Sziasztok! Gyors helyzetjelentés. Még nem tudtam visszaolvasni rendesen, csak átfutottam a híreket. Nagy-nagy gratula Jim és Boszi babáihoz!
Na, voltam ma CTG-n, UH-on és méhszáj ellenőrzésen.
CTG-n baba szívhangja teljesen rendben van, a szülésznő szerint ellesz még pár napig bent a baba. Méhtevékenység semmi.
UH-on megállapították, hogy a méhlepény még jó állapotban van, a keringés jó, szintén bírhatja még napokat.
Méhszáj továbbra is jó 1 ujjnyi. Doki azt mondta, hogy nem igazán kellett neki tágítani szerdán, mert azért akkor is 1 ujjnyi volt. Most is ugyanaz a helyzet, feszül a magzatburok, már csak valami jó kis fájás kellene. Ami nem jön...
Ezért holnap most már oxytocin teszt jön.
Akkor több lehetőség van:
- nem reagál a méh az oxytocinra primer fájásgyengeség miatt, akkor tuti programozott császár lesz.
- reagál, de nem történik semmi, akkor még várunk egy kicsit a beindításig, hátha történik valami.
-reagál és beindul a szülés aztán ki tudja, hogy fejeződik be normál, vagy császár lesz belőle.
- reagál a méh, de a baba rosszul reagál rá és akkor megint császár.
Hát, nálam is elég fenyegetően Demoklész kardjaként lebeg a császár...
Elég felbolydulás lett a doki leírásomból.
Azért védelmembe kell vennem őt. Nagyon segítőkész, mobilon bármikor el lehet érni. Minden terhesgondozáson alaposan kikérdezett, hogy vagyunk, van-e valami kérdés? Mindig alaposan elmagyarázta, hogy mi lesz a következő lépés a terhesgondozás során. Az mire van, hogy van? Ugyan ő UH-ot nem csinál, de méhszájat mindig nézett. Hol tartunk a terhességben? Mire számíthatok, stb.
Talán azért is tűnik úgy, hogy nem vizsgál rendesen, mert nem egy parázós, paráztatós doki. Az eddigi UH-ok és CTG-k ismeretében úgy gondolta, hogy nincs gond, ráér ritkábban menni ellenőrzésre. Most már naponta megyek be hozzá és ő is bemegy, pedig nem lenne most bent, főleg, hogy húsvét van.
Ami hibája, hogy kicsit földre szálltabb a doki, homeopátiában, természetes gyógymódokban nem nagyon hisz. Azt mondja, hogy, ha szeretném csináljam, de ő nem hisz ezekben. Mindent kizárólag orvosi szemmel néz inkább. És pasisan gondolkozik, nem úgy mint a kismamák, szülésznők, akiknek más dolgok is fontosak.
Egyébként azért választottam, mert két közeli, jó ismerősünk felesége is nála szült. Nagyon elégedettek voltak vele és jó szívvel ajánlották.
Na, hirtelen ennyi. Úgy látom, még sem volt olyan "gyors" helyzetjelentés.
De még jövök!