Dóri!
Ami az EDÁt illeti, van egy pont, amikor már nem ajánlják, ha túl közel vagy a kitoláshoz, mert addigra el kellene múlni a hatásának, hogy érezd, mikor kell nyomni, de egyébként kérheted menet közben, nem kell előre eldönteni!
A többi kérdés:
1, Inkább arra készülj, hogy fájások lesznek, mert csak 10%-ban kezdődik úgy egy szülés, hogy elfolyik a víz. Persze jó mondja, nekem is így volt
Utólag azt mondom, legalább 5 hajmosás-szárítás belefért volna, de a férjem nagyon izgult, így hamar bementünk, pedig még fájásom sem volt. A dokik azért azt mondják mindig, hogy vagy 5perces fájásoknál kell bemenni, vagy ha elfolyik a víz, mert akkor már nincs ami megvédje a babát a fertőzésektől.
2-4, tök jó, ha folyik, ez jó jel! Jó eséllyel lesz tejed. Hamar mellre tenni a babát, és akkor minden rendben lesz. Én azt hallottam, hogy serkentőket (tea, homeobogyók) csak a tejbelövellés után szabad elkezdeni, mert bezavarhat. És sokat kell inni, de persze azt már most is, a terhesség alatt. A csecsemősök ugyan elfoglaltak, és nem nagyon ajánlkoznak, de ha kéred szívesen segítenek mellre tenni a babát. Ami még segít, az a sok pihenés, főleg az első időben. Szervezz meg minél több segítséget, ne görcsölj, hogy nem pakoltad el a tiszta ruhát, hozass kaját nagyszülőkkel, barátokkal, ne foglalkozz mással, csak a picivel. Ha ő alszik, te is pihenj le, ne próbálj gyorsan felmosni-főzni-mosogatni-vasalni... egyszóval úgy kell tenni, mint a baba: enni-inni-aludni
3, mindenki a látogatófolyosóról leshet be a szobába az ablakon keresztül, a szobába pedig apa sem jöhet be!
5, érezni tényleg nem lehet, de az UHn látszik.