Brigi! Boldog Születésnapot!!!
Szabi másik szava volt, hogy tisztán kimondta, hogy anya, rám nézett, mert akart tőlem vmit. Sajna nem tudtuk rávenni, hogy ismételje. De mégiscsak jobban hangzik így a dolog, mint ha csak hallózni tudna.
Kullancs:
Sokszor van, hogy a sztgépben van gyógyszer, amit a patikában nem árulnak.
Még jó, hogy egyeztetnek.
Ágiboldi,
Nálunk is volt tv kapcsolgatás. Kihúztam, amikor nem használtuk, nem foglalkoztam vele, hogy kapcsolgatja. Hamar elunta. Szerencsére a tv tovább bírta. Ha be van kapcsolva, az más kérdés, az kicsit nehezebb.
A mobilt a cipzáros zsebembe szoktam rakni, vagy a melltartóba, ha más nincs. Így nem tudja megszerezni.
A kályhát kiporszívóztam belülről, lemostam, de tény, hogy nálunk nincs használatban, igy nem gond, hogy nyitogatja. Kapható rács, amivel eltorlaszolhatod, így nem tudja magát megégetni sem. Persze akkor az van, hogy a rácsot akarja szétszedni.
Ha csend van, én rögtön arra gyanakszom, hogy valaki nyitva hagyta a wc ajtót. Úgyhogy ezzel egy kategória vagyok. Valami van ebben, ha egyikünk sem szereti a wc nyalogatást.
Timocska,
Ha hozzám bejelenkeznének 10-kor, hogy ebédre jönnek, lehet, hogy kezükbe nyomom a pizza rendelős szórólapot.
Bár ilyent már alapból is csináltam, de még csak barátokkal.
Emőke,
Sajnálom, de fogdokim pesti.
De időpontilag rugalmas és elég központi helyen van. Bár a kecskeméti vonat nem a Keletibe érkezik, így annyira nem tökéletes neked.
Hiszti:
Most még nem manipulatív, tehát a figyelmen kívül hagyás nem segít túlságosan.
Egyszerűbb megoldani a problémát vagy elkerülni. A hisztikorszak meg csak két éves kor körül kezdődik.
Lora,
A fék folt tényleg jobb kifejezés Szabira.
Szobatisztaság a Róki féle pszichológusi jellemzésből (oviérettség jele) és a többi olvasmányomból.
Most az ovira gyúrok. Az ovi nehéz, ennek a feltétele a szobatisztaság, de nem azért, hogy jobb legyen a gondozóknak stb, ahogy eddig gondoltam, hanem mert ez a gyerek pszichológiai fejlődésében nagy lépés, ami kell ahhoz, hogy "elviselje" az ovit. A bölcsihez nem kell, mivel az amúgy is kényszerhelyzet, felesleges bmivel is paráztatni a szülőket. Ovi viszont akkor igazán jó, ha már megérett rá. Nem minden gyerek érik meg rá három évesen. A gond viszont, hogy ha emiatt vki erőlteti a szobatisztaságot, akkor pont az ellenkezőjét éri el.
Csongria,
Nekem ez nem hiszti.
A testkontaktus nagyon fontos szükséglet, ugyan úgy, mint az evés-ivás. Ezt elégíti ki, amikor ordít azért, hogy kézben legyen. De nekem elég más a hisztiről a véleményem, vedd figyelembe.
Ha egy szomjas gyerek sír, arra nem mondjuk, hogy hisztizik, nálam ez ezzel egy kategória.
Dana,
Röntgenen voltatok? Ha nem múlik, köhög, én nagyon is gyanakodnék a tüdőgyulladásra. Ilyen picinek iszony nehéz kihallani. Ismerős gyerekénél vagy öt dokiból csak egy hallotta ki, meg a röntgen mutatta.
Szerintem egy 8 hónaposnak, ha nem szopik kell a tápszer.
Olyan egy éves korig mindenképp.
Nati előbb kezdett járni, meg ránézésre életveszélyes, amit csinál. Csak érdekes módon nem sérül. A hétvégén hálós mászókára mászott fel úgy, hogy mindkét keze tele volt, ráadásul új cipőben. Amikor a fejem felett járt, már kezdtem zöldülni, de mivel eddig sem esett még le semmiről, próbálom magamnak mondogatni, hogy tudja, mit csinál.
Rém nehéz.
Ha ehhez hozzáadom Szabi szelességét, akkor bérletet válthatunk a balesetiben.