Új privát üzeneted érkezett!

[quote="kattix"]
írta:
kattixLányok, kérdés: kimossam, hogy beavatódjon, vagy kezdjük el használni és majd attól beavatódik?? Öblítőzni szoktátok? (Vagy ecetezni?)

szerintem csinald ugy ahogy jol esik, nem feltetlenül szükseges kimosni (de amint biobaba mondta utanna tan kicsit rövidebb lesz). Öblitöt semmi keppen se hasznalj, az art a kendönek! Tanacsos minel "hidegebben" mosni, utanna meg vasald ki (meg ha macera is, de ez jobb a kendönek). Utanna meg en azt mondanam, hogy minel ritkabban mosod, annal jobb.
Ha netan tul kemeny a kendö, akkor öblitö helyett inkabb aludjal/ülj rajta, vagy gyurd meg (vannak akik beszoktak fonni) :D
smzsgalf

[quote="zsana75"]
írta:
zsana75Node amiért billenytűzetet ragadtam: nekem (is) kellene egy kis segítség a rendelésnél, mert egy kukkot sem tudok németül. Odáig jutottam, hogy beírtam a nevet, címet és akkor jött a fizetési mód. 3 verziót ajánl fel, paypal-om nincs, de a másik kettő közül most mit válasszak? Utánvéttel nem lehet fizetni? Jó lenne legalább az utalás díját megspórolni, így is meglepődtem, hogy még rájön az áfa :(

Az afa nem jön ra,csak azt irja, hogy az összeg mennyi afat tartalmaz. fizetni atutalassal, paypalal, vagy hitelkartyaval tudsz.
irok privit...
smzsgalf

A liliputisok lelkesen jelezték nekem, hogy teljesen megújul a MT és a háti hordozó készletük hamarosan. Kíváncsi vagyok, hogy mennyiben lesznek másak, mint az eddigiek :) Szerintem április elejétől lesznek fenn a honlapon:
www.liliputi.hu

Más: Bohém mama babazsákkal van valakinek tapasztalata? Töredelmesen bevallom, szemet vetettem rájuk, mert itthonra, meg játszóra jól jönne valami, amibe könnyen ki-be pakolom a dedet, és hát nagyon szépek is :oops: ...Vajk gyakorlatilag éjjel nappal ölben, vagy kendőben van, de kendőbe sokszor lusta vagyok fölkötni, vagy nem érzem praktikusnak, hogy 10-20 percre fölkössem, aztán szedjem ki- na ilyenkor gondoltam, hogy jól jön majd. A bal vállízületem is valamiért ki van készülve mostanság, azt még tehermentesíthetném is így...

KépKép
KépKép
safrany

Kattix,

én mosódiót használok mosáshoz. A kendőnek sem árt tutira, ehhez nem kell semmilyen öblítő vagy egyéb.
Tök bio és olcsó is.
Ajánlom mindenkinek...:)

Kriszti

Amúgy tehetnél fel pár képet az új kendőről!!!

Az előbbi kérdésedre akartem felelni, csak bénán illesztettem be...:
[quote][/quote]kimossam, hogy beavatódjon, vagy kezdjük el használni és majd attól beavatódik?? Öblítőzni szoktátok? (Vagy ecetezni?)

KépKép

KépKép
kkriston

Nekem ugyan nincs Didym, de a honlap alapján úgy gondolom, minden kendő hosszabb, mint a centiben megadott méret, hiszen az a paralelogramma hosszabbik oldalának hosszára vonatkozik:

Kép

Tehát - amint az a rajzon is látszik - összességében a kendő hosszabb, hiszen a megadott centikhez még hozzájön egy háromszögnyi terület (nem tudom most értelmesebben leírni, bocs :oops: )
Megértette valaki, hogy mit akarok? :roll:

KépKép
livus

Dylkai, a külföldieket (még :wink: ) nem próbáltam, nekünk Lívia-féle MT-nk van, és nagyon szeretjük :D !

Judit
Kép
patonayj

Kisvic, még mindig nem a legjobb, de legalább kép:
Kép

Ez meg csak látszólag offtopic:
Kép
ugyanis - ebédelés helyett - Marci elkészítette "A krumplicsalád kirándul" c. műalkotását. Bal szélen látható Krumplianya, amint épp "Krumplidanit viszi fel a hegyre a kendőben". :lol:

Judit
Kép
patonayj

Kattix, Dani sem szereti a szelet (sőt, mint a fenti képen látható, a hirtelen kisütő napot sem :)), és nekem sincs már olyan kabátom, amibe mindketten beférnénk. Van egy lábzsák-féleségünk, amit ráhúzok kívülről a kendőre vagy MT-ra, de a fejét az sem védi; viszont rutinosan befúrja a fejét a vállamhoz, a kendő szára alá, és nagyon jókat alszik :D .

Judit
Kép
patonayj

sziasztok
egy kis segítségre lenne szükségem. ismeri valaki a brendonban kapható amazonas hordozókendőt? kiváncsi lennék a tapasztalatokra ezzel kapcsolatban

http://www.brendon.hu/ProductSearch/browser.aspx?mainmenu=uton&submenu=babahordozo&category=hordozokendo
köszi előre is
Vendég

Puccos,

én már egyszer megtapiztam a brendonban egy amazonast, de az nem megkötős, hanem zippzáras volt. Sztem túl rugalmas, ami viszont újszülötthöz ideális... (Amas. carry baby)
Igazából egy sima, egyszinű darab volt, az anyag kifejezetten gagyi minőségűnek látszott - ára kb. 500 ft, KOMOLYAN!!!!, csak ugye a nevet meg kell fizetni...

Akkor már inkább vegyél másfajtát, ha ennyi pénzt szánsz rá.
A kötőst nem tudom, milyen szövésű.

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

köszi, igen én is a cipzárasra gondoltam. Nekem azért csábító, mert negyn könnyű belebújni. De ha szar az anyaga, akkor felejtős. És erről tudsz esetleg valamit?
http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm
köszi mégegyszer
Vendég

[quote="kisvic"]h írta:kisvicordozó Ági írta:
[quote]A írta: baba gerince az anyaméhben be van teljesen görbülve; így születnek. A kiegyenesedés bő egy év alatt történik meg a mozgásfeljődés hatására. A nyaki szakasz kifelé görbülete akkor alakul ki, amikor a baba megtanulja tartani a fejét. A következő gerincformáló lépés, amikor megtanulja tartani a hátát, majd megtanul ülni. Utoljára az ágyéki szakasz kifelé görbülete alakul ki a felállással-járással. Ezt a folyamatot nem kell siettetni; nincs szükség a gerinc kívülről történő kiegyenesítésére.

Akkortájt sokat beszéltetek arról is, hogy sokkal jobb, ha kendőben alszik, mintha egész nap kiságyban feküdne. A fennt említett dolgok miatt (is).
Én ezt a kifelé tartásra is értelmeztem, ezek szerint tévesen? (Ági?)

A párom gyógymasszőr és természetgyógyász. Ezért megkérdeztem őt, hogy ne írjak hülyeséget... :oops:
Nos az egészséges ember gerince 4 görbületet tartalmaz, ahogy korábban is írtam. A piciknek ez nincs meg. Ami még nincs nekik, az elég erős izomzat, hogy tartsák magukat. Ezért gáz pl. a kifele tartás, hisz rosszul terhelődik a gerincoszlop.

Viszont, ami ennél szerintem lényegesebb:
Elég gáz lenne, ha görbe gerinccel születnénk, majd a kor előrehaladtával kiegyenesedne a gerincünk. Ez nagyon nem állja meg a helyét. Ráadásul iszonyúan fájna, ha egyenes lenne... Szerintem Ági sem így értette, max rosszul lett leírva. Nézzetek meg egy anatómia atlaszt (pl. Donáth) vagy egy csontvázat vagy emlékezzetek a suliban a biosz órákra.
Sőt itt egy kép:
Kép

Esetleg tapogassátok ki a saját/párotok gerincét és a babáét is bátran. Tisztán érezhető a különbség.

Livi
Kép
picilivi

Didy méret: lemértem mosatlanul, 4,96 méter, és ez ugye a 4,7 méteres. Kimostam 30 fokon, öblítő nélkül, Frosch mosószerrel, majd ha megszáradt lemérem újra, kíváncsi vagyok.

Livus, tök hülye vagyok, emiatt annyival hosszabb mint a 4,40-es Lana volt, mert ez paralelogramma. Na most már mindegy, majd meglátjuk mennyivel marad hosszabb, illetve megszokom, meg kitalálom hova rakjam az extra anyagot.

Kriszta, az én férjemnek ugyanilyen rákattanós dolga a basszusgitárok, úgyhogy legalább van mivel példálóznom amikor előhozakodok azzal, hogy kéne egy új kendő. Ráadásul az drágább hobbi. ;) A pávás Didy nagyon szép!
Én is Mei Tai varrás előtt állok, már a mintás anyagom megvan hozzá nekem is. Nagyon egy húron pendülünk mi. :)

És.... képzeljétek ma pedzegettem a férjemnek, hogy a Baby Björn kengurunkat már megbántam, hogy megvettük (eddig kb 5*3 percet volt benne a kölyök mert nem nagyon tetszik neki, meg most már ugye tudom hogy nem is jó neki), és rögtön mondta hogy akkor adjuk el, és nyitottnak tűnt arra, hogy vegyünk Ergot helyette. (Ugyanis ő nem nagyon akar kendőzni, azt mondja az nem az ő világa, bár majd kipróbálja azért, de szerintem egy Ergo típusú cucc inkább tetszene neki. De ez még a jövő zenéje.) Szóval a lényeg, hogy tök jó fej férjem van. :D

És kicsit OFF, de nem nagyon: visszaolvasgatás közben láttam, hogy téma volt régebben itt a kontinuum elmélet, eddig csak hébe-óba olvastam róla, de most elolvastam a belinkelt indys cikket és megrendeltem a könyvet, mert - bár volt amivel nem értettem egyet - tökre érdekel.

Judit, a krumplicsalád nagyon édes, a gyerekek annnnnnyira jó fejek!!!

kamcsatka, én a Moby Wrapemet rendeltem az USAból, ebayről, itt volt 1 hét alatt. Ezt speciel Paypallal fizettem. Global Priority vagy Express Maillel kell kérni a szállítást, úgy hamar itt van. Nekem -lekopogom- sosem vámolják a csomagjaimat pedig rengeteget rendelek külföldről.

safrany, egy fixen megkötött rövid kendő babazsák gyanánt? Csak egy ötlet.

És akkor 3 kép....

Itt 2 hetes volt és még nagyon nem tudtam kendőt kötni. :oops: :D De ő azért elaludt benne kb 2 másodperccel azután hogy lefotóztuk.
Kép

Ez a Mobyban már jobb kötéssel múlt héten:
Kép

Ez pedig az új Didy Lisa első felpróbálása csak elég béna a kép:
Kép [/img]
kattix

Livi, akkor hogy kellene ezt megfogalmazni helyesen, egyben halandók számára is érthetően? Engem is érdekel, mert én is írtam ilyenről a blogban, bár csak érintőlegesen.

kamcsatka

Sziasztok! Kiestem pár napra, mert lebetegedtem. Megpróbáltam behozni a lemaradást. Így sikerült. Nézzétek el nekem a csúszásokat!
Csak az utcán egy járó-kelő volt az a néni, vagy van vele kapcsolatod? A könyv miatt beszélnénk vele, ha lehetne.
Safrany! Passz! Esélyem nincs erre a vállfájásra innen rájönni.
Kisvic! Pont ez a lényeg, szerintem, hogy nem szabad ültetni, ha még nem tud ülni, ahogy Te is írod. Ezt én egy pillanatig sem engedném senkinek, annyira fontosnak gondolom. A többi kézben kifelé cipelgetésről semmi rosszat nem tudok. Csak tényleg fontos, hogy a kézben cipelés nem hordozás. Annyira tök más! A kézben tartott baba folyamatosan rakosgatva van innen oda, onnan ide. Nincs körben megtámasztva a törzse, nem annyira szoros a testkontaktus, stb...
Kattix! Olyan jól benne vannak a kérdéseidben a válaszok! A lényeg, hogy ha a kendő jól van megkötve, akkor minden baba szereti a hordozást. Ez alól csak kóros esetek a kivételek (hospitalizálódott vagy autista baba), ami spéci kérdés. Ha jön hozzám egy anyuka azzal a problémával, hogy a babának gondja van a hordozással, legjobb először tisztázni, hogy jól van-e megkötve a kendő. Ha nem itt van a megoldás, akkor azt nézem meg, hogy van az anyuka. Idézlek: „félénken próbálkoztam” – ekkor a babád nem bírta a dolgot. Aztán biztos jobban lettél, ő pedig „sokkal jobban viseli”. Azt ajánlom, hogy ha van kedved, csináld meg egyszer, hogy amikor kötöd fel a babát, CSAK magadra figyelsz. Az érzéseidre. Én úgy tippelem, hogy „mintha feszült lennél, szokatlan neked az érzés”, próbálod „éreztetni vele, hogy ez most egy tök jó dolog, és végülis elvagy”, „biztos tetszik már valamennyire, de még azért nem vagy nagy kendő-fan”. ;) Érted a logikámat? Összekutyulódnak a dolgok. Te érzed a bizonytalanságot, félelemet, vagy valamit, azt a baba abban a szempillantásban érzékeli és visszatükrözi, mert annyira egyek vagytok Ti ketten, hogy ha te bizonytalan vagy, ő sem tudja magát biztonságban. Ez az egész teljesen természetes dolog és rendkívül gyakori! Azt ajánlom, hogy figyelj Magadra, és tisztázd az érzéseidet, járj utána a félelmeidnek, aggodalmaidnak. Sokat segít, ha megérted Magad, és ha helyes információhoz jutsz. Persze nagyobb babánál, gyereknél már az is számít, van-e éppen igénye a hordozásra.
Picilivi! A gerincről a részletek helyesek, csakhogy pontosan ezért nem egyenes a hát (ami azt jelenti, hogy kettős S alakú a gerinc), hanem teljesen görbe a gerinc. Mint egy C betű.
Kriszti! Anyaméhben görbe a fentiek szerint. A szülés nem változtat semmin, min is változtatna. A nyaki görbület akkor alakul ki, amikor megtanulja a baba tartani a fejét. Az ágyéki hosszabban alakul ki. Akkor kezdődik, amikor elkezd ülni, állni. Mikor stabilan jár, már kész a kettős S (tehát a hát egyenes), de a dolog még serdülőkorig alakul. Tehát a hát nem attól egyenesedik ki, hogy leteszed az ágyra a babát. Ha jól van kendőben, az tökéletes a hátnak, erről olvastam tudományos kutatást. (Ez persze a többi hordozóra is igaz – ha jó a hátnak, akkor jó a hátnak.) Nem tudok róla, hogy az ágyra rakással lenne baj. Most ez így korrekt?

hordozo

safrany: nálunk a férjem nem kendőzik, bohém-mamás babaerszényt találtuk neki, amit fel tud venni egyedül. Nagyon szeretjük. És nagyon szép 8)
banya

Ági!
Köszönöm a válaszodat! Nagyon korrekt! Külön örülök, hogy érted miről beszélek, nem csűröd-csavarod, forgatod ki amit írtam, még ha talán nem is volt pontos a megfogalmazás! Még 1x köszönöm, nagyon megerősített!

kisvic

Judit!
Gyönyörűek vagytok mei tei-ban (és krumpliban is)!!! :D A szűkítőt is használjátok?

kisvic

[quote]C írta:sak az utcán egy járó-kelő volt az a néni, vagy van vele kapcsolatod? A könyv miatt beszélnénk vele, ha lehetne.

Agi, ha ezt nekem szantad: nem ismerem, csak egy utcai kaland. :(

Biobaba
biobaba

Köszönöm a segítséget mindenkinek, tegnap megrendeltem egy olafot a didymos honlapról, remélem pár napon belül ideér. :D
zsana75

Zsana, rendelést követő munkanap 14 órakor adják fel DPD-vel, és nekem onnantól a 2. munkanapon itt volt a kendő.

Kimostam Lisát, és 4,66 méter lett, az a 4 centi simán a mérési hibánk, hihetetlen, hogy így bekalibrálják a mosási zsugorodást... Annyira finom tapintása lett, örülök, hogy kimostam! Vasalás még hátravan.

Ági, értem a logikádat, majd gondolkodom rajta. Az biztos, hogy az én bizonytalanságom nagyon befolyásolja a bébit is, ezt írtam is, hogy a tanfolyamod óta szerintem ezért élvezi ő is jobban. Azt hiszem van bennem még kötözéskor félelem, hogy majd biztos elkezd hisztizni amikor már lent vagyunk az utcán és akkor mit csinálok vele, stb, ezt megpróbálom elfelejteni. :)
kattix

Hü ha olyan tempoban irtok :shock:
Beni alszik, latogatoink meg epp szuvenirt kresenek, azert itt meg egy Link:
3-as Katja 25€-ert
smzsgalf

ÁGI: köszi, már értem, mi az az "egyenes hát" = azaz s alakú...:)

Zsana: végül kártyával fizettél? Akkor tutira jövő héten megkapod... Szép az OLAF, gratula. Amúgy ezek a névvel ellátott didyk vékonyabbak, rugalmasabbak, vagy csak a szin miatt döntöttetek már ketten is az ilyen fajták mellett?
Nagggyon kiváncsi vagyok már az anyagára. Te is eljössz a tanfira?
Remélem, össze tudjuk hasonlitani:) (az enyémről semmi hir egyelőre :( )

Kattix: ez szupi, hogy a mosás után pont jó lett, látod, én megmondtam... És puhább is? Gondolom, a rugalmas után kicsit megijedtél, hogy kemény, nem?
Az én Seidém vajon milyen?????
Ohh

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

Biobaba! Igen, Neked írtam, köszi. Úgy hangzott, mint egy utcai kaland, csak megpróbáltam.
Kattix! Élvezem a nyitottságodat, köszi! Ha érdekel a véleményem, én a helyedben nem próbálnám meg elfelejteni. Az csak szőnyeg alá söprés. Nem kell vele csinálni semmit! Meg lehet élni azt a félelmet, ilyen az élet! Pár jó tapasztalat és felváltja a bizalom meg a hit magadban, a hordozásban, a babában.

hordozo

Banya, és melyik színben van nektek bohém mamátok?
A rövid kendő fixen megkötve jó megoldás lenne, ha lenne rövid kendőm. De nincs, a babazsák viszont kedvező áron van és szép, szóval kipróbálom azt. A narancsszínű oasist választottam :)

Ági, jeleztem igényem gyakorlott hordozókra, de ide is beírom, hátha más is kedvet kap :)

KépKép
KépKép
safrany

Köszi, vettem az igényt, most akartam e-mailt írni róla. ;) Lesz belátható időn belül gyakorlott hordozóknak tanfolyam. Ha kitaláltam az időpontját, értesítelek. Persze a honlapomon is fenn lesz.

hordozo

Zsuzsa: mit jelent a Didyknél a kék pötty jelölés? (azon az oldalon, ahol a színeket, mintákat lehet megnézni. Némelyik mellett van, mások mellett meg nincs)

KépKép
livus

[quote="livus"]Z írta:livussuzsa: mit jelent a Didyknél a kék pötty jelölés? (azon az oldalon, ahol a színeket, mintákat lehet megnézni. Némelyik mellett van, mások mellett meg nincs)

A pont azt jelenti, hogy különbözö szinüek a szegelyek. A rombuszos mintakon ez a mintabol adodik, a csikosoknal ezt meg csak nehany eve csinaljak es ugy van megoldva, hogy az egyik oldalon van meg egy "plusz" csik (a regebbi csikos modellek szimetrikusak).
smzsgalf

[quote="kkriston"]
írta:
kkristonZsana: végül kártyával fizettél? Akkor tutira jövő héten megkapod... Szép az OLAF, gratula. Amúgy ezek a névvel ellátott didyk vékonyabbak, rugalmasabbak, vagy csak a szin miatt döntöttetek már ketten is az ilyen fajták mellett?
Te is eljössz a tanfira?

A férjem kártyájával fizettem :lol: , ő meg rosszul van tőle. Próbáltam én követni, hogy melyik a milyenebb, de belezavarodtam, így szín alapján olaf és jakob volt versenyben, majd az ár döntött :oops:
Tanfolyamra nem terveztem menni.
zsana75

safrany: apa méretei miatt jó nagyot vettünk, ami jól mutat egy meglett férfi fehér pulcsiján, benne a kicsi fiával. De nekem mind tetszik. Majd írd meg bejön-e piciknek is. Szépek lesztek, az tuti, remélem nyugodtak is :)

banya

béna vagyok, megint nem tudtam képet beszúrni. szóval nincs a bohem-mama weboldalon az, ami nekünk van. kékes...

[/img]
banya

Én főleg csendben olvasok, de most
1. szeretném megköszönni a MT-varrás linkeket (nagyon szeretnék varrni egyet!)
2. jelentem, hogy én is megyek 31-én Ági tanfolyamára! :D
oola_2008

Sziasztok!

Ági, köszi a gondolataidat! Úgy látszik a 31-ei tanfolyam mini-topiktalálkozó is lesz. :)

Tegnap azt elfelejtettem írni, hogy délelőtt jó 3/4 órát közlekedtünk kendővel, és ebből 1/2 órát jóízűen szunyált rajtam a kiskrapek. Nagyon édes volt és olyan jóóóóó érzés!

Kb egy hónapos koráig állandóan rajtam lógott, sokat aludt rajtam délutánonként, aztán valahogy elhagyta ezt a szokását. Pár hete egyszer nagyon elaludt rajtam és hirtelen előjött az érzés, hogy milyen jó is volt az régen, és nem raktam le ahogy szoktam, hanem hagytam hogy rajtam aludjon. Annyira jó volt, és most rájöttem, hogy a kendővel visszakapom ezt a jó élményt megint.

Kriszta, igen, puhult a kendő a mosástól. Gyanítottam előre, mert olyan most jött a szövőszékről jellege volt, meg nagyon látszottak a hajtások ahogy a dobozban volt, és némi "festékszaga" is volt, bár nagyon enyhe. Szóval mosandó első használat előtt szerintem.
kattix

Zsuzsa: jól értem, hogy a kendő két hosszú oldalán más-más színű a szegés? (Amúgy a férjemmel is ezt fundikáltuk ki, próbálta lefordítani, de nem volt benne biztos)
Ha ezt jelenti, akkor ez hogy néz ki a gyakorlatban pl. egy Ellipsennél? Egymással ellentétes irányba hajtják vissza a széleket szegéskor? Vagy?

KépKép
livus

Ági: épp a múltkor gondolkoztam a gyakorlott hordozók tanfolyamon... :roll:
Szerinted kb. mikorra jön össez a csapat?

KépKép
livus

Oola, te voltal a hordozos klubban nagy hassal, ugye?

mi kinottuk a rugalmas kendot ugy erzem. nem gondoltam volna, h ez ilyen gyorsan bekovetkezik.... :? a didy sokkal jobban tart, nincs mese.

Eszter, a marczibanyi teri borzen a multkor ott volt valaki sok-sok bohem mamaval, ha tapizni szeretnel vasarlas elott :)

Sára

Kép

Kép
saara

Saara,
biztos, hogy elég szorosra kötöd a rugalmas kendőt? Én még nyolc kilósan is abban vittem Bercit, olyan jól tartotta, hogy egyszerűen nem voltam képes lecserélni, míg egy hirtelen felindulásomban gyorsan kölcsönadtam, hogy végre válthassak. :D Szerintem próbáld meg szorosabbra kötni, hátha úgy jó. Bár ha van Didyd, és az jobban beválik, akkor felesleges próbálkozni. :wink:
Zsizsa
zsizsa

[quote="livus"]Z írta:livussuzsa: jól értem, hogy a kendő két hosszú oldalán más-más színű a szegés?

Igen. Az én Lisámon így néz ki: http://www.jolilola.com/imagesbis/309.jpg
Ha megnézed a képet, a bal oldalon van egy kék csík a legszélén ami a jobb oldalon nincs.
kattix

Megvilágosodtam! Köszönöm! :-)

KépKép
livus

[quote="livus"]Z írta:livussuzsa: jól értem, hogy a kendő két hosszú oldalán más-más színű a szegés? (Amúgy a férjemmel is ezt fundikáltuk ki, próbálta lefordítani, de nem volt benne biztos)
Ha ezt jelenti, akkor ez hogy néz ki a gyakorlatban pl. egy Ellipsennél? Egymással ellentétes irányba hajtják vissza a széleket szegéskor? Vagy?

Az Ellipsennel, az egyik oldalon van meg egy csik (baloldalt latod)
http://www.didymos.de/bilder/muster-gr/461.jpg

Különben mas cegek (Hoppediz, Storchenwiege) az egyszinü kendöknel is jelölik a szegelyeket. Nem tudom, hogy ez mennyire szerencses (nem lattam meg ilyet elöben).
Lananal ez hogy van?

Ja Lana... lattam amultkor egy csudaszep Lanat (Jade, olyan mint a Melone csak zöldes) es ugy beleszerettem. Aztan neztem a honlapukon es mar nem gyartjak :-(
Gondoltam megkerdezem nincs-e valakinek elado. Szivesen cserelnek is (akar ket kendöert is ;-) ).
smzsgalf

Kattix:
A Lisán akkor most keresztbe v hosszába mennek a csíkok? Mert a képeteken (szééééééééééééééééép!!!) mintha hosszába lennének, a linken meg keresztbe. Vagy van ilyen is meg olyan is? :shock: :oops:

kisvic

hosszában mennek a csikok. (a linken nincs rajta az egesz kendö)

zsuzsa, akinek elivleg pakolnia kene :roll:
smzsgalf

Zsuzsa: köszönöm szépen, mindent értek most már! :) 8)

KépKép
livus

Itt egy függöagyas Lisa tan jobban latszanak igy a csikok...
smzsgalf

Saara: igen, én voltam a nagypocakos!
végül úgy döntöttem, nem is veszek rugalmas kendőt, mert a barátnőm szülésajándéknak már beígért egy meglepetés-kendőt, és először megvárom, hogy az milyen. Valszeg nem rugalmas, de úgyis megyek most 31-én Ági-tanfolyamra és utána bármibe bele fogom tudni kötni a babát:)

mindenki: én még mindig nem értem, minek ez a szegélyjelölés.. hogy tudjam, melyik a teteje és melyik az alja? (azt értem, hogy jó, ha meg van jelölve a közepe - egyébként a didyknél és a lanáknál is jelölik? vagy típus/színfüggő?)
oola_2008

Oola: Van olyan kötés (pl. az egyszerű háti), aminél meg kell különböztetni a két szegést. Termszetesen külön jelölés nélkül is meg lehet különböztetni, ez csak egy plusz segítség. Szerintem nagyon ötletes :)

KépKép
livus

Lányok!

nincs valakinek esetleg egy eladó rugalmas kendője újszülötthöz? Jó lenne vmi fiús szin.Nem ismerek sokat, még nem is fogtam konkrétan, de ha van több, akkor tudnék válogatni...
Didy, rebozo, ellaroo, +esetleg afrikai v. indonéz v. mexikói...stb. Ezek mind vékonyak és nagyon tetszenek!
Lásd: peppermint.com oldalán.

Köszi,
Kriszti

Meg egyáltalán, nincs valakinek eladó kötős vagy egyéb hordozókendője? Minden érdekel, mert többfajtára is fáj a fogam. :)

KépKép

KépKép
kkriston

Kriszti: "kötős vagy egyéb hordozókendő" :D :D :D :shock: :D :D :D :shock:

kisvic

kriszti: szerintem az ellaroo nem egy jo kendö (de erröl tan inkabb savitrinek kene nyilatkoznia...). Asszem a rebozo sem ripszkötesü, de nem vagyok biztos benne.
smzsgalf

Kisvic,

persze, többféle kendő van: karikás/slingből is külön sok fajta; rugalmas, szövött, erszény, zippzáras (pl. amazonas), aztán meg a mei tai, podegi, stb stb stb. Gondolom, te is tudod mennyi féle kendő létezik, csak nem akartam részletezni (mégis kellett).

Szóval, ha van valakinek ilyenek közül valamilyenje :) , az irjon. Rövid, hosszú, mindegy. Hátha találok használtan is, mielőtt rengeteg pénzt költök.

És hangsúlyozom, az "őslakos", tradicionális fajták nagyon érdekelnek.

Köszi,
kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?