Új privát üzeneted érkezett!

Lorca, Ria,
Koszi a valaszokat! A sebinek utana kellett neznem, nem ertettem ezt a roviditest, vegig Sno Sebijere ment az asszociacio. :wink: (aztan megtalaltam, hogy valamilyen bilirubin faktor)
Erdekes, hogy a gyerkocok is rh- ok lettek. Ez altalanossagban nem jelent problemat ugye?? Vagy a tobbedik terhessegnel mar varhato hogy bejonnek problemak???

Sno,
Koszi szepen az Astras javaslatot. A ferjem 196cm magas, szerintem is egy atlagos kocsiba mar el kellene fernie a labanak.

Szepa: ejszaka nagyon eros. Senki mas nem vigasztalhatja meg, ha felebred, csak en. Ha epp akkor vagyok furodni, akkor annyira iszonyatosan el tud durvulni a siras, hiaba vigasztalja apa :(

A Ria altal emlegetett felvagott (virslijuk is van) nagyon szimpi nekem, de annyira draga :shock: Bar a gyerekert minden!

Panka,
A haziorvos nem tud ebben segiteni?? Megis hogy nez az ki, hogy Neked kell szerezni gyogytornaszt egy olyan panaszkoz, amit muszaj ilyen kisgyermekkorban orvosolni!

KépKépKépKép
thelga
 
 


:D Ugy latom Sno-t is erdekli a sebi

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga

Ha baj van akkor sem néznek és nem foglalkoznak semmivel a kórházban ! Nekem van egy veleszületett véralvadási rendellenességem ami ugye elég komoly.
Szerettem volna ha Tomit megvizsgálják, egy vérvétel lett volna, ami amúgy is az első pár napban sűrűn volt, mivel ellenőrizték napjában többször a cukorát (mivel nekem insulin resistententiam van)
Eszükben sem volt, azt mondták majd ha hazamentünk intézzem el a háziorvossal ! Kórházba voltunk, de nem majd ha hazamegyek akkor kérjek időpontot a kórházba és beutalót majd úgy talán !
Jópofák nem ?????

Pankaa

Miért nem próbálod meg interneten keresztül felvenni valamelyik gyógytornásszal a kapcsolatot hátha ismerősök útján be tudtok kerülni valakihez, nem hiszem, hogy ezen kell múlnia egy kisgyerek eü-i állapotának ! Milyen lelketlenség elküldeni egy ekkora manót és magukra hagyni a szülőket ?!

Avagy nyugdíjas vagy terhes kismama gyógytornászt keresni, , nem hiszem, hogy mindenki ilyen zordszivű lenne !Internet, ismerősökenk körlevél valaki csak tud segíteni !

Kórházakba gyógytonászok neveit kikérni telszámmal együtt !

Avagy otthoni szakápolás vállalkozásokban is szokott lenni gyógytornász erről a felnőtt háziorvos tud adni felvilágosítást, a szolgálat nevét ha tudod akkor ki tudod deríteni a gyógytornász nevét hátha ő tud segíteni privátban!

Vagy telefonkönyvből kinézni a telszámukat ! Ha Bp-i lennél azonnal tudnék adni telefonszámokat !Szurkolok !!!!!!
Kép Kerimamival a készülő nagyjárókában

Kép
kditke
 
 

 
 

Panka,
Internet Explorer-el tudtam szavazni!!!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Kditke,
Azert nem semmi, hogy indokolt esetben sem vegeznek el egy egyszeru vizsgalatot! :twisted: EZ azert eleg felelotlenseg is a reszukrol!
Milyen magabiztosan jar mar Tomi! Tok jo lesz majd a nagy jaroka!!!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga

Sajnos igen nagy felelőtlenség pláne nem nézi senki pl.: Pankáéknál sem, hogy egy kicsi babócáról van szó ? Nem esik meg a szivük ha ránéznek arra a gyönyörű kislányra !!!!!!!!!!!!!!!

Fel vagyok háborodva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Igen Nagyon tetszik Tominak is a teraszos nagyjáróka , ha minden igaz akkor apuka hétvégére befejezi !

Autóval hogy álltok ?

Kép
kditke
 
 


Ditke,
már az előző képeken láttam a kerítés köveit, és kiváncsi voltam milyen lesz hozzá a kerítés...nagyon jól néz ki, szép a környezetetek, úgy adtok a részletekre.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Voltunk orvosnál.Nagyon nem voltam megelégedve.Annyira jó orvos tényleg,de a sok beteg ezek szerint nem tett jót neki. :evil: Laura állítólag most már azért nem nehézkesen köhög szerinte/ezt Én nem vettem észre/,és most az ambroxol helyett adjam inkább a paxirazolt.Meg kapott továbbra is kupott.De azért nézessük meg a munkatársával pénteken,hátha hall nála valamit. :roll:
A kupp felírására megmérte és Laura 3 hónap alatt nem hízott semmit.Kérlek nyugtassatok meg,hogy ez nem gond.Mondam az orvosnak is és ő azt mondta ha meggyógyult,újra leméri és beszélünk róla.

Panka
Ez tényleg felháborító!Nagyon sajnállak bennetek.Még pénzért se tudnák elválalni?

Sági
Képeket kérünk az új frizkóról.

Lora
Nagyon jók a képek.Látom azért te is sportolsz. :D
Jó lett volna most felétek lakni.Irigy a napsütés miatt.

Mazsi
Sajnállak az éjszakák miatt.Én Danival jártam így 1 hétig,hogy rajtam aludt el.De nem bírtam és nehezem,de visszaszoktattam a kiságyába.
Jó korán megcsináltad a tojásfestést.Én szombatra tervezem és lehet megyünk körmenetre is,ha Laura jobban lesz.

Kditke
Meg kéne próbálkoznotok az 5-ös ikreken. :lol: Még a TV-be is szerepelnétek. :lol:
Nagyon jó a teraszotokon a kerítés.Apa miért nem vállalja főállásba?

Helga
Engem is mindig érdekelt miért nem veszik le a vért vércsoport nézésre.Pedig nekem még megnézték.

Ria
Daninak is a scooby-doo felvágottakat adom,és tényleg jobb ízük van.
Remélem csütörtökön azért jó eredményekkel jössz.

Lorca
Azért te jól beosztod a szabadidődet.Tanítványok nem fárasztanak le?

Sno
És te hány cm vagy?"sudár"férjed van.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


jó reggelt!

issszonyú éjszakánk volt!!!!! :cry: :cry: :cry:

ria
köszi az infot, utána nézek

sebi=szerum bilirubin szint (Se.Bi) :lol:

Helga
F-s Astraba tuti be kell férnie, ha az én nagy mackó férjuram belefér :lol: igaz ő 5-6cm-vel "kisebb" :wink:

dana
szombaton Lea névnapozunk :wink:

gyógypuszik Laurának :lol:

majus!!!hol vagy?


csajok! még mindig eladó a kiscipő!
feltettem a picasara (a jelenlegi cipinket is)
ja és a kedvencekbe egy új Lea portrét...imádom :oops: :lol:


sno
nálunk sem fényes a helyzet(délelőtt nuku alvás, éjszaka már enm is tudom hányx kelünk) gondolom ez nem segít rajtunk...
Ati tegnap finoman megjegyezte, hogy rajtam jobban meglátszik ha nem alszom mint rajta :oops: :lol: mondom szval sz..rul nézek ki...nem nem így is szép vagyok-mondta :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sno

Köszönjük a dicsérő szavakat próbálkozunk , hogy minden szép legyen már egy jópár év munkája benne van.(ház, kert, udvar)

De így hogy nagyon sok mindent ketten apával csináltunk sokkal nagyobb öröm benne, a másik, hogy tényleg sokmindenhez ért apa és azt már nem kellett kifizetni mesternek.

Dana

Mi is gondolkodtunk ebben, de sajna ezek nagyon drága dolgok, és itt nincs rá kereslet illetve sok ahol lenne ott megvannak rá az emberek, pl a nagykerítésünk a bejárati kapuval amit kaptunk rá árajánlatot 2 millió forint volt (csak a vasmunka), apa kihozta anyagárban távirányítóval, lézeres mozgásérzékelővel 850 ezerért és ez csak a vasmunka a tartópilléreket és azok burkolását kőműves végezte duplaennyiért anyaggal. Ezt csak az árak miatt írtam, hogy ilyen árakkal számolnak a mesterek.

TV-s szereplést utálom, a főnököm mellett szoktam lenni vágókép azt is gyűlölöm nagyon.pl.: Napló, Hiradó, Tények.

Hogy hogy semmit nem hízott 3 hónap alatt, hát nem 3 hónapja beteg, vagy azt a keveset amit hízott volna leadta a betegeskedés során? Mennyi most jó a súlya ? Ha játszik, jőkedvű , a köhögéstől eltekintve akkor aggodalomra nincs ok. (könnyen mondom én is be lennék parázva!!!!!) Szerintem az Ambroxol is olyan köptető mint a Paxirasol, váladékosan köhög, vagy szárazon ? Meg ha nem hall semmit akkor miért ad köptetőt ?
Ha nincs lerakódás akkor mit köhögjön fel szegényke ? Ha meg van akkor hallania kéne neki szörcszörejt valahol (tüdő, légcső)!
Felnőttnél legalábbis így van !A gyerek mondjuk teljesen másképp működik szokta mondani a főnököm, de annyira azért mégse lehet más !!!Bocsi nem sokat tudtam segíteni !

Szerintem pénteken minden képpen vizsgáltasd meg a másik orvossal is hogy ő mit mond!!! Több szem többet lát ! :wink:

Mielőbbi gyógyulást Laurának Tomitól gyógypuszik mennek !!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Sno, Helga,
Bocsi, a sebi a serum billirubin szint, amit Mazsi írt, ami az anyai vörösvértestek lebomlásakor keletkezik, az újszülöttkori sárgaságot okozza. Fél Szabiterhességet végigparáztam ezen, így nekem elég természetes rövidítésnek hangzott. :wink:
A O-s anya, eltérő gyerkőccel fő vércsoport összeférhetetlenség. Kb mint az Rh faktor, csak nem annyira komoly. Nincs igazából veszélyben. Újabb terhességből született gyerek tendenciózusan rosszabb. Nem mutatnak ki ellenanyag termelést (többnyire), de ez csak annyit jelent, hogy a vizsgálat nem elég érzékeny, a romló tendencia miatt biztos van valami a háttérben.
Kezelése kék fény (Nati), rosszabb esetben infúzióval (Szabi) hosszabb ideig. Ha romlik a helyzet, akkor transzfúzió, ami amellett, hogy sztem brutális, veszélyes is.
A magas sebi kezelése táplálék, sok helyen helytelenül teáztatással próbálnak segíteni, ezzel még sokszor nővérek sincsenek tisztában. :evil: A tápszer sokszor jobb, mert ha nincs elég anyatej, akkor súlyosabb lehet a lefolyás.
Egyéb, hosszú távú mellékhatás nincs, ha kezelik. A magas sebi lehet egy csomó másnak is következménye, pl fertőzés. Natival két fertőző beteg mellé raktak minket :evil: , így lehet, hogy ez is közrejátszott. Szabi infúzión volt, ami szintén fertőzési forrás lehet.
Ha még érdekel a doktori disszertációm a témában, még vannak jó dolgok. :lol:

Dana,
A tanítvány a felüdülés. :wink: Anyós sokkal jobb a gyerekekkel, mint én, így mindenki jól jár. :lol:
Szabi tüdőgyulladásának számomra egyetlen látható jele az volt, hogy egy hónap alatt 100g-t fogyott és egy picit kedélyét vesztette, de nem volt vészes. A javulás szerintem magától indult be, a kezelés csak felgyorsította. Nála nem hinném, hogy bmi baj lett volna, ha nem derül ki. Sima antibigyót kapott, amit már a megfázára is felírt dokink, nem is kellett változtatni vagy erősíteni azért, mert diagnosztizálták a tüdőgyulladást. Cedaxot kapott.

Kép KépKép
lorca
 
 


jóóóreggelt!

mazsi
te nem lehetsz fáradt, hihetetlen energiáid vannak! :lol: én két napja bezártam a tejbolt éjjelnappali részét, este 8 és reggel 5 között nincs kiszolgálás :lol: nem tudom, miért most, csak megéreztem, és kész. tegnap volt egy másfélórás sírás félhárom és négy között, ma már csak egy egyórás 3-4 között, és az sem sírás, csak sirdogálás, amit a szokásos maci+cumival lehetett orvosolni (igaz, csak 10 percre :lol: , de akkor is). szvl a tendencia hasonló alakulását várom. :P
szvl minden elismerésem a fotelban kornyadozásért, nálam nem létezik olyan szituáció, aminek ez lenne a megoldása :lol:

szülinapi köszik, kicsit megkésve :oops:
emili, brigi n n sok boldog szülinapot!!!!!

mi is készülünk a nagy napra, tegnap megvettük a család nevében az ajándékokat. kap egy kismotorszerű autót (a funkció uaz, csak erről leér a lába és 4kereke van, stabilabb mint a motor), egy fürdőkádra tapacsolható játékcentert és egy szintén fürdőkádban használható krétakészletet. (látszik az ajándékválasztásomon, h apával fürdik a gyermek, én addig tévézek? :twisted: )

húsvéti tojás
felavattam a húsvéti kiállításon vásárolt íróka-szettemet. magam is meglepődtem, milyen jók lettek a tojglik

sütik
én a riaféle mákost sütöm min heti 1x. kevesebb mákot rakok bele, viszont pluszban még egy tábla étcsokit, nyammmmi
ja a szülinapi tortáját a keresztszülei hozzák a cukiból. túrós lesz

pankaa
rem, sikerül gyógytornászt találnod. én biztos megőrültem volna, ha annak idején ki kell várnom a dévénynél az időpontot, n jó volt, h a kamiféle gyt elvállalt minket is. tutira fogsz találni te is, más kérdés, h mennyiért :?

rosszalkodás
nálunk is kizárólag a torlaszolás jött be. a figyelemelterelést nem bírom hosszútávon cérnával

hiszti
egyelőre ritka madár, akkor láttam először, amikor a t. rokonok vezetgették a kezénél fogva, én meg nem voltam hajlandó :twisted: . de legalább felvillantotta azt a tekintetét, amivel majd tizenévesen rámvágja a konyhaajtót, ha vlmi nem tetszik :lol:

majus3
 
 


Kditke,
A tüdőgyulladásban még nem vagyok otthon eléggé. :wink: Szabi egyáltalán nem köhögött, még köptető hatására sem. Ez hogy lehet? A tüdőgyuszinál nem köhög minden beteg?
Egy felnőttekhez szokott orvos ismerős meghallgatta a csecsemő kislányát. (nem tüdő spec) Csak annyit mondott, hogy úúúúúr Isten, mi ez?! Lehet, hogy nagy a különbség? :lol:
Ha tudod, mikor voltál a tvben, megnéznélek. :D Meg akkor a nagy fehéret is látnám. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Lora

Nem minden tüdőgyulladásnál köhögnek. De hallani kell valamit vagy crepitációt, vagy sípolás-búgást. Diferenciál diagnosztikában ez a két fő tünet. Felnőtnél általában. :o

Legutóbb Naplóban voltunk, mikor a vizitdíj utáni állapotokat összegezték. Útálom a TV-ket, néhány másodpercnyi felvételért kb 1 óra cécó.(minden jó helyen van, fényviszonyok, asztalra még tenni valamit, (pl laborcsövek, nem tudom mi köze a háziorvosi rendelőhöz ?) beteget kell keresni hozzá, mert rendelés után jönnek és mindent nagyon lassan kell csinálni, hogy az operatőrnek ne kelljen kapkodni a gépet. ) Ja igen és a TV-ben mindenki még kövérebbnek látszik !!(Tényleg) :wink:

Május

Akkor már látod miből lesz a "cserebogár" :wink: pár év múlva !!!!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Két fotó gyorsan. :D
Előtte
Kép
Utána
Kép
Vendég
 


Brigóca nagyon szépen köszöni a dicsiket! :D Azért a rend kedvéért hozzátenném, hogy a lépcsőzés csak felfelé megy. Lefelé nem. Sőt lejtős úton is elesik. Ezt is Dobogókőn bizonyította.

Vércsoport
Sajnos tényleg nem nézik meg. Nálunk pont ez a 0-s probléma állt fent anyuval. Be is sárgultam és teljes vérátömlesztést is kaptam. Szerencsére túléltem. (Persze nekem akkor megnézték a vércsoportomat!)

Ria
A torta receptje:
Tészta (26cm-es formához):
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
és nem árt egy fél csom. sütőpor

Töltelék:
1/2 kg túró
őszibarack konzerv
cukor
vaniliás cukor
2 cs zselatin (nekem oetkerből sok lett a kettő, legközelebb csak 1-t teszek bele és ha nem elég legfeljebb teszek még egy kicsit)

Elkészítés:
Egy sima piskóta az alap. (Nekem túl nagy lett, így félbevágtam és baracklekvárral megkentem)
A töltelékhez a túrót rúdmixerrel összeturmixoljuk a konzerv levével, és őszibarackkal úgy, hogy kenhető állagú legyen. Ízlés szerint édesítjük és reszelt citromhéjat is adunk hozzá. A zselatint feloldjuk vízben (melegítve), és a túrókrémhez adjuk. Ráöntjük a kihűlt piskótára, és pár órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, díszíthetjük a tetejét barackszeletekkel, dekorcukorkával, mázzal. Én még meggyet tettem rá. :wink:
lora7
 
 


majus
ez a totál fáradtság jele :wink: már ott is simán alszom újra mint a régi szép időkben :lol:
ha az ágyban mellettem fekszik nem alszom még ennyit sem...kikelni állandóan pedig egyszeren nincs már erőm :oops:

ettől a nézésétől behalok 8) :lol: Kép

így néz ha szemérmeskedik,vagy vmi rosszalkodás következik vagy csak huncutkodik és meg akar olvasztani :lol:


kdtike
nem is tudtam,hogy ekkora "sztárral" beszélgetünk :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sági
Nagyon jóképű Petike! Előtte is és utána is sztem! Rendes fodrásznál voltatok? Hogy viselte? És hogy kell ilyet elképzelni? Az öledben ül? Brigit is el sztném vinni a barátnőmhöz, de még meditálok rajta. Pedig ő is mondta, hogy nyugodtan. Én meg nem merem... :oops:

Ria
Megy a drukk mára! Majd írd meg a fejleményt!

Dana
Laurának jobbulást! Hány kiló jelenleg?
lora7
 
 


Ria
Bocsi, kicsit el vagyok tájolva! :oops: Szóval holnapra megy a drukk!

Küldtem egy emilt a közösbe! Miket tartalmaznak az élelmiszerek. Nagyjából sztem ezeket mindenki tudja, tudta, de így ömlesztve elég szörnyű! :evil:

Mazsi
Nagyon huncut a kis Lea! És a kedvences kép is nagyon helyes!
Én is tettem oda egyet Brigiről! :D
lora7
 
 


Sziasztok!

Nem is mondtam. Mi is levágtuk Gréta haját egy kicsit, most olyan kopírnyós, de mire tavasz lesz és levesszük a sapit, addigra kinő.
Én vágtam, beleültettük a mosdókagylóba, ott nézte magát a tükörbe és el volt a csappal.

Mazsi: Mi is néztük ezt az elefanten cipőt, de aztán a rózsaszín mellett döntöttünk.

Sági: Jó lett Peti haja.

Lora: Jól hangzik a süti.

Vércsoport: Grétájét megnézék, mert én A rh - vagyok, apja AB rh +, Gréta pedig AB rh - .

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki talán sikerül találni egy gyógytornászt, de biztosat majd csak a jövő 7en csüt.ön mond.De legalább nem utasított el kapásból!Most benne van minden reményem!

Ria!
Ez jó hír,hogy nem tejallergiás!Azért a mosószereken, fürdetőkön könnyebb változtatni, mint a tejet kihagyni az étrendből.Egyébként vkinek elég ha "csak" szárazabb a bőre, és az hamar átmegy ekzemába,mint nekem is a kézfejemen. :(

Sno!
Azért a torta kicsit sivár lett volna a csoki nélkül, an meg a vendégek is a csokisat szeretik. :wink: :wink: Fincsi is volt, csakhát a látvány :? De majd legközelebb másfajta csokit teszek rá. :wink:
Fogas dolgonak örülök!8)
Emili most kezd anyás lenni, bár ha olyan a kedve akkor jól eljátszik magában is, csak legyek szem előtt, bár az utóbbi napokban mintha kicsit többet jönne hozzám bújni.
:wink: Na ezt nem bánom, olyan kis édes.Ha nyűgibb akkor jön utánnam mindenhová.Most a legújabb,hogy nem mehetej be a próbafülkébe! :x Akkora ordítást rendez, hogy csak na.Hiába beszélek folyamatosan hozzá!Ha lehetősége van rá, akkor behúzom őt is a kocsival, vagy félig húzom el a függönyt(ezért megyek mindig az uccsó fülkébe :wink: ), de hiába.Még ha teljesen be tudom vinni akkor sem jó, bár akkor csak görbül a szája, de nem sír.

Mónika!
Szerinte én még nem kívántam Botondnak boldog hófordulót!Nem soká már szülinapot kell neki is kívánni! :wink:

Helga!
Autó témában én is az Oplere szavazok.Megbízhatóak(főleg a régebbiek, ha siklerül jó állapotban lévőt találni), és nem túl drágák hozzá az alkatrészek sem.
Tudtommal nem állapítják meg a vércsoportot, csak ha gond van.
Szerintem is a mozzilával lesz gond.;)
Honap megyünk a rehabos dokinőhöz, majd mondom neki, hoyg nem lehet-e ezt a fajta tornát úgymond receptre felírni?Mert most az a helyzet, hogy hivatalosan van 1 alakom egy héten, de mivel a tornász beteg volt egy hónapig!!!, így kimarad sok alkalom.:(És plusszban csak magán tornászok vállalják, ha akarják!:(De jövő7en sem lenne hivatalosan torna, mert másfatja tornája van a hvatalos tornásznak, csak jóindulatból zsúfolt be minekt csüt.re!Szóval megáll az ész!A városban van 4 szakember, és a jóindulatukon múlik, hogy lesz-e kezelve Emili!

Ditke!
Húh ez a szembepattanós nem jól hangzik, férjdnek jobbulást, a szemének!Nem vislet védőszemüveget???
Az a baj, hogy nekem Dévéy tornász kell!Nem sima gyógytornász, az lenne nekem is ismerős több is, de ilyenből csak 4 van a városban.Helgának írtam bővebben.

nanica!
Mi az az ABF???????? :roll:
Nagyon is jól tetted, hogy elmetetek az ortop.ra!!!!Inkjább föloslegesen!Jó hogy nem volt gond.
Kakilás: :lol:

Lora!
Jó az új vonalzó!
Nagyo szép lett a torta, fincsin is hangzik!
Gratula az éjszakához, reméljük ez már így is marad! 8)
Szupik a képek is látom jól éreztétek magatokat!

Bozotka!
Köszi.
Emili is pint ígí csinál, ha vmi nem úgy van ahogy ő akarja.Elterelés is működik még. :wink: Jobbulást neked!
Gratula aszavkhoz.

Milyen érekes, most annak örülünk, ha megszólal a gyerek, és vmi értelemset is mond, bezzeg pár év múlva meg örülünk, ha fél percre befogja a száját, és nem felesel vissza. :lol:

Dana!
Babakocsit mi vettük, anyósék is beleszálltak. :wink: Jané energy. a márkája.Korábban tettem fel róla egy linekt azon volt a kép.
Laurának jobbuást!Saajna még pénzért sem vállalják, nem futja az idejükből:(Szernte sem nagy gond, hogy nem hízott, majd bepótolja.A ényeg, hogy eszik rendesen.

Sági!
Hogy viselte Peti a fodrit?Nagyon édes lett Peti, és az is volt:DJól látom, hogy a 2. képen bilizik?

Ágiboldi!
Nekünk is ragsztós ajtózárunk van, egy Mülleres, egy Chicco, és egy Tigex-es.Szerinte a legjobb a Chicos, csak mindegyik drága, 1000 ft. :evil:Fiókokra is lehet nem csavarozósat kapni, Brendonban, bababoltokban van választék általában.

Mazsi!
Látom Lea is minden evő. :lol: Emili viszint imád szekrényezni, és még az ujbecsípés sem riasztja vissza. :twisted:
Babé -t használok én is, meg Emilinek is szoktam hetente 1-2x a vizébe azt tenni.A nagy flakonos, oemgásra gondolok,Jó olajos, de mégsem marad olajos érzés utánna a bőrön, meg a kéd sem lesz korcsolya pálya utánna. :lol:
Felvágottat nem eszik Emili, én nem akarok még neki adni, meg úgysem enne belőle jelentős mennyiséget, így nem kap.Szerintem a scoodidusban is van vmi nem odavaló. :?
Na ez a nézés tényleg oltári!:D A kis büdös kandra, Emili is tud nézni, ha rosszalkodásról van szó.:)

Köszönöm szépen a szavazatokat:
http://www.suranyihifi.hu/1000000.swf
Bár az egyik babának már 54 szavazat van, így mi vszleg esélytelenek vagyunk:(

Kint van az 5. fog is, job felső 1es.És ma átaludta az éjszakát!:D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Hú, most rengeteg munkám van, csak átfutottam, és megakadtam a tojásfánknál. (Mazsi) :lol: :lol:
Szóval ok, h nem értek a sütéshez, de gondolkoztam egy darabig mi az a tojásfánk :shock:
Aztán, Lea tényleg lenyelte a játéktelcsi gombokat? :lol: Ezt jól értettem, és simán kikakilta? Csak azért kérdezem, hogy ha majd lesz ilyen én se parázzak..

Peti, fantasztikus a frizurád! Jól bírta?, mert Boldi nagyon rosszul itthon, bár biztos érezte a professzionális hajvágás hiányát, esetleg aggódott :roll:

Mi most visszatérünk a gyógyszertári fürdetőre első lépésként, aztán meglátjuk. Ronda az arca, rosszabb lett.

Panka, kár, h spéci gyógytornász kell, én Debrecenben csak simát ismerek (felnőtteknek valót) :?

Na bocs, többet nem lóghatk, muszáj dolgozni.

Ja, migrénorvos tegnap adott gyógyszert, de elsősorban életmódváltást javasol!! :lol: Sírjak, vagy nevessek?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Csak bekukk, holnap megyünk anyuékhoz, pakolászok, készülődünk. :)

Ágiboldi!
Szerintem a tojásfánk, az tojásfa birtokos viszonyban! :lol: :lol: :lol:
Milyen életmódváltás kellene? Jó hogy már fejátültetést nem javasol! :lol: :lol:

Sági!
Klassz Peti frizkója, még kisfiúsabb lett! :) Nem hízelgek többet, inkább majd ha talizunk. :D :D

Mazsi!
Eddig azt hittem, Lillus a veszélyesen minden megeszik kategóriába tartozik. De miután írtad, hogy Lea a telógombokat is megette, nagy kő gördült le a szívemről! :D :D Tényleg olyan kis huncut a képen! :)
Amúgy én sem vagyok túl jól még mindig, a sok összevisszaságot tetézi, hogy már két hónapja nem jött meg! :evil: :evil: :evil:

Csajok!
Akiknek már megjött, azóta rendszeres? Lehet, hogy csak én vagyok ilyen selejt, de a mensi nálam olyan mint az egyszer volt, holnem volt... :roll:

Panka!
Én Lillust mindig beviszem magammal a próbafülkébe, régebben még szopiztunk is ott. :oops:
Remélem jó hírekkel jössz jövő héten a tornával kapcs-ban.

Lora!
Szeretek korán kelni, mert ilyenkor még minden tök nyugis. Alszik Bali, alszik a ded. Csendben lehet kávézni, netezni, gondolkodni stb. :)
Jó Brigó új fotója! :)

Május!
Tudom, hogy nem vagy nagy képfeltevő, de a tojásaidat nem mutatnád meg? :lol: :lol: :lol:

Kditke!
Mindig csak Tomiról látunk képeket. Nem lehet, hogy magadról is tegyél fel egyet? Hogy tudjuk a nevet kihez társítani?

Lillus legújabb dilije, hogy mikor porszívózok, tele torokból ordít. De nem nyüszisen, csak sztem zavarja, hogy nem hallja a saját hangját, ezért kiabál. :) Ma már egyszerűen megoldott a dolgot, kikapcsolta a porszit. Úgyhogy elég érdekesen alakult a takarításunk, én be, ő ki. :lol: :lol: :lol:
És egyre nehezebben megy a délelőtti elalvás. Eddig 10-kor már le kellett tennem, tegnap már fél 11, ma 11-kor sikerült elaludnia. :?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Ági,
Tojásfánk :lol: :lol: :lol:
Ragaszátok fel egyszerűen kétoldalas ragasztóval a zárakat. Ha talizunk szivesen adok ragasztószalagot, azért ne vegyetek!

Timo,
Jó hétvégét nektek! Kellemes húsvéti ünnepeket! Sok locsolót!!! :wink: :lol:
A jövő héten akkor taliznunk kell és nem a bókok begyűjtése miatt, hanem, hogy kibeszéljük a bánatodat!!! :!:

Fodrászkodás nagyon simán ment. Peti az ölemben ült és közbe a fodrász ollóval lecsattogat a haját. Peti meg nézelődött jobbra-balra, de maga a hajvágás nem izgatta. Cirka tíz perc alatt végeztünk.
Vendég
 


Sziasztok!

Timi! Jó hétvégét kívánok! :D Nekem a fogigátlótól rendszeres de egyébként 35 napra kb.

Sági! Jó lett a frizú! Elég huncut nézése van Petinek! A szeme se áll jól. Mi lesz később! :wink:

Panka! Az jó hír hogy van remény gyógytornász ügyben. :) Drukkolok!

Lora! Köszi a süti receptet. Megcsinálom. Bár nekem a zselatinos dolgok nem szoktak összejönni. :roll:

Mazsi! Nagyon huncut a lányka...

Ágiboldi! Én már nem írom le! :lol: :lol: :lol: Írtam privit. Ezek a dokik!!! :evil:

Pénteken kell visszamennem varratszedésre a fogászatra. De nagyon fáj mert az egyik varrat nagyon bevág. Már nem tudok meg lenni fájdcsill nélkül. Szerintetek gáz lenne ha fertőtleníteném a szemöldökcsipeszt és a kisollót és kiszedném? Varrni varrtam már, igaz gátat. Tudom hol kell elvágni :roll:

13 hós adat! 8500 gr és 75 cm. Ülünk, mászunk, állunk oldalazva lépeget. Ha fogom a kezét lépeget. Szavak: nem, ana, ata, de, hagggyá, mé (miér). Kezembe ad tárgyakat, megkínál a kajcsijával, ki pakol, bepakol, kizárólag nagypapának puszit ad. Más nem jut eszembe.

Dana! Mi november elején léptünk a 8 kilóba és januárban is annyi volt még. Tulképpen 5 hónap alatt 500 grammot gyarapodott.

KépKép
csongria
 
 


Ágiboldi!
Nekem is az jutott eszembe mint Timónak, hogy ha fáj, akkor ki kell húzatni. :lol: (nekem apa mindig azt mondja,ha panaszkodom hogy fáj vmim :twisted: )

Timi!
Jó pihit nektek 7végére!Kellemes húsvétot!
Én nem tudom mindig bevinni a fülkébe, mert nem fér be, vagy akkor nem tudok öltözni. :?
Biztos Lillus is le fog hamarosan szokni a de. alvásról, Emili is nagyon ritkán alszik már de.

Sági!
Nagyon ügyi Petyka, ha így bírja a a hajnyírást! 8) Édes a kép is róla a vonalzón!!:D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Ria!
Segíts magadon, Isten is megsegít, szeritem nem lesz baj ha elvágod. :roll: Bár amit a dokitól kaphatsz azt lehet nem etszed zsebre :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


ágiboldi
még most is itt fetrengek a tojásfánkon :lol: :lol: :lol:
Te is pihent vagy :wink:

életmódváltás :roll: nagyon vicces dokid van :lol: :lol: :lol:

telógombok :lol:
a teló autós játék...én vezettem ,apa ült mellette és az egyik pillanatban még ott voltak a gombok a másikban pedig 3! :shock: hiányzott...
ráadásul nem simán kiestek a gombok, hanem leharapta őket 8)
miután nem találtuk a kocsiban , figyeltem a kakit...és lám megjöttek egyben :oops: :lol:

Timi
porszívózás :lol:
nálunka vezeték rágcsáklás miatt halad ilyen lassan...én "nem-nem-nem" - ezek közben próbálok haladni :roll:

Lea tegnap sem és ma sem aludt délelőtt :twisted: viszont délután 3 órát aludtunk persze ebből 2-t rajtam aludt...
a sarkamra kellene állni és visszatenni az ágyába de igy egy mukk nélkül alszik és én is...

holnap megyek fodrászhoz! hátha jót tesz egy kicsit a lelkemnek (a szem alatti karikáimon nem hiszem , hogy segít... :cry: )
éééés Leát anyukámra hagyom először! úh azért izgi lesz....


sági
Peti haláli a képeken :lol: nekem tetszik fürtökkel is :wink:

pankaa
de jó akkor most szugeráljuk a gyógytornászt ,h ogy igent mondjon csütörtökön :lol: egyébként miért kell neki 1 hét hogy válaszoljon? :shock: :roll:

dikte
igen-igen! saját fotót is kérünk :wink: kerimamit már ismerjük :lol: így lassan nem is hisszük el, hogy Te is szoktál Tomizni :wink: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


pankaa
szavaztam méééég :lol: (a többi emilcímemről is :wink: )

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Az esti lefektetés már egyre jobb. :D Letettem, majd egyenesen feljöttem ide és elaludt. :) :D

Mazsi,
:lol: Nagyon jó a kép.
Az nem működik, hogy valamelyikőtök egy matracon aludjon? Ha a séta és az együttalvás nem megy :? ? Nati közös alvásról való leszoktatásakor két ágy egymás mellett volt, azt a távolságot még hajlandó voltam éjszaka áthidalni, nem volt olyan fárasztó.
A lényeg, hogy megvannak a gombok. :wink:

Csongria,
Én biztos kiszedném a varratokat, pedig fogalmam sincs róla, hogy kell nekiállni. A fertőtlenítés eszembe se jutott volna. :lol: Amikor a fejemet varrták össze, 12 évesen, akkor is szétszedtem. :wink:

:?: Nálatok vannak bizarr szokások? Szabi mostanában, ha fáradt, a szemöldökömet próbálja huzigálni. :shock: Apánál még hagyján, ő egy bozontosabb típus, de nálam, mivel lecsúszik az ujja, megpróbál áttérni a szempillákra. :?

Timocska,
A mensi 10 hónapra jött meg, onnan kb rendszeres, de most, a harmadik már késett kicsit, sztem kezd beállni a szokásos cc 35 napra.
A csúszás az alváselhagyás jó jele. :wink: Mi van, ha nem teszed le aludni, csak kb dél körül, összekötve a délelőttit és du-it.

Ágiboldi,
Életmódváltás? Gondolom ez nem is jutott eszedbe magadtól. :twisted: Most, hogy tudod, mit lépsz? :wink:

Kditke,
Nem tudod melyik nap voltál a Naplóban? Akkor a videotárból megnézem. :D De egy heti Naplót nincs kedveb bogarászni, ráadásul ha látlak sem nagyon ismernélek fel. :lol:
(A tv-ben mindenki kövérebb, mert ha élőben nézünk, a két szem szöget zár be, míg a kamera csak "egyszemű". Mintha valamit V vagy ll szerűen néznénk. Az agy ezt nem tudja, így az egy szemes felvételt egy kicsit átalakítja, ezért optikailag nagyobbnak tűnnek a 3Ds dolgok. 8) )
Nekem biológus barátnőm háborgott egyszer, amikor a laborjukat vették fel. Be kellett öltözni, hogy "életszerű" legyen. Hetekig azon háborgott, hogy a Kútvölgyi kutató laborja nem egy fertőző osztály. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Helga,
Az időjárás jelentésben mit jelent, hogy dewpoint? Lefordítani azt tudom, de nekem a harmatpont -1° sem mond semmit.
Mi számít erős szélek? A 23km/h az hova tartozik?

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!

Harmatpont az a hőmérséklet, amire ha lehűl a levegő, a benne lévő vizgőz kicsapódik. Kondenzálódik. Ha ez a pont fagyÁSpont (víznél gondolom -1) alá sűllyed, akkor fagypontról beszélünk...
:-)
Nem hiába nyertem fordulót föci OKTV-n...

Ja! Szél! Beaufort-skála méri. Biztos utána lehet nézni valahol, minek számít a 23km/h.
Vendég
 


Na kiszedtem a varratot. De csak azt az egyet ami bevágott. Hagytam egy kis munkát a dokinak is. :lol:

Én is voltam egyszer a TV-ben. Nálam született az első EU bébi, Olivér. Felvették nekem videóra amikor szereplek és azóta ki vagyok akadva milyen hülye vékony hangom van. A sulyomra nem volt panaszom akkoriban 47 kg voltam. :oops:

Lorca! Ilyen "hülye" szokásai nincsenek azért Beninek. :lol: Szerintem a 120/h számít erős szélnek. De csak laikusként mondom lehet, hogy nem így van. :roll:

KépKép
csongria
 
 


Helga!

Az én emberem 197cm és "simán" vezette a Corsámat. Inkább a feje fért be nehezen. Akkor adtam el, amikor Luca született, mert mögé már nem fért el a gyerekülés. Bár volt, hogy négyen ültünk bele. Én vezettem (176cm) Andris mögöttem, Luca hordozóban mellettem az anyós ülésen, apa hátul Andris mellett. Babakocsi a csomiban. Így mentünk 6hetes kontrollra. 1 hét múlva már másik autót vett a férjem, mert nem akarta többet átélni ezt a kalandtúrát... :lol: :lol: :lol:

Köszi a drukkokat a vérezgetés miatt. Sajna nyílik a méhszáj. De ez 3.-nál már majdnem törvényszerű. Doki szerint 2-3 hétig lehet húzni, de szerinte a becsült súly 3100g!!!!!! Most! Bár tudom, hogy túl szokták becsülni, de akkoris durva!

Ja amúgy nem zavar, ha néha írok hozzátok? Ugyan nincs korban ideillő gyerekem, de valahogy ittragadtam. Itt jó és kész! :-)
Vendég
 


Ria!

Én felszívódó varratot kaptam a gátmetszés után. Volt egy kics csomó, ami szó szerint belenőtt a bőrbe. Begyulladt, fájt, viszketett és húzta össze a sebet. Drága férjem, aki ugye csak sebész, nem volt hajlandó hozzányúlni! :twisted: Kérdeztem, ha cipőt húzok rá, megoperálja??? :lol: :lol: :lol:
De a vége az lett, hogy beleültem egy kád vízbe, felpuhult a bőr és tükör előtt kiműtöttem. Másnap már semmi bajom nem volt... :lol:

Mondjuk össze nem varrnám magam, az tuti!! :lol: :lol: :lol:

Tényleg, hol melyik doki mellett leszel? Ez a Stefánián levő magánrendelő lesz, ahol az Ádám Zsolti renel majd???
Vendég
 


Vércsoport:

nálunk mindkét gyerek vércsoportját megmondták...
Pedig nem volt gond!!!
Én 0 rh+, a férjem AB rh+. Andris és Luca is B rh+.
Itt akadnak szép esetek. Mondjuk amikor anyu és apu A-s. Baba meg mondjuk B. Biológia 8. osztály. Kell DNS-teszt?
Na ezért nem nézik sok helyen!!!!!
Vagy ha nézik is, nem szólnak, ha probléma van!!!!!!
Ugye, Ria!!!! :roll: :lol:
Vendég
 


Lorca,

23km/h mérsékelt szélnek számít a meteorologiaban
kb 30 km/h-tól élénk, 45 km/h-tól erős, 60 km/h-tól viharos, 90 km/h-tól erős vihar és 120 km/h-tól orkán erejű a szél.
dewpoint= harmatpont. A levegő erre a hőmérsékletre hűlve éri el a telítettséget (100% relatív páratartalmat). Minél nagyobb a különbség a rendes hőmérséklet és a harmatpont között, annál szárazabb a levegő. (Csimpilimpi jól írta, bár a víz fagyáspontja 0 fok :) ).

KépKépKépKép
thelga
 
 


Mazsi

Lea huncut képe tényleg nagyon ari !!!!!! :P

Össze lehetne kötni Leát Tomival és rájuk írni, hogy "égetni való rosszcsontok" !!!! Tomi ma a másik virágtartő elefánot is eltörte, nem baj levonom a zsebpénzéből, jelenleg 18 éves koráig nem kap zsebpénzt az általa okozott károk miatt !!! :wink: :wink:

A médiasztár jelző hál istennek Nagy Túlzás !!! Inkább vágóképnek vágnak be mivel nagy helyet foglalok el a TV-ben !!! :wink:

Sági

Peti frizuja ténykeg nagyon jó, és nagyon ügyi, hogy így türte a macerát !

Timi

Az én mensesem sem minden hónapos, de nekem előtte sem volt minden hónapban, így nem csodálkozom rajta !!

A fényképeken azért nem vagyok rajta, mert én fényképezem őket jelentem !!! De igérem keresek egyet és felrakom !Mostanában nem lettem fényképezve, de régebbit talán találok !!! Különben pedig mikor a kertről raktam fel képet azon rajta voltam jut eszembe !!!

Ria

Nagyon profi varratszedő vagy !!!!!!
Gratula Beninek a tudományaihoz, nagyon ügyike !!! :lol:


Pankaa

Örülök, hogy találtál gyógytornászt, bocsi én azt hittem sima gyógytornász, de így akkor tényleg nagyon nehéz ha csak 4-en vannak egy városban !!!!!

Lora

A vasárnapi most legutóbbi Naplóban !!!

Kinga

Hogy te miket tudsz ?????? :lol:

Kép
kditke
 
 


Csimpilimpi,
Az én emberem kicsit hisztis :) Ő, ha úgy érzim hogy nem fér el a lába, akkor beszélhetek neki :)

Kinyílt méhszáj??? :cry: Tudsz pihengetni??? Nálam is volt ilyen, sajnos a 22. héten. Nekem akkor bevarrták. A doki azt mondta, hogy a 30. hét után már nem varrnak. És nálam az első gyerkőcnél. ezek után valószínű, hogy a következőnél is így járok majd??? :(

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ria,
120 km/h már házakat visz el, több mint erős szél! :lol: Ügyi vagy a varratszedés miatt.

Mazsi,
A kép Leáról haláli! :)
Micsoda újítás?? tojásfánk :lol:

Petinek nagyon jól sikerült a hajvágás :) még okosabbnak látszik a buksija tőle (pedig jól látom, hogy bilin ül?? :) )

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga!

Igen, nálam is 0 fok a víz fagyáspontja. Lévén azért az a 0. De mindegy. Akkor mi a harmatpont -1? Akkor annak nincs értelme! Az fagyáspont alatt van... :-)

Azt mondják, a másodiknál már lazábbak a szövetek. A barátnőm az 5. babát várja és ő is vérzik. Szóval mi ebben bízunk. Mert akkor nem lesz gond... De egyelőre több babát nem vállalok. Az életforma váltást jelente. (kisbusz...stb) Pedig nagyon jó babázni! :-)
Vendég
 


Csimpilimpi,
Ezek szerint minden babának megnézik a vércsoportját abban a kórházban, ahol Te szültél?? Vagy csak sikerült kijárnod a dolgot??

Ria,
Arra nem válaszoltál, hogy drága az eljárás, és amiatt nem nézik meg minden gyerkőcnek??

KépKépKépKép
thelga
 
 


Én azt hittem, mindenhol nézik... Nem is hallottam, hogy másnál nem nézték. Szerintem ezt azért jó tudni. Főleg egy anyának.
De nekem mindkét gyerek 4kg fölött volt. Picit sárgák voltak, de se kék fény, se semmi nem volt és időben hazajöhettünk, mert 80-90ml-t ciciztek már a kórházban. Szóval emlegették, hogy picit talán sárgák, de nem foglalkozott vele senki, mert az aki tényleg besárgult, az kis kínai volt az enyémek mellett.
Vendég
 


Csimpilimpi,
A vízgőz túl tud hűlni!!! A felhőkben jellemzően ilyen túlhűlt víz van, akár -30 fokra is le tud hűlni, és még nem fagy meg!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Áron is 4kg fölött volt, bár Ő nem sárgult be. Neki az Istvánban nem nézték, azért kérdeztem rá, mi van más korházakban. Bár az Istvánban még a has-koponya uh-t sem csinálták meg, és azt sem mondták, hogy menjünk vissza emiatt, mert esetleg megcsinálják.

Bocsánat! Nem a vízgőz, hanem a folyékony víz túlhülésére gondoltam.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ó, már megint laptető??? :oops:

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Laura mostani súlya harisnyával és pelussal 8350g volt.9 hósan volt 8230g.Szerintem meg is nyertük itt a legalacsonyabb súlyt. :lol: Sajna nem tudom,hogy adjak neki több kaját,mivel még nem volt beteg egész nap eszegetett.Ha meg kajakor eltelik akkor rázza a fejét és nem eszik többet akárhogy bohóckodom neki.Kiváncsi leszek jövő csütörtökön mit mond az orvos tanácsadáson.

Mazsi
Én megijjedtem volna mikor a gombok eltüntek.Laura csak a tüzifa aprólékot és a virágföldet kóstolja.
Képek kérünk az új frizkóról majd.Bizti Anyukádnál még jobban el lesz Lea,mint gondolnád.
Nagyon jó a kép.Ez a nézés engem is levenne a lábamról.Laura a szemét szokta összehúzni,ha el akar valamit érni.

Panka
Drukkolunk hogy elfogadjon a gyógytornász.Tényleg miért kell 1 hetet várni a válasszal?

Kditke
Igen tényleg nagyon drágák a kovácsolt dolgok,de szerintem,ha a férjednek ilyen jó ötletei,és ügyessége van meg kéne próbálni.
Köszi a gyógypuszikat.Mindenhogy elviszem a másik dokihoz,mert most már Én is nagyon kiváncsi vagyok az eredményre.

Lorca
Köszi a biztatást,remélem nálunk is elindul a gyógyulás.

Május
Én se lennék képes vezetgetni a gyerköcöt.Pedig olyan gyorsan megszokják a jót.

Sági
Nagyon jók a képek.És milyen huncut.Nagyon hasonlít rád Peti.

Lora
Olvastam a leveled.Az tudtam,hogy fűrészpor helyettesíti az epret,de a penészgomba,sósav és társai :shock: Pedig nem kis márkájú termékek.
Nálunk csak a fülbevaló húzogatása nem tetszik.Főleg akkor csinálja mikor nagyon el van gondolkodva.

Ágiboldi
Boldinak csak az arcán van ekcémája?Nem inkább száraz a levegő?
Orvosnak nem mondtad az életmódváltáshoz ad is pénzt?

Blin
Esetleg képet Gréti új frizkójáról?

Timi
Kellemes utazást és jó pihenést.Tesód már jól van?
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Sajna nekem 4hós korától már megvan.Az utolsók azok késtek,de a többi se napra pontos volt.Már jóformán napokat nem is számolom,mert mindig késik.
Ne keseredj el.Inkább gyere és írd ki magadból.

Ria
Azért akkor megnyugodtam.Köszi a biztatást.Remélem mi is el fogjuk érni az 500g hízást.Fogad miatt sajnálak.

Csimpilimpi
Nagyobb gyerköcöket hány hétre szülted?Ők is ekkora súlyúak voltak?Jó nagy kislányotok lesz.
Gyere csak és többször is.Legalább mikor Lányod megszületik picit nosztalgiázunk. :D

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Helga!

Ok, feladom. Nyertél. :lol: :lol: Örülök, hogy legalább a harmatpontra emlékszem. Kb az utolsó fogalom az agyamban. Meg a geotermikus gradiens... :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Hát ti akartátok !!!! :wink:
De a gyermekek további egészséges fejlődése érdekében csak először és utoljára !!! Ezt a három képet találtam az utóbbi 1 évből !!! :wink:

Kép Kép Kép

Kép
kditke
 
 


Dana!

Nem kap túl sok rostot? Gyümölcs?
Mennyi kakija van egy nap? 2-nél több már szerintem nem teljesen ok!!!
Most ne essen kétségbe mindenki, akinek egyszer-kétszet többször kakil a baba.
De ha stagnál a súlya úgy, hogy eszik rendesen, akkor lehet az oka egy fruktóz érzékenység. Ez nem jelent allergiát. Csak esetleg az amúgy is gyors anyagcserét tubózza fel.

Ha tényleg sok a kaki (és nem az a lényeg, hogy mennyi idő alatt megy keresztül a kaja rajta, mert nem tudhatod, hogy mondjuk a bent töltött 3-4 órából mennyit töltött a vékonybélben, ahol a felszívódás történik) akkor érdemes csökkenteni a gyümölcs mennyiséget (ilyenkor szoktak az anyukák csúnyán nézni rám). Vagy ne is kapjon gyülölcsöt magában. Kapjon viszont sok gabonafélét. Mindenből gabonásat, ha lehet. Elhízni nem fog!!! :-)

Lehet, hogy írtad korábban, de megtennéd, hogy leírod, hogy mit eszik Laura és mikor?
Mert nem feltétlen baj ha megáll a gyarapodás. Lehet,hogy ő ilyen alkat és kész. De ha van valami oka, akkor érdemes utánajárni...
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?