Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Hajni: :shock:

Anett:vérrel ,verijtékkel ,hát az meg milyen alma volt? :lol: :lol: :lol:

Prücsi: Ábel nem lehet ,hogy sokat könyököl és a ruha kipiszkálja a kis bőrét?CSak kérdés de paszz inkább mutasd meg!

Nállnuk meg állandóan hasrafordul éjszaka a csaj és utánna nyöszi mert nem bir visszafordulni a paplantól!Extrém jók igy az éjszakák!

:?

Képzeljétek el az egyik csajszinak annyi idős a kisfia mint a csaj és ugyan ahoz a dokihoz járunk ,és most beszéltünk és akkart venni a babának Milupa Jóéjt tápszert de megkérdezte a dokit ,hogy mit mond rólla!
Erre ő: hát inkább nem mert hasmenése lehet vagy valami baja!
Szerintetek?

Kép

Kép
mogyoland

Huh, Levinek már reggel 7-kor 39 volt a láza...mi lesz még itt??Éjszaka is éreztem végig, hogy forró a teste, de reménykedtem, hogy kiizzadja...Réka pedig már elkaparta az egyik pöttyöt a hátán...Amúgy összesen eddig csak 5-6 pöttyöt vettem észre, de még jöhetnek újak, nagyon az elején vagyunk!

Prücsi! Jók a képek! Az a répa nem igazán jött be, igaz? Az Ábel könyökét én is passzolom.

Anett! 200 ml, az nem semmi, ügyi vagy! Csak reggel jön ilyen sok?Gratula!

Zsu! Tényleg édes Panka, ahogy kidugja a lábát. Botikám hason van, hogy teljesen belefúrja magát a rácsvédőbe. Réka is szeretett így aludni.

Mogyo! És hányszor kel így Ágika? Akkor Te is fáradt lehetsz...

Hajni! Mi van????????????

No, megyek, drukkoljatok, hogy a kicsik ne kapják el ezt a lázas cuccot Levitől!! Szép vasárnapot!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Hát sokszor nem is tudom 6-8 biztos nem érdekes ,hogy nem vagyok fáradt.
talán mig terhes voltam kialudtam magamat előre! :lol:

Csak a fejem ne fájna megint tegnap óta hiába vettem be gyógyszert!

Sok gyógypuszit a gyerköcőknek!

Kép

Kép
mogyoland

Hajni! Azonnal írd meg mi történt! Jaj, Te szegény! Remélem azért jól vagytok!
Csibea! Nektek meg nagyon szorítok, h gyors és enyhe lefolyású legyen a kórság, akármi is az. Gyógypussz!
Prücsi! Ez a könyék nem túl biztató... de nekem lövésem sincs! Majd írd meg merrefelé mennek a dolgok!
Anett! Lehet, h nem kellett volna bele valóban a vér-verejték-stb. :lol: Akkor jobban csúszott volna!
Mindenkiről jók a fotók! :wink:
Na, el, mer' így nem lesz ebéd... Én még mindig pongyolában nyomom... vagy nem is... mer' nincs is pongyolám... mindenesetre neglizsében... 8)
:arrow:

Kép
ermoni

Prücsi!

Eszembe jutott valami. Az anyatej csodákra képes (remélem, jól emlékszem, hogy Te még szoptatsz...). Rékának több, mint egy évig fura piros foltok voltak az arcán, ezer helyen voltunk vele, a bőrgyógyászok is csak találgattak, minden lelete negatív lett, aztán vagy a 6. kenőcstől elmúlt, bár néha most is előjön. Mivel fehér bőrű, vörös hajú, azt mondják csak érzékeny a bőre, és majd kinövi. No, mikor Boti megszületett, és újra szoptattam, megint kezdett kicsit pirosodni, én meg kentem rá egy kis anyatejet, másnapra tök szépen visszahúzódott. Ártani nem árthatsz vele, próbáld ki esetleg.

Szia Móni! Teljesen meggyógyultatok már???

No, el, Levikém bealudt a nagy láztól...addig kéne befejezni az ebédet! Pá!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Szép vasárnapot!

Jó hírem van! MATYIKA átfordult a hasára! Na most meg vissza nem akar fordulni, és egy idő után nyafog, hogy nem jó neki úgy? A rutinos hasazósoknál, így volt nálatok is????

Ja, és most nem biztos, hogy megyünk a neur.-ra, mert apa nem akar engedni. Azt mondja, "na ugye megmondtam, hogy Matyikávaval minden ok!?!"

Prücsi! Matyikának 2 hóanposan az egész feje hasonlóan nézett ki. Azt nem tudom mi, de lehet, hogy csak érzékeny a bőre, vagy valamit nem bír. Nekünk a mosakodókrém segített. Este fürdetés előtt tetőtől talpig be van kenve vele, úgy megy a fürdővízbe, utána ha kijön, azzal átmasszírozzuk az egész babát. Mosakodókrémet, fele mennyiségű vízzel, felhasbosítani, úgy nagyon jó krémes. Nekünk ez 1 hónap alatt csodát tett, de azóta is használjuk. HA nem mondtam vele újat, bocsi....

anyatej is jó ötlet!

Konzulens: koncepciót egyeztettünk. Aztán megírtam a dogát. Mindig az mondogatja, hogy kész fejezeteket ne küldjünk át, mert azt nem hajlandó elolvasni, csak ha kész a doga....ezért így jártam vele megint, már ez a második változat amit vissza dob! most nem tudok vele konzultálni mert ugye elutazott....és ahogy ő akarja megíratni a dogát, rohadt nehéz...és anyagom sincs hozzá...szóval nem tudom mi lesz, mikor fogok így államviszgázni :( bocsi akit untattam ezzel!!!

Kép

Kép
katherina

Hajni, mesélj már, mi történt veled??????????????????????????????????????????????????????????

Kép

Kép
katherina

sziasztok
jja csajok fogzunk ezerrel asszem,Bbusnak este 39,2 vot hője popibaadtam panadolt azóta semmi,de egész éjjel nem aludt,nappal se sokat hamar felsír :-( most is ordított szegény,adtam neki egy kúpot homeósat ,de attól még jobban pepörgött és még jobban ordított,aztán kifeküdt kínjába.Fogat nem látok sehol :-( de nem taknyis a sok kaki is elmúlott a drnőt felhívtam ő is azt mondta a foga,de holnap azért lemegyünk.Maja sosem volt lázas fogtól,legalábbis nem emléksze m hogy így kínlódott volna.

Maja hozta a formáját,rájöttem,hoyg olyan mint én,túl sokat gondolkodik :? bármit beszél az emebr fülel és elkezd agyalni,meghalt a dombóvári macskánk a héten apu mesélte bent apának mi meg kint voltunk a konyhába egyszer csak fogta magát sírva fakadt leparancsolt mindenkit hogy ne beszéljünk és elkezdte hogy menjünk haza,ezte lmondta 100szor aztán lenyugodott,persze mindez hisztivel.Szomabton is diló volt,ma is kicsit,szóval holnaptól kezdhetem megint az idomítást :-) pedig már olyan kis tüncimünci volt.

hm most mehetek le holnap a dokihoz pedig hányós,fosós vírus van :evil:

Kat
hogy vagytok?ilyenkor ventolint nem kell fújnod,elég a spiropnet?

gratula Matyikának a forduláshoz,Bibus is ezt csinálja

Hajni
mi történt??

Móni
ti már jól vagytok teljesen ügye?

Prücsi
lipobase rkém szerintem nagyon jó,most vettem a héten,mert Bibusnak az arcán voltak ilyen foltocskák,és most teljesen szép neki

Ábeled nagyon jóképű kispasi :-)

Bea
jajj ti szegények,soksok enerdzsííí
Vendég

Prücsi
lehet nem mindenkinél hatásos,de bejöna amatrica is meg a jutalom pijos verda is,eddig egyszer vettem eltőle egy nagy hiszti közepén,feltettema szekrény tetejére hogy küldöm vissza a néninek ,erre egyből abbahyagta a hisztit és megnyugodott amikor visszakapta a vejdáját.nálunk a nagyobbakat veri Maja legalábbis az 5 éves kiscsajt.de van az ismeretségi körben amikor ő kap,vaalmilyen szinten ráhagyom,márhogy tanulja az erőviszonyokat,de szerencsére Bibust sosem bántja,sőt van rá példa hogy alszik a baba én meg pont rászólok valamiért erre sírva fakad hogy ő most felkeltette a babát

Kikuka
ha estleg kipróbálnád a sokat emlegetett tommee tippie üveget?olyan mint a cicikó nálaunk az hozta az áttörést meg hogy langyosan majdnem hidegen issza a tápszert a kisasszony

Petra ,ilkó

Boldog hófordulót :-)

Zsu
szépe vagytok

tegnap Bibus így két lábon "táncolt" nagyon élvezte :-) meg mi is ,Maja könnyesre nevette a szemét,Bibu meg annál jobban produkált

Jutta
üdv itthon,örülök,hogy jól sikerült a telelés,dobjál képeket
Vendég

Jobbulást a kis betegeknek. remélem azért ér valamit az oltás.

Szia Jutta! Várjuk a képeket.

Zsu! nagyon csinik vagytok mindketten, torna nélkül is.

Restellem, hogy ilyen ritkán jövök. nem akarok magyarázkodni, de meló, házimunka és néha a gyerekekkel is jó lenne lenni. Ma apuáknál voltak a kölkök, mert rég voltak 8apu 1 hónapig kórházban volt) mi meg beugrottunk a metroba, tele volt emberrel és jól ki volt fosztva. marcinak alig kaptam kaját. egy napos ünneptől ez lesz?
ti hányszor vásároltok? én szerdén voltam az auchanba, de már tök üres volt a hűtő. :shock: biztos nagy zabások vagyunk... :oops:

bele lehetne tenni a táblázatba az első fog kinek hány hónaposan jön ki, mert ez nem frusztrál senkit gondolom. szerintem mi leszünk a sereghajtók

tányleg ki megy még oviba ősztől? Majci megy pl? vegyes vagy korosztályosba mentek?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

sziasztok,

bocsi, nem tudtam jönni...
szval...
marcit öltöztettem, h megyünk a játszira. ő ült az előszobafalon, én gugoltam, épp a cipőt adtam rá..
mikor is fogta magát és rámugrott, hátraestem, rá a kezemre, majd ő is rámesett és hátrafeszült a kezem.. fájt, de gondoltam húzódás...lementünk a játszira.. kb 1 óra múlv nagyon zsibbadt, fájt, jéghideg lett, így bevitt apósom a balesetire.. persze én montam, h bevezetek, de szerencsére nem engedte..
beértünk, röntgen..
a szalagon hajszálrepedés, inszalaghúzódás.. és nem volt keringés a kezemben... gipsz, ma kellett visszamennem a keringés miatt..
nem tökéletes, mivel az inszalag nyom valami artériát,vagy valami ilyesmi... a kezem kék-zöld lett mára, az egyik szalg megrepedt, még nem szakadt el, de csak a szentlélek tartja... szval nem mozgathatom... részleges szalakszakadás lett mára...
a keringés sem megfelelő, így ha fél órán át nem érzem a kezem azonnal visszakell mennem..
ha elszakd teljesen a szalag, akkor műtik.
ha semmi nincs, pénteken kell visszamennem...

fáj, zsibbad...5x-re dagadt a kezem,az ujjaim...
anyum du. elvitte a 2 gyereket, nem mozgathatom, mert 1 mozdulat és elszakad...

röviden ennyi, olvasok, de írni 1 ujjal elég gáz..
mert a jobb kezem ugye...

Kép
Kép
h@jni

sziasztok,

bocsi, nem tudtam jönni...
szval...
marcit öltöztettem, h megyünk a játszira. ő ült az előszobafalon, én gugoltam, épp a cipőt adtam rá..
mikor is fogta magát és rámugrott, hátraestem, rá a kezemre, majd ő is rámesett és hátrafeszült a kezem.. fájt, de gondoltam húzódás...lementünk a játszira.. kb 1 óra múlv nagyon zsibbadt, fájt, jéghideg lett, így bevitt apósom a balesetire.. persze én montam, h bevezetek, de szerencsére nem engedte..
beértünk, röntgen..
a szalagon hajszálrepedés, inszalaghúzódás.. és nem volt keringés a kezemben... gipsz, ma kellett visszamennem a keringés miatt..
nem tökéletes, mivel az inszalag nyom valami artériát,vagy valami ilyesmi... a kezem kék-zöld lett mára, az egyik szalg megrepedt, még nem szakadt el, de csak a szentlélek tartja... szval nem mozgathatom... részleges szalakszakadás lett mára...
a keringés sem megfelelő, így ha fél órán át nem érzem a kezem azonnal visszakell mennem..
ha elszakd teljesen a szalag, akkor műtik.
ha semmi nincs, pénteken kell visszamennem...

fáj, zsibbad...5x-re dagadt a kezem,az ujjaim...
anyum du. elvitte a 2 gyereket, nem mozgathatom, mert 1 mozdulat és elszakad...

röviden ennyi, olvasok, de írni 1 ujjal elég gáz..
mert a jobb kezem ugye...

Kép
Kép
h@jni

Fúúúúúúúúúú, Hajni! Hát kitartást! Megy a drukk, hogy ne legyen műtét!!!!!!++++++++++++++++mit jósolnak gyógyulási idűőt?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

6-8 hetet :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

:shock:

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Hajni még olvasni is rossz volt ami történt veled azért két gyerköc mellett elég nehéz egy kézzel.Na de kitartás azért jó hogy anyukád tud segíteni!

Köszönjük a köszöntéseket hát igen eltelt 5 hónap jó gyorsan azt hiszem napirendet is kell váltanunk mert a 7 órási fürdetés kezd korainak lenni.Na ezt jó megfogalmaztam.
Ciripke!Megnyugtalak nálunk is állandóan üres a hűtő pedig mi csak ugy mond még ketten eszünk én is heti szinten tizezreket hagyok a boltba pedig szinte semmi extrát nem veszek.De mondjuk a héten a gyógyitárba is ott hagytam 20.000-et.Na de betegek voltunk+ Petra tápszere.
Jujj a Petra felsírt lépek is

Andi
KépKép[/url]
andi005

Hajni, jujjjjjj :? :? szegény! részvétem.

nekünk nagyon élménydús hétvégénk volt, majd mesélek.
holnap meg kora-kontroll. :roll:

Ábel könyökét én is elvinném dokihoz. ;) meg Matyit is, ha attól megnyugszol, Kat.
na, lépek is. mindenkinek jóccakát!
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Hajni, húúúú.... ajajajaj.... lesz segítséged? MErt 2 gyerekkel félkezesen azért nem egyszerű.

(Ja én is estem egy akkorát síeléskor... a fejemet is bevertem, meg a térdem, de csak kékfolt.... konkrétan hátast dobtam és a kellékeim - napszemüveg, botok, léc - szanaszét... egyik barát úgy szedett össze... na jó össz-vissz ennyi volt, tehát mind1... csak egy pillanatra pont az futott át a fejemen, ha most eltöröm a kezem akkor mi lesz)

Ábel könyöke passz, nálunk az arcán vannak mostanság pöttyök, de szerintem a nyáladzástól.

Bea, jobbulást Levinek, remélem többiek nem kapják el.

Kat, a konzulensedet csókoltatom! Írt már szakdogát 2 gyerkőc mellett? :twisted:

Ja és ma egész nap nyöszi ment! Legújabban a böfikkel áll hadilábon a kiscsaj... hmmm... azt hiszem a vasgyomor díjat nem mi fogjuk beseperni... 1-1 sorozat előtt fél-1 óráspanaszkodás / sikítozás van :shock: :roll: :?
Na én meg ezzel nem untatom tovább a népet! Ha egyszer a Dorka pocijai is teljesen rendbejön, akkor elhiszem hogy minden ilyet ki lehet nőni.

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok! Csak pár szót, vmit úgyis elfelejtek.
Hajni, mielőbbi gyógyulást, szorítik, hogy elkerüld a műtétet.+++
Jutta, örülök, hogy szép hetetek volt. :)
Prücsi, jó, hogy ilyen sok ötletet kaptál, én is az anyatejet javasoltam volna, én is azt kenem mindenre, nekem eddig bevált, bár komolyabb foltok még nem voltak. Aztán ha semmi változás, jöjjön a doki. Ábellel már én is szeretnék személyesen találkozni! :)
Bea, sajnálom, hogy nem sikerült megúszni a bárányhimlőt, számolj be a lefolyásról, mert én még mindig bizonytalan vagyok oltásügyben egy kicsit. Levinek jobbulást!
Petrának és Vilkónak boldog hófordulót!
Ramikának, Matyikának gratula a forgáshoz! Eleinte Marci is nagyon nyögött hason, de védőnéni azt mondta akkor még nem kell visszafordítani, ha rosszul érzi magát majd hangosabban reklamál. Ma már elég sokáig csöndben van.
Zsu, Panka nagyon édesen alszik a rácson. Marci is ezt csinálja, én mindig félek, hogy eltöri a lábát. :oops: Szépek vagytok együtt, anya és lánya. :)
Mogyo, ez a maci-baba csúcs, az én "bátor" fiam biztos sírva fakadt volna tőle. :)
Ciripke, szerintem ne bánd ha nem siet a fogacska, nekem ez csak egy újabb szoptatási nehézség. :cry:
Andi segítség! Petránál nincs változás a szopiban, nem harap és ugyanaolyan lelkesen szopizik, mint előtte ? Ha igen, nagy mákod van! :wink:
Holnap uszi, már izgulok.
Mindenkinek jó éjt és kellemes hetet! :arrow:

ukati74

Jutta, nemtom hogy böfizteted, ölben függőlegesen? Én mostanában az ölembe ültetem (kicsit előre dőlve), úgy sokkal könnyebben böfizik. Még a dokinő mutatta kezdet kezdetén, hogy igy egyszerűbb nekik. Ha gondolod próbáld ki.

Hajni, nagyon sajnállak! :( Reméljük nem kell műteni és lesz segitséged!

Most másra nem reagálok, nagyon fáradt vagyok, majd holnap.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Beszámoló:

Tehát felváltva síeltünk Apával, egyik nap ő - másiknak én. A szállás csúcsszuper volt! :lol:
Dorka minden reggel 6-kor kelt :? , de így volt idő bőven reggeli előtt :lol: .
Reggelihez a horozóban vittük a babkocsi vázán, hát azt marhára élvezte, mert Apa rodeózott vele.
Már ekkor begyűjtötte az első száz mosolyt, amikre lelkesen sikongott! :lol: :lol:
Osztrák sógoraink és sógornőink majd megzabálták a gyerkőcöt, aki persze vette a lapot és hódította a szíveket!
Délután váltottunk a gyerekfelügyeletnél és aki szabad volt, ment a többiekkel szaunázni.
7-kor fürdettünk és etettünk, majd Dorka a szállodában is elaludt magától, így mi fél 8-kor már a többiekkel vacsiztunk, majd borozgattunk és pókereztünk. Asszem hálás lehetek a csajnak ezekért a szabad estékért!
Azonban a pocija rosszabb, mert délelőtt is és este felé is volt egy menet ezekből a böfizős / pukizós / síkitós epizódokból, és ma extra gáz napunk volt... de ilyenkor mindig ez a baj... ha ok a pocija, jól elvan egyedül is és iszonyat aranyos... utolsó este 37,9volt popsiban, szerintem még indulás előtt vagy az úton benyalt vmit, ami szokás szerint a hasára ment... másra nem tudok gondolni mert új kaját nem kapott, és már az odafele úton is volt egy kisebb gubanc, pedig előtte nem volt már ennyi baj a pocijával.
(na mégis untatlak vele Titeket)

Jutta

KépKép
jutta

Hajni! Hát én egy ilyen történetet tippeltem meg! Nagyon sajnállak, de -bocs, ez most furi lesz!- sztem jobb, ha műteni kell. Legalábbis a szalagszakadást. Nekem részleges bokaszalag volt és hát nekem is 6-8 hetet mondtak és több mint 3 hónap volt, mire már nem sántikáltam. Mondták, ha műtik, akkor 1 hónap alatt túlestem volna rajta! És nem állítanám, h tökéletes. És emiatt nem tudok magassarkút hordani! Mindenesetre én azt kívánom, h gyorsan gyógyulj, gyorsan gyógytorna, gyorsan elfelejteni!
Bea! Mit is mondjak? Mondjuk, nagyjából rendbe jöttünk! Nálatok? Láz? Apróbb népek?
Andi! Mindig beviharzol, elviharzol... Minden okés nálatok? Naggyon remélem! :wink:
Timi! Bibussal mi van? Fogacska?
Ciripke! Én a fog ellen is tiltakozom! :lol: Hogy mindenben mi legyünk az utolsók?! :oops: Jaj, hát mi lesz így velünk, mindenben alulmaradunk! :? Kivéve kilóban! :lol: (Mondtam már, h az egyik ismerősöm legkisebb gyerekének 16 hónaposan jött ki az első foga? :shock: Hallottatok Ti már ilyet?)
Jutta! Szauna, borozgatás, póker? Hű, de szeretnék már én is! De nem nagyon látom, h mikor lesz még az! Egyelőre örülök, h sofőr vagyok! Ez is valami! Tényleg, nem tudjátok, h a szoptatásra van valamilyen hatással a szauna? Mondjuk jó hatással? Erősítse meg valaki, h jó hatással!
Na, sztem át kell adjam a terepet Prücsinek!
Ez a hét zűrös lesz... Keveset leszek, de szerintem biztos nem hiányzom én annyira, h ezt megérezzétek! Azért majd néha bekukk! :wink: Utána meg irány "haza" húsvétolni. Hány tojást pingáltatok már?
8) Jóccaka!

Kép
ermoni

Hát, mától 5 napig kettesben vagyunk Ábellel napközben (persze este csatlakozik Apa is). Benedek elutazott tavaszolni Anyukámékhoz. Már most hiányzik ez a kis piszkos :cry:

Ábelre meg irtó büszke vagyok. A gyümiket már ügyesen eszi. Ma pl megevett két sültalmát egy őszibarackkal vegyítve kétszeri kajálásra. Valamint Anyukám belédiktált egy kis zsenge répafőzeléket krumplival délben. És emellett még négyszer szopizott. (Szóval 7 kajálás volt ma 8) )

Köszi mindenkinek a tippet a piros foltokra (amúgy ezek fogásra szárazak, de így fotón tényleg olyan hólyagosnak tűnnek)Az az érdekes, hogy reggelre teljesen visszahúzódnak, és a fürdés után látszik legjobban.
Pont holnapra van időpontunk a dokinénihez (6 hós kontroll), majd megmutatom neki, de ki fogom próbálni az anyatejes,meg a fürdetőkrémes tippet is (amúgy fürdetőkrémmel fürdik, de nem túl vastagon kenem, no de majd most!) És én is gondoltam már rá,amit Mogyó írt, hogy szinte egész nap könyököl és a ruha lehet a bűnös...
Timi, ez a Lipobase mire jó amúgy?
Bibusnak könnyű fogzást!

Hajni, hát ez nagyon rosszul hangzik! És 6-8hét? :shock: Anyám! Segítséged van? Fél kézzel hogy tudod a gyerekeket ellátni?

Bea, jobbulást a gyerekeknek!

Anett, 200 ml :shock: Hú, de ügyi vagy!

Zsu, hát a kengurut csak néha használjuk, mert Apa hát és derékfájós. De ha van kedve, akkor sétálgat vele. Nagyon cukik együtt :wink: Én szeretem a hordozókendőt is, de elöl hordva már nagyon nehéz cipleni Ábelt. Háton meg nem tudom megkötni (majd talán ha Anett korrepetál :wink: )

Kat, hát ez a konzulens elég gáz!!!
Matyi viszont nagyon ügyi!!!
Kérdezted az ovi választást. Nálam több szempont van, de a legfontosabb az óvónéni személye, ill az, hogy hogy bánik a gyerekekhez. ÉS ezt a legnehezebb megítélni egy-két találkozásból, pláne ha nem látom a gyerekek társaságában. Pl. akit tavaly kinéztem,most már nem volt olyan szimpi,de lehet, h nagyon kritikus vagyok. Aztán a nevelési módszer is fontos, mindkét kiszemelt oviban a szabad játék a jellemző, nincsenek kötelező foglalkozások. Sajna mindenhol bazisokan vannak egy csoportban (26-28), így nem tudok olyat találni,ahol kevesebben lennének. És nálam még fontos, hogy könnyen megközelíthető legyen az ovi autóval is és bkv-val is, meg majd a munkahelyről is könnyen elérhető legyen.
Hát ilyesmiken morfondírozok, de az óvónéniket kéne még egy kicsit kikérdezni, mielőtt döntök.
Ja, és mivel Benedek már 4 éves lesz ősszel, így a vegyes csoportba férünk be leginkább, a korosztályos csoportok már fullra vannak, meg már összeszokott a banda és gondolom nem túl jó érzés egy ilyen csoportba újnak beszokni.

Jó éjt!

KépKép
KépKép
prücsi

Móni, már hogyne hiányoznál, ki fogja "felpezsdíteni" itt a topikot? :lol:

Kikuka merre vagy? :wink:

Gömbi is nagyon eltűnt. Gömbi, Gömbi, mi újság?

KépKép
KépKép
prücsi

Jó reggelt!

ma megyünk GYED-et intézni, meg tanácsadás, meg minden, de írok előtte.

Úgy örülök Matyika forgásának, azóta is csinálja, egyre ügyesebb! :D

Móni, mi mindig sokat gondolunk rád! zűrös hét? miért???
Na mi is csak pénteken vagyunk itthon utoljára, mert utazunk Erdélybe anyósékhoz, meg a nagy rokonsághoz....csak ne lenne 540 km-re arrébb, olyan hosszú az az út, remélem Matyika jól fogja viselni....

Timi! köszi szépen, már jobban vagyunk, de inkább a homeobogyóktól. Geri még sose fulladt, most először életében, és remélem nem lesz ebből allergia, vagy ilyesmi. Nem is kell adnom neki folyamatosan, viszont akkor segített a Spiropent. Ventolint nem ismerjük. Édes lehetett a táncoló Bibus!!!!! hogy van most Bibus?

Prücsi, habfürdőt használsz a fürdővízbe? mert az is okozhat kiütést!
Köszi az ovis tipeket, jelentkezni mi is fogunk Gerivel, viszont ő csak januárban fog kezdeni, mert decemberben tölti a 3-at.

Jutta, jaj de nagyon jó lehetett nektek! :wink:

Cirpike, megértelek, hogy sok a gond!

na én megyek :arrow: nemsoká indulunk!

Kép

Kép
katherina

Jó reggelt! Köszi a jókívánságokat, drukkokat!

Hajni! Nagyon sajnálom! Minél hamarabb alakuljon a dolog - ezt kívánom (műtéttel vagy nélküle)!!!!!

Helyzetjelentés! Levinek tegnap többször is 39,5 volt a láza, de ma reggelre lement (még éjszaka is vizesruházta az apja, mert forró volt), mintha jobban lenne (csak el ne kiabáljam). Viszot Botikám kelt a szokásos hajnali 4-es szopihoz, és már éreztem, hogy meleg a kis teste. Szopi majd lázmérés: 38,5. Gondoltam, kipróbálom a Nurophen szirupot (hozzátápi 2, a Nők Lapja után), nem sokat nyelt le, szerintem iszonyú édes egy olyan babának, aki eddig csak anyatejet kapott. No, mindegy, valamennyit azért lenyelt, visszaraktam, el is aludt. Reggel 1/2 7-kor kelt, ismét forró a teste, megint 38,5 (lehet le sem ment közben...), hűtőfürdő: hős volt, nagyon jól viselte, nem is sírt, majd egy fél kúpot beadtam neki. Most alszik. Doktornőt kihívtam délelőtti rendelés után.

Rékán továbbra is néhány pötty van, remélhetőleg tényleg enyhe lesz a dolog. Azért a miskolci orvos eléggé elképedt, mert az még OK, hogy az unokatesóm kisebbik lánya elkapta az oviban egy olyan gyerektől, aki nem volt beoltva, de olyat még nem hallot, hogy egy beoltott gyerek megfertőzte a tesóját (meg akkor minket is), mert elvileg beoltottan nem kéne fertőznie. Fel is hívott egy kollegát, aki jobban jártas ebben a dologban, és kiderült, hogy nagyon közeli kontaktusban, kis mértékben így is ferzőz. És ugye a tesók csak isznak, esznek egymás után, úgyhogy ez a helyzet, de valóban nem tűnik vészesnek Rékánál sem. Ja, és apám szerint ő nem fogja elkapni a lázas cuccot, mert a bárányhimlő vírus nem engedi, úgyhogy remélem, ő megússza.

És hogy én se maradjak ki: 2 éve (31 évesen) kezdett el nőni egy bölcsesség fogam, amíg áttört iszonyúan fájt, és most megint nő vagy nem tudom, mi van vele, de nagyon fáj. Nehogy már egyszerre csak 1 dolog legyen... :twisted: Alig van amúgy hely neki a számban, és én már azt gondoltam, nem is lesz bölcsesség fogam ilyen későn! Ah, mindegy! A többi remélem, nem akar kinőni, mert elegem van!

Bocs, ha hosszú lettem. Mindenkinek szép napot! Majd jövök, ha tudok!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Ja, Móni! Mi későn fogzósak vagyunk (van ilyen szó?). Levinek 10 hónaposan, Rékának 1 évesen jött ki az első. És nekem is 1 évesen, és a 16 hónap sem gáz, én úgy tudom, csak mindenki azt gondolja, hogy már 5-6 hósan ez is kötelező... Szerintem nekem ezért jött ilyen későn az az 1 bölcsesség fogam is. Váltani is csak elsős koromban kezdtem a tejfogakat, és ugyanígy még Levikémnek sem hullott ki egy foga sem, pedig már minden vele egyidős gyerek csorbacsík vagy már van is maradandó foga. És Rékát egyáltalán nem viselte meg a fogzás, csak lestünk mindig, hogy már megint van 1-2 új foga, úgyhogy lehet, hogy jobb is, ha később jönnek, nem tudom... Ennyit a fogtémához, már ha kérdezted. Úgyhogy nem baj ha utolsók lesztek véletlenül! :lol: (Még annyit, hogy Boti még mindig nem forog...-megnyugtatásképpen :lol: )

No, lépek!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Sziasztok!

Hajni: megy adrukk!

Kép

Kép
mogyoland

Lányok!
Hogy lehet azt elérni, hogy több biztosítási ügynök ne keressen a Bálinttal kapcsolatban??? Mert már nem merem felvenni a telefont és félek kimenni, ha csengetnek! Nincs az embernek elég baja??? De komolyan? Van valami ötletetek???

marek

Sziasztok!
Kat, h mi a heti dolog? Hát, készülődés a Húsvétra! (Semmi ablakpucolás, meg ilyenek. Bár a hópelyheket azért leszedtem! Igazm azon is töprengtem egy kicsit, h nem tudnék-e tojást csinálni egy mozdulattal és egy nyuszival belőlük és máris kész a húsvéti dekoráció... :lol: ) Rám vár egy csomó dolog megszervezése, beszerzése (ilyenkor nálunk temető-menet is van: Anyósomhoz, Apósomhoz is kimegyünk sírt rendbe rakni). Szal koszorút kell rendelnem, virágokat, sziklakertieket. Aztán otthonra is kell vinni egy-két dolgot, ne csak szegény anyám készüljön. (Pl. két kalácsot kell sütni stb.)
Közben uszi, doktornéni, és a háztartás.... Ha látnád a vasalnivaló hegyet! Klein Dávidék komoly csúcstámadást intézhetnének! :oops:
Hajni! Jelentkezz!
Bea! Szegény kiskrapekok! Hogy álltok? Írj! (És köszi, h tartod bennem a lelket! :wink: )
Prücsi! Sztem egyedül vagy ebben, h hiányoznék! De tudod mit? Miattad (is) jövök majd! :wink: :lol:
Talán este... :arrow:

Kép
ermoni

Marek!

Semmit sem tehetsz. Csak annyit mondj neki, nem érdekkel, mindenféle biztosításod van, és tedd le, vagy küld el. Nem kell udvarias lenni velük, hiénák. Sajnálom, hogy ezek is zaklatnak.

Jutta!
Üdv. újra itthon. Jó vol olvasni a baszámolót. :) Nagyon éde lehetett a kiscsaj. Te kipihented magad?

Hajni!
Jujj, ez nagyon rosszul hangzik. Marci? Ő, hogy van, ugye nincs elkeseredve, nem hibáztatja magát? Neked gyors javulást kívánok! Vigyázz magadra!

Bea!
Jobbulást nektek! Nem semmi ami nálatok van most.

Prücsi!
Szerintem melege van.

Én meg most kérek időpontot pajzsmirigy szakrenfdelésre. Nálam se 100 most minden. Remélem nem lesz gond.

Bocsi, most ennyi időm volt.
Sziasztok szép napot

Ja ami kimaradt. Tehát gratulálok a babáknak és az anyukáknak az első fogacskákhoz!!!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Bojti vagy Móni!!!!

:)
Mindenkinek mindenki hiányzik. De én is el vagyok havazva, egyszerűen nem jutok ide, olvasni se érek ide. Át kell szervezni a napokat, vagy nem kellene ennyit téblábolnom, semmihez sincs kedvem. Ha elkezdek valamit hamarosan be kell fejezni valamelyik fiú miatt. :)

Tehát gyere csak, ha lesz időm olvasgatlak.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok,

móni:
hmm, nekem meg aszonta a doki, h ha műteni kell 3 hónap a gyógyulás.. :shock:
neked meddig volt gipszben? Te is kaptál valami fém merevítőt? én áll. azt kapok pénteken...

jolka:
sírt, megijdet. de aztán megnyugodott. mondtam neki, h nem az ő hibája.

gyerekek most anyunál vannak holnap estig. én félkézzel semmit nem tudok, se tisztábatenni, de etetni. :cry:
anyum ás apa fog segíteni. most apa a héten nincs, ezért vitte el őket anyum 2 napra, mert neki is van dolga húsvét előtt.

jutta:
üdv itthon. örülök, h jóvolt az út..

bea:
jobbulást

marek:
nekem sajnanincs.

na, majd még jövök, de kb 20 perc volt ez bepötyögni 1 ujjal.
:evil: :?

Kép
Kép
h@jni

prücsi:
ez sztem ekcéma. nekünk is ilyen marcinál is, csak durvábban és kezd lilla is.. mi kaptunk rá krémet.

Kép
Kép
h@jni

Hahó!
Kiscsaj alszik, ebéd már kész, csak meg kell sütni! :) (csirke nyárs)

Kat, Matyikának gratula a forgáshoz! És elvinni megmutatni a neurológiára az nem kerül semmibe, de megnyugszotok, szóval én a te pártodon vagyok!

Timi, most olvastam, hogy a fogzástól nem lehetnek lázasak a gyerekek! Vagy mégis? :roll:

Mi heti 1x tartunk nagybevásárlást, aztán még 1x elmegyünk kenyér-felvágott, ami nagyon kifogyott.

Hajni, bakker! Hát én tök tehetetlen lennék ebben a helyzetben! Lesz segitséged? Szoritok, hogy ne kerüljön sor műtétre, és hogy minél hamarabb meggyógyulj!

Kati, Panka lábát mindig kibányászom a rácsok közül amint elalszik, hogy ne ránduljon meg neki, ha alvás közben hanyadt gördül.
És mi volt az usziban? Nagyon kiváncsi vagyok!

Prücsi, benedek elment szerencsét próbálni a négyszögletű kerekerdőbe? :lol:

Bea, szegény gyerkőcök! Akkor mindegyiknek kijutott valami! Botikának is mielőbbi gyógyulást!!!

Jolka, mivan? Mi ez a pajzsmirigy dolog? Kicsit részletesebben lehet?

Ja, erről a babaarcú maciról gyerekkorom moncsicsije jut eszembe, persze ez csak azoknak fog mondani valamit, aki hasonlóan vén, mint én :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni, jaj, ez a részleges ínszalag-szakadás nagyon ijesztő!!! Az egyik barátnőmnek (ő a győri) a lábában volt ínszalagszakadás (ráadásul Angliában történt a baleset, 3 napig orvos se látta), neki is 3 hónapot jósoltak, de 1 hónap múlva már szaladgált! Az édesanyja természetgyógyász, ő hozta rendbe. Szóval van remény! Gondolom, fáj, mint állat... Nem fura gyerekek nélkül?

Zsu, hát én emlékszem a moncsicsire, sajnos... :D

Tej: reggelente 180-200 ml jön, napközben 100-130 ml között, napi szinten összesen 650-680 ml. Ez szerintem nagyon jó ahhoz képest, hogy Eszterke egyáltalán nem hajlandó szopizni.

Bea, hű, ez kemény. :shock: Jobbulást nektek! (A bölcsességfog meg monnyon már le, nekem is csak félig jött ki alul, a felsőket meg azonnal ki kellett húzatni, mert nyomták a többi fogamat. Állítólag pár száz év, és az evolúció kiiktatja őket.)

Marek, ez kb. olyan lehet, amikor anyukám halála után még évekig jöttek a levelek a nevére (hivatalos szervektől is, bakker!), én meg minden egyes alkalommal, amikor megláttam a nevét a borítékon, sírógörcsöt kaptam. Nem lehet mit tenni... Kérdezd meg, hogyan jutott hozzá az elérhetőségedhez (lehet, hogy a kórházi ingyen-minta-csomagok révén), és hátha így töröltetheted magad az adazbázisból. Egyébként én biztosan nem hagynám szó nélkül, és elmondanám az illetőnek, mekkora bunkóságot művel éppen, és tájékozódhatna, mielőtt rád töri az ajtót/megcsörgeti a számod. De ha nem szeretnél erről beszélni, akkor tényleg mondd azt, hogy kösz, nem érdekel, és nem is fog, és felejtsen el. Nyugodtan legyél "bunkó", mert ő is az.

Kép
waterlilly

Móni, ne izéljé' má! :D

Jutta, büfire a Gripe Water-t próbáltátok? (Bár én úgy emlékszem, hogy ti már MINDENt próbáltatok... :oops: ) Eszti se egy büfike-bajnok, de szerencsére ő nem sírdogál emiatt. Csak evés után két órával lebukik mindent maga körül.

Na, jobb lesz ha jó példát veszek rólatok, és kicsit több enerdzsit kaparok össze húsvétra... Kéne egy nagytakarítás, kéne főzni is, sütni is valami finomat, meg kéne látogatni tesómékat, rendbe kellene tenni anyukám sírját, anyósék is bejentkeztek, és közben még lakást is keresünk...

Na, keresek is valami receptet...

Valakinek ötlet? Valami könnyű, nem vagyok egy főző-fenomén... :oops:

Kép
waterlilly

Hát sziasztok Lányok és Babák!!!!!!!!! DRága Prücsi!!!!!!!!!! Annyira édes vagy komolyan!!!!!!!!!!!!! Bár kezdem azt érezni, hogy jót szórakozol rajtam :lol: 8) sebaj ez is valami. Hát kérem. Fogak: Panni betöltötte az egy évet és ki is bújt az első hipp hopp. Aztán most már ugye 8 éves elmúlt (hiába megy az idő) és még csak kettő fogacska hullott ki. Én erre készülök asszem. Hajni bakker nem semmi történet!!!!!! Gyógyulj meg mielőbb!!!!!!! Nekem csak a fogam fáj időközönként, de ugye az algoflex csodákat művel még..... Asszem venni kéne TT cumisüveget mer ez így nem lesz jóóó.
Forgás: Vivi még csak hasról hátra hajlandó vissza már nem. KI érti ezt? :roll:
Jutta! Üdv újra itt!!!!!!!! Mennem kell majd még talán.......

kikuka

szasztok
kérek én is egy kis drukkot

Bibinek tuti nem a foga miatt volt,lehtne ippen ettől is láza,de mivel az ínyén semmi nyom ezrt nem attól van,azt mondta drnő inkább valami kósza vírus kósza lázzal.Ma éjjel se aludt én se már 3ik éjjel,alig van erőm.ráadásul itthon mindkét uncsitasó hány fosik úgyhogy tiszta ideg vagyok nehogy enyimek is elkapják.

nekünk is van ilyen babánk,kutyaruhás meg egy nyuszis,a nyúlas iszonyat drága volt,de beleszerettem,Maja meg lese kakkantja

Móni
te olyan kis nett csaj vagy :-) honnan van ennyi energiád

forganc

Prücsi
Bibusnsk is ilyen volt az arca és ez rendbe szedte.a védőnő azt mondta lehet bimbóvédő kenőcsnek is használni de amúgy meg olyan ált. bőtszáazságra való,irritációra

forganc

Hajni
szegénykém,reélem anyukád ,párod tud segíteni. 6-8 hét????

Marek
amint felveszed és mondja hogy ki és honnan tedd le

Bea
gyógypuszik ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!

Kat
szerintem érdemes ventolint íratnod hogy legyen otthon,ha hajlamos fulladásra inkább két fújás.

Bibus nyissznyüssz nagyon,nem bírok a grillcsirkével

pátok
Vendég

Sziasztok!

Anett, köszi a tippet, GW-et eddig csak akkor adtam, amikor már "állt a bál" de most minden evés után kap majd a drága és látjuk hogy van -e változás.

Húsvét, hát mi amúgy sem vagyunk egy nap ünnep bajnokok, és szerintem idén is"csomagolunk és maradunk" ahogy apósom mondaná. Sütünk majd vmit, meg csinálok tojáslikőrös tiramisut (nem csak ezt tudok, de ez könnyű és gyors) meg browniet asszem.

Hajni, hogy boldogulsz?

Marek, én is azt próbálnám elérni a helyedben, hogy az aatbázisból töröljenek, de ez se tuti megoldás, hiszen gondolom már jópár helyre elkerült az adatod! De mindenki aki felhív az tuti többször is keresne, tehát inkább ved fel és küld el a búsba végérvényesen (különben képes többször zaklatni). Sajnállak nagyon, hogy még ezzel is foglalkoznod kell! :(

Móni, szerintem pókerozni lehet :lol: , borozni elvileg 1 dl/nap lehet :lol: , szaunázni meg hmmm... infrát tuti lehet. (a Pólusban babuszi után anno barátnőm átmelegedni babával ment a 40 fokos szaunába ami direkt nekik volt így felfűtve az infra meg nem melegebb). 8) 8)
Na ezzel már meg tudsz barátkozni? :wink:

Betegek hogy vannak? Remélem húsvétra mindenki jól lesz!

NA még mindig pakolászhatnékom van... asszem holnaptól meg kényszeres vasalhatnékom lesz napokig. Hiába, egy hét síelés alatt termeltünk egy adag mosni / vasalni valót!

Jutta

KépKép
jutta

Kati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Istennő vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8) :lol:

kikuka

Pank gyönyörű :-) Viviből nem sok látszik :-)
Vendég

Na esküszöm lelövöm magam mára csak egy uccsó Viviről: bocsi csajok :oops: Kép

kikuka

sziasztok!

Köszi mindenkinek, aki hiányolt.
Néha be-benéztem azért. Párom munkahelyet váltott, így most minden nap 150 km-t autózik. Borcsi azóta nem alszik el este csak 11 után nagy sírások közepette. :cry: Próbáltam már mindenhogy altatni, simogatni, szopiztatni, mikor melyik jön be. De a 2 óra sírás nem maradhat el...

Kitavaszodott, tehát kiújult az asztmám, megint állandóan fulladok :evil:

Borcsival minden okés, 5 hós tanácsadáson 7700gr volt. :)

Minden betegnek jobbulást!
Babák még mindig édesek!

Egyébként azért nem jöttem, mert nem lettem volna túl jó társaság, mivel magamat is nehezen viseltem el mostanság :x Nem akartam itt senkit megbántani, és senkin megbántódni :wink:

Eddig olyan jó volt, letettük Borcsit, elaludt egy kis berregés után. Mostmeg, amikor Apának aludnia kéne néha... Remélem, redukálni tudom a sírást egy órára, és akkor 10 előtt elaludna... Viszont, most sokkal türelmesebb vagyok amikor sír, mint a hasfájós első három hónapban. :oops:

Mindenkinek pusz
Vendég

Helló csajok!

Gömbi, nagyon sajnálom, reméljük gyorsan elmúlik ez a sírós időszak. Gondoltam rád vmelyik nap, amikor észrevettem, hogy a légzésfigyelő még mindig némán, zölden villog, miközben a gyereket már vagy negyed órája kivettem az ágyából. :evil:

Kikuka, ügyi vagy! Csajok nagy szépek!

Timi, Bibusnak is jobbulást.

Móni, ne izélj! Tudod, hogy nekem veled kezdődött a Babanet. Igenis hiányoznál csipősnyelvű nőszemély! :wink: :D

Anett, ez a tejmennyiség nagyon szép!!! Most én is gyakran kényszerülök fejni, most éppen fogzás miatt, hát minden elismerésem neked!

Zsu, köszi az érdeklődést. Szerencsére az uszi elég jól sült el. Fiacskám nagyon 8) volt egyszál úszópelusban, nem bőgött, nem vacogott, szerintem még élvezte is. Igaz, végig énekeltem neki. :D
Aztán én is nagyon 8) voltam, mert a fürdőruha felsőm nem éppen a szoptatós mellméretem, úgyhogy egyszercsak azt vettem észre. hogy fél csöcse kinn csüng. :D Bár egyedül egy kicsit gáz, két szatyor, hordozó, te öltözz előbb vagy a gyerek stb, de fogunk járni,mert összességében jó volt.

Hát biztos elfelejtettem vmit, de Marci már félig megette a rongypelusát, úgyhogy mentem.
Pussz

ukati74

Gömbi
mi a baj?

Kati
köszi szépen megjött,már beüzemeltem :-)

eza csomagolás:-)

nagyon cuki a vonalzós Marci és örülök,hogy jól siekrült a babauszi :-)
Vendég

Timi, köszi :D
Csomagolás apa műve, ő ilyen kis precíz. :D

ukati74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?