Ginuska!
Az első babakocsi amit feltettél - illetve annál egy kicsit magasabb felszereltségű (cam travel system) van nekünk. Amúgy 4 funkciós, a 4. funkciója hogy a bébihordozót is rá tudod tenni a vázra. Szerintem ha újból venni kéne, megint ilyen típust vennék. Visszajön az ára, főleg annak aki több gyereket is akar.
Én ilyen mankó-tolókarosat nem vennék - bár először ilyet rendeltünk, aztán visszamondtam. Sokszor az embernek csak egy keze szabad és szerintem azt nehezebb egy kézzel tolni, ráadásul ennek a típusú tolókarnak a magassága nem állítható (ez nálunk fontos szempont volt, a férjem 31 cm-el magasabb nálam..)
A systemnek a legalapabb cam-hez képest van szúnyoghálója beépítve, az is nagyon jól jött strandon, sétánál, teraszon altatásnál. A bébihordozóban van fejszűkítő betét.
A mózes pont addig elég, amíg a gyerek fekszik a kocsiban. Domi nem nőtte ki, még előtte átváltottunk sportrészre, mert nézelődni akart - meg mellesleg könnyebb a sportrésszel közlekedni.
A sportrészre nem értem amit írtál. Szerintem nagyon klassz, vagy 4-5 fokozatban dönthető, teljesen vízszintesig is, aludni is tud benne. Adtak hozzá lábzsákot is, de persze az télen nem volt elég. Be kellett szereznem egy gyapjú bundazsákot bele.
A babakocsihoz adott táska is jó szolgálatot tesz a mai napig. Vastag falú és így véd egyrészt az ütődésektől, másrészt termoszhoz hasonlóan jól szigetel, nem hűl ki benne a cumisüveg.
Igazából ez a típusú babakocsi a hozzánk hasonló "belvároslakónak" jó, aki ritkán megy terepre és nem gond a bolygós kicsi kerék. Könnyű vele bemenni a boltokba, könnyű bepakolni a kocsiba, ahogy a neve is mutatja, utazáshoz nagyon klassz. Én nem szeretem azokat a dög nagy babakocsikat, az ismerőseim akiknek olyan volt, pár hónap múlva túladtak rajta.
Előkotortam a képeket a miénkről:
Kórházi csomag:
Hát az én helyzetem elég extrém volt, a bevitt babacuccok nem igazán kellettek, mert Domi a koraszülöttön volt. Nem is nagyon volt még kész 31 hetesen a táskám..
Ha tudtam volna hogy császár lesz, teljesen másképp készülök. Vittem volna egy kistáskát+egy nagyobbat. Egy kicsit a műtét utáni 24 órára, meg egy nagyot a szülészeten töltött napokra. Azt nem tudom, hogy egy normál szülésre miket vinnék, de ha mégegy császár lenne vinnék:
-rádiós mobiltelefont (nagyon jól jött a zenehallgatás a műtét utáni mozdulatlan órákra)
-fényképezőgépet én nem használtam
-rengeteg rostos üdítő+ még több szénsavmentes ásványvíz
-jó sok tejberizs, puding és mindenféle pépes cucc
-jó sok táblacsoki (jót tesz a tejmegindulásnak)
-kézi mellszívó (nekem kellett, mert nem volt velem a gyerek)
-szoptatós melltartó, nekem olcsó volt, lényeg hogy jó puha és kényelmes legyen
-puha WC-papír minimum 8 tekercs, és én a gyerek popsitörlőjét használtam, míg zuhanyozni nem tudtam.
-én ilyen WC-ülőkét körbeölelő papírt meg WC-ülőke fertőtlenítőt nem vittem, ráguggoltam a kapaszkodó segítségével.
-Tena normál betét+eldobható bugyi (császár után nekem a laza gumijú jött be)
-ami igen jól jött az antibakteriális pumpás szappan WC után, ezt a szobában tartottam a mosdónál
-2 nagy (fürdéshez) és egy kicsi törülköző (kéztörléshez)
-6 hálóing v. pizsama, nekem simán kellett, kórházit nem adtak csak műtét után. (egyszer fáztam, máskor melegem volt, volt hogy lázas voltam)
-1 köntös (zsebekkel! a betét stb. miatt) Én fehéret vittem, de legközelebb a sötétkéket vinném.
-4 zokni
-2! papucs (egy a kórterembe+a folyosóra, és egy másik gumi a zuhanyozáshoz)
-pár sima bugyi
-hazajövő tisztaruha
-tusfürdő, nekem pont az intim tusfürdő nem jött be
-testápoló (császár után nekem nagyon kellett, a jód totál kiszárította a hasamon a bőrt)
-dezodor, fogkefe, ajakír, arckrém, fésű, szemüveg, kontaktlencse-tároló..akinek kell (nekem igen)
- sampon igény szerint, hajszárító (nekem hajmosásra nem volt kapacitásom a kórházban)
-szalvéta, evőeszköz, pohár, szívószál (császárosoknak)
-toll (ez kell, kitölteni ezt-azt)