Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szilde!
Az Rh negatív anyáknál van fontosabb tényezője!Az apa mindegy milyen.Ha az anya negatív, nagyobb odafigyelést igényel.
Én pl. rh neg. vagyok.A terhesgondozás alatt végig nézték az ellenanyagtermelést és minden papíromon szép, nagy piros betűkkel van feltüntetve, hogy Rh neg.
Szülés után babától azonnal vért vettek, hogy megállapítsák milyen az rh-ja. Nálunk baba is negatív, így nem kaptam szurit a fenekembe, de ha baba + lett volna, akkor adnak egy anti-d nevű injekciót.Én ennyit tudok róla.
(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy anyukám 4 egészséges gyereket szült úgy meg, hogy Rh negatív! És abban az időben /'65,'67,'70 és '78/ még sehol nem volt az Rh összeférhetetlenség!)

Szép napot!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Ma beirattam Dénesemet szeptembertől bölcsibe, és néz ki, megtaláltuk a megfelelő óvodát is közben. :):)
Én itthon akartam maradni vele 3 éves koráig, bár a popónk kilóg a gatyából a Gyes miatt, de mivel januárban tölti a 3-at, jobbnak láttuk, ha már szeptembertől bölcsizik a többi gyerkőccel, ott lesz 1 évet, és nem kell 2 helyre beszoknia fél év alatt.

Egyébként a kiszemelt oviban azt mondták, hogy ők simán beveszik januártól is, ha van még hely és mi úgy szeretnénk, de akkor nem ahhoz az óvónénihez szokna be, akihez szeptembertől kerülne 3 évre, és az is elég nagy törés lenne neki.
Úgy néz ki ide fog járni tőlünk egy köpésre oviba, Kecskés telepre. Hozzánk ennél is közelebb (Vadaspark lakópark) a Pick ovi lenne, de annyi rosszat hallottam róla több anyukától, hogy kilőttük, bár megnéztem.
Kecskésen nagyon tetszett, hogy jó nagy füves udvara van, jó kis játékokkal, és nincs a főút mellett, tuti nyugis, csendes a környezet. Bementünk minden bejelentés nélkül, nagyon kedvesen fogadtak, minden kérdésünkre válaszoltak, körbevezettek minket. Miután az utóbbi időben 4 bölcsit és 3 ovit szemléltünk meg, majd elájultam a termektől, olyan jól néztek ki! :lol: :!: Tágas, világos szobák, full fabútorzat! Fa kisszékek-asztalok, fából ácsolt kis galériák, lépcsőn lehet felmenni, felül olyanok, mint egy kis vár, alattuk pedig kuckók berendezve, egyik alatt pl. konyha, ott minden szintén fából (a tűzhely és minden egyéb berendezés), nagyon szép volt és nagyon igényes! :wink: :lol: :lol: :lol: Én nem vagyok egyébként elkötelezett famániás (tényleg szépek a fajátékok és utálom a fröccsöntött kínait, de asszem a Duplo, Lego, Fisher-Price is elég igényes), de azért ez nagyon tetszett, tényleg! Ráadásul az óvónénik is aranyosak voltak, szóval szerintem minden klappolt!

Szilde! Én lakóparkban lakok, szívesen megírok mindent priviben, hosszan nem untatnám itt a csajokat a részletekkel. Nem hiszem, hogy még ma tudok írni, de addig esetleg összeszedhetsz több kérdést, ha akarsz! Örülök, hogy minden rendben veletek! :):)

Timika! Szuper a bevásárlókocsi! :):) Nem jutottunk be mostanában a városba (vacak idő + bölcsi keresés, a Vitéz utcában kaptunk helyet), csörgök, ha sikerül bemenni valamelyik délelőtt!

Zituska!
Biztos nem lesz gond Noémivel! A dokik paráztatásáshoz nekem is volt már szerencsém, nyáron, mikor azt hitték, Déninek talán tüdőgyuszija van, elküldték mellkas rtg-re. Először 3 fiatal doki nézte meg (gondolom gyakornokok), ott hümmögtek, hogy ilyet nem nagyon látni, elég furcsa a szíve (már nem emlékszem pontosan, melyik részére mondták), túl vastag stb-stb., rólam lefutott vagy 3 kiló, minden átrohant az agyamon, még az is, hogy ha rendellenes, miért nem látszott már az uh-kon, erre jött a szaki, és közölte velük, hogy nem kell rémisztgatni az anyukát, a pici másfél éves és bőgött, a mozgás miatt elmosódott a kép, és ezért tűnik megvastagodottnak... no comment...

Kinga!
Haláli krémes kép! :):):)

Melinda! Lottiszáj zseniális! :):) Örülök, hogy Lindinek tetszik a bölcsi!

Szilcsi!
Az alvás néha nálunk is gáz volt, de babakocsizás mindig bejött. Én sem hagynám sírni, nem ettől nő a fejedre, az ilyen piciknek fontos a visszajelzés és az anyai vigasz! :)

Enikő! Gratula a vizsgához! :):):)

Zitacicu! Csatlakozom a többiekhez, nem teszik ki őket 3 évesen a bölcsiből!

Ennyi hozzászólásra van időm, bocs ha nem reagáltam egy csomó dologra! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Kinga: Kitti még mindig gyönyörű!

Szandra: Vivi meggyógyult? Mi is voltunk az oviban szombaton :)
Nagyon édesek a lányok :)

Zituska: Drukk, hogy minden rendben legyen Noémivel!
A vasalódeszka egy szombati délelőtt készült, gyakorlatilag annyi idő alatt amíg én megfőztem az ebédet. Délelőtt lementek a garázsba és már ezzel jöttek fel ebédelni.

Melinda: Lindi nagyon ügyes a bölcsizéssel! Büszke magára?

Enikő: Gratula! Mi jön most IT?

Toncsi: Szép a pocakod :) Kerekedik azért :D

Norus: Nekem kellenek új Anna-Petik, az első 4 megvan.
Halász J. koncert: 2008. április 22. kedd 10.00 és 14.30

Voltam ma dokinál. Itt is volt most majd 1 óra csúszás. Holnap reggel megyek ctg-re, meg kenetet vesz. És holnaphoz 2 hétre be kell feküdnöm :( Az első csaszi miatt, hogy figyelgessenek, ez a protokoll a klinikán... :cry: :cry: :cry: Akkor töltöm be ugye a 38. hetet. Méhszájam teljesen zárt, baba jól van, nemét nem nagyon mutogatja...még majd lány lesz.... :lol:
Hát nem vagyok boldog ettől a klinikás befekvéstől....remélem nem kell 2 hétig ott tanyáznom Gréti meg apa meg minden nélkül. Nyafffff..... :cry:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
ne hagyd magad befeltetni, engem is ijesztgettek, de megúsztam gyakori cgt-vel

meg fogsz kattanni benn!

engem a kiírás előtt 4-5 nappal fektettek be végül és 7végére eltávozhattam

sírjál ríjál és ne hagyd magad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Csibe!
Rh neg. anyukáknak a 70-es ével eleje óta kötelező megkapniuk a szülés utáni szurit. Anyukádnak talán már 70-ben is, de 78-ban már biztos, hogy meg kellett kapnia. Max. a sok böködés közben nem tudta, hogy olyat is kapott. :)

Szilde:

Vércsoport összeférhetetlenség

"Régebben a vércsoport-összeférhetetlenség komoly problémákat okozott a szülészetben. Vörös vértestjeink (és minden egyéb sejtünk) felszínén "azonosító" fehérjéket, úgynevezett antigéneket hordozunk. Ezek egyike az Rh-faktor.
Az emberek kb. 85 százaléka Rh-pozitív, tehát hordozza vörös vértestjein az Rh-antigént, míg a fennmaradó 15 százalék vörös vértestjei nem hordozzák azt — ők az Rh-negatívok. Ha Rh-negatív embernek Rh-pozitív vért adnánk, a vörös vértestek Rh-antigénjei immunreakciót indítanának, és a termelt immunanyagok — antitestek — az Rh-pozitív vörös vértestek szétesését okoznák.
A megelőzés eszköze: az Rh-negatív anyának minden terhességet követően (függetlenül annak kimenetelétől, szülés, terhesség-megszakítás, vetélés esetén egyaránt) adott anti-D injekció, amely a termelődött immunanyagok megsemmisítésével védi ki a súlyos szövődményeket."

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bea, egyet kell értsek Dancsival...ugye ott van Gréti, egyszerűen ne menj, ha kell, írj alá egy papírt, járj be naponta, ha kell. Én nem bírnám, ha lesz ketteske, és még mindig ez lesz a protokoll, én tuti kérek valami aláírni valót, hogy mehessek haza. :)

Szilcsi, levizsgáztam! Ma kaptam meg az SMS-t, 61 pontom lett.

Ági és
KépKép
exdeus

Csibe, kivéve, ha mind Rh negatívok vagytok. :):):)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

nórus,
na erre én nem vagyok hajlandó, a fél házat elcipelni magammal, eleve be sem férne az autónkba, persze utaztunk már mi is babakocsival, 2 utazóággyal, meg etetőszékkel, arra a szuper síelésre, na akkor fogadtam meg, hogy soha többé
a kocsi fullon volt, a tetőcsomagtartó is
Vendég

Sziasztok!
Én is így tudom,ahogy ti,hogy az Rh- anyánál lehet gáz..
Csak hátha nem tudok vmiről.
Meg aztán érdekes,hogy miért is kell ennyiszer ellenőrizni egy vércsoportot??
Nem bíznak magukban?? :shock:

Köszi a hozzászólásokat!:)

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Zitacicu: Bocsi a recept miatt, csak most olvastalak benneteket! :oops: Nagyon el vagyok havazva!!!
Nem egy nagy recept, meghámozod, feldarabolod az almát, pici cukrot vagy befőzőcukrot adsz hozzá ízlés szerint és a 11-es progira kapcsolsz. Először keveri a gép, akkor érdemes ott lenni, nehogy kizutyulja az almadarabokat... én elég nagyra vágtam (legközelebb az aprítóval csinálom), és jó darabos maradt a leki, de isteni természetes íze volt, meg az illata... :D de az is igaz, hogy Doró meg se kóstolta :? . :lol: Ha a gyerekeid szeretik az újdonságot, érdemes kipróbálni, mert jobb mint a bolti agyoncukrozott vacakok!!! Én cseresznyéből is csináltam egy csomót a nyáron, leszedtük a fáról és cukor nélkül alágyújtottam. Lefagyasztottam és ha kellett, felmelegítettem és egy picit főztem még. Mostanában fogyott el. Én imádom!!!
Cseresznyés párna: Édes tejes kenyér tésztát kevertetek és kelsztek a géppel (13-as prg), aztán kis gombócokat gurítok, kinyújtom és magozott cseresznyét teszek bele fagyottan! Utána még kelesztem egyszer és sütőbe teszem... csúcs!!! Olyan benne a cseri, mintha akkor szedtem volna le, ropog... Na megyek, még a végén megüli a gyomrunkat ez a sok édesség! :lol: :lol: :lol:

Bocs, hogy másnak nem írtam! :oops: :oops: :oops:

eszter

KépKépKépKép
hefe

vesm: megkaptam, válaszoltam!

szilde: jól tudod, csak rh- anyánál lehet gond, nyugi. :wink:

dancsi: na, nálunk is van a tetőn is cucc, de a babakocsi most került fel először, eddig befért hátra is. Apa mindig megállapítja, hogy még rengeteg férne! :lol: Tényleg visszük a fél házat, egy napig pakolunk előtte, kicsit feszélyez engem is, de másként meg nem megy. :roll: Utazóágyat csak egyet viszünk, Marcsi már rendes ágyban alszik. Etetőszékünk meg összecsukható, de vittük már az ikeás műanyagot is. :lol: Ja, idén vittünk szánkót, egyáltalán nem használtuk, sőt, Marcsi ruhái, amit használt, egy tesco-s nejlonban elfértek volna, mivel nem mozdult ki. :lol: De ugye játékok, könyvek, hátihordozó, konyhafelszerelés-hegyek...

jégvirág: holnap írok privit AP és oviügyben is, most álmos vagyok hozzá. Befekvés: én a 40. hetestől is depis voltam, de nem volt mese. :(

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Bocs, valoszínűleg az én fejemben maradt meg a téves dátum a Halász Judit koncerttel kapcsolatban! :oops: :oops:
Szóval ápr. 22.

Bea :)
Ó basszus, sztem is próbáld meg elkerülni a befekvést.
Én azt az 1 hetet is alig bírtam ki a patologián - nem kell részleteznem, miért. :roll:

Szilde :)
Már nem is írok semmit a vércsop.összeférhetetlenségről, mindent elmondtak az előttem szólók! :wink:
Én is csodálkoztam, hogy miért ellenörzik többször a vércsoportot! :roll:

Zsuzsi :)
Nagyon remélem, hogy csak vaklárma az egész!
Azért az is durva, ami Veletek történt! :shock:

Csajom fél 6-kor kajált 1 nagyot, aztán kibukta az egészet (ruha, és ágynemű csere). Még szerencse, hogy ott volt talonba a másik cicim. :roll:
Gondoltam hű de éhes lesz fél10-kor fürdés után, ehez képest két korty után beájult. Kívácsi leszek, meddig......

Kép
Kép
zituska28

Szilde!

Nem hiszem, hogy nem bíznak magukban,gondolom én laikus azért ellenőrzik minden alkalommal (legalábbis nálam) mert az ellenanyag termelést nézik ugye és szerintem a szervezeted bármikor elkezdheti termelni,lehet egyik alkalommal még nem volt semmi,máskor pedig már igen,ezért ellenőrzik mindig.
20140113113746

Hefe!

Köszi!Megcsinálom hétvégére az én gyerekeim amúgy is lekvár meg almazabálók remélem ez is ízleni fog nekik.

Kép
Kép
zitacicu2

Szilcsi!

Nem végig "csak" a 35.hétig.

Kép
Kép
zitacicu2

Szilde!

Igaza van Anettnek! Bármikor elkezdhet ellenanyagot termelni a szervezet, és nemcsak az Rh neg. anyáknál. Ők azok, akiknél fokozozottan fordul elő, de poz. anyáknál is előfordulhat nem a negativitásra hanem másra vonatkozóan. Anno erre én is rákérdeztem.
Vendég

Sziasztok!

Megvolt az első nem otthon töltött éjszkánk, és szuper jól sikerült! :lol: Lali beájult este 9-kor és reggel negyed hatkor kelt fel, bealudt a szopiba, és még fél nyolcig húzta. Aztán megint szopi, felöltöztettem, és azóta megint alszik. :lol:
Csak az a fura, hogy ebben a nagy házban állandóan fülelnem kell, hogy meghalljam, ha sír, otthon meg ugye... 56 nm-es panel... :D
De hogy ne legyen felhőtlen az elutazás, úgy nézem, lekoszmósodott Lali feje. :shock: Nem vagyok benne biztos, és nem is hoztam babaolajat, mit kell vele csinálni??? És honnan lehetek benne biztos, hogy ez koszmó? Nem az egész feje, hanem a tarkóján olyan a hajas fejbőre, mintha nagyon ki lenne száradva a bőre. Megpróbáljam testápolóval bekenni? :shock:

Zituska, hogy telt az éjszakátok?

Exi, gratula a vizsgához! Akkor megvan a mérlegképes? :wink:

Zitacicu, gartulálok a kis szülinaposoknak! :lol: Ikreknél sztem jó, hogy kihúztad a 35. hétig. Írok privit!

Norus, Laktoherbet otthonhagytam, elhoztam helyette a Hipp szopis teámat.

Kép
szilcsi

szilcsi
a védőnéni aszonta, hogy étolajos bedörzsölés(ez felpuhítja), és majd körömmel vagy kefével leszedés(finoman). de azért várd meg a tapasztalt anyukák hozzászólását, mert még nem próbáltam :lol:

miért kell az előző terhességgel császárosoknak befeküdni? és a 40. héten miért kellett ? :shock:

és ha már kérdezek:
a magnéziumot már nem kell szedni( elfelejtettem a dokit megkérdezni)? de ugye nem szülök meg rögtön, ha elhagyom? na, jó ezt én sem gondoltam komolyan :lol: :lol: na, szedjem még? 36. hétnél tartok.
toncsi

toncsi80

Zitacicu!

Boldog szülinapot az ikreknek! :lol: :lol:

Exi!
Gratula a vizsgádhoz! :lol: :lol:

Szilcsi!
Testápolóval szerintem ne, inkább akkor egy kis napraforgó olajjal! :wink:

Bea!
Befekvés! :roll: :roll:
Én is ettől rettegek, nekem mondjuk nem volt császár. Inkább minden nap menni kelljen ctg-re. Meg hát szegedi vagy, bármikor be tudsz menni, ha gond van. :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szilcsi! :)

Örülök, hogy Lali ilyen ügyesen alkalmazkodott az új környezethez! :D
Ha tényleg koszmó, akkor arra tényleg olaj kellene inkább..
az alapján, ahogy írod, lehet hogy koszmo lesz, de még nagyon "friss", ilyenkor még csak hámlós a fejbőr.
Fürcsikor jól mosdd át neki, utána kellene beolajozni, és átdörgölni.
Az igazán makacs koszmo már sárgás lerakódás a fejbőrön, Botinak olyan is volt én akkor már folpackba csomagoltam a gyerek fejét olajozás után, az jól fellazította, és le tudtam vakarászni.

Az éjszakánk egész jó volt, úgy látszik már igazi nő Noémi, mert tudja, hogy estére nem jó bezabálni! :lol: fél 3-kor evett, aztán reggel 6-kor, de mindig kb. így szokott.

Csajok!
Hogy kell igényelni a babakötvényt??
Azt olvastam, hogy az adószámot kiküldi levélben az Államkincstár, de mi nem kaptunk semmit.
:?: :?: :?:

Kép
Kép
zituska28

Zita :)
Boldog szülinapot Nikinek és Norbinak!!

Toncsi :)
Nyugodtan abbahagyhatod! Nem tudom, mennyit szedtél, ha többet, akkor próbáld fokozatosan elhagyni!
De nem fogsz megszülni rögtön, az tuti! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi! :D
Nekünk is volt ilyen gondunk. Vettem baba-sampont, abból csak egy nagyon picit raktam puha kefére, azzal finoman dörzsölgettem a fejét és 2-3 nap után teljesen eltűnt. :wink: Ja és mióta dörzsölgetem a fejbőrét, elkezdett nőni a haja. :lol: :lol: :lol:

Anett! :D
Voltatok a Ringatón? Milyen volt?

Betty
Kép
rbetty

Anett!Gira!
:shock:
Na erre gyanakodtam én,mert ebben van ráció.De akkor miért termelődhet RH+ anyánál ellenanyag,ha nem vércsop.összfér...tség miatt,és az mit okoz?Akkor is kap anyuka szurit?
Babának akkor is kellhet vércsere?

Azért köszi mindenkinek a nyugtató szavakat!

E.

szilde
Szeged

üdv
Pampersz maxi pelus 7-18kg-os babára 28db/csomag 42ft/db.
Eldobhato pelenkázo alátét 30db-os kiszerelésben 80ft/db rendelhető.
Pampersz törlő 77db 550ft,72db 500ft.
Kisbabát vároknak:Van egy elado L-rossi kék mackos pelenkázo-fürdetőm,vastag szivacsos pelenkázo van a tetején,kivehető vizleeresztős,anatomiailag formált babakáddal.Alol pakolo rész is van.Fürdés után könyen össze is csukhato.Ha valakut érdekel privibe küldök képet:-)

nekem van egy aranyos 14-honapos pici fiam:-)
macko1983

Igazából nem tudom, hogy koszmó-e, :shock: bár elég száraz eleve a bőre az arcán is, de majd hoz anyu babaolajat. Ha bedörzsöltem fürcsi után ( :?: ) a babaolajat, hagyjam rajta éjszakára, vagy le kell mosni? :oops:

Toncsi, igaza van Zituskának, ha többet szedtél, fokozatosan kell elhagyni. Én az utolsó visszatartáson napi 4-et kaptam, ahogy betöltöttem a 36. hetet, napi fél szemmel kellett kevesebbet szednem, így hagyhattam el. Ne aggódj, nem fogsz megszülni, ha elhagyod a mg-ot.

Betty, köszi neked is, hát Lalinak enélkül is baromi nagy haja van.
:lol: Megpróbáljuk az olajos bedörzsölést.

Zitus, jók az új vonalzóid. :wink: Megfűztem apát, vasárnap megyünk pénzt költeni a börzére. :lol: Noémi mindig ilyen szabályos időközökben eszik? :shock: Lali össze-vissza, van, hogy 3-4 óráig nek kell neki cici, de van, hogy másfél óra után ordít és tömi a kezét.

Kép
szilcsi

Szilcsi :)
Éjjel nagyjából azonos időkben ébred - néha kicsit tovább alszik :) - nappal nekünk is szokott összevisszaság lenni. Vmikor alszik 5 órát is, vmikor meg alig két óra múlva éhen akar halni..
Viszont este az ucsó kaja mindig 9 és fél10 közt van, fürcsi után, olyankor ha még alszik is, vagy még nem telt el 3 óra akkor is felébresztem, mert nincs kedvem éjszaka fürdetni, 6-kor meg még korán lenne, meg olyankor Botival is sok a teendő még.

Jó lenne összefutni a börzén, de fogalmam sincs, mikor sikerül kimennem - Noncsi kajájától függ elsősorban.
De dél körül kéne mennem, mert akkor Boti alszik, és csak a bébiőrt kell leadnom a mamához. :)

Babakötvénnyel kapcs nem tud senki segíteni? :( :(

Kép
Kép
zituska28

Zitacicu! Isten éltesse a 2 éves Nikit és Norbit! :) Hogy eltelt az idő. :lol:

Mondjátok már meg nekem lécci (sőt észérveket szeretnék), hogy a második babát, ha faros, miért csak császárral lehet Szegeden megszülni! Bnőm 39 hetes terhes (az első lánya 5 éves, simán kibújt pikk-pakk), a kicsilány faros, tuti császár. Én ezt nem értem!!

Lindi ma 9 -től ebédig nélkülem volt a bölcsiben (én ügyintéztem, telefeont vettem stb). És semmi gond nem volt!! :) Olyan jó!! :D Hétfőtől próbáljuk az alvást.

Toncsi! Én úgy tudom, hogy a 36. héttől le is kell állni vele.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda :)
Gondolom nem akarják vállalni a kockázatot a dokik, ill. a Klinika. (itt is csak a saját érdekeiket nézik, mint sokminden másban :evil: )
De inkább dokifüggő ez, mert az én dokim amúgy nem zárkózott el a faros szüléstől,amikor még Noémi faros volt, viszont én nem mertem volna bevállalni...
Én úgy gondolom (és nem feltétlen van igazam :oops: ), de oka van annak, ha egy baba faros - pl. rövidebb köldökzsinór, vagy csomó a köldökzsinóron stb.
Meg attól is féltem, hogyha túl nagy a baba, akor könnyen elakad a válla születés közben (de ez sem biztos, csak én gondoltam így.)

Lindike nagyon ügyes!! :D
Gondolom mostmár Te is sokkal nyugodtabb vagy! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Melinda!

Ezt én sem értem, Pécsen volt egy csajszi, akinek az első babája volt faros, és a dokija bátorította fel arra, hogy próbálják meg simán. Ha ott működik, akkor itt miért nem? (Mellesleg néztem császár-statiszikákat, míg itt a klinikán 47% császár!!!! Pécsen a kórházban 23%! Szóval van egy kis különbség :( A kekeckedőknek meg annyit, hogy ha arra hivatkozna valaki, hogy ez azért van, mert a klinika látja el a súlyosabb eseteket is, akkor arra az a válaszom, hogy Pécsen is a klinikának ugyanaz a funkciója, mint itt Szegeden, de ott a klinikán is csak 27% a császsár - no comment) Ez már a Balkán, csajok :evil:

Szilcsi!

Koszmó az csúnya sárga lerakódás a fejbőrön. Ha megkaparod a körmöddel akkor olyan, mint a rászáradt olaj. Fürdés előtt fél órával bekened a fejét étolajjal, aztán közvetlen fürdés előtt külön erre a célra vásárolt körömkefével óvatosan megfésülgeted a buksiját (lehetőle úgy hogy jöjjön lefelé az anyag) Nálunk a haj is lejött vele :lol: Aztán lemosod, és ha nem lett tökéletes, másnap megismétled. Amikor már csak minimális volt, akkor én hagytam.
Vendég

Gira!

A Nikinek vettem észre hogy koszmos a feje de neki olyan hosszú haja van már nem tudom hogy az étolajat ki birom e mosni belőle.. :roll:
Lehet hogy megint veszek nekik olyan spéci sampont amit mini korukban használtam.Amúgy akkor az volt az olajjal a bajom hogy nehezen lehetett kimosni és olyan csúnya volt.

Melinda!
Ez orvosfüggő de tény hogy általában a nagyobb kockázat miatt nem vállalják a sima szülést ha faros a baba.Mondjuk nekem azt mondta a dokim,ha az "A" magzat fejfekvéses akkor mindegy hogy a másik baba milyen helyzetben van.Volt olyan szobatársam aki faros babát szült simán a klinikán és szintén második terhessége volt.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nem vagyunk mind negatívak, csak én!
Megkérdeztem anyukámat.70-ben sem kapott injekciót, csak egy csomó vért vettek tőle kísérlethez,mert akkor kísérletezték és vizsgálgatták az rh összeférhetetlenséget.Erre biztosan emlékszik, mert egy csomó papírt aláírattattak vele, hogy vérte vegyenek tőle kísérlet céljából.De anti d-t nem kapott.
Egyébként mindegy...Elmúlt...

Szép napot!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Én nem értek egyet azzal, hogy a sok császár miatt már "balkán " vagyunk. Jó, biztos van olyan eset, amikor tényleg nem indokolt, de biztos a dokik is elővigyázatosabbak, és hogy mondjuk szegeden nagyobb az arány, mint máshol, gondolom a helyi szokások miatt is! Én személyszerint elvéreztem volna,ha nem császároznak és lehet Réka sem élte volna túl. Ha kell, hát kell, én is az elővigyázatosok táborában tartozom....

Kép
gyanixi

Niki! Igen, ha kell, akkor kell, ebben egyetértünk (Lindi meghalt volna császár nélkül -totálisan belekavarodva a kzs-be- az tuti), de ha faros a gyerek akkor az egyenlő a műtéttel?
Én ezt nem értem, komolyan. Egy esetben tudom elfogadni kb, a mondjuk 4 kg körüli a gyerek. Amúgy meg mi az, hogy a kockázat miatt nem mernek simán születni faros babák?? Orvosok ezek egyáltalán?? Tudni kéne, hogy nem mindig fenékig tejfel az élet, a születés meg pláne nem. :!:
Bnőm nem veri a a balhét, elfogadja a dokija döntését, csak én agyalgatok magamban.

Ha nálunk lenne 3. baba a jövőben, akkor nem lenne tuti császáros!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gyanixi!

Természetesen vannak olyan esetek, amikor szükséges... nem értem, miért kell ezt külön kiemelni :roll: A WHO szerint 10%-ban szükséges. Ehhez képest a 47%-ot nem mondanám még "fő a biztonság"-nak sem. Ez már kényelem... és nem az anyák kényelme...
Vendég

Sziasztok!

Nikinek és Norbinak nagyon boldog szülinapot!

Exi: Gratula! :)

Toncsi: Az illetékeseket kéne megkérdezni.
Milyen hosszú haja van a dokidnak, majd' összeestem :lol: :lol:
A magnéziumot én is elfelejtettem ma megkérdezni, meg tegnap is....totál KO vagyok, sőt tegnap a magánrendelésen elfelejtettem fizetni. Totál kiment a fejemből, sőt a férjem fejéből is, doki meg nem kérte. Simán kisétáltam...aztán már majdnem hazaértünk amikor leesett hogy nem is fizettem.........fel is hívtam rögtön a dokit hogy bocsi, meg de ciki meg ilyenek....jó fej volt, röhögött :D Azt mondta ne csináljak már ebből problémát :)
De azért ma vittem neki a pénzt :) Égett a fejem :)

Norus: Várom a privit :)

Voltam ctg-n, tökéletes, méhtevékenység nem nagyon van, mondhatni semmi....doki levette a kenetet, és előjegyeztek befekvésre vagy mi....jövő héten szerdán ctg megint, és 2 hét múlva reggel a kis (vagy nagy) táskámmal együtt besétálok a klinikára....ha addig meg nem szülök :lol: :lol: :lol: Ezügyben még majd komoly tárgyalások fognak folyni a fiammal. Csak jövő szerdáig ne legyen még semmi, mert dokim nem lesz.....rá vagyok bízva Toncsi dokijára ha esetleg mégis gáz van...őt kell zargatni addig. Meg a 37. hetet is jó lenne egyben betölteni.
Nem vagyok az a nyafogós, követelőzős, stb. fajta, úgyhogy csinálom amit mondanak. És csak remélem hogy a kicsi fiú megszán és nem akarja hogy sokat időzzünk a klinikán és szépen egészségesen jelez és megszületik.
Jah, kaptam a klinikán beutalót az sztk-ba vérvételre. Azt mondták, menjek el holnap reggel és majd ott megmondják hogy kell e időpont vagy nem és leveszik a vért. Épp arra jártam, mondom akkor besétálok már. Hát naná hogy kell időpont...és tudjátok mikorra kaptam időpontot? 26-ára. 27-én meg már be kell feküdnöm. Frankó.

Most 2 hét duhajkodás, ma megyek is moziba a barátnőmmel.... :P

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Szegedi nagyon jó nőgyógyászt tudna valaki nekem ajánani?
Meddőségi szaki is lehet,minél elöbb!!!
Aki tud légyszi írjon:Misszike@freemail.hu
KÖSZIKE
misszike

Macko!
Engem érdekelne.
Köszi.

Bea!
De izgalmas...
Nemsokára babázol. :wink:

Edit

szilde
Szeged

Edit: Babázok én már most is:

Kép

Kép

Kép

arról nincs kép amikor a kiságyban játszik.... :roll:

mindent ki kell próbálni :) minden egyes ruháról megkérdezte hogy ő azt hordta e, stb.
remélem azért nem fog nagyon visszafejlődni...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

miszike,
írtam privát üzenetet
Vendég

Bea!

te most hányszor jársz dokihoz. heti 2×?
a ctg-n ugye az a nem nagyon van méhtevékenység, hogy az alsó csíkon a "rezegős vonal 20 körül kódorog"? mert én az enyémről így gondoltam :idea:
és miért kell befeküdnöd? bár szorítok, hogy ne kelljen. (én még sosem voltam kórházban, így csak simán nem vágyok oda :lol: )
a vérvétel az neked is véralvadásos paraméterekre vonatkozik? azon agyalok, hogy ez éhgyomros-e. szerinted?
ja, dokimnak cuki a haja :lol: mondjuk én szeretem a hosszú hajú pasikat( amikor választottam még rövid volt neki), de ő nem esetem, mert a sötét tipust szeretem, mint enyim pasi :lol:

toncsi(aki folyton kérdez, pedig még ezt azt megakarok, de érzem egyszerre sok(k) lesz :D

toncsi80

Bea!

Nálunk volt visszafejlődés, de amíg Hajna nem értette, mit beszélünk, addig Rékát olyanokkal traktáltuk, hogy "Hajna még nem ügyes" Hajna még nem tudja, de te már nagy és okos vagy" Ezek nagyon jól működtek. Most a "Hajna még kicsi, és ő nem is mehet óvodába, de azért ügyes" - című szöveg a nyerő :lol: Így nálunk most az ovi miatt megy a nagy igyekezet. Döbbenetesen sokmindenre hajlandó, ha az ovival összefüggésbe hozom :o
Vendég

Zituska! Kincstár nekünk is nagyon sokára küldte ki, majd megkapjátok, tennivalótok nem lesz.

Hefe! Héten nem tudunk uszni, nem javultunk. Jövö héten megyünk mert most kértünk fotozást is.

Melinda! Sajnos én is ezt hittem. Törvény nem mellettünk áll, sok helyre irtam már, utánajártam, még az oktatási jogok biztosának is irtam. Szoval ha nyár ügyeleti idönek is számithat amikor is nem kötelesek minden gyereket fogadni, mert nem nevelési idöszak, röviden ez a lényege, meghatározhatja az ovoda vezetése hogy kik járhatnak, elöirhatják hogy csak munk. igazolással vihetem a gyereket. Ez igaz lenne a többi ügyeleti idöszakra is, vagyis amikor összevont csoportok vannak, más kérdés hogy szerencsére csak nyáron szarakodnak nálunk itt. Amugy megvan a pontos válasz amit kaptam, ha akarok elküldöm. Nevelési időszakban viszont nem lehet megkülönböztetést tenni, tehát azt sem mondhatják hogy aki otthon van csak fél napra viheti a gyereket oviba!
Ügyeletben megint csak amit akarnak

Nórus! Mi is mindig felpakoljuk a fél házat :lol: :lol: De mi ezért vettünk direkt családi kocsit, Berlingot abba belefér tényleg minden.

Börzére mi is kimegyünk, remélem addigra már mindkettö jobban lesz.

Zitacicu! Nem derült ki mi volt a gond, mert neg. lett a tenyésztés! De igazábol nem is érdekelt miután már nem fájt neki, mitöl lehetett én örültem hogy meggyógyult.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Toncsi: Az a "rezegős vonal 20 körül kódorog" stimm :) 4 hete voltam dokinál, meg tegnap (vizsgált+uh) :) Ma csak a kenetvétel miatt kellett randiznunk, meg a ctg miatt. Szó sincs heti 2x-i találkozásról.
Vérvétel...azaz...éhgyomros, megkérdeztem. Neked mikor kell menni és hova?
Azért kell befeküdnöm, mert ez a protokoll vagy mi. Hogy figyelgessék a méhemen a hegvastagságot, ami az előző császárból van ugye....mittudomén. Hogy kéznél legyek ha indul a buli.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen! Na erre baromi kiváncsi vagyok. Küldd már el légyszi ide: megalolin@gmail.com

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zituska!

Babakötvény ügyben: uram kitöltött az Apeh-nál vmi nyomtatványt,amivel egyben megigényelte egyben a babakötényt is.Postán küldték az adóazonosítót rá 2 hétre. Meg az Államkincstár is megküldte a papírt a babakötvényről,amit utána bevittem a Cib Bankba és atartszámlát nyitottam vele. És adtak egy klassz nagy Cib baba fürdőlepedőt! :D

Zitacicu!

ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG NIKIT ÉS NORBIT,NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKIK!!!!!
20140113113746

Voltunk ma tanácsadáson,megkaptuk a második rotát.7640 gramm a csajom,6740 volt pont 4 héttel ezelőtt. Hát nem koplalással tültötte az időt! :D És 65 centi!

Mi is megyünk börzézni vasárnap,már nagyon várom még sose voltam,miket lehet ott venni??????
20140113113746

ha a heggel baj van, azt érezni fogod, nálam az olyan érzés volt, mintha ezernyi apró tűt döftek volna belé

a 2 héttel korábban befektetés nekem merű túlzásnak tűnik, de tudom,hogy ez van, mint mondtam, velem is ezt akarták, de könyörögtem, hogy várjunk

nem egészen egy hónap múlva kezdek dolgozni :( annyira, de annyira irigylem a pocakosokat, meg a pici babásokat, mint még soha!
Vendég

Betty!

Nagyon klassz volt a Ringató,Málnusnak is tetszett.Azt hiszem már van péntekenként is,jövő héten gyertek el,majd beszélünk hétfőn a tornán.
20140113113746

Anett! Hu, de szép méretei vannak a csajodnak! :)

Dancsi! Én 7-én kezdek. :roll:

Zitus! Lindus miatt igen, sokkal nyugodtabb vagyok, de lassan kezdek beletőrödni a saját sorsomba is, lázadni úgysem tudok alapon.

Bea! Óriásbébid szopizik is esetleg?? :lol: :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Nikinek és Norbinak sok boldogságot kívánok szülinapja alkalmából!

Bea! 2 hét tényleg soknak tűnik, remélem nem kell sokat feküdnöd benn! A dokid hogy áll a császár utáni sima szüléshez? A támogató vagy a nem nagyon reménykedő fajta? :)

Csibe! Gondolom te a 78-as vagy, akkor nem kapott! :):) A 70-ben nem voltam biztos, azért írtam, hogy talán, de az biztos, hogy pár évvel később már kötelező volt. Én szülés után napi 3x kaptam injekciókat, egyszerre nem is csak egyet, némelyikről a mai napig nem tudom mi volt. :) Nem mindig kérdeztem meg, nem ott volt az agyam, jöttek, böktek, ennyi. :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?