Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Kati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drága megmentőm!!!!!!!!!!!!!!! Nekem is az van a gépen!!!!!!!!!!!!!! Ha lesz időd lécci korrepetáljááááááááááá. Írjál privit ha úgy jobb (legalább nem röhög rajtam az egész babanet :oops: :P ) pusz

kikuka

Ok, ha a nagy fehér főnök Marcell engedi, írok privit. :D

ukati74

sziasztok
én is olvasok, de írni most se kedvem, se időm. és én 2 gyerekkel most kezdem élvezni a gyerekezést (jó, gondolom, a reggeli munkák miatt is), de nagymamák kellenek. de csak módjával! 8)
holnaptól nem nagyon leszek, mert programok vannak. betegeknek jobbulást, kokárdákat megkeresni, és hajrá nagy fehér főnökök! (ez nagyon jó, Kati :lol: )
szasztok
:arrow: :arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Kikuka, ez az, kis gyerek kis gond.... :?

én sem jövök túl gyakran, ezért nem tudom lekövetni ki mikor volt utoljára

mai uzsink zöldséges rizotto, trópusi gyümi harmad-harmad üveggel

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke: a hypotoniának azért több jele van, mint a nyelvnyújtogatás. Zsu írta asszem, h a szobatársa babája volt ilyen, de ő furi is volt.
Én is tök szívesen írnám be, h "alapból nem szimpik a dévényesek...." :roll: Bocs, de ezen tök bepöccentem. Ha ezt írnám, akkor azt azt jelentené, hogy minden oké lenne Vilkónál, de nincs.... Illetve már javul, a dévénytorna, meg a korai fejlesztő segítségével. Két hete pl, ha függőlegesben volt, nem tudta felemelni a karját a letapadt izmok miatt, most a héten meg már nyúlkál a feje fölé :lol: és amikor elvittük, nem nyúlt semmilyen tárgy után. Meg nem bírta el a nehezebb csörgőket, most már igen :lol: Szóval nekem a saját dényényesem alapból szimpi :roll: :roll:
Mindenki örüljön, akinek nincs rájuk szüksége
:?
:arrow:

KépKép
1macsek

Macsek:
én már megírtam, h miért nem...
mert tőlük még gyerek úgy, h egészséges nem jött ki...
ők mindenre találnak valamit, h ezért és ezért kell eljárni, míg egy sima gyógytornász meg nem... szval nekemnem a gyógytornásszal van bajom, nekem kimondottan a dévényesek nem jönnek be,de igazad van, szerencsére nekünk nem kellett...
de tudnék mesélni, h pl itt győrben a gézengúz alapítványnál mik mennek.... ha nem mész el is 3000 ft pl, ha beteg vagy és van igazolásod akkor csak a fele, jófejek mi??
no, de nem untatlak....

Kép
Kép
h@jni

Hajni
megpróbálom összeszedni a kajáját eddig úgy se tudtam :-)

reggel 5 elenyésző szopi mondjuk 20 ml
9 150 ml tápi
fél 12 háromnegyed üveg banán -alma,víz rá ,majd 90 ml tápi
asszem fél 3 körül 120 ml tápi
5 körül 3*4 üveg banán-alma,kicsi tejpép kb 5 kanál,tea majd kb 100 ml tápi
7 után 110 ml tápi
9 110 ml tápi

680 ml táp

de ezek olyan hozzávetőlegesek,mert mindig jól megnézem hogy na most xideig biztos kibírja aztán evez a cumiüvegért,jah és egyedül iszik a tupperből vagy ez nem nagy cucc??? :lol:
Vendég

Na jóestét!
Macsek! Csillapoggyá' má'! Nem akarok senkit védeni, mer' megvédi ő magát, de sztem azt senki nem kétli, h eredményes a Dévény-módszer. Nyilván itt is a szemellenzősséggel van baj, ha van. Ez meg ugyi ember-függő! :wink: És Vili meg szuper kiskrapek, mingyá elhagy itt mindenkit! (Mit csinálsz Te (is) Miskolcon?)
Vicuska! Üdv a klubban! Na majd néznek itt a többi kiscsajok, ha a mi nehéz bombázóink beindulnak! :wink:
Andi! Kokárda? Hát én egy pár éve nem! És a hétvégi program: ugye jól sejtem, h mindenhol a szabadságharcot fogjátok ünnepelni? :lol:
Mogyo! Éljen a nokia klub! :lol:
Ciripke! Én Téged csodálhatlak?! Örülök, ha fel tudom emelni a seggem, nemhogy a lábam! Na de majd, ha tudok menni bicajozni! 8)
Kriszti, merre? Anett, dógozó'? Bea?
Andi005, hű, át tudom érezni a mostani bajod! Gyors gyógyulást!
És szép álmokat!

Kép
ermoni

Hát nekem úgy rémlik Jankát is egy Dévényes találta tökéletesnek, ráadásul ingyért. Vagy felületesen olvastam?

Timi, a kétszer 3/4 üveg gyümi kalóriában megfelel vagy 300 ml tápszernek, úgyhogy ha így halad szép kis súlynövekedés várható. :D

Gabci, ma vettem körömreszelőt. Holnap letámadom Marcit, mert ma megint véresre kaparta az orromat. :D

Akkor írom a használati utasítást, aztán csicsika.

Jó éjt!

ukati74

Jaj, Vicuska, kérdeztél is: mi még csak szopi és kiegészítésnek tápi (2/3:1/3 a szopi javára!). Semmi más!
És Andi, akkor most Hubával kell járni valamire, valahová, .... valamiért? Vagy elég csak otthon? Vagy lüke vagyok, mer' ezt már a babanetre vésted?
Na, csak nem írom tele az oldalt, mi maradna Prücsinek? (Én továbbra sem értem, h hogy a francba bírsz 0:46-kor elütés nélküli hozzászólást írni! :lol: )

Kép
ermoni

sztem meg Jankát egy gyógytornász találta annak, aki mellékesen dévényes módszerrel is foglalkozik.
de mindegy, persze, kilehet forgatni a szavaim.
páá :arrow:

Kép
Kép
h@jni

És írtam én olyat, h tökéletes? :shock: Vagy én is felületesen olvasom saját magam? :lol:
Tökéletes? Az meg mi? De komolyan! Mér' sarkítassz, Kati? :) (Bár az is tény, h nem holmi alapítványnál jártunk, és tényleg szuper gyógytornásznál voltunk!)
Már megint nem tudok tőletek szabadulni! :lol: :arrow:

Kép
ermoni

Hajni! :lol: :lol:
Jaj, Kati, nem akartalak letámadni, ne haraguggyá! :roll: :wink:

Kép
ermoni

Bocs, bizti nem elég nagy a szókincsem. Ha nincs rajta mit fejleszteni, az nekem tökéletes. Nem haragszom, úgy szép az élet ha zajlik. :wink:

ukati74

Én is akaram írni a témával kapcsolatba,de kitöröltem :-)

jóccaka,gyere prücsi :D
Vendég

Móni, pedig ma nem is akartam írni. :oops: Gondoltam, csak benézek és elolvasom kivel mi van (kicsit ki vagyok nyúvadva és hátha sok lenne az elütés :lol: :lol: :lol: ) . De ha már így megszólítottál...

Hát Lányok, szerintem a fórumok azért vannak, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainak, paráinak, meg miegymást. És mindenki annyit használ belőle,amennyit akar, ugye, akinek nem inge... (annak gatyája.) Tehát nem ér megsértődni, kiakadni, ha valaki leírja,h mit gondol, ill.milyen tapasztalattal bír. Én pl nem tépem a számat tápszer ügyben, meg a cumisüvegek között sem igazodom el, de pl a Dévényről már írtam. Remélem ebből senki nem arra következtetett, hogy holnap már minden gyereket vinni kell állapotfelmérésre, de hátha valakinek segítettem vele.
Bízom benne, hogy Timi sem akadt ki a tegnapi szopis hozzászólásomon, ez csak az én véleményem, de mivel nem vagyok az ő bőrében, így a helyzetet sem tudom teljesen hitelesen megítélni.
Na, csak ennyit elöljáróban.

És Kikuka, gyere!!!! (Én jövök akkor is, ha nem hiányolnak...de lehet, hogy csak a közlési kényszerem hajt, mert a gyerekkel nem igazán tudok magvas gondolatokat megosztani napközben, nem is értem miért... :roll: )
Mondj már egy matek példát, hadd gondolkodjunk mi is. Meg hogy felkészüljünk, mi vár majd ránk nemsokára.
A képeket meg várom!!!

Amúgy én meg most az oviválsztáson őrlődöm, ráadásul ezzel alszom el és erre ébredek, azaz, h melyik ovi lenne jobb a gyerekemnek. Ne tudjátok meg,h ez mennyi energiát elvesz tőlem. Egész nap röpködnek az előnyök, hátrányok a fejemben. :shock:
Nem is írok most többet, mesét meg pláne nem, inkább teszek fel egy pár képet.

Betegeknek jobbulást!!!
Fogasoknak könnyű fogzást és nyugodt éjszakát! NA,ez utóbbit mindenkinek.
Jutta meg már biztos a fekete pályák ördöge...ááá, nem vagyok sárga :wink:

Ábel is röpköd (láb föl, karok szét, mint az ejtőernyősök,mikor kiugranak a gépből), de már le se írom, h mit mond erre a Dévényes gyógytornász, nehogy rohanjatok hozzájuk :lol: :lol: :lol:
Kép

Tükröm, tükröm mondd meg nékem...
Kép
Kép

Baby01 nem bébirépával
Kép
Kép

Lementem a térképről
Kép

KépKép
KépKép
prücsi

Prücsi
Timi nem akadt ki,mert Timi feladta mert nincs abszolút teje,rajtam max az segíteni ha szlnék mégegyszer,most azonnal,az meg nem megy,ez van.oszt lehet dobálni ahogy Mogyó mondaná

jól áll Ábelnek a répa

a Dévényesekhez meg annyit hogy biztos ártani nem árt a torna,de anyáink biztos nem paráztak állandóan hogy most a babuci éppen melyik oldalról forog,hogy van a keze,hogy áll a szeme köze. stb. csak amikor valóban szembetűnő volt hogy valami nem stimmel,aztán mind itt vagyunk.

és ne felejtsük el soha nem tudhatjuk mi lenne torna nélkül pl.sarkított de Bibu se bírta el 3 héttel ezelött a nehéz csörgőt most meg simán.biztia sok banán teszi :-)

na befejezem

csá
Vendég

Reggelt!
Megint várakozó állásponton vagyok, Marcika rátapadt a rácsra és durmol ezerrel. Nézegetem az Auchan újságot. Mától egy pár nyári baba-szerkó akciós. Elég jónak tűnnek az árak, főleg gatya-póló összeállítások.
Prücsi, Ábel változatlanul csúcs. Marci is repked, én úgy hívom úszik. Akkor most kezdjek parázni vagy ne? :) Gondoltam én, hogy gyógytornásznak ez nem tetszene, ezért megkérdeztem védőnénit, de kiröhögött, szerinte biztos unatkozom, hogy ilyenekkel foglalkozom. :oops:
Na, szép napot nektek!

ukati74

Macsek, jó utat Miskolcra!

Hajni, szerintem a sinlac eleve nagyon hizlal, rá is van irva, hogy rendkivül jó tápértékű, és majdnem dupla annyi kcal van benne, mint a tápiban. Panka most hizik is, mint egy kismalac, az elmúlt héten 170 gr-ot hizott :? Én nem akarom felfújni szegényt, úgyhogy megpróbálom visszavenni a sinlac adagot és inkább tényleg több tápit adni. Ilyenkor már csak kb 3-400 gr-ot kéne havonta hizniuk, ennyit most az utolsó 2 hétben hizott. Szóval jön a fogyókúra :D

Gabci, Ádi aztán jó kis sajtkukac :lol: Nem lehet mostmár otthagyni bárhol! Egyébként Panka is ezt csinálja hason, kezek-lábak föl, de halkan megjegyzem, hogy a gyógytornász szerint ez nem jó :oops: Viszont én már leszarom, hordom rendszeresen tornára, és szépen fejlődik a csaj.
Ez is Intersparos habtapi?
Látom ti már gatya-pulcsi összeállitásban nyomjátok! És Ádi nagyon helyes kis pasi! :wink:

Andi2, jobbulást, és megy a drukk, hogy Petrus ne kapja el!!!!

Timi, te szoptatni is többször szoptattál egy nap kevesebbet, nem? Nem tartottátok a 3-4 órát, ha jól emlékszem. Szóval Bibus talán most a tápit is igy eszi, de lényeg, hogy eszik szépen! Ha rosszul emlékszem, bocs! :wink:
Ez a dévényes duma teccett :lol: :lol: :lol:

Kikuka, üdv a tápit-nem-eszünk gyerekek klubjába! :lol: Pépet nem próbálod meg?
Én igy kicsinyitek képet (már ha van Microsoft Photo Editor progid, de ez elég alap, szóval gondolom van)
Könyvtárban kiválasztom a képet, klikk jobb egér, Open with - > Microsoft Photo Editor
Ha már nyitva van, akkor felső menüből kiválaszt
Image - > Resize és a feljövő kis ablakban a jobb felső %-ot addig veszem le a kis nyillal, amig mindkét méret 5 alatt lesz, aztán Save. Na remélem érthető volt :roll:

Prücsi, látom a röpködésről akkor te is megkaptad a gyógytornásztól a véleményét :lol: Mellesleg volt itt veresen baba-mama találkozó, nem tudom hányan voltak, védőnő szerint sokan, ott volt a mi dévényes gyógytornászunk is, átnézte az összes babát, ingyen. Mindössze 2 gyereket talált problémásnak, abból is csak az egyiknek mondta, hogy járnia kéne kezelésre, a másiknak csak otthoni házit adott. Szóval hogy minden gyereken találnak valamit? Hát ezzel vitatkoznék!
A repkedés önmagában persze nem gáz, a mi gyógytornászunk mindig azt mondja, hogy itt a tünetek együttesét kell nézni.
Ábel meg egy kis tündér, bele vagyok habarodva :lol: Remélem a következő talira Ti is el tudtok jönni!

Kati, Marcika este óta alszik, vagy ilyenkor már túl vagyok egy kelésen?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ahoy!

Moni: igen nokia -klub!

Hát nállunk is most egy kicsit belustult a nagylány inkább a kajára koncentrál.De én nem agodok miatta!
moni: te meg legalább megnyugodtál végül is ez volt a célod!

Prücsi: édesek ezak a gyerköcök na meg a répás kép!

:D

timi: ne is stresszeld magadat!

Hát kedvenc szerintem mindenkinek van kedvence a családban Timi és ezt ,hol eltudják rejteni ,hol nem!

Nállunk ugy látom mindenkinek a kedence Ágika!

Bár ugye hát most ő a legkisebb!

Kép

Kép
mogyoland

Anyós. hát leszek remélem megérem!
Szegény vejem! :lol: :lol: :lol: :lol:

Én még azt nagyon utálom mikor anyóséknál vagyunk és ott mindenki felveszi ez még haggyán de ,hogy kézről kézre jár na azt nagyon nem szeretem!
Meg anyós felkapja 2 perc odaadja valakinek mert hát közbe főz!

Oda nem járunk sűrűn anyuékhoz minden héten lehet ,hogy már sejtenek valamit!

Kép

Kép
mogyoland

És Cicipke, kedvet csináltál a tornához! :wink: Lassan itt a nyár, addig talán még össze tudom magam szedni, hogy fel merjek venni egy jó bikinit :D Holnap kezdem! Ja, holnap szombat...akkor hétfőn!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Voltunk ma mérlegelésen a lányom 7700g és 70 cm vmint azt mondta a védő néni, hogy kezedjek el neki csirkemellet adni.
Na most csakennyi megyek és kihasználom hogy Petrám alszik és én is pihenek.Ez a fránya nátha kínoz rendesen.
Szép napot Mindenkinek!!!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na de Zsu, te aztán tényleg torna nélkül is felveheted azt a bikinit. :wink:
Marci este 1/2 10 től reggel 8 ig nyomta. Szerencsére jó nagy az éjszakai alvásigénye. Nappal folyamatosan fogzik szegény, de éjjel nyugi van, vagy lehet, hogy csak én alszom túl mélyen. :oops:
Mi újság Panka fogaival, nem koccan még a kanál?

Timi, most jött meg a lóvé, köszi, hogy ilyen gyors voltál. Ha Marci felébred a második körből, kirándulunk a postára. :)

ukati74

Kati, hát a vékonyság még nem minden, elkél egy kis izom is...mert hát most nem vagyok egy fitness királynő ám! Olyan puhánynak érzem magam :?
Marcinak jó kis alvókája van! :) Nappal most nem is nagyon alszik a foga miatt?
Figyelem minden nap Panka fogát, de még semmi. Viszont tegnap nem volt nyügi, gondolom előtte inkább a hülye szél miatt volt az.
Postára nekem is kéne...megyünk együtt? :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Puhánynak? Tudom miről beszélsz. :) Jelenleg a fitness ebből áll: Parkolás az autómmal. Nincs benne szervó ugyanis. Marci emelgetése. Nincs még 8 kiló, de 10-nek érzem. Babakocsi tologatás. Futva kell, hogy elaludjon. Ez így összesen napi rendszerességgel több mint a semmi remélem. :D
Tegnap konkrétan kétszer félórát aludt. Állandóan a szájában nyúlkál, nyelvével piszkálja és a kezemre vadászik, azt rágja. Sajnos szopi helyett is.
Lehet Pankának is úgy jön ki, ahogy Petrának, észre sem veszitek csak mikor már kibújt.
Na, magyek, mert megint sok lesz belőlem. :arrow:

ukati74

Hajni: nem akartam kiforgatni, így megértem. Kicsit túlreagáltam asszem, stílusában biztosan. És sok helyen megy a lehúzés, miért pont itt ne menne :evil:

Voltunk neurológián. Hát haladunk, de lassan. Kapunk emelt összegű családi pótlékot. Fogyatékos és tartósan beteg gyerekek kapják:(

diagnózis: tetraparesis, ez a definíció:Jellemzője a merev, ill. feszes tónusfokozódás. A fokozott tónus eloszlása nem egyenletes, az esetek nagy részében a felső végtagokon hajlításos túlsúly észlelhető. Gyakran tónusfokozódás vagy ellenkezőleg, tónuscsökkenés figyelhető meg a nyak és a törzs izomzatában is. Jellemző az alsó végtagok keresztezése és befelé csavarodása. A gyermekek gyakran ülni sem tudnak, nehézséget jelent az alapvető helyzet és helyváltoztatások kivitelezése, a fogás vagy a kézre támaszkodás. Sűrűn fordul elő csípőficam, valamint epilepsia is. Az említett tünetekhez mozgásszegénység, indítékhiány, a gondolkodási folyamatok lelassulása, lateralitási és térbeli tájékozódási zavar, kancsalság, nyálzás, nehezített nyelés, orrhangzós beszéd, emocionális zavar is társulhat.

Na, azért még nem tartunk itt. De ha nincs torna, itt sem tartanánk, és bizony lehet, h kevesebb a testi fogyatékos ám manapság, a dévénynek meg a többinek köszönhetően. Úgyhogy sztem ne hasonlítsuk őket össze sarkítva sem.

Tudom, h aki látta, nem látta rajta stb... És ugye nem minden testi fogyatékos rögtön értelmi fogyi is, azért nézhet még cukin. De majd meglátjuk mi lesz belőle. És köszi azoknak, akik biztatnak/tak!

Csókolom! Jövök a rokonylátogatás után. :arrow:

KépKép
1macsek

sziasztok!
na, mielőtt lelépünk:
kokárdát én sem. annyira sajnálom pedig.

hozzátápi: Prücsi/Jutta, köszi a sült almás tippet és a szakácskönyvet. Katinak meg a tápértékes infót. tegnap megettek kb 150 milli sült almás tápszeres turmixot ebédre ketten. és ízlett nekik. jobban, mint a babakaja. meghatódtam teljesen ettől :oops: így ma is ezt kapnak. és képzeljétek, h előtte nem akartak szopizni, várták az új ízt (?), de utána ment a tejcsi. érdekes. pedig én fordítva akartam. jövő héten a kölespépet vezetjük be asszem. ki akarom hagyni az uzsonnát szopiügyben, h több legyen a tej vacsira. ez tegnap olyannyira be is jött, h alig, de ettek tápit 5-6 felé, és vacsorára, fürdés után szopi volt és 20-30 milli táp. :shock: ők tudják.

testedzés: le a kalappal Ciripke előtt! én egyszer tornáztam Alexandrával fél órát, utána 5 napig volt izomlázam. majd hétfőtől a bicikli. előre félek. 2007ben nem ültem bicajon. :? de bizakodó vagyok. ilyen bicepsszel. Kati, sztem ennél több testedzés egyelőre nem kell. majd ha járni kezdenek a gyerekeink, akkor még sok is lesz a séta. bikini? hol van az még?

repkedés: arra mit mondanak. engem érdekelne. bár nálunk senki nem repked.

torna: mi még mindig nem járunk sehová, csak itthon nyomjuk. asszem, a mi gyógytornászaink inkább a Pető-vonalat viszik. nemtom, nem értek hozzá igazán. de Huba kényszertartásával muszáj még foglalkozni, és mi sem mondtunk még búcsút a tónuseloszlási zavarnak, de oszlatjuk mi is, mint Macsekék. azaz nem úgy, mert a babauszi egyelőre még várat magára. (fel is hívom őket)

Kép
an°°di

Macsek, én csak lesek. :shock: tetraparesis? hát, akkor nagyon jó, h időben nekiestetek ennek a frányaságnak.
hajrá rokonyok!

Kép
an°°di

Sziasztok!

Prücsi: ne tedd velünk, hogy nem írsz utolsó HSZ-t. Sztem mindenkinek hiányozna :D
Ábelbe én is bele vagyok szeretve. Naggyon hapsis és helyes kis pofikája van.
Örülök neki, hogy többen írtátok, hogy más gyereke is röpköd.
De had tudjam má meg mér nem jó a gyógytornász szerint ( ha már 5 gyerekből 4 csinálja ugye).
Andi2: szép nagylány már Petra. neked jobbulást.
Kikuka: egy ismim lánya első osztályos, tőle is hallottam, hogy félelmetes mit tanulnak a "mai" gyerekek.
Zsu: ne zavarítsál már meg! Tutira fölvehetsz bikinit, nem fognak bevinni köz szemérem sértésért. :P :D ( abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez nálam is áll)
A habtapink sparos, nálunk az van.
Már régóta melegítőben, vagy melegítő naci-pulcsiban nyomja Ádi.
Kati: :D jó manikűrözést. Nekem is kéne, bár nem nagy Ádim körme, de irtózatosan karmol, mikor csípked.
Timi: több főzit vagy gyümölcsöt nem fogad el Bibu egyszerre, vagy nem is akarsz többet adni? Csak mert adsz mellé tápit is azért kérdezem. Én nem adok.Akkor ez most gáz???
Móni: örülök, hogy megnyugodtál. Janka is szép nagy baba.
Kórság múlóban?
Macsek: ne húzd fel magad télleg. Lehetnek köztünk vélemény külömbségek. Az viszont szupi, hogy Vilkó ennyire szépen fejlődik.
Jolka: megnéztem a képeket. Tényleg nagyon szépek vagytok. Nem csak a fiúk, Te is tök jól nézel ki!

Csibe manó ma negyed 7-kor kelt. Na, gondoltam fél 11-kor kap enni, és irány a sétálóba, amíg jó idő van. Erre negyedkor bealudt . Remélem nem ezt szánja a hosszú alvásnak.
Egyébként meg próbálkozik szorgalmasan. Emelgeti a popót, és tegnap már a térdét is húzkodta föl. Várom már, hogy négykézlábazzon.
Kriszti: tegnap Apa megnézegette a képeket és dobott egy hátast Nadintól. Hihetetlenül ügyes ez a kiscsaj!

Kép
Kép
gabcii

:evil: :evil: :evil: nincs babauszi hétvégén. a pólusnál legalábbis. Tényleg, Kriszti, ti hogy jártok el? Csabi nem dolgozik? :roll: nem akarok nagymamával usziba menni :?

Kép
an°°di

ja, tudom mit akartam. ugye mindenki kapott olyan felicitas tanácsadó kis füzetet vagy mit? én nem vagyok lelkes szakirodalom olvasó, sőt, de ezt nagyon csípom. aszongya hogy (idézek):
6 hónapos korban gyermeke megragadja és megtartja egy kezében a csörgőt, átveszi a másik kezébe a csörgőt ... satöbbisatöbbi... ilyet mindenhol olvashatunk. DE azt is írják, hogy "Forduljon orvoshoz, ha hat hónapos korban gyermeke nem tartja a fejét, nem fordul meg vagy nem vesz el tárgyakat, nem fordul a hang irányába"
és
"Forduljon orvoshoz, ha gyermeke 12 hónapos korában nem tud felülni vagy kúszni, nem tud rámutatni a kívánt tárgyra, nem tud apró tárgyakat két ujjával felemelni, nem mojnd még rövid szavakat, mint például papa, mama"
ergo: hagyjunk már egy kis időt lécci a gyereknek. különben is, Ádi pl beszélget már, de még! nem négykézlábazik. egyszerre minden nem fejlődhet. és nem 6 hónapos koráig kell csinálnia vmit, hanem akkora szoktak. általában. úgyhogy azt írni, h van még 1,3 vagy 7 hete arra hogy... izé meg izé... az fölösleges és figyelmetlenség. szerintem!
na, asszem le is lépek, most h teleírtam az oldalt. zuhany, reggeli, összepakolás, míg a gyerkőcök alszanak.
mindenkinek szép hétvégét!

Kép
an°°di

Macsek: :cry: Bár mikor olvastalak, nekem is az jutott eszembe, hogy ti nem tartotok itt. Mindketten irtó ügyesek vagytok és kitartak, menni fog ez.
Andi: Kölespép? Az kb, mint a tejpép?
és nem aggódom mozgás terén. Látom mennyire mozgékony. Egész nap meg sem áll.
Remek, hogy partner a hozzátápiban mindkét gyerek.
Hajni étkeztetési útmutatójához akartam még. Így is lehet, illetve régebben így csinálták. Sztem meg teljesen gyerek és persze szülő függő, mit mikor vezetünk be. Nálunk pl eddig csak 1 étkezés volt szilárd, pedig 2,5 hónapja eszik Ádi. 2 napja vezettem be, hogy ebédre főzi, mert délután a tápit már ímmel-ámmal ette. Így jobban jövünk ki kaja ügyileg, mert a kanalas után kb 2 órával éhes lesz és megeszi amit kap, nem köpköd. És még mindig 5x eszik egy nap.
Torna: na igen... kéne... A gondolat megszületett bennem is, de hogy mikor lesz belőle vmi... :oops:
És, nekem nehéz a 8,4 kg-s gyerekem. Mire fölhurcolkodom a 4.-re levegőt alig kapok.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Vagyok én is, csak átrendeztem a lakást kicsit, eltettem ideiglenesen a járókát, szerencsére összecsukható, és az ebédlőt átrendeztem játszótérnek.

Macsek, nagyon szomorúan olvastam, hogy mi van Vilkóval. Remélem ez csak így leírva hangzik rosszul. Nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen. Az biztos, hogy látszani semmi nem látszik rajta, de tudom ez nem nyugtat meg :cry:

Móni, nekem néha komolyan úgy tűnik, hogy úgy érzed minden hozzásolás burkoltan Neked szól. Hát nem! Itt mindannyian a saját tapasztalatainkat írjuk le, meg hogy mi történik a gyerekünkkel. Asszem felnőtt emberek vagyunk, és ki-ki maga dönti el, mit gondol fontosnak az itt folyó laza beszélgetésből. Én örülök annak, hogy Jankával minden rendben, és a helyedben én is elvittem volna, de egyáltalán nem gondolom, hogy ez egy tanmesébe illő történet, és hogy itt bárkinek rosszul kellene éreznie magát emiatt. Neked megnyugvás, tehát hasznos volt. Pláne hogy a szuper gyógytornász nézte meg ingyér'. Itt van pl Jutta is, meg Zsu, aki szintén kicsit a fórum miatt vitte el Dorkát és Pankát.

Andi2, Te már másodszor nagytakarítasz! :shock: :shock:

Gabci, Ádi gyönyörűséges! Nagyon tetszenek azok a sötét szemek.

Prücsi, mindkét fiad csúcs!

Andi, megtetszett az új avatarod, én is kedvet kaptam, lehet ma csinálok is,meg új vonalzót is. A szakácskönyvet én raktam anno, de azóta se néztem bele. :oops: Hozzátápi nálunk még biztos nem indul, a jövő héti kiruccanás miatt sem. Leírom nálam hogy volt ez a szopi kihagyás amit tervezel, de persze nem azért, mert sugallni akarom, hogy Nálad is így lesz, csak úgy, infónak. Nekem dokinéni javasolta anno, h az uzsis szopit hagyjam ki, hogy estére több legyen a tej, tudod a sűrű éjjeli kelés volt a kiindulópont. Az első pár nap valóban így történt, estére jó sok tej volt, de 1 hét múlva már jelentősen kevesebb tejem volt össszességében, és igazán onnantól datálom a tejszaporítós kálváriámat. Mert ugye sok tej akkor lesz, ha sűrű a szopi, nem pedig fordítva. Hosszútávon tehát ez inkább hátrány. Persze Nadin akkor még kicsi volt.

Mi megint masszívan kelünk éjjel, de dokinéni szerint is a foga jön már. Még nem adtam rá semmit, de itt van bekészítve a gél is, meg a kamillás homeo bogyó.

KépKép
kertikiri

Gabci
én nem tudok elmenni ezen a nőn,megeszik a kajcsit amit kb. kimérek neki,aztán kb elég is neki,iszik rá,aztán rá egy órára éhes :shock: de több akkor nem kell neki ezért kap rá tápit.Úgyhogy azt hiszem ha megeszik kap délután tejpépet majd kis gyümivel.

kekszet szerintetek mikortól lehet?van hippes kekszünk azt hittem az gluténmentes erre látom itthon hogy nem,tudnmám akkor mitől babakeksz :?

Ádika hányszor és mennyit alszik?

Macsek
Vilkó nagyon szépen fejlődik,én nem láttam élőben ,de biztos vagyok benne.

A röpimmel meg az akartam mondani,hogy nagyon rohamosan fejlődnek ebben a korban.A tornától méggyorsabban,ártani biztos nem árt,Vilkónak kell egyértelmű,de nagyon ügyes :-)

Kati
én köszönöm,NAGYON :-)
várom nagyon :-)

Zsu
igen jól emlékszel,ezért is nyomta meg a pociját a sok ömlő kaja neki :-) azért kakilt annyit,most már csak 3-4 kaki van :-) gondolom átáll a szervezete,már nem zabál egyszerre olyan sokat,de még van mit csiszolni

nem tom mit akartam írni

Andi
egyetértek veled :-)

és örülök,hogy bejött az almás cucc ,azt hogy adod nekik kanállal ? vagy cumibl?
Vendég

Kati, most komolyan futva tolod a babakocsit, hogy Petra elaludjon, vagy csak poén volt? :lol: Persze, gyerek emelgetése, séta, több, mint a semmi, de hol van még a kocka has! :roll:

Macsek, örülök, hogy igy fogod fel a dolgot és hogy ilyen optimista vagy. Hát legyél is!!! Mert Vilkó egy nagyszerű kis hapsi, és amennyire én láttam, nem tűnt elmaradottnak a többiekhez képest. Nem vagyok szakértő, de azt egy laikus is látja, hogy nagy gond nem lehet!!! Meglátod, pár hónap, és elfelejtitek ezt az egészet! :wink:

Gabci, általában nem jó, ha egy baba hátravágja a kezeit, mert ez hipotónia jele. De még 1x mondom, önmagában a 'repülés' nem az, lehet ez csak egy szórakozás is! Panka akkor is néha hátravágja a kezét, ha oldalt fekszik. Szóval no para :wink:

Kriszti, tényleg ideje már új vonalzót csinálni! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na, csá! Huh, de sok minden volt itt... Mindenre nem tudok reagálni, képtelenség!

Jolka! Jók a képek. A welness hétvége akkor azért meglepi ajándék volt, igaz? Irigyellek.

Pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy olyan szívesen elmennék csak VELE kettesben valahová, de ez egyelőre nálunk is kivitelezhetetlen...No, mindegy, majd...valamikor... És annyira rendes az én drágám, mert szerdánként ugye járok tornázni (most is szuper volt, és mire hazaértem, már fürödtek a gyerekek), a másik nap a hétfő, és mondta, hogy akkor is megpróbál hazaérni, mert látja, hogy mennyire örülök, hogy mehetek. Hát ha nem is jön össze, a szerda azért marad továbbra is.

Macsek, nem semmi...akkor drukkolunk Vilkónak, akin így a képeken tényleg nem látszik semmi, de ez tényleg komoly. Szóval drukkkkkk!!!!!!!!!!És jó utat Miskolcra!

Az ilyen eseteket kivéve pedig szerintem is kicsit túlzásba estek, nem hiszem, hogy 5-ből 3-4 gyereknek van valami baja, de ez csak az én véleményem. És örülök, hogy én szerencsémre az első gyerekemnél sem voltam parás (vagy jó, hogy nem is volt otthon még számítógépünk...), aki 6 hós kora körül fordult és 16 hónaposan indult el. Réka 17 hónaposan, és 1 éves elmúlt, mire magától felült, de ezt asszem már írtam.

Prücsi! Megértelek az ovis félelmeiddel kapcsolatban. Nem könnyű. Nekünk itt 2 választási lehetőségünk van: vagy a helyi ovi/iskola, ahol 80-20 % az arány a "kisebbség" javára, és havonta egyszer kint van a rendőrség, vagy a 8 km-re lévő kisváros, ahol egy osztályban még csak 25 gyerekből 4-5. Az integráció híveinek néha jól megmondanám, hogy költözzenek ide pl. Szabolcsba, és járassák ezekbe az ovikba, iskolákba a gyerekeiket (mert onnan Bp-ről könnyű dumálni, már bocsi...) Na, ezt inkább nem folytatom, mert ezen annyira fel tudom hergelni magam, hogy :twisted: :twisted: :twisted:
És mindezek ellenére 2 évig Levi ide járt oviba, nagycsoportra vittük át, és iskolába is a kisvárosba fog járni, mert én nem tűröm, hogy berángassák a mosdóba és megverjék, vagy esetleg elvegyék a kajáját, amit itthonról elvisz...

Ja, és Boti még mindig csak szopik, bár 2 napja önállóan elkezdte a hozzátáplálását: valahogy az ágyon megkaparintotta a Nők Lapjámat, és mire bementem, jó nagy darabot letépett belőle, amiből le is harapott, úgy kellett kitúrnom a szájából. :lol: És mindezt néma csendben...Tanulság: ha a gyerekek nagyon csendben vannak, lehet gyanakodni, hogy valami huncutságot csinálnak, ez tapasztalat.

És minden babáról jók a képek és az új avatarok is egyből feltűntek! És sztem ez a kokárda-ügy már elég rég volt, én mindig rakok ki, és nekünk minden ünnepen ott is illik lenni (ha mi nem is megyünk, akkor a férjem mindenképpen), remélem, szép idő lesz.

Bocs, ha hosszú voltam! Lépek teregetni és vasalni (Miskolc óta nem értem még utol magam...).

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Sziasztok!

Macsek:
nem Rád értettem, h kiforgatod a szavaim. :wink:
És én értem, h kell a gyógytornász Vilkónak, ügyes vagy, h időben észrevetted...
Viszont neked pl. nem szimpatikus a humana pép, nem baj, van milupa. én így vagyok ezzel.. ha kellene akkor elvinném gyógytornászhoz, de ha nem lenne jó, akkor hiába nem szimpi, elvinném a dévényeshez. Mint Te is, ha nem enné a milupát, akkor hiába nem szimpi a humana azt adnád, nem?
Remélem érted mire gondolok... :oops:

Timi:
elvileg a kekszet 6 hós kortól, de én 1 éves korig nem adok glutént.
de ráírva 6 hó van, pl. a babapiskótára. -ebből van gluténmentes is, az tuti.

Andi:
ügyesek az ikrek. szép hétvégét Nektek.

Zsu:
hát, Lilla most stagnál, szval figyelem, h ne hízzon nagyon..
2 hét és mi is kezdjük a kóstolást.
de ma olyan kis zizzent, álmos és nem eszik, így 3x evett félálomban tápit ( 150, 90, 130 ml), sinlac nem kellett neki, mert álmos volt... azt kapja majd 4körül.

Gabcii:
hát azért a 9-10 hósan a malátakávé az kicsit erős, nem?

Kép
Kép
h@jni

Ja, tudom, még mit akartam.

Timi! Megy a drukk, hogy normalizálódjon Bibus kajálása!

Kikuka! Én is gondoltam ám Rátok, hogy mi lehet, csak hát gondoltam, nem tudsz mindig jönni (mint ahogy én sem). No, én is ezért parázok az iskolakezdéstől. Most láttam az unokatesóm kislánya (szintén elsős) mennyit kínlódik, iszonyú sok házit adnak fel az elsősöknek, akik tavaly még ovisok voltak, tehát nincs semmi átmenet! Szegény majdnem minden du. sírt, míg ott voltunk. Láttam, hogy nagyon fáradt! Neki a matek még jobban megy, az olvasás nehezebben, de volt már olyan matek feladat, hogy a család összeveszett a megoldáson, pedig az apuka és a nagyapa is gépészmérnök, tehát matekból eléggé a topon vannak...No comment! :roll:

Majd jövök, ha valami még eszembe jut, csak tényleg sok most itt a téma! Sziasztok!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Zsu, én szívesen elaltatom bármelyik Petrát is, de általában Marci van a babakocsiban. :lol:

Timi, túlfizetted magad egy százassal, pedig elsőbbségivel adtam fel. Mondtam, hogy elég utólag, te! :)

ukati74

Andi, Csabi szabit vesz ki az úszás miatt, de nem azért h engem kísérgessen, hanem mert ezt ő szerette volna, imádja, a vízbe is ő megy be a csajjal, én csak a partról sasolok. Szerencsére megteheti, hogy eljön a munkahelyéről. De egyedül is vittem már, amikor órát pótoltunk. Itt jópáran járnak egyébként nagymamával, sőt, van egy nagypapás is ha jól gondolom!

Itt megint akkora szél van :cry:

Gabci, alszik Ádi mikor a körmét reszeled?

Timi, gyűjti még Majci a csőrikéket?

KépKép
kertikiri

Timi, Panka is kezdi ezt a "hasra fordulok, de vissza nem tudok és sirok" formátumot, pedig 3 hete pont a hasról hátra fordulás ment :shock: Van olyan, hogy egyszer már megy valami, és elfelejtik? :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Bea

mi a baj Bibucili evésével? jó ez így a hajnali kakit kihagyhatná mondjuk

szerencsére itt egy ovi van és nekem nagyon tetszik :-)

Kiri
ezerrel gyűjti bár most mindig kell egy anyuka csőrike is még jó hogy nem egéz familia.ma totál angyal különben :-) meg reggel se hisztizett :shock: van remény 8)

Kati
köszike :-)

Zsu
sokszor véletlen sikerül ezaz a babáknak aztán amikor már megy frankón akkor yakorolják csak sűrűn,nálunk egyenlőre csak hátról hasra megy,de az állandóan

na most pakolt rá a kisasszony az ebédre,most jó kedve van
Vendég

szasztok!

Hát igen ezt én is észrevettem ha csönbe van a lány akkor valamit nagyon dolgozik!

Kép

Kép
mogyoland

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
mogyoland

Ágikát meg kell zabálni :-) nagy arc:-)
Vendég

Bea, Nők Lapja :lol:

Kati, jóvanna :oops: :lol: :oops: de lényeg, hogy tényleg futva tologatod Marcikát?

De jó, hogy Maja ilyen tündibündi ma! Akkor remélem neked is jó ma a kedved! Bibi is eszik szépen, alakulnak a dolgok.
A hasról hátra fordulást 1 héten keresztül csinálta, ha naponta 20x raktuk hasra, akkor 20x visszafordult, szóval az már nem véletlen. Most viszont lustizik :lol: Viszont nagyon fel tudja magát hergelni, ha azonnal nem megyek és nem forditom vissza :)

Mogyo, olyan jó kis képeket raktál megint Ágikáról! Nagyon cuki a 'nagy ember' kezében a kis pöttöm Ágika :lol: És a 3. képen milyen egyformán mosolyogtok! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kertkiri!Nem másodszor takarítók hanem két részre osztottam a lakást első volt a szobák meg a fürdő utánna meg a nagy nappali meg a konyha de ebbe volt ám ablak pucolás függöny mosás meg szőnyeg tisztitás.

Ágikárol nagyon jók a képek Ő egy nagyon vidám baba.

Petrám most alszik már vagy 2 órája a teraszon.
na lépek mert leállt a mosógép.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Andi
két órája?istenem hogy nekem mért nem ilyet dobott ki a gép?
egy ismerős is elámított a múltkor 11 hós a kissrác,alszik estétől reggelig,majd délelött két órát meg délután két órát,meg este is alszik úgy keltik fel,fürcsi és alszik tovább :shock: nagyon durva :-) eltudnám képzelni én is :) bár menni meg még nem tud,nincs ideje gyakorolni,Maja 11 hósan már szaladt

Zsu
hát akkor biztos elfelejtette ,de benne van a sorozat egyik pillanatról a másikra megint csinálja majd.Bibus ha hasra kerül ,jó kedve van, eltologatja a fenekét egy darabig elnézelődik és mindeért nyúl,mondjuk nem csak hason ,mindent elkap,Maja haja az egyik kedvence,de enni se tudok már úgy hogy a kezembe van mert mindenbe bele kap.Ha rossz kedve van hason egyből visít.

Maja ma tényleg egy tündér,és képzeld még mosogat is :-) ott felejtettem a mosókagylóba egy kupakot erre jön hogy elmosta,nézem és tényleg még száradni is kitette :-)megyünk anyumékhoz hát kivi leszek,mert a múltkor totál dilijuli volt.

most jó kedvem van,olyan jó hogy már január végétől nem volt betge egyik sem :-)
Vendég

Bibuka már fél órája a járókába JÁTSZIk meg Maja is úgy elvan magába.tök jó

miért nincs itt senki?
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?