Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A Berti tegnap 7080 gr volt, ami azt jelenti 10 nap alatt hízott 250 gr-ot, szóval ennyit az én lesoványozott babámról:)

Ma voltunk megint Dévényen, mondta a csaj hogy már nála is várólista van, pedig nemrég kezdett ebben a kerületben.Én már csak ezért sem gondolom hogy csak a pénzre hajtana bármelyik is, mert nagyon sok a jelentkező, nem érdeke hogy azt kezelje akinek nem kell. Nagyon sírt ma is szegény, mert most abszolút nem a lábával foglalkozott, hanem tök új gyakorlatok voltak, a forgás miatt. Abból is látszik hogy melyik terület a rosszabb neki hogy ott jobban sír, pl a lába miatt eleinte nagyon sírt, aztán mostanában már nem balhézott, de most hogy a nyakát, derekát, testét kezeli teljes a kétségbeesés. Egyébként csak és kizárólag gyógytornász végzettséggel, két éves gyakorlattal veszik fel őket a képzésbe, ami 1,5 éves, szóval nem olyan egyszerű Dévény szakgyógytornásszá válni.

Egyébként ezekben a mozgásos elmaradásos dolgokban az a rossz, hogy amiket okoznak nem olyan feltünő dolgok ám, aztán mikor suliba megy jön a fekete leves, dyslexia, meg hyperaktív, ezeket fogják rá, közben csomószor nem is erről van szó csak ezek olyan népszerűek mostanában, hogy mindenre ezt mondják a kedves pedagógusok. A fejlesztőpedagógus akihez Emma jár is megmondta hogy nagyon okos a csaj, de az agya állandóan duplán pörög a dominancia kialakulatlansága miatt, suliban valószínű 1-2. osztályban nem lenne gond mert kompenzálja az esze a hiányosságot, csak épp neki minden dupla energiájába kerül, aztán utána meg jönne a lemaradás...hát remélem még idejében korrigáljuk, bár sajnos ezek nagyon lassú folyamatok. Míg baba korban gyorsan megy. Na ezt a témát kiveséztem, Emma miatt eléggé érzékenyen érint.

Drienn!

3-as ikerk, nem semmi:) A Kolping nekünk nagyon drága, bár biztos jó lehet, én épp Nyíregyházát néztem, milyen az ottani aquapark? Gyerekeket is engednek csúszdázni pl a nagy csúszdákon vagy nagyon szigorúan nézik? Tavaly Debrecenben voltunk és az szuper volt, Emmának örök élmény, ott nem voltam "őrök" a csúszdáknál induláskor, hanem lámpa volt ami ha zöldre váltott lehetett indulni és csak lenta medencénél álltak a felügyelők. És ott így Emma is lecsúszhatott a szolidabb felnőtt csúszdákon, nagyon élvezte, azt mondták ha ki tud jönni egyedül a medencéből akkor csúszhat. Karúszóval ment és a 120-as medencében lábujjhegyen leért a lába. Meg még az állatkertet is jónak írják Nyíregyházán. Mondjuk lehet idén még nem vállalom be, majd csak jövőre, vagy nem is tudom...

Gyerekorvosnak akkor "szoktak" fizetni ha házhoz jön. Akkor illik adni valamennyit, főleg ha azt akarja az ember hogy legközelebb is kijöjjön. No nekem ilyen gondom nincs, mert a miénk nem jön ki :roll: De elvileg új lesz, egy most végző fiatal pasi, mert megy nyugdíjba a miénk.

Védőnőt 1,5 hónapja láttam utoljára.

Anita!

Minket is kihagytál.

Szerintem az hogy mit eszik nem annyira fontos mondjuk, én pl meg sem tudom mondani ilyen pontosan. Vegyes aztán annyi. 10% sütőtök, 30% anyatej, 40% tejpép, 20% tápszer :?: :lol: Passz.

Bertold Olivér 2007.10.27. 10:40
3780 gr 52 cm
most 7080 gr 64 cm, bár ezt rég mértem
Tesó Emma 5,5 éves
39+1 nap természetes, 8 óra, ebből 1 óra csak annyi hogy elfolyt a magazatvíz, tehát a vajúdás 7 óra

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó, Tőled is elnézést kérek, amiért kihagytalak.
Ma este megcsinálom a frissítést.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus, nem találom az adataidat. 3 oldalt pedig visszalapoztam.

Nem írtam neked részletes beszámolót a babaúszó táborról.
Minden nagyon szuper volt. A hőmérséklet a medenceparton nagyon meleg volt, de a babák nem fáztak meztelenül. A víz 30 fokos, a máik medencében 32 fok. Az órák nagyon tetszettek, elrepült a fél óra.
Voltak oldalsó izom, hátizom erősítők. :) Merülések is persze. Készítettek víz alatt felvételeket, ha megkapom, akkor felteszem.
A dvd-ért már fizetni kellett, de nekem nagyon megérte. Mikor készül máskor ilyen felvétel? És Apor egyszer 3 hónapos. :)
Most más nem jut eszembe, egyszerűen jó volt.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok

Repülést nem nagyon bírta Kitti, odafelé végig ordította. Hiába adtam én neki a cicit, ha éppen nem kellett...

Visszafelé már csak a felét.

Rolinak nagyon tetszett :)

Barnusanyu, milyen édesek együtt.

Dyt, Bonita, szépség!!

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


még vmi
Drienn, én is berendeltem a patikába az ínyére kencét. Babykin vagy mi a manó a neve, ezt jobb volt mint a dentinox, de majd meglátjuk. Ill. chamomilla vulg. is fog kapni jövő héttől, mert már 1-2 óránként fent van éjszaka :x na meg lehet viborcol kupot.... aztán hátha jobb lesz neki. Tuti fogzás mizéria, ezerrel dől a lé a szájából, és ugyan azt is csinálja, mint Barni csinálta ilyen idősen:-((((( hát nem úsztam meg...
:cry:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


szupi akkor az előbbi regényem nem ment el, frankóóó :(

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Anita!

Köszi:) Az már tuti hogy nem 64 cm, tegnap próbáltam megmérni, 65 vagy 66 cm, nem sikerült pontosan: 8)

Era!

Emmának ennyi idősen már megvolt az első foga. Egybként tuti az mozgolódik neki, Berti is nyáladzik és ő is nyűglődik esténként, leteszem aludni ahoyg eddig 9-1/2 10 magasságában és egy óra múlva újra felkel, aztán bőg, tehát álmos és alig bírom visszaaltatni. Utána nem szokott vele mondjuk gond lenni már, de mindenesetre hol van már az én éjszakát stabilan átalvó babám. Most is kelt 4-kor is szopizni, pedig este 1/2 9-kor még direkt péppel megetettem és amikor felsírt 1/2 11 körül is evett még.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok! Akkor azért kel éjjel a babó szopizni újra, mert nő a foga? Dokim mondta, hogy az a baja, mert rág, meg nyálzik. Kap viburcol kúpot azzal egész jól elvan. Meddig kel éjjel? Amíg az összes foga ki nem nő? Picit fárasztó... :cry:

Kép
nyafi
 
 


:-)))) Barni 1,5 éves koráig nem aludt rendesen:-)))) a fogai miatt!!!!!!! nem kicsit, hanem iszonyat fárasztó!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: ja és neki csak!!! 9,5 hósan jött ki az első!!!!
ja, Manó tuti az:-(((( irigylem azokat akik észre sem veszik hogy kibújik a babó foga
:roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Hát, Era, minden babának megvan a maga macerája...Emmának pl úgy nőttek ki a fogai hogy észre sem vettem, kivéve 1 éves kora körül a szemfogakat, mert azoktól lázasodott 1 napra, de ezek a sima metszők és a rágók gond nélkül jöttek ki, még csak nem is nyáladzott, így éjjel tök jól aludt...viszont egész nap bőgött amúgy meg nagyon többemberes baba volt és ennek semmi köze nem volt a fogaihoz ugye...de hát végülis nem játékbabák :lol:
Én nem tudom mi lenne ha Berti még többször kelne éjjel, én így is klasszisokkal fáradtabb vagyok mint mikor aludt éjféltől reggel 8-ig ugye, pedig órában összeadva alszom eleget, csak a megszakítás(ok) miatt összességében nem alszok olyan jól. Én ha már nagyon visít (eddig 2x volt) adtam neki nurofent, jó ezt persze nem lehet nyilván sűrűn, de amikor már 3x kelt fel és tök álmo svolt és csak visított akkor hatott.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anika! Próbáld meg a cellák szélességét kisebbre venni, akkor még jobban látható lesz. Van egy csomó oszlop, ami túl széles, a szöveg után még luk van, utána nár tuti jól olvasható lesz. :)

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Rendben Tusimi, köszönöm. :)

Egy fotó, nézzétek! :)




Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika! Nagyon jók a képek, olyan ügyike Apor! Meg Te is, mert például én nem is tudnék vele merülni, mert nekem muszáj befogni az orromat a víz alatt. :oops:
Köszi, hogy vezeted a táblát, tudom milyen macerás. :twisted:

Lehet, hogy már beszéltétek, csak elkerülte a figyelmemet, Ti mibe öltöztetitek be a babákat, most, hogy már jobb idő van? Eddig olyan jó volt, hogy csak beledobtam Lillát az overállba, de most már nagyon beleizzad. Vettem neki egy nadrágot, egy kis kabáttal, de mire azt ráadom, attól melegszik ki. Mikor lesz már 25 fok?
Vendég
 


az új szerkóban:
Kép

Nem látszik pontosan, de tegnap reggel ebben a pozícióban fogadott az ágy végében keresztben, a bal kezével a fejvédőbe beleakadva:
Kép
Vendég
 


Anita!

Képek szuperek, én sem tudok így lemerülni, nekem is be kell fojam az orrom :lol:

Lafie!

Lehet kapni tavaszi overált, én abban viszem ki. Ugyanolyan mint a téli csak vékonyabb sokkal. De amit te vettél is szupi, miért macerás ráadni? Emmára épp az overállt nem lehetett, őt télen is vastag nadrágban és dzsekiben vittem ki, mert azt jobban elviselte. Bertinek én a tescóban vettem ilyen vékony overáltt, az tök vagyány szerintem, meg van kölcsön egy színes, az nem olyan tuti darab de itthonra, környékre megteszi (Emma azt mondja ronda, olyan benne a Berti mintha papagájnak öltözött volna :roll: Ja kérem szépen, ő már egy hölgy kész ízléssel :lol: )
Én már napközben is nadrágba +pulóverbe öltöztetem Bertit itthonra és és csak est evesszük fel a rugdalózót pizsinek. Az oka az hogy annyiszor köp meg nyáladzik, hogy cserélgetnem kell a ruhát és nincs annyi rugdalózóm. Így meg leggtöbbször elég pulcsit cserélnem rajta, nadrágot csak néha kell. Szóval már nagyon nagyfiúsak vagyunk.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ez meg az új szerzeményünk egy színes csörgős mamusz, imádja Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok! :)

Köszönjük a fürdőrucis dícséreteket, bezsebeljük őket, sztem is iszonyú édes benne, összevissza puszilgattuk apával :D Egyébként Decathlonos a cucc. Jó dolgok vannak ott és elég jó áron.

Kolping. Nem is tudom ki írta, hogy szeretnének menni. Ha igen, akkor hajrá és már most foglaljátok le a helyet, mert nyárra sokszor fél évvel/egy évvel hamarabb kell helyet foglalni. Mi tavaly év végén foglaltunk helyet július végére....

Lafie! Naon édes Lilla :)

Bertiről nem is szólok, nekem ő a kedvenc :) Bocs többi fiús anyuka... :oops:

Anita! Szuperek a képek!! :) Nagyon ügyes vagy, nekem sem megy a merülés... :?
Ja! Táblázathoz: Hanna már 4 hónapos és vegyes kajás mint Berti. Táp, tej, sürőtök, szilva, barack, körte. Szóval gyümi, zöli.

Ma megyünk dokihoz, lesz új súly.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Lányok, ezt muszáj megmutatnom, erre jöttem be :roll: Kép Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Azt hiszem Berti sem fog félni a kutyáktól. Tök jól szórakoznak de megyek gyereket mosdatni. Eddig nem foglalkoztak egymással, 2 napja berti észrevette Borit és írtó jókat nevetett rajta az ölemből, úgy látszik az egymás észrevétele kölcsönös, mert Bori feküdt berti mellé és még puszilgatta is :shock:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!
Berti annyira nagyfiú már, és tényleg egyre formásabb, igazi kiskrapek! :D

Ezeket a képeket ma csináltam a hölgyeményről:

Ezen a képen annyira cuki szerintem, főleg hogy már megint elhagyta valahol a fél pár zokniját. Tényleg nektek nem esik le állandóan? Pedig már beletűrtem a nadrgágja szárát is, és még így is.
Kép

Két perccel korábban még szépen betakargatva feküdt a járóka közepén...
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


MANÓ!!!!! NAGGGGYON CUKIK A BLÖKIVEL!!!!!! :D Új barátosnénk vitt el egy kicsi kutyát, és tök oda van, hogy végre tud vmit csinálni, mert a kutyi lefoglalja Mátéját:-))))
Már jó idő van, igazán jöhetnétek ide is kutyát gyömöszkölni!:-)

Tusi, nagyon tüncike a kishölgy!:-) tanuld meg soha nem kapsz olyan zoknit ami rajta marad, és nem vág be:-)))

Lafie, nagyon édi Lilla vigyoris képen:-))) nekünk is vékony overáll van, abba gyors bele lehet dobni, és nem kell cipőzni:-)
na mek, mert még a blökkencsek nem ettek...

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Merre vagytok? :)

Tegnap voltunk 4 hós szurin. Az én lányom egy hős! :) Megkapta a szurit és ugyanúgy gagyogott meg vigyorgott tovább. A doki meg mondta, hogy hééé kisasszony, kapott egy szurit :lol: :lol: :lol:

Alvás... hát ez kegyetlen lett nálunk is megint... :roll: Olyan szép volt már pár hétig, hogy este 9 körül elaludt és csak hajnal 3-kor kelt enni aztán visszaszunya és 7-ig aludt... már egy hete csinálja megint, hogy elalszik 9 körül kel éjfélkor kajálni majd 3-4 között és aztán 7-ig alszik... :roll: hát nem vagyok boldog tőle... bár nekem ez nem annyira szörnyű visszatérés mint azoknak akiknek már átaludta az éjszakát... én kezdetektől "szívok" ezzel az éjszakázással, már az lenne fura ha aludhatnék 3 óránál többet egyhuzamban :lol:

Táblázathoz:
4 hónapos 5860g

Most szépen hízott :)

Tusi! Nagyon édi Zitu! :) Nálunk a zokeszok fent maradnak, a titka, hogy pont jó legyen a lábára és egy picivel se legyen nagyobb. És a vastag frotír zoknik leesnek.

Egyem meg Bertit, naon kedves kiskrapek :) Manó! Hol vettétek a mamuszt? Hanna is állandóan a lábát bámulja, így mindig valami feltűnő zoknit adok rá. A kedvence az, aminek az elején egy cica képe van :) Mindig csücsörít hozzá és dumál :lol:

Én nem tudom, hogy ez a tavaszi fáradtság vagy az éjszakázás, de én olyan fáradt és lusti vagyok mostanában...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Képzeljétek Zitus ma többször is a hasáról a hátára fordult. Kb. 3 napja egyszer megcsinálta véletlenül, aztán másnap is megcsinálta, ma meg már vagy 5X megfordult egymás után, gondolom ez már csak nem véletlen. Azért sikerül neki, mert hasonfekve olyan magasan tartja a kis fejét, hogyha az megbillen egyik vagy másik irányba, viszi magával az egész testét.
Ja és múlt hét óta hízott 210grammot, aminek azért örülök nagyon, mert előtte kétszer is csak 140-et hízott, ami picit kevés, 180gramm a heti átlaga. Így most 3,5 hónaposan 5780gramm. Lassan, de biztosan hízik, olyan kis gömbölyű a kis pofija, a combjain meg annyi hurka van, hogy alig lehet rendesen megtörölgetni neki fürcsi után :D

Manó, Banyus! Ahogy írtok róla, félek egy picit ettől a fogzás dolgotól. Én már annyira hozzászoktam ahhoz, hogy Zizi estétől reggelig alszik, hogy amikor egyszer felébredt hajnali 3 óra táján, tiszta durca voltam, a jót könnyű megszokni.
Manó, nagyon helyes Berti Borival :lol:

Anika! Annyira jók a víz alatti képek, én is menni akarok! És milyen duci karja van Apornak, meg kell zabálni. Zitunak is dudorodik a csuklója körül, annyira birom.
Tényleg Nyafi, te nem jársz a Pólus hotelba babauszira? Oda mennék én is, nem tudok közelebb. Megkérdeztem, 9000Ft/4 alkalom. Azért merek gondolni rá, mert jó egy hete Zizi már élvezi a fürdetést, ahogy beleér a lába a vízbe, nagyra nyitott szájjal nevet.

Na megyek, épp fürdésidő van, Zitus felébredt esti szendergéséből.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Hiányoltátok, hogy még nem tettem fel olyan képet, amin én is rajta vagyok, hát ma készítettünk kettőt. :? Mondjuk, tényleg nekem is jó, hogy látom, kikkel levelezek.

Ágnes Kép Kép

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Én vastag kapucnis pulcsit adok a babusra ilyen időben (mint pl ma) + a pléd. No meg vékony sapi. A héten viszont a hidegebb napokon , esőben az overáll volt rajta. Most akarok venni egy vékony dzsekit. Gatyarészt biztos nem veszek.

Uszi: Mi a BVSC-be járunk lányok (ma voltunk először), teljesen jó volt. Nyafi ide jött át az a csajszi , akinél lejárhatom a régi bérletem. Itt 8 alkalom 16000 forint egyébként. Ma kb 6-7en voltunk, teljesen jó volt, Bencus is elvolt. Ügyesen csinálta a feladatokat, de azért még nem engedte el magát úgy istenigazán! :)
Mellettünk volt egy kislány , aki 5 hónapos és pár centivel kisebb Bendőnél! Én persze megkérdeztem mennyi idős, mert azt hittem fiatalabb, mint Bendő. Kicsit ciki volt... :oops: Érdekes, hogy mennyire különbözőek a picik.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok! Tusi! Igen oda tervezem, de majd áprilistól, akkor már melegebb lesz. Viki én nem tudok oda járni, mert messze van, régen pedig mindíg de mindíg sikerült ott valamit összeszednem. Mondjuk én a nagyvízben úsztam...

Kép
nyafi
 
 


SZiasztok!

Ágnes, köszi a képet! NAgyon hasonlít rád Csabi!


Tusimi
Köszönöm! Nekem is most ez a kedvenc képem. Olyan érdekes. Aznap az egész babaúszás alatt szájában volt a keze. Majd levittem a víz alá és ott is a szájába vette a kezét. :D
A babaúszás miatt nem irigyellek benneteket! Dunaújvárosban ehhez képest fillérekbe kerül, ráadásul két típus van. Az egyiken a mozgásfejlesztésen van a hangsúly, a másikon a merüléseken. Most 4 napot Dunaújvárosban leszek, el szeretném Aport vinni mindkettőre. Ja, az árát akartam mondani. Egy alkalom 800 Ft. Egyébként sz uszoda is olcsó, pedig van 2 darab 8 pályás 50-es medencéje és 150 ft. a két órás úszójegy. :) Annyira röhejes. Asszem az ország legolcsóbb sportuszodája. Múltkor rám szólt a recepciós, hogy miért nem veszek bérletet, mert olcsóbb. Még ennél is. :)

A táblázatot frissítem. Ma mértem Aport, mert ma 4 hónapos. 7500 gramm. :) Egy hónap alatt 47 dekát hízott. Ez nem valami sok, de nem baj, mert eddig havi egy kilókat hízott, szerintem normális, hogy lassít a tempón. Szerintem 5 és fél hónaposan fog duplázni. Mindenhol azt olvasom, hogy a babák fél évesen dupláznak, de azt látom, hogy sokan előbb.

Viki
A BVSC uszodát szeretem. :)

A merülésről annyit, hogy én úszó voltam, azért megy könnyen. A legtöbb családban az Apuka merül, pont azért mert az Anyukák nem tudnak. :)

Tusimi
Nagyon ügyes Zita!

Az öltöztetéssel én is bajban vagyok. Nincsenek átmeneti ruháim, csak téli és nyári. A pulcsi jó ötlet. Szerintem nem jó túlöltöztetni a babát, pedig én is hajlamos vagyok rá.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hali

Végre láttunk Ágnes Titeket is :lol: nagyon arik vagytok! De vannak még anyucik akikről nem láttunk képet!!! :wink:
Tusi, nagyon ügyi Zitus. Lehet nálatok nem fog gondot okozni a fogzás, nem törvényszerűűű. Én kis telhetetlenke vagyok, pedig olyan édi egész nap, de este :shock: Barni is ezt csinálta velem :shock: este 7kor elaludt, aztán kelt 12kor, 2,4, 5kor meg ébresztő....ááááá kész vagyok:-) Na majd ma 1/2 9 kor aludt el, ma egész nap vendégek voltak, remélem jól kifáradt. :-) Bazsi csütörtökön fordult hátról hasra, aztán ma már annyira tetszett neki, hogy rögtön fordul hasra, mindkét irányba. Ráadásul nem szeret hason lenni, és kiabál, hogy fordítsam meg. Ha meg vissza fordítom, mérgesen mint egy rugó már megint hasrafordul. Jókat nevettünk rajta :wink: pelenkázni sem egyszerű, mert rögtön elmászik. A kiságyba beakad,,,, fél percenként rohantam visszaigazítani a játszója alá, de sokadjára meguntam kivettem és lekötöztem a pihiszékébe :lol: :lol:
na jó, megyek mert lehet megint a kakasokkal kelek:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Anika engem is kihagytal a tablazatbol. Multkor kuldtem az adatokat.

Kép
agizsuzsi
 
 


Anya neve: Zsuzsa
Baba neve:Maya
Szul.ido: 2007.november 18, 03.20
Szul.suly:3300 gramm
Szul.hossz: 53cm
Baba kora: 3honap,3 het es 6 nap
Aktualis merete: 5800 gramm,62 cm. ( 3 honaposan es 3 hetesen)
Taplalas:anyatejes
Szules:termeszetes uton,11 oras vajudas utan,amibol 4 ora volt kemeny(eddig tartott kb. a kitolas).
Testver:nincs

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Én most nagyon sokat bújtam a netet azzal kapcsolatban, hogy a Csabival gyógytornára járok. Az érdekelt, hogy ha a mozgásfejlődésében nem lesz lemaradása, mert helyrehozzák az izomtónusát, akkor vajon késöbb más területeken sem kell-e számítanom problémákra. (pl. viselkedészavar, diszlekszia, stb.) Végülis nem akarok nagyon sokat okoskodni, de egy cikket mindenképpen ajánlanék nektek a mozgás, és elsősorban a négykézláb mászás fontosságával kapcsolatban:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=784

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Ágizsuzsi
Ne haragudj, ez azért történt, mert elutaztunk egy hétre és nehéz volt a fórumból kiböngészni az adatokat!
Este természetesen Maya adatait is felveszem.


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ágnes

Nagyon hasznos linket küldtél, tudod olvasom a csiri biri tornát és ott írja amit én is gondolok, hogy semmit nem kell erőltetni, mert minden gyereknek más a fejlődési üteme. Én Aport soha nem ültetem például. A bébikompot is hülyeségnek tartom és írja is a cikk, hogy kerüljük a használatát. www.csiri-biri.hu

Eddig Apor úgy fejlődik, ahogy írta. :)

A mozgásfejlõdés helyes sorrendje a következõ:

- háton fekvés
- spontán oldalra fordulás
- hasra fordulás
- hasról-hátra fordulás
- csúszás, mászás
- hason fekvésbõl ülés
- felállás, járás

Apor spontán oldalra fordul, de csak az egyikre. Hasra eddig 5-ször fordult, de csak lejtős ágyon, a földön még nem.

Szóval úszni is azért viszem Aport, hogy fejlődjön. Én rengeteg gyereket megtanítottam már úszni és igaz, hogy nagyon fejleszti az agyat, mert több mindenre kell figyelni. egy példa. gyorsúszás:
Kiemelni magasra a kezet hajlított könyökkel, fent is és a combnál is kinyújtani a kezet tempónként, akkor a lábtempóra odafigyelni, plusz a harmadik karra levegő. Szóval állítólag nagyon jó hatással van az úszás mind a mozgásfejlődésre, mind az agyműködésre.


Valamit akartam tőletek kérdezni, de elfelejtettem. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Babuci!

Köszi a kedvenc titulust :lol: Berti nevében persze :wink:

Era!

Ja, igen ,tök cukik meg minden, csak most már figyelnem kell, tegnap is bejött Bori és berti mellé ült,. ő meg rögtön garbancon ragadja a kutyát aztán meg beveszi a szájába a kuytás kezét. Emmával nem volt ilyen gond mert akkor Bori benti kutya volt de most csomót kint van. 26-ára kaptam kutyakozmetikushoz időpontot, mert úgy döntöttem ha ilyen barátkozó lett ideje megrövidítenia szőrét és megtisztulnia :D

Fogzás: én már nem vagyok benne biztos hogy az, tegnap ugyanis megint nagyon nyűgös volt, nem kellett se cici, se tápszer (pedig előtte csajos programot csináltunk Emmával délután és a férjem volt Bertivel, neki megevett 130 ml tápszert és még rá fél órára 100 ml pépet, ami mondjuk már önmagában jelzi hogy a táppal nem lakik túl jól), szóval gondoltam egyet és be az etetőszékbe és megevett 130 ml pépet + 30 ml riszes tápszert ivás helyett. Rögtön nyugodtan elaludt és aludt reggel 5-ig akkor kelt szopizni. Szóval este a tápszert elfelejtjük azt hiszem mert nem lakik vele jól, vagy lehet át kéne térni 2-es tápszerre.

Ági!

Igen, ez pontosan így van, az idegrendszeri érés függ a mozgásfejlődéstől. Emma is most a fejlesztő torna mellett úszik is és nagyon jól hat rá a kettő együtt, vannak már jelek amiket észreveszünk szerencsére.

De jó neketek hogy már mindenki babája forgolódik szinte :!: Az én Bertim tényleg nagyon el van maradva, de azért próbálok optimista lenni mert őt legalább kezeljük időben. 2 napja már pelenkázűás közben felemeli a lábát és megfogja a kezésvel és így elgurul oldalra, azt mondta a Dévényes csaj ez az első jel, épp ezt hiányolta nála csütörtökön, hogy még ezt sem csinálja. Hát remélem most már elkezd mozgolódni a fiatalember.

Mamuszt a C und A -ban vettem. De a H and M-ben is vannak, bár ott kevésbé színesek.

Anita!

Amit az úszásról írsz az is tök jó, tényleg ez a baj Emmánál is épp amit írtál, egyszerre több dologra nem tud figyelni, ez az idegrendszeri éretélenség. Na akkor érthető miért merülsz ilyen jól :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali

Ágnes szupi a link, én is olvastam :) jókat nevettünk apival, mivel Barni állandóan az ágyon ugrál, és az ülőgarnitúra tetejére felmászik, feláll leugrik stb. szóval néha rossz nézni, de imádja, én meg nem tiltom, csak figyelmeztetem , hogy óvatosan :lol: :lol: :lol: na szóval kell ez nekik:-) nálunk a hintáztatás is rendesen megvolt:-)))
Az "ördögszekér" nálunk sem jöhetett szóba, nem voltam a híve. ÉN sem tartom jó dolognak. BArni rájött, hogy ha tolja akkor fel tud állni, és ezzel tanult meg végül járni. Egyébként ő pont így fejlődött, mint ahogy írtad Anika :lol:
Balázs sem fordul már hátról hasra, de fordítva nagyon megy neki :D lehet rájött nem ez a helyes sorrend :D :D

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Era!

Na az nálunk ismegvan, emma is ugrál, sőt 1 évesen már ugrálóvárba jártunk, azóta is imádja:) És hintázni is imád. Nála is egyébként a sorrend a forgásokig jó volt, csak megkésett, és aztén hirtelen felült, nem kúszott és nem mászott, hanem gurulva közlekedett. És hamar felállt. Tehát azért az idő tényezőre sem árt figyelni, bármennyire is nem eröltetjük, ha 6 hónapos koráig nem forog lépni kell. Szerintem. Bár ahogy olvaslak titeket ez nem lesz gond ott a topik babákkal nagyon, már mindneki tök ügyi :wink:

Berti délután fal, délelött nem eszi, most ébredt fél órája és egyszerűen nem szopik, aztán meg csodálkozik hogy estére baromi éhes. :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hű, lányok, szokott menni ez a csak csajok a tv-ben így reggel, néha nézem, és van benne sms-fal, az agyam eldobom milyen hülyeségeket írnak benne, épp a mozgásfejlődéssel. Egy aggódó anyuka írja, a babája 8 hós és nem forog, nem mászik, de stabilan ül, nem baj? Jön is a válasz egy másik anyukától: ugyan, nem vagytok lemaradva, az én babám 1 éves, nem tud egyedül felülni, nem mászik, nem forog, de felállt. Ne aggódj :evil: Így terjed a hülyeség.És nincs egy gyerekorvosuk aki kiabál, hogy a gyerekkel gond van :!: Inkább babaneteznének :lol: :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Mi még a múlt héten éreztünk rá a hasonfekvésre, ellőtte baromira nem szerette. Aztán szombaton megvolt az első hasról hátra fordulás. Tusimiékkel ellentétben neki nem a feje, hanem a feneke adja meg a lendületet.

Manón felbuzdulva én is vettem Lillának ilyen csörgős mamuszt, bár ez nem olyan "dizájnos", de a célnak megfelel. Már össze is veszett vele! Majd lefényképezem.


Indulás:
Kép

Érkezés:
Kép


Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Manó, én már topikban is olvastam hülyeséget. Nem a topikok jók általában, hanem A MI TOPIKUNK jó! Gondolom te is így értetted.

Mozgásfejlődés: én most annak örülök, hogy úgy érzem, már tudom, mire kell figyelni, ezzel mintegy az én kezemben van a dolog kulcsa, és nem a véletlenre lesz bízva, hogy milyen lesz a gyerek. És azt, hogy jó képességű legyen, azt sokkal fontosabbnak tartom, mint azt, hogy mondjuk elkényeztetem-e. (Bár az sem jó, de most még nem érdekel annyira.)

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Lafie!
Nagyon csini vagy, hasonlít rád Lilla! Én is teszek fel mindjárt elalvós, és ébredős képet is! Viccesek mostanában ezek a pózok, amikben találom a kiságyában.

Anita!
Én priviben küldtem el neked az adataimat, de még ezek szerint nem nézted. Meg kérdeztem is vmit még a Kolpingról.

Apropo. Kolping. Úgy néz ki, összejön, hogy menjünk mi is az áprilisi babaúszó táborba. Babuci, én írtam, hogy készülünk, lehet az április hónap, vagy a speckó program miatt, de nekünk még lehetett foglalni, igaz, mi bioházban fogunk megszállni, mert jönnek anyáék + anyósék is, így hetünknek az pont megfelel. Ti hányan mentek majd?

Manó!
Mint az előbb írtam, mi sem a hotelban fogunk megszállni, az tényleg nagyon drága, vetekszik egy tengerparti úttal, de a bioház 6 felnőttre talán reális, legalábbis nem megfizethetetlen.
A nyíregyházi Aquariusról őszintén megmondva nincs tapasztalatom, mi még csak a 7en fogunk oda menni babaúszásra először, látszik, hogy nincs nagyobb gyerekem, de a főnököm 7 éves kisfia imádja, ők rendszeresen járnak. Ha gondolod, utána érdeklődök, meg mi is úgyis megyünk majd. Egyébként nyitás óta (kb. 2 év) készülünk, csak a férjem minden 7végén az építkezéssel volt elfoglalva, (elég sokminden saját kezűleg lett itt készítve, mivel famániás, a mennyezet is látszógerendás), aztán tavaly meg ugye terhesen nem vágytam ilyen tömegbe. De szereintem biztos tuti hely! Hamarosan lecsekkolom. :lol:

Ágnes!
Nekem is tetszett a link, fel is fogom keresni a helyi csiribiri tornát. :D

Tusimi!
Felrakom a nőnapi tulipános képet. Neked nincs kép erről?

Az éjszakák egyébként egyre rosszabbak, most már ott tartunk, hogy a fél éjszakát csak a bölcsőhintájában hajlandó aludni, egyedül ott nyugszik meg. Míg a kiságyban 1-2 óránként felkel, közben meg ficánkol rengeteget, ergo nem alszik mélyen, addig a hintában 4-5 órát mozdulatlanul, mélyen, evés nélkül alszik. Lehet függő lett??! Mondjuk az hasonlít a legjobban az anyaméhhez, úgy is van kiképezve, meg a ritmikus mozgás is megnyugtatja. Most már ott tartok, hogy nem is biztos, hogy ez a vízszintbe erőltetés tesz jót nekik. Végülis egy csomó afrikai, meg ázsiai országban függőágyban, hordozókendőben alszik a gyerek, összekuporodva, és ezek a gyerekek is egyenesen járnak később. Meg anyukám is látott egy riportot, hogy memtom melyik országban az inkubátorban is vmi kis függőágy szerűségben fektetik a babákat, hogy jobban felvegyék az anyaméhben lévő pózt, és nagyon szépen fejlődnek ezek a babák. Manó, lehet neked is ezért követelte ki a pihenőszéket? Ti mit gondoltok erről?

Na, megyek, mert ébredezik. Az ígért képeket még felteszem.

Kép Ölemben. Hasonlít rám? Mellettünk a barátnőm. Kép Lefekvéskor Kép Felkeléskor. (Ez 270 fok volt, nem 90 :) ) Még a szundikendőt is vitte magával. :) Kép És a nőnapi tulipános.

Drienn

Kép
drienn77
 
 


hali

Lafi, nagyon édik vagytok!!! És milyen csini vagy TE is!!! :) már lassan egyedül maradok a tonnáimmal:-)
Na igen, szuppi ez a topik, de ezt idáig is tudtuk:-)))
Manó, én is venni akarok, azaz vetetni:-) a rokonsággal ugráló várat nyáron:-) mi is voltunk egyszer tavaly suzuki nyílt napon, és beeresztetük Barnit, amikor kevesen lettek, mert még nagyon kis lenke volt, de ki sem akart jönni:-) már kinéztem az árzuhanásról:-) annyira jó fej vagy, hogy oda invitáltál, látok ám sok jó dolgot...:-))))
na igen, én is mondtam reggel az uramnak, hogy mamuszt kéne venni, erre nagyon röhögött:-) jó hogy ennyit foglalkozok a témával, de ha azt mondjátok, hogy akasszam fel a gyerekemet, akkor azért azt ne tegyem:-))))) De olcsón meg fogom oldani, zoknira varrok vmi csörgő bizgentyűt:-)
na mek, mostmár dógozni, mert kinnt vannak a gyerkőcök az udvaron, és szabad a pálya... jajj, most aztán nagyon örülök, hogy itt az anyósom:-) meg néhány órára a Dédi is beugrott, de ő megy tovább. Péntekig mindennel végezni akarok,de neheze megy innen a felállás. Mindíg más miatt ülök ide, (külföldi kutyásemilek miatt) aztán nem bírom ki hogy be ne kukkantsak... Ez már naon gáz...

ja, még vmi.. Manó, én nem tom, de talán csak a fog miattt... háttt lehet meg kéne estére próbálni a pépet is, lehet híg lenne a tej... 1/2 7 kor elaludt, aztán kelt 1/2 12 kor, 1kor, 3, és 4 kor kipattant a szeme!!!!!!! áááá kész vagyok. Mondjuk sokat nem eszik, csak civel alszik vissza. Nektek napközben mennyit alszanak??? Lehet sokat alszik napközben??? De ha álmos akkor nem lehet fenntartani, mert csak ordít! nem tom mit tegyek... Reggel 6kor most átviszi anyósom, hogy tudjak még kicsit aludni, de Barni ma kelt, és nem hagyott aludni, mert csikizte a talpamat, hogy kilógott a takaró alól :twisted:
na esik az eső, frankó jöhetne be a fiúkkk.... ennyit a nagytakarításról :evil: :evil: :evil:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Zitusom egész nap alszik. Nálatok is ilyen álmos nap van?

Anika! Nem ülteted Aport? :shock: Miért? Én azt olvastam, hogy kb. 10 percekre lehet, és Zizi nagyon-nagyon élvezi, egyre kevésbé szeret a hátán feküdni, ülve jobban tud nézelődni, gondolom azért. Ebben a korban már egyre jobban tarták magukat.
Mosolyogtam a "helyes" sorrenden. Zita előbb fordul a hasáról a hátára, ez helytelen? :wink: Majd elolvasom én is azt a cikket.

Lafie Ágnes! Végre látunk titeket is! Sokkal jobb így levelezni. És milyen vékonyak vagytok! :D
Ágnes mi az a hátatok mögött, bambuszróló? Azért kérdezem, mert az új lakásba az erkélyre szeretnék a falra és az üvegre valami ilyesmit, és nagyon megtetszett a tiétek. Szóval, mi az és honnan van? Ja és Csabi tényleg nagyon hasonlít rád!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi: Én sem ültetem Bencust, csak nagyon ritkán . A védőnő szerint még nem tudja megtartani a gerince a súlyt, nem tesz túl jót neki. A babakocsiban viszont néha már rakom 45 fokban, mert úgy tud nézelődni. De így direkt nem támasztom ki itthon, hogy üljön, várok, amíg magától jobban nem megy neki.

Kép
vargaviki
 
 


A babauszin 5-6 hónapos babák már szépen tudtak ülni, tartani magukat. Úgyhogy annak is eljön hamarosan az ideje.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Drienn, most csak annyi, hogy nem kaptam tőled privát üzenetet csak egyszer. Arra én válaszoltam, azóta nem kaptam.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Drienn Ági! Hogy ti milyen csinik vagytok!!!
Barnusanyus! Ne félj nem vagy egyedül... :evil:
Lányok! Kinek lakik külön a gyereke? Mármint másik szobában? És ki az aki megtehetné, hogy külön van, de inkább nem? És ők mikor akarják külön költöztetni? Nálunk van külön szoba, de még mellettünk alszik kiságyban...

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Tusimi, az nem redőny, hanem egy teljes falszélességet átfogó gardróbszekrényajtó. Pár hete lett beszerelve. A szekrénnyel már nagyon drága lett volna, így SALGO polc lesz mögötte, és ott fogom tartani az összes máshová el nem férő cuccot - a kerékpártól a létráig. Most még nappali közepén áll minden dobozokban az októberi költözés óta. Már iszonyúra unom, mert így sokkal nehezebb takarítani, meg a vendégek előtt is annyira ciki. Mire mászni fog a Csabi, addigra kész kell lennünk! Végülis már csak össze kell szerelni a polcokat. Csak hát ez a párommal elég bonyolult, mert napközben nagyon ritkán ér rá.

Sorrend a mozgásban: szerintem az a legfontosabb, hogy ne maradjon ki semmi fontos mozgásforma. Talán azért van kitalálva, hogy mi "a helyes", mert pl. ha túl hamar áll egy gyerek, akkor utána nem valószínű, hogy négykézláb akar majd közlekedni.

Drienn, én nem merném összekuporodva altatni a gyereket rendszeresen. Lehet hogy nem árt neki, de mi van, ha mégis? Szerintem kérdezd meg a gyerekorvost.

És egy kérdés: a ti gyerekeitek is rábandzsítanak állandóan a szájukba vett játékokra? Rossz nézni.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Drienn!

Lehet a babauszi miatt van hely. Mi nem táborba megyünk, csak úgy nyaralni és 3-an megyünk, apa, anya és kicsilány :D De egyébként tényleg horror ára van. 9 évet húztam le a cégnél ahol dolgoztam és a főnök bírt, így hiába dolgoztam csak aug végéig még megkaptam a 13. havi béremet és a 14. havit is amit üdülési csekkben kértem, így abból megyünk...

Nyafi!
Nálunk is az a helyzet, hogy Hanna bébinek csoda-birodalma van, de mellettünk "nyomorog" :) a kiságyában. Már 1x átraktuk, nem is sértődött meg és több mint 1 hónapig ott lakott, de én kényelmem miatt visszaköltöztettük, mert nem egy nagyalvó :? Ugyhogy mivel nem szerettem volna az éjszakáimat egy fotelben tölteni, ezért visszajött :) Akkor szándékozom átrakni ha már legalább este 9-től reggel 6-ig alszik :) De ha ez nem következik be, akkor nem tudom mikor... :shock:

Hannusom még nem fordul hasról hátra és viszont... mindkét oldalára nagyon sokat forog és pörög a pelenkája körül 360 fokban.
És szépen tartja a fejét ha a kezeinél felhúzom.

Kép

KépKép
babuci99
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: