Sziasztok!
Ma beirattam Dénesemet szeptembertől bölcsibe, és néz ki, megtaláltuk a megfelelő óvodát is közben.
:)
Én itthon akartam maradni vele 3 éves koráig, bár a popónk kilóg a gatyából a Gyes miatt, de mivel januárban tölti a 3-at, jobbnak láttuk, ha már szeptembertől bölcsizik a többi gyerkőccel, ott lesz 1 évet, és nem kell 2 helyre beszoknia fél év alatt.
Egyébként a kiszemelt oviban azt mondták, hogy ők simán beveszik januártól is, ha van még hely és mi úgy szeretnénk, de akkor nem ahhoz az óvónénihez szokna be, akihez szeptembertől kerülne 3 évre, és az is elég nagy törés lenne neki.
Úgy néz ki ide fog járni tőlünk egy köpésre oviba, Kecskés telepre. Hozzánk ennél is közelebb (Vadaspark lakópark) a Pick ovi lenne, de annyi rosszat hallottam róla több anyukától, hogy kilőttük, bár megnéztem.
Kecskésen nagyon tetszett, hogy jó nagy füves udvara van, jó kis játékokkal, és nincs a főút mellett, tuti nyugis, csendes a környezet. Bementünk minden bejelentés nélkül, nagyon kedvesen fogadtak, minden kérdésünkre válaszoltak, körbevezettek minket. Miután az utóbbi időben 4 bölcsit és 3 ovit szemléltünk meg, majd elájultam a termektől, olyan jól néztek ki!
Tágas, világos szobák, full fabútorzat! Fa kisszékek-asztalok, fából ácsolt kis galériák, lépcsőn lehet felmenni, felül olyanok, mint egy kis vár, alattuk pedig kuckók berendezve, egyik alatt pl. konyha, ott minden szintén fából (a tűzhely és minden egyéb berendezés), nagyon szép volt és nagyon igényes!
Én nem vagyok egyébként elkötelezett famániás (tényleg szépek a fajátékok és utálom a fröccsöntött kínait, de asszem a Duplo, Lego, Fisher-Price is elég igényes), de azért ez nagyon tetszett, tényleg! Ráadásul az óvónénik is aranyosak voltak, szóval szerintem minden klappolt!
Szilde! Én lakóparkban lakok, szívesen megírok mindent priviben, hosszan nem untatnám itt a csajokat a részletekkel. Nem hiszem, hogy még ma tudok írni, de addig esetleg összeszedhetsz több kérdést, ha akarsz! Örülök, hogy minden rendben veletek!
:)
Timika! Szuper a bevásárlókocsi!
:) Nem jutottunk be mostanában a városba (vacak idő + bölcsi keresés, a Vitéz utcában kaptunk helyet), csörgök, ha sikerül bemenni valamelyik délelőtt!
Zituska! Biztos nem lesz gond Noémivel! A dokik paráztatásáshoz nekem is volt már szerencsém, nyáron, mikor azt hitték, Déninek talán tüdőgyuszija van, elküldték mellkas rtg-re. Először 3 fiatal doki nézte meg (gondolom gyakornokok), ott hümmögtek, hogy ilyet nem nagyon látni, elég furcsa a szíve (már nem emlékszem pontosan, melyik részére mondták), túl vastag stb-stb., rólam lefutott vagy 3 kiló, minden átrohant az agyamon, még az is, hogy ha rendellenes, miért nem látszott már az uh-kon, erre jött a szaki, és közölte velük, hogy nem kell rémisztgatni az anyukát, a pici másfél éves és bőgött, a mozgás miatt elmosódott a kép, és ezért tűnik megvastagodottnak... no comment...
Kinga! Haláli krémes kép!
:):)
Melinda! Lottiszáj zseniális!
:) Örülök, hogy Lindinek tetszik a bölcsi!
Szilcsi! Az alvás néha nálunk is gáz volt, de babakocsizás mindig bejött. Én sem hagynám sírni, nem ettől nő a fejedre, az ilyen piciknek fontos a visszajelzés és az anyai vigasz!
Enikő! Gratula a vizsgához!
:):)
Zitacicu! Csatlakozom a többiekhez, nem teszik ki őket 3 évesen a bölcsiből!
Ennyi hozzászólásra van időm, bocs ha nem reagáltam egy csomó dologra!
Zsuzsi