Új privát üzeneted érkezett!

Kláribaba is belázasodott reggelre. :(
Most szunyókál, utána megyünk a doktornénihez. (Felhívtam, azt mondta látni szeretné.)

Kép Kép
kismokus
 
 


Már meg is jöttünk. Piros a torka, de nem vészes.
Nurofent és Calciumusc-ot kaptunk.

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismokus,
jobbulást a kislányodnak!

Zsebi,
na,mikor éheztek meg?

Este fél 10-kor bementem az ágyneműmért,de a Márk felkelt.Elkezdtem pakolni a játékokat,hogy akkor az Arni és keljen fel.Megetettem őket,és vissza is aludtak.Persze a Márk reggel negyed 6-kor kelt,Arni 7-kor.

Andi
Kép
aanda
 
 

 
 

Bocsánat, de most nincs időm visszaolvasni! Tesztelek ezerrel! :roll:

Valaki küldene nekem privit, hogy hogy áll a tali, ne kelljen visszabogarásznom. :oops: Eddig úgy néz ki ápr3.-a nem jó a többi napra még nincs semmi. Remélem nem is lesz, mert szeretnék menni.
köszi

katyerina
 
 


Zsebi

mikor múlnak el a pöttyök?

Kép
zsuzsi73
 
 


Kismókus!
Jobbulást kívánok Klári babának.

Andi!
És milyen volt apa mellett alduni? Vagy így végül maradtál a fiúkkal? Végülis nagy frász vagy te így két pasival alszol amúgy meg csak eggyel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem Balázs kért hajnalban enni de háromnegyed hatkor ő is probálkozott betakartam visszafektettem hogy aludjonmég és még volt a hajani kajájából azt odaadtam neki és még visszalault negyen nyolcig :) Eszti fél nyolckor kelt :)
Eszintek iszonytat jó alvókáa van de sokszor Balázs felpiszkálja :) aztán együtt kiabálnak nekem.

Katyerina!
Írtma put a taliról. Hogy mennek a teszek?

Kata!
Hogy állsz a vizsgával.Remélemneke jó az időpont és tudtok jönni a talira!!!!

Zsuzsi!
három négy nap. Az ötödiken már egész biztos nem látszott semmi.Denekem a törszén volt a legtöbb a fején szinte semmi szerncsére. :)
Nektek sok pötty van?

Olyan kevesen vnnak itt mostanában. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi

a hasán és hátán sok pötty van nagyon, a fején egyáltalán nincs. Olyan jó volt, hogy a mai éjszakánk megint nyugodt volt, este fél 9-reggel fél 8-ig aludt Olivér.
Ja, mostanában elég nagy pangás van itt.

Kismókus,

Kláribaba lázas még?

Kép
zsuzsi73
 
 


Aanda! :) Zsebi! :) Zsuzsi! :)
Délután már nem volt lázas, de most lefekvés előtt megint volt egy kis hőemelkedése. :( Egyébként a hangulatán nem látszik semmi, ugyanolyan vidám kis dumagép, mint máskor. :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Zsuzsi!
Nekei is hamar elmúlik megládot. örülök hogy visszaállt a régi rend. Én is alig vártam hogy minden okés legyen nehéz napok azért ezek.

Kismókus!
Reméljük hamar túlesz rajta Klári és nem viseli meg jobban a betegsége.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Klári-babának jobbulást!!!!!!!!!

Anikó?
Vendég
 


Sziasztok!

Három témában kérnék segítséget:

- Egy 8 hónapos babának milyen sűrűséggel kellene húst talmaznia az étrendjének? Akár lehet mindennap? Vagy hetente hányszor?

- Szerintetek mikor kell darabos étellel próbálkozni? Dokink már a múlt hónapban említette a kiflirágicsálást (a fogak miatt). Két alkalommal élvezetes is volt, a gyerek örült, és ezerrel rágicsált. Harmadik alkalommal egyetlen pillanat alatt le is csípett egy nagyobb falatot és elkezdett fuldokolni, de úgy hogy újjal kellett besegíteni, hogy rendeződjön a dolog. Volt is üvöltés, na én azóta nem mertem kifliztetni. Most megint mondta a doki a falatkákat is, hogy már lehetne próbálkozni. De mindentől ami kicsit darabosabb fuldokolni kezd. Tudtok valamit tanácsolni? Vagy hagyjam még a dolgot, ráérünk ezzel? Nem lehet hogy korai még a dolog, hiszen fogacskája is még csak alul van. Ti hogy csináltátok, akik már túl vannak a falatázás bevezetésén?!

Milyen oltásokat érdemes felvenni a kötelezőkön kívül?

Köszi előre is!

Kép
potykamanó
 
 


Sziasztok :)

Na visszaolvastam végre :)

Bandika :)
Én kölespelyhet veszek (meg zabpelyhet) és kétszeres mennyiséggű vízzel teszem fel, ha felforrt, akkor gyakorlatilag kész is van. Hagyom állni egy kicsit, vagy ha hígnak érzem, akkor forralom még egy picit. ÁÁltalában két evőkanálnyi pelyhet csinálok meg és ahhoz teszek egy fél banánt, vagy egy almát (ha negyon sietek, akkor frutapurát)

Anikó :)
Dévaihoz jártunk és szerintem oda is fogunk visszamenni. De hát az még odébb van, ahoz abba kell hagyni a szopit, meg kell jöjjön stb...

Kismókus :)
Jobbulást Klárinak!

Balázs most sokat ügyesedett megint. Megtanulta visszatenni a dolgokat a dobozba/fiókba, és ha elkérek tőle valamit, akkor néha már odaadja a kezembe. Aztán gyorsan visszaveszi :D A jétszótéren meg mászik, a múltkor felmászott a mászóka tetejére, és fejjel le akart csúszni a csúszdán, de azt azért nem hagytam neki! Kíváncsi vagyok mikor indul majd el, most még nagyon ritkán áll meg kapaszkodás nélkül, csak olyankkor ha nagyon rácsodálkozik valamire, de aztán 1-2 másodperc múlva letottyan. És közlekedni is úgy közlekedik, hogy ha pl a fotel től nem tud átkapaszkodni a kanapéra, akkor leöl odaméászik és feláll. Akkor is, ha csak 3 centi az a távolság, amit kapaszkodás nélkül kellene legyen.

wish
 
 


Potykamanó :D
a darabos étel az nem fog kérdése, mert azt nem foggal rágja meg a gyerek, hanem az ínyével. (metszőfogakkal te sem tudsz rágni)
szerintem a kifli az jó ötlet (bár ott nálam mindig felmerül a tej kérdése, mert abban ugye van), add megint oda neki, és figyeld amikor eszi. Félrenyelés normális, ezen át kell esni, mindenki gyereke fuldokol néha kicsit.

hús: én heti 3at tudok - de 8 hósan én még nem adtam húst, most sem adok (nehéz is lenn :D ), a hús nálam később került bevezetésre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Végzős pszichológia szakos hallgató vagyok, és a segítségeteket szeretném kérni! Dolgozatom témája a meddőség, lelki háttere, következményei (nagyvonalakban). Olyan nőket keresek, akik még sajnálatos módon küzdenek a problémával. Ha időtök engedi és kedvetek is van hozzá, kitöltenétek nekem egy kérdőívcsomagot? Elektronikus formában tudnám elküldeni, és nagyon leköteleznétek, ha páran kitöltenétek nekem. Amennyiben érdekel, írjatok a "turiesztKUKACgmailPONTcom"-ra (a spamok elkerülése miatt irtam igy). Nagyon köszönöm, nagy segítség lenne!

Eszter
turieszt
 
 


Potykamanó!
Én zsemlével és kölesgolyóval kezdtem a darabbos kajcsit a köles jó mert szépen beteszi a szájába és elnyammgoja a nyáltól hamar szétmálik. :)
Szerintem semmiről nem vagytok lemaradva de az elején ilyen fuldoklós a téma. :) Balázs még most is tud az almától ha nagyobb darabot sikerül harapnia.

Húst én 9 hósan adtam először nekik. De akkor sem minden nap ált. minden másnap. De nekem most sem esznek minden nap húsos kaját.

Wish!
Nagyon ügyesedik ez a legényke. :)

Ha lesz jobb idő elmehetnénk együtt játszóterezni?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
végül is a fiúkkal aludtam.

Potykamano,
én heti 2-3x adok húst.Enyémek a saját kajájukat még mindig csak turmixolva fogadják el,de ebből már nem adok teljes adagot,hanem a mi darabos kajánkat eszik,ami zömmel ugyanaz,mint az övék.érdekes,mert attól nem fuldokolnak.Ezen kívűl esznek még kenyeret,kalácsot,almát,kölesgolyót.A kedvencük a levesből a répa.
Sztem ezt nem lehet siettetni,a gyereknek meg kell érni rá.
Mi a kötelezőkön kívül a Prevenart,bárányhimlőt és a kullancsot adattuk be.

Wish,
milyen kis ügyes Balázs,a menést meg nem lehet erőlteteni,a gyerek tudja,hogy mi a jó neki.Meglátod,napról-napra tööbet fog produkálni.

Andi
Kép
aanda
 
 


Betegeskedő babáknak jobbulást! :!:

Potykamanó,
De jó kérdéseket tettél fel, nagyjából most nekem is ezek a problémáim. Olivér a banántól fulladt meg majdnem, nekem is ki kellett kotorásznom a szájából, Ő is nagyon sírt! :(
A kiflivel nekem meg az a bajom, hogy nasi. Én nem nagyon akarom rászoktatni őt a nassolásra, épp elég, hogy magamra, meg az én rossz beidegződésemre is figyelni kell, így is híztam 2 kilót… :twisted:
Mivel ugyanolyan tanácstalan voltam oltásügyben, mint Te, és mindenki másra esküszik, én beadatom/tam neki mindet, az a tuti. :D De csak szerintem persze… :roll:
Ja, még a hús! Hát ezt én is meg akartam kérdezni. Az a baj, hogy egy csomó üveges húsos, így Olivér minden nap kap szinte – remélem nem csinálok ezzel kárt…! :roll:

Wish,
Én is mindig kéremszépenezek Olivérrel, amikor vmi olyat szerez meg, amit nem kéne. Úgy veszem ki a kezéből, mintha Ő adná oda, de mindig elkezd ordítani! :roll: :lol: Balázs a talin már szaladni fog! :D

Zsebi,
A kölesgolyótól nem fintorognak, hogy túl sós?

Orsi,
Lili hogy halad a hozzátápival? Eszik már vmit?

Tök jó, hogy ennyien el tudunk menni a talira! :D A nő még nem reagált az e-mailre, lehet, hogy elijesztettem, elég hivatalosra sikerült a levél… Na, még üldözöm, ilyen szempontból velem rossz lóra tett :mrgreen: !

Tényleg kevest kell visszaolvasni mostanában.... :( Felettünk is úgy eltelik a nap... Meg O. mostanában megint keveset alszik, ébren meg nem enged ilyesmit! :roll:

Már van, hogy csak egy kézzel kapaszkodik:
Kép
20140901102739
 
 


Hajni :D
a kifli miért nasi??
nem értem.

Lili nem eszik igazán semmit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Még azt akartam kérdezni, hogy egy nap Ti hányszor adtok sinlacot vagy köles/rizs/zabpelyhet a gyereknek? Pl. Sütőtök-alma vagy zöldfőzelék, vagy sütőtök csirkehússal mellé adtok neki szénhidrátot?
20140901102739
 
 


Manó
Én szárnyashúst kb heti 3x adok Zalánnak 7 hónapos kora óta. Ma megkostóltuk a marhát (rengeteg röldségbe 2 körömnyi darab) is.
Darabos: kiflicsücsköt a héten adtam először, keményet :D Így egy darab sem jött le, átnyálazta, aztán elvettem - le is kiabálta a fejemet miatta :D

Hajni
Olivér nagyon helyes és ügyes!

Wish
Milyen sok dolgot csinál már Balázs! Elképesztő!

Nekem meg az a legnagyobb örömöm, hogy ezen a héten 3 embertől is azt hallottam, hogy nagyon kiegyensúlyozott gyerekem van :D Ha boldog, vidám, kiegyensúlyozott gyermek lesz, akkor mindent elértem, amit akartam :D :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Persze felébredt...
Orsi,
Kifli fehérlisztből? Szerinetm az csak üres kalória, alig van benne valamicske vitamin, nem? Nasira inkább gyümit v. vmi zöldségfélét tudok elképzelni...
Lili nem kívánja meg a fiúktól a kaját?
20140901102739
 
 


Hajni :D
azt hiszem nem vagyunk egy hullámhosszon táplákozás tekintetében :wink:

kétségtelen, hogy a kenyérben sincs sok vitamin (ahogy a tésztában, rizsben... és úgy alapvetően bármelyik szénhidrátban sincs), ettől én még nem nasinak hívnám, mert reggelire akár egy lekváros kenyér is teljesen jó, különösen fejlődésben lévő gyereknek.
A kifli nálunk meg alapkellék, uzsira nagyon sokszor az van, mindenki szereti. (én nem tartom tömeggyilkosnak a fehérlisztet, és a fiaim a 100% rozskenyeret is megeszik)

amúgy meg azt gondolom, hogy olyan gyereket, aki jóevő, bizony csak és kizárólag zödlséggel meg gyümölccsel nem lehet jóllakatni, kell mellé sok tészra, rizs, és valamiféle kenyérféle is.

(nem vagyok a szélsőséges nézetek híve, sosem voltam)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah :D szóval...
Nálam a kifli nem nasi, hanem teljesértékű étel. Nassolni meg nem szoktunk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :D ,
A nasit az 5 főétkezésen kívül értem. Ha vki csak azért adja a gyereknek, hogy csöndbe' maradjon. Mondjuk lehet, hogy én is majd ilyen megúszós leszek, ha úgy adódik… Most próbálom leszoktatni a telefonról is, mert már így is bedöglött rajta 2 gomb. Mondjuk először majd akkor is megpróbálok gyümit nassoltatni vele. Amúgy én se vagyok szélsőséges, csak a húgoméknál ez annyira bevált, hogy a gyerek ha választani kell, hogy édesség vagy gyümölcs, akkor ált. a gyümit választja. :D

Emma,
az enyémre is mindig azt mondják, tök jól esik! :D
20140901102739
 
 


Hajni :D
még mindig nem értesz. :wink: 5 étkezésen kívül nálunk nincs evés!
nincs nassolás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :D ,
hú, akkor Te nagyon szerencsés vagy, meg a gyerkőcök is, hogy ezt szokták meg! Remélem O. se lesz akkora zabás, mint a szülei! :oops: :lol:
20140901102739
 
 


szerencsés?
ez a rendszer, nem volt más választásuk.
egyetlen 1 ember lóg ki a sorból, Apa, de őt már nem tudom az 5 étkezésre nevelni, mondjuk annyit itthon sincs, hogy lázadást szítson :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ja, sikerült beszélnem játszóházasonyuval, azt mondta, hogy jövő hét elején tud választ adni, mert még egyeztetni kell a Kleopátra ház aerobikosaival a terem miatt.
20140901102739
 
 


Lányok! :)
Mi egyre rosszabbul. :( A lázcsillapítótól lemegy a láz, aztán vissza. Nemrég meg a gyümölcsöt hányta ki egy az egyben. Rémes volt. :(

Kép Kép
kismokus
 
 


Andi!
Na ... akkor apa nem örülhetett. Pedig biztos meglepődött volna hogy ott talál az ágyban. :)

Hajni!
Én a natur kölesgolyot adom nekik nem a sósat.
A kifli/zsemle nekem nem nasi kategoria mert pl. reggel nekem mindig azt kapnak. A ti koru gyerekek meg igazából még nem is esznek meg belőle annyit hogy jóllakonj tőle jólesik nekik rágcsláni az ínyűket edzsik szerintem adjál neki :) Ezzekkel könnyebb az önálló evés is mert csak lemorzsál míg a rendes kajával.... ajaj....

Az a baj hogy ha a gyerek azt látja hogy te is ezsel ő is kérni fog és rászokik a nasira. Nálunk pl. amikor annyi idősek voltak mint a tieid akkor akkor kaptak kiflivéget ha uszi megvolt és mi is ettünk vagy vacsi után és ők még ültek a székben és eszegették a kiflijüket. :)

Nálunk sincs nassolás (ahogy orsi írja) de azért ha egész nap szépen ettek akkor vacsi után és fürcsi elött kapnak plusz gyümit, vagy kölest, vagy kekszet. :)

Nagyon ügyes Olivér. :)

Emma!
Pont akkor vetted el tőle amikor már jött volna az élvezet.:) :) :)
Én is azt mondom az a jó érzés amikor kapok külső emberektől visszajelzést hogy barátságos kiegyensúlyozott gyerekeim vannak én is azt gondolom ha ezek megvannak akkor én jól csináltam a dolgomat. :)

Kismókus!
Nem akarok nálatok is diagnosztizálni de nem lehet hogy a három napos láz? Nekem Balázsra is azt mondták akkor picit piri a torka és semmi közünk nem volt a torokhoz egyszerű három napos láza volt. Ha nektek is az van akkor mától háromnapra jönnek a pöttyök és sajnos a lázat nem fogod tudni lent tartani. persze csökkenteni kell csak mindig vissza fog szökni. Neked is írom a láz gyerekeknél általában 11-ige megy fel aztán már nem (éjjel) csak hogy legalább éjjel picit te is tudjál pihenni. Kitartás tudom nem könnyű...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kismókus :D
jobbulást Nektek!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zseboroszlán írta:A ti koru gyerekek meg igazából még nem is esznek meg belőle annyit hogy jóllakonj tőle jólesik nekik rágcsláni az ínyűket edzsik szerintem adjál neki :)

képzeld, Lili a bnőméknél múltkor megevett egy fél kiflit.
Kekszből már 3-4et megeszik reggel, amikor a fiúk reggeliznek. Csak a kanállal nem haladunk :lol: :wink: :shock:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kismokus!
Jobbulást kivánok Klárikának!
Orsi!
Lilinek hány foga van?

Mi küzdünk a fogzással, Luku teljesen megzavarodott tőle, órákat vagyunk fenn zsinórban éjszaka! Ugy láttam, ma reggelre áttört a 2. foga, de számomra kétségbeejtő a helyzet, még egyik sem volt ilyen sirós, szinte észrevétlenül jöttek a fogak!
Arra gondoltam, talán amiatt szenved ennyire, hogy ilyen későn kezdenek kibujni? Ráadásul az első foga teljesen ferdén áll :shock: :cry: Hetek óta megy az éjszakai sirás, és nappal is sokkal nyügösebb. Igy arra jutottam, hogy a Nurofent mától rutinszerüen adom estére, mert már nagyon kinoz a kialvatlanság :oops: Hátha jobb lesz.
Azon gondolkoztam tegnap éjjel 2 sirás között, ha ez az elsővel van, vajon akartam volna-e még gyereket? :shock: :oops: :oops: Nekem eddig olyan békés kis alvóbabáim voltak, Luku meg mostmár többedszer felriasztotta Emesét is.
Olyan vagyok mint 1 zombi már!
Engem is beirhattok a táblán bárhova, ill. akkor ápr. 7. hétfő 2 óra?
Hajni!
Olivér nagyon büszkén álldogál!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Lilinek hány foga van?

2 alul + 4 felül

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi :D
szerintem a késői fogakhoz ennek semmi köze. A fiúknak 10.5 ill. 12.5 hósan jött az első, és semmi problémánk nem volt vele.
Lili viszont nyőgösebb volt, pedig neki korán jött.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi!
Katyerina és én szedtem össze a neveket a táblába ezer bocsnánat hogy kimaradtál. De igen április 7-én 2 óra a tali bár Hajni még egyeztkedik a nővel.

Sajnálom az éjszakákat, de azt gondolomazért te eddig szerencsének mondhatod magad hogy két gyerekből kettő aludt és hát a harmadik kicsit időnként zűrösebb. De ne feledd szeretnél egy negyediket lehet az nagyon zűrös lesz vagy ő megint jó alvókával rendelkezik majd.

Unique és Renóval vajon mi lehet?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

Kismókus,
Jobbulást Kláribabának!

Melcsi,
Segített a Nurofen? Ha már áttört, akkor szerintem utána gyorsan visszaáll a rend.

Potykamano,
Mi kölesgolyókkal kezdtük a darabos kaját kb.4hete és azóta még a banánt sikerült úgy, hogy körömnyi darabokat török neki és elnyamnyogja.
Én kiflit még nem mertem a liszt miatt, de ma vettem glutén-, tej- és tojásmentes kekszet, majd holnap kipróbáljuk.
Husi majdnem minden nap van, a joghurtot nem rég vezettem be és azzal váltom ki néha a húst.

Hajni,
Olivér le tud ülni állásból? Balunak néha sikerül letérdelni, de általában inkább eldőlne vagy kicsúszna a lába, ha hagynám. Mondjuk, ha puhára esik, akkor inkább hagyom, had érezze a gravitációt. :D
Szerdán eszembe jutottál a ’Hal a tortán’-t nézve. Erdőhegyi Brigittát nem tudnád lekörözni a konyhai antitalentum címben. :lol: Még a konzervbontót sem ismerte fel és 6 éven át szűz volt a sütője a konyhában. :shock: :lol:

Nasi: Nálunk egyelőre Balu az egyedüli a családban, aki nem nasizik. :?

Csajok,
Nektek tudn(t)ak játszani egyedül a gyerkőcök így 8-9 hónaposan?

Andi, Zsebi,
Mostanában Balu is legkésőbb 6-kor kel, már átállt a tavaszi időszámításra. Szerencsére 9-10 körül elalszik 1-2 órára, olyankor én is pihizek még egy kicsit.

Orsi,
Sikerült már bébiszittert találnod? Vagy a szopi miatt nem tudod még másra hagyni Lilit?

Wish,
Balázs a mászóka tetején? :shock: Nem semmi a kölök!

Kata,
Sikerült a vizsga :?: :?: :?:

Kép
bandika
 
 


na a kiegyensúlyozott gyerekem üvöltött este 1 órát, éjszaka felet, reggel felet :?

Melcsi
sajnálom az éjszakázást! Zalánt is nagyon megviseli a fogzás

Kismókus
jobbulást a kis huncut babádnak!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok Lányok!

Nálunk is kicsit felgyorsultak az események igy nincs semmire idöm! :(
Ágoston ugy skerázik négykézláb már kb 2 hete és naprol napra gyorsabb! :evil: A felállás már mindenhol megy és abbol a letérdelés megy az ülés még nem inkább eldöl mint egy kis homokzsák!!Igy minden pillanatban ott kell lennem mellett hogy ne törje össze magát!Annyi szabad idöm van amennyit alszik napközben! :? És persze kibujt a 3-ik fogacskája,felül!Igy nekünk is volt egy pár álmatlan éjjszakánk! :( Na jo én nem is tudom hogy milyen az átalvott(ez milyen hülye szo)! :evil:

Jobbulást a kisbetegeskedöknek! :(
És gratulálok minden kis ügyes mozgolodo álldogálo babának!!
Ha este tudok jövök!!

Ja és az jutott eszembe ha a csajnak nem lesz jo és nem tudja a helyet biztositani nekünk akkor talizzunk az Ikeába az Örsön ott a gyerekrésznél!!De ez csak egy végsö terv ha nem jönne össze a jo kis játszo!!!De reméljük sikerül,mert ott lenne a legjobb!!!

Uniqueröl tudok egy pici infot!
Szoval kis Dávid baba lakik a pocakba!Jol vannak!Talán a 30-ik hét környékén lehet?!Nem tudom!!!De Laura nagyon édike és várják a kis fütyist nagyon már!!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Bandika!
Nekem 8-9 hónaposan elég sokat elvoltak magukban. Sok tárgy ki volt rakva köréjük és azokat matatgatták meg kusztak ide oda. :) Nekem soha nem voltak járókában a földön szabad volt minden. akkor tájt kapták az első mesekönyvet is a kezükbe na azzal nagyon nagyo sokáig jól elvoltak imádták forgatni ..

Anikó!
Nagyon nagyon ügyeskedik már Ágoston is. :)

Én nagyon bízom benne hogy sikerül a tali itt a játszóban mert nekem az Örs kocsi nélkül nagyon messze lenne :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kismókus,

mára hogy vvagytok?

Zsebi

kemény lapú mesekönyvet adtál először? nézegették, vagy megrágták?
na, mára elmúltak a pöttyök teljesen :D
különben, ha én nem tudok arról, hogy létezik ilyen betegség, tuti azt hittem volna a pöttyök láttán, hogy himlős.

Kölesgolyót hol lehet kapni?
És kiflicsücsköt mikortól lehet nyugodtan adni??

Melcsi

sajnálom az éjszakázásokat, biztos nagyon rossz lehet, én is félek már előre a fogzástól. a nurofen mire jó? fájdalomcsillapító?

Hajni

a hintánkról eszembe jutottál, Olivérenek nem lenne ilyen jó?
már azért, hogy lekösse napközben. én bármikor beleteszem az enyémet, ez van:


Kép

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!

Na végre kaptam egy kis szabadidőt :lol: Apa meg a nagyfiai kint levegőztetik a Lurkót!

Köszönöm Mindenkinek a választ, nagyon aranyosak vagytok és bocsi, hogy mindig csak a kérdéseimmel jutok ide :oops: de alig élek néha. Dolgozom is itthon, meg építkezünk is, rengeteg az intéznivaló, szóval lassan már a levegőt is gyorspostán fogom kérni hogy hozzájussak. Egyszer majd utolérjük magunkat, de ahogy olvasom itt Tőletek ha a gyermek elindul, megint kevesebb lesz majd az idő. :roll: Lehet szaladni utána. :lol:

Orsi - tudok én rágni a metszőfogammal, de még hogy! :lol: Mint a duracellnyuszi! :lol: :wink: Nálunk az a fuldoklás tényleg durva volt, szerencse hogy Apa is itt volt mert én bepánikoltam rendesen, vörösödött el a gyerek és csak tátogott és láttam a torkában a nagy falatot, próbáltam az ujjammal kikotorni de szegénynek véletlen bentebb nyomtam, :oops: így lecsusszant de jó nagy falatka volt. Pedig száraz egész kifli volt ahogy a dokibá mondta (akkor jött a fogacskája, és volt egy kis kinlódás, mondta doki ez majd segít rajta, talán gyorsabban kibújik) de annyira feláztatta, végül lecsípett belőle. Na, mindegy, túléltük, de én aztán elvonultam bőgni, amíg a gyerek apánál bömbölt (hogy legalább engem ne lásson bőgni). Aztán lenyugodtam és mentem vígasztalni.

Zsebi, Bandika - mi az a kölesgolyó? Ezen a néven kapható? És hol lehet kapni?

Andi - a prevenar az mire van?

Hajni - 2 kg nem a világ! :wink: Majd leadod. Phu, sokszor vagyok kissé bizonytalan dolgokban, szóval sokszor lenne kérdeznivalóm, csak nem mindig jutok ide velük, olyankor hallgatok az ösztöneimre, de ezekben a dolgokban most az nem ment :)
Oltástól kicsit félek, mert olvastam már azt is hogy nem mindig jó, és ismerek olyan esetet amikor jöttek a mellékhatások is. Nálunk a kötelezőtöl még láz sem volt szerencsére. Nehéz eldönteni hogy melyik a jobb, hogy ha adom vagy ha nem (már amit nem kötelező). De mikor ilyen ronda járványokról hallok (mint rotavírus)az is elég ijesztő.
Nálunk Apa erősködik mindig a husival, hogy adjam csak adjam, kell az neki, attól nő, így volt hogy mindennap ment, de aztán egyszer ilyen kis apró pöttyös (alig észrevehető, mintha kis miteszerszerű valamik lettek volna)lett a drágám bőre, akkor rögtön az ugrott be hogy nem-e ettől a mindennapos husievéstől?! :roll: Aztán elhagytam és elmúlt. Lehet az volt a ludas :?: :!: :?: :!:

Emma - mi 6 hónaposan kezdtük a husit, persze akkor ritkán, keveset csirkehusit evett sokáig, egy ideje kap sovány sertés husit is.
Nekem is szokták mondani, hogy milyen kis kiegyensúlyozott a gyerekem, és ez tényleg olyan jó érzés. Ennél nagyobb elismerést nem is kaphatunuk, igaz :?: :!: :wink: És Zsebinek igaza van, ez tényleg valahol azt jelzi, hogy jól csináljuk, pedig néha én nagyon el tudok még bizonytalanodni!

Bandika - "vettem glutén-, tej- és tojásmentes kekszet" - ez melyik keksz?

Husiban megerősítettetek, köszi - 3 napnál többször nem fogom adni.

Ja, és megint egy kérdés: kajcsi mennyiség, pl főzelék mennyi lehet maximum? 200 ml-nél ne legyen több? Ha 220-at kap az sok? :shock: Dokink azt mondta ne nagyon adjak 200-nál többet, de ha ott megállunk szétüvölti a házat, 220-nál elégedett, és ez rendszeres. Nem tudok megállni a 200-nál, már két hete ez megy! Akkor most túletetem vagy mi a szösz van? :shock:

Betegeskedőknek jobbulást!!!!!

Kép
potykamanó
 
 


Zsuzsi - de tündééér! Tök jó ez a hinta, hány kg-ig lehet?

Kép
potykamanó
 
 


Manó

miért kellene 200-nál megállni? én annyit adok Olivérnek, amennyi jól esik neki, de nálunk 200 bőven elég általában.

15 kg-ig lehet a hintába tenni, s jól látszik a kép alján, hogy a lábát is ki tudja majd dugni, ha már nagyobb lesz.

Kép
zsuzsi73
 
 


Mindenkinek köszi a jókívánságokat! :)

Úgy tűnik, mára javult a helyzet. Most nincs még hőemelkedése sem, bár tegnap is délután/este lett rosszabb. Egy kicsit még mindig nyűgös, de szegénykémnek jön 4 foga is, szóval lehet, hogy ez még rátesz egy lapáttal. :(

Kölesgolyó: én még nem adtam, de láttam már a dm-ben és a plus-ban.

Kép Kép
kismokus
 
 


bandika írta:Csajok,
Nektek tudn(t)ak játszani egyedül a gyerkőcök így 8-9 hónaposan?

Orsi,
Sikerült már bébiszittert találnod? Vagy a szopi miatt nem tudod még másra hagyni Lilit?

Lili ha egyedül van itthon, akkor elteper a lakásban olyan 20-30 percet, utána kicsit mellé kell ülni, majd megint elvan egy darabig.
ha itthon vannak a fiúk, akkor 3asban jól elvannak.

még nincs szitterem, szopi miatt itt tudnám hagyni, mert 2 perc alatt haza tudok jönni az irodából etetésre, de annyira még nem feküdtem rá erre a témára. szóval nem keresem gőzerővel.

Lili már le tud ülni állásból, térdel ált. és utána ülés, de van, hogy huppan. Én tuti gonoszanya vagyok :evil: de én sose álltam mellette, hogy ne essen el. Persze, volt esés, de pikk-pakk beletanult, hogy hogy nem esik el.
Most épp ebédfőzsé közben fejelte le a konyhabútort - nem is állásból, hanem mászásból... jót visított szegény utána :(

Zsuzsi :D
kölesgolyó pl. DM, vagy spar... én ezeken a helyeken veszem.
kiflicsücsköt Lili már kap, de én csak sk-t adok, ebben nincs tej és adalékanyag.

Az egyetlen kaja amit Lili megeszik a kifli és a babakeksz, almát rágcsálja, ma a cukkinis tésztából evett kb. 3 fusillit :)

Manó :D
OK, mindenki tud :D :D de normál esetben nem ott rág az ember, hanem a rágókkal, amik gyereknél 18-24 hó között jönnek ki.
Addig az ínyével rág nagyjából minden gyerek.

én friss kiflit szoktam adni, a száraz szerintem törik. A jó friss, viszont nem és nagy darabot sem lehet leharapni belőle.

glutén, tej és tojásmentes keksz pl. a bioboltos kukoricás kekszek ill. a puffaszott rizsszelet :)

főzeléknél, hogy 220 v. 220 szerintem eléggé mind1 :) enyémfiúk 220at ill. 250et ettek maximum egyszerre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi!
Kiflit én addig nem adnék amíg tejes cuccot nem akarsz adni legalábbis a bolti kiflit. Házti én is adok. :) Zsemlét adhatsz már amikortol glutént adsz neki nekem 8 hóv évge felé kaptak először ilyet. :)

Potyka!
Szerintem is adjál neki annyi főzit amennyi jólesik neki én nem is mértem csak a legelején annyit adtam amennyit kívántak. Soha nem fájt a hasuk mert túlették magukat tudják ők hogy mennyi kell nekik. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni,
gyerekeknek kell a szénhidrát,sőt a felnőttnek is,csak annak nem,aki fogyózik.Nagyon édes Olivér a képen,már olyan nagyfiú!

Zsebi,
Apa amúgy nem igazán szeretett velem aludni,mert ha nagyon fáradt vagyok,horkolok!(Ami mostanában mindig így van).Tegnap este is már 8-kor aludtam!

Kismokus,
örülök,hogy Klári jobban van!

Orsi,
akkor én is gonoszanya vagyok,mert én sem vagyok(voltam)mellettük,dőltek is nagyokat,először mindig sírtak,amikor beütötték magukat,de már csak akkor,ha az tényleg fáj.Pl:hiába mondtam el 100x,hogy a fiókot óvatosan nyissák-csukják,mert odacsípik a kezüket,csak akkor értették meg,amikor már 3x odacsípték.

Anikó,Melcsi,
kitartás!Nákunk most az Arninak jönnek a rágói,hát szegénykémet jobban megviseli,mint a Márkot.Már rutinszerűen adom a Panadolt,annyira tud ordítani,annyira sajnálom!

Bandika,
Balázs azért ebéd után is alszik még?

Zsuzsi,
de jó,hogy vége van a 3 napos láznak,amúgy én is itt a fórumon hallottam erről először.

Potykamanó,
Prevenar:megvéd a Streptococcus pneumoniae által okozott agyhártyagyulladástól,baktériumoktól,és a tüdőgyulladástól.

Andi
Kép
aanda
 
 


Potyka,
Ilyen kekszet vettem: http://www.rivan-nova.hu/index.php?acti ... ews_nid=32
A Lehel csarnokban van az emelten egy üzlet, ahol ilyen spec kajákat lehet kapni. Az unokatesóm lánya lisztérzékeny :(, ezért félek én ennyire a búzától, kivárjuk vele az 1 éves kort.

Zsebi,
Balázs is a földön játszik, nincs is járókánk, de ha otthagyom akkor 5-10 perc után jön utánam és kapaszkodik a lábamba. Kár, hogy nincs ikertesó! :D
A zsemle nem ua. a tészta, mint a kifli? Nem is tudtam. :shock:

Kismókus,
Balázsnak is egyszerre jön a négy felső, szenvedünk mi is. Háromnak már sikerült áttörni, de remélem nemsoká a 4. is kibújik már végre.

Orsi,
Akkor Lilnek nem is a kanalazással van baja, hanem az ízekkel? Zségeket nem szereti rágcsálni? Te milyen babakekszet adsz?

Andi,
Igen alszik egyet még délután is, kb. 13-14 órát alszik naponta, elég jó alvókája van még mindig.

Lányok,
A menjugate a ’kullancsos’ agyhártyagyulladás ellen van? Kullancs ellen van még valami? Ma olyan szép idő volt, kirándultunk egyet, és egyfolytában a q.va kullancsoktól féltem a fák alatt!

Kép
bandika
 
 


Andi!
Jól is teszed hogy korán lefekszel nekem is azt kéne....

Bandika!
akifli tejes tészta a zsemle mindenhol vizes tészta. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: