Új privát üzeneted érkezett!

Winona, én nem csináltattam integrált tesztet, nem éreztem szükségét, akit megnyugtat, vagy idősebb, annak érdemes, de igazából, ha jó az orvosod és lelkiismeretes, nincs rá szükség.
A keményedés szerintem természetes, meg hát a babácska nyomja szét a belsőségeket, a helyet kell csinálja. Ha nem állandó és nem fáj vagy vérzik, nincs vele gond, magnéziumot szoktak rá ajánlani.

KépKép
columbine
 
 


Nekem is automatikusan megcsinálták a toxoplasmát az elején, negatív lett, úgyhogy valamikor fogják újra nézni..

Ez a babakocsi tényleg nagyon jónak tűnik... Nagyon tetszik, de nekünk nem kell vennünk, mert kapunk... hogy milyen márkájút, azt nem is tudom, de hétfőn megyünk a tesómékhoz, majd megnézem... de ők meg voltak elégedve vele, és már 2 gyerekkel használták...

yuyu79
 
 


Sziasztok!

Mostanában nekem is sokat görcsöl a lábfejem és a vádlim, nekem az vált be, ha pipálva jó messzire kitolom a sarkam, és így feszítem meg a lábam (remélem ez érthető így valahogy).

A nátha megelőzésére én a DM-es nyújtott hatású C vitamint szedem (a kapszulában pici kis gömbök vannak, hasonló, mint a Cetebe, csak olcsóbb) minden reggel, eddig hála Isten megúsztam, pedig mindkét kollégám, akikkel egy szobában ülök, rendszeresen krákog.
Ezenkívül Gravidát szedek minden este (még a várandósság előtt kezdtem, és mivel reggel szédelegtem tőle, áttértem az estére). Biztos genetikai dolog a súlygyarapodás, mert a 17. hét elejére is csak 2-2,5 kg-ot híztam összesen a kismama vitamin ellenére (pedig vagy 5x eszek naponta), és abszolút nem vagyok kívánós. Viszont a pocakom már elég nagy, vagy 20 cm-rel lett bővebb a derékbőségem, pedig 170 cm magas vagyok. Ki tudja min múlik?
Pólókat én a Jeans klubban vettem 1.500 Ft-ért darabját, eleve kicsit hosszabbak, másrészt elég jól nyújthatók. És ha kicsit deformálódnak, a végén nem fogom sajnálni kidobni. :)

Tegnap voltunk dokinál, kiderült, hogy 1 hónap alatt sem érkezett meg a vérvizsgálatom eredménye, úgyhogy csak remélem, hogy minden rendben. Csütörtökön megyek AFP-re, addigra levadássza az asszisztensnő.
Csináltak UH-t is, de Picike extra szégyenlős volt (mondtuk is férjemmel, hogy tekintve, hogy mindketten szégyenlős kisgyerekek voltunk, ezen nincs mit csodálni), szépen hátat fordított, és biztos, ami biztos, deréktól lefelé elbújt a szeméremcsontom mögé. Úgyhogy a méretére is csak következtetni tudott az orvos, azt mondta, hogy kb. 9 cm fejtől popsiig, és majd mégegyszer ennyi a lábacskája, vagyis megfelelő méretű. :)
Szóval mi továbbra sem tudjuk a nemét. Azt mondtam Picikének, hogy rá bízom, a tudomásunkra hozza-e. Úgy tűnik egyelőre még titkolózik. :D

Jó, hogy írtátok az övleszorítót, már én is gondolkodtam, hogy kéne valami, most vettünk autót. Egyelőre még nem én vezetek, de gondolom az anyósülésen is hasznos. :D Van jogsim, de vagy 8 éve nem ültem volán mögött. Úgy gondoltuk, hogy veszek pár felfrissítő órát egy autós iskolában. Szerintetek kismamákat is elvállalnak?

További szép napot mindenkinek, megyek vissza dolgozni. :wink:

Beus

Kép
félhold
 
 

 
 

Lányok!!
Az övterelő mindenképpen hasznos. Akárhol is ülsz. Mi a hétvégén fent voltunk Pesten, egy hülye elénk vágott és a páromnak hatalmasat kellett fékeznie. Be voltam kötve és az övterelő is be volt kapcsolva. Így az öv a combjaimat rántotta meg. Azokat is elég keményen. A párom meg is ijedt rögtön kérdezgette, hogy minden rendben van-e.
Szóval mindenkinek aki kocsiba ül kell kell kell!!!
bende
 
 


pöttöm: az a link a bimbomarketen a Peg Perego Pliko P3 On track -re vonatkozott? A szállítási költséget honnan tudod mennyi?
egyébként az elefániban nincs a boltban Peg Perego, csak rendelésre kérnek külön, tehát élőben megnézni nem lehet, mert a boltban nincs nekik.... :(

nekem is görcsölget mostanában a hasam, mert elfelejtettem MagneB6-ot venni és már napok óta nem szedem. De most már muszáj lesz venni, mert egyre jobban érzem a hasam.

Én csütörtökön megyek a 18. heti UH-ra!! :) jó lenne, ha látszana a neme! Én az elejétől fiút érzek, úgyhogy kíváncsi vagyok, bejön-e.

Szombaton meg utazunk baráti társasággal Prágába :lol: remélem jó idő lesz!!! Niki, segíts, hogy ne essen az eső a hétvégén Prágában!! Küldj oda is napsütést :P
lei
 
 


Lei!

MS on track akart lenni, de lehet hogy félrement, újra berakom a linket neked:

http://www.bimbomarket.it/en/product.as ... 3&cf_id=40

A szállítási költséget akkor tudod meg, ha beteszed a kosárba a terméket, és kiválasztod hogy Hungary. Akkor hozzáad még kb. 40EUR-t.

Az elefániról meg annyit, hogy a mi fajtánk sincs kiállítva az üzletben (pliko p3 switch) de a gépben megnézte a fiú, és van náluk. De megnézésre való a brendon, és máshol meg megveszed :lol:

pöttömpanni
 
 


Sziasztok :)

Megjöttünk az uh-ról és 100% kisfiú:)))
szuszu majd légyszi írd be a táblázatba, hogy erősödjön kicsit a fiús oldal;) a neve még elég képlékeny:)
minden rendben van vele, bár a méretei alapján 20+4 naposnak felel meg:)

bende, kitti gratula a kiscsajokhoz!

panni, gondolom már nagyon várod a pénteket:) nagyon izgi lesz és biztos a neme is kiderül akkor, nem nagyon tudnak már úgy feküdni, hogy ne lehetne látni;)

lei, megnézem mit tehetek jó idő tekintetében, bár egy fél órája esett a hó itt a Madách téren, 5 perc múlva meg újra kisütött a nap és közbe sötét felhők gyülekeztek. Bolond egy tavaszi idő:) mennyi időre mentek Prágába, csak a hétvégére? Egyik kedvenc városom, üdvözlöm a prágai kiskocsmákat és söröket:) amik most egyáltalán nem ízlenek:))) remélem utána azért visszaáll a régi rendszer, mert nagy sör rajongó vagyok:)

sniky
 
 


Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!!
i végre leléptünk az ősszel kapott nászutunkra. Cserszegtomaj, Hévíz mellett. Azt leszámítva, hogy mindennap kerestek a munkahelymről, hogy akkor mikor megyek (és általában regel korán) szuper volt. Párom termálozott én meg közben napoztam.
És behoztuk a lemaradást,olyan 10-11 órákat aludtunk. Annyira békés volt, hogy majdnem ott ragadtunk és a vendéglátóink is tündériek. Ha kell egy jó panzió, csak szóljatok!!!

Prücsök még nekem sem mozog. :cry:
A lábam ugyan nem görcsöl, de én is folyamatosan keményedek, meg görcsölök, pedig kétszer eszem Magne B6 vitamint. Az emésztésem sem a régi, bár most hogy nem stresszeltem halálra magam, egészen emberien viselkedett a pocakom.
Az övterelőt én is csak ajánlani tudom, mi is kölcsön kaptuk és nagyon szuper. Már csak azért is, mert ha érzékeny az ember pocakja és minden rezdülésnél öklendezik (mint én sajna még mindig) akkor nagyon jó, hogy kocsiban nem minden úthibánál kell a zacsiért nyúlkálni. :oops:

Na, megyek kipakolni.
MAjd még bekukk ha kész a házimunka.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Mára búcsúzom, megyek a dokinénihez. Ma is megkukkolom a kisfiamat :lol:

Ági, jó tornázást!

Betegeknek javulást!
Pussz.

pöttömpanni
 
 


Sziasztok!
Én még csak a 16. hétben járok,de talán nem maradtam le semmiről. A vas és c-vitamint leszámitva nem szedek semmit. Az orvosom a 12 héten leállított az elevit-ről és amióta a hányingerem is elmúlt azóta már magneB6-sem szedek.
Félhold: -a húgom is járt ilyen felfrissítő órákra(Sopronba),bár ő akkor még nem várt babát, de nagyon pozitív élményei voltak vele kapcsolatban. Viszont drágábbak az óra díjjak mint az oktatáskor. Én a budapestiek közül csak az angyalföldi autós iskolát ismerem, mert ott tanultam vezetni,de ott akkor még nem volt ilyen lehetőség.
Amúgy mi az az övleszorító és hol lehet beszerezni?
feluca
Mezőszemere
 
 


Csak még annyit, hogy gratula Niki a kisfiúhoz!!! :lol:

pöttömpanni
 
 


Köszi Pöttöm! Neked meg jó mozizást!

Szia Feluca, üdv köztünk! Az övterelőt a kismamáknak találták ki, hogy a biztonsági öv alsó szára ne vágjon a pocakba, ha fékez. Nagyon hasznos, életet menthet!

Apróka, örülök, hogy kipihentétek magatokat egy picit, nagyon rád fért már!! Remélem hogy a pocakod is jobban van!

Niki, gratula a kispasihoz!! Nem is tudom, hogy hol állunk, majd ha jön Szuszu, hátha feldobja a táblázatot, kíváncsi vagyok, nem tudom már követni.

KépKép
columbine
 
 


niki: csak három napra megyünk, de az is jó lesz remélem. Én valahogy kívánom a sört, és ittam is már egyszer, de csak fél decit. Azt hallottam, hogy állítólag jót tesz a baba bőrének. gondolom a sok B vitamin miatt, vagy ilyesmi lehet a magyarázat. De azért nem fogok túlzásba esni, ne aggódjatok. :)

aprooka: tök jó, hogy sikerült kipihenned magadat. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire ront az emésztésen a sok stressz a melóban, hiszen a pihi alatt meg nem olyan rossz az emésztés.

pöttöm: köszi a linket, igen én is erre gondoltam.
lei
 
 


Köszi Ági és Pöttöm:)

Pöttöm gyere a hírekkel minél előbb:))

Puszi nektek, dolgozom kicsit, este lehet hogy még benézek;)

Barbit hiányolom, jó néhány napja nem volt erre:(

sniky
 
 


Sziasztok Lányok!

Winona, én voltam integrált teszten, mert nekem a dokim csupa jót mondott róla és végülis elszámoltam az egészet az egészségpénztárba, tehát nem is került semmibe. Nagyon megnyugtató volt, hogy 95%-ra megmondták, hogy minden rendben. Én amúgy 32 éves vagyok, szóval nem lett volna muszáj menni, de jobban éreztem így magam.
Este megyek a dokihoz, lesz ultrahang is. Izgulok, hogy kiderüljön, hogy kukis vagy nunis. Valószínüleg későn fogok hazaérni, ezért lehet, hogy csak holnap reggel tudom felrakni a táblázatot, de mindenképpen frissíteni fogom.

Babakocsi témában: az egyik kollégámék hozattak Olaszországból Chicco babakocsit maguknak és volt valami kavar, ezért két példány is lett belőle. Most az egyik eladó. Vadi új. Állítólag itt 125 ezer és ők 85-ért adnák. Majd próbálom megszerezni a pontos fajtáját. De az tuti, hogy van hozzá mózes és hordozó is. Esetleg, ha valakit érdekelne...

szuszu
 
 


Közben megszereztem a babakocsi pontos típusát, ez az:
http://www.pramworld.co.uk/product/2881 ... _Manhattan

Beszúrok egy képet is róla.

Kép

szuszu
 
 


szuszu én lehet hogy lecsapok rá.
Párom most ment el ügyeletbe, ha holnap hazajön, azonnal mutatom neki és reagálunk!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Szia Nicky,

csak nem engem hiányolsz, vagy a másik Barbit? Mindegy, vagyok, olvasgatok, de nagyon ki vagyok merülve, mert mindhárom kölköm meg van fázva és köhög, de a kicsivel még nagyobb gondok is vannak, mert éjszaka semmi n em segített, nem kapott levegöt. Nem is aludtam ma éjszaka se szinte semmit és ez levesz az energiámból teljesen. Ma új antibiotikumot kezdünk, leváltjuk az elözöt, egy évig (!) inhalálnom kell vele napi kétszer és még sorolhatnám a nyalánkságokat. Szerintem már zacskó méretü karikák vannak a szemem alatt, abba is lehetne már bevásárolni. :)
Engem is kínoz a székrekedés, de ez egy természetes folyamat része, a terhesség elörehaladtával sem lesz jobb. Ráadásul nem vagyok nagy ivó, ha napi 1-1,5 liter valamit megiszok, már jó vagyok.
Nekem is elkezdett a vádlim görcsölni, de pipázással (lábfejfeszítéssel) egész jól kordában tartható.
Baba nekem nem túl aktív, úgy látszik a páros számuak már csak ilyen nyugisok. Tegnap addig gyömöszöltem a hasamat, míg egy életjelet ki tudtam csikarni. Már mindenre gondoltam, könnybe volt már a szemem is lábadva a kétségbeeséstöl, de sikerült a babát felébreszteni és némi mocorgást kicsikarni belöle. Én egyszer nyomtam, ö vissza és várt, megint nyomtam, ö megint vissza. Ezzel elvoltunk egy darabig. A párom késöbb szokott lefeküdni, mint én és eljátszik elalvás közben a babával, mert neki ez a játék nem is volt új, mondta, hogy ja, azt ö is szokta vele csinálni, én meg észre sem veszem, hogy mit tesznek ök ketten velem! :)
Még egy hét és megyünk a várva várt UH-ra! De az még egy hét. Még szerencse, hogy a nyuszi közben eltereli a figyelmemet! Nem bírom a várakozást!

Mentem kicsit lepihenni!

Barbi
Vendég
 


Köszönöm a választ columbine. Azt viszont még mindíg nem tudom, hogy hol kapható az ilyesmi.
Autós vagy inkább baba-mama boltokban? De végülis én is utána nézhetek neki.
Van közöttetek egri vagy heves megyei, akinek már van tapasztalata az egri szülészettel kapcsolatosan? Mert nagyon tanácstalan vagyok és igazán egyedül érzem magamat. A dokim sem foglalkozik velem túl sokat.
feluca
Mezőszemere
 
 


Sziasztok!
Én is voltam az integrált teszten,mert 34 éves vagyok és úgy gondoltam,hogy két babával nem kockáztatok.1:10877 az esélyem a dawn-ra és 1:8700-hoz a hármas kromoszómarendelleneségre.Tehát tök jó!Elvileg az én koromban 1:570-hez az esély a Dawn-ra,vagyis minden 570. baba lesz beteg.
De pont most van az ikres oldalon egy 39 éves csaj,akinek sajnos a 12 hetesen kiderült,hogy az egyik baba súlyosan beteg.Nagyon sajnálom szegényt,most ment reggel Pestre,hogy megcsinálják a redukciót.Szörnyű dolog ez,egész nap rá gondoltam.... :cry:

Én is elkezdtem szedni a MagneB6-ot,mert kezd kinyílni a külső méhszájam,de nekem olyan étvágyat csinált,hogy bármit meg tudnék enni.... :oops: Létezik ez?Tapasztalt valaki ilyet?

binyek
 
 


Nekem 12 éve,a lányom születése elött volt 2 vetélésem toxoplazma miatt.Kaptam rá gyógyszert,utána lett a lányom.Akkor én most védett vagyok vagy lehet újrafertőződni? :roll:

binyek
 
 


Sziasztok, megjöttem a tornázásból. Sajnáltam Csenge, hogy nem voltál, olyan uncsi volt egyedül... tessék gyorsan meggyógyulni!!!

Binyek, a MgB6 étvágygerjesztő is, ezért javasolják, azoknak akiknek hízni kellene picit.

Feluca, övterelőt lehet venni , kb. 10 ezer forint, szinte minden bababoltban illetve egy helyen tudom, hogy bérelni is: a Minimanó bababoltban, az interneten megtalálod őket. Ha nem Budapesti vagy, sajna nem tudok segíteni, én csak az ittenieket ismerem, de biztos van a közeletekben is.

Barbi, téged hiányoltunk már! Sajnálom, hogy rosszul vannak a gyerkőcök, jobbulást, nekik is megy a sok ++++++++ energia!!

Szuszu, ez nagyon jó babakocsi, én is ilyet néztem ki, Apróka, szerintem jól jártok vele, épp tegnap szedettem szét az eladóval, hogy lássam milyen. Itthon tényleg nagyon drága, az ebayen van 300 euro körül. Szállítással, kb, pont így jön ki!

KépKép
columbine
 
 


Luca!

Bababoltokban lehet kapni sztem, de ha visszaolvasol, columbine feltett egy oldalt, ahol letétbe teszel 6000 Ft-ot és elhozhatod. Majd ha szülsz, utána visszaviszed és a pénzt levásárolhatod. Így nagyon megéri. Amúgy neten is lehet rendelni kb 9000 ft. Nekem nagyon bejött.
Hogy van a hátad?
Tesók még egyben?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Binyek, ha voltál fertőzött, akkor kialakult a védettséged, és már nem tudod elkapni, pont úgy mint a bárányhimlőt!

KépKép
columbine
 
 


Binyek, ez szörnyű lehetett. De valamit nem értek, én úgy tudtam, hogy aki átesett a fertőzésen az már védett. De akkor hogyan lehetett kétszer vetélésed emiatt??

Barbi, jobbulást a gyerekeknek! Az állandó készünlét, főleg az éjszakai ügyelettel nagyon fárasztó lehet. Miért kell egy évig (!) inhalálni??? Magnéziumot, kálciumot próbáltál már a izomgörcsökre? Remélem hamarosan rendbejönnek a gyerekek!

Reggel voltam vérvételen és már meg is jött az AFP eredmény, szerencsére jó lett: 1.09 (a súllyal korrigált érték: 1.14, hogy ez miben különbözik??? de mindegy mert ez is jó). Nagyon örülök, bár tudom, hogy a rossz eredmény is sokszor csak a rosszkor levett vérvétel miatt van, de azért jó, hogy nem kell aggódni miatta.
Vendég
 


sziasztok!

azt szeretném kérdezni, hogy ti tudtok valami olyasmiről, hogy a magzati korban is igényelhető valami támogatás? olyasmi, mint a családi pótlék... nekem több kisgyerekes kolléganőm is felhívta erre a figyelmemet, de a védőnő még nem mondta, és nekem sem jutott eszembe rákérdezni, illetve a családi pótlékos cikkeknél sem láttam ilyesmit. hm. hátha valaki hallott erről a közelmúltban.

csütörtökön megyek az afp eredményemért, kíváncsi vagyok, hogy adnak-e beutalót a 18 hetes uh-ra. mert tényleg nem lehet betelni a picik látványával! :)

gyógyulgassatok! férjem is náthás, úgyhogy ő most itthon van, remélem, hogy engem elkerül mindenféle kórság.

sophie27
 
 


Csenge!
Úgy lehetett,hogy akkor még nem nézték a toxoplazmát senkinek.Nekem lett a két vetélésem,de senki nem tudta megmondani,hogy miért.Azt mondták,hogy álljunk neki még egyszer,mert 3 vetélés után(!!!!!) kezdik majd kivizsgálni,hogy miért lehet.Na akkor én mondtam,hogy a csacsi faszát(bocsika),de én most akarom,mert a lelkem gatya volt már a 2 elvesztett bébitől is,nemhogy háromtól....
Akkor elküldtek vérvételre a szegedi genetikai központba,kiderült a fertőzés,kaptam gyógyszert és aztán megszületett a lányom,aki most nem lenne,ha hagytam volna magam a baromságra rábeszélni..... :wink: Hát ez a storrrrym!

binyek
 
 


Hú, nem semmi! Bár az a helyzet szerintem, hogy ma sem szűrik rutinszerűen a toxoplamzmát, néhány kivételtől eltekintve. Én most másik dokinál, kórházban vagyok, de sem itt, sem az előző terhességem alatt nem néztek maguktól toxoplazmát. A fiammal megcsináltattam és kiderült, hogy nem vagyok védett, most nem is kértem. De szerintem, meg ahogy a többi hozzászólásból is leszűröm nem foglalkoznak ezzel általában, csak akkor ha a kismama ragaszkodik hozzá.

Zsófi, amiről te halhattál az szerintem az adókedvezmény volt, amit a terhesség 3. hónapja után lehetett igényelni. Sajnos csak volt, mert eltörölték. Jobban mondva, ha jól tudom adókedvezmény már csak a harmadik gyerektől jár.
Vendég
 


Én is így hallottam, hogy csak a 3. gyerektől jár... Lehet hogy az se sokáig...

yuyu79
 
 


sziasztok!
Megjöttünk az uh-ról, és megint KISFIAM születik!!! Igaz, hogy kiscsajt vártam, de már túlestem a kezdeti sokkon :D A dokibácsi szerint a 0,8-as mom nem olyan alacsony, és nagyon alaposan megnézte a babát, és mindent rendben talált szerencsére. Most 18+6-nak saccolta a gép.
Támogatás témához csak annyit, hogy lassan már családi pótlék sem fog járni...
Toxoplasmát nekem automatikusan néz a doki, de csak az első vérvételen. Zalánnál én kértem még egyet, most is fogok szerintem.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Jaj, amit az előbb írtam, az vmiért elszállt. Most kezdhetem megint...

Rizsi! a labor: Interlab Kft. XIV. ker. Bp., Hungária krt. 70.
Tel:220-58-89 Azt hiszem nem kell bejelentkezni hozzájuk külön, de bitztos ami biztos hívd fel őket!

Gratu nektek Niki, Hrk! Kellenek a kispöcsösök is!

És gratu neked is feluca! Üdv köztünk!

Winona! Én is csináltattam integrált tesztet, habár sokáig vacilláltam, hogy mi is legyen. FŐként a korom miatt gondoltam fontosnak (32), és szerencsére negatív lett minden. Bár nem mondják 100%-ra az eredményt, azért elég megnyugtató.
De ha nem csináltattál, ne parázz emiatt! Ha az AFP-d is jó, és a genetikai UH-n is mindent rendben találtak, akkor biztos tényleg nincs gond.

panna1
 
 


Barbi! Jobbulást a gyerekeidnek! Vigyázz azért, nehogy te is elkapd! És kívánok neked egy kiadós alvást!

panna1
 
 


Winona!

A pocakban kő effektus nálam is ismert! De főként akkor érzem, amikor pisilnem is kell. Vagyis reggel amikor felébredek, ráteszem a pocimra a kezem, olyan mintha egy sárgadinnyét nyeltem volna egészben. Aztán elmegyek WC-re, és mikor visszafekszem, egy kicsit már lejjebb enged, és nem is olyan kemény.

panna1
 
 


Sziasztok!

Eddig pörgött a kisfiam, hiába volt hulla fáradt, most még mennem kell inhalálni, de ott fogok tutira elaludni az ágya mellett, mert vagy 20 perc, mire az lemegy.
Telefonáltam anyámmal, aki szintén gyerekorvos (még jó, hogy nálunk minden felmenöm orvos és én is értek egy kicsit a mikrobiológiához) és kiderítettük a baj legvalószínübb okát. Csütörtökön megyünk kontrollra, rá is fogok kérdezni, meg arra is, hogy ha ilyen kétséges az egész, miért nem csinálunk tenyésztést torokváladékból!?
Nekem ez volt anno az elsö diplomám témája, s nagyon sokat tanultam belöle.
Azért mondta a dokink az egész éves inhalálást, mert a kisgyerekek légútjai szükek, elég egy apró megfázás és mekövetkezik a dugó, a szükület, onnantól meg egyenes a betegség kifejlödésének útja. Ha inhalálunk olyasmivel, ami a légútszükületet visszatartja, talán nem válik krónikussá a baj és nem lesz ennek következtében asztmás a fiam. Hát ez az oka. Anyám szerint csak a preparátum nem jó erre a célra, mert gombásodik töle a gyerek hátsója, ahogy azt már én is észrevettem. Neki jobb ötlete van, csak meg kéne valósítani.
Akinek pedig már volt toxoplazmózisa, az védett egy életre, aggodalomra semmi ok. Ahogy Ági is mondta, mint a bárányhimlö...
Gratula a pöckösök elöretöréséhez, csak csiszolunk egy kicsit a nemek arányán, noha a hárem se elvetendö perspektíva késöbb... :)
Szomorú történetek ezek a baba elvesztéséröl, minden elismerésem azoknak, akik túlestek ezen a szörnyüségen és fel tudtak állni, újra tudták kezdeni. Én nem érzem magamról, hogy erre én képes lennék.
Megyek, mert sose kerülök ágyba, pedig most éppen nem köhög senki és nem foglalta el eddig senki...
Jó éjt, holnap jövök a helyzetjelentéssel, s addig is köszönöm a sok pozitív drukkot, biztos használni fog, mert már csak jobb lehet innentöl, nem!?

Barbi
Vendég
 


Sziasztok!
Gondolom már mindenki alszik, de nem akarok holnapig várni. Voltam a dokimnál és eléggé határozottan látszott, hogy kisfiam lesz. Mindenki azt mondta, hogy úgyis lányom lesz, ezért beleéltem magam, de ennek is nagyon örülök, sőt. Büszke vagyok a leendő kisfiamra, mert olyan ügyesen ficánkolt és olyan szép, egészséges mindene, hogy megint megkönnyeztem. A neve pedig András lesz, már ezt is tudjuk.

A méretek:
BPD (fejátmérő): 48 mm
HC (fejkörfogat): 170 mm
AC (haskörfogat): 148 mm
FL (combcsont): 32 mm

szuszu
 
 


Sziasztok Lányok,

Nem tüntem el olvaslak titeket csak nincs kedvem nagyon irni :cry: Jó olvasgatni, hogy nálatok minden rendben van. Gratulálok mindenkinek elég sokan tudjátok már hogy mi lesz. :lol: Jók a babakocsik is amiket beraktok.

Én még nem tudok semmit, hogy mi lesz velünk, hogy fog zajlani az egész, de ezzel nem is fárasztalak titeket.

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Gabi!

Szia! Nem tudom mit írhatnék Neked, mert tudom, hogy ilyenkor minden szó, minden vigasztalás kevés. Két sikertelen teherbeesés után engem ki lehetett kergetni a világból azzal a mondattal, hogy ,, ne aggódjon, magának sok gyereke lehet még,, Ilyenkor az ember nem azt a ,,sok,, gyereket akarja, hanem csak azt az egyet! Mi is hetekig reménykedtünk, de sajnos mi hiába. De megvártuk, hogy megszűnjön az a pici reménysugár is, addig nem hagytuk magunkat. Te se hagyd.
Mi mindannyian drukkolunk Nektek!!!!!
bende
 
 


Gabi!
Írtam privibe!
bende
 
 


Gabi, gyere és mesélj ha van kedved hozzá. Nem fárasztasz minket, nagyon aggódunk érted és csak elképzelni tudjuk (vagy még azt sem) hogy mit érezhetsz. Ha jólesik leírni az érzéseidet, akkor tedd azt, talán te is megkönnyebülsz tőle.

Barbi, megnyugtató lehet, hogy van kitől tanácsot kérni a családból szükség esetén. Nem egészen értem, mi történt most a kisfiaddal, hogy ilyen következményektől tartotok? Azt értem amit írsz, hogy a kisgyerekeknek szükek a légútjaik, de csak erre alapozva minden megfázás után aggódhatnánk, hogy mi lesz a következménye... Én most annak szurkolok, hogy el ne kapja a fia a nyavajámat, mert olyan rossz nézni, ha egy kisgyerek beteg.

Lassan én is a javulás útjára lépek, csak most meg a fejem fáj :( Legalább a hangom nem megy már el, de tegnap délután olyan köhögési rohamom volt, hogy a dokinál nem tudtam vagy tíz percig szóhoz jutni. Legalább jól megfigyelhette, hogy milyen típusú a köhögésem :) egy homeopata orvosnál voltam, egész szimpatikusnak tünt. Kaptam tőle tanácsokat hogy mivel kúráljam magamat, azt mondta, hogy szerinte nem lesz szükség antibiotikumra és most már én is kezdem elhinni, hogy anélkül is rendbejövök.
Ma megyek végre nőgyógyászhoz, már vagy másfél hónapja nem voltam, de szerintem nem lesz most UH, mert nemsokára úgyis kell majd a 18 hetesre mennem nekem is, csak még nem tudom hová?? A dokinő UH-ja nem egy csúcs model, nem tudom azon akar-e megvizsgálni vagy elküld-e valahova??

Már régóta vannak pici mocorgások a hasamban, de annyira nem volt egyértelmű. Végre tegnap este, meg ma reggel olyan határozott rúgásfélét éreztem :lol: mondjuk ezt is alig és mire elkezdem figyelni már abba is hagyta a kis huncut, de azért jó érzés volt.
Vendég
 


Sziasztok!
Szilvi,Panna!

Sote 1-en volt a kedves uh-os hölgy,pénteken pedig a 4 d genesis-be megyünk este 7 re.

Veronika
l.veronika
 
 


köszi csajok a válaszokat!

kérdés: a 18 heti uh-ra adott időpontot a doki, de én akkor már a 20-ik hétben leszek....az nem gáz????

ma megyünk 4D-re már be vagyok zsongva:)))

Kép
winona
 
 


szia Veronika,

én szerintem láttalk hétfőn a sote 1-en ott ültem veled szemben és én is kedves kis hölgynél (banyánál :lol: ) voltam. Elég szörnyű hogy ilyen emberek is vannak főleg ilyen munkakörben. (én 15 órára mentem)

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Szia Gabi!
Biztos engem láttál én is 15 re mentem,sajnálom hogy én nem vettelek észre.
Veronika
l.veronika
 
 


Sziasztok! Minden betegnek jobbulást, a gyerekeknek is! Gratula a kukisokhoz, azért a végére lehet hogy mégis kiegyenlített lesz az arány ;-)

Tegnap végre határozottabban éreztem a babám mozgását, ez már biztos hogy ő volt. Délelőtt is mocorgott kicsit, mikor kismamatornán voltam, és a gátizomgyakorlatokat csináltuk. (Ez állítólag növeli a vérbőséget, és ezért jobban érzi az ember a mocorgást). Aztán este tvzés közben megint éreztem, 3X egymás után, középen, a ködököm alatt. Ideje is volt már, mert közel vagyok a félidőhöz ;-)

Csináltattam Apával képet tegnap este, íme:

Kép 19 és fél hetes pocak

Ez a legújabb kismamás felsőm, amúgy kínaiban vettem 1200-ért :-) Jó hogy idén pont ez a divat :-)

yuyu79
 
 


Sziasztok!

Luca, olvastam a prividet, így a kérdéseim már tárgytalanok. :)

Barbi, javulgassatok és aludj sokat,sokat!!!

MIndenkinek gratula akik már tudják milyen színű ruhákban utazzanak! :lol:
És persze gratula a mozgolódáshoz is. Nekem már olyan bűvészmutatványokat kell végrehajtanom, hogy a párom meghallgathassa a szívhangokat, Annyira vicces, mert ha háton fekszem, Prücsök elnyomja a fő ereimet és minden oldalon az én pulzusomat lehet csak hallani, ezért kell négykézláb próbálkozni. De már nagyon haloványan hallani valamit. Viszont nem hajlandó rugdosni.
Már nagyon várom a jövő keddet, mert akkor fény derül mindenre. Remélem. :oops:

Gabi! Gyere többször.El sem tudom képzelni hogy min mehetsz keresztül......de talán jobb ha kicsit írogatsz róla, mintha elfojtod.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok csajok!

Mindenkinek gratulálok, akinek kiderült a babus neme.
Szuszu és Hrk nektek külön is a kispöcsös miatt...muszáj javítanunk az arányokon, kell egy focicsapatot csinálnunk :lol:

Noel babus nő mint a gomba, tegnap a dokinéni 22+4-nek mérte, és 500g-osnak. Mondjuk azért nem hiszem hogy péntek óta ekkorát nőtt volna, talán a kurzor picit odébb lett lerakva, de a lényeg, hogy minden rendben van.
Ismét mutogatós bácsi volt, tegnap is kaptunk kukis képet :lol:

Megvan a toxoplazma eredményem, negatív, de ráírták a leletre, hogy nagyon fogékony vagyok, így teljesen tartózkodnom kell a cicáktól kutyusoktól. És 2 hónap múlva kontrollt javasolnak. És teljesen ingyen csinálták, az Istvánban levették a véremet és átküldték az ÁNTSZ laborjába, akik az eredményt újra visszaküldték. Szóval nem értem miért különböző ez kórházanként.

Winona!

A genetikai UH 18-20. hét között csinálják, szóval nem gond ha csak a 20-on mész, én is akkor voltam. Szerintem csak az a lényeg, hogy a babus még teljesen beleférjen a képbe, lássák mindenét.

Megkaptam a terheléses cukorra a beutalót, oda 3 hét múlva kell mennem. Egyben persze teljes vérképet is néznek majd.

pöttömpanni
 
 


Lányok!

Akkor most lesz találkozó 29-én?
Mert én úgy készültem, lemondtam a barátosnémat.
A helyszín nekem is mindegy, csak le tudjunk ülni annyian. :lol:

pöttömpanni
 
 


yuyu: jó apocakod :) tényleg ezek a kismama szabású felsők vannak most divatban, én is megfigyeltem. Sok boltban lehet ilyenekt kapni szerencsére.

én még nem érzek mocorgást :( csak egyik nap hajnalban mintha egy rúgást éreztem volna, de azóta sem volt más. Nem is hittem először, hogy az az olt, mivel még félálomban voltam. azért remélem pár héten belül én is érezni fogom most már, mert kezdek szomorú lenni.....
egyébként én is holnap megyek a 18. heti UH-ra és az AFP leletért.
lei
 
 


Sziasztok:)

szuszu gratulálok a kisfiúhoz és pöttöm neked is a jó eredményekhez!

Én is nagyon be vagyok zsongva a 29-i találkozóra. Össze kéne írni, hogy hány emberkének jó és hol legyen, mert szerintem nem ártana asztalt foglaltatni, hoyg biztos legyen hely:)

Barbi, persze, hogy éged hiányoltalak:)) szegényke, remélem hamarosan javul a helyzet nálatok, küldöm a sok-sok pozitív energiát!!!!!

Lei,
jövő hétfőn nem lesz jóga a húsvét miatt, de utána jöhetnél már végre:))


yuyu, nagyon jó a pocakos képed!

sniky
 
 


niki: holnap az UH után megyek dokihoz is és direkt rá fogok kérdezni, hogy most akkor hol van a méhlepény, feljebb vándorolt-e. És akkor a doki biztos megmondja, hogy mehet-e már végre mozogni. Nagyon hiányzik már nekem ez a fajta mozgás típus. :x

én sajnos nem tudok menni a találkozóra, mert épp síelésen leszek. De jó lenne, ha esetleg csinálnátok képeket és akkor azok is látnák utólag a nagy pocak találkozót, aki nem tudnak jelen lenni. :lol:
lei
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?