Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Petrának és Julkának boldog hathónaposságot és Timinek is boldog szülinapot Kép

Volt nálunk az új védőnő, végül is kedves csak kicsit langyos. De legalább nem beszél annyit mint az előző Kép
Viszont: szerinte minnél hamarabb el kellene kezdenünk a hozzátápit, ne várjak 6 hónapig. De én akarok, és fogok is ha tudok!
azt mondta krumplival kezdjem, majd répa (jó a közérti nem kell bio, szerintetek?), később banán, alma, de mindegyiket krumplival.

És amin még ki vagyok bukva: jövő szerdára kaptunk 5 hete időpontot ortopédiára, erre ma mondja a védőnő, hogy az ottani doki hirtelen nyugdíjba ment, nincs helyettesítés, és valsz. a Bethesdába kell majd menni. F.sza lesz, ha újabb 5 hetet várhatok! Kép mingyá fel is hívom őket

Beu
én is a Solt Pétert néztem ki a netről.
egyébként mennyibe kerül egy ilyen vizit?

Andi
psandi
 
 


Sofka, most jutott eszembe a harapásos kérdésed, mivel Zsebi is épp most próbálta ki a dolgotKép Nálunk elég volt Timinél, ha nem fogtam vissza az ösztönös reakcióimat: összerándultam és felszisszentem (szóval nem egy cifra káromkodásra gondoltamKép) Ettől ő is megijedt, vagy csak meglepődött, de utána már normálisan szopott. Mondjuk el kellett játszanunk egy párszor, mire rádöbbent, hogy a fogai nem erre valók.
Úgy tűnik, eddig Zsebi is érti ezt a módszert, remélem, nem akar újítaniKép
Sok sikert és kitartást!

pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Zulu,
Végül nem lett gond szerencsére.

Beu,
KépekKép TeknőcKép

Nadine,
Szép méretekKép
Hogy van az oltott lány?
KépekKép Nagyon édesKép

Heppi,
Nahát! Ilyeneket csinál a férjedKép

Zsuzsi,
KépekKép
"Anya, ide!"KépKépKép

Kiszuny,
Hogy van a kis oltott? Kukorékolt éjszaka?Kép

Leszter,
Folttisztítás. Én folyékony mosószerrel (pl. Tomi Kristály Gél) szoktam megdörzsölni. De csak akkor jön ki a gyümifolt, ha még nem száradt bele a ruhába.

Kaska,
Nehogy már aggódj Viola súlya miatt! Roni 6 hónaposan éppen elérte a 7 kg-t.
Van benne valami, talán tényleg más bolygón élnek a gyerektelen haverokKép
Fújós kiscicaKép Ez találó, mert újabban fújtat isKép

Mariann,
Édes lehet, ahogy Marci próbál megfordulni. GrabancragadásKép

Heppi,
Mire lenne büszke egy anya, ha nem erre?Kép Nagyon édes lehetett!

Anita,
Gratula a forgáshozKép
Ezüsttisztítás szidollal, háztartási (vagy nagyobb) boltokban kapható.
Képek jöhetnek!

Maci_2
maci_2
 
 

 
 

Tényleg Kangi, Timici merre vagytok???

És nálad mi a gond Franyó, hogy még írni sincs kedved??? Csak nem Anka fáraszt le nagyon?

Anyakatit már nem is merem kérdezni, nála van egy tippem a távolmaradás okáraKép

No most már aztán tényleg lelépek, mert éhen maradnak a dedekKép

Momo


Momo
momo
 
 


Sofka,
Felhivtam a konyvesboltot, van nekik, megyek erte estefele!

Momo,
Timicieknel doglodik a net, Bence egesz nap es ejjel ordit, nem akar aludni, Timi kivan, es meg hozza suliba is kell jarnia! Kép

Miki mar vagy ket oraja alszik. Nyitott ablaknal, jo vastag paplannal. Viszont igy mara ugrott a szinkronalvas, pedig ram ferne tiz perc szunya az ejszaka utan!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Hali csajok,

Először is amíg eszemben van:

Csúszásgátlót a kádba - néhány boltban láttam olyat, hogy méterre árulják, mint a tapétát, többféle színben és mintában, olyan szivacsos jellegű de lukacsos, kb 3 mm vastag. Leginkább fürdőszobai kilépőnek, vagy a konyhába gépek alá csúszásgátlónak ajánlják. Nem tudom, vízzel telt kádban hogy műxik, de talán érdemes megkérdezni. Előnye, hogy mobil, tehát apa-anya kiveheti a kádból, és akkor minden okés.

Sómen Réka szülése felháborít!!! Eccerűen nem tudok napirendre térni felette. Aki ilyen kemény kiccsaj, vigyáz magára meg minden, az igen ki KELL bírja a szülési fájdalmakat. Ha télleg olyan strapabíró, akkor még úgy is a hüvelyi szülést választja, ha az orvosok az elhúzódó szülési fájások miatt a császárt javasolják. Én nemtom, de egy csomó olyan ismerősöm van, aki két tüsszentés után is fájdalomcsillapítóhoz nyúl, mégis meg tudtak szülni - na jó, nem egy leányálom, de többek között ettől is vagyunk mi nők. Én 20 kilót híztam a terhesség alatt, jobb oldalon volt a gátmeccés, bal oldalon végigrepesztett Orsi, de nem éreztem belőle semmit, csakhogy ezt igenis végig kell csinálni, és mindjárt vége lesz, lehet aludni. De akkor élmény, át nem adnám másnak soha! Amikor szültem, volt ott egy nő, aki a HETEDIK babát szülte. 28 órát vajúdott, faros babát hozott világra hüvelyi úton. Persze itt Cegléden "hivatalosan" nincs császármeccés, szal ha Réka itt szült volna, akkor akárhogy is döntenek, amíg a baba szívhangja rendben van, nincs császár!
Na nem háborgok tovább, mert azért még lenne egy-két keresetlen szavam hozzájuk!!!

Momo,
Ceglédi Tesco majd csak a hónap végén nyílik meg. Onnan tudom, hogy a sógornőm meg egy másik csokis cégnél (Mars, Twix, Snikkers stb) dolgozik, és 26-ára van kiírva az első rendelés. Ergó csak nov-ben lesz normális tesco. Egyébként én csak végszükség esetén megyek Tesco-ba, na meg a bagette-ért - az isteni. Amúgy csavargás céljából okés a túra, tőlem bármikor mehetünk Kép

Csajok mi történt tegnap!? A lányom rendesen fürdött, kajált meg minden, alvás mint mindig. Éjfélkor beindult a bömbi. Ébresztem a férjem, hogy menjen át a gyerekhez, adja vissza a cumiját takarja be stb. Átmegy, a gyerek nem hallgat el, tea nem kell, ölben sem jó neki. Negyed óra múlva már kicsit kezdett elegem lenni, hát csináltam neki 100g tápit. Azt benyelte, és aludt reggel fél8-ig. Ma megyünk védőnőhöz+dokihoz, hát a gyerek 70cm és kereken 8kg!!! Hurrá-hurrá - tudja ez a gyerek, mikor kell egy kicsit többet enni, hogy anya nyugodt legyen Kép Amúgy minden rendben van. Ja, doki mondta, hogy s.májat 1 éves kor alatt ne adjak neki (mert előtte bevallottam, hogy evett már egy fél üveg s.tökös s.májat). Erről ti tudtatok??? Egyébként nem nagyon figyelek oda, amikor az etetésről van szó, mert ő már egy hónap múlva adna "rendes" tejet a gyereknek Kép mondván, hogy a tápi is abból van - na ja, csak az módosított tejpor! Viszont nagyon meglepődött, hogy ilyen súllyal már mászik Kép Hogy bírja megemelni a seggét? És akkor még nem is mondtam, hogy van olyan amikor csak a lábfeje, meg a kézfeje van a földön, és úgy moonwalk-ozik Kép Erős ez a gyerek no!

na, most több nem jut eszembe, meg már éhes is vagyok, és fincsi májgaluskaleves meg fánk vár rám Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Andi! Amúgy Sol Péter, de mindegy. Nem tudom a vizit árát. Elfelejtettem megkérdezni. De e-mailben küld egy kérdőívet azokkal a kérdésekkel, amik az első egyórás viziten szóba kerülnek.
OrtopédiaKép
Védőnővel én nem tárgyalok, mindenről a gyerekorvost kérdezem. Nekem gyümölccsel kezdést javasolta, szerinte abban elmegy a piaci, de zöldségből bébiétel, az tuti bió, mert a talajban termesztett növények veszélyesebbek.

Zsuzsi! Az a baj, hogy én semmit nem tudok a témáról, majd olvasgatok előtte a neten, de könnyen átvágható vagyok. Azaz nincs más lehetőségem, mint hogy megbízzak az orvosban, még ha kontár is. Rá se jövök, hogy valami nem stimmel. Legfeljebb, ha nem szimpi a doki.

Momo! A talin már mászott Zsebi? Azt hiszem még nem. Viszont már hogy rugózott!Kép Szerintem, ha magától csinálja, nem kell aggódnod. Legalábbis én ezt gondolom, mert lefogni nem foghatod. Ha elég erős, és bírja csinálni, hát csinálja. Lőrinc is nyomja fel magát állásba, pedig még csak most tanult meg mászni. Ülni viszont nem tud. Pedig akar, mert hasizmból egyfolytában próbálja. Ja, és nem is mondom: tündérien néz ki a kiscsaj a képen! TetőbontásKép Na, de utánaKép

Maci! Te is gyorsan alakítsd át a lakást. Tegnap mi is nekiálltunk, néhány dolgot megcsináltunk. Aztán gyakorlatban kiderül, mi minden veszélyes még. De figyelni állandóan kell. Csak akkor jutok némi lélegzetvételhez, ha ketrecelem Kép(járóka, kiságy.)

Heppi! Polcokra könyvek helyett műanyag flakonok, palackok, játékok kerültek. Fél perc alatt lepakolja, majd érdeklődését veszti a dolog iránt. Bezzeg, ha újság lenne! Kép

Nadine! Bátor vagy! (második baba)

Myssnia! Szili naggggyon ügyes!

Beu
beu
 
 


Sziasztok!
Petrának és Julkának boldog felevesseget!

Momo, boldog szulinapot Timinek, meg Neked is elore hetfore minden jot, fulhuzast, viragot. Az en 33 evessegemrol mindenki elfelejdkezett.Kép 16 evvel ezelott Cegleden tanultam vezetni.

Maci_2, Jo, hogy semmi baj nem lett a virag ragasbol! Nalunk ilyen gond nem lesz mert nekem mindig sikerul kihalasztani minden viragot. Egyedul a konyhaban birja ket cserep pletyka, hogy idonkent fonnyadt a levele a szarazsagtol Kép

Andi, vedono Kép Nalunk Bori 1 hetes koraban jart utoljara a vedoneni Kép Na nem hianyzik!

Toffi fogyaszto fari nekem is keeellll! KépKépKépKép
En mar nem is mazsalom magam Kép majd ha vege a szopinak addig meg ugyis csak hizokKép

Nadine, ugy emlekszem Marti meg anno a friss kismamakbol szoptatott tandem legalabb is tervezte. Baratnom is szeretett volna de a lanyanak nem izlett a teje miutan terhes lett.

Zulu, szepek a csemetekKép

Holnap jonnek sogornomek Kép Vegulis ideje megnezni Borit. Meg nem tudjak, hogy a lanyt mar megkereszteltuk. Ok akartak a keresztszulok lenni de en nem akartam... Minket sem hivtak egyik gyerekukhoz sem. Itt netezek semmi kedvem pakolni meg takaritani, habar az o fogalmai szerint(konyvek nagysag es szin szerint a polcon) nalunk sosem lesz rend, viszont naluk meg olyan tisztasag ami nekem megfelel Kép
Jol megmagyaraztam magamnak miert nem dolgozokKépKép

Udv
Ari
ari
 
 


Kaska,
Köszi a drukkot, növényevő lányomnak nem lett szerencsére semmi baja.

Zulu,
ZsebmacóKép Hol vetted?Kép
KépekKép

Pálma,
Jó hogy előkerültélKép gyere gyakrabban (ha tudsz).
Szép méretekKép Sikeres hozzátápiKép

PsAndi,
Milyen az új védőnő? Látom már írtad... Hozzátápit úgy csináld, ahogy te akarod. Nekem is ilyesmit mondott a védőnő, de mentem a saját fejem utánKép
Roninak nem lett semmi baja, csak az anyja kapott frásztKép

Myssnia,
Szilit sem lehet egyedül hagyniKép Hegymászás-vágyát hol éli ki?

Zsuzsi,
Kint a 4. fogacska? Legalább van mire fogni.Kép

Leszter, Urszila,
Gratula a fél évhezKép

Momo,
Boldog szülinapot TiminekKép
Gratula az ügyes ZsebinekKép
Kép édesKép
Tudsz valamit Anyakatiról?

Nadine,
Tesó téma engem is érdekel, mi is közel 2 év különbséget szeretnénk. Tandemszoptatással Mártihoz kellene fordulni, neki van tapasztalata.
Márti hol vagy? Látom Momo már írt tapasztalatokat.

Toffi,
Megjavult a mérleg?

Szegény Timici,
Remélem azért néha benézelKép Drukk mindenhez!

Heppi,
Szép méretKép

Ari,
Az a baj, hogy a filó elég nagy, így valami széket kellene neki venni, hogy elég magasan legyen.

Kangi, Zsurló, Györgyi, Azúr, Kakukkfű, Zsuzsóc, Gömbölyű, Pocóka...
Merre vagytok?

Egy dokinak nem kellene ilyet javasolnia (inkább császár), ha nem indokolt! Én meg úgy szerettem volna természetes úton szülni....

Követel a drágám, megyek. Még nem is ebédeltem.

Maci_2
maci_2
 
 


Zsuzsi, Zulu,
ha a tunetekre egyik leiras sem igazan jellemzo, vagy mondjuk 2 is van, ami jellemzo, akkor lehet egyutt ketfele homeopatias gyogyit is adni? Pl. ferjemnek fejfajasra Kalium Bichronicum 9CH es Lycopodium 9CH mehet egyszerre? Vagy Petranak Chamomilla es Cypripedium? Mi a velemenyetek?
Koszi:

Leszter
leszter
 
 


Leszter,
Szerintem nem! Elnyomjak egymast, egyik sem fog igazan hatni. Azt hallottam, ha nagyon nehez donteni, akkor az illeto fogja a ket szert, egyiket az egyik kezebe, masikat a masikba, es amelyik konnyebbnek tunik, azt vegye be.
Add eloszor az egyiket 3-4 napig, ha nem hasznal, akkor mondjuk ket nap szunet utan jojjon a masik.

Beu,
Ha nem foglalkozik minimum 3/4- 1 orat veletek, akkor santit a dolog. Meglepo kerdeseket fog feltenni, ha nem vagy ra felkeszulve nagyokat fogsz kuksizni! Kép Nem art elore felkeszulni, akar irasban is!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi! Írtam az előbb, hogy átküldi a kérdőívet, és egyórás beszélgetést jelzett előre.
B.
beu
 
 


Ja, Beu, csak elneztem...
Atkuldened nekem is azt a kerdoivet, ha megkerlek?
Eleg alaposnak hangzik, biztos jo doki!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Kukkolok ám én is, csak nagyon sokat irtok, Ancsi meg nem preferálja, hogy én órákat netezzek.

Petrának, Julkának gratula a félévességhez!

Heppi: gratula Orsinak a rekord mozgásfejlődéséhez! Igazán beindult!

RRéka nem komplett, ha igaz a bekopizott anyag. MÁs meg mindent megtenne a normál szülésért. A súly honnan veszitek? Megnéztem a belinkelt oldalt, de azon nem volt rajta. A csaszi sem. Vagy csak én vagyok vak?

Ancsi ma új dolgot produkált: csikorgatta a fogait! Mindezt úgy tudta tenni, hogy ma áttört a 3. foga (felső) és talán a 4. is mellette, de ezt nem tudom, mert nem hagyja megnézni. Viszont azt hallom, amikor csikorgatja, igy azt tudom, hogy legalább egyik áttört (tegnap esti szájmosásnál még csak nagyon közel volt hozzá).
Tegnap este beadtam a derekam. Hangulatos, gyertyafényes vacsink volt, lévén félórás áramszünet volt, pont az esti cécó közepén. És eme hangulatos estén hagytam almát enni a leányzót. Szokás szerint (már hogy a másik 3-mal is igy volt) először egybe kapta nyalogatni, utána pedig kanállal is. Egyelőre izlik neki.

Tuti akartam még reagálni egy csomó mindenre, csak mire irásra jutok, már elavult lesz (pl LEszter súlyaggódása hihi, bizony, le fog fogyni Petra, kész katasztrófa, nem lesz meg a jövő hétre a 10 kiló, hát hogy képzelitek ezt, tessék tömniKépKépKép.)

Na, elküldöm, amig tudom, sziasztok:
Ildi és fogcsikorgató Ancsi

Ildi
pildi
 
 


Heppi,
tudom, hogy csak a hónap végén nyílik, csupán eszembe jutott. Ha szabad kérdeznem, miért utálod ennyire a Tescot? Mi régen a Metroban vásároltunk egy hónapra előre nagyobb dolgokat, de ide 10 év alatti gyerekkel nem lehet bemenni, így maradtak az egyéb alternatívák. Én marhára be vagyok ám ide a "falu" szélén zárva, még a napi bevásárlást is a férjem csinálja, mert két gyerekkel ez képtelenség egy kis boltban, ahova még a babakocsi sem fér beKép Szóval én biza örülök, ha végre egyszer-egyszer eljutok akár csak egy nyamvadt Tescoba is, ahol tán 20 percet is csócsálhatom a mindenféle cuccokat, még ha gagyik is. Ja és Timinek szoktam itt kétrészes együtteseket venni elég olcsón a bababoltok kínálatához képest, mert azt nem sajnálom, amikor leeszi, vagy cafatokra szaggatja a kertbenKép
No ennyi, bocs, ha kicsit morc volt a hangvétel, de tényleg elég sz.. itt a periférián.

üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Maci2,
nem tudok én semmi extrát Anyakatiról, csak a 3 csemete okozta akut pihenés- és szabaidőhiányra gondoltam. Talán inkább Kép fejecske kellett volna a végéreKép

pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!
Most csak egy kérdés: Hol lehet ilyen Nestle Sinlac pépet beszerezni? A gyógyszertárban érdeklődtem, de ott elküldtek, hogy minden pép tejalapú és ha nem allergiás a gyerek adjak neki nyugodtan. De én nem adok.

Réka
muki
 
 


Zsuzsi,
Nagyon koszi a valaszt!Kép Ferjem nem hinnem, hogy komoly bir majd maradni, ha megkerem, hogy probalgassa, melyik uvegcse konnyebb... Na mindegy, majd probalkozunk. Meg egy kerdes: ha pl. Gabornak csak 1-2 havonta egyszer faj a feje, de akkor aztan iszonyatosan, akkor hogy szedje? Folyamatosan, vagy ha erzi, hogy kezd fajni?
Ma megyek este gyogyszertarazni, kivancsi vagyok...Kép

Udv:

Leszter
leszter
 
 


Leszter,
Igazabol arra kene rajonni, hogy mi az oka a fejfajasnak...
Aztan szinten erdemes lenne vegigcsinalni egy alkati szer kurat.
Aztan ha meg mindig van fejfajas, akkor masfele is tekintgetni, es megkeresni a ra valo szert!
Kar, hogy meg itt a babaneten nincs homeos doki, ugy, mint pl. Csakany doki es Erazmusz! Milyen jo is lenne!

Sutottem hagymas kenyeret, gondoltam megkostolom (kezemben Miki gyerek, aki mar delelott kialudta magat, ma mar tuti nem fog), hat nem kikapta a kezembol, es csocsalgatja itt most mindent osszekenve vele?!

Almos vagyok! Kar, hogy Miki nem az...

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

2 napig felétek sem tudtam nézni, mert 2 napon keresztül 38-39 fokos lázam volt. Most már úgy néz ki,hogy megmaradokKép).most éppen azrt küzdök, hogy ne menjen el a tejem.
Alig tudom át olvasni amit írtok olyan aktívak vagytok.

Hol olvastatok RR-ról én nem találtam sehol, a www.norbi.hu is kerestem de ott csak közlik a hírt és egy fénykép van róluk.

Zsuzsi!
Ez a könyv amiről beszéltek ez Mo-on nem kapható?
Mennyibe is kerül?

Nadine
Én nekem erről a kis korkülönbségről az a véleményem, hogy mind a két változatnak vannak előnyei és hátrányai. Az én sogornőméknél 2 év a korkülönbség de ott mindig bolondokháza van pedig most a nagy 5 a kicsi 3.Képzeld amikor mind a kettő pici volt. Egy másik ismerősöm meg azt mesélte - ott is 2 év a korkülönbség- , hogy nem volt vészes. Szerintem ez gyerek függő.Csak az a baj, hogy előre nem tudod, hogy milyennek lesznek a gyerekek.A kicsit egyáltalán nem tudod, a nagyot megint nem mert 9 hónap nagyon nagy idő és rengeteget változik.
Én és a nővérem között is két év a korkülönbség. Most már nagyon jó a kapcsolatunk, de még férjhez nem mentem addig mindig veszekedtünk mert Ő is és én is teljesen másak voltunk. Mi soha nem jártunk együtt sehová mert nem egy volt a érdeklődési körünk.Ezt csak azért írtam, hogy azért még mert a férje d és a testvére között működött a dolog nem biztos, hogy a ti gyerekeiteknék is működni fog.
Nálunk a két gyerek között 4 év van és ez nálunk nagyon ideálisnak tünik. Nekem Máté az első perctől fogva nagyon szereti Gergőt, soha nem bántotta és soha nem volt féltékeny.
Én úgy csináltam, hogy mindig mindent elmagyaráztam neki és ő pedig megértette és így nem volt hiszti és veszekedés. Viszont ha Máté nem 4 éves hanem csak2v. 3 akkor ezt biztos nem érti meg és akkor szerintem sokkal nehezebb.
Hozzá teszem ez az én sajátos véleményem biztos van aki az ellenkezőjét állítja.

Krisztaa
Krisztaa
 


Sziasztok!

Nagyon felidegesítettem magam a férjem munkahelye miatt, ide jöttem lehiggadni Kép. Még jó, hogy nem nekem kell ott dolgoznom, mert hányok az egésztől. Na, mindegy.

Én az Elefániban vettem csúszásgátlót, végigéri a kádat és kivehető. Olyan kis tapadókorongok vannak az alján és tényleg jó. Levit mostanában állva fürdetjük, ugyanis nem hajlandó leülni, hajat már nem mosunk minden nap, így nem fektetjük le.

Rubint Réka szülése: valami olyasmit olvastam, hogy azért,hogy ne szenvedjen az anyuka tovább inkább császározták. Háát, én úgy tapasztaltam, hogy császár után nem egy leányálom a létezés. Alaposan meg kell tervezni még egy egyszerű ágyból felkelést is az első napokban, nem beszélve a baba emelgetéséről (bár elég kis súlyú lett a babájuk, egy kilóval könnyebb, mint Levi volt). Szóval lehet, hogy ott akkor könnyebb volt ezt az utat választaniuk, de utána nehezebb regenerálódni, nem? Legalábbis nekem elég sokáig tartott, amíg rendesen hasizommal fel tudtam ülni. Kíváncsi vagyok, mi lesz a '2-3 hét múlva visszamegyek dolgozni mert a babának mindegy hol van csak az anyjával legyen' dologgal.
Én nagyon remélem, hogy legközelebb sikerül a hüvelyi szülés, még a fájdalmak ellenére is Kép. Nálam mondjuk így is voltak fájások, vajúdás csak a végén nem.

Maci2!
Én már áthelyeztem az eddig földön levő növényeket a polcra. A polc előtt meg a járóka van, így nem fér hozzá (a TV előtt a konyhai ülőgarnitúra egy része, a könyvespolc előtt hintaszék, stb. stb.). Szóval át kellett rendezni a lakást rendesen Kép.

Ari!
Háát, nálunk sem lesz ezek szerint soha rend, ugyanis én nem fogom nagyság és szín szerint rendezni a könyveinket Kép. Sőt,mostanában össze-vissza vannak,mert Levi néha minden óvintézkedésem ellenére hozzájuk fér...

Momo!
Boldog szülinapot Nektek Kép. Levi is ennyire sietett a mozgásokkal mint a Te kisebbik lánykád. Felült, pár nap múlva mászott, aztán még fel sem ocsúdtam már állt, most meg kapaszkodva járkál az ülőgarnitúra mellett. Nagymamám szerint erőltetnem kellene, hogy kézen fogva járjon, de én ezt korainak tartom (még 10 hónapos sincs), meg hülyeségnek is, mert minek erőltessek valamit, amit Ő nem akar ?

Réka!
Most akkor kérted a gyógyszertárban vagy nem? Mert tudtommal csak ott lehet kapni, máshol nem. És ha Te azt szeretnél, akkor miért nem adnak? Hiszen fizetsz érte Kép.Azt hiszem nem vényköteles.

Nadine!
Mi is nagyjából két évet tervezünk a két gyerkőc közé. A férjem és a sógorom között 6 év van, az már egy kicsit sok szerintem. Az öcsém és a hugom között van 23 hónap és én mindig úgy irigykedtem, hogy együtt nőnek fel. Egy kicsit mindig kivülállónak éreztem magam (én 6 évvel vagyok idősebb az öcsémnél). Igaz, ők csak féltesók, de ha együtt laktunk volna,akkor is így éreznék szerintem.
Viszont azzal egyetértek, hogy lutri az egész, mármint az, hogy mennyire fogják megérteni egymást Kép.

Megőrülök, hogy az én gyerekem üvöltve ébred Kép. Sikít, üvölt, fuldoklik a sírástól, ha kiveszem feszíti magát, ellök magától, ha leteszem a földön folytatja ugyanezt. Vajon miért lehet? Ennyire rosszakat álmodik Kép? A múltkor több mint egy órán keresztül csinálta ezt ébredés után, akkor már nagyon berágtam, visszatettem az ágyába, üvöltsön ott, ha akar, mert kifogytam az ötletekből. Sétáltam vele, ringattam, leültem vele a fotelba (hatás: ellök magától), megmostam az arcát, megitattam, adtam neki játékot, cumit: hatásuk ugyanolyan üvöltés volt.
Miután visszatettem kb. 10 perc után abbahagyta és mintha mi sem történt volna mosolygott, amikor bementem. Mit csináljak? Hagyjam mindig üvölteni ébredés után?
Most is ezt csinálja, szerintem mindjárt telerókázza az ágyat az erőlködéstől Kép. Megyek, hátha most sikeresebb leszek.

Pusza, Virág
virga
 
 


Hali Csajok!

Megint csak futtában, mire elolvastam mindent felébredtek a skacok...

Náunk Danóm 8,5 hónaposan abbahagyta a cicizést, így esélyem se volt a tandem szopira. Különben Cory is tandemezik, ő elég sokat van jelen, csak más topikokban. Nekem ez a 21 hónap jó volt, de mákom volt danóval, nem volt sose ölbaba, és mikor terhes lettem, már elindult, 3 hónap múlva meg könyörögnöm kellett, hogy üljön bele a babkocsiba, mert csak menni szeretettKép. Ja és az is nagyon kényelmes volt, hogy csak 3,5 hónapig kellett ketőtt pelenkázniKép.

RRéka ha kérésre császár, szerintem nem így adják elő. Különben eléggé jellemző, hogy a sportolók nem igazán tágulnak, Egérke is ezért szült császárral (mondjuk, ő tovább vajudott). Szerintem itt is volt vmi komplikáció, csak az ugye nem példamutatás... Különben Zsófi is 52 centisen született, csaképp nem 2700, hanem 3900 grammal, és én így is sovánkismacskának láttam... Dani meg 51 centivel, 3 kilóval csont és bőr volt... Mondjuk nekik biztos Lara most a legszebb. A szopira én is kiváncsi vagyok...

Zsuzsi, nem olyan rossz ám, ha van az emberlányának segítsége, jó férj és segítőkész anyós személyében. Ja és szupi bébicsősz is van, míg én koptatom a padotKép. Meddig maradsz és most hány pasival jössz?

Edét ismeritek? Én nem, de a lyány állandóan emlegetiKép

Na menek, mert kétoldalról rángatnak, hogy eleget neteztem már...
Pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


SziasztokKép

Autó becserélve lesz, nem marad az egyim, mert 2-t fenntartani igen költséges lenne.
Így is hitelre lesz egy része.

Tényleg, Ti járatosak vagytok hitel ügyben.
100-200ezer Ft hitelt hol éri meg felvenni?
Help!

R.Réka történetén elgondolkodtam egy kicsit másképp is. Ugyanis Norbi leadta ezt a nyilatkozatot, csak az a bökkenő, hogy Magyarországon ilyen indok, hogy rövidebb legyen a szülés, vagy ne fájjon, tehát saját kérésre nem lehet császározni. Most elég nagy gondban lehet a doki, meg megnézném a szülési dokumentációt is, hogy mi az indok.

Mert ugye biztos nem ez.
Igaz nem ismerem a tényleges történetet, tehát így nem lehet véleményt mondani, én csak Norbi nyilatkozata alapján vontam le következtetéseket.

Zulu, ZsuzsiKép

Ezek a homeo-szerek hogy vannak? Mármint bemegyek a patikaába, hogy ez, meg az kell, és akkor adnak? Nem küldenek el. (A Mester utcaiba akarok menni) Milyen kiszerelésben vannak?
Úgy kell kérni, ahogy Zsuzsi írta a nevüket?

Bocsi a tudatlanságért, de eddig homeopátiás szert a Sinupretet, és a Viburcolt használtam

Előre is köszi a válaszokatKép

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok,

jövök majd este, addig délutáni képes beszámolóKép.

Mac kéreget

Kép

KapKép

Kép

De ez nem elég.

Kép

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


De helyesek!!!!!

B.
beu
 
 


Sziasztok!

Csillagom elaludt a járókában, olyan édes Kép

Heppi
moonwalking Kép Dani még csak fekvőtámaszozik olykor-olykor, szintén csak a lábfeje és a keze van a földön Kép

Beu
tudom ám hogy Sol, csak elbizonytalanodtam, mikor olvastam Nálad a Solt-ot, ezek szerint Te is elgépelted Kép

Virág
mi van a férjed mh-én, ami így kiborított?

Krisztaa
láz Kép jobbulást +++++++++++

A DM-ben vettem akciós Liberót Kép viszont a gép visszautasította a bankkártyámat, hogy vmi hiba van, pedig tegnap fizettem vele és akkor még jó volt, ejjjj, bosszúság KépKép

Ti mit szoktatok itatni a babókkal főzi után? A védőnő teát meg gyümölcslevet mondott, de milyet? (főleg a tea érdekelne) Ezek nem rontják Danim még nem létező fogait? Kép

Andi
psandi
 
 


Zulu
ez aranyos Kép
voltatok Ikea + C&A?

Andi
psandi
 
 


Virga, Zsebi is szokott néha ilyen fesztivált rendezni a késő esti ébredésnélKép Nálunk semmi nem vált be, én bizony hagyom üvölteni, gyorsabban lehiggad, mint énKép
A férjem munkahelyén én is szoktam magam bosszantani, de csak azért, mert én is ott dolgoztam, így tudom, mi a dörgés.

Kaska, ne vedd személyeskedésnek, de azt hiszem, elég pontosan tudom, mit érzel a nem átlaggyereked miatt. Az első pár hónapban én is mindig azon hüppögtem magamban, az én Timim miért nem tud kicsit átlagosabban ellenni napközben, vagy fejlődni, miért nem válik be nálunk semmilyen jótanácsKép Aztán lassan megszoktam, az már nem is izgat, hogy 2 évesen még csak szavakat mond a kiscsaj, mert ettől függetlenül vág az agya, mint a beretvaKép
Kitartás, nemsokára már a tesót tervezgetitek minden gyűrődés ellenéreKép

Na, ezt elküldöm, mert órák óta nem gyarapszik tovább.

Momo


Momo
momo
 
 


télleg, Ti hogy ejtitek a C&A-t? magyarul, angolul vagy németül? KépKép
a tv-s reklámban olyan vicces volt, ahogy mondták hogy cé és á Kép

Andi
(bocsi, már csak azért írok hülyeségeket, hogy hamar-hamar meglegyen a 300. hozzászólásom KépKép)
psandi
 
 


Zulu,
gyerkőcök csuda helyesekKépKépKép

Csucsuka, irígy vagyok, hogy neked ilyen jól sikerült a tesóprogramKép Nálunk azért akadnak nagyobb zökkenők, ezért is szavaznék a mai fejemmel kicsit nagyobb különbségre. Ráadásul nálunk nincs beugró nagyi, vagy bébicsősz, szóval én non-stop 24 órázom, ami néha teljesen kiborít.

Andi, azt hiszem, nekem is muszáj lesz még valami hülyeséget írnom, hogy meglegyen a 300.KépKépKép

Képzeljétek, Zsebi ma 3x kakilt. Eddig az volt a bajom, hogy több, mint egy hétig tartogatta, most meg be vagyok rezelve, hogy elkapta tőlünk a vírust. Hogy nekem semmi se jóKépKépKép

pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Momo
akkor 300!! KépKépKép

Te jössz Kép

Andi

és drukk hogy ne vírus legyen! ++++
psandi
 
 


Teszek fel két képet, hogy ne legyen haszontalan ez a hozzászólásom seKép

A nagy kétéves nasiját fogyasztjaKép
Kép

Mondtam, hogy minden mellett fel akar állniKép
Kép

pááá
Momo


Momo
momo
 
 


És most akkor változik valami???? Remélem, előrébb lépek a satnya felhasználó titulusról, ha már ennyit kűzdök érte a két hátráltató körülmény ellenéreKép

Momo, a kis telhetetlen


Momo
momo
 
 


Andi, Momo gratula a 300-hoz!

Ari
ari
 
 


Csak egy kép az én örökmozgómról, lassan nekiállunk mi is gyerekbaráttá varázsolni a lakástKép

Kép

És gratulálok a 300-as középhaladóknak, valamint az ifjú és mégifjabb szülinaposoknakKép

Réka
muki
 
 


Sziasztok,

még mindig nem tudtam mindent visszaolvasni, brühühü.

Andi,
sopping ma elmaradt, mert bennhagytam a kocsiban a lakáskulcsot, de erre csak akkor jöttem rá, mikor rákattintottam a garázsra a lakatotKép. Egy órácskát csöveztem a két sráccal a ház előtt, amig Apasa hazaért, és beengedett. Csak egy icipicit volt idegesKép. Így az ebédproject is csúszott, aztán már nem volt kedvem elindulniKép.

Momo,
Timinek boldog szülinapot!Kép
Korkülönbség ügyben mélyen egyetértek!
Fotók szupik, Zsebi is nagyon belehúzott, ahogy látomKép.

Heni,
bogyeszt én általában többfélét veszek egyszerre, kiírom őket egy papírra, a potenciával együtt, és azt nyújtom be az ablakon. Azt nem vállalnám, hogy beolvassam, meg aztán a mögöttem állók befonnák a szemöldöküket, mire befejeznémKép.
Monokészítményeket nem tart minden patika, ami tuti, az az Aranysárkány a Lajos u.35.-ben (III.ker), a Gazdagréti Gyógyszertár, Gazdagréti tér. 6, vagy az Ave Maria újpesten, az Árpád úton. Vagy Teréz krt.-i patika. Más gyogyitárakat érdemes előbb felhívni, nehogy potyára menj.

Na értekezem korkülönbségügyben egyetKép.
Nálunk 2 év 2 hó van a srácok között, és meg kell hogy mondjam, az eleje irtó nehéz volt, pedig Macó nem egy nehéz gyerek. Dackorszak, kicsi lakás, beteges kölkök, stb. Most már jobb, kezdenek összenőni, együtt rosszalkodás kitűnően megy márKép.
Szerintem is sok függ a gyerekektől, 2 nyugis sráccal biztos nem olyan nehéz. Függ a lakáskörülményektől (nálunk örök gyomorgörcs az alvás, mikor melyik ébreszti a másikat), hogy mennyire lehet összehangolni az igényeiket (Mali játszótérre akar menni, Mac aludni kíván, lehetőleg a saját ágyában) Mondjuk aki kertes házban lakik, annak ez nem gond, ott az egyik kimehet, míg a másik alszik bent, nincs olyan jellegű szívás, mint ami ma velem történt, hogy két kölök felöltöztet, anya felöltöz, Malacka levetkőz, felöltöz, levonulás a másodikról, ajtó, rács, riasztó, kapu kinyit, garázskinyit, gyerekbepakol, eső, optimistaanyuka azért elindul, ül a kocsiban a Normafánál, hazajön, ül a garázsban, míg a kicsi alszik az autóban, kicsi felébred, kicsi ordít, anya kapkod, anya bezárja a lakáskulcsot az autóba, apa hazaér, apa idegbeteg, anya idegbeteg.
No dióhéjban ennyiKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


ZuluKép

A potenciát honnan tudod?
Orvostól?

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!
Mi is megvagyunk, koszi, aki hianyolt.

Nalunk masfel het utan ugy veszem eszre kezd elmulni a takonykor, most be van rekedve Emma. Szerencsere mas nem volt, ejszaka tovabbra sem ebred fel. Kép Kép Kép
Buszke vagyok a sikertortenetunkre, 11 ora egyben minden ejjel! 8 honap zombizas utan elmondhatatlan az orom!

Zsuzsi, Zulu!
Irjatok meg legyszi, hogy ha legkozelebb ilyen folyos lesz az orra, milyen homeo szerrel tudom megakadalyozni, hogy kialakuljon? Ti mit adtok az elso jelre?
Nalunk ez volt az elso, eddig soha nem volt baja. Masodszorra tapasztaltabb szeretnek lenni.

Zulu!
Mac imadnivalo!

Virag!
Nalunk ugyanez a musor a delutani alvas utan. Delelott semmi gaz, masfel ora utan dumalva adja tudtomra, hogy felkelt. Delutan orditva. Valami miatt felebred, mielott meg rendesen kialudta volna magat. Fel ora mulva.
Nalunk az a megoldas, hogy ha tehetem du kiviszem es a babakocsiban jol alszik. Remelem ez csak egy atmeneti dolog.

Lanyok!
Etetes gondok. Van meg valakinek olyan csemeteje, aki csak akkor eszik, ha ezer fele targgyal terelem el a figyelmet? Ez katasztrofa. Nem akartam igy, de ez az egyetlen mod, ha latja a kanalat elforditja a fejet. Ha matat kozben, akkor mellekesen joizuen betermel. Most akkor mar ez lesz 5 eves koraig?

na pusz
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Most nincs időm írni, majd holnap, mert egyedül vagyunk Robóval, de a beígért képet azért felteszem.Köszi mindenki hozzászóllását, jólesett!

Anita+Robó az én kis tündérkémKép:Kép
anita77
 
 


Anita,
de édes ez a srác!Kép

Kakukk,
kösziKép. Én Echináciával kezdek, óránként 2 golyóval.
AlvásKépKépKépKép

Heni,
könyvekbőlKép. Vagy a doknéni megmondja. De ha homeós patikába mész, ott ált. tudnak segíteni, megmondod, mire kell, és elvileg tudniuk kell, hogy hányas szer a jó.

Réka,
jól látom, a gyermek magára rántotta a hintaszéket?KépKépKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


A korkülönbségről csak annyit, hogy nemcsak gyereke, anyája is válogatja. Ha nagyon kicsi, egybefüggő szoptatás, terhesség azért anyát is lepusztítja kicsit. Nálunk kétszer is a négy év jött be. Addigra már azt érezetem, úgy babáznék. Volt-van féltékenyésg és hiszti, de egy okos pszichomókus azt mondta, akkor kell aggódni, ha a gyerek nem csinálja a fesztivált. Mert akkor mindent lenyel, és később nagyobb gondjai lesznek. Úgyhogy ma is ezzel vígasztaltam magam. Meg a nagyok nagyjából önellátók. Nincs cipelés, pelenka. Viszont különböző programigények vannak. Ettől változatos az élet. Különösen mivel Marcipán leginkább az otthonülést kedvelte eddig. Mostanában mintha kicsit nyitottabb lenne a változatosságra. Kéthetente egyszer, mert most szombaton nagyi szülinapon az idegen környezetben szemet sem aludt, csak cipeltette a fenekét. Viszont a nagyokkal együtt voltunk a feladatra heten. (:
Néha azért úgy érzem, ha vállalnék még egyet, azt olyan max. két év korkülönbséggel. Mert szeretem a kihívást, és akkor Marci sem lenne magányos. (Így sem tűnik annak), meg hát szállnak az évek.
De én járó-beszélő gyereket továbbra sem tudnék szoptatni, azt hiszem, így a tandem szóba sem kerül.
Zulu, kertes házban egyik gyerek ki, másik bent, Te meg fejveszetten rohangálsz, és jól megfázol.
sofka
sofka
 
 


Sofka,
Konyv begyujtve! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi, Tündér vagy!!!
sofka

Momo boszijai, Zulu kéregetője és adakozója, Anita Robókája, Réka DAnija mind mind nagyon szép. Napsugarak ebben a ronda őszben.
sofka
 
 


Na visszamászom az elejére, remélem hagynak a srácok kibontakozniKép.

Heppi,
én májat nem adok egyik skacnak sem, valahogy idegenkedem tőle, ki tudja, mi mindent adtak annak a csirkének/röfinek enni. Mondjuk Mac eddig szigorúan kukoricán nevelkedett kotkodákat kapottKép.

Zsuzsi,
mondd, hogy csinálod, hogy még csodakenyereket is tudsz sütni? Engem ma Maca céklafőzeléke is megfektetett, pedig az nem egy nagy cucc.

Krisztaa,
lázKép. Tejcidrukk megy!Kép
Nálunk is azóta jobb a helyzet, mióta Malacka kicsit nagyobb, és már lehet az értelmére hatni. Bár nem mindig sikerülKép.

Sofka,
mint fentebb láthatod, mai programom kicsit átalakultKép. De ha nem égető a dzsekiproject, akkor jövő hétre megbeszélhetünk egy plázázástKép. Holnap nem jó, mert mennem kell a csirkéimért a bijoboltba.
Azért én még mindig jobbszeretnék kertes házat. Inkább megfázomKép. Eccer meglátogathatnátok minket, és akkor látnád, miről beszélekKép.

Myssnia,
gratu az ücsörgéshez!Kép Mármint SzilárdnakKép.
Pisilés: Malackának is volt egy időszaka, amikor minden pelusból kipisilt éjjel. Végül vettem egy csomag giganagy Pamperst, azt hiszem, maxi+ -t, ami ugyan hónaljig ért, ámde kedvére vizelhetett éjszakánkéntKép.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zulu

Az Echinacia milyen higitas?
Kakukk
Ha rosszabbodik a helyzet, mit erdemes meg otthon tartani?
kakukkfu
 
 


Zulu! Eccer mi megyünk eccer Ti jöttök, és felülvizsgáljuk a helyzetet!
Beu, hoemeós kérdőívet nekem is elküldenéd?
sofka
sofka
 
 


Zulu,
Kedvere vizelo Malacka Kép Kép Kép
Kenyersutes: az egyik fiokunkba betelepedett a moly, ezert mindent, ami ott volt a kozeleben zaros hataridon belul fel szeretnek hasznalni. Most hazamegyunk 3 hetre, gondolom a helyzet nem javulni fog. A molyok szeretik, ha apuci "vigyaz" rajuk! Ezert a kenyersutes. Amugy szerintem nagyon fini lett igy piritott hagymaval!

Nagyon tetszenek a mai kepek, igazan jo eresztes!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Kakukk,
D4-D6.

Házipatika: van a homeopatia.lap.hu-n valahol egy ajánlás, ott érdemes körülnézni. Vagy a patikák repifüzetkéit végigböngészni, azok elég jól összefoglalják a legáltalánosabb tüneteket és betegségeket. Azért nehéz így látatlanban mondani valamit, hogy mit tarts otthon, mert minden gyerek náthája más, nálam mindkét srác más szereket kap, az egyiknek zöld trotymó jön az orrából (bocsKép), a másiknak vizes, és ennek megfelelő szerek vannak itthon. De ami alap, az Echinácia, Belladonna, Aconitum, Chamomilla, Ipeca, Ignatia, Pulsatilla, ezeket általában mindenkinél lehet hasznosítani. A többi már spécibb, ahhoz tényleg ismerni kell a tüneteket, a betegségek lefolyását.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zsuzsi,
Apa, a molyok őrzőjeKépKépKép. És simán sütőben csinálod a kenyereket, vagy géppel?

Nálunk kollektíve hortyog mindenki. Még Apasas isKépKép. Malac persze az én helyemen szuszókál.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zulu,
Nalunk a vizes orrfolyasra Cepa jott be, most is azt hasznaltam volna, de a szulesznom lenyulta az uveget, hogy kitolti a felet, es meg nala van.
Kenyeret sutoben sutom, de specko lisztbol, csak vizet kell hozzaadni, es dagasztani!

Kakukk,
Meg annyit tennek hozza, hogy Arnica, Calendula mindenkepp legyen otthon. Foleg most, hogy jon a nagy esesek korszaka! Apis jo a meh- es darazscsipesre, Hamamelis a veralafutasokra, beverzesekre, Staphisagria vagott, vagy muteti sebekre, a kozismert Urtica pedig konnyebb egesi seruleseknel hatasos.
Ha a gyerek hajlamos ejszakai kruppos rohamokra megfazaskor, elso szerkent Aconitum, ha par ora mulva ismet visszater a kohoges Spongia, ha ismet elojon Hepar Sulfuris.
Altalanossagban elmondhato, hogy tok mindegy, hany szert tartasz otthon, amikor szombat este megbetegszik valaki tuti pont az nem lesz otthon, amirol ugy gondolod, hogy kene! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?