Új privát üzeneted érkezett!

Judit, én is pont ezen a fürdést dolgon gondolkoztam
mert ha éhes akkor üvölt, ha meg tele van akkor mondják, hogy a sok nyomkodástól felfordulhat a gyomra
én is csináltam ilyet, hogy először megkapta a kis anyatejét - majd fürdés majd a táp
de valójában nem tudom mi a jó megoldás
talán inkább az előbb etetésre szavaznék, annak semmi értelme, hogy végigüvölti az egészet.

KépKép
judit18

Pati, olyan jó volt olvasni, köszönjük!
nagyon megható!

Kép

Kép
kolyok28

Panny,

köszi a képeket, egyszerűen ennivaló ez a kis baba. Örülök, hogy van már előtejcsi és szépen szopizik.

Velünk még semmi, még mindig csak csupa egyes vagyok. Szerintem még mostanában nem is lesz. :cry: :cry: :cry:

Norco, nálad mizujs???

KépKép
bnesz.eva

Sziasztok,

Elkezdtem visszaolvasni, de egyfolytában felébred, úgyhogy ez most nem fog menni.

Táp: főleg Judit18-nak: én már szoptatom és mellé adom a tápot, amennyire épp szüksége van. Na, éjjel lemértem, hogy vajon mennyi mellé is eszik még tápot... 120 ml. volt a két mellemben!!!!!!!! Bakker, ehhez a gyerekhez tényleg egy Riskát kell odakötni, ennyi tejem az életben nem lesz. Ha elég lenne neki csak 3-4 óránként enni, akkor annyi idő alatt meg tudom termelni a 120-t. De általában óránként eszik, na ahhoz aztán persze, hogy nincs elég tejem. És amikor alszik véletlen négy órát, akkor viszont annyira éhes, hogy a 120 az előétel, főételként 60-90 táp kell neki.

Alvás: napközben 1 óra, aztán éjjel 10-2ig, utána evés majd fél 3-7ig, egy szavam sem lehet. Ugyhogy igy egész nap alszik 9-10 órát.

Jim: de jó, hogy már itthon!!!!!!!!!! Majd irj, meg kérünk képeket is

Mindenki, aki hét végén szült: gratulálok!!! de majd még vissza is olvasok, hogy kiknek is!!!!!!!

Kölyök, te még egyben? Ja, az utolsó hozzászólásom, amikor a grafikonról is te jutottál eszembe, azt nem úgy akartam ám... :cry:

MoreMilk: mindjárt megkeresem a linket és küldöm

Oltás: 6 hetesen kell kifakadnia, addig elvileg semmi nem látszik

Kép

KépKép
eszterxx

Kép

KépKép
eszterxx

Juditkecskemét: ne aggódj, Andris 180 grammokat eszik :lol: Azért nekem megnyugtató volt olvasni a te 140-det, mert én is csak néztem a többiek 30-60 gramjánál. A kórházban az üvöltésnél tartottunk másfél óránként 30-40 grammnál, ahol éhen akart halni.

Hát, bizom benne, hogy nem tudják túlenni magukat. Ha meg igen, akkor mit tudok tenni? Hagyjam sirni órákat? Az nem megy, mert akkor én is vele zokogok.

És még igy sem érte utol a születéskori súlyát... Majd ha elhizik, akkor jön velem sportolni hamarosan és kész!!! :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx, húú, neked sem lehetnek éppen fényes nappalaitok :shock: . Nem értem, ezeka gyerekek miért nem olvasták, hogy nekik 16 órát kellene aludniuk??? :roll:

Kép

Kép
mzx

jó reggelt :)
csak röviden, mert mindjárt indulok orvoshoz, meglátjuk mit mond, hogy hol a buksi és milyen a ctg :)

Eszterxx, igen még egyben :) de ne aggódj, hivatalosan még 4 napom van a kiírásig. Szval nem veszélyeztetem még a hetek+napok számát. De azért az msnen már nem vagyok annyit, mert még a saját nővérkém is mindig azzal kezdi, hogy még pocakosan? pedig tudhatná, hogy az első között tudja meg, ha nem.... ;)
a grafikon vicces volt amúgy ;) nem értettem félre :lol:

Évi +++ kitartás... ;)

ma reggel indítják Zsut, ha jól emlékszem ++++ :)

na megyek... majd délután jövök ;)

Kép

Kép
kolyok28

Olyan szép éjszakánk volt!!!(csakhogy még az odaát lévőknek szépet is írjak) Igaz, előtte egy kicsit harcos volt, mert nem aludt a beste lelke fél nyolctól éjfélig, meg nap közben is volt egy harcos 3 óránk (szerncsére Fruzsinál a harc nem feltétlenül sírást jelent, hanem csak nemalvást, és akkor fogni kell a kis sejhaját) - de utána... : végső menedékként megpróbáltam az ágyban szoptatást - és a drága evés után elaludt, félig a cicimen volt a feje (kvázi ez volt a párnája), fél kezével azért a biztonság kedvéért fogta a cicim (hátha ellopják :) ), és így aludtunk 7 órán keresztül!!! És reggel mikor kinyitotta a szemét: mosolygott rám :) :) :) Na, teljesen el vagyok olvadva...
linocs

Mzx, én azt csodálom, hogy két gyerek mellett hogy tudjátok ti túlélni a napokat... én ezért nem is merek panaszkodni. Pedig már két napig jártam itthon úgy, hgoy csak az egyik szemöldököm volt időm kiszedni, most ugyanezt csinálom lábszőrtelenitéssel is. hajnalban eljutottam a feléig, de hogy mikor fogom befejezni :roll: Na, és miközben nekem ezek a poblémáim (meg a bezártság), aközben ti valahogy elláttok egy teljes háztartást... minden elismerésem a tiétek!

Topicot ovlasó férjek, a szőrtelenités természetesen csak nekem probléma, amúgy mindenki felesége szőrtelen alapból!!!!!

Kölyök, én azt álmodtam, hogy megszültél és nem is szóltál...de akkor megnyugodtam... és álmomban ollllyan gyönyörű, sötét hajú igazi hajasbabád volt ám!!!!!

Homeopátiások! Mi a neve a homeopátiás tejserkentőnek és mennyit kell szedni belőle? Az az Arnica vagy valami hasonló, nem?

Kép

KépKép
eszterxx

Kölyök: kiváncsi vagyok, mit mondanak neked a vizsgálaton!!!
linocs

linocs

Linocs, cseréljünk!!!!!!!! nem siró gyerek, 7 óra alvás éjjel, -7 kilo a versenysulyhoz képest!!!!!!

Hogy csinálod???????????????? :?:

Én egyébként egyfolytában éhes vagyok, próbálok nem enni, de ez igy bazi nehéz. Mnitha az egész terhesség alatti minimál-étvágy most akarán bepótolni magát... :(

Kép

KépKép
eszterxx

A bűvös 7-es ;) Egyelőre szerencsénk van...
Azért ne tessék utálni!!!! :oops: Szerintem 3 hét múlva jól elromlik a gyermek - azt mondják, hogy hathetes korban minden az ellenkezőjére változik - úgyhogy nekünk egy rövidebb nyugis korszak jut, míg nektek egy hosszabb...
linocs

Eszterxx, Urtica Urens 5CH, napi 2-3-szor 5 golyó

Ááá, téves elképzeléseid vannak az képességeimről :). A helyzet az, hogy két heti vasalnivaló vár éppen, ehelyett netezek. Ezek kívül 5 hét alatt eddig 2-szer takarítottam ki a lakást, azt is kb. 3-3 részeletben. Főznöm elvétve kellett, az ebédet hozzák az ősök, ezen kívül hideget eszünk. Vásárolni a férjem megy, és heti 2-3 nap nincs itthon Erik. Most hétvégén a szüleimnél volt, ma anyósomnál, úgyhogy összességében nem sokkal nehezebb a dolgom, mint neked. Talán annyi, hogy párszor az építkezés miatt kellett intézkedni még pluszba.

Pénteken megyek dokihoz, előtte még nekem is nagygenerált kell végezni magamon. Már gázul nézek ki, de valahogy minidg inkább aludnék szépítkezés helyett...

Na jó, most elszégyelltem magam, megyek is vasalni azt a 10 inget :roll: .

Kép

Kép
mzx

Linocs, megmentőm! Ezek szerint két nap múlva eljön az alvós korszak??? :) Van miért élni!!!! :D

Eszterxx, tudom, nem egy volt a kiindulási alapunk, de én nem fogom vissza evésben, mert félek, hogy nem lesz elég kaja a picúrnak. Szerintem tapasztald ki, hogy mi az a szint, aminél még fogyogatsz egy csöppet, és annál ne egyél többet, de egy bizonyos szint azért kell, hogy ne merüljön ki a szoptatás alatt a szervezeted!

Még annyit akartam, hogy azért nincs 3 hétig kosz nálunk, mert Krisz, de leginkább anyukám hetente egyszer jön, és nagyjából kitakarít. Mindig mondom, hogy inkább unokázzon, de tudja, hogy nem sok erőm és időm van a takarításra. Szóval el vagyunk kényeztetve, bárcsak mindenkinél lennének ilyen nagyszülők! :)

Na jó, várnak a vasalnivalók..

Kép

Kép
mzx

Szivánusz, küldtem privát üzit!

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!!!

Mindenkinek, aki a hétvégén szült hatalmas gratula!!!!

Nem tudom, mit csináljak, a kisasszony egy hete folyamatosan zöldet kakil és iszonyatosan büdös.. :cry: Nem attól van, hogy sűrűn eszik és nem tudja megemészteni rendesen??? Vagy még attól lehet szerintem, hogy másik tápszert kap. Na holnap megyünk tanácsadásra, majd rákérdezek.

Ma vagyunk egy hónaposak!!!!

Büfiztetés: Blanka rengeteg levegőt nyel. Két módszerem van: cumi után azonnal vállra fektetni és ütögetni a hátát, vagy a felültetem hassal a tenyerem felé, mutatóujjammal támasztom a fejét és a másik kezemmel ütögetem a hátát. Ja és nem gyengéden ám, rendesen ki kell "verni" belőle, nagyon nehezen jön ki. Ha ezeknek semmi eredménye, akkor hanyatfektetem és simogatom egy kicsit a hasát pár másodpercig, ilyenkor lehet hallani, ahogy megmozdul benne a levegő és gyorsan vissza vállra. Ez mindig bejön!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Judit18, nagyon hátfájós vagyok, úgyhogy mi a háttámasztós kengurut szereztük be. Rengeteget volt benne Erik, nekem még abban is fájt egy idő után a hátam. Szerintem megéri beruházni, ha valaki tartósan beáll a kenguruzásra, mert utána jó áron el lehet adni. Én is ezt tervezem, bár lehet, hogy az öcsémék addigra összehoznak egy bébit, és akkor mindent megörökölnek :).

Kép

Kép
mzx

El is felejtettem mondani, hogy vasárnap voltam MOTOROZNI!!!! Kép Kép Igaz, csak egy kis kört mentünk kb. fél órásat, de már az is valami!!! Úúúúgy hiányzott már, október óta le voltam tiltva. Közben anyós tologatta a kis csókosszájút a faluban az összes barátnőjének körbemutogatta, hat órát aludt egyhuzamban. :D Ha jobb idő lett volna, mehettünk volna messzebbre is. Majd legközelebb.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Juditkecskemét: Nekem is kb. a 4. naptól fájt, már mikor hazajöttünk a kórházból és talán múlt hét végén lett jobb.
Linocs: Nem semmi mázlista vagy a kiscsajjal. Neked még akartam írni, hogy a születéstörténedet annyira meghatott, főként a császáros része, pont így éltem meg én is, csak én nem voltam másnap reggel olyan fitt, mint te amikor láttalak.
Kölyök: Nagyon csini vagy és a pofikád így "élőben" is olyan jóságos. Nagy mázlista a férjed, remélem néha ő is bekukkant ide :wink: :wink:
MZX: küldtem privit.
Fanetta, Pumperka, Jim Többiek merre vagytok, mikor jöttök újra?És Beuskáról van híretek?
Eszterxx, nem semmi mennyit eszik Andris, Úristen!!! Nekem egy mellemből is jön 110 körül, eddig az volt a max. amit benyakalt egyszerre. Mondjuk volt úgy, hogy másfél órára rá megint kért.
Bosek: Irigyellek! Nálunk is volt zöld kaki, de Zsu is meg a dokinő is megnyugtatott, hogy teljesen normális.

Ma nekünk is jó éjszakánk volt és teljesen fel vagyok dobódva, mert már 3szor sikerült álomba ringantom az urat cucli nélkül. A melleim szinte repdesnek a boldogságtól. Ja és elértük a születési súlyt, viszont említettem már, hogy rögtön az első hétvégénken kiáztattam pisivel rajtahagytam a pelust egész éjszaka) a köldökcsonkját, ami ennek eredményeként nagyon hamar leesett, de a helye még most is vérezget, meg sebesedik. De a doki megnyugtatott, hogy begyógyul és pisi még fertőtlenített is
:shock: :shock:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Juditkecskemét: ezek a Nimródok egy sablonra vannaki kitalálva!!!! Nem hiszed el, de a mi Nimródunk is ugyanúgy csuklik minden egyes büfi utána!!!! Soha nem hagyna ki egy csuklást sem :!: :!: :!: :!:

Panny: gartula nektek is!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

SEGÍTSÉG! KIVAGYOK!
Sikerült egyszerre elaltatnom a két gyereket, esküszöm mint egy polit, hat felé simogattam.
Délelőtt felporszívóztam, felmostam, leszakad a derekam... Ezek után csak egy mirelit pizzát voltam képes az asztalra tenni. Persze a lányom nem evett csak két falatot. Most lelkiismeret furdalásom van, hogy éhes, és miért nem főztem! DE NEM BÍROM SZUSSZAL!!!
Nagyon nehéz ez az eleje. Remélem később vagy megszokom, vagy lazul a helyzet.
Megjegyzem a lányommal 8 hónapot el kellett érjük, hogy könnyebb legyen, nagyon sírós volt és nagyon keveset alvós! Nálunk nem jött megváltás 6 hét után, de Nektek kívánom!
Ja és segítség helyett én csak agybajt-kapós látogatásokat kapot hetente egyszer... No comment!
Anyukámék (100 km-re laknak, mindketten dolgoznak) vasárnap elláttak kajával, de annak már a végére jártunk...
De jó Neked Mzx, használd is ki a segítséget. Most igazán szükség van rá!
Ja és oviba nem veszik fel szeptembertől sem a lányom, mert itthon vagyok a kistesóval. Jó mi? Azt mondták, majd ha betölti az 5.!!! életévét, vagy ha esetleg lesz hely, akkor, ha megyek dolgozni. Szegénykém addig legyen kirekesztve a gyermek-társadalomból???!!! Még jó, hogy jön a nyár, megyünk játszóterezni, majd levetkőzöm a gátlásaimat és ott fogok szoptatni.
Ez az anya-szerep gyönyörű, de sokszor fáj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Úgy, de úgy tudnék bőgni!!!!!!!!!!!!!! :oops: Lehet, hogy segítene is, vagy földhöz vágok valamit....

Bocsánat az érzelmi viharomért......

Livi
Kép
Kép
lusie

Polit = polip

Livi
Kép
Kép
lusie

Olvasgatok vissza, már nincs sok! Sírtam rajta, milyen édesek vagytok, hogy aggódtatok értünk :oops: :cry:

Megyek pihizni, alszik a kis pöcsi, pedig most már rá kéne cuppantania magát a melleimre. Olyan vagyok mint Pamela Anderson, ekkora mellekről még álmodni sem mertem 8)

Szívből gratulálok minden kismaminak, aki szült távolmaradásom ideje alatt! Rosszul írtam, Martin 3750 g-mal született, nem 3650-nel. Jól elszámolták, úgy féltem, hogy 5 kg-os lesz. Tudjátok, Milánnal féltesók, de olyan, mitha Milán lenne kicsiben, annyira hasonlítanak!!!

kilók: 71 kg vagyok, 77-tel mentem be....erről ennyit...

Egy gyors apás-babás kép és fekszem le:

Kép
Vendég

Jó, hogy itt vagy Jim!

Bosek! Gyönyörű a kislányod! Jól tetted a motorozást, legalább kicsit kiengeded a gőzt....
Nekem is jólesne... Már egy kis séta is, fene ebbe a bolond szélbe.

Livi
Kép
Kép
lusie

Nagyon édes Martin!

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!

Judit18,
nagyon aranyos Eszter, ahogy elalélt az öledben, látszik, hogy jól lakott baba és az anyukája is ettől kiegyensúlyozottabb!!! :)

Panny,
nem semmi, hogy ilyen hamar írtál nekünk! :) Édi Olivér! :)

Kölyök,
Dóri 11 óra 24 perckor született meg.

Juditkecskeméti,
Dóri már volt olyan, hogy a 130 milit is megette, de átlagosan 100-120-at eszik, ami szerintem az ő súlyához képest nem is rossz! :)
Mi fürdés után etetjük meg. Szerencsére két napja nem sír fürdéskor, kezd hozzászokni, persze az öltözésnél behozza a lemaradást, torka szakadtából kiabál, aztán gyorsan mellre teszem és megnyugszik.

Eszterxx,
köszi a moremilkes linket!
Én is egész nap eszek! :oops:

Linocs,
de jó lehetett látni, ahogy Fruzsi mosolyog! :) Én már nagyon várom, hogy spontán rám mosolyogjon Dóri. Még csak evés után, meg alvás közben szokott mosolyogni.

Bosek,
nagyon szép Blanka! Gratula a hófordulóhoz! :)
Motorozás: :D :D :D

Lusie,
sajna tanácsot nem tudok adni így kezdő szülőként. De jól tetted, hogy leírtad, mi aggaszt, remélem valamennyire segített, hogy kiírtad magadból! Sok erőt kívánok! +++++++++++++++++++++

Melinda

Kép
melinda80

Jim,
örülök, hogy írtál!
Cuki Martin, ahogy az apukájára néz! :)

Melinda

Kép
melinda80

Jim, de édes! Úgy megpuszilgatnám!!!!!! :)

Bosek, hú, de morcos! :) Nagyon hosszú a haja! :)

Lusie, merrefele laktok? Nálunk is ez a helyzet oviügyben, mondjuk így nem annyira vészes, hogy nagyi hetente kétszer szórakoztatja, de félek, hogy a kárára lesz, hogy nem sokat van gyerektársaságban. A játszótér segít valamennyit, de jó lenne, ha nem csak alkalmi barátokat szerezne. Én direkt beiratom most oviba, hogy rajta legyünk az elutasítottak listáján, és remélem, hogy így jövőre már kapunk esélyt a felvételre. Erik is ugyanilyen nem alvós-ordítós tipus volt, most meg jókedvű, fecsegő, alig nyafis, pedig már benne kellene lennie a dackorszakban, de nagyon keményen leszereljük, ha előjön nála a hiszti. :)

Ismerős ez a polip dolog :).

Nem tudsz lefagyasztani egy rakat készételt? Nekem nem sok fér a mélyhűtőmbe, sajnos, de vannak ilyen vésztartalékok. Ráadásul a lökött kisfiam imádja ezeket az íztelen üveges babaételeket, ha meglátja úgy könyörög, hogy az legyen az ebéd, úgyhogy abból is tartok itthon néhány üveggel.

Kép

Kép
mzx

Pati,
nagyon megható volt a szüléstörténeted! Könnybe lábadt szemekkel olvastam. :oops: Milyen rendes volt a dokid! :)

Melinda

Kép
melinda80

Dunaharasztin lakunk. Azért én is beiratom, hasonló indokkal, mint Te.
Bébikaját nem enné meg, egyszer adtam neki, kiköpte. A fagyasztónk ici-pici. Szerintem rendelni fogok és lesz...om.
Ha a férjem szabad hetes (6 nap 12 óra nappal, 6 nap szabad, 6 nap éjszaka 12 óra, 6 nap szabad.... így dolgozik), akkor jut majd időm főzésre. A többit meg megoldom majd máshogy.

Livi
Kép
Kép
lusie

Lusie, nem akarom osztani az észt, de ha tényleg szeretnéd hogy oviba járjon, akkor ne hagyd magad!!! Emiatt ugyanis nem utasíthatják el a gyereket, mert a törvény is úgy szól, hogy minden 3. életévét betöltött gyereknek JOGA van óvódába járni. Az óvóda nem gyermekbemgörző dolgozó anyáknak, hanem NEVELÉSI intézmény.

Én a helyedben beiratnám, és ha elutasítják, (amit max "helyhiány miatt" indoklással tehetnek meg) akkor mennék a jegyzőhöz.

Amúgy, ha a beiratkozáson azt mondják hogy nem veszik fel, mert otthon van kistesó, akkor ezt nyugodtan kérd meg hogy adják írásba. Úgysem fogják, mert nem lenne törvényes.

Egyébként egy ekkora gyereknek igenis kell az óvóda, és a kicsinek is joga van ahhoz hogy a nap x órájában csak az övé légy :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

HALI, Zsu-ról nincs hír???
DRUKK NEKI ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Melinda, köszi, én is elbőgtem magam többször, miközben írtam, újra átéltem. Olyan szép volt!

Olyan vagyok ma, mint egy telefosott mosott zokni. És mindezek tetejébe apa nem tudott velem itthon maradni, mert nyakunkon a nem halasztható, határidős fizetnivalók és dolgoznia kell. Kééééész vagyok....
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
:evil: :evil: :evil: :( :(

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Köszönöm, hogy mennyien gondoltatok ránk!
A megszületett többi babához szívből gratulálok!

Jó újra itthon lenni, és benneteket is olvasni. :D

A szülésem jól sikerült, jó élményem van róla.
Magától indult végül, a szülőszobára már 3 és fél ujjnyival mentem be, szóval csak másfelet kellett ott ledolgozni :wink: Azt is sikerült 3 óra alatt, szóval nem vendégeskedtem hosszan ott. :lol: Nem kellett vágni és nem is repedtem, így egy öltésem sincs. Némi felületi horzsolás meg kibírható.

Igyekszem visszaolvasni némileg, de jó sokat írtatok.... :

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

LUSIE: mekkora hülyeség, hogy Olit nem veszik fel a bölcsibe!!!!!!!!!Ezt a szabályt is egy olyan valaki hozhatta (szerintem), aki csak képen látott 2-3 éves gyerekeket, és gőze sincs arról, hogy egy ekkora gyereknek teljesen más mindenféle igénye, mint egy picié-és hát anyából csak egy van.
Egyébként és is úgy tudom, mint zsuzsófi, hiogy 3 éves kortól kötelesek bevenni az oviba a gyereket.
Gőzőm sincs, mit tennék, ha Fanni nem járna bölcsibe!!!!

szilvánusz: Itt vagyok!!!! Függőség felfüggesztve egy időre :lol: !! nekem is sikerült egyszer eláztatnon Nimi köldökcsonkját, mivel éjjel én sem teszem tisztába a gróf urat, kivéve ha épp átázik. De gyönyörű lett a köldöke, bár sokáig jött olyan sárgás trutyi.

Mni: nadzson szépek a képek Lillácskáról!!!!!!

Juditkecskemét: Levi van a neved alatti kis képen, vagy kicserélted Nimiével??? Ha nem, klónoztad őket????

Judit18: kérunk egy világosabb képet kettőtökről!!!!!! Vagy csak el akarsz bújni a háttérben????

Panny: nadzson várjuk a részleteket is!!!!!!!!!

Jim: a te részleteid :o is érdekelnek ám!!!! Ilyen sokáig kimaradni a topikból!!!!!!!!!! Na jó, most az egyszer elnézzük neked :lol: .

És hun vannak a születéstörténetek innenső oldali csajok?????? Úúúúúúúúúúúúgy szeretném már olvasni őket!!!!!!!!!
Pati: nagyon szép a leírásod!!!

Ezt muszáj elmesélnem: ma vittem előszőr bölcsibe együtt a 2 lurkót. Ahogy megérkeztünk, a gondozónők ölbe kapták Nimródot, és rögtön ő lett a természetesen a figyelem központja, a gyerekek is mind őt nézték. Fanni - aki ugye elsikkadt a nagy Nimródajnározás közben, már bent volt a csoportban, én meg az ajtóban, rám nézett tartotta karját és halkan szólt: "mekfogom". Gondozónők: "Nem lehet, nem szabad, mert ő még pici......" Visszaaadák Nimit nekem, szóltam neki, hogy üljön le a földre, majd az ölébe tettem Nimit, ahogy itthon is szoktuk. A gyerekek körbevették, egy kisfiú pedig térdre ereszkedett és megpuszilta a kis kölköt (Gyerek elrángatva:nem szabad (szeretetet kifejezni)!!!). Ha láttatátok volna azt a földöntúli boldogsággal, és határtalan szeretettel és büszkeséggel tele mosolyát!!!! Maj ő is megpuszilta a picit. Most hogy ezt írom is teleszalad a szemem könnyel, pedig nem vagyok egy érzelgős típus!!! Igen - valóban oda kell adni a kicsit a nagyobbnak - a túlzott féltéssel sokkal többet ártunk neki, mint használunk. Örülök, hogy ott akkor úgy döntöttem.

Kép Kép Kép
fanetta

sziasztok!
köszönöm az érdeklődést, a pocaklakó köszöni jól érzi magát odafennt a pocak tetején, nem akarja a kis buksiját lejjebb rakni ;)
fájás nuku, de a szívhang alapján jól érzi magát. az UH pontosságáról meg csak annyit, hogy most kisebb volt a feje,mint egy hete :lol:
placenta és magzatviz mennyisége ok.
szval nem úgy tűnik,mint akinek nagyon rossz dolga lenne odabent és sietne kifelé....
újabb randi 1 hét múlva, akkor -nem teljesen értettem, hogyan, de asszem nem mintavétellel, de -hüvelyi úton megnézi a magzatviz minőségét. :? :roll:
Szval ne aggódj Eszterxx, nem hiszem hogy olyan gyorsan szülünk, hogy ne tudnék ideírni ;) de a hajasbabát elfogadnám ;)

Linocs, Szilvánusz! de csudajó olvasni egy ilyen éjszakai-reggeli élményt!!! még, írjatokilyeneket is! :)

Bosek, gratula az 1hónapos nagylányhoz :) micsoda morcos nézése van neki ;)
És véégre, tudtál motorozni!!! hurrrá!!! emlékszem, mennyit irigykedtél ősszel az uradra! :)

Szilvánusz, köszi ;) a férjem nem szokott idejárni, de lehet hogy ráveszem majd, hogy legalább egy képet rakjon majd fel nektek :)

Lusie, húúúú Te szegény, nemcsodálom hogy nehezen bírod! Remélem sikerül majd pihenned valamit. ( ezt én is furcsállom, 3 éves kora után télleg joga van a gyerkőcnek oviba járni és csak helyhiány miatt utasíthatnának el. nincs más óvoda a közelben? :roll: ) Remélem lesz valami megoldás.

Jim! dejóóó :) aranyosak a pasijaid :P
az adat javítva és gyere sokat :) biztos voltam benne, hogy az első hozzászólásaid között a kilóid lesznek :P :lol:

Pumperka!!!! sziaaa :) dejó, hogy itt :) hagyd a visszaolvasást, mesélj, milyen 3gyerekesnek lenni? kérünk 3tappancsos képet!!! :)
meg mindenféle képeket!!!! :)

Melinda, köszi az infot :)

Pati, nem kitartás +++ küldök soksok erőt, hogy bírd a két kispasival. pihizz ha tudsz.

Fanetta, ez a történet annyira édes!!!!

Zsunak megy a ++++ jó lenne már tudni róla valamit....

Kép

Kép
kolyok28

Eszterxx!!! segítség a hétvégi terméshez, igaz lemaradt tegnap este a táblázat...:

Kép Kép

Kép

Kép
kolyok28

és egy kis svájci időjárásjelentés: Kép

meg egy Jim után szabadon ;)
Kép

Kép

Kép
kolyok28

Kár hogy nincs a táblázatotokban, hogy ki hol szült :( Nem szült esetleg vki a Bajcsyban? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra :)

Előre is köszi, ha van köztetek Bajcsys és ír nekem :) Kezdek parázni én is....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi, privi ment ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!
Ma délután 13:53-kor végre megszületett Zsu kisfia. Vikó 4090 gr és 58 cm. A baba és a mamája is jól vannak!!!
Kép később érkezik, amikor a boldog apuka hazaér.
Üdv, Szilvi (Zsu huga)
Vendég

Gratulálunk Zsuu!!!!! Kivánunk soksok boldogságot, vidámságot a kis Vilkóhoz :) és soksok tejcsit
Zsuhúga, köszi a gyors infot!!! Kép Kép

Kép

Kép
kolyok28

Zsu Drága!

Tiszta szívből gratulálok Nektek..Sok-sok boldogságot kívánok az egész kis Családodnak, Neked pedig erőt...energiát..szeretettel:
nanó

Kép
nanó:))

Zsu!
Nagyon nagy gratula!!!Milyen nagy babád született ahhoz képest, hogy eleinte milyen kicsi hasad volt. Sok boldogságot, tejcsit, egészséget!!!

Fanetta!
Mi is úgy látjuk, hogy Nimi tiszta Levi, csak szőkében kék szemmel. :D :D :D :D Úgy örülök neki!!
De jó neked, hogy a nagylány bölcsis... Levi nem jár még és nem sok esélye van.....Itt is csak az elutasítás, túljelentkezés van....
Pedig igényli már a társaságot, és igazad van, tényleg Nimi háttérben lesz miatta. Most még jó dolga van, mert egy darabig még jön rokonság, de később mi lesz???
Bár sokan meg azzal jönnek, hogy ha bekerül hazahozza a sok bacit..
Én még nem adtam NImit a kezébe, de megpróbálom majd... A fürdésnél lelkesen segít...
Ja meg állandóan tejet kell neki adni, mikor Nimród szopik. Ő is, ő is.... Nincs szívem azt mondani hogy Te nem kapsz...
Igencsak kikerekedett Levi mostanság....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

ZSU!!!! HURRÁ, GRATULÁLOK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT Vikóhoz!!!

Jim, nagyon tündér Martin!! és a kg problémát át tudom érezni...

Linocs, 7 óra alvás??? hogy csinálod? lehet, hogy jól meg kéne tömnöm Esztert valahogy estefelé, hátha akkor jól bealudna... dehát erőltetni nem lehet, ha nem eszik többet nem eszik...

Kölyök
, az a vicces, hogy majdnem itt is ilyen hó volt ...

Eszerxx - és ha napközben ilyen keveset alszik akkor mit csinál? sír vagy csak nézelődik?

és egy sürgősségi kérdés!!!! - úgy néz ki cumifüggők lettünk.
csak cumival hajlandó elaludni, viszont ha kiesik a szájából akkor felsír - szóval egész nap ez megy- ugrálok visszarakni a szájába.
éjjel is - egyelőre hagyján, mert velünk alszik, de mi lesz ha a kiságyába teszem, odaugrálni éjjelente durva lenne

mit tudok csinálni? leszoktatni nem hiszem, hogy tudom a cumiról - mondta a gyerekorvos, hogy sanszos, hogy mivel nem tudom szoptatni szüksége van a cumizásra...

KépKép
judit18

Fiúk!
Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Zsu,
de jó, megjött Vikó baba is! Gratulálok, sok boldogságot kívánok! :D

Pumperka,
szia!!! :) Szuper, hogy ilyen gyors és jó élményű szülésed volt! :)

Fanetta,
szerintem is nagyon jól tetted, hogy Fanni megdajkálhatta Nimit a bölcsiben! Aranyos lehetett! :)

Kölyök,
giga poci! :)

Melinda

Kép
melinda80

Kiszazsu gratulálok a fiatokhoz! Egészséget, boldogságot kívánok Nektek!
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?