Sziasztok!
Edit! Amióta kijött az a fránya fogacska jobban alszotok? Lacikának 16 foga kinn van már 2-3 hónapja, és azóta túlélhetőek az éjszakáink. Bár az is igaz, hogy kb. pont azóta enyhült meg Életem Párja együttalvás ügyben, és azóta van az a rendszer, hogy hajnalban, vagy ha nagyobb nyűglődés van, akkor már az éjszaka közepén átjöhet közénk Lacika. Nálunk ez nagyon bevállt, mert bár fel-fel sír így is, de így nagyon hamar vissza is alszunk, ha ott van mellettem.
Zsuzsi! "Nyomulós szomszéd" nálunk is van, egy idős úr, aki a lépcsőházat takarítja mindig mindent tudni akar, és ha nem a lépcsőházban van, akkor a ház előtt, szóval nem nagyon lehet nem találkozni vele.
De ő igazából kedvesen csinálja, és én meg is szoktam neki mondani, hogy mi van velünk, hová megyünk, stb. Végül is nem titok, és jól is jöhet, ha valaki, aki mindent lát és mindenkit ismer a ház környékén, tudja, ha nem vagyunk itthon, vagy pl. hogy melyik a mi autónk. A multkor pl. jött a postás, és Jenő Bácsi szólt neki, hogy fel se jöjjön, nem vagyunk itthon, de csak a piacra mentünk, jövünk nem soká. Így a postás (aki szintén tök rendes) szépen végigment a háztömbön, utána visszakanyarodott, és már tényleg itthon is talált bennünket.
Szerintem nagy kárt nem okoz, ha egy pletykás ember tudja, hogy a férjemnek arcüreg gyulladása van, vagy hogy nem babakocsival, hanem kézenfogva indultunk Lacikával a piacra, mert csak egy csokor petrezselymet akartam venni. Tőlem akár ki is plakátolhatja az ilyen információkat.
Laura! Megbízható festő-mázoló-tapétázó mesterember engem is nagyon tudna érdekelni! Az ablakosok óta ráz a hideg a gondolattól is, hogy valami iparos (na jó, az asztalosok persze kivételek...
) tegye be a lábát az otthonunkba, de festeni és egy-két tapétacsíkot felrakni nálunk is nagyon kellene. Nem sok minden, szivem szerint neki is gyürkőznék magam, de Lacikától (és Lacival
) nem könnyű...
A ház ügy tényleg nagyon rosszul hangzik, pocsék érzés lehet.
Nagyon drukkolok, hogy az építész vagy a jogász tudjon valami megoldást!
Dzsili! Nálatok hogy áll a költözés? Nagyon eltüntél, ezek szerint összejött a költözés?!
Rebi! A "Mi ez?" korszak nálunk is tombol, pedig Lacika még nem is tudja megkérdezni.
Amikor valamiről tudni szeretné, hogy mi az (ezredszer), akkor határozott mozdulattal rábök, és közli, hogy tuduuuu?!. Tudja valaki, hogy milyen nyelven van ez? Angolnak hangzik, de úgy mást jelent (to do)...
Szuper, hogy megszabadultál a dolgozni járástól!
Nyuszimanó! Gratulálok!!!
Nahát, nagyon pontos volt Petra, és mindketten nagyon ügyesek voltatok, ha ilyen hipp-hopp megszületett!
Jó egészséget mindkettőtöknek, és sok-sok tejecskét Petrának!
Szila! Így elnézegetve a táblázatot, már nem sokan vagyunk, ahol a jobb szélső oszlop üres!
Henke! Most olvasom, hogy nem akarsz kölcsön cuccokat vinni, de azért ha meggondolod megad, az ajánlat áll!
Márti! Én azt tapasztaltam, hogy a dac + hiszti korszak örök és állandóan jelen van, csak az intenzitása hullámzó.
Most jól megvígasztaltalak...
A multkor panaszkodtam Lacikára, mikor hirtelen megnőtt, és egy csomó olyasmit is meg tudott csinálni, amit eddig nem. Na, akkor újra kellett tanulni az egész "mit szabad és mit nem szabad" kérdéskört. 1-2 hétig úgy éreztem, hogy megbolondulok a gyerekemtől, azután egyszer csak visszazökkent a korábbi kerékvágásba. Vagyis tudja, hogy mit szabad, és mit nem, és csak viszonylag ritkán, kísérleti jelleggel csinál olyasmit, amit nem szabad.
Nagyon drukkolok, hogy nálatok is hamar elmúljon a neheze, mert te szegény még csak le se tudsz vele menekülni a játszótérre, ha már nagyon nem bírod.
Menta! Látom, neked is feltünt az a lassan teleíródó jobb szélső oszlop!
Ha leírod Mártinak azt a MÁV-os történetet, cc-zd el nekem is légyszives (mbakos@axelero.hu)! Most már nagyon kíváncsivá tettetek ezzel a sok kis utalással!
Linato! De ismerős történet...
Lacika az első szülinapja utáni napon adta elő, a feje búbja is popsikenőcsös volt, a szájába is jutott, és még a bútorokra és a szőnyegre való rajzolgatáshoz is maradt.
Jó nagy doboz popsikenőcs volt...
Neki még nincs segítőkész testvére, de feltalálta a kihúzom a fiókot és beleállok trükköt.
Van ilyen topik, hogy szüléstörténetek, az Anyaság témában, ha jól emlékszem.
Edit! Nem lehet, hogy epeköved van? Nekem az okozott kínzó puffadásos tüneteket, minden klasszikus epegörcs nélkül. Hülyére vizsgálgattak, mire kiderült.
Én festek, persze, ugyan ki csinálná meg, ha én nem?!
Egy másfél méter szélés, alig pár rácsból álló erkélykorlátért ugyan ki jönne el szakember?! Na meg mint már írtam, ráz is a hideg már a szaki hívás gondolatától is. A Párom meg... hogy is mondjam... nem igazán gyakorlatias típus...
Na, ma jó sok(k) volt belőlem. Bocs mindenkitől, akinek lekopott a PageDown billentyűjéről a felírat miattam!
BMárti