Új privát üzeneted érkezett!

Hír: infarktus volt. A mai EKG vagy miaz eredménye jobb a tegnapinál, az állapota stabilizálódott. Most a "grad de risc", ami magyarul "a kockázat foka" 5%. De hogy minek a kockázata azt nem tudom. Túlélés? Vagy hogy nehogy mégegy legyen hirtelen? Vagy?
Na mindegy.
Szegény apum ma rosszabbul van, mint tegnap. Lesujtotta őt is rendesen ez a dolog... Úgyértem rosszabb a hangja a telefonban.

Hugom hazamegy este-éjjel. Én holnap, megvárom Tibit. Így egyeztünk.

Zsizsik: nekem mikor kell teszteni?
Hajrá zebravadászok!!! Mindenkinek drukk.

És VÁÁÁÁRRRROOOOOOOMMMMMMMMMM Kavucsinkat a képeivel s a sztorijával!!!

Kép
k.ir

Te: én hinni fogok a laptetőben!
Nekem az éjszaka volt, hajnalfelé egy fasza kis tüszőrepedésem. És reggelre tojásfehérje is... És 14. cn vagyok. De hát most ez úgysem számít, csak mondom...

Kép
k.ir

Kir, szerintem a kockázaté az 5 %. Továbbra is nagyon drukkolok !!
Apukádra is nagyonvigyázzatok.

Én 13. napon vagyok és szitén pé-zek. :) mondjuk nálunk sem számít ez.. én is csak úgy mondom :lol:
mniki

Szia Kir!!!!

Nagyon jó hírek, hogy jobban van, és nem romlik tovább!!!! Anyud ritka szívós lehet, szóval csak nyugi!!! Eszméletén van ugye????

Azt az 5%-ot fogalmam sincs mi, de vegyük a legjobbat, hogy ennyi lehet az esélye, hogy újra legyen egy rohama, szóval majdnem semmi!!!

Nagyon drukkolok csaj!!! Apud, most, hogy érzi azt, hogy a legrosszabtól nem kell félnie, kicsit le is engedett!!! Mentek és adtok majd neki erőt, és minden okés lesz!

Vigyázz magatokra jó????? És időnként írj!!!
Vendég

k.ir!!! örülök, hogy jóra fordulnak a dolgok!!!! ennél már csakis jobbakat kívánok!!!!

lafi, chamomilla, viburcol kúp!!!!!!!!!!!!!!!!

többieknek üdv

gyerek felkelt

okr-al mi van???

hagyjatok a laptetővel. ámbár nekem pár napja szúrkált a jobb petefészkem...mensi még sehol....lassan el kellene vánszorognom dokihoz.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Monee!
Tök jó, hogy már érzed a babót! Grat..Isteni érzés, ugye?? +0kg??? Nem semmi! Nálam +7 :(

Norka!
Gratula a szívós kistesóhoz! Jó, hogy te is okés vagy!

Kir!
Örülök, hogy már anyud jobban van! Az 5% bizti azt jelenti, hogy minden oké lesz :wink:

Most önző leszek!

Sok-sok kérdéssel jövök hozzátok. Tapaszutaltak vagytok, remélem tudtok tanácsot adni nekem. Tudjátok: messze vagyok, de szeretlek benneteket. Bízom a véleményetekben.

Barátaim és családom azt tanácsolta, 30. hét után ( most ) kezdjem elkészíteni a kórházi csomagomat. Nem korai szerintetek???
Na mind1, elkezdtem. Íme a listám:

Iratok ( kiskönyv, házasságlevél másolata, eg. Kártya és személyazonossági)
2-3 törölköző
2 db hálóing .. elöl gombos, rövid ujjú
1 Köntös
1 Zokni
1 Papucs
2 szoptatós melltartó - márka? Milyen a jó????
Melltartobetét eldobható
Hálós bugyik (gyógyszertár) – de elviszek 2-3 rendeset is, hátha lehet
2 csomag tisztasági betét
Tisztálkodó szerek: Bab tusfürdő, szappan, intim mosakodó gél, fésű, fogkrém, fogkefe
4-5 csomag nagyon-nagyon puha WC papír
Papírzsebkendő
Bimbókiemelő
Bimbóra krém
Tejserkentő bogyók
4 textilpelenka
Popsikrém
Popsitörlő
Kanál, kés, villa, pohár
Keksz, csoki, szőlőcukor – állítólag a cukor végett
Ásványvíz
Olvasnivaló
Mobil + töltő
Íróeszköz, papír

Babóca cuccait apa hozza. Nah….vélemény??? Ha kellhet még valami, kérem a tanácsokat!

Gina
Vendég

K.ir: Minden rendben lesz!!! Anyukádnak jobbulást, apukádnak kitartást... (szerintem is az 5% az az újabb infarktus valószínűsége úgyhogy jó hír... )

Kavicska: képet, képet :)))) Örülök a sok tejnek :))))))))

Más: Biliztetés. Szerintetek ha egy gyerek DIREKT bepisil akkor már el lehet kezdeni a biliztetést?

Direkt= Tisztábarakás közben pucér fenékkel meglép (ez ugye nálunk mindennapos)... elvonul kicsit távolabb és legugol... Sziréna bekapcsol: Pisilni fog (MINDIG ezt csinálja... lekerül a pelenka ő meg elvonul pisilni). Rászólok: Lilla nehogy odapisilj... Lilla elkezd rörögni és igen, odapisil... és közben olyan diadalittas fejet vág, hogy abból egyértelműen lejön, hogy ő bizony pontosan tudja, hogy mit csinál... Befejezte a pisilést, látja, hogy odarohanunk a tócsához... ott vihorászik, arrébb rohan aztán vissza, hogy belelépjen... feltöröljük, felmossuk... ő meg vihog... Ez kezd rendszeressé válni. Már tudja mi az, hogy pisi meg kaki (azt rendszeresen megmutatom neki - jól meg is szokta nézni a kakiját és bólogat, hogy igen, ez bizony kaki).

Szóval jól sejtem, hogy megvehetjük neki élete első bilijét? (Bár az jó kérdés, hogy vesszük rá, hogy oda pisiljen és ne a parkettára...)

Jaaa... és ma vettem egy buborékfújót a DM-ben és imádja a buborékokat :)) Vadászik rájuk :)))) Szegény megpróbált fújni is egyet de nem jött össze (ld. azt látja, hogy csücsörítek, de nem fújja még a levegőt... nyitja a száját, hátha akkor lesz buborék, de fújés nélkül ugye nincs... érdekel mennyi idő kell ahhoz, hogy megtanuljon fújni)
Vendég

Csakegy!

Tuti jöhet a bili! Édes lehet a Drága a buborékokkal!

Nah íme az első típusú babakocsi: 3 funkciós talán
Kép
Félelmeim: babánk télen még csak féléves lesz, és lehet már szűkös lesz a mózes. A hordozó sem nagy eset. Ja és a sportrész meg olyan fekve - ülős, ha értitek.

Másik típus: 2 funkciós
Kép Kép Kép
Ez olcsóbb, anyag mózes van hozzá. Lehet nyáron az is sok lesz??? De legalább téliesíthető.

Mégegyszer: az ábrák csak a típust szemléltetik, márka más. Nah meg az árak is emberiek.

Köszike előre is!

Vendég

ja és skacok: KÖNYÖRGÖM HAGYJÁTOK ABBA A MÉRICSKÉLÉST, HOGY KI MENNYIT HÍZIK TERHESSÉG ALATT!!!!!!!!!!!!!

Uramatyám... ez valami új hiszti????? Mindenki annyit hízik amennyire szüksége van. Aki soványabb volt az többet, aki testesebb volt az meg kevesebbet. Vagy lejön utána az emberről a pluszsúly magától (én most kevesebb vagyok mint a terhesség előtt!!!!!) vagy meg kell érte dolgozni... de a babának ártotok ha ilyenen stresszeltek vagy ész nélkül diétáztok!!!!!!!!!!

Terhesen CSAK az diétázzon akinek az ORVOS előírta (beleértve a cukor miatti diétát is!!!!!!). Le van xarva mindenki aki a súlyotokkal szekál. Csak akkor kell figyelni ha HIRTELEN nőne meg a súlyotok mert az már valaminek a jele is lehet.

Kell az extra súly a szoptatáshoz!!!! (ez főleg a sovány lányoknak szól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Iszonyú sok energiát éget az ember szoptatás alatt ... ha mellette normálisan kajál (ld. nem eszik sütit-sütivel stb.) akkor nem lesz gond...

Úgyhogy légyszi ne idegeljétek már egymást azzal, hogy ki mennyit szedett fel...
Vendég

Babakocsi: használtat kell venni a Vaterán vagy a teszveszen vagy az Index felesleges gyerekholmis topikjában!!! Ott bagóért lehet néha megkapni a cuccokat!!!! (ld. 12e-ért vettem egy tökéletes állapotban lévő ABC design Novus 3-at... az is vízszintesig dönthető plusz textilmózes tehető bele (az nem volt hozzá) plusz két irányba tolható stb.... valaki nemrég egy Novus 4-et hirdetett az indexen 12e-ért! - az a 4 kerekű)
Vendég

Sziasztok!

Ginuska, kiegészítgettem a listádat, ahogy én gondolom! Másnak biztosan más lesz a véleménye :wink:

Iratok ( kiskönyv, házasságlevél másolata, eg. Kártya és személyazonossági)
2-3 törölköző
2 db hálóing .. elöl gombos, rövid ujjú - többet vigyél, könnyen véres lesz...
1 Köntös
1 Zokni - ezt is többet, nekem a lábam iszonyúan izzadt szülés után pár napig pedig sosem szokott
1 Papucs - 2, egy zuhanyzáshoz
2 szoptatós melltartó - márka? Milyen a jó???? - passz, egy szoptatósom volt csak
Melltartobetét eldobható
Hálós bugyik (gyógyszertár) – de elviszek 2-3 rendeset is, hátha lehet - lehetni lehet, csak a hálóst simán eldobod ha véres lesz
2 csomag tisztasági betét - inkontinencia betétet is vegyél, a nagyot...
Tisztálkodó szerek: Bab tusfürdő, szappan, intim mosakodó gél, fésű, fogkrém, fogkefe
4-5 csomag nagyon-nagyon puha WC papír
Papírzsebkendő
Bimbókiemelő - én ezt elsőre nem vinnék...
Bimbóra krém - ezt sem...
Tejserkentő bogyók
4 textilpelenka
Popsikrém
Popsitörlő
Kanál, kés, villa, pohár - szalvéta,
Keksz, csoki, szőlőcukor – állítólag a cukor végett
Ásványvíz
Olvasnivaló
Mobil + töltő
Íróeszköz, papír
+ szülés utánra úszógumi a gátseb miatt...

Lafim, simán lehet hogy tényleg evett valamit aki a tejet leadta, esetleg megjött neki - Dorka akkor nem volt hajlandó szopizni... :? :roll:
Ha ma estig nem eszik tápit sem rendesen csak sír, azért hívd holnap a dokit, 3 napos hétvége, húsvét, fű se nő...

Monácska, 5 nap?! :wink: :lol:

K.ir, drukkolok nagyon-nagyon! Jobbulást anyukádnak! Az 5% szerintem is az újabb infarktus esélye, ez jó hír!!!

Monee, tök jó hogy érzed a babát! :lol:

Dorka megint tiszta takony :evil: :? :roll: 4 napot volt oviban... Ááááá, sosem lesz ennek vége?! Próbálom kikúrálni, hátha nem megy a fülére csak egy sima nátha marad.

Kép

Kép
anyoooka

Mivel nem biztos hogy jövök addig, ezért
már most kívánok mindenkinek nagyon boldog Húsvétot!

Kép

Kép

Kép
anyoooka

óhogyaza... lehet, hogy már nem lesz munkahelyem amikor lejár a gyed... óhogyaza... kafa lesz gyedről visszatérőként munkát keresni...
Vendég

Kir!

Ezek nagyon jó hírek!!!!!
Az 5% szerintem is a rizikófaktora egy újabb infarktusnak. Szóval nyugi, nem lesz semmi baj!!!!!

Csakegy!

Inkább gyorsan szülj egy másodikat még a GYED-be! :wink:

Ginuska!

Én is kiegészíteném:
FÉNYKÉPEZŐGÉP!!!!!! :D De legalább fényképezős mobil! (Nálunk csak ez volt, a gépet otthon felejtettük! :oops: )
Legalább 3 hálóing és 2 köntös, mert véres lesz! (így is csak akkor elég, ha valaki naponta mossa és hozza a váltást, mert lehet, h. te is izzadni fogsz, mint egy ló!)
Meleg zokni!!! (Tényleg, másoknak is fázott a lába? :lol: )
Szárazpapucs és vizipapucs is -zuhanyzáshoz!
Tisztasági betét????? :shock: Hehe! :lol: A létező legnagyobb inkontinencia betét, az első pát napban, később a sima régi típusú Libresse Classic betét, az a jó centi vastag!
A régi jó mensi kis csordogáló erecske a szülés utáni trutyihoz képest! :twisted:
Wc papír: Otthonra spájzolj be 2-3 tizes csomagot, és majd a párod apránként behordja (úgy emlékszem napi 4 tekercs biztosan elfogyott, de lehet, h. több is!
Én a kegyszerek közé mindenképpen betennék sampont, hajbalzsamot, és hajszárítót is, mert sokat lendít az ember hangulatán, ha legalább a haja nem csapzott!
Szopispárna.
Füldugó!!! Hátha horkolnak a szobatársak! :twisted:
Wc-re higiéniás papírburkolat, mert eléggé nehéz a deszka felett egyensúlyozva guggolni! :twisted:

Mniki!

Miért nem számít? Avandametezel?
Miből áll az immunológiai kezelés?
Végül abban a Fülöp féle programban vagytok?

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

füldugó a legfontosabb anélkül el sem indulj!!!!!!!!!!!!! :lol: nekem ott van a pénztárcámban soha nem lehet tudni alapon...az az 5 hét kórház megtanította, füldugó nélkül nem szabad belépni a kórházak ajtaján! :lol: a többit elmondták fentebb...
Vendég

Lafi!

Javult valamennyit a "szopissztrájkotok"?

rambóka

Hol lehet füldugót beszerezni????

Mondjuk, én amúgy is elég süket vagyok, meg szoktam oldani azzal, hogy ráfordulok a "jobbik" oldalamra, és már alig is hallok valamit!!! :)
Vendég

Rambóka: mintha az olyan könnyen menne :))))))) (de legalább még van 1 év GYED, 1 év GYES ami mellett dolgozhatok... ha meg GYED mellett terhes leszek elmegyek passzív táppénzre... aztán meglátjuk. Ha meg nem jön össze a ketteske a GYED alatt... na akkor is meglátjuk. Max. ha eljön a "vég" akkor kérek fizetős segítséget szakbarbártól... (szerintem fél-háromnegyed év múlva elkezdek elmenni az összes fejvadászcéghez és leadom az önéletrajzom)
Vendég

Csakegy!

Mi az a passzív táppénz?

rambóka

rambóka: akkor is jár ha nincs munkahelyed (pl. ha gyed közben megszűnt)... ha jól emlékszem 30 napig adható, de majd ha ott tartunk kiderítem... (asszem a GYED-es témánál más jogcímen és szülésig kapja az ember). Szóval lehet kavarni ha az ember max. GYEDet akar... (max. fizet a tanácsért)...

Mondjuk azért még reménykedem, hogy lesz meló mert ha bedől a melóhelyem akkor jónéhány cég bedől még és ezt remélhetően csak nem engedik... (azért örülök, hogy most itthon ülök és nem ott görcsölök, hogy mi lesz holnap...)
Vendég

Rami, semmit sem javult...kinyitottam új anyatejet, az sem kell...tehát nem az a gond, hogy mensis vagy tejes a tej, egyszerűen nem kell se táp, se anyatej...max tea.
Vendég

Lafim, akkor azért mutasd meg holnap dokinak, lehet hogy bújkál benne valami!

Kép

Kép
anyoooka

Lafi: tényleg érdemes lenne dokit megkérdezni... bár babáknál létezik olyan, hogy szopisztrájk de az nem tudom, hogy a tej vagy a mell miatt van-e.
Vendég

Hi!
Monácska!
Füldugót sportboltban és munkavédelmi cikkeket árusító boltban is lehet kapni! :D

Ginuska!
-szőlőrúzs (akkor amikor már nem ihatsz a szülőszobán)!
-Simán vigyél kb. 2-3 Nagggyon meleg zoknikat na jó 2-3 vékonyat is vihetsz!!! :lol:
-Ásványvíz!!!
-testápoló
-Én vittem tisztasági törlőkendőt is.
-WC papír- tényleg sok kell, fürdés után gáttájon szárításra is fogy belőle
-Bimbókrémet eszembe nem jutott venni, anyatejjel bekentem és hagytam megszáradni.
-Babónak vigyél nadrágpelenkát (meg ami a tiszábarakáshoz kell: popsikrém, popsitörlő): 6-8 db- ot a biztonság kedvéért: mi úgy jártunk, hogy az intézménybe nem érkezett meg időben a pelus és jöttek kérni anyukáktól. Hozzáteszem szerintem nem köteles az intézmény biztosítani az ott tartózkodás alatti teljes igényfedezetet. :)
-kézmosó
-törölköző 3db + kéztörlő
KAMERA ÉS A FÉNYKÉPEZŐ!! Ezeket nem szabad elfelejteni FELTÖLTENI!!! A miénk, a nagy napon lett feltöltve. :lol: :lol: :lol: Ugye mert ezek is aksival működnek!!
:lol: :lol:
-eü. betét:always abbó is az éjszakai 14 darabos (+ egy csomag normál), mert az olyan hosszú mint a vonatfütty és elég torkos is!!
-Csoki: én nem mertem enni, mert megfogja a székletet!
A többi azonos az előttem írókkal!! :D

Kép
lara26

szerintem le kell xarni ha nem engednek valakit inni a szülőszobán és inni kell... nem természetes dolog ha valakit nem engednek enni/inni... Én almalét szlopáltam az tök jó volt mert folyadék is volt és energiát is adott. (csak nem mertem sokat inni mert rohadtul kellett pisilnem a végén a WC meg tök messze volt, odáig már nem mertem elkolbászolni:)))))))

(a régi szemléletű helyeken azért nem engedik enni/inni a delikvenseket, mert mi van ha altatni kell... na de ha valakit az utcáról visznek be császár miatt az sem üres hassal megy oda.. )

WC papírból nedveset is kell vinni!!! (ha van gátmetszés akkor életmentő:)

Én egyébként csak fél napig bírtam hálóingben (az mondjuk véres is lett mert hülye fejjel csak utána kezdtem el használni a Tena hálós bugyit és betétet, addig az eldobható bugyi és a kórházi betét volt ami xart sem ért.. a tena mellett viszont már nem volt baleset) utána simán felvettem a régi tréninggatyám (amit még terhesen hordtam pizsamának). Sokkal jobban éreztem magam benne, nem éreztem magam kiszolgáltatottnak (mint ahogy hálóingben éreztem). Melltartót nem vettem fel nehogy elszorítsa a tejcsatornákat csak egy sima pólót amit szoptatásnál simán felhúztam.
Vendég

még mindig alszik... xííííívás...
Vendég

még mindig...
Vendég

plusz a férjem is kidőlt... ha én is kidőlnék akkor Lilla tutira üvölteni kezdene... Murphy...
Vendég

szerintem always, legnagyobb. nekem tena szar volt. pedig két fajta is volt. kényelmetlen, bazi nagy. és vettem pamut bugyikat, amiket aztán kidobáltam.
szülés után rögtön nyakaljatok be másfél liter vizet. le is fog csúszni, és a pisiléssel sem lesz gond.
és a nedves wc papír tuti. én csak azt használtam.

csakegy,hogyhoyg alszik még lilla???

zsuzsinak is van szappanbuborékfújója. pont ma játszottak az apjával fürcsi közben. úgy élvezte. nyúlkált a gömbök után.

Kép

dimet

Ginuska!

Az első babakocsi amit feltettél - illetve annál egy kicsit magasabb felszereltségű (cam travel system) van nekünk. Amúgy 4 funkciós, a 4. funkciója hogy a bébihordozót is rá tudod tenni a vázra. Szerintem ha újból venni kéne, megint ilyen típust vennék. Visszajön az ára, főleg annak aki több gyereket is akar.
Én ilyen mankó-tolókarosat nem vennék - bár először ilyet rendeltünk, aztán visszamondtam. Sokszor az embernek csak egy keze szabad és szerintem azt nehezebb egy kézzel tolni, ráadásul ennek a típusú tolókarnak a magassága nem állítható (ez nálunk fontos szempont volt, a férjem 31 cm-el magasabb nálam..)
A systemnek a legalapabb cam-hez képest van szúnyoghálója beépítve, az is nagyon jól jött strandon, sétánál, teraszon altatásnál. A bébihordozóban van fejszűkítő betét.
A mózes pont addig elég, amíg a gyerek fekszik a kocsiban. Domi nem nőtte ki, még előtte átváltottunk sportrészre, mert nézelődni akart - meg mellesleg könnyebb a sportrésszel közlekedni.
A sportrészre nem értem amit írtál. Szerintem nagyon klassz, vagy 4-5 fokozatban dönthető, teljesen vízszintesig is, aludni is tud benne. Adtak hozzá lábzsákot is, de persze az télen nem volt elég. Be kellett szereznem egy gyapjú bundazsákot bele.
A babakocsihoz adott táska is jó szolgálatot tesz a mai napig. Vastag falú és így véd egyrészt az ütődésektől, másrészt termoszhoz hasonlóan jól szigetel, nem hűl ki benne a cumisüveg.
Igazából ez a típusú babakocsi a hozzánk hasonló "belvároslakónak" jó, aki ritkán megy terepre és nem gond a bolygós kicsi kerék. Könnyű vele bemenni a boltokba, könnyű bepakolni a kocsiba, ahogy a neve is mutatja, utazáshoz nagyon klassz. Én nem szeretem azokat a dög nagy babakocsikat, az ismerőseim akiknek olyan volt, pár hónap múlva túladtak rajta.

Előkotortam a képeket a miénkről:

Kép Kép
Kép Kép

Kórházi csomag:

Hát az én helyzetem elég extrém volt, a bevitt babacuccok nem igazán kellettek, mert Domi a koraszülöttön volt. Nem is nagyon volt még kész 31 hetesen a táskám..
Ha tudtam volna hogy császár lesz, teljesen másképp készülök. Vittem volna egy kistáskát+egy nagyobbat. Egy kicsit a műtét utáni 24 órára, meg egy nagyot a szülészeten töltött napokra. Azt nem tudom, hogy egy normál szülésre miket vinnék, de ha mégegy császár lenne vinnék:

-rádiós mobiltelefont (nagyon jól jött a zenehallgatás a műtét utáni mozdulatlan órákra)
-fényképezőgépet én nem használtam
-rengeteg rostos üdítő+ még több szénsavmentes ásványvíz
-jó sok tejberizs, puding és mindenféle pépes cucc
-jó sok táblacsoki (jót tesz a tejmegindulásnak)
-kézi mellszívó (nekem kellett, mert nem volt velem a gyerek)
-szoptatós melltartó, nekem olcsó volt, lényeg hogy jó puha és kényelmes legyen
-puha WC-papír minimum 8 tekercs, és én a gyerek popsitörlőjét használtam, míg zuhanyozni nem tudtam.
-én ilyen WC-ülőkét körbeölelő papírt meg WC-ülőke fertőtlenítőt nem vittem, ráguggoltam a kapaszkodó segítségével. :twisted:
-Tena normál betét+eldobható bugyi (császár után nekem a laza gumijú jött be)
-ami igen jól jött az antibakteriális pumpás szappan WC után, ezt a szobában tartottam a mosdónál
-2 nagy (fürdéshez) és egy kicsi törülköző (kéztörléshez)
-6 hálóing v. pizsama, nekem simán kellett, kórházit nem adtak csak műtét után. (egyszer fáztam, máskor melegem volt, volt hogy lázas voltam)
-1 köntös (zsebekkel! a betét stb. miatt) Én fehéret vittem, de legközelebb a sötétkéket vinném.
-4 zokni
-2! papucs (egy a kórterembe+a folyosóra, és egy másik gumi a zuhanyozáshoz)
-pár sima bugyi
-hazajövő tisztaruha
-tusfürdő, nekem pont az intim tusfürdő nem jött be
-testápoló (császár után nekem nagyon kellett, a jód totál kiszárította a hasamon a bőrt)
-dezodor, fogkefe, ajakír, arckrém, fésű, szemüveg, kontaktlencse-tároló..akinek kell (nekem igen)
- sampon igény szerint, hajszárító (nekem hajmosásra nem volt kapacitásom a kórházban)
-szalvéta, evőeszköz, pohár, szívószál (császárosoknak)
-toll (ez kell, kitölteni ezt-azt)

Kép
babancs

Skacok: Van egy ingyé belépőm a 30-i Babymarkt bababörzére (Hungexpo - BNV B pavilon). Lesz ingyenes 300nm-es baba játszóház, kézműves foglalkozások stb. (www.babaruhaborze.hu)
Plusz adtak mellé egy 5%-os kupont is amivel az arzuhanas.com standon lehet vásárolni. (egyébként 900 Ft lenne a beugró)

Ez már a 3. ilyen buli amire nem tudok elmenni (most sajna vendégségbe kell mennünk amihez semmi kedvem de a férjem már leegyeztette :((( )

Na szóval... Vagy el kéne érte jönni vagy szívesen elviszem valamikor az Ikeába és akkor odadom:)
Vendég

(a postázást csak bizonytalanra tudom vállalni mert fogalmam sincs mikor megyek legközelebb posta közelébe és akkor már valszeg nem érne oda)
Vendég

Lecso mitől hízott akkor ez a gyerek ennyit, ha nem a tejedtől? adsz már neki most is tápot?

ha nem akkor miért gondolod, hogy nincs elég tejed? még mindig fejed és úgy adod neki?

Monee nem akarlak elkeseríteni, de nálam Domival 24. héten még csak 2 kilónál tartottam (20.hétig 0 kilo plussz volt) a vége mégis 22 kilo lett...Johannánál is hasonló volt a helyezt. ez genetikailag kódolt mennyit hízol terhesség alatt...viszont megnyugtatásképp, le is ment minden mindkét gyerekenél szopi alatt...ami most rajtam van az szülés előtti diane...

Kép

Kép
rejo

sziasztok

Rejo igen még fejek.3 nappal ezelőttig 220-270ml jött ki a 2 ciciből.Tegnap,tegnapelőtt meg 80-60ml és 100-120ml-ket eszik Tomi.Ma reggelre látok valami reményt hogy megmentettük a talán megmenthetőt.100-130ml /2 cici.Tegnap óránkénr fejtem,este meg 2 óránként.De azért a biztonság kedvéért szerintem íratok fel tápszert,messze van még kedd.
Szokott cicizni is,ami kb 1-2 óráig tart,de ez inkább megnyugvás lehet neki,mert utána még az üvegből megeszi a 60-80-at.Ez van :wink:
A PCOS-TÓL NEM LEHET TEJCSÖKKENÉS?2-3 napja hipózok.
Vagy lehet a pm gyógyszer nem elég?Arról már olvastam,hogy a pm alulműködés kihat a tejtermelődésre.De Tűű szerint elég szülés után 2 hónappal nézetni.

Kép

Kép
lecso

lecso, Levidnek boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tejcsi: fejjél, fejjél. kell legalább 1 hét, hogy beálljon a rend :) de írass tápot, legyen otthon. az legalább megnyugtat :)

hízás: én is felkaptam terhesség alatt pár kilót :) én fokozatosan híztam. de a szülésnél sok lement. viszont a szopi alatt híztam..ez van. genetika. viszont mióta nincs szopi, és persze adimetet is szedek, már fogytam vagy 4 kilót.

jaj, zsuzsi rászokott arra,hogy 7kor kel és nem alszik vissza 9ig. vagyis majd csak 8tól. pff. eltünőnek látszik az arany életem, hogy 9ig alszom :lol:

okr????

többiek? hogy vagytok?
monácska???

Kép

dimet

Sziasztok!

Csakegy!

Nem is ilyen HP-ség (= hülye picsa) kapcsán vetettem fel a kilókat. Egyszerűen örültem neki hogy semmi nem jött még fel, csak átalakulok, a pocak kerekedik, a combom, fenekem fogy. Ha híztam volna 2 kilót, akkor sem ugrottam volna kútba... Na mindegy. Szóval nem azé mondtam. :wink:

Rejo!

Hát ez tényleg nem örömhír.
Majd meglátjuk hogy nekem milyen lapot osztott a természet. De fejezzük is abba ezt a témát, mert elkenődök megint.

Gina!

Nekem az első babakocsi max. csak ahogy Babancs írta ilyen városi járgánynak felelne meg. Ráadásul (ez Csakegy vesszőparipája, de valószínű igaza van) nem tudhatjuk hogy annak a típusú kocsinak a gyerekülés része autózáshoz mennyire biztonságos. Egy ideig én is meg voltam veszve a Travel Systemekért, de lehet hogy ez miatt nem fogunk ilyet venni. A hordozó részt én ülésnek szántam amég nem kell nagyobb.
Ha nekem kellene választani (aki falun lakik) akkor valszeg én a második kocsit venném meg valamilyen formában. Most hirtelen nem jut eszembe melyik márka, de ebből a fajtából is van olyan, ami nagyon jól téliesíthető, viszont nyárra meg a fejrésze lecipzározható és ilyen szunyoghálós rács van a helyén, ami beengedi a levegőt a kocsiba. Ha gondolod felpattanok a Teszveszre és kikutizom Neked hogy melyik típus az. :D

A kórházas listádat elmentem én is. :D

Mona!

Ahogy írta Lara is, munkavédelmi boltokban fillérekért osztogatják a dugót. :D Nálunk versenyekre fogy. :lol:

Rólunk:

A Kedvesem nem nagyon örül neki, hogy szívem szerint nem Pécsen szülném meg a babát. Foggalmam nincs hogy hogy tudnám megértetni vele hogy ez mennyire fontos nekem. Tegnap próbáltam, belelépett a lelkembe. Tanácstalan vagyok. :(:(:(

Cupp!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

tegnap tök finomat főztem a gyereknek.....olajon petrezselyem meghúzat, rádobtam brokkolit, cukkinit, bébirépát. megpároltam. összeturmixoltam a főtt pipihusival. tök jó íze lett. persze zsuzsi...hát. ette, ette. de nem rajongott érte. na, jó. belekevertem egy kis almaszósz-csirkehusival babakaját. errefel úgy benyomta. hogy a maradékot, a kisüvegből is oda kellett neki adni. csak szuszogott utána. és a táp sem kellett neki :lol: hatalmas pocija lett :) hiába,no...a lányom édesszájú.

Kép

dimet

Sziasztok!

Mégsem bírtam ki Nélkületek :wink: :lol:

Lecso, Levinek boldog szülinapot!!

Kép

Kép

Kép
anyoooka

Lafim, mi a helyzet Hunorral?

Pocifotók! 3 hete és most... :lol:

Kép Kép

Kép

Kép
anyoooka

fűha, anyooo:) alakul a molekula :D

Kép

dimet

Sziasztok!

Gina!
Babakocsi témához szólnék hozzá, mivel én már a 4.-et taposom :oops: , így van egy kis tapasztalatom.
A második babakocsi szerintem azért nem jó, bár nemtudom mennyire terep környéken laksz, mert igaz, nagyok a kerekek,de ha nem bolygósíthatók , sokat fogsz szenvedni kanyarodáskor, hogy emelgesd a kocsit, plusz a gyerek is majd egyre nehezebb lesz.Tehát szerintem fontos a bolygós kerék,max bolygótlanítod, ha nagyon terepen mész.Én pont emiatt adtam el az első kocsit.Plusz az ilyen kocsik dög nehezek, egy idő után az ember kénytelen lecserélni könnyebbre.
Az első, amit feltettél,a tolókar gond.Ilyet vettem én utána, most akarom eladni, nem sokat használtuk, ahogy Babancs is írta, nehéz egy kézzel tolni, plusz ezeknek a fajtáknak általában nem átfordítható a tolókarja, ami majd nem a gyerek születésénél lesz gond, hanem majd mikor már nagyobb és nézelődne séta közben,debelesüt a szemébe a nap, és hisztizik, na ekkor jól jön az átfordítható tolókar.
Szóval nekem, ami fontos egy babakocsinál:bolygós kerék, átfordíthtó tolókar,egybe tolókar, ne legyen dögnehéz a kocsi.
Szúnyogháló, általában a drágábban van, de azt tudsz venni külön is, ha kell, tehát nem javaslom csak ezért egy drágább kocsit venni, az előbbi hátrányok miatt.
Nekem a bevált kocsi PEg Perego Venezia.Használtan vettem.Ezt csak nagyon terepes viszonyok közé nem ajánlom, mert nem túl nagyok a kerekek(16 cm átmérő), de kisebb terepnél még elmegy ,ha ott kibolygótlanítom a kereket.(mert míg kiérek az utcánkból, addig szar a járda)Ja, és ez teljes menetfelszereléssel 10 kiló, a Bergon és társai meg 20-25(plusz gyerek)
ezoterike

Jaj lecsó, Levinek Boldog Szülinapot!

Dimet!
Ügyi vagy főzéssel,Gergő nem eszi meg az én főztömet.Sima krumplit csinálok, és azt keverem gyümölcsös bébikajákkal, mert csak azt eszi meg, a zöldségeset nem.Nála genetikailag kódolva van az édesszájúság :lol:
ezoterike

Hú, de figyelmetlenvagyok :oops: :oops:

Kir!
Anyukádnak mielőbbi gyógyulást, szerintem is az 5% arra vonatkozik,hogy nem lesz másik infarktus.
ezoterike

ezo, az enyémet sem eszi meg :)

Kép

dimet

Anyoooka, fú, mekkora pocid lesz 25 hét múlva ?! :shock:
Egyébként nagyon szép a babafészek :wink:

Rambóka :)
Igen, ez a Fülöp-féle immun program.
Újra Avandametezek és Tűű leállított a próbálkozásról + amíg nem kezelik az immun dolgot (infúziót adnak majd teherbeesés előtt + utána is folyamatosan), nem is akarok teherbe esni, mert úgy sem maradna meg :? Majd nyár közepén újra akcióba lendülünk :)

Lecso :) Boldog születésnapot a nagyfiúnak !!!

Csajok, Ti nem tapasztaltátok, hogy pé idején többet hypoztok ?
mniki

Niki!

Olvastam errôl a programról.
Biztos sikerrel jártok!!

Lona
lona1

Sziasztok!

Monee: Én is hadakozom a párommal kórház ügyben, de úgyis az lesz, amit én akarok :lol: Ő ide a Margitba szeretne menni, mert hogy közel van. Nem érti meg, hogy a dokim nem fog ide kijönni és én egy idegen dokinál nem akarok szülni... Most váltsak orvost, hogy ne ismeretlennél szüljek?? Na ne.... Van kb. 15 ágyuk... vagy beleférek, vagy mehetünk majd a Jánosba, gondolom én... Hát inkább nem kérek belőle, úgy hogy SOTE II és saját orvos, szülésznő... Majd megbékél ;)

Anyoo: Pocak nagyon szépen alakul...

Gina: Hogy vagytok? Minden rendben?

Mniki: Akkor már nektek sincs olyan sok hátra (persze neked gondolom nem ez a véleményed ;) megértem... ). Kitartás, meglesz az eredménye ennek a sok kezelésnek! Drukkolok, hogy majd így legyen!

Lecso: Levinek nagyon boldogat!

Monácska????
Jut eszembe! Ötletek jöhetnek a matrac magzatvízzel való találkozásának elkerülésére. Nekünk 160x200-as matracunk van, nem húzhatom be az egészet gumilepedőbe.... :roll: Jó, nyilván még nem aktuális, de hát jobb felkészülni erre már most és gyűjteni a megoldásokat...

Voltam reggel védőnőnél. Megdícsérte a +9kg-mat. Majd jól odadörgölöm a párom orra alá ;) hihi :lol: Vesszőparipája az én súlyom, t.köm tele ezzel... De már harcolok vele, és én fogok nyerni úgy is :twisted:
No, lassan dzsungelteleníteni kellene magam, délre megyünk UH-ra, majd utána dokihoz... Nem ártana szalonképesre varázsolnom magam :lol:

No, jövök még majd valamikor...

Csók!

Kép

Kép
bettica

köszönöm Levi nevében!!!!! :D

Kép

Kép
lecso

Levi, boldog szülinapot!

Hunornl változatlan....utálja a folyákony tápot és az anyatejet, de ha tejpépet rakok az anyatejbe (4 hós kortól adható igaz, de hát evvan...nemsokára 4 hós lesz), aminek gyümis íze van, vagy vaníliás,abból kell neki, azt este megette...cumiból.
Vendég

Humor! :lol: :lol: :lol:

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

M- Te hiszel a születés utáni életben?

T- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.

M- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?

T- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.

M- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.

T- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.

M- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.

T- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.

M- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?

T- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.

M- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.

T- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!

Kép

Kép
anyoooka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?