Új privát üzeneted érkezett!

Mazsi, szuper az ülés (persze autóval még jobb lenne! :wink: ), Boldi rögtön belemászott, ez lesz a fotelje, úgyse tudjuk hova rakni :lol:
Nekem ma is migrén, Boldiapu ma is meg kellett, h várja, h hasson a gyógyszer mert addig nem tudok Boldival kettesben maradni, fel se tudom emelni. Ez már durva, jövő héten megyek a migréndokihoz :? Persze nem segít, h mikor hat a gyógyszer, akkor elkezdem a házimunkát, fordítást, Boldi nyavalyog stb. Annyira nem vagyok meglepve, h másnap megint bepróbálkozik..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


1éves 1hetes 1napos státuszjelentés:
Súly: 11,2 kg
Hossz: 80 cm
Fej: 48 cm
Mellkas: 48 cm
Fog: 6 db (fent 4, lent 2)
Mozgás: lépeget, már nem mászik sehova
Beszéd: ana, apa, papó, mama, (l)ámpa, ede, ma(ci), baba, ó(ra) (ezeket megfelelően használja)
Ének: Kakukk Jankó-ból a kakukkolást és az ááá-zást „énekli”, Volt egyszer egy vadnyugatból a Halál dalát „dúdulta”.

Végetértek a szülinapi ünnepségek, eredményt hirdetek: a három tortából szerintem anyósomé lett a legjobb (nekem nagyon ízlik, Sebi mindegyikből eszegetett), úgyhogy mellékelem a receptet, abszolút biotorta:

25dkg boimazsola
2db közepes alma
7dkg boifinomliszt
7dkg biograhamliszt
1 teáskanál sütöpor
késhegyni fahéj
2 tojás sárgája
1 dl étolaj

Elkészités:A mazsolát forróvizbe áztatjuk,hogy egészen megpuhuljon, majd tésztaszürőben alaposan lecsöpögtetjük, botmixerrel pépesitjük.
Az almákat lereszeljük. A finomlisztet, és a grahamlisztet összekeverjük egy teááskanál sütöporral, vagy szodabikarbonával valamint egy késhegynyi fahéjjal.
Közben külön tálban kikeverünk 2 tojássárgáját a fokozatossan belecsorgatott étolajjal.
A keveréket elöször a mazsolaturmixal majd a lisztel végül a reszelt almával összekeverjük.Kiolajozott és lisztezett formába /24cmÁtméröjü/Öntjük és simitjuk a masszát.És forró sütöben kb 30 percig sütjük/tűprobáig/Kihült álapotban ovatossan kiszedjük és egy szál gyertyát a közepébe állitunk.

Ditke,
Vasárnap apa partícionálta a wincsit, és eltűnt a D meghajtónk rajta az összes fényképpel…Azóta minden este fájlhelyreállító programokkal csipegeti össze azt a néhány képet, videót, ami nem sérült meg. Eddig kb. 2007 májusáig vannak meg a képei Sebinek, de sok sérült, utána csak egy-egy db, meg ami fent van a picasan, plusz az előhivatottak.
Lányok, akinek nincs biztonsági másolata, az sürgősen készítsen! Ditke esete után én is rimánkodtam apának, hogy csináljon, dehát falrahányt borsó.

A jókis babafalvás vonalzók szépen számolnak tovább bi-bi-bíííííííí.

Nanica,
Sebi nagy kutya fanatikus, hajtanom kell neki a pudlikat itt a lakótelepen (feltennék képeket, csak hát ugye nincs már). A macskával meg tegnap úgy játszott, hogy egy bottal piszkálta a macska meg kapkodott utána, aztán odatartotta a kezét, és amikor azt is elkapta a macsek, akkor a fejével intett, hogy nem-nem (ezzel jelzi, ha már valami nem tetszik neki).
Pann,
Én most egy darabig nem erőltetném az állatokat, szerintem nagyon gyorsan felejtenek (ha hagyjuk), és utána tiszta lappal indulhatnak az ebek.

Ria,
Éljenek a táltos fogak!
WC-csészés sztori nagyon nagy!

Mazsi,
Lea egy hős, ha ilyen nyugodtan tűri a letakarást, mint itt a képeken. Nálunk nem volt szó semmilyen szemészeti vizsgálatról.

Pann, Ágiboldi,
Nekem úgy tűnik, hogy szinte minden fiúnál ez a helyzet (talán egy valaki írta, Ditke?, hogy vissza tudják húzni), Sebinek is teljesen szűk a végén a bőre, az előbb a dokinéni azért jobban hátra tudta húzni, de azt mondta, hogy nem kell erőltetni.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Nem értem. Egész eddig egy másik kép kellett, most, hogy beraktam az egyik kedvencem, nem felel meg. Pedig már nem is lehet összekeverni, hogy ki is a 2007-es tavaszi baba. Hogy tegyen így az ember a kedvetekre??? :lol:

Ágiboldi,
:( Szerintem migrénre hajlam se kell, hogy meló+gyerek+házimunka kiüssön. Ötletem nincs a megoldásra, így csak egy kis együttérzést küldök.
Meg amit eddig is többször mondtam. Gyere át, anyós elvan xnégyzet gyerekkel, addig tudsz esetleg dolgozni itt fent vagy egy órát. Boldit tuti lefárasztja. :lol: Vmi rossz idős nap tökéletes, mert akkor mi sem megyünk le (ill ő a két gyerekkel :oops: ) a játszótérre.

Bki, aki a szókincsre - anyahiány - panaszkodik, jusson eszébe, hogy Szabi max gurgulázva röhög, ha szeretném rábírni egy kis kommunikációra.

Mazsi,
Ha a joghurtban nincs epermag, akkor abból a bizonyos ausztrál fából nyerték az eperaromát, tehát nem nagy gond. :twisted:
Akkor mégiscsak jó, hogy körbejárod az összes dokit. :evil: Én sem fizettem a kütyüért. :wink:
10 perc takarás? Akkor jól elszórakozhatsz vele. Mire felrakod, már szedheted is le. Szerintem nagyon aranyos a tapaszban. :lol:

Május,
Ha a korán kelés ennyire elkeserít, mit szólnál a mosogassunk hajnali 3-kor, mert nem találom a cumisüveg verzióhoz? 8)

Valahogy mindig megzavarnak....

Kép KépKép
lorca
 
 

 
 

Sziasztok!

Mazsi!
Aranyos Lea a letakart kis szemével is. :wink: Emilinek nagyon bejönne ha ilyen galacsinokat kéne szedegetnie, csakúgy kakodná felfelé, nehogy elvegyem tőle. :lol: Papírzsepit szokta néha elcsenni, azokat szedi cafatokra. :twisted: :lol:
Na azért csak jó, hogy több orvoshoz is elmentetek,minthogy egyből szemüveget adjál rá!Én is rákérdeztem most a gyerekorvosnál a szemészetre, de ő azt mondta, hogy ő nem látja kancsalítani, de ha gondolom elmehetek, beutaló nem kell. :roll: :? Hát majd azért el is megyünk, ha jobb idő lesz.
Én nem a Danonos babajoghurtot adom neki, hanem ezt a Nestlés Yogot.Abban se mag, se gyümi, még zsíne sincs, csak íze meg illata:)Zselatin, mesterséges aroma, tart.szer,színezék mentes.;)
Toxoplasma:én vidéken nőttem fel, macskáztam is sokat, de terhesség alatt néztek ellenanyagot, és 0, tehát nem estem át rajta!

Lorca!
Nati kép: :lol: Ennél frissebb nem is lehetne. :wink: :lol:

Sno!
Nálunk apa 2-3 havonta menti az összes adatot a gépról lemezre. 8)
Milyen ügyes Sebi, mennyi mindent mond!!! :o

Lora!
Örülök hogy jól telt a kirándulás!Hát én nem merem hagyni kutyát fogdosni Emilit. :? :oops: Terhesség előtt pedig én is simogattam őket, de akkor leszoktam róla, és most már undorodok megfogdosni őket, ezért nem örülnék ha Emili is fogdosná, legalábbis addig amig a szájába veszi a kezét.Majd ha már nagyob lesz, és megy magától utánna kezet mosni. 8)

Timi!
Aranyosak az úk képek!!:)

Helga!
A te tortád is jól néz ki, ügyes vagy!!!Látom te is megvetted a Micimakós újásgot :wink: Én a kulacsra, meg az uzsisdobozra hajtok. :D
A pihis kép nagyon ééédes!Milyen idilli!:)

Csimpilimpi!
Remélem nem komoly a vérezgetés!Pihizzél!Dokik mit mondanak,mi okozza?

Ditke!
Nekem az aventes krém jött be a cicisebre, azt sem kell lemosni, a Garmastant igen,meg talán a neogranormont is, de ez nagyo szárít, szerintem ez nem olyan jó.A Bepantent sem kell lemosni.
Elment haza??????Papírok,minden nélkül??????Volt annyi ereje??????Hát nem semmi!!!
Ne kombinálj, tessék megnyugodni, no para!:)

Dana!
Én még nem bíztam senkire, a sírás életkori sajátosság, Emilinél most kezdődött.Ha csak apa vigyáz rá, akkor sír egy kicsit mikor elmegyek, de utánna már jól elvannak.
Ma tűrhető volt az éjszaka, "csak" f2kor ébredt fel, apával nem vígasztalódott meg, akkor mentem én,majd hoztam a mi ágyunkba, de ott is nehezen aludt el, utánna ment vissza a kiságyba, és aludt reggel 7ig.:)

Pann!
Én is jártam már úgy, hogy apánál maradt a kulcsom, addig a lépcsőházban ülte Emilivel.:(
Kutya:hát ha így megijjedt tőle, akkor nehéz lesz viszaédesgetni egy darabig szerintem.majd ha magától szeretne vele barátkozni, akkor talán... :?
Tápi:Emili is duplán szokott vacszni, 6felé tejpép(mostanában ezt kezdi hanyagolni, inkább mutogat az üveges kaják felé:)), majd fürcsi után tápi(eltte fürdés, akkor fogmosás is).Tápiból változó, hogy mennyit iszik.Szerintem még kínálgasd egy pár napig, aztán ha akkor sem kéri, akkor ne adj neki, és majd látod hogy kibírja-e reggelig.Esetleg több vacsi??Reggelire tápit iszik, ugye?

Ria!
Jujj, ez az email nagyon brutál!!! :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

Mi is violtunk tanácsadáson, így (majdnem) 1 éves adatok:
Súly:9000 g
Hossz:79 cm(nyakát behúta, uh. van az 80 is:))
Fog:4 db, (2 lent, 2 fent)
Mozgás:lépegetés, néha egyedül is, de még domináns a mászás.
Beszéd:halandzsa, sok hangot használ, igen dallamos, az énekekekt "dudorászva" ismétli, ata(apa), nya-annnyyya(anya),ni-ni(inni).Viszont mindenre mutogat amit szeretne, ha segítség kell neki azért is, hozza a játékokat hogy bekapcsoljam.
Szinte mindent megért amit mondunk neki, egyből utánozza is a mozdulatokat(pl.fújás a szájával, orrfújás, a hasamra is tud berregve fújni a szájával:)).Telefoncsörgést hallva a kezében lévő játékot a füléhez emeli.:)Játékokat kérsére megkeresi, hozza.A hol van? kérdésre mindig keresi az adott tárgyat, meg is találja, mutotja hogy hol van.
Evés:mostmár mennek a darabos kaják gond nélkül, teljes tojásos kaját is kapott már, tejeset is, halat is.Mindenevő, nem válogat.
Alvás:1-2x kel, de egyre gyakrabban átalussza mostanában az éjszakákat.
Most ennyi" jut az eszembe:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!


Mindenkinek nagyon szepen koszonjuk a koszonteseket! Nagyon jol esett! Orulok, hogy tetszettek a kepek! A picasara is felteszem majd oket a napokban. Sot a sajat albumunkat is bovitgetni kellene, mert ha veletlenul ugy jarnank, ahogy Ditke es Sno, legalabb megvolna valamennyi a neten.

A tortank nem volt sem tej-, sem tojasmentes, de szinte egy falatot sem evett belole, csak trancsirozta....Bar erre adni nem lehet, mert pl. Sebi szivesen falatozgatta.
A ruhacskat lehet gepben mosni :)

Sno,
Graham liszt helyett lehet hasznalni sima lisztet a sutihez??? Nemregiben dobtam ki egy szinte fel sem bontott tasaknyit, aminek mar tavaly lejart a szavatossaga, inkabb nem vennek, viszont nagy kedvet kaptam a sutitekhez.

Baratkozas allatokkal: eddig nem igazan erdekeltek Aront a kutyak, macskak, es pont ma delelott, ahogy setaltunk, es odajott egy kutyus, egybol kapadozott fele, baratkozgattak. Meglepo volt nekem, mert eddig nem is mutattuk neki.....

Futyihuzogatas: nalunk kb felig jon fol a bőr, mi minden furdeskor csinaljuk a procedurat. A dokino mar szuletese ota javasolja, hogy csinaljuk. Furi, hogy ennyire nincs egyseges allaspont az ugyben.

Korai kelesek: nem alszik mar vissza, megha nagyon koran kel, akkor se. Sajnos, igy volt ez a 4:30-as kelesekor is. Probalkozik O a visszaalvassal, sajnos sikertelenul. Viszont en iszonyu merges es turelmetlen vagyok ilyenkor, ami azert nem jo. Manapsag ott tartunk, hogy nagyon orulok, ha csak 6-kor kel, mint pl ma is :)

Mazsi,
Lea nagyon helyes kis kaloz-lanyka :)
A nevnapot most en is keresgettem, de mindig marc 22-et talaltam csak.

Panka,
Tok ugyi Emili, hogy a "holvan" kerdesre ugyesen mutatja a targyakat. Aron nem mutogat semmire se, csak max arra fele nez, ezert nem egyertelmu, hogy erti a kerdest.

Timo,
Nagyon jo a blogotokban az egy eves osszegzes! Tetszik!!!
Gratula az elso szohoz :)

Nalunk Aron a nevet tudja mondani, sot neha "Aron, nem"-et mond. :oops: ugy latszik orokke ezt hallja ez a szegeny gyerek ....

Lorca,
Kiskep: :D Mikor eloszor meglattam, azt hittem, uj anyuka csatlakozott a bandahoz :) Milyen edes, kis aranyos, duci babuci volt ez a Nati :)

Lora,
Orulok, hogy jol telt a dobogokoi hetvege! Vasarnap mar egesz jo idotok volt!!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ja igen! Ditke nekem is aventes krem jott be leginkabb, ahogy Pankanak is. A Garmastan es a Bepanten egyatalan nem jott be nekem.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Panka,
Fel tudnad tenni a Babamagazinos kepet? En nem szoktam megvenni, viszont nagyon kivi vagyok am Emilire :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


Pann,
Én örülnék, ha megszűnne az esti tápi. :wink: Szopival jobban aludt Szabi, most standard 3 óránként ébred. :twisted: Már jó fél lityó tápinál tartunk éjszakánként.
A kutyaszoktatást én hanyagolnám. Max plüsskutya, élőben messziről. Majd rájön, hogy nem olyan rossz dolog, de amíg tart tőle, akár egy egértől is, nem vinném a közelébe. Esetleg állatkereskedésbe látogatás, ott szokhatja az mozgó szőrös dolog látványt.
Volt kutyám, n szelíd, néhány szülő megpróbálta vele "szoktatni" a gyerekét. Volt, hogy a gyerek rettegve bújt, sikított, anyuka meg nyomta előre, hogy de hát nem bánt! Én meg legszívesebben megkérdeztem volna, hogy normális?!
Te nem félsz a kutyáktól, gondolom, ez sztem át fog ragadni.

Meningo:
Már második hete arra várunk, h Szabi és én is meggyógyuljunk teljesen. Ha valaki beteg a családból (megfázás) akkor inkább várjatok vele!

Toxoplazma-macskabaj:
Egyszer elkapható, általában fel sem ismerik, mert egy enyhe megfázásra emlékeztet. El lehet még kapni pl nyers hústól, kertészkedés közben. Szövődményei akkor vannak, ha az immunrendszer nagyon gyenge. A bárányhimlő sokkal nagyobb vszínűséggel okoz vakságot. Nekem volt, nem tudtam róla, csak a vérvizsgálatból.

Kép KépKép
lorca
 
 


Épp most újságolta a fodrász barátnőm, hogy kb. 5 hetes terhes! :D Tök jó! A 4. gyerkőc lesz! :lol: És tervezett! :lol: Csak egy kicsit elszámolta magát, mert mondta, hogy a februárt kihagyják, nehogy skorpió legyen. Hát most vagy mérleg, vagy skorpió lesz! Úgy örülök neki! :D
lora7
 
 


helga!
Itt a kép:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


A meningo beadása után mi pár napig nyűgösek voltunk. Kicsit olyan náthás tünetekkel. Jó egy hétig szívni kellett az orrát. :roll:
Beni sajnos a hétvége óta áttért a napi egyszeri alvásra. Én nagyon szomorú vagyok. :cry: Szombat, vasárnap egész jól csinálta. Először fél 1-től 4-ig aludt. Vasárnap 1-től fél 4 ig. Most a héten meg elalszik szokásos délelött, fél 1-ig és hiába ragad le a szeme nem hajlandó aludni délután. Így egész nehéz az este. Természetesen előbbre hoztuk 1 órával az esti lefekvést. Még szerettem volna ha pár hónappal ez később következik be! :(

KépKép
csongria
 
 


Ria!
Még semmi sincs veszve, Emilinek s volt nemrége gy ilyen időszaka, de visszaszokott a de. alvásra újra.:)Hátha Beni is csak gyakorol a későbbiekre. :wink:

Ja, azt még azt hiszem nem írtam, hogy Emili mindent szagol is.:D Mostanában a cipőjét, és atalpát is szimatolja, meg a mi talpunkat is. :lol: Ma meg szuszogott arrafelé, ahol tegnap a virg volt(máér kidpbtam, elhervadt), és kereste a virágot :D Hihetetlen hogy mi mindent megjegyeznek ezek a gyerkőcök!
És most este is lépkedett egyedül!!Eddig még nem csinálta csak reggeli órákban!Haladunk. 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lora

Nagyon aranyos Brigi és a kutyus !!!! :P
4. gyerek én még néha ezzel az eggyel sem boldogulok !!!!
Help !! :cry:

Pankaa

Gyönyörű Lillus a képen ! Ilyenkor sajnálom, hogy nem lesz második gyerek hátha ő kislány lenne. Pedig fiúpárti vagyok teszem hozzá . :lol:

Előrelátó apuka !!!!!(Mentés) Nekem az informatikus azt mondta, hogy menteni mindig 3 péld.-ban kell az a biztonságos !!

A szült ismerős saját felelősségre ment haza természetesen, én nem mertem volna, de akkor mit csinált volna aludt volna a folyosói székeken vagy a padon ágy hiányában !!!????? Én biztos nem aludtam volna egy percet sem a rettegéstől, nehogy történjen valami a babával otthon !!!Így is mikor a császár után második éjjel kihozták egész éjjel halgatóztam , hogy szuszog-e ???
Be akartam hozatni a férjemmel a légzésfigyelőt !!!
Tudom No Para !!! :lol:

Ria

Részvét az egyszeri alváshoz, Tomi még mindig 3x alszik, de ha véletlen 2x akkor felbukik a fáradtságtól, esik-kel és szörnyű nyügi így el tudom képzelni Benit !!! :oops:

Nagyon jópofa az email !!

Mazsi

Tényleg nagyon édes a kis kalózlányka !!(bocsi nem akartam megsérteni !!!) Nekünk ez a galacsinos dolog amiatt nem válna be, hogy Tomi felfalná a papírt, ugyanis a papír nálunk fogyóeszköz !!!

Egyébként mi is megyünk a Logodi u.-i szemészetre Tomival !! :wink:

Sno

Sajna a képeket át tudom érezni a problémát !!! De még én sem tanultam a saját káromból, mert ma bevittem a munkahelyemre a laptopom, hogy a benti programot a főnököm rámásolja, hogy itthon is tudjak dolgozni, de előtte még mindig nem írtam ki DVD-re a képeket !!!Pedig meglett ugye mind !!!

Helga

Gratula Áron beszédéhez !!! :lol:

Kinga

Jól vagytok ??? Remélem !!

Pann

Gratula a kis beszélő Gergőnek !!
Ne aggódj nálunk is az apa volt az első utána a vau, mama, tátá majd ana ana csak mikor nagy balhé van a kiságyban és ki akarja harcolni, hogy vegyük ki ! Rafinált kis kopék !!!! Kép Még mindig a dömperrel

Kép
kditke
 
 


Ágiboldi

Nagyon szuper a dömper nekünk nagyon tetszik, mivel ugye lekerekített mindenütt nem borul fel könnyen, és igen nálunk is gyakran megy oldal üzemmódban, és a kerekei Tominak is tetszenek nagyon ! :wink:

Fütyihuzogatás: nálunk teljesen vissza lehet húzni és olyankor Tomiapuka megmossa, megduzzad, vár kicsit, hogy visszamenjen és lehúzza a bőrt ! :lol:
A dr. néni azt mondta tökéletes !

Ja a legfontosabb hír !!!!
Bocsánat mindenkitől előre is közlöm nem rosszindulat, gonoszság beszél belőlem : Ápr. 1-től ismét egyeül dolgozom a főnököm mellett a rendelőben !! :lol: :P :lol: :P

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk. Linus annyit fejlődött 3 nap alatt, hogy apukája alig ismert rá! Napokban elkezdett használni pár új szót: "báchány" azaz bárány. (Születése óta a pelenkázó melletti falat díszíti. Azt nézegette először! :) )

Valamint: "Tita" - igen, igen cica. Egy-két szőrszálérintés volt simizés gyanánt. Viszont reggelente mindig őt kereste és vasárnap reggel, miután meglátta tita felkiáltással üdvözölte, pedig direkt nem mondtam előre.

Linus nappali alvókája is meggajdult: a délelőtti alvás egyre hátrébb csúszik. 6:30kor kel, szinte percre pontosan. 11, fél 12 körül alszik el, majd 4, 5 óra múlva alszik el legközelebb, majd jön az esti alvás 7-8 között.

Minden szülinaposnak Boldog szülinapot... elég sokról lemaradtam :(

Ria: gratu a fogakhoz! :lol:

nanica
 
 


Jaj, és ma megtette az első önálló lépését kapaszkodás nélkül! (Apája is látta!!!)

nanica
 
 


lassan jutnak eszembe a dolgok: Hétvéégn előkotortuk a csattogós szárnyú lepkét és teljesen oda volt érte Linus, igaz amint megkaparintotta ön és közveszéjes lett! Nagy visítás közepette tudtuk elszedni tőle!

nanica
 
 


Anyukám ismét nagyot alakított. Nati már meggyógyult, kósza csorgásoktól eltekintve. Tegnap, szemerkélő esőben jó nagyot sétáltak az állatkertben, majd utána kimentek a játszótérre. A bőrcipője nem bírta a kiképzést, el is ázott. Most már rekedtke, és csorog. :evil: Az életbe nem tudjuk így beadatni Szabi meningóját. :?

Ditke,
Ha engednek, én is hazamentem volna. :wink: Szabi sebi szintje lehetetett fertőzés eredménye is, az megmagyarázná a hirtelen ugrást. Még jobban is jártunk volna talán. De a gondolattól, hogy elsőszült anyukákat hazapaterolnak két nap utnán, hogy majd a védőnő ellátja. :x Kiráz a hideg.

Nanica,
Ügyi Linus. :D

Ria,
Gratula a fogakhoz. :D
Szabinak is volt egy szakasz, amíg egyszer aludt, azután visszatért a bevált kettőhöz. Tegnap pedig 3x aludt, ami azért már jóóó régen elmaradt.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca
Anyukád! :evil: Remélem azért hamar túl lesztek rajta! Csak jön már az a jó idő!
Vonalzó: ez most megint egy másik Nati kép, ugye? Akkor most már elmagyarázom neked, hogy mi nem MÁSIK, hanem FRISS képet várnánk el Natiról! :lol: :lol: :lol: Ettől eltekintve nagyon aranyos! :lol:

Nanica
Gratulálunk az első önálló lépésekhez!
Micsoda szavak! "báchány"! :shock: Briginél is van egy süni a lámpáján, amit mindig nézeget és integet neki, de még eszébe sem jutott süninek hívni! :wink: Ja és Briginél a cica is "vau", sőt a ló és sztem minden 4 lábú! :lol:

Hol van mindenki???
lora7
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, Lillus rángatja a nadrágom! :?

Mazsi!
A mi sima asztali papír naptárunkban márc 1. Lea és Albin. (a Fortuna Office forgalmazza ezt a fajta naptárat)

Lora!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Dobogókőn!

Lorca!
Szegény Nati és szegény ti! Remélem most, hogy már szinte itt a tavasz, vége az orrcsorgásnak is! :)

Gratula Linus lépéseihez! :D :D

Kditke!
Tudod, Panka és Emili, Timo és Lillus!
:?

Ennyi voltam, majd még próbálok jönni!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Ditke!
Köszi, de nekem Emilim van. :wink: :D
Na az jó hír, hogy "kettesben maradtatok" a főnökkel.Másik csajjal mi lett?Lelépett, vagy kitessékelték"?

Nanica!
Gratula aszavakhoz, és a járáshoz is!!!

Lorca!
Sajnálom Natit, jobbulást neki!Szabi is elkapta?

De. voltunk játszóházban,de nem volt nagy szám, volt 3 gyerek, Emili sem volt most aktív. :?

Kinéztem egy esernyős babakocsit:
http://66.102.9.104/search?q=cache:OuYu ... d=11&gl=hu
Csak sajna nagyon drága, brühühühü :cry: De eddig ez a legjobbnak kinéző, teljesen lehet dönteni a háttámláját, és nagyon könnyű, és merev a háttámlája, nem olyan vékony anyagú!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Timi Pankaa

Bocsika Szóval egyik kislányt sem szerettem volna kifelejteni a dicséretből és összevontam őket ! :wink:

Szóval Nagyon édes a szülinapi fotótok Lillussal !!
Nagyon jó az új avatarképe a kishölgynek !!!!!! :lol:

Pankaa

Emili képeit néztem a Picassa emailei között, nagyon aranyos, azt fényképész készítette ??? Nagyon jók a beállítások !
Vagy ti vagytok ennyire profik ??? :wink:

Lora

Jelentem én voltam, most indulok lassan megint dologzni de nincs még mindig nagy kedvem itt hagyni a fiúkat !!!
Apuka tegnap sütött még egy Ria féle mákosat isteni lett, ez hiányzik még a kilóimnak !!!! :P

Nanica

Ön és közveszélyes hasonló játéka Tominak is van egy zenélő házikó amit fel lehet húzni a zsinórjával szokott fenyegetni bennünket, ilyenkor mindenki menekül a szélrózsa száz irányába !!! Úgyhogy meg tudlak érteni ! :wink:

Gratula az első lépésekhez !!!! :lol:

Kép
kditke
 
 


Boldog szülinapot Lillusnak és Áronnak!

Beninek pedig hipp-hipp hurrá a fogacskához! Akkor ez volt az oka a rossz éjszakáinak mostanság.

Lorca-láttam a nagylányodat a Müpában vasárnap, mögöttünk állatak apjával a lufisnál. Összetéveszthetetlenek a nagy fekete szemei.

Róki- gondozónők között bizony sok az okostóni. Én eleve hülyeségnek tartom a bölcsis gyerek jellemzését, merthogy úgyis szóban mindent megbeszél anyuka a gondozónővel. A bölcsis gyerekeket meg hasonlítgatni, véleményezni....brrr. És csak azért mert jön a bölcsiellenőr. Azért vezetik ezt a füzetet ugyanis.
Szóval ahelyett hogy segítenének anyukának, kreálják neked az idegeskednivalót.
Autizmus nagy mumus mostanság. Ranschburg szerint, ha a gyerek mutogat és rádnéz, illetve követi a tekinteted, mikor valamit mutatni akarsz egy másfélévesnél is olyan viselkedés, ami kizárja az autizmust.

Dana- Berci tényleg sokat fejlődött, mióta a múltkor panaszkodtam itt rá. Egyre több szótag megy neki, na persze nem "atyica" szinten.

Pann-kullancs elleni védőoltáshoz szempont (bár lehet, hogy tudod)
lyme-kórtól nem véd, csak egy bizonyos agyhártyagyulladás típustól.

Ágiboldi-ez a migrén!!!! Látom a beírásból, hogy már megint kedden jött. Remélem, találsz valami jó orvost. Homeopátiával nem próbálkoztál vagy ez már súlyosabb eset?

Orsi-tortarecept elmentve. Sebinél meddig tartott az átmenet, míg lépegetni próbált már de szívesebben mászott. Ha jól értem már hanyagolja a mászást.

Kalapkás Emili nagyon csini!
Lillusnak jól áll a növekvő hajzata.
Lea és a tapasz- :(

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Ria
Most olvasom, hogy az oltás után náthás tünetek voltak Beninél. Mikor is kapta az oltást? És mikor nőttek ki a fogacskái? Sztem valószínübb, hogy a fogacskák okozták a tüneteket! :roll:

Holnap viszem Brigót oltásra, meg méricskélésre. Azért remélem, hogy nem lesz semmi baja utána.

Brigi ma evett először halat. Ízlett neki. Tök jók a Nestlének a 250g-os tömzsi üveges kajái (asszem a "mami receptje" sorozat) Most itt a Rossmanban akciós volt: 249ft, 449ft helyett! Bespájzoltam belőlük egy párat. :lol: Olyan fini, hogy szinte kinéztem a Brigi szájából. És tök jó darabos, pl. a maiban egész borsó is volt. És simán megette Brigi.

Aki csinálta már piskótásan a Ria féle túrótortát, az hogy csinálta? Biztos hülye kérdés, de csak szimlán rárakta a megsült piskótára a megsült túrótortát? Ha igen, akkor hogy maradt ott? Vagy még nyersen? De akkor összefolynak. Kditke, te biztos tudsz nekem felelni! Vagy a cukrász férjed! Vagy valaki!
lora7
 
 


Ditke,
Végre helyreállt a rend! Remélem akkor vége a stressznek!
Tominak méltatlanul átugortam a névnapját (valamiért úgy emlékeztem, hogy az előzőt ünnepeltétek): Boldog Névnapot Tamás! (hú, de fura)

Helga,
nem tom, hogy lehet-e cserélni a lisztet, de nekem van egy hasonló felnőtt süti receptem, és abban szerintem sima van, nem hinném, hogy gond lenne, de próbáld ki, és számolj be (tudom ezt akartad megspórolni a kérdéssel :oops: ).

Nanica,
bravó, bravó!

Kvíz kérdések,
Jöhetnek priviben, összeállítom, és viszem nyomtatva a talira.
Mindenki próbáljon magából 3 kérdést kisajtolni.
Formai követelmény: kérdés + 3 lehetséges válasz (lehetőleg a helyes legyen köztük :lol: ) + a kiötlő neve (hogy legyen kit szapulni)
Tartalmi követelmény: érdekes vagy/és mókás

Másik ötletem a talira:
csinálhatnánk babakaja versenyt. Mindenki, akinek kedve van, összeállít egy üvegnyi saját fejlesztésűt, és végig kóstoljuk, ill módjával a babákkal is teszteltetjük. Így végre megízlelhetnénk a Panka-féle "apa is imádja" karalábéfőzeléket, valamint azon kevesek (babák), akik még nem találkoztak a céklával, esetleg pótolhatják.
Külön díjjaznánk a cimke dizájnt is!
Akit rajtakapunk, hogy bolti kaját átcimkézett kizárjuk! :lol:

Sebitől 3 napja nem lehet elvenni a kulcscsomót, amíg az ajtót nyitom, addig ordít. Ezt most csak azért írom, mert a másik szobában alszik, és minden fordulását diszkrét kulcscsörgés kíséri.

Panka,
jónézki a kocsi, de szerintem kicsi a kupolája. A miénk extra nagy, de szegény Sebinek, ma az arcán folyt az eső (látom van védője, de a naphoz is kicsi szerintem)

Bella,
jan. 8-án tette meg az első lépéseket. Egy hónap múlva értünk oda, hogy ahol tud ott lépeget, de amúgy mászik, és újabb egy hónap kellett ahhoz, hogy teljesen átálljon járásra. Tehát 2 hónap volt szinte kereken.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


lora
n n várom már a dobogókői képeiteket! elégedettek voltatok a szállással végül?

sno
szupi ötletek! bár nekem vlmelyik éjjel amikor épp nem tudtam aludni az jutott eszembe, h lehet, h ki kéne "húzni", h ki-kiről kérdezzen, mert félek, h nem lesz egyenletes a kérdésmegoszlás. :oops: :lol:

mondjuk kajaügyben fel kell kötnöm a gatyát, hacsak az nem számít saját bébikajának, h milyen arányban (egyébként n fontos! :lol: ) keverem a tejpépet holle babamüzlivel :lol: :lol:

nanica
linus igazi arisztokratikus szókincsre tesz már most szert, ez igen! :lol:

beszéd
ma szembesített minket a csaj a koraiban azzal, h kele már egy csomó mindent mond. szerinte a nyanannnnyanya az az anya (na jó, ezt még mi is így gondoltuk), de ő tisztán kiértette a vau-vaut, az igent és még v 3 dolgot. :roll: szvl aki úgy gondolja, h az ő gyereke se mond semmit, az vegye elő a fantáziáját :lol:

majus3
 
 


Csak gyorsan:

Gyermekpszichológus szakvélemény:

Nincs semmi patológiás Zsuzsával, csak utálja a bölcsit. 8)

És hogy akkor sem lesz "beteg" ha bölcsiben marad, de arra a kérdésemre, hogy mitől lesz boldogabb mondta, hogy neki még bőven elég szocializáció ha hetente egyszer elmegyünk zenebölcsibe.

Úgyhogy második szakvélemény: nem kell erőltetni a bölcsit ha nem szereti, mert az előnyeit megkapja máshol is, és arra is szüksége van, hogy otthon legyen.

Szóval jó annak akinek van anyai ösztöne, mert nekem gyerekpszichológusi szakvélemény kell ahhoz, amit más zsigerből csinál. :oops: :roll: :oops: :roll:

Szóval most gondoljuk át, hogy is legyen, hogy tudjuk megoldani hogy otthon marad. :?:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Pedig ez lett volna a következő. :)
Kép

Szabi most már szinte leszokott a mászásról. :D A poén ebben, hogy a járás sem az igazi még, így Aból Bbe eljutni elég nehéz. 8) Ha fáradt, akkor meg exra gáz a helyzet, két lépés után potty. A hétvégén 4 cipőboltban nem találtam olyant, amit megvettem volna. Azt hiszem, bele kell húzni.

Kezdenek bejönni az óráim. Már kevesebbet kell készülni, mint amennyit tanítok. :D Főleg mióta több tanítványt készítek uarra a vizsgára, uabból a könyvből. Mindegyik tud valami jót, amit a másiknak előadhatok. :twisted:

Hallom, ahogy Nati köhög a másik szobából. Iszony dühös vagyok miatta. Ráadásul ha meg itt van anyukám, Szabi rémülten kapaszkodik belém, pedig semmi olyasmit nem csinált még, amivel megijesztette volna. Amikor itt volt, 10 percet volt vele Szabi, amíg én Natival duruzsoltam elalvás előtt. Végig ordított, verte az ajtót. :(

Lora,
A meningo aktív coccus bacikat tartalmaz, nagyobb a vszínűsége, hogy az oltás utáni megfázásos tüneteket az okozza. Azért nem szabad még csak betegség gyanúja esetén sem oltatni vele, vagy ha a családban vki beteg, mert lappanghat.
A túrótortát morzsolós vaj-liszt-cukor réteg közé raktam és jól működött. (=Ria+Pann)

Május,
Nekem nagyon jó fantáziám van, bevetem, hátha Szabi is beszél. :lol: Bár abból, hogy áááÁÁááÁÁÁ, nem tudom, mit hozok ki.

Róki,
Meddig maradna otthon? Szeptembertől ovis korú és az dupla gyerekmennyiséggel dupla szívás. Vagy megvárjátok a Waldorfos 4 évet? Esetleg mégiscsak egy újabb év bölcsi?

Bella,
Biztos ők voltak azok a Müpában. :D A lufi itthon nagy tragédia okozója lett, ugyanis kilukadt. :wink: Szoktatok járni? Szabi még nem volt, lassan ő is megérik rá. Persze előbb inkább magamat kell rávenni, hogy kidugjam az orromat.

Kép KépKép
lorca
 
 


Nem erre a képre gondoltam, na mindegy...

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca:

A pszichológusnő mindenképpen azt javasolta, hogy oviig tartsuk itthon, de még ezen felül megjelölt pár viselkedésbeli mérföldkövet, aminek az elérése szerinte arra utal, hogy tényleg érett közösségbe menni.

Létszámduplázás nem lenne, mert sajnos ebben a csoportban is több mint 20 gyerek van, igaz, van rájuk 3 gondozónő, meg a csomó konyhás meg takarító néni, akik állandóan a gyerekek körül sertepertélnek.

Az oviban ami eddig nyerő (igaz, még csak 3-at néztünk meg, és csak egyikben sikerült beszélni a vezetőnővel) vegyes csoportok lennének, és itt van kb 2 saroknyira amellett a játszótér mellett ahova járni szoktunk. Szóval jó közel, ami azért fontos szempont, most hogy 1 évig hordtuk őt minden reggel a IV-ből az I-be. Úgyhogy beiratjuk, biztos ami ziher, de megvárjuk hogy tényleg érett legyen rá. Legalábbis most ez a terv.

De hát jó nagy változást fog ez most hozni az életünkbe... muszáj megcsinálni a lakásátalakítást, hogy legyen nekem és Davidnek hol dolgozni anélkül hogy gyerekek másznának a fejünkön, ki kell dolgoznunk egy haditervet, hogy ki mikor "gyerekezik" és mikor dolgozik, stb. Szóval nem lesz egyszerű...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Rokica,
Nálatok mi szól a vegyes csoport mellett? Az első lelkesedésem és sok kérdezősködés után most nem vagyok olyan pozitív. De ha a kerületben maradok, az egyetlen, ahova vinném, az vegyes.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca:

Nálunk az szól a vegyes mellett, hogy az van legközelebb. ;)

De a pszichológusnő azt mondta, ő úgy látja, jó hatással van a gyerekekre, neki jó tapasztalatai vannak vele. Nem mentünk részletekbe, de egyszer ha alkalom akad, kikérdezem pontosabban a véleményét.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Sno!
Jók az 5letek, én is pont a karcsifőzimre gondoltam, utánna olvastam, hogy te is azt írtad. :wink: Ennyire szörnyen hangzik, vagy csak vmiért eszedbe jutott? :roll: :D
Kvízkérdésen még agyalok.Egyébként nem tudom hogy el tudnánk-e menni a talira, esetleg most 22.-én szombaton ha lenne talán akkor. :roll:

Babakocsit megvettük, apának is tetszett szerencsére.Sno:kupoláját eddig sem sokat hajtogattam, csak nyáron, a réginek, de amióta nem hason van benne Emili nem is lehet nagyon lehajtani, mert piszkálja, meg feltolja, így nem is hajtom le, max. ha cseperegni kezd az eső.Esőben egyébként még sosem voltam vele sehol, az esővédőjét sem használtam soha.
Emilinek annyira nem tetszett elsőre, mert be volt benne szíjjazva, míg a régiben még nem kapcsoltam be, de már abban is igen hajoolgatott kifelé, így amjd abban is be fogom mostmár.De mire hazaértünk vele addigra megszokta, hogy nem pattoghat benne, és arra is rájött, hogy hátradőlve is lehet nézelődni, nem csak egyenesen ücsörögve.:D A régi kocsiban is utálja az övet, mert nem lehet úgy lesni hogy forog a kocsi kereke.:D

Róki!
Ennek örülök, hogy nincs semmi gond Zsuzsával, tudtam én hogy nincs nagy gond.Én imádtam bölcsibe járni, de ugyanígy utálhatja is vki, ez teljesen normális.Remélem sikerül vhogy megoldani az elhelyezését.Esertleg másik bölcsi?

Lorca!
Na végre, jó lett a kép Natiról!:D

Jaj még nem is meséltem, hogy sikerült likvidálnunk a galambokat!!Elsőre egy lufit tettünk ki, amire apa rajzolt egy ijjesztő madárarcot:D De kipikkant a lufi.2. körben vizet tett a lufiba, hogy a szél ne tudja adalhoz fújni, de az is hamar megadta magát(egyébként a lufis 5let a NASA-tól van, ők is ezt használják, csak strapabíróbb ballonnal).Szóval most egy party dekorációs elem van kint, spirál alakú lógó szerpentinféle, szivárványszínű, alufóliaszerű anyagból, csak vastagabb.Ettől sem mernek ideperülni a dögök. :lol: Most még teszteljük, hogy van-e galambsz@r az erkélyen.Ha nincs, akkor szabadalmaztatjuk a találmányt. 8) Ja, és az sem mind1, hogy van feltéve=egy csavar a plafonba, arra zsineggel rákötve egy karabíner, és ara kötve ez a vmi.Szóval nagyon rofik lettünk a témában. :lol: 8)

És képzeljétek, Emili rajzol zsírkrétával!Ma reggel meg is alkotta a nagy művét!Tegnap este mutattam neki a rajzolást(nem először), és reggel állt az ágyunk mellett, matatott az éjjeliszekrényemen, és az ajakápolómmal elkezdett "rajzolni".Na gyorsan hoztam neki a krétát, meg papírt, és méár firkált is!:DDe főleg a bal kezében fogja. :? És mindenáron meg akarja kóstolni a krétát! :twisted:

Na eldugulok.

Sági?????Vagy elutaztak vmerre, és nekem szita az agyam?? :roll:

Timi!
Hogy van tesód??

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lorca
Csak nem bemutatott neked Nati? :lol: Csak hogy még mindig Nati fotója legyen a téma. Egyébként igen, erre gondoltunk asszem mindannyian! Köszönjük szépen! :lol: :lol: :lol:

Sno
Jók az ötletek! Bár azóta kérdésen töröm a fejem, de még egyet sem bírtam összehozni! :oops:

Brigivel ma voltunk a dokinál az 1 éves méricskélésen. Plusz megkapta a meningot is. Szerencsére meglepően jól tűrte!
Súly: 8900g
Hossz: 79cm
Fejkörfogat: 47cm
Mellkas: 47cm
Szerencsére gyorsan elintéztük az önkormányzatot is. (Zuglóban visszakapjuk az oltás árát!) Úgyhogy várom a lóvét! :lol:
lora7
 
 


Sziasztok!

Sehol senki! :roll:

Lora! Három hét telt el a szuri és a fog között. :roll:

Tegnap migrénem volt amit 3 Flector csillapitott valamelyest. Max dózisa egész nap 2. De muszáj voltam ennyit bevenni! :( Ráadásul Beni is nagyon kis nyügi volt. Apa meg Egerben. Semmi segítség nélkül vergődtem. Na jó nem panaszkodom. :oops:

Lorca! Jó az új kép. :lol:

Ditke! Úgye milyen finom a mák torta?????

KépKép
csongria
 
 


Ria

Igen naqyon fini, a hétvégén már beígérte a kókuszos változatát is Tomiapu nekem !!!! :P

Várjuk a további kedvenc süti recepteket, nem muszáj torta jöhet a süti is !!!! Hi-Hi-Hi !!! :lol:

Ha Algopyrinnel kombinálod akkor sem hat a kettő, a migrénedre ?
Mert tudod a NSAID-nak nagyon sok gastrointestinalis mellékhatása van !!

Sno

Köszönjük szépen a köszöntést a mostani Tamást tartjuk igen !!!

Igen remélem ápr. 1-től visszaáll a rendes megszokott munka.
A koleganőt 1 havi végkielégítéssel elküldte a főnököm.

Ari lehetett Sebi a kulcscsörgetős alvós babóca !!!!

Pankaa

Gratula a kis rajzolóművésznek !!! :wink:

Tomi is sok mindent bal kézzel fog, illetve két kézzel, kanalat, tollat mind a két kézzel váltva !!! :lol:

Lorca

Szoliba hordtátok Natit, hogy ilyen szép kreol bőre volt ?????? :wink:

Kép
kditke
 
 


Ditke! Na a kókuszos változatról referálj mert még nem próbáltam. Sajna nem volt itthon Algom. :? Csak Cataflam és flector :?

KépKép
csongria
 
 


Sziasztok!

Apa szabadságon van így semmire nincs időm. :lol: Tényleg furcsa hogy kevesebb mindenre jut időm ha itthon van.

Köszi az utazós hozzászólásokat. Ha minden igaz hétfőn megyünk aztán majd meglátjuk.

Lili jár! :lol: Persze eddig is lépegetett, de most már simán keresztül megy a a szobán. :lol: Ezzel egyidőben megint sűrűbben kel éjszaka. Valakinél előfordult hogy mikor elkezdett járni a gyerkőc akkor rosszabbul aludt? Mintha valahol ilyet olvastam volna.

Megpróbálok visszaolvasni, nagyon sokat írtatok.

Kép
emoke27
 
 


Emőke

Állítólag a hirtelen fejlődésugrás miatt rosszabbodhat az alvás ezt olvastam a suttogóban.
Jó utat hétfőre vigyázzatok magatokra !!!

Gratula Liliennek a járáshoz !!! Nagyon ügyi !!

Kép
kditke
 
 


ditke
Tominak Boldog névnapot!

sági

Nagyon jók a képeket, főleg a vendégfogadós meg a kidőlős tetszett!


Lillának, Áronnak utolag is boldog szülinapot!

panka

Rajzolás. :shock: Ámulok-bámulok Emilin. Nagyon ügyes. Gratulálok a darabos kajcsihoz is.
És az a kép. Csak ismételni tudom önmagam. Gyönyörű!!
Galambmentesség :D

nanica

Gratulálok a járáshoz! :D Tündériek a picúrok ahogy egyensúlyoznak. Linus nagyon sokat beszél! És nem is egyszerű szavakkal kezdi! :roll:


Két nap után hazaküldeni anyukát és a babát szerintem is korai. Bár az öt meg sok. Én is alig vártam hogy mehessek haza kb. már a harmadik napon, mivel voltak gondjaink a szopival és senki nem segített! :( Meg szerintem a védőnők sem megfelelőek hozzá. (tisztelet a kivételnek)

csongria

Fogacskához gratulálok! :D Egyszer alvás ismerős nálunk is most ez megy. :evil: Próbálom du. is elaltatni de vagy ordít vagy kópézik. Ha meg leviszem babakocsizni hogy hátha, akkor tuti hogy végig kiabálja az utat. :evil: Nemhiába akaratos kis boszorka, csak tudnám kitől örökölte?! :twisted:

majus

Mi beszéd terén pont a másik véglet vagyunk, abba is beleértünk vmit amibe aztán már tényleg nem is lehetne. :roll:

Most hirtelen ennyi.

Mindenkinek nagy dícséret aki veszi a fáradtságot a húsvéti készülődéshez. Én az a típus vagyok aki mindig elhatározza hogy idén aztán tényleg, most már nincs mese, azután sosincs belőle semmi. Csak a tervezésig jutok. :roll:

Kép
emoke27
 
 


ditke

Dömperetek honnan való?
Pont tegnap néztem eggyet 8ezer forintért. Kicsit sokalltam! Vagy ezeknek ennyi az ára?

Kép
emoke27
 
 


Sziasztok!

Na jól elkiabáltam, a „báchány” tegnap már csak bááány, bááá ill. ááá lett, de persze anya ezeket is megérti és úgy örül… :)

SNO: én is lementettem a tortareceptet.
:?: Te adtál előtte mazsolát vagy szőlőt Sebinek?
A kulcscsomó nálunk is favorit, de hálistennek megvárja, míg bezárok, és utána kéri el. Sajna imádja a kulcsot szopogatni, aminek nem örülök, mert a zárakat nemrég fújtuk be…
:oops: :oops: Kicseleztem: összefűztem egy két érdekes és biztonságosnak tűnő kulcstartót. (fotós, reklámfigurás…) és eddig sikerült vele átvágni. :twisted:

Kvízkérdés: én nagyon akarok vicces lenni, de nem megy… Lehet, hogy mindenkinek a saját gyerkőcéről kellene feltenni 3 kérdést, így talán nem lenne tumultus a kérdésekben...

Receptverseny: hihi én az egész fagyasztóláda tartalmát felvinném, mert Linusnak egyik sem ízlik. :roll: Kivi lennék, csak ő ilyen finnyás-e, vagy tényleg vacak a főztöm. (lehet, hogy egy hűtőtáskába bepakolok néhány adagot… :lol: mégse csöpögjem végig az Interpicit )


Nagytali: Megvan az időpont mikor megyünk Bp-re: április 28. hétfő. 8) Egész nap ott leszünk, előtte nap érkezünk, másnap hazaindulás. Légyszi, légyszi legyen nagy tali!!!! (a hajógyári sziget közelében fogunk lakni)

Pankaa: remélem jól eltetted Emili első rajzát… :wink: Emlékszem öcsém egyszer az egész dél-Dunántúlt lerajzolta zsírkrétával a szőnyeg padlóra, völgyekkel és hegyekkel együtt miközben mi a másik szobában voltunk.. Jó volt takarítani. :evil:
Galambok: ha a partidekor nem jön be, valamilyen ragadozómadár formát, (stilizált formában )is ki lehet akasztani. Halason az egyik társasház udvarában van kifeszítve egy, a két épület között és bevállt.

Adatok!: Mentegetem ám rendesen és viszem majd a talira… addig kilesem, kinek van elmaradása… jó kusza az ábra :lol:


Szeretnék véleményt kérni. Bababarát és megfizethető szálláshelyet keresünk nyárra, és ezt találtam: http://www.csiribiri.huIlletve ha valaki keresgetni akar:
http://www.csaladinet.hu/kisokos/csaladbarat_szallashelyek/

nanica
 
 


Emőke! Üdvözöltelek már? Ha nem akkor üdv köztünk.
Lilianna és Lilien nevek igen hasonlóak :wink:
Nem szokott gondotok lenni belőle? Szegény Linusomat álandóan Liliánánka szólítják, pedig az nekem annyira nem tetszik! Ha megkérdezik, hogy hívják, gyakran csak annyit mondok: Lili :oops: :oops: ( Linust meg mindig Lillusnak hallják :( !)

nanica
 
 


jó reggelt!

próbálom magam napközben ébren tartani a ramaty éjszakák után :shock: :wink:
az egész alsó fogsora meg van duzzadva Leának úh fogalmam sincs hol dolgoznak a fogak, melyik készül kibújni...
a múltkori bal és jobb alsó 2-es vaklárma volt bár az ínye már akkor (2 hete) is duzzadt volt.

nanica
Lea pedig sokak számára "Bea" első hallásra és amikor közlöm hogy Lea akkor jön a kérdés "hogy csak így? egyszerűen? :twisted: "
ne foglalkozz velük :wink:

semmi nem ízlik Linusnak? akkor mit hajlandó enni a tejcsin és a zsemlén kívül? :lol: :wink:

szállásügyben nem tudok segíteni :cry:

kulcscsomó
én még nem adtam a kezébe :oops: de Te nagyon cseles vagy :wink: háha Sebit is át lehet verni ezzel a trükkel :wink:


emőke
hétfőn Pestről hazafelé jövet eszemben voltál, mert Leával kettesben voltunk a szemészeten és elég nyűgi volt mire elindultunk a 3/4 óra alvás után végig....pedig mindnet bevetettem :lol: :wink: a leginkább a tükör vált be azzal azért percekig eljátszott....már kezdtem berekedni a sok mondókától, énektől arról nem beszélve hogy a repertoár végére értem úh vszínű újakat kellene tanulnom :oops: :shock:

fejlődésugrás előtt tuti gáz az éjszak :cry: :lol:

ria,ágiboldi
hogy vagytok?

majus
hiába, Kele megtáltosodott :lol: tényleg jót tesz neki a torna (szellemileg és testileg is) tök jó!

pankaa
Emili a kis életművész :lol:
végül ezt a Jane babakocsit vettétek meg? nagyon jól néz ki :D

lora
Brigó milyen magas?! :shock: :shock: :shock: igazi modell alkat
:lol:

meningo oltás:jó hogy említitek mert elfelejtettem eddig kiváltani :oops:


nem is mondtam nem bírtam magammal és vettem még egy pár cipőt Leának.Elephanten és ebben SEMMI betét nincs!most már megnyugodtam viszont így eladnám 21-es Falcont... (ebben egy kisebb hosszanti emelő van) Kép

ha érdekel valakit küldök priviben nagyobb képeket is...2 hétig használta Lea csak kenguruban vagy babakocsiban...


szemragasztás
tök ügyes Lea és gyakorlatilag már harcolni sem kell vele...szertintem jó lát mindkét szemére de azért még teszteljük...
a papírgalacsinokat leltárba veszem mert fogyóeszköz nála is :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


upsz talán nem egyértelmű... :oops: a fotót a FALCON látszik :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Kép megadom magam :lol:
Kép Anya, akkor most ezt nem szabad? :roll: Kép Bocsi :oops: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Róki: Csak kiderült, hogy nincs semmi gond Zsuzsával, én se tartom jó ötletnek ezt az értékelést a bölcsiben.

Panka: Gratula Emilinek a rajzoláshoz. Lassan tényleg már ilyeneket is fognak csinálni a gyerkőcök és majd lehet figyelni rájuk, hogy ne firkáljanak össze mindent (falat, asztalt, bútort).

Emőke: Gratula a járáshoz.

Május: Gratula Kele beszédéhez, ezek után majd be sem áll a szája.

Éjszaka: Nagyon rosszak, 2-3 óráig folyamatosan felkell, mivel utánna már nem bírom magam mellé teszem. Onnantól meg nem tudok rendesen aludni, általában azért picit bealszok és olyan 4 körül teszem át, de reggel már f6-6 körül kukorékol.
Emőke: Lehet, hogy van benne valami a járás és nem alvás közöt, mert kb azóta nem alszik olyan jól Gréta.

Megvettük a cipőket és szandált:

Szandi:
Kép

Cipő:
Kép

illetve vettünk egy olcsóbb kis cipőt, amiben ki mehet a papával a kutyához vagy a homokba, mert a hétvégén is kint voltak és olyan koszos volt a kis csizmája, hogy alig bírtam letakarítani:
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


19-es a méretünk és nagyon nehéz volt találni, mert nagyon magas a lábfejünk.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Nevek:
Nekem sem a kereszt, sem a vezetéknevem nem gyakori. Igaz, a Flóra manapság népszerű, de az még elég friss. Általában Dóra vagy Nóra vagyok. Ráadásul mássalhangzó torlódás is van S-Fl. Így kb nulla az esélye, hogy valaki is megértse. Le is szoktam róla, hogy egyben bemutatkozzak. :lol: Jó dolog, hogy aki egyszer megjegyzi, annak már nincs baja a beazonosításommal.
Natasánál ismertebb, mégis ritka nevet nem tudtunk volna adni. :wink: Natit néha Natáliának gondolják, ami (ex főnökömre is emlékeztet) brrrr. Ha meg mondom, hogy Natasa, akkor meg jön a kérdés, hogy ki orosz a családból. :twisted: Semmi nem egyszerű.

Nanica,
Natasa a főtt krumplit üresen csúcsnak tartotta. Szabi iszony igényes, főként anyós kosztját enné, ami jó fűszeres. Nati natur és zöldségpárti, szereti a fagyasztott brikkolit szopogatni, a kajából kiválogatja a szép, színes dolgokat, a húst ha lehet, otthagyja, de azzal sincs baja. Szabi, ha van választás, akkor a húst eszi, a kurumpli és társai teljes meg nem értésre találnak nála. Ha véletlenül egy nagyobb darab bekerül a szájába, kinyitja és megvárja, hogy kiessen. Nem a te főztöddel van baj, a kaja gyerekfüggő. :twisted: A jó, hogy ha csapatban esznek, akkor mindenevők. Szabi is megkóstolta a brokkolit, arcjátékából ítélve kritikán aluli volt, de mivel Nati ette, ő is kért. A szomszéd gyerkőc is csak nálunk eszi meg az uborkát, káposztástésztát stb.

Emőke,
Az új mozgásforma fel szokott borítani mindent. Agyilag nagyon megterhelő. :wink:

Mazsi,
Natinak 13 hónaposan egyszerre jött hat, úgyhogy én meg sem próbálom eldönteni, melyik a "következő". Szabi sem túl együttműködő, ha a fogak számolásáról van szó.

Róki,
Akkor mégiscsak volt értelme a bölcsis értékelésnek. :wink: Bölcsisnéninek is igaza volt, meg így ti is megtaláltátok a megoldást. 8)

Rajzolás:
Szabi is nagyon szeretne, de mivel pillanatok alatt a szájában köt ki a zsírkréta, gonoszanyu verzió van. :twisted:

Linda,
Hú, mennyi cipőtök van. :lol: Szabinak is magas és dagi a lába és szintén 19-es. Ráadásul mindent elkövet, hogy ne adjam rá. Azért tegnap beszereztem az első szandit.
A gépen van egy virágocska, közeli képekhez. Ha arra állítod, amikor közelre fényképezel és nekitámasztod vminek, nem a kezedben tartod, akkor élesebb kéket tudsz csinálni. Akkor nem fókuszál a tárgy mögé.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lin
Fú micsoda cipőarzenál! :lol: Nagyon csini mindegyik! :lol:

Mazsi
Alig ismertem Leára! Az első képen pont olyan képet vág, amit Brigi is szokott! Hirtelen olyan volt, mintha őt látnám! De nagyon sokat változott fotók alapján! Jól látom, hogy világosodott a haja? És még mindig jól áll neki a zöld! Az amcsi képeken néztem, hogy még a zöld bkocsi is jól áll neki! :lol: Azért a rózsaszínben is csini! :D

Nanica
Pont Brigiapu szülinapján jöttök! :lol: Mivel Brigiapu dolgozni fog, így napközben ráérünk. Majd előkészülök a szülinapra! :wink:

Panka
Tényleg, milyen bkocsit vettetek végül?
Hihi, kis festőművész veszett el a lányodban! Esetleg meg lehet csodálni egy művét?

Ria
Briginek is volt egy korszaka mikor csak 1x aludt / nap! Kb. egy hónapig. Aztán most megint 2x alszik. Bár ezek viszont egyre rövidebbek, úh lehet megint vmi változás lesz. :?

Emőke
Gratula a járáshoz!
A beszédértéssel mi is így vagyunk. Néha azon kapom magamat, hogy párbeszédet folytatok Brigivel. Mindig gagyog vmit az én mondataimra felelve, amiből ki tudok érteni értelmes szavakat. Persze ez még tudom, hogy nem beszéd. :lol:

Babakocsi
Végül nekünk is lett új. Gyakorlatilag kaptuk. Hauck. Talán olyan mint az Orsiéké. Kinéztük és anyósék megvették. 8) Kék színű, mert sehol nem volt más szín. Bár nekem ez tetszik a legjobban a képek alapján, csakhát talán inkább fiúsabb. Bár vannak rajta rózsaszín minták is. :lol: Tegnap ki is próbáltuk, eddig nagyon tetszik. Remélem később sem lesz vele probléma. :D http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =0&whid=25
lora7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?