Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Örülök, h jól telt a tali! Legközelebb én is csatlakozom. Ha már kicsit jobb lesz az idő, menjünk kacsákat etetni a Dunapartra! Fotóztatok?

Mosógép: Niki, milyen gépetek van (gyártmány)? Nálunk itt a házban van egy csávó, aki mosógépszerelő, a pincéban van a műhelye, ő Whirpool specialista, és nekünk pl ő ajánlott Ariston szerelőt, aki egész jó, nem túl drága (nálunk komoly baja lett a gépnek - meghalt a vezérlőpanel, és nagyon profin megoldotta a dolgot), és tudom ajánlani, ha kell.

Néhány Samufotó mostanából:
Bölcsödei életkép
Kép

Farsang - békajelmezben
Kép

Szülinap - a tüzijáték továbbra is nyerő!
Kép

Jó sok ajándékot kapott, a teljesség igénye nélkül: tricikli - pedálos, tavaszi esőkabát + hátizsák, nyomda, mesekönyvek (pl. kisvakondos), evőeszközök, tőlünk meg egy akváriumot, amit épp most telepítünk...

Kinga, nálatok miket fog kapni Máté? Megvannak az ötletek?
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Ha megengedik én is szeretnék csatlakozni hozzátok! Bár amint látjátok, nekem még csak a pocakomban van a babám, de már csak 3 hónap és kibújik, ha minden igaz! :D

Már régóta írogatok 2 másik topikba, de titeket még csak most fedeztelek fel. Jó látni hogy napról napra hogy fejlődnek a gyerkőcök, és hogy mindig csinálnak valami újat, mókásat! :lol:

Néhány szó magamról: 26 éves vagyok, eredetileg tiszaújvárosi, a párom született csepeli, kicsit több mint 1 éve költöztünk ide a közös otthonunkba, ami a Kossuth és az Ady sarkán van. Első babánkat várjuk (nagyon!!! :D ). 8 évig vendéglátóztam, dolgoztam szállodában, kávézóban és étteremben is. Végül amikor indult a babaproject, a nyugi érdekében egy bútorüzletben kezdtem el dolgozni, de mivel szinte azonnal terhes lettem, csak 3 hónapig voltam ott, azóta tp-en vagyok.

Kérdés: Ti jártatok terhestornára :?: Én nagyon szeretnék, és mondta a védőnő, hogy van is az sztk-ban, de még eddig nem jutottam el, mert mindig volt vmi más programom. Szerintetek érdemes lenne megnéznem??? A hétvégén volt a lagzink, most hogy vége a sok szervezésnek, talán már több időm lesz ilyen dolgokra.

Üdv: Vera
Vendég
 


Rosszul kezdtem az előbb, nem volt szándékos a magázó forma!!! :lol: :lol: Helyesen: HA MEGENGEDITEK.... :wink:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Vera, üdv itt! örülök, hogy jöttél. Ez egy olyan topik, ami időnként beindul, majd leáll, majd megint kicsit megyeget :) De azért jó kis társaság van itt, csak sajnos kevesen vagyunk. Fogalmam sincs, hogy hova irogathatnak a csepeli kismamák, anyák...
Mesélj még magatokról!
Milyen a babavárás? Hogy éled meg? 3 hónap még jó sok időnek tünik, bár nagyon hamar el fog röppeni!
Torna: én nem ide jártam Csepelre, hanem a belvárosba szülésfelkészítő jógára, nekem nagyon bejött. De biztosan jó ez is, ami itt van, a többiek lehet hogy többet tudnak róla.
Egyébként viszonylag közel lakunk egymáshoz, én a Kiss János altábornagy utcában lakom, a sétalóutcához, meg a piachoz közel.
Esküvőhöz gratulálok! Hol tartottátok?
A pocidban lakó baba egyébként kislány? (A vonalzód színéből következtettem...)

Kinga, Niki, Mónika, Detty, és a többiek? merre jártok?

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Én vagyok, csak csaj nagyon nyügi a 15. hós oltás óta, meg a fogával is szenvedünk. Olyan fura, még nem jött ki az alsó foga ma sem, pedig este fel is ébredt, és nagyon keservesen sírt, meg amikor be akartam kenni neki, akkor is visított, ahogy hozzáértem, és ma meg látom, hogy nagyon akar jönni, viszont kicsit olyan mintha be lenne vérezve körülötte! Ez normális?

Üdv. itt Vera! Éva szinte mindent megkérdezett már! :wink: Mi lesz a neve a lurkónak? És hol fogsz szülni?
Itt én sem jártam semmire, csak szülés után babamasszázsra, amit a védőnők tartottak. 2szer voltam terhesjógán én is, de a csaj, aki tartotta úgy nézett ki, mintha Bíró Ica paródiája lett volna olyan hanggal mint egy rajzfilmfigura, és így állandóan röhögnöm kellett, nem tudtam odakoncentrálni, úgyhogy feladtam, nem mentem többet, pedig nem lett volna rossz! :roll:

Éva: Nagyon édes Samu, hogy nézi a tüzijátékot! :D És az a békajelmez! Vettétek, vagy csináltátok?
Elküldöd a számát te is a mosógépszerelőnek? Különben Fagor, úgyhogy lehet nem csinálja meg, de amelyik ócsóbb most, azt próbáljuk meg kihívni, de majd ha kicsit összekapjuk magunkat, addig viszem anyáékhoz a szennyest! Még jó, hogy itt laknak alattunk! :wink:
Ajik jók, akváriumot mi is szeretnénk majd neki, meg amire nagyon rá vagyok gerjedve, az a diavetítő, de most már a nyomdára is! :wink:

Kinga: neked is köszi szépen, megérdeklődöm nálla is, most már tuti, hogy a szivattyú romlott el benne! :evil:

Dunaparti tali ötlet tetszik! Mikor? Mondom, mi általában ráérünk úgyhogy nektek kell kitalálni egy időpontot!

Detty, Mónika, tényleg, merre jártok? Mi van veletek? Nagyon el vagytok tűnve! :(

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
Éva: tök jók az ajándékok! A nyomda nagyon jó ötlet! Bár gondolom a lakás tisztántartása szempontjából már nem annyira. Mi még nem döntöttünk, de még van fél hónap.
Niki: a 15 hós oltás Mátét is megviselte annak idején, ráadásul akkor még valami hülye vírust is elkapott. Szegény Kiara jól megszenved a fogaival.
Vera: üdv. itt! Én nem jártam terhestornára, pedig sokszor terveztem. Csak aztán mindig inkább itthon döglöttem és híztam. Én is táppénzen voltam, úgyhogy ráértem. Szerintem nézd meg az Sztk-sat, aztán ha nem tetszik akkor ráérsz másikat keresni. Egyébként mi is a Kiss Jánosban lakunk, úgyhogy mi is közel vagyunk!
Taliban benne vagyok, csak legyen jóidő! Meg végezzek a nagytakarítással. Már második hete csinálom, és még mindig hátravan a nagyszoba fele meg a konyha. BLEEEEEEEEEEEE. Ja meg az ablakok.
Holnap meg viszem beoltatni a Mátét kullancs ellen. Meg a kukiját is megnézetem. Bár lehet, hogy azzal inkább majd külön elviszem, szegény elég lesz neki az egyik.
Kinga

Kép
németh
 
 


Kinga: mi van Máté kukijával? Be van szűkűlve?
Kullancs elleni mennyibe is kerül? Már elfelejtettem, pedig nekünk is kéne már lassan!
Nagytakarítás: :? Én még csak mostanában fogom elkezdeni!

Kép
kernico
 
 


Hali

Vagyunk ám mi is csak.........Dorinám nagyon kis hisztis lett és ha írok akkor ő is egyből szeretne stb.... nem birok vele néha :evil: Akaratos pedig eddig olyan jókislány volt :( Bár a barinőm mindig mondja milyen jókislány Dorina e nekem ez annyira szokatlan, hát igen az embernek semmi nem felel meg. Eddig a foga miatt sokat szenvedtünk(metszők) de mióta kibújtak nem ébred éjszaka csak hajnali 6-kor kezdi a napot. ÁÁÁÁHHHHHHHH :evil: Nekem ez nagggyyyon korán van ,eddig azért 7:30 és 8 között ébredt de most ,bár próbálom kitolni neki hogy nem veszem ki .......
Este szerencsére még nem porult fel ez az egyetlen ami még a régi ütembe megy 7:30 fürcsi vacsi és 8-kor alvás.
Ti mikor fektetitek le a gyereket és meddig alszik????
Mi még szerencsére 2-szer alszunk 1-et 10-től 11-ig a másik meg 3-tól 4-ig .
Nektek is borult a fogzás miatt a napirend??????????

Sajnálom hogy a talira nem tudtam menni de pont akkor fodrászkodtam meliroztattam a hajamat,hogy mire jön a nyár kicsit "szép " legyek mert a fogyóm az kudarcot valott eddig :( de azért probálkozom.

Vera
üdv köztünk
hát tényleg már mindent megkérdeztek a csajok......:)
én sem jártam tornára csak néha jogáztam itthon ilyen kismama joga ,nah de többet néztem az ágyból mint amit csináltam..... :shock:

Niki
Dorinának mikor a felsők jöttek az volt véres sőt még utána mikor már áttört a fogán volt 1 kis ilyen húscafat :shock:

Éva
Samu nagyon cuki,nah és az a jelmez :lol: Nekünk is van 1 pár kisvakondos könyvünk imádom,a másik kedvencem meg a Boribon és Annipanni könyvek :D

Ja és azt hiszem Niki te kérdezted hogy hova járunk játszóra , hát nem valami nagy vasziszdasz de a lényeg a babahinte mivel Dorina imádja tapsol és nevet benne és ki se lehet szedni belőle, na szóval az 59_es végállomásánál van 1 játszi ami azért nem olyan kicsi és oda járunk,nah azt hiszem ezt jól leírtam :oops: csak Dorina időközben felébredt, mennem is kelll bocsi ha kihagytam valamit.... :?
Ja és a dunaparti tali nekem is bejön ,általában mi is ráérünk bmikor,de ha nem járnék erre akkor dobtok rám iwiw-en 1 mailt??
Vendég
 


Detty: Kiara is nagyon hisztis, én is jól meglepődtem rajta, mert különben egy tök nyugis csajszi! Pont beszéltük Kingával, hogy Máté is szokott, és nem tudjuk, hogy mitől ennyire, meg hogy hogyan is kéne leszoktatni. De olyan patáliákat szokott csapni ha nem az van amit ő akar. Ma pl. nem jó helyen volt a lábam ülés közben, és lökdöste el, és közben kiabált velem! :shock: Most azt csinálom, hogy ha hisztizve akar valamit, mondjuk úgy hív, akkor mondom neki, hogy hisztiseknek nem megyek, mondja rendesen, és akkor most már mondja rendesen is utánna, de úgy kezdi, hogy hisztizik, hogy menjek. Meg rászólok, és mondom, hogy nem szabad hisztizni, amire ő okosan bólogat is, hogy nem hisztizik, de fél perc múlva ha olyanja van újra kezdi. De most próbálok következetes lenni, mert a hiszti az egyetlen, amit nem tudok elviselni, ideges leszek tőle! :oops:

Jó korán kel Dorina. Kiara este 7kor vacsizik, aztán pancsi, és 8kor alvás. Reggel általában 7felé kel, de napközben meg csak 1szer alszik 1 órát. :roll:

Fogát most néztem, olyan mintha véraláfutásos lenne, és azt tolná maga elött! :?

Detty: fogyó? Iwiwen láttam a képeket, tök csinosak vagytok! Mindenki, rajtam meg 15 kg felesleg! Brutális, nemtom mit veszek fel nyáron, hogy ne látszódjon annyira, pedig alig eszek! Másra most nincs energiám! :roll:

Tali jövő héten? Mikor? Akkor már szebb idő lesz, úgy vettem ki!

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást! :D Megpróbálok minden kérdésre válaszolni!

Igen, a babuci kislány, de még nincs neve, mert épp nagy harcokat vívunk az apjával ezügyben! Ő Lilit akart, én Nórát, de aztán lehet hogy egyik se lesz, mert nem bírunk megegyezni. Ma már utónévkönyvet is vett, hogy hátha az segít, de nem igazán találtunk abban se jobbat! :? Vannak egyébként nevek amik tetszenek, de van egy nagyon meghatározó vezetéknevünk, ami erős határokat szab a keresztnévnek. Na mind1. Amíg nincs neve, addig Gömbinek :D hívjuk, illik rá, mert olyan jó kis pocakja volt az uh-on legutóbb... hogy a sajátomat nem is említsem! :lol: :lol:

Hogy élem meg a babavárást? Mondhatnám hogy a világon semmi bajom, és ez igaz is, de ennek ellenére elég sok parám van, bár azért most az idő múlásával már egyre kevesebb. Sajnos az első terhességem spontán vetéléssel végződött a 7. héten júniusban, ezért most mindenért duplán aggódtam. Szerencsére hamar sikerült újra teherbe esnem, de erről meg kiderült, hogy 2 petezsák volt, de csak az egyikben dobogott szivecske. Így fektetett a doki a 7-13. hétig, hogy tutira felszívódjon a másik. Ehhez még jött az iszonyatos émegélygés... hát az egy szörnyű időszak volt! Azóta tényleg totál minden rendben hála az égnek (kop-kop-kop) és visszatért minden a normális kerékvágásba. Rengeteget mozog a csajszi és szépen fejlődik. MIndig nagyobbnak látják a koránál 1-2 héttel, úgyhogy nem lesz kicsi! De hát nem is várhatok mást a magam 181 centijével... :lol: :wink:

Akkor tényleg többen is elég közel lakunk! Tökjó! Egyébként anyósék ott laknak a Kiss Jánosban, a Match-hoz közel, úgyhogy gyakran járunk arrafelé! :D

Köszi a gratut az esküvőhöz! Tiszaújvárosban tartottuk és nagyon szuper volt minden, leszámítva az időjárást, de szerencsére nem kellett sokat kint lenni. Egészen jól bírtam, sokat táncoltam, hajnali 2-kor dőltem csak ki! :oops: :lol: A műtermi nyers-képek már megvannak, teszek föl egyet nektek mutiba :) :
Kép

Visszanézegettem a fotóitokat és annyira édik a gyerkőcök!! Gratulálok hozzájuk mindenkinek! Tényleg ők a világ legnagyobb csodái! :wink: Igyekszem majd felzárkózni a témákhoz, bár nekem még nem igazán van tapasztalatom gyereknevelésben... asszem én leszek majd az, aki mindig tanácsot kér! :lol:

Bocsi ha sok voltam! :oops:
Vendég
 


Sziasztok

Vere
Nagyon szép mennyasszony voltál és ez a ruha gyönyörű!!!!
Gyere csak nyugodtan és ne aggódj kérdezz csak bátrán,látod mi is milyen tehetelenek vagyunk,ami bejött az elöző héten gyereknevelés szempontjából az most ezen a héten nem :shock: Szóval azért mert van egy 10 hónapos lányom nem vagyok tapasztalt sőt néha annyira bukotnak érzem magam. :oops:
Babóca nálunk is mindig fejletebb volt 1-2 héttel és így született 42 hétre 50cm-vel 3250g,pedig a súllyát is többnek mondták,Szal szerintem ne adj az uh-ra.
Niki
Ezen nagyon jót nevettem Kiara lökdösi a lábadat :D gondolom ez neked nem olyan vicces,de nagyon édi lehet.Hihetetlen milyen akaratuk van.
Igen én is szoktam mikor csinálja a feszkót akkor nem figyelek rá mert Dorina mániája hogy miközben feszkózik közben engem nézz de ha elforditom a fejem akkor 1 idő után abbahagyja.
Tegnap leírtam hogy kivagyok hogy 6-kor kell Dorina na ma már este 8-tól reggel 8-ig aludt remélem vissza állunk a régi rendbe,éjszaka még a cumit sem kellett vissza adnom neki :lol:

Tali nekem ok a jöv hét ,pl kedd????? Vera te is jöhetnél a talira ha van kedved :D

Na lépek mert sok voltam azt hiszem 8)
Vendég
 


Sziasztok!

Vera: nagyon csini vagy! És tényleg nagyon szép az esküvői ruhád! Annyira egyszerű és elegáns egyben. A habos-babosokat nem csípem!
Mindkét név aranyos szerintem! Majd írd meg, hogy mit döntöttetek! :wink:
Nekem is azt mondták mindig, hogy hűű, de hatalmas baba a korához képest, 1-2 hetet nekem is rádobtak, 4 kg fölé saccolták, erre 3300 grammal született és 54 centivel, szóval tényleg nem túl pontos!
Egyetértek Dettyvel: tapasztalt szülők! :lol: :lol: :lol: Úgyis minden gyerek más, bár nekem is bejött már pár ötlet, amit kaptam így!

Detty: én is ezzel próbálkozom, vagy szembe állok vele, és mondom neki elég meggyőzően komoly arccal, hogy nem szabad hisztizni, meg hogy mérges, de attól még nem kell mást bántani és kiabálni. Ilyenkor olyan, mintha megértené, aztán 2 perc múlva újra kezdi. Én meg újra magyarázom! :roll:
Jó neked, Kiara 7kor ma már nagyban kukorékolt (elötte nem mentem :oops: ) és este meg későn feküdtem le, szóval kicsit nyúzott vagyok!

Keddi tali? Mit szóltok többiek? A Dunaparton ott a kompnál?
Vera te is gyere, ha van kedved! A séta jót tesz! :wink:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a meghívást, szívesen megyek :D , csak írjátok meg lécca hogy BKV-val hogyan jutok oda, mert nem igazán vagyok ismerős a Dunapart felé! Remélem addigra már jobb idő lesz, mert ez a mai... elég kiábrándító volt.

Reggel voltam a munkaügyi kp-ban (ami amúgyis mindig egy élmény! :lol: ) és amikor mentem, még sütött a nap, mire kijöttem meg szakadt az eső és lagalább 5 fokkal hidegebb lett. Mire hazaértem totál beázott a cipőm és majd' megfagytam! :? Aztán ültem még 2 órát a házidokinál is a táppénzes dolgaim miatt... szóval ez egy pocsék nap volt! Egész délután a maradék lagzis sütikkel vígasztaltam magam! :lol: :wink:

Niki - a habos-babos ruha tőlem is fényévekre áll, az eredeti ruhám még ennél is szolidabb volt. Meg is vettem mert nagyon olcsón találtam rá, de aztán akkorát nőtt a hasam az utsó hónapban, hogy már nem fértem bele. (Most hirdetem a teszveszen, sajna nem vmi nagy sikerrel :() Gondolhatod hogy el voltam keseredve! Aztán végülis itt kölcsönöztem a Koráliában, de így utólag már nagyon örülök neki, tényleg jó kis ruha volt!

Nagyon örülök neki hogy nektek is óriásbébiket jósoltak és mégsem lettek azok! Így talán még nekünk is van remény! :P Egyébként senki nem mondaná meg rólam, de én is csak 49 centi és 2,9 kiló voltam 42 hétre! Csak aztán behoztam a lemaradást! :lol:

Jah, képzeljétek! Sok a vasam! :shock: Ki hallott már ilyet?! Csak Gravidát szedek de úgy látszik elég lesz ha 2 naponta veszek be egyet. Mindig beteges voltam, néha vérszegény is, de ez a baba úgy látszik nagyon megerősített engem! :D
Ti szedtetek vmi vitamint a terhesség alatt?

Tegnap elfelejtettem írni, hogy a MÁV-ban fogok szülni. Egyébként magándokihoz járok a Ferenc körútra. Először egy Dél-Pesti kórházas dokinál voltam, de bazinagyot csalódtam benne és a kórház se volt vmi szimpi, így váltottam, ezzel a terhességgel már a másiknál kezdem.
Vendég
 


Sziasztok!

Detty, hiszti - igen, ezt ennyi idősen (8-10 hónaposan) már el tudják kezdeni, de ez még nem teljesen az, ami majd később jön.
Samu nálunk azt csinálta, hogy kézen fogott minket és húzott maga után oda, ahova ő akart - ezt kb másfél évesen kezdte, de még mindig gyakran így adja tudtunkra, mit is szeretne :)

Samu egyébként este 9 körül megy aludni (plusz-mínusz fél óra), és olyan 7 körül ébred már jó régóta (ez is plusz-mínusz fél óra). Ez így a bölcsis hétköznapokon rendben is van, de hétvégén nem épp a kedvencem. Bár inkább ez, mint többször kelni hozzá éjjelente. Szerencsére most már elég stabilan végigalussza az éjszakákat. De erre elég sokat kellett várni, ez csak január óta van így.
Tényleg Kinga, Máté milyen alvó? Kisebbek meg gondolom, még időnként felébrednek...

Vera, tényleg szép neveket találtatok, és majd csak leharcoljátok, hogy melyik lesz a befutó :) Még ráértek... A ruhád valóban csinos, jól néztek ki.
Én a dél-pestiben szültem, az orvosom miatt keveredtem oda, nem is a kórház közelsége miatt. Úgy tudom, h jó nagy változások voltak ott azóta, mióta Samu megszületett (pl. a szülésznők vezetik le a szüléseket, legalábbis, ha nincs gond), de valóban vannak ennél jobbnak tartott szülészetek is. Nekem egyébként nem volt vele különösebb bajom, illetve ami volt, az inkább az én mamlaszságom miatt (pl. soha többet nem szülök hanyatt fekve, de ilyet kérni ott is van lehetőség - nem tudom, miért nem éltem ezzel).
A MÁV kórház szülészetéről jókat hallottam, bár ott is sok minden változott.

Ja, a terhesség alatt nekem is mondtak mindenfélét Samu várható méreteiről, de tök normális babaként született (51 cm, 3500 g).
Én nem szedtem a terhesség alatt rendszeresen vitamint, kivéve folsavat az elején. A dokim azt mondta, ha kiegyensúlyozottan táplálkozom, eszem a sok zöldséget-gyümölcsöt és a folsavat, akkor mást nem igazán kell. Illetve a terhesség második felében calciumot szedtem (a baba aktívabb csontképződése idején).

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


És a jövő kedd nekem is jó lehet a talira - nem ígérem biztosra, de most még jónak tünik (sajnos munka közbejöhet bármikor)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Vera: 71-es busszal kell jönni és a kompnál leszállni (nemtom melyik megálló, de gondolom más is így jön).
Jó kis napod volt! Én a háziorvosnál voltam kibukva, mert elméletileg 11től terhesrendelés volt csütörtökönként, de erről csak a terhesek tudtak, és még 1kor is voltak aznapra betegek, én meg ott ültem a sok náthás, ... beteg között, és nekem várnom kellett! De a táppénz miatt nem jöhettem el! :evil:
Terhesvitamint én sem szedtem, mert azért odafigyeltem, hogy mindent egyek ami kell, meg plussz vitamint + vasat azért néha bekaptam, de nem vittem túlzásba. De így legalább tuti, hogy mindent megkap a szervezeted, ha nem is szeded minden nap, szerintem már az is teljesen jó! Magas vas! :shock:

Éva: Kiara nem kel éjszaka kb. 8 hónapos kora óta szerencsére, foga miatt is csak most valamelyik nap sírt egyet, de átalussza! Elötte meg 3 óránként, és aztán hirtelen átaludta! :o :D :D

Akkor kedd úgy tűnik jó lesz! Kinga, Mónika?

Kép
kernico
 
 


Jó reggelt!!

Éljen! Süt a naaaap! Bár a szelet is hallom :? !

Ma megyünk Apával bababútort nézni. :D Elsődleges cél a Kika és az RS, aztán majd még meglátjuk. Az Ikeát most kihagyjuk mert többektől hallottam hogy most nagyon ki vannak fogyva babacuccokból. Van még ötletetek hogy hol érdemes szétnézni? Ti hol vásároltatok? Valami praktikusat, szépet szeretnénk, és nem túl csecsemőset, hogy azért pár évig még lehessen használni. Legalább egy nagy szekrényt, egy pelenkázós komódot és egy heverővé alakítható kiságyat.

És ablakot is kell cseréltetnünk a babaszobában minél előbb. Tudtok megbízható céget erre?? Van itt a munkásszálló aljában egy, de én már nagyon bizalmatlan vagyok ilyen téren. Ajánlás nélkül be sem teszem a lábam sehova. Mielőtt megvettük ezt a lakást (1,5 éve), a régi tulaj már megrendelte az új ablakokat (kivéve az erkélyes szobára) de már mi laktunk benne amikor cserélték. Rengeteg baj volt azzal a céggel, csúnya és hibás munkát végeztek, legalább 6x vissza kellett hívnom őket, ami nem volt egyszerű mert Székesfehérváriak! Brrrr... naggyon pipa voltam rájuk! :evil:

Hiszti: én különösen hisztis gyerek voltam, de anyukám tökjól tudta kezelni (nem figyelt rám) úgyhogy elmúlt idővel. (Azért nem teljesen :twisted: :lol: ). Remélem ez nem örökölhető!!! :shock: :lol:
Vendég
 


Jó reggelt

Hát igazából én sem tudom hogy hogyan kell menni a dunapartra :oops: ,de ha valaki jön a Szent Imréről akkor ott talizhatnánk??
Vera
mi kiságyat a vaterán vettünk ilyen átalakitósat kómosot meg az ikeában .Én végig szedtem vitamint sőt még a szopi alatt is elevitett és úgye mindenki mondta óriásbébim lesz az elevittől az óriás bébi 50 cm volt :lol:

Évi
Dorina 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát kivéve mikor a foga jön.....! Ő éjszaka sem evett 6 hát után este 9-kor benyomta a vacsit és reggel 6-ig aludt. Most is ha néha menni kell hozzá az is csak a cumi miatt van ha kiesik a kiságyból mert különbenvissza teszi magának ha megtalálja.

Ja és én is a J.F-ben szültam de én is csak a dokim miatt nekem is magán dokim volt.

Na megyek főzni ,azt hiszem ezen a héten nagyon aktív vagyok
:lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Vera: szerintem érdemes megnézni a Soroksár úti BabaOutlet-ben is a bútorokat, néha nagyon jók vannak. Vannak kiállítási darabok, meg kicsit sérültek, meg olyanok, amik tavalyi stile, és már nem árulják. Az oldalukon van fent pár, de több van a boltban:
www.babyoutlet.hu
Egyéb kiegészítőt - pl. babakocsit meg érdemes itt megnézni, mert itt a legolcsóbbak ezek a fajták, csak ha tetszik valami, akkor szólni kell a csajnak, és hozza a raktárból, mivel a saját házában árulja:
www.katibababolt.hu

Állítólag én addig csináltam a hisztit, amíg anya egyszer amikor a földre vetettem magam az utcán, és úgy hisztiztem, átlépett rajtam, aztán ment tovább (persze a sarokról elbújva figyelt), de én úgy megijedtem, hogy szaladtam utánna, és többet nem csináltam ilyet! :lol: :wink:

Ja, tényleg, szopi alatt én is szedtem néha elevitet, mert akkor már nem volt energiám olyan extra egészségeseket főzni nekünk se, és azért menjen át a csajba valami.

Én ma nem főzök, ebédre maradt a tegnapi mediterrán csirkéből, azt ette a csaj is, most meg jön át Andris nővére, és hoz kínait! :D :D :D :D Olyan régen ettem már, nagyon rendes tőle, hívott, hogy mit rendelünk! Kiarának meg csinálok este egy kis tejbegrízt! :wink:

Kiarának meg tegnap kijött a 7. foga, az amelyik ALUL VAN!!!!!!!! Most már van lent is fogunk, végre megtört a jég! :D :D :D

És még egy jó hír nekem: apa most telefonált, hogy mondta a János kórházban a doki, akihez jár, hogy nem kell menni már, csak ha megint rossz lesz, nem kell műteni sem, csinálja a gyógytornát, mert ahogy látja az nagyon használ neki. Persze azt nem tudja, hogy mellette még 2 dokihoz is jár, akik kezelik is, nem csak gyógyszereket írnak fel! :roll:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
Niki: csupa jó hír! Örülök, hogy nem kell apát műteni, meg a fogacskának is!!!!
Detty: úgy néz ki, hogy nekünk is jó a tali, mi is a Szt Imréről mennénk, találkozhatnánk!
Vera: tök jó időszak ez a vásárolgatás! Tisztára nosztalgikus hangulatba kerültem.
Éva: Máté végigalussza az éjszakát. Kivéve mikor nem és 4-kor nekiáll dumálni. :evil: Napközben meg kb. 2 órát alszik. Ennyit hagyom.
Ja és képzeljétek olyan okos az én gyerekem, hogy az egy, megérik a meggy...stb. mondókánál ha mondom sorba, akkor ő mondja előre a számokat!
Ja, a tali délután lenne ugye? Csak jönne már a jó idő!!!!
Kinga

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Na vagyok én is, csak kicsit az én derekam is rosszalkodott, nem tudtam géphez ülni! De már egy fokkal jobb!
Tali: akkor kedd? Hánykor?

Kinga: ügyes Máté nagyon! Kiarának, ha kérdezem, hogy hány éves, akkor néha azt mondja, hogy kess azaz kettő, és vigyorog hozzá, amikor meg mondom neki, hogy ő 1 éves, akkor bólogat, hogy nem, és mondja megint, hogy kess! :lol: :lol:
Hogy van különben ez a mondóka? Mert nekem már csak a fele jut eszembe, a többi hozzáköltés! :oops:

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
A keddi talit le kell fújnom részemről, mert dokihoz kell mennem. Totál ki vagyok bukva. Nem jött meg, a teszt negatív. Plusz még valami fertőzést is összeszedtem. Elegem van az egészből.

Egy- megérett a meggy
Kettő_ csipkebokor vessző
Három- te leszel a párom
Négy- te kis legény hová mégy
Öt- érik a tök
Hat- hasad a pad
Hét- zsemlét süt a pék
Nyolc - tele a polc
Kilenc- kis Ferenc
Tíz - tiszta víz
Ha nem tiszta vidd vissza, majd a cica megissza!

Kép
németh
 
 


Kinga: :( Az nem jó!

Többiek: azért jöttök? Hánykor? Vagy mi lesz?

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Sajna nekem is dokis napom lesz ma! Nincs semmi baj, csak letelt a 4 hét mennem kell kontrollra. Egészen tegnapig azt hittem hogy még 3 hétnél járok, aztán véletlenül belenéztem a naptárba! Bocsi lányok!! Pedig szívesen mennék, nagyon kíváncsi vagyok már rátok és a kis lurkókra!

Tegnap végül megrendeltük a bababútorokat a Kikában. Néztük sok helyen de ez volt a best! Majd teszek róla képet ha meglesz. Ma már el lehet hozni a nagyrészét (ruhás szekrény, komód, kiságy, fali polc) a többit (pelenkázó feltét, nyitott polcos szekrényke) kb 6 hét múlva kapják meg. Még jó hogy időben megrendeltük! :)

Kinga - jobbulást! REmélem nincs nagy baj! :(

Ezt a mondókát én is szerettem! :D

Niki - Gratulálok Kiarának az új fogacskához! Nem fáj neki ahogy nő? Nyűgösebb ilyenkor?
Köszi a tippeket. Sajna nincs autónk, úgyhogy a vecsési cím kilőve! :( Babakocsink már van, kb 1 hónapja vettük itt Csepelen egy kis üzletben. Rendi volt a tulaj, mert haza is hozta nekünk! :)
Kép
Remélem jó lesz! :D

Nektek milyen van egyébként???
Vendég
 


Sziasztok!
Na úgy látom nem volt tali. Legalább nem maradtam le. Igaz nem volt valami kirándulóidő.
Voltam ma a dokinál. Még nincs veszve semmi, még lehet reménykedni, hogy terhes vagyok, mert úgy néz ki, hogy később volt pé-m. Úgyhogy most nagyon izgi.
Viszont van egy cisztám, amit lehet, hogy majd meg kell műteni. De lehet, hogy ha terhes vagyok attól van. Ti hallottatok már ilyet?
Két hét múlva megint vissza kell mennem.
Vera: nagyon jó a kocsi! Nem a Völgy utcánál vettétek véletlenül? Biztos könnyű lesz majd tolni és nem is nagyon széles, úgyhogy beférsz majd vele a boltba! Mi már nem használjuk a kocsit mert Máté nem marad meg benne. Pedig néha gyorsabb lenne úgy, de hát mindegy. Legalább addig is fárad. Neked mit mondott a doki? Uh. is volt?
Kinga

Kép
németh
 
 


És szorítsatok légyszi légyszi légyszi hogy ne jöjjön meg! És akkor cserébe a következő talira már hárman megyünk! :wink:

Kép
németh
 
 


Kinga: szorítok! ++++++++++++++++++++++++++++
Nekem kb. 30 db cisztám volt terhesség elött a PCO miatt, de már mondták is, hogy ha terhes leszek, azok felszívódnak! Ha nem lettem volna terhes, akkor kezdeni kellett volna vele valamit, de így nem volt probléma. De nagyon sok fajtája van, hogy kiműtsék, mert van rendes műtét, van lézeres, meg van még egy fajta, de most perpill. nem jut eszembe, mi volt az. Fogamzásgátló meg nem engedi nőni a cisztát, bár ez nállatok kizárva! Na ennyit a cisztákról, amit tudok. Még tudok azért többet is! :wink: Ha kell valami info még, kérdezz nyugodtan, sokat olvastam sajna róluk! :roll:

Nem volt ma tali, senki nem írt! Mondjuk az idő sem volt túl szép, na majd legközelebb!

Kép
kernico
 
 


Kinga! Drukkolok nagyon!!! Nekem is volt már cisztám, de nagyon régen, az gyógyszeresen szívódott fel. Ha mégse lennél terhes lehet h inkább azt fogják először megpróbálni nálad is. Remélem legalábbis... :) Az egyik barátnőmnek a terhességét nézték cisztának... szóval még tényleg bármi lehet, ne aggódj! :wink:

Mindent rendben talált nálam a doki, méhszáj 3000 (amilyen az elmúlt hónapom volt, kezdem azt hinni hogy betonból van! :D ) vérkép jó és megdícsértek hogy csak pocakra híztam. Nah, de várjuk ki a végét! :roll: Egyébként tényleg úgy nézek ki mint aki épp lenyelt egy görögdinnyét! :lol:

A kevésbé jó hogy kérnem kell még egy orthopédiai szakvéleményt a gerincsérvemről hogy egyáltalán szülhetek-e természetesen. Gondoljátok hogy fognak látni vmit kívülről is? Mert ugye röntgenezni most nem lehet. Na mindegy, jövőhéten megyek (a MÁV-ba) remélem nem lesz gond.

Még hátravan egy fogorvosi kontroll is és 3 hét múlva még kell mennem egy 4D-re az Istenhegyire, aztán remélem már nem vizsgálgatnak többet! (Csak az utsó napokban persze)

Egyelőre úgy néz ki hogy mégsem a MÁV-ban szülünk mert átmegy a dokim a Péterfy-be. Én arról a kórházról még semmit sem tudok úgyhogy most kezdek gyorsan infókat gyűjteni róla.

Ja! A babakocsit a Kossuth 144-ben vettük, ott a sarkon van az üzlet, asszem talán egy garázsban. Nemtom még melyik utca sarka az!
Egyetlen bajom vele hogy nem feszül ki a mózes teteje, vagyis nem lehet úgy kiakasztani. Biztos hogy valamit nem jól csinláok, de nem tudtam még rájönni hogyan kell! Asszem elkirándulok valamelyik nap abba az üzletbe és megkérdezem tőlük hogy mi a tenndő ilyenkor.

Szép napot Nektek!
Vendég
 


tenndő = teendő :D
Vendég
 


Na vagyok megint, csak tegnap kisasszony nem nagyon hagyott élni sem! :roll:

Vera: porckorongsérved van neked is? Milyen állapotban vagy vele? Biztos meg tudják nézni kívűlről is, mert apának is eagyik doki ránézett a hátára, és mondta, hogy mi van! :shock:
Jó a babakocsi nagyon! Én is ilyeneket néztem, de itt a földutak miatt aztán inkább vettünk nagy felfújhatós kerekűt, mózeses, 3 kerekű a www.arzuhanas.com -ról. Ott is jók vannak. Aztán vettünk a vecsési boltból egy esernyőkocsit - Pikolo-t, mert a másik nehéz bkv-zni. :roll:
Kórházas topicoc itt is vannak, gondolom ott is nézted már.
Jó zárt akkor, nekem sajna a 25. héttől kb. nyitva volt kicsit a méhszájam, így feküdni kellett! :(
Jajj, én már úgy izgulok helyetted is, úgy élveztem a terhességet különben!
Ja, Kiara foga: hát nyűgösebb, de addig rossz csak, amíg ki nem töri az ínyét, utánna már nem zavarja.

Kinga:
továbbra is +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tegnapi újdonságok: tud cuppanós puszit adni, mert eddig csak a nyálas kis száját nyomta oda! :lol:
És benyeltünk tegnap egy marék homokot, mert egy mozdulattal belapátolta a szájába, és még vigyorgott is hozzá. Persze ezt ugye nem tudtam rendesen kiszedni! :roll:

Bárányhimlős kérdés: mindenkinek el kell kapnia? És mikor a "legjobb"? Ti beoltatjátok ellene?
Mert keresztlányom elkapta, és mondta, hogy ha túl akarunk esni rajta, akkor mehetünk, de szerintem még túl kicsi hozzá, úgyhogy nem fogjuk! Muszáj elkapni mindenkinek?

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
Megjött. Ennyit erről. Most már csak a ciszta izgat. Majd ha kicsit felráztam magam a letaglózottságból, lehet, hogy lesznek kérdéseim Niki! A homokevés szerintem mindenkinél eljön egyszer, kétszer, há... Máté is szívesen eszi! :? Én be fogom oltatni Mátét a bárányhimlő ellen de azt mondta a doki,hogy ráér akkor, ha majd közösségbe megy. Én felnőtt koromban voltam az, nagyon-nagyon szar volt. De szerintem ne menjetek át, lesz még alkalom az elkapásra.
Vera: remélem minden ok lesz a gerinceddel is! Most látom, hogy milyen szép nevet fogtok adni a kislányotoknak! Nekem is nagyon tetszik mindkettő! A kórházról nem tudok semmit, én a Schöpfiben szültem.
Kinga

Kép
németh
 
 


Illetve most jut eszembe a nővérem a Péterfyben szült, de az már viszonylag rég volt (9) éve.

Kép
németh
 
 


Kinga! :( Sajnálom hogy +jött! De csak pozitívan! Eltűnik a ronda ciszta és jöhet az új bébi! Egyébként régóta próbálkoztok már?

Mi is szeretnénk majd hamar egy második gyerkőcöt is, ha minden jól megy! Persze előbb még legyek túl ezen a szülésen. Még egyáltalán nem félek tőle, kíváncsi vagyok mikor csap majd meg a rettegés szele! :lol: :lol: Azért igyekszem lazán venni a dolgokat. Jöjjön aminek jönnie kell, para ide vagy oda, úgysem lehet másképp!
Hm... úgy látszik ma jó napom van, nem mindig vagyok ilyen optimista! :lol:

Sérv: lent van a 4. és az 5. csigolyám között. Egyik régi munkahelyemen szereztem, ahol nagyon sokat kellett cipekedni és egyszer jól megemeltem magam és úgy maradtam vagy egy hónapig. Azóta már többször kerültem ugyanilyen állapotba... de most nagyon nem szeretnék. Akkor azt mondták nem túl nagy, úgyhogy műteni nem kell, de hajolnom egyáltalán nem lenne szabad, csak guggolni. Na persze... akkor már olyan combom lenne hogy csak na! :lol:

TEgnap este összerakták a bababútorokat a család fiú tagjai, úgyhogy most abban gyönyörködöm! Nagyon szépek! :D El se hiszem hogy már csak 3 hónap és itt fog szuszogni (vagy ordítani :twisted: ) a kisbabánk! Még van pár dolog ami csak később érkezik mert rendelni kellett, de a nagyja már itt van. Olyan a lakás mintha egy óriási hungarocell és karton-bomba robbant volna fel, mindenhol törmelékek. Kezdhetek takarítani :? , persze semmi kedvem!

Homokevés?! Én is szerettem! :twisted: De az semmi! Keresztanyám 1 évesen a tyúkszart csemegézte az udvaron! Bocsi, de ezt nem tudtam diszkrétebben... :lol: :lol: Nagyon undi lehetett!!!! :twisted:
Vendég
 


Jaj, Vera ez a tyúxarevés nagyon jó!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Végre nevettem egy jót!
Egyébként június óta próbálkozunk a tesóval. Máté elsőre összejött, most látom csak, mekkora szerencse volt. A szüléstől én eléggé féltem, emlékszem egyszer arra riadtam éjjel, hogy te jó isten nekem meg kell szülnöm egy gyereket! Kb. 20 hetes lehettem. Aztán jól megcsászároztak. :cry:
Az tök jó, hogy már készül a babaszoba! Meg az is olyan izgis lesz majd, amikor kimosod a kis ruháit és bekészíted a szekrénybe!

Kép
németh
 
 


Igen, én is a ruhácskák rendezgetését várom már a legjobban. Azt egyelőre május utolsó napjaira tervezem, aztán majd meglátjuk. Messze van még! :)

Hát igen, tényleg mázli kell ahhoz hogy elsőre sikerüljön a babó! Nekünk először kb 3-4 hónap után sikerült, de akkor még egyáltalán nem figyeltünk oda hogy jókor próbálkozzunk vagy ilyesmi... csak megadtuk neki a lehetőséget. Az sajna akkor elég hamar el is ment, de rá 3 hónapra a legelső próbálkozásra sikerült. Akkor még nem is reménykedtem, hogy összejön és mégis!! El se hittem! És ez a baba nagyon erősnek tűnik, sokmindent kibírt még az elején, amikor nem tudtam hogy terhes vagyok, de azóta nagyon vigyázok rá! :D Egyébként ő is rám, mert még csak náthás sem voltam azóta! :wink: Fura hogy még meg sem született de máris mennyire imádom!! Gondolom Ti is így voltatok ezzel... :)
Bocsi, jól elkalandoztam! Nem akarlak untatni benneteket! :oops: :D
Vendég
 


Vera: nem untatsz, ezek olyan jó kis gondolatok! Olyan jó volt amikor még a pocimban volt. Persze most még jobb, amikor átölel meg ilyenek, de akkor még nem hisztizett! :lol: :lol: :lol:
Tyúkszarevés :lol: :lol: :lol: Sokat voltam Kiskőrösön tanyán a mamám testvérééknél, de szerencsére azt nem ettem! :lol:
Viszont érdekes, én abszolút nem féltem a szüléstől, de fel sem merült bennem a gondolat, hogy félnem kellene, illetve néha magyaráztam róla, de nem féltem igazából. Szülés közben sem volt semmi, csináltam mindent, amit kellett. Utánna volt csak az, hogy felfogtam, hogy te jó ég, azért ez durva volt, és jól elképedtem! :lol: Igazából engem egyetlen dolog sokkolt a vajúdás alatt, hogy remegtem. Na ezt nem mondta senki nekem, hogy remegni fogok, de beszélni sem tudtam néha tőle.

Ez nállatok is így volt, többiek? Mármint remegtetek, mint akit ráz a hideg, vagy csak én voltam ilyen béndzsó?

Nekünk Kiara nem volt még tervben, de abbahagytam a gyógyszert júniusban, aztán nyár végétől valahogy mindig "elfelejtettük" hogy ebből baba is lehet, és akkor decemberben nem jött meg. Elmentem dokihoz, mert a teszt is negatív lett, és akkor mondta, hogy mi a helyzet velem, és kérdezte, hogy akarunk-e most gyereket, vagy csináljunk valamit a cisztáimmal meg a többivel inkább. És akkor mondtuk, hogy persze, hogy gyerek, a többi ráér utánna is, (de szerencsére a terhesség alatt elmúltak). Kaptam Clostyt, aztán márc. 26.-án Kiara jött! :wink:

Kinga: azért megy továbbra is a +++++++++++++++++, de ne stresszeld magad, legalábbis próbáld meg! :roll:

Kép
kernico
 
 


Megkérdezhetem hogy hány évesek vagytok? Nemtom, csak úgy eszembe jutott! :)

Nektek is fájt a csípőtök a terhesség alatt? Én fél óra fekvés után ordítani tudnék a fájdalomtól. Néha szoktam is... :? :lol: Tökmindegy hogy fekszem... vagy lehet hogy ezt is a sérv csinálja, meg a megnövekedett súlyom. Fene tudja, de nem jó, az tuti!! :evil:
Vendég
 


Vera: én 26.
Nekem is fájt már a vége felé, gondolom mert a súly miatt kicsit hátradölünk, hogy kiegyensúlyozzuk, és az nem tesz valami túl jót a csípőnek. Legalábbis én erre tippelek! Meg fekve is nyomja rendesen. Azért ez hirtelen "nőtt" oda. :lol:
Te hány éves vagy?

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
Bocsi Csajok hogy nem jelemtkeztem ,de beteg voltam hétfőn kedden 39 volt a lázam ma már jobban vagyok......

Vera
Nagyon szép gondolatok amiket a babáról írtál. Én is 26 vagyok.
Nekem nem fájt a cípőm inkább a derekam az utsó 2-3 hétben, nekem nagyon nem volt semmi tünetem jöttem mentem egésznap mintha nem is lennék terhes,a végén se jósló fájás se semmi ......Azt hittem sose születik meg Dorina :roll:

Nem tudom írtame már de mi se terveztük Dorinát egyszerűen becsúszott ,nyaralni voltunk augusztusban és nem vigyáztunk és így lett :oops: :lol:

Kinga
Tőlem is megy a drukk azért, ne keseregj el miatta

Niki
bárányhimlö
Elvileg az a jó ha az ember még gyerekkorában elkapja mert felnött korban veszélyesebb , de azért nem kell hogy ilyen picinek megkapja ,majd ha ovis lesz és közösségbe jár rendszeresen akkor megkapja.... Na ez nagyon értelemsre sikeredett :oops:

Nekem nem volt remegésem, de szerintem mindenki szervezete másképp reagálja le.
Én pl tök ügyi voltam nem kiabáltam nem hisztisztem stb... de tólófájásoknál mikor nyomni kellett bepánikoltam :oops:
és csak nyomtam nyomtam nem figyelve senkire semmire :oops:

Na lépek mert üvölt a lányom lassan 1 órája aludnia kéne de nem alszik már leszerelte a baldahint is az ágyáról ne kérdezzétek hogyan :shock: fogalmam sincs egyszer csak bementem és már levolt szedve...... :twisted:
Vendég
 


Én is 26 vagyok, májusban töltöm be a 27-et. Tökjó hogy egyidősek vagyunk!! :D
Vendég
 


Ja, a csípőm csak fekvő helyzetben fáj, álmomból szoktam arra ébredni, hogy majd' becsinálok a fájdalomtól. Én is a "túlsúlyra" gyanakszom, ami jó, mert már csak 3 hónapig tart! :lol: A derekammal már más a helyzet, az mindig tud fájni ha épp olyan kedve van, de próbálok most nagyon vigyázni rá, nehogy becsípődjön.
Egyébként én is jövök-megyek mint a golyó :D , a családtagjaim meg folyton cseszegetnek hogy pihenjek már néha. De én érzem hogy mikor kell pihennem, csak ezt nekik hiába is magyarázom... :wink:
Vendég
 


Sziasztok!
Én 30 éves vagyok. :?
Nekem a szeméremcsontom fájt már a terhesség legvégén, mindig azt hittem, hogy egyszerűen össze fog roppanni. Amikor kiderült, hogy megcsászároznak, attól kezdve én is nagyon remegtem, nem tudtam kontrollálni, meg a műtét után is remegtem és plusz takarót is kértem, mert akkor meg azt hittem, hogy megfagyok.
Köszi mindenkinek a drukkot, most megpróbálok tudatosan nem görcsölni, aztán nem tudom, hogy sikerülni fog-e.
Na most megyek, mert itt van nálunk Apa barátja, csak most lecsóznak a konyhában. :roll:
Kinga
És köszi mindenkinek a drukkot, nagyon rendik vagytok!

Kép
németh
 
 


Sziasztok!

Jól eltüntem, de sok munkám van, meg apa sem volt itthon megint - szerencsére a nagy kintléteknek ezennel vége, most már csak 1-2 napokra uatzik el néha.

Csak végigfutottam a termést.
Talit sajnálom, ez a hetem elég húzósra sikeredett, és nem tudtam szólni előre, h mégsem jó. Pl. orvosokhoz kellett mennem a héten többször is, meg sajnos a jövő héten is, de hát ez van. (pl. fogorvos fog nekiesni a fogaimnak...) Ám jó hír, hogy a húsvéti héten szünet van az egyetemen, ezért kicsit szabadabb vagyok!
Mit szóltok mondjuk egy szerdai találkozóhoz? Délután?
Esetleg a kedd délután is jó lehet.

Vera, a jelenlegi topikolók közül én vagyok a legidősebb a 32 évemmel :) Durva...

Kinga, babaprojekt körüli hercehurcát sajnálom, nehéz lehet, pláne, hogy Mátéval nem így volt. És szurkolok, hogy most már tényleg mihamarabb beköltözzön a pocidba a kistesó. Én is úgy hallottam, h a ciszta a terhesség alatt el tud tünni teljesen.

Niki, a bárányhimlővel szerintem is várjatok. Egyébként tipikus ovis betegség - ha addig nem, ott be fogják nyalni a gyerköcök. Én kérdeztem a dokit, mielőtt Samu bölcsibe ment volna, hogy érdemes-e szerinte beoltatni bárányhimlő ellen a gyereket. Nem javasolta. De persze hozzátette, ha szeretném, akkor beoltja. Azt mondta, hogy az oltás ellenére is beteg lehet a gyerek, bár ilyenkor enyhébb lefolyású. És azt is mondta, hogy iszonyú ritkán lesz bármilyen szövődménye a betegségnek, ezen egyszer át kell esni és kész :) De ráértek még erre...

Vera, én magától a szüléstől eléggé féltem. Ahhoz képest végülis túléltem. Nekem a vajúdás érdekes módon egyáltalán nem volt rossz (=elviselhetetlenül fájdalmas / fárasztó), elég észrevétlenül kezdődött és zajlott. Már bő két ujjnyira kitágultam, amikor még semmit sem éreztem (egy 39. heti kontrollvizsgálaton derült ez ki, dokim mondta is, h valószínűleg ma szülni is fogok - úgy is lett)
A kitolási szakasz volt brutál, és sajnos az kissé el is húzodott (kb 1 órás volt), de végülis nem volt szükség semmi "gyorsításra" vagy beavatkozásra a végén sem. És persze ezért kárpótol nagyon a megszülető kisemberke...

Detty, baldachinleszerelés :) No, én ezért nem is vettem :) Minden ismerősöm ezt mondta, hogy amint a gyerek feláll az ágyában, rövidebb-hosszabb idő múlva annyi a baldachinnak. Lehet elcsomagolni :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok

Kébzeljétek az én kislányom olyan nagylánynak kébzeli magát hogy átállt az egyszeri alvásra :shock: Nem tudom mennyire fog ez bejönni nekünk, de most próbálkozunk vele. Nálatok ez hogy zajlott???

Évi
az én lányom még nem áll, ezért is fogalmam nincs hogyan szerelte le :shock: még csak a napokban most kezdett el egyedül felülni bár már térdelget felfele de szereintem ez még messze van az állástól.

Szerdai tali sajna nekem nem jó, mert Apa itthon lesz és megyünk intézni a lakás hitelt.

Vera
Igen nekem is mindig ezt mondogatták hogy pihizzel sőt anyumhoz még pénteken kimentem bkv-val ami több mint 1,5 óra és szombaton éjszaka már szültünk is:)

Na megyek csajok gyorsan megfőzni
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem sajna a jövő hét nem jó, illetve csak a péntek! Utánna viszont ráérek már!

Óóóó, mindenki dokihoz jár? :roll: Kopp-kopp, én nem, szerencsére!

Szülősstory: a 38. hét végén hajnali 5kor elfolyt a magzatvizem, így szépen elkezdtünk készülődni, de semmit nem éreztem még. Aztán bementünk a kórházba, útközben már 3 percesek voltak a fájások, mire odaértünk 2 ujjnyira voltam kitágulva. Megvizsgáltak, mondták, hogy szülni fogunk már. Bementünk a szülőszobába, zuhanyoztam kicsit na és akkor nagyon elkezdett már fájni, nekem ez volt a szörnyű! Aztán 10 felé éreztem, hogy nyomni kell, szóltam és már nyomhattam is, kb. 5 nyomásra meszületett a kiscsomagom. Nekem a vége volt ami nem volt olyan gáz! A Kútvölgyiben szültem, normálisan álltak hozzá a dolgokhoz, mert szülés után egyből odaadták, apa elvágta a köldökzsinórt, aztán elvitték apával kicsit lemosdatni, mérni, addig varrtak, bár szerencsére csak fél centit repedtem, majd visszahozták, és kimentek 2 órára, hogy pihenjünk, ismerkedjünk. A szülésznő néha visszanézett, kérdezte minden rendben-e, még az elején megmutatta, hogy kell szopiztatni. Szóval nekem alapjában véve teljesen pozitív élményeim voltak a szüléssel kapcsolatban.

Detty: Kiara még csak most kezdett el nállunk is 1szer aludni, szerintem 2 hete van fixen már ez.
Baldachin: nekünk szúnyoghálós van, de az a plafonra van szerelve, eddig még nem szedte le, remélem nem is fogja. Olyan volt már, hogy belegubancolódott, mert behúzta magához, de kiabált és kiszedtük! :roll:

Kép
kernico
 
 


Köszi a szülés-összefoglalókat, jó tudni hogy mi várhat rám! :)

Tali: nekem még nem tudom hogy lesz a jövőhetem, egyelőre több barátnős randim is függőben van, nem is beszélve a fogdokiról és az orthopédusról... :?
Apa vasárnapig van szabin, úgyhogy most már jóval több szabadidőm lesz mint eddig. Még rengeteg apróság van amit szeretnék beszerezni a babaszobába, a következő hetekben úgy tervezem, hogy jövök-megyek-nézelődök, ameddig még bírok és lehet! :lol:
Szóval visszatérve a talira, egyelőre nekem bármikor jó, ha gyorsan kitaláljuk mikor legyen, akkor majd próbálom a többi progit ahhoz igazítani! :P
Vendég
 


Sziasztok!

Erpé!
Ne aggódj, nem te vagy a legidősebb, én 33 múltam decemberben :D

A találkozásra mi is szívesen elmennénk, ha szabad, de csak a picivel, a nagy iskolában lesz.

Roland zárójelentésén volt, hogy 4 hét után jelentkezzünk koponya és mellkasi UH-ra a kórházba. Szerdára kaptunk időpontot.
Csütörtökön lesz 2 hónapos és akkor van a dokink egészséges rendelése, úgyhogy oda is megyünk, ráadásul az első szurira :?

Mónika

Kép
Kép
bnemonika
 
 


Sziasztok!
Na mindenki a húsvétot piheni ki?
A hét nekünk sem igazán jó a talira, jövő héten is csak hétfő meg csüti. Igaz az idő sem valami jó. Hátha addigra megjön a tavasz.
Kinga

Kép
németh
 
 


Sziasztok!!
Hát igen, nagy itt a pangás! :shock: Hogy telt a húsvét? Nekem eljöttek Anyukámék nagyon messziről (180 km) meglátogatni, úgyhogy nagyon örültem! Annyi kaját hoztak hogy még mindig azt esszük... :lol:

Tali: nekem jó a hétfő. Reggel megyünk uh-ra, de déltől ráérek. Várom már hogy lássalak benneteket! :D Meg a gyerkőcöket!!! :D Egyébként sok babakocsis anyukával szoktam találkozni itt-ott és olyankor mindig eszembe jut, hogy lehet hogy a neten pont vele beszélgetek?!? :lol: Furi! :wink:

Állítólag péntektől itt a tavasz! Nem bánnám! Főleg hogy ma sikerült kockára fagynom! A normális kabátomat már 2 hete nem tudom becipzározni, az ócskát meg utálom hordani. És bentről nem is tűnt olyan hidegnek... Így aztán ma nagyon megszívtam, az ócska lett volna a jó választás, de a másikban indultam el :? ... Holnap már nem követem el ezt a hibát. Most már ki kell húznunk ezt a pár napot, aztán remélem jön a meleg 1000-rel! :lol:
Vendég
 


Az jó lenne, ha jönne a tavasz, mert nekem is elegem van már ebből a hidegből.
Máté beteg lett estére, igaz nincs láza, de nagyon folyik az orra meg tüsszög. Éjjel is sokszor fent voltunk. :(
Többiek?

Kép
németh
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?