! Drukkolok neked! +++++++

Kölyök: már neked sem kell sokat várni, és itt a babód, hidd el!!! Addig élvezd ezeket a napokat, és pihenj sokat!!!

Fanetta: ezek a boldog alvós pillanatok ;) nagyon helyes!
linocs

Mni, altatás-ügyben eddig a kicsibe-dal, a lovagoltatás és a centrifugáló mosógép áldásos hatásairól érkezett beszámoló:).

Egyébként ha nagyon nem akar aludni, akkor autózni kell vele egy-két kilómétert, állítólag az reménytelen eseteknél is tuti csodaszer. Nekem a babakocsizás is bejött eddig, ha elviselitek, hogy az első 5 percben üvölt, és ezzel felébreszt mindenkit a környéken :).

Kép

Kép
mzx

Képzeljétek, az alattunk lakó lány 3-as ikreket vár! Még vékonyabb, mint én, így már tök nagy hasa van, pedig max. a 18. héten jár. Lombikbébik, és egy hónappal ezelőttig azt hitték, hogy csak két baba lesz, annyira elbújt a harmadik. Most be van tojva rendesen :? Mindhárom fiú...

Kép

Kép
mzx

Linocs drága! Köszi az infót, sikerült feltörnöm és le is nyelte gyönyörűen kiskanállal. Vicces ez a centrifuga-sztori, de végülis minden rázást bírnak ezek a csöppségek.
Marci 130-at evett ma 10-kor aztán 12-kor még benyakalt vagy 30-at, na ez már nekem is sok egy cicire, sztem lassan kettővel sem fogom bírni. Most elaludt, kíváncsi vagyok mokir lesz éhes?
Ti vittétek már levegőre a gyerkőcöt? Én tegnap is meg ma is kb. 1 órát tologattam a kis seggét, de persze csak úgy csinált, mintha aludna, mihelyst lakás, meleg, csend, szem kipattan. :shock: :shock:, mehet cicire.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Fanni és Nimród, izé fordítvavagy mégsem?? :D

Kép

Kép

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta, az alsó kép Fanni, ugye? Mintha csajosabb lenne a pofija..

Kép

Kép
mzx

Fúú, nálunk is nemalvós nap volt tegnap, mondjuk nálunk mindegyik az, de a tegnapi extrán az volt. Még az a szerencse, hogy amikor ébren van, szinte egyáltalán nem sír. Nézelődik meg eszik. Én már többször kérdeztem, hogy szerintetek normális egy 2 és fél hetes babánál, hogy a nap 24 órájából összesen kb. max. 14-et alszik? Szerencsére ennek java részét éjszaka, de akkor is. Tegnap napközben 1x2 óra, meg 1x3 óra alvás volt és kész, jött is az este. Szal Melinda, Mni együtt érzek veletek. Nekem se a ringatás, se a kiscsibe, se a babakocsi, se az erkály nem jött be eddig. Marad a a centrifuga meg a kocsikázás. Egyéb tippek?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Melinda, fanetta, judit: nagyon édesek a babák!

judit, miket nem álmodsz :wink: :D amúgy 13 órakor van a tárgyalás, de amint látjátok itthon vagyok...mindenesetre az ügyvédem ott van, kiváncsi vagyok, mit mond. Tegnap azt mondta az ex, halasztási kérelmet ad be az állapotomra való tekintettel :shock: (a kórházban is meglátogatott és hozott ajándékot Martinnak :shock: :shock: :shock: )
A kis Nimi már 5 kg, nem semmi. De hidd el, jobb ha eszik, mintha nem enne! Nekem egyenlőre tök furi, hogy Martin is zabagép, Milán meg most is rosszevő...van egy sovány meg egy dagi gyerekem :wink: Majd én is keresek Milánról kiskoribb képet, nagyon hasonlítanak a tesóval egymásra.

Konakiont még nem adtam, a védőnő most volt, azt mondta majd simán pattintsam le, nem kell fűrészelni. Azt mondta ráér hétfőn beadni, mert kapott a kórházban. Voltam reggel varratszedésen, kértem a dokitól igazolást, hogy nem megyek tárgyalásra. (jó mindent lepapírozni). Kérdezte, miért kellene bíróságra mennem, én meg elmeséltem neki dióhéjban és megkönnyezett én meg persze el kezdtem bömbölni. Olyan megható volt.

mzx: én itthon egyszál csöcsben nyomom, de azért nem egész nap. :wink: Tegnap meg is feledkeztem magamról, égett a villany és nem engedtem le a redőnyt, velünk szemben meg vmi magáncég van, néha éjjel is ott nyomják az irodában....szóval tök be lehet hozzánk látni :roll:

na megyek pihizni, ki kell használnom, mert most alszik a kicsike.
Vendég

Marcika 2 hetesen. Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

mzx: ma vagy 6 hetes, lehet ungabungázni :wink: :wink: :wink:
amúgy nekem kezd visszajönni a vágyam, de persze nem vagyok rosszkislány, csak úgy eszembejutott, hogy jó lenne összebújni. Nem is a sex, hanem a közelsége hiányzik.
Vendég

Na, hasonlítanak egymásra?

Alvás: meg lehet próbálni, hogy ha nagyon nyugtalan a kölök, hogy jó szorosan belecsavaja az ember (asszony!) egy takaróba -akár úgy is, hogy a keze is benne legyen-állítólag biztonságot ad neki, hogy érzi a határait ( :!: ). Nimródnál is használ néha.

szilvánusz: Nimróddal egy kicsit vártam (koraszülött, kissúllyalszületett, stb.) , és csak 3 hét után tettem ki levegőzni, Fannival 3 hetesene már tekeregtünk. De ez is egyénfüggő. Van aki kivárja a 6 hetet. Nincs tuti recept erre sem.

Mzx: 3 gyerekegyszerrre!!! Húúúú. A múltkor lattam egy harmas ikret a tescoban. Nagy örömmel odafutottam, és klrdeztema szüleitől, hogy ikrek mindhárman? láttatok volna azokat a fáradt és lemondó pillantásokat, és hallottátok volna azt az "IGENT"!!!!!!!!!!!!!!!!

Na, lehet tippelni, melyik Fanni és melyik Nimród.

Kép Kép Kép
fanetta

szilvánusz, milyen édi, kis szöszi.

fanetta: akkor most melyik Fanni???
Vendég

Jim, áhááá, akkor ezért túlóráznak szemben olyan sokat! :) :wink:

Hát, elég furán van összerakva az exed! Spontán ilyen jófej, vagy azt gondolja, hogy ezzel segít valamennyit az ügyén?

Kép

Kép
mzx

Jim, haggyámán az ungabungával :roll: , inkább alszom, meg egyébként is fosok, hogy megint fájni fog sokáig... :oops: :roll:

Kép

Kép
mzx

Ez annyira édes - a Fanniképek között bóklászva bukkantam erre.

Kép

Kép Kép Kép
fanetta

Én is ungabungáznék mán szívesen, bár melltartóban sajgó mellbimbókkal nem lesz az igazi, de Jim, nekünk talán attól legalább nem kell tartatunk, hogy fájni fog ott lent. :wink: :wink:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Fanetta, de cukik, és mennyire hasonlítanak egymásra! Nem is csak cukik, hanem szépek. Csak nem szaros segget mosol? :lol: Még jó, hogy befért a csap alá.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Ez az Jim! Tessék tippelni!!! A helyesen tippelők meghívhatnak majd valamikor egy fagyira!! :D :D :D

Jim: Mni és Kölyök a pulyák születési dátumát tartják nyilván, téged meg kinevezünk unganyilvántartónak. :lol: :lol: :lol:
Csak tudnám, hogy ezt is táblázatban kívánod feldobni.... :roll: :roll: :roll:
(kedvesem, ma lesz unga?? nemtom édes, de nézd meg a topikot :D )

Kép Kép Kép
fanetta

Juditkecskemét: privi ment

Szilvánusz: nem - (és ezt most egy szuszra tessék elolvasni!) a tejcse formába, anyából kipréselt folyékony tápszer emésztett változata maradékának eltávolítása történik a képen - a hidratálás céljából is sokszor igénybevett folyadék felhasználásával!!! :D :D :D

Kép Kép Kép
fanetta

sziasztok

nemet ora elotti, ebed utani punnyadas :) annyira finom csokisfagyit ettem.... hmmm :)

akkor Eniko sorstarsak vagyunk, csak nekunk hetfon csinalnak ilyet. szval drukk drukk holnapra ++++

Melinda, naggyon aranyosak a kepek!!! meeeg :)
szeretem a furdetos kepeket!!! :)

Mni, sok erot.... remelem ma este Lillababa hagy majd aludni ++

Mzx 3as ikrek??? wow!!! nem semmi ;) ahoz mar gigaturelem es megaero kell..... :shock:

Fanetta, nem er.... fenymasoltad a gyerekfotokat??? de talan a masodik Fanni ;)

Jim, ha van hired a targyalasrol, ird meg ;) es bocsi hogy osszekevertem a neveket.... most vettem eszre amikor ujraolvastam magam :roll: szval tok jo, hogy a kis Martin ilyen zabagep ;)

hamar ungabunganal tartunk, asszem nekunk azert nem hatasos a szulesbeinditasra mert mi nemigen tartottunk szunetet az elmult 9honapban???? en mar nem tudom....

Szilvanusz: mennyire pasi a kis Marci ;) nagyon edes ;)

na megyek nemetorara, bocsi az ekezetek hianyat....
Rima, jelentkezz ;)

Kép

Kép
kolyok28

Fanetta: nem kérdés, hogy a második!!! Ma délután jók vagytok egy fagyira?

Kép

Olivér egyik barátnője! :D :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Bocs a bepofátlankodásért. :oops:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Fanetta,
alsó képen van a Fanni! :) Nagyon hasonlítanak, két szépség! :)

Jim,
azta, gondolom hogy meglepődtél, mikor az exed beállított a kórházba! :shock:
Én is egyszál ciciben vagyok itthon, nálam is volt olyan, hogy este a konyhában ténykedtem és csak miután befejeztem a dolgom, akkor vettem észre, hogy nincs besötétítve a redőnnyel. :oops: Házunkkal szemben több 4 emeletes ház van, többeknek szép estéje volt. :roll:

Szilvánusz,
helyes és ari Marci is, mennyi haja van! :)

Ajánlatos levegőztetni a lakásban a picit párszor, mielőtt leviszem az utcára sétálni? Vagy simán levihetem e nélkül? Jobban szeretnék már az utcán sétálni vele, minthogy itthon levegőztessem a lakásban.

Melinda

Kép
melinda80

reluxával nem volt besötétítve

Melinda

Kép
melinda80

Nem ér Titi kiadni a Titkot!!!! Na jó - mxz és kölyök úgyis eltalálta már! Szóval akkor mindhárman jöhettek egy-egy fagyival nekem!!!

Titi: mivel ilyen szépen lebuktattál, ma délután 5-től vigyázhatsz Fannira, ugyanis a leendő egyik ovijában szülői van, és nem sikerült pesztonkát találni!!! Benne vagy????

Kép Kép Kép
fanetta

melinda: ha úgy gondolod, levegőztesd egy icsit előtte otthon, de ha meg úgy gondolod, akkor kezdjetek egy kis sétával :lol: .

Kép Kép Kép
fanetta

Altatásra javaslom még a porszívót, vagy a hajszárítót. Egyenletes zúgásra hajlamosak elaludni :) Nekem a kedvencem, mikor a jányom orrszívás közben aludt el a porszívó hangjára :)

Gyönyörűek a babákok, és meg kellett állapítanom, hogy hozzátok se kuksizhatok sokáig már új babahírért :) Na de addigra nálunk is beindulnak a babákok :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Fanetta: Megyünk, ha Olivér felébredt. Már úgy is régen bandáztunk. Kéne beszélni Dórival, hogy a hétvégén bandázhatnánk. Mit szólsz? Állitólag tavasz lesz már.
Nektek melyik nap jó?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Fanetta, szülői az oviban??? Nem májusban van a beiratkozás???

Kép

Kép
mzx

Most indul a kerületben (reformatus ovi), ide ie beírattam Fannit. Azért szeretnénk most ott lenni, mert megmutatják az épületet is, -meg hát az idén indul előszőr, szóval nagyon új az egész.

Kép Kép Kép
fanetta

Bocsi, hogy itt is megkérdezem, de nem tud valaki a 13. ker.-ben egy szuper ovit?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Van egy kis időm, mert most aludt el a kis csajom, ugyhogy leírom a szüléstörténetemet!
Bocsi, de az elözményeket is le kell írnom, hogy érthető legyen a dolog!

Szóval minden hétfőn kezdödött, mikor is befektettek. Uh-n, nst-n rendbe volt minden, majd délután elkezdtem rendszeresen keményedni, meg fájdogálni, de estére elmúlt, ugyhogy azt állapitottam meg, hogy ezek még mindig jóslók. Hétfő éjjel szőrnyű éjjszakám volt, mert a szóbatársam ugy horkolt, hogy kinnt a folyóson lehetett hallani. :twisted: :twisted: Szinte semmit nem aludtam. Keddi vizsgálatokon is minden ok volt, de a szobatársam folytatta a dolgokat nappal is, ahányszor én lefeküdtem pihizni, az holtziher, hogy ő is és megint rákezdett. :twisted: Aztán szerencsére este elment szülni, gondoltam akkor most kipihenem magam! itt már közel 40 órája nem aludtam, szinte össze tudtam volna esni a fáradságtól! De az én kiscsajom nem így gondolta, este 10kor elkezdödtek a fájások, és hát ezek már valodiak voltak, nem tudtam tölük elpihenni. Éjjfélig húzdtam az időt, majd fél egykor felvettek szülőszóbára! Szörnyű fáradt voltam, és nem tudtam lesz e erőm végigcsinálni.
Jött a dokim, megvizsgált, két ujjnyira voltam nyitva, magzatviz tiszta, gép már mutat fájásokat, bár még nem túl erőseket. Én már ezektől is nagyon szenvedtem, lehet, hogy a fáradság is rájátszott. Hajnali 1-től 5-ig nagyon nehéz volt, nem engedtek felkelni,(az éjjszakás szülésznő mondta maradjak igy fekve) és fekve szörnyűek voltak a fájások. szinte semmit nem tágultam, 5-kor még csak bő két ujjnyinál tartottunk. A dokim javasolta, hogy kelljek fel, én meg szinte megváltásnak éreztem, hogy felkelhetek. Hatkor megjött a váltás, és egy tündéri szülésznő jött, aki nagyon kedves volt, biztató szavakat mondott, és sokszor ott volt mellettem, és tartotta bennem a lelket. Nagyon jólesett minden szava, föleg így, hogy egyedül csináltam végig a dolgokat! Labdán és állva, járkálva vajudtam, valamennyivel jobb volt, mint fekve. aztán fél 8 magaságában jött a szülésznő, hogy egy kicsit feküdjek vissza. Nehéz volt minden egyes fájás, de gondoltam már közeledünk. Aztán egyszer csak azt láttam a monitoron mellettem, hogy esik a gyerek szívhangja, már csak 70 volt, ekkor hívták a dokimat, és felgyorsultak az események. Itt arra emlékszem, hogy egy kicsit megróppantam, sírtam vagy öt percet, és közben hozták nekem is az oxigént, mert egyikönknek sem volt rendes az ellátása. innentől felgyorsultak az események, behívták a főorvost is segiteni. Elkezdtek kézzel tágitani, és kézzel elsímitani a méhszájat, mert már nem volt idő, muszály volt kivenni a gyereket, aki már a csatornába volt. itt már nem volt fájdalomküszöböm, nem éreztem másféle fájdalmat a beavatkozásoknál. A dokim felülről nyomta a hasamat, késztetve a babát, a főorvos, meg lentről segitette a dolgokat, és negyedik kinyomásra megszületett az én kis csillagom.Ekkor volt reggel 8:48. Abban a pillanatban elmúlt minden fájdalom, és már csak a gyönyörüségemet kerestem a tekintetemmel, akinek nem hallottam a hangját. Majd pár másodperc múlva felsírt és a világ legboldogabb emberének éreztem magam abban a pillanatban. Majd a melkasomra tették és azt sem tudtam, hol simogassam, puszilgassam ezt a kisembert.
Nagyon nehéz volt igy szülni, hogy közel 50 órát nem aludtam. Ennek a kimerültségnek is tudható be az, hogy a varrás (mert kellett, mert repedtem is és vágtak is) után, mikor lettették a lábamat összeesett a keringésem, nem volt mérhető vérnyomásom, és késöbb is csak 70/50eket mértek. Nem engedtek elájulni, kétoldalt pofoztak, hogy tartsam magam, mig egy kicsit visszaáll a keringésem. A babát azonnal elvitték, mert nem tudtam volna mellre tenni. Engem is csak fél egy után toltak ki szóbára, addigra nagyjából rendezödött az állapotom.
Másnap pedig megjött a laborom, ami nagyon rossz volt, így pénteken két egység vért kaptam.

De ami a lényeg, hogy egy egészséges, gyönyörű újszülöttnek adtam életet, és minden más mellékes, a fájdalom hamar elmúlt, de a boldogságom azóta is tart.
És minden rossz ellenére bennem csak a szép él már csak, és így két hetes babával azt mondom, ezért a gyönyörű dologért bármikor képes lennék újra szülni.
És bocsi, tudom öndicséret bűdös :oops: , de büszke vagyok magamra, hogy egyedül végig tudtam csinálni.
Vendég

Évi! Gratulálok a kislányotokhoz, jó egészséget, sok boldogságot és sok tejcit kívánok!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?