Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Szuszu, meg fogom holnap kérdezni és szólok.

A támogatást a 11. kerületieknek az önkormányzatnál kell igényelni, miután megszületett a baba, nem kell hozzá, csak a lakcímkártyád ami igazolja, hogy itt laksz és a baba születési anyakönyvi kivonata, mindenkinek jár, nem szociális segély.
Én kaptam a védőnénitől egy nagyon részletes leírást, hogy mit hol és mikor kell intézni, mi kell hozzá, ilyesmi. Ha gondoljátok begépelem majd és felteszem ide, bár elméletileg mindenkinek kötelező lenne adni ilyen tájékoztatást. Lehet hogy más kerületekben is adnak még plusz támogatást, azt nem tudom, meg kell kérdezni az önkormányzatot, hátha.

KépKép
columbine
 
 


Ohh, szia Zsófi asszony!! :)
De szépségesek vagytok! Nagyon gratulálok, örülök, hogy minden jó volt, remélem majd mesélsz nekünk, és mutatsz képet még :)

Binyek, üdv a lányos klubban!! Úgy tűnik, nagyon elhúztunk a fiús csapattal szemben :)

KépKép
columbine
 
 


Szia Zsófi!

Jujj de szépek vagytok és csak sugárzik rólatok a boldogság! Gratulálunk!

szuszu megcsinálta az új táblát azaz kiegészitette és most néztem hogy mi kb egyszerre szülünk az imrébe :) Neked ki a dokid?
aztán várjuk a beszámolót!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 

 
 

Szia Zsófi!
Gratulálok az esküvőhöz. Gyönyörűszép menyasszony voltál! Le a kalappal. Sok boldogságot!

Ági, köszi, hogy megkérdezed.

Jó éjt csajok! Megyek aludni, mert reggel jelenésem van a védőnőnél. Kicsit be vagyok sz*rva, hogy megint kapok a súlyom miatt, de majd megvédem magam. Illetve próbálom.

szuszu
 
 


Lanyané!
Te hány kilóval vagy több a kezdősúlyodnál?Én már 6-tal!Az sok szerinted? :roll: És különben nekünk hány kiló az annyi,mert én mindenhol mást olvasok 16 és 22 kg között.... :?: :?: :?:

binyek
 
 


Zsófi! Gratulálok, nagyon szépek vagytok, a ruha és a frizura is nagyon szép lett és illett hozzád. Sok boldogságot!! :D
Vendég
 


Jó reggelt!

Zsófi, nagyon szépek vagytok a pároddal :D A frizurád is nagyon jó lett. Csokrom nekem is majdnem ugyanilyen volt :wink: Örülök, hogy jól telt a nászút. Majd mesélj még, ha lesz rá időd!

Mindenki fog kapni tájékoztatót a védődőtől, arról, hogy milyen juttatások vannak és hogyan kell igényelni őket, csak lehet, hogy kicsit később. Ha a munkahelyetek TB kifizető hely, akkor elég egyszerű lesz az ügyintézés, csak a kitöltött formanyomtatványokat kell nekik leadni és intézik a többit. Nekem olyan rendesek voltak, hogy még figyelmeztettek is mindig időben, hogy mikor, mit kell leadni, meg elküldték a nyomtatványokat.

Ági, igen én is hallottam már a jó hírt, sőt azt is, hogy az önkormányzat által adott 85.000 Ft-ból 30.000-et át lehet utalni az újszülött Start számlájára.

Binyek, a hideg idő hamar beköszönt majd, a picik még csak 2-3 hónaposak lesznek akkor. Még csak fekszenek szinte mozdulatlanul a babkocsiban és ezért nagyon jól fel kell öltöztetni, be kell takarni őket, mert hamar átfázhatnank (nem úgy mint te, aki küzdesz az ikres kocsival :lol: ) A fiam augusztusi és mi bizony tavaszig mózeskosárban sétáltattuk. Persze sima babkocsiban is fel lehet öltöztetni lábzsákba, vastag pokrócokba, de nagyon hasznos tud lenni a mózeskosár.
Vendég
 


binyek én is 6kg.nál tartok :lol: a védőnő azt mondta az nagyon jó,mondjuk vigyáznunk kell mert most kezdenek majd el a babák rohamosan nőni és el kell bírnunk a nagy sújt,nekem azért necces még mert 154cm vagyok csak.

lanyané
 
 


Jó reggelt mindenkinek!Kép
szépen süt a nap remélem ma mindenkinek jó kedve lesz tőle!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


Szia Zsófi!

Nagyon szép pár vagytok - és nagyon szépen nézel ki! :) Sok boldogságot!

Kellemes napot mindenkinek, itt most éppen kisütött a nap.:)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Nagyon szép reggelt Mindenkinek! :D

Zsófi, nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek! Helyesek vagytok ezen a képen. :)

Én nem tudom mennyi a normális testsúlynövekedés egy babánál, de engem megszólt a védőnéni a 4. hónap végén a 3,5 kilo miatt. Nem éreztem, hogy sokat szedtem föl, de ezek szerint ez már sok. :oops:

Nemsokára indulok genetikai ultrahangra, eddig nem voltam izgatott, de most....!!! :) Be vagyok sózva. Remélem kiderül az is, fiúcska lesz e, vagy kislány. :D

Nem fecsegek tovább.

Szép Napot Nektek!!

Sziasztok!

k.a.t.i.c.a
 
 


Sziasztok! Itt is szépen süt a nap, de erős szél van...

Zsófi, nagyon helyesek voltatok! Gratulálok, és sok boldogságot kívánok!!!

Lányok, szerintem nem kell a súlyunkkal olyan sokat foglalkozni, a védőnő meg le van sz..va ;-) Úgyis mindenki más és más ütemben hízik, szerintem nem lehet egy etalonhoz hasonlítani...

Én a 3. hónapban már plusz 3 kg-nál tartottam, azóta viszont kilóra nem híztam semmit. Katica, szerintem a 3 és fél kg egyáltalán nem sok... Mondjuk nekem szerencsém van, az én védőnőm eddig nem szólt be, inkább csodálkozott, hogy az utolsó egy hónapban nem híztam semmit. Mondjuk járok úszni, meg kismamatornára, és nem ülök egész nap a gép előtt, mióta nem dolgozom... szerintem ez is sokat számít...

Katica, drukk az uh-hoz ;-)

yuyu79
 
 


Sziasztok!

Nekem mindkét 5let megfelel a talira; a Ráday u. jól hangzik!

Zsófi- ugye megmondtam, hogy gyönyörű leszel! Férjecskéd gondolom alig tért magához! :wink: SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!!

Tegnap végre megvolt a nagy nap, és még vicces helyzet is adódott; behívtak minket, hogy mehetünk a rendelőbe, erre, egy kb. 6 hónapos kismama állt bent egy pasival, erre mi rögtön kimentünk, hogy bocs, de nekünk azt mondták jöhetünk- erre rohan utánunk a pasi, hogy ő csak valami karbantaró, a kismama meg a doktornő :))) vicces volt, hogy kismama vizsgált-kérdeztem is, nem nagy-e a kísértés, hogy állandóan nézegesse, erre csak mosolygott....Egyébként: minden szuper volt, csak sajna nem igazán volt jó gép, amivel az uh-t csinálták. Teljesen egészséges; a méretei alapján 17 és 19 hetes adatokat dobott ki a gép; számomra igazán megkönnyebbülős hír volt, hogy külső és belső méhszáj is zárt volt!!! (izgultam nagyon, mert lépcsőzésnél már most keményedek.. :roll: ) ÉS: kb. 95%, hogy KISHERCEGNŐ! :lol: :lol: :lol: Az uh-s nő azt mondta, hogy rendkívül szégyenlős, csak 2 pillanatra látta, de szerinte akkor egyértelműen női nemiszervet látott.., de pont emiatt a rövid idő miatt, nem merte 100%-ra mondani. Szóval úgy néz ki, mi is döntünk még lefelé kicsit a mérlegen. :D Apa teljesen el volt olvadva, bár úgy csinált, hogy ő megmondta előre... csak ne legyen tévedés, most már rossz lenne, mert már tényleg beleélte magát... (mikor Somát vártam, akkor meg a kisfiúk voltak többségben kb. 65-35 arányban!!! Furi...)

Amúgy védőnéninél tegnapelőtt voltam + 3 kg-nál tartok, de engem nem szidott meg szerencsére; nem tudom egyeseknek miért célja "rettegésben" tartani a kismamát, ilyen hülyeséggel; amúgy is mindig van min izgulni...persze az embert nem érdekli, de amikor megy oda, azért csak zavarja mit fognak mondani...

Tényleg süt a nap; el is indulunk sétálni! :D

Kép

Kép
mákszem
 
 


Katica!

Várunk a friss hírekkel; megy a drukk!

Kép

Kép
mákszem
 
 


Sziasztok!

Voltam védőnőnél és szerencsére nem cseszett le, sőt, mintha nem is ugyanaz a nő lett volna, mint a múltkor. Nagyon kedves volt, válaszolt a kérdéseimre, adott egy-két tippet a székrekedéssel kapcsoltosan is. Szóval minden okés volt. Pedig mondtam, hogy már 6 kg-t híztam. Mondjuk ha sikerülne wc-re menni, akkor ez biztos csökkenne vagy 2-vel. Sajnos én ülő munkát végzek és minden este 7 után érek haza a munkából, amikor már nehéz rávenni magam, hogy nekiálljak tornázni, de sajnos kénytelen leszek megerőltetni magam.
Szép napot mindenkinek!

szuszu
 
 


Szuszu!

Próbáld ki én is most csak igy tudok. Reggeli utánna tejeskávé és 1pohár rostos üditő rá. Nem túl jó összeállitás de most nekem ez igy sikeres. Ittam én tejet ettem hozzá narancsot, vagy lekvárt semmi. Hát én ahhoz képest hogy 3kilót fogyta az első hónapokban most meg vissza is jött a mai mérésem szerint az a 3kiló. Holnap hozzánk is jön a védőnő kiváncsi vagyok mit fog szolni a gyors hízáshoz Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


sziasztok!!

Zsófi! Gratulálok én is, nagyon szépek vagytok. Biztos csodálatos volt minden! :lol:

én nemtudom, hogy mi van a súlyommal, mert mostanában nem mértem magam, de most hogy így mondjátok, majd este megmérem magam.
Tegnap voltam barátnőmmel a Mária Babadiszkont boltban a Visegrádi utcában babakocsikat tesztelni. Hát sajnos Peg Perego-k nincsenek az üzletben pedig a neten fel van tüntetve. Azt mondta az eladó, hogy csak külön rendelésre tudnak szerezni. De hát én pont azért mentem, hogy élőben megnézzem őket. Mindenesetre a Graco kocsikat végignéztük.
A Graco Quattro Tour Delux élőben iszonyat monstrumnak tűnik, és a súlya sem elhanyagolható. Szóval az most kiesett nálam a listáról.
Viszont a Graco Vivo nagyon tetszett, könnyű a súlya, meg irányítani is jó, van hozzá mózes, így lehet vízszintesen is a baba benne. És árban sem annyira vészes, 49.000.-Ft. Szóval ez most bekerült a favoritok közé.
A ruhálat is végignéztük és csak ájuldoztunk, milyen édes darabok vannak. Biztos lesz majd csábulás, ha beszabadulok oda mégegyszer valamikor :)
Vasárnap meg valószínűleg kinézünk a Brandon outletbe Budaörsre szintén kocsikat tesztelni. Majd arról is beszámolok, ha érdekel valakit a tapasztalat.

ennek a 11. kerületi támogatásnak meg utánanézek az Önkormányzatnál, mert én csak ideiglenes címként vagyok ide bejelentve és szerintem akkor nem jár ez a támogatás. De azért még utánakérdezek.
lei
 
 


Sziasztok!
Eddig csak olvasgattalak Titeket, most már szólok is :) Beleki bedobta vmikor hogy nyilt egy új kismamabolt. Voltam, láttam, csodálkoztam, vásároltam.
Vettem gatyákat, és szuperek voltak. Hát persze hogy visszamentem, és mit láttam??? El sem hiszem, csodás csipkés szoptatós melltartókat. Mert hogy mindig arra gondolok, hogy kicsit mégis csak tehénkés ez a szoptatás téma, és kéne vmivel enyhiteni :) hát megtaláltam mivel lehet. Még nem dicsekedtem itthon vele, elteszem dugiba és ha majd aktuális előkapom. Irtó kényelmes amúgy, de legnagyobb előnye a szépsége. Kicsit mondjuk luxus, de az embernek legyenek szép dolgai is :)
gondoltam szólok, hátha más is vágyik egy kis kényesztetésre, egy kis luxusra, egy kis különlegességre: kismamáknak sexy cuccok :)))
ja, és itt a forrás: www.bboom.hu
ha meg a praktika diktál: láttam tök jó kis alap darabokat is, de nekem most erre volt szükségem :), meg gyorsan leakasztottam egy polót is. Farmerszoknyát meg kinéztem de ebben a zimában nem vágytam még rá eléggé :)
más: babakocsi ügyben tanácstalan vagyok, hegylakóként, elsőgyerekesként nem tudom hogy mit vegyek. Valakinek jól bevállt márkatippje nem volna?
Na, ebédelek inkább mert kopogtatnak bent hogy nincs kaja :)
d
dorikavagyok
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk, mert totális csőd a napom.
Ma laptam meg a 90 darab pályázatot, amit elvileg holnap délig kell táblázatba feldogoznom, költségvetés részletezéssel együtt +előterjesztést írni két bizottság felé (erre már helyen van 30 nap) és totál ideges vagyok.
Már nagyon üldöznek otthonról is táppénzre, mert ez így tényleg nem normális.

Szóval most próbálok valamit összehozni és majd védem magam a jövő heti bizottsági üléseken, ha nekem esnek, hogy miért nem ismerem az összes pályázatot. Ja és azt is megkaptuk, hogy addig ma senki sem mehet haza, amíg nincs meg minden. :evil:

Zsófi, nagyon nagyon szép voltál és gratulálok neked, mint újdonsült asszonykának.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok!! :)

Visszaértem az ultrahangról és.....egy 18 hetes egészséges kisfiú boldog anyukája vagyok/leszek. :D Nagyon boldogok vagyunk, az Apukája kifejezetten. Minden vágya egy kisfiú volt. :) Persze minimális esély van rá, hogy lány, de úgy érzem az elejétől kezdve, hogy biztosan kisfiú. :) A lényeg, hogy mindene ép, egészséges.

Julcsi, tényleg nagyon úgy néz ki, hogy közel egy időben fogunk szülni. :)

k.a.t.i.c.a
 
 


Szia Rita!

Köszi az infót a tanfolyamról és a tornáról, de sajnos fél 3-ra nem tudok odaérni, és a 4-es torna is esélytelen. Hivatalosan 5-ig dolgozom, de gyakorlatilag fél 6, 6 előtt nem tudom "letenni a lantot". A 6 órás tornát is neccesen értem el múltkor. :D

Mert ilyen hülye lelkiiemeretes és alapos vagyok, hogy mindent igyekszem vállalt határidőre befejezni, és nem csapom össze a dolgokat. Nem így a kollégám, akinek a munkáját még az enyém mellé átvettem! :evil:
Enyhén szólva trehányul hagyta itt a dolgokat (tegnap jó párszor emlegettem, szerintem nonsztop csuklott). Lesz még vagy 2 hét, mire mindent szépen kibogozok! És persze volt olyan sos határidős feladat, amire csak azt mondta, hogy folyamatban van, de elfelejtette mondani, hogy a kilépése utáni 2. nap a határidő. Tőlem meg várják az anyagot, aztán csak néztem, mint borjú az új kapura... Szerencsére a főnöknőm megértő, kaptam rá még egy nap haladékot. :D

Egyébként Kisfalvi István a dokim, de csak egyszer voltam nála a magánrendelésén (oda adott időpontot), vérvizsgálatra pedig a MÁV-ba küldött, mert az asszisztensnője ott van, illetve ott is rendel heti 1x. Az eddigi nőgyógyászom, akihez évek óta jártam, sajnos 70x éves, szülést már nem vállal. Benne eléggé megbízom, és ő ajánlotta a Kisfalvit, remélem beválik. :D Legközelebb hétfőn megyek hozzá, remélem lesz UH, már nagyon várom, hogy Picikét ismét megnézzük. :D

Tegnap hangversenyen voltunk, és ahogy elkezdődött a zene, valami remegést éreztem a pocakomban, én úgy interpretáltam, hogy ez biztos csak Picike lehet. :) Máskor is éreztem már ilyet, de most egyértelműen a zenéhez volt köthető. Szóval biztos muzikális lesz. :D Bent meséltem kollégáimnak, akik kajánul megjegyezték, hogy így próbált tiltakozni, de én inkább azt hiszem élvezte a komolyzenét. :D

Beus

Kép
félhold
 
 


Már 16. hetesen hallanak a babák, és állítólag a mélyebb frekvenciájú hangokat jobban. Szóval az apukák dörmögését jobban meghallják :) A komolyzene pedig bizonyítottan nyugtatja őket és ha ilyesmi zenéket hallgatunk vele, akkor születése után is emlékeznek ezekre az élmányekre, hogy ők szeretik az ilyen zenét, mert anno jó volt nekik odabent hallgatni :lol:
lei
 
 


katica: örülök, hogy minden rendben van odabent :) És gratula a kisfiúhoz. Én is fiút érzek elejétől fogva és a 12. hetes UH-n mintha fiús lett volna alul, de nem voltunk biztosak benne. Remélem a jövő heti Uh-n kiderül végre a neme biztosra. :)
lei
 
 


katica gratula a kukishoz :D
lei végy példát az én esetemből a 12.héten tuti kuki aztán két punisom lett :D de én is csajt éreztem és bejött,lehet bejön majd neked is :wink:

apa berajzolta őket :D
Kép

(rajzból nem túl erős :D

lanyané
 
 


Erősítenünk kell a fiús tábort. :) Szorítunk jövő hétre. :)

k.a.t.i.c.a
 
 


Gratulálok Katica :-) Akkor Szekszárdon 1-1 az arány :-) Remélem nagyjából a kiírt időben szülünk mindeketten, és akkor nem kerüljük el egymást ;-)

yuyu79
 
 


Lanyané, de szép pocid van ... nekem még vagy 2 hónap, mire ekkora lesz ;-)

yuyu79
 
 


Julcsi, én is remélem. :)

Lanyané, nagyon klassz a kép. :) Szép pocakod van már. A művésznek külön gratula, azért titkon bízzunk benne, hogy nem fognak hasonlítani a képre. ;) :D

k.a.t.i.c.a
 
 


Katica, gratula a kisfiúhoz!
Biztosra ugyan nem tudom, de mi a fiús tábort fogjuk erősíteni szerintem! Még vagy két hét a következő UH-ig, akkor talán kiderül.

A múltkor betévedtem a Villányi úti Vörös Oroszlánba és tényleg nagyon hangulatos hely, a kiszolgálás is nagyon kedves volt. Én előre nem tudok nyilatkozni a találkozó időpontjáról, csak az adott héten derül ki, hogy el tudok-e menni vagy sem.

Lanyané, szép, méretes poci :lol: kell is ekkora lakosztály két picurnak.

Megnéztem a Padma jógastúdió (az Örsnél) honlapját és nagyon megörültem! Van egy kismamjóga, méghozzá a kedvenc oktatómmal péntek este fél héttől! A héten meg is próbálok elmenni, akar valaki csatlakozni??
Vendég
 


Lanyané,
Ez nagyon mókás :D

Katica,
Nagy gratula a kisfiúhoz!

Nekem 0,8 lett a MOM, igy egy kicsit beparáztam :( remélem nincs semmi gáz, a 12 hetes uh-n a tarkóredő jó kicsi volt, meg is dicsérte a doki. Sajnos keddig még várnom kell az uh-ra, hogy megnyugodhassak. Volt valakinek ilyen kicsi az AFP-je?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Rita!
Szerintem ne aggódj! Az alsó határérték, ami mérvadó lehet 0,7. Te jóval fölötte vagy. :) Valahol azt olvastam, hogy ha valakinek kislány a pocilakója, akkor alacsonyabb lehet az Afp-je. Nekem 0,92 lett. Múlt héten voltam genetikai ultrahangon és a doki az eredményre és babára is azt mondta, hogy tökéletes. A nemét illetően még titokzatoskodik.
Szóval, nyugi.
bende
 
 


Sziasztok
Már nagyon rég nem jelentkeztem még a kezdők között voltam lehet valaki emlélszik rám
engem is ma hívtak de csak annyit mondtak minden rendben az AFP vel
Ez érdekes ez a kislánynál alacsonyabb
aki tudja már az értékeit meg a baba nemét megírnátok kíváncsi vagyok működik-e?
nekem a kislányomnál anno 0.98 mom lett.
Mindenkinek boldog pocakosodást
Én mondjuk féltem az afp től mert olyan korán levették már kedden volt 2 hete???
szerintetek?

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1
 
 


Betti,
Nagyon köszi :D Nem bánnám, ha igazad lenne, és egy egészséges kiscsaj dörömbölne a pocakban :)
Zalánnal 1,4 volt a MOM-unk, ma felhívtam a dokim, ő is nyugtatgatott. De azért én aggódom kicsit...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Bocs, rossz nevet írtam, Bende :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Sziasztok csajok:)

Megjöttünk a dokitól:)))) minden a legnagyobb rendben, ezennel szeretném bejelenteni, hogy nagyon úgy tűnik, hogy mi a fiús tábort erősítjük!!! Kedden megyünk genetikai uh-ra, ott vagy megerősítik, vagy megcáfolják?! :)

Érdekes, mert én az elejétől kezdve kislányt gondoltam, de persze így is hatalmas az öröm!!!


Zsófi! Gyönyörű menyasszony voltál, nagyon helyesek vagytok a férjeddel! Sok-sok boldogságot Nektek!

sniky
 
 


Sziasztok csajok:)

Megjöttünk a dokitól:)))) minden a legnagyobb rendben, ezennel szeretném bejelenteni, hogy nagyon úgy tűnik, hogy mi a fiús tábort erősítjük!!! Kedden megyünk genetikai uh-ra, ott vagy megerősítik, vagy megcáfolják?! :)

Érdekes, mert én az elejétől kezdve kislányt gondoltam, de persze így is hatalmas az öröm!!!


Zsófi! Gyönyörű menyasszony voltál, nagyon helyesek vagytok a férjeddel! Sok-sok boldogságot Nektek!

sniky
 
 


Sziasztok lányok!

Na ma én az első és utolsó :lol: Az auchanba vettem ma egy next márkájú halásznaci nyárra 3000Ftért és megvettem az első saját vásárlásu rugit is. Ma szétmocorogta odabent Mormikám magát ugyhogy nem birtam magammal és vásároltam.

Reggel jön a védőnéni kifaggatom a normál értékekről mert én nekem majd szerdán jön meg az AFP eredményem és azt se tudom mi az esetleges jó eredmény. Andi reggel csörögj ha mehetek!
Jó pihit mindenkinek! Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


Lanyané!Nagyon szép a tetkód!De remélem,hogy nem fognak a rajzra hasonlítani,mert akkor elég zárt babakocsit kéne venned,hogy nyugodtan tudd sétáltatn őket és ne kapjon frászt senki!!! :lol: :lol: :lol:
Nekem is nagy a hasam,hallod,de a tiéd nagyon nagy! :P Pedig csak egy héttel vagy több.Bár olyan gyorsan nő,hogy hihetetlen!Nekem nagyon fáj az oldalamon az izom(talán oldalsó hasizom?),nehezen szokik hozzá a hirtelen súlyhoz.Úgy érzem,mint akit összerúgdostak a bordáinál...Brrr....

Nikianyu!Téged egy az egyben fiús anyunak néztelek!Grat! :lol: Mennyivel több lány születik,mint fiú!Unikum lesz a fiú!

Milyen jó,hogy van ez az AFP és van mivel riogatni a kismamákat! :evil:

Csajok!Igaz,hogy a cukorterhelésen csak össz 2x vesznek vért?Nekem 10 éve a lányommal félóránként 6x vettek!Csoda,hogy maradt bennem.... :wink:

binyek
 
 


Binyek!
Nekem a védőnő bökte meg az ujjamat. Itthon megettem egy zsemlét, meg ittam 2 dl tejet és másfél óra múlva átsétáltam hozzá. Tehát nem volt se éhgyomorra, se félóránként. :)
bende
 
 


nekem azt mondták azt a cukortrhelést a 25.héten csinálják,mondjuk dokija válogatja,csajok április 1,-én apával elutazunk keszthelyre,(anyukámtól kaptuk :D )egy wellnes szállodába,szerintetek a jakuzzi,meg uszizás megengedett :?:

lanyané
 
 


Niki, gratula a fiúcskához :-)

Lanyané, ha az orvos azt mondta, hogy minden rendben veletek, szerintem nyugodtan úszhatsz. Jacuzzi... nem tudom hogy azokban milyen gyakran cserélődik a víz...

Na most megyek piacra, meg nézek valami kismamanacit, mert lassan melegítőben kell mennem mindenhová, mert minden más kényelmetlen...

yuyu79
 
 


Nekem is csak annyit mondott a védőnő, hogy az AFP rendben, és majd csak akkor írja be a kiskönyvbe, ha megyek hozzá 2-3 hét múlva. Jobb is így, ha nem tudom mennyi az érték, nem nagyon tudok rajta parázni. Meg hát kedden a genetikai uh is rendben volt, akkor minek aggódjak? ;-)

yuyu79
 
 


Lanyané, a jakuzzival vigyázz a fertőzésveszély miatt. Ilyenkor sokkal érzékenyebb a hüvely flórája és abba a pici medencében rengetegen megfordulnak rövid idő alatt. Úszni mondjuk én is szeretnék majd, ha olyan helyre megyünk, ahol elég tisztának találom majd a medencét :D De ha nem vagy érzékeny a fertőzésekre, akkor lehet, hogy egy nem túl higiénikus medencében sem lesz semmi bajod.

Jóga ma este fél héttől a Padmában??? Jön valaki? Ha a párom hazaér időben én biztosan megyek még ha a város másik végén is van. Nagyon jó emlékeket ídéz bennem az a hely, sokat jártam oda három éve, remélem most is ugyanolyan jól esik majd mind akkor.

Én még csak jövő héten megyek AFP vérvételre. A normál értékekre én is kíváncsi lennék! Bár nem kell nagyon komolyan venni az eredményét. A múltkori előadáson azt mondta a dokinő, hogy az alacsony érték az nem igazán utal semmi komoly elváltozásra, a 0.8 pl még teljesen jó érték. A magasabb értéknél azt a példát hozta, hogy pl ha 5 az eredmény, akkor azért alaposabban megnézik az UH-on a magzatot, de nem feltétlenül van gond akkor se.

A Szent Imrében ragaszkodnak a 120 perces, 75 gramm szőlőcukros cukorterheléshez, mert a dietetikai részlegük ezt tartja jónak. A félóránkénti vérvételes vizsgálat szerintem csak akkor van, ha az első vizsgálat alkalmával nem lett jó az eredmény. Binyek, nálad nem így volt?
Vendég
 


Jó néhány napja, valaki már megírta a jó Afp tól-ig határait. Az én leletemen 0,7-től 2,5-ig adták meg a referenciatartományt. Ha jól emlékszem, azon az oldalon is valami hasonló volt. Alacsony utalhat arra is, hogy később fogant a lurkó a számoltnál...
bende
 
 


Sziasztok lányok!

Niki, gratulálok a kisfiúhoz. :) Valamiért nekem is úgy tűnt eddig, hogy Te csak fiús kismama lehetsz. :)

AFP határértékekről a múltkor érdeklődtünk a párom anyukájával, mikor a miénk meglett. 0,7-2,5 teljsen normális. Ha ez alatt, vagy esetleg fölötte van, az sem jelent feltétlenül betegséget, csak lehet hogy túl hamar, illetve túl későn vették le. Szóval nem szabad idegeskedni, mert a genetikai UH úgyis megnyugtat. Persze tudom, ezt könnyű mondani, én is biztosan frászban lettem volna, ha nem jó az érték, de pl. a 0,8-as MOM egészen biztosan jó. :)

k.a.t.i.c.a
 
 


köszi csenge szerintem akkor kihagyom mert elég érzélkeny vagyok,akkor majd csak a lábam lógatom bele és ilószok egy alkoholmentes koktélt :D
amúgy az én afp.-m 2.49 lett az ikrekkel az is jó azt mondták :D
niki gratula a kukacoshoz :D

lanyané
 
 


Sziasztok!

Kiváncsi vagyok a fiú-lány MOM értékre.. Nekünk fiút "josoltam" az érték 1,44... lehet benne valami.

Egyébként minden értékes normális kivétel a vércukor, mert az egy kicsit alacsonyabb lett.
Vendég
 


Sziasztok!

Gratulálok a fiúcskákhoz!

Tegnap voltam genetikán. Kicsivel több, mint két perc alatt lezavart a doki. De minden rendben van. Bár "a lepény valamivel mélyebben található". Picurka meg éppen szundikált, nem nagyon mocorgott. Szóval a "kiléte" még mindig kérdőjeles.
Kicsit csalódott is voltam(vagyok), azóta erősen gondolkodok a 4D-n. Párom nem nagyon ügrál érte, szerinte majd akkor menjünk ha már tudjuk hogy mi lesz. :shock: Dehát ilyen tempóval soha nem fog kiderülni!!

Néhány napja babakocsiügyben bogarászom a netet. Hiszen bármi is legyen, egyszer el kell kezdeni a bevásárlást. Íme a mostani kedvencem:
Kép
Tako Natalia. Természetesen többféle színben van, de hirtelen csak ezt találtam.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya
 
 


10 éve még itt Baján mindenkinek ilyen vérengzős volt a cukorterhelés!Ez volt a protokoll.Mostmár biztos rájöttek,hogy felesleges levenni 6 kémcső vért...Sok okostojás aggódó Paula!Inkább azon aggódtak volna,hogy milyen szar ez a kismamáknak?Emlékszem az utolsó vérvétel elött,már lógott fülünk,farkunk... :cry: Alig vártuk,hogy ehessünk meg ihassunk valamit!

Az én értékem MOM 1,27 lett ikrekkel.Szerintem nem kell ezzel foglalkozni,majd szólnak,ha valami van.Mi úgysem lehetünk elég okosak! :lol:

binyek
 
 


Krisztina, ezt a kocsit mi is néztük, nagyon massziv és szinte minden van hozzá, ami kellhet. Szerintem nagyon megéri megvenni. Jó választás lesz, ha emellett döntenétek. :)

k.a.t.i.c.a
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?