Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!
Egy tanmese következik... Ugye ha az ember babanetezik és bogarat ültetnek a fülébe... Pedig minden idegszálam tiltakozott a dolog ellen... De, h márpedig engem frusztrál ez a dolog, jobb ha tudom... Azt hiszem, ha nem babanetezek eszembe se jut. Eszem ágában sem lett volna ezzel a dologgal ennyit foglalkozni...Szal bejelentkeztem a helyi gyógytornászhoz, aki egyébként Dévényes is. Már a telefonban is furcsállta, h mi a fenének akarom odavinni a gyereket... De én ugye kitartó vagyok... Mondta, persze, vigyem, megnézi! Ma voltunk. Azt mondta, h az égvilágon semmi baja Jankának a mozgásával, hamarosan meg fog fordulni, ott van már benne a mozgásában, nagyon kicsi kell már! De hát nagy, és ugye ez fizika: nagy testet nehezebb megmozdítani... Mutatott egy-két dolgot, mondott egy-két ötletet (aminek jórészét magamtól is csináltam eddig) és ennyi. Megdícsérte, h milyen szép, nagy (amúgy több mint 8,5 kg)és kiegyensúlyozott baba (mert egy pillanatot sem üvöltött, végig mosolygott, vidáman hasalt amíg beszélgettünk, szal rendben volt!), ahhoz meg külön gratulált, h egy ilyen nagy babát még mindig tudok szoptatni!
Egy tündéri nő egyébként, sokan járnak hozzá, "kis" fejlesztő szoba van kialakítva náluk minden eszközzel. És persze egy huncut kopejkát sem fogadott el! (Egy ikerpárral voltak előttünk: két kisfiúval... És olyan dolgot mesélt, h nem térek magamhoz tőle, és nem győzök hálát adni a jó Istennek, h Janka ilyen szépen fejlődik stb.)
Ennyit a frusztrációmról! :evil: De én vagyok a marha, h hagyom, h ez téma legyen és tanácsokat kapjak! Tudom, én h jószándékból volt, de mint tudjuk a pokolba vezető út is... Na nem baj, én tanultam belőle!
Bocs, de ez kiszaladt!
Amúgy talán Húsvétra kigyógyulunk. Remélem, mert utazunk haza a nagyszülőkhöz!
A telefonom amúgy nokia n95. Ilyet vett a férjem is nyáron magának. Igaz nem olcsó, nem valami nőies, de nekem megtetszett, h sokat tud!
Hű Jolka, azért volt dínom-dánom! És milyen lepit kaptál? (Remélem nem felmosóvödröt... :wink: )
Ja, cipő-vadászat=sikertelen. Viszont megint voltam szoptatni a westend baba-mama szobájában. Mintha hazajárnék...
Andi, a barátnőméknél most pont nincs semmi (mindig szokott, de most pont nincs! :evil: ), a férjével szombaton találkozom... :wink:
Macsek! Nekem még soha nem volt szerencsém minoltához? Jó? (Komolyan!) Mi nikonosok vagyunk... :lol: (Az előző, analóg gépünk is az volt!)
Timi! Hogy álltok a szopival? Én annyira meg tudlak érteni, én annyi mindent végigcsináltam, hogy... És azért sz*r érzés, mert az ember kételkedik, h megtett-e mindent. Meg nehéz ettől a jó kis intim viszonytól búcsúzni... Sz*r mindenképpen. Én egy nagy ölelést küldök!
Hajni, küldöm amit ígértem, de még ki sem jutottam az irodába és ott van a szkenner!
Na, léptem! :arrow:

Kép
ermoni

Ja, mi alszunk továbbra is! És Janka is! Hátha valakinek segít:
f8-8 ébredés, kaja
de: játék, beallvás, játék
12- kaja
du: játék
kb. 14-alvás kinn (a dán barátnőtől kapott vikingbabakocsiban, mert a quinny mózest kinőtte, pedig az nem kicsi! :roll: )
16-16,30-kaja
utána játék
20-fürdés, kaja
És magától alszik el az ágyában!
És ezt már hetek óta tudjuk tartani! És amióta csak 4x eszik kicsit jobb az étvágya is!
Na, tényleg! :arrow:

Kép
ermoni

Mogyo, Ágika még mindig veletek alszik? És mindig? Eleve a nagyágyban alszik el?

Móni, megértem a frusztrációd, de azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit 'alkalmaz' a babanetes infokból, és mit nem. De lényeg, hogy megnyugodtál, hogy minden ok, és ez a fő! :wink:
Az viszont, hogy a nagy gyerekek nehezebben mozognak csak azért nem igaz, mert Jolka Ákosa mekkora baba, és már jó rég forgolódik ide-oda Jolka szerint! Ez inkább tipus kérdése szerintem.
Végülis 6 hós korára kell a nagykönyv szerint megfordulniuk, szóval ennek alapján is van még 2 hetetek, nem vagytok elkésve semmivel! És tényleg nem verseny ez, de akarva-akaratlan hasonlitgat az ember!

Lányok, honnan lehet tudni, hogy kellene a babák inyét kenegetni, mert esetleg fáj nekik? Honnan látszik, hogy ki akar bújni a foguk? Panka 2 napja elég nyügi, és az alsó inyén van 2 kis bevágás. Van még ezen kivül valami jel?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Móni
így örülök,hogy megnyugodtál
Kép

szopinak asszem vége :-(
Vendég

Timi! Jaj Te csaj! Próbálj meg minél hamarabb túl lenni rajta! Ez van! Ez 2 személyes játék és így a végefelé nektek Bibussal így jött össze! Tényleg nagy ölelés!
Hmmm, hát hogy jövök én ahhoz, h 19 éves gyógytornászi gyakorlatot felülbíráljak? Sztem én beveszem ezt a nagyobb nehezebben kezd neki "dumát". Én nem vagyok szakértő! És valóban hülye vagyok a babanettel kapcsolatban! De tanultam... Már megint ez a "frusztrációm". :lol: Mi is az tulképpen? :wink: :roll: Vagy igazából lehet be kéne szereznem? :lol
Itt ragadtam, nem értem... :lol: :arrow:

Kép
ermoni

Halihó Mindenkinek!

Ma nagytakaítottam elfáradtam mint állat most arra várok 1 órája hogy Petra felkeljen, és utolsó fázisként felporszívózzak.

Alvás.hát Zsu az én lányom is mostanába vagy az oldalán vagy a kiságyra "felkenődve "alszik el de volt már a héten ugy is hogy hason a feje meg belefurodva a matracba.mondjuk én visszafordítottam a hátára mert ez a hason alvás nem tetszett nekem.Most pl hasán alszik.
Ja és nekem a császár ahogy vágtak az a forradás szokott viszketni nagyon van amikor tök piros.
Na lépek kitalálom mit ebédeljen Petra Sinlac vagy sütötök.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Sziasztok!

Ermoni, én annyira örülök, hogy leírtad a sztorit, ugyanis Rami sem forog még. Benne is "ott" van a mozdulat és csak a végső löket hiányzik de akkor sem megy még. Rami múlt héten 8100 gramm volt, úgyhogy egy súlycsoport Jankával. Te adsz neki anyatejen kívül még valamit?

Nálunk még annyi, hogy Rami már kap sütőtök-alma-körte bébiételt, nagyon bejön neki, így viszont kevesebb a szopi amit a mellem egyenlőre nem nagyon tolerál..viszont már 2.éjszakát végig alussza, remélem így marad! Fél 10-től 5-ig aludt ma is, szopi, majd visszaalvás 8-ig.

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Móni
megpróbálom hamar lezárni,én nem bírom hogy visít ha szoptatni akarom,nekem ne mondja senki,hogy ebből a pár cseppbő még lehet normális mennyiség.fejővel 10 perc után van 4 ml

6 hós korukra illik forgni,Bibus forog ahogy gondoltam is egyik napról a másikra azóta nincsegy perc nyugtom se mert issza még nem tud
Vendég

szal ált. 6 hós korukra forognak,de van aki később :-) én igazat adok a gyógytornásznak

Maja ma megint zakkant :?
Vendég

Zsu
ha nem éhes,szomjas,kényelembe van,nem álmos,dörzsöli az ínyét vagy nem de minden más oké kend be neki aztán ha abbhagyja akkor a foga :-)
Vendég

Timi :( Túlleszel rajta, meglátod! Ne keseredj el, nagy dolog, hogy eddig tudtál szoptatni!!!

Andi2, sütőtökös sinlac? :wink:
És igen, a forradás még néha nekem is viszket, de ez más!

Vicuska, miért nem fejed ki, amit Rami bent hagy? Későbbre talán jó lenne!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi, ne szenvedj a fejéssel, csak még ramatyabbul fogod érezni magad a 4 ml-től :( Nyugodj bele, és azt az időt, amit eddig fejéssel töltöttél, meg azzal, hogy szopi-nem szopi, most másra fordithatod!
És mivel kenjem?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Móni
én is fusztrált vagyok,tudom nem kéne de ostorozom magam és várom ki mit ír a problémámra de lehet kussolnom kéne és csak bejelenteni hogy már 100as tápos csirkém van.Majánál nem paráztam ennyit igaz ő már 8 hós volt amikor elment a tej.

Husit mért toljátok egyre kiljebb??? mikortól adja aki adja?

Gabci???????????????
Vendég

így van Zsu csak jobban fustrál ezvan,rajtunk már nem segít semmi

dentinox
van csepp és gél meg van valami új annak nem om a nevét
http://www.pirulapatika.hu/000003636/adatlap
http://www.pirulapatika.hu/210090350/adatlap
Vendég

Timi, én még tolom a húst egy picit. Múlt héten volt itt a védőnő, azt mondta, hogy 6 hós korig csak gyümi, aztán 7 hós korig már főzelék is mehet, onnantól lehet adni húst (7 hós betöltött kortól). Ezt most asszem betartom, de 1-2 hét nem számit. Jövő héten elkezdem megint próbálgatni a zöldségeket, mert 2x már adtam korábban, de nem volt sikere.
Te Majcinak mikor adtál hust? Őt 6 hós koráig csak szoptattad?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
hát nála is úgy volt olyan 4 hós kora után kapott leveket vagy pár kanál gyümit aztán kb 6 hós korára lett hogy mennyiséget evett,Bibussal is így van.Mostanra megeszik két nap alatt egy üveg kaját,napi kétszerre de utána megeszik kb 100 ml tápszert.Viszont én most úgy gondolom,hogy ha betölti a 6 hót elkezdem neki adni az 5 hós kortól ajánlott husis ételeket .Maja is akkor kezdte el kapni,szerintem nincs ebből semmi gond.Maja is ette ezeket.Mondjuk ő elfogadta a tejpépet is Bibu nem.
Vendég

hoppá Bibus koppant egyet,lehet mégis tud hasról hátra csak én még nem láttam :shock: szivacson szokom hagyni a másik szobába,hallom kop nnézem a gyerk 2 méternyire onnan ahol hagytam,a földön,de enm sírt :-) 20 cm a szivacs
Vendég

Timi, köszi a gyógyit!
Tényleg nincs gond, hogy elkezded a húst adni, 5 hós kortól lehet elvileg tényleg. Én most csak azért döntöttem igy, mert hogy Panka igy össze-vissza eszik, ill nem eszik! Most nem keverem meg még jobban, örülök, hogy a gyümit meg a pépet elfogadja.

Ügyes Bibus! Elvileg hasról hátra könnyebb, nem? Panka azt tudja, illetve hátról hasra is átgördül, de a kezét még nem tudja kivenni, szóval addig nálam még nem jár a pont :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kiraktam a babakocsit a teraszra és lefújta a szél (gyerek nélkül :D ) :shock: Úgyhogy Panka ma nem levegőzik :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hát igen velünk alszik már eleve oda rakom !Probálkoztam mind hiába elfér nagy az ágy és egyszer majd kiszokik onnan!
Nállunk is rendes homokvihar van!

Kép

Kép
mogyoland

Páromnak nokia N-70 -es van az is jó kis gép!
Nekem nokia 6101 -es az is jó!
Nállunk csak nokia jöhet számitásba!

Kép

Kép
mogyoland

Akkor csak velem alszik a baba az ágyban!
Van még valaki?

Kép

Kép
mogyoland

Ahoj!

Móni:
mondtam én, h no para. Nem hallgatsz rám, te Nő!
amugy meg sztem is a nagy baba nehezebben forog..

Zsu:
ma sinlacot hajtottam, itt sincs sehol. 1 gyógyiban volt, persze a város túlfelén. na azt a 4 dobozt gyorsan elhoztam. :lol: de előtte még volt 1 köröm vissza a dokihoz, mert itt nem adnak vény nélkül, így irattam..bár jobb is, mert így 1330 ft, úgy meg 3000/db. :?
erről jut eszembe, Lillának nem kell a tápi, megint..
most ebédre nagyon sírt, h éhes, na mondom, most azt tuti megeszi. 90 ml. fasza... hozom a kanalat tátog.
mondom kipróbálom, ha sinlacot nem vízzel, hanem tápival csinálom. 140 ml-t megivott ( 90 tápi+sinlac).
sztetek ez gáz?
délután hívom a védőnőt, mert ha ez így ok, akkor nem görcsölök ezen..
mivel 2 napja max napi 3x 50-90 ml.t iszik, pép az jöhet neki...

Timi:
:( de fel a fejjel. ez is szép teljesítmény.
gondolj arra, h Lillának mi jutott. :?

Kép
Kép
h@jni

Vagyok ám, nem tüntem el. Csak vhogy nem volt Kedvem írni ( olvasni is csak futólag, bocsi)

Köszi csajok, a szemem jól van. Tényleg a paradicsomtól dagadt be.
Kipróbáltam este is és ugyanúgy viszkedett és dagadt meg... a hülye a saját kárán tanul szokták volt mondani.
Kriszti kérdezted, Ádi hol tart mozgás terén. Hátrafele kitűnően halad, körbejárja a játszószőnyegét, habtapit, lemászik a térképről. Illete kúszik, vagy nem tom mi ez. Kukacozik hátrafele meg egyhelybe, előre még nem megy. Emelgeti a popóját, de nem térdel még föl. És hasról az oldalára, már nem csak gurul, vhogy a lábával segít, olyan érdekesen csinálja.
Szal, mi itt tartunk. Fog még sehol ( mikor lesz máá). A dumálás az megy rendesen. Most a bababa a menő és a vava.
Ja és tegnap csinálta először, hogy bekapta a nagylábujját. Úgy örültem neki! :D
Nadin zsiráf evős képe nagyon tetszett. Hány hónapos kortól lehet zsiráfot fogyasztani? :D
Zsu: az alvás nem fix, de 2x alszik Ádi, ritka ha 3x.
Délelött vmikor max 1 órát, aztán az ebéd után 1-3 órát.
Timi: már elkezdtem a húsos ételeket adni. Ádi 6 hós korában kapott először, mostmár rendesen eszi.Tízóraira gyümi, ebédre főzi megy nálunk. egy héten kb 3x húsos kaja.

Kép
Kép
gabcii

na, nem megivott, hanem megevett, kanállal

Kép
Kép
h@jni

Hajni, tegnap pont ide lyukadtam ki, hogy a sinlac-ot fogom keverni a tápival. Szerintem nem gáz! Majd mondd meg, mit mondott a védőnő!
És remélem ez csak ideiglenes sinlac hiány, különben éhenhalnak a lányaink :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!
Timi: remélem én nem frusztráltalak... Ha igen, akkor ne haragudj!
Móni: jó a Minolta. Asszem Canon utánzat, csak olcsóbb. Legalábbis ami most van, az jó, mert az előzőt állandóan hurcoltuk a szervizbe (Bécsbe), azután kivertük a balhét, és kicserélték. Mivel a régiből már nem volt, kaptam egy vadiúj vázat. Az optika Tamron 28-200-as, ez is ok. Bár újabban keveset használom :cry: Szerintem jól tetted, h elvitted Jankát.
Zsu: hátom alszik vilkó, a terpeszpelus miatt nem fektetem az oldalára. Úgyhogy jó lapos is hátul a feje :evil: Most megpróbálom hason letenni, hátha...
Átalvás: tegnap ötig, ma hatig, az már annak számít?

KépKép
1macsek

Helló.
Zsu, bevágás az inyén, az már fog lesz mindjárt. Legalábbis nálunk onnantól kezdve 1 nap volt. :D
Különbenis Panka is elég nyálkirálynő volt a babatalin, akárcsak a fiam, úgyhogy esélyes. 8)

ukati74

Kiri: nagyon cuki Nadin! És nagyon ügyes! Mi kb ha jól számolom kb ott tartunk moat, ahol Nadin januárban. De azért haladunk. Most hirtelen sokat fejlődött szerencsére. Tudja, h pénteken kontroll :lol:
Andi: tök jó az avatar!!!!

KépKép
1macsek

no, beszéltem a védőnővel.
szte is mehet így, de azt mondta, h így szte napi 4 kaja legyen és ne 5, ill. arra figyeljek, h negohy hízzomn tőle nyagyon.
megpróbálom most ezt, asszem, napi 1x legalább.

Kép
Kép
h@jni

áá,most nézem, h mit írtam.
negohy=nehogy, hízzomn=-m , -n,

Kép
Kép
h@jni

Kati: másnál tetszik az aláírás, azért is csináltam, de magamnál nem tetszett :lol:

Ma iszonyatosan fáj a fejem, megyek is, mert össze kell pakolnom. Holnap kontroll, pakolás, este buli :lol: Anyukám vigyáz majd Vilkóra. Szombaton meg Miskolc, úgyhogy majd jövő hét közepén jövök újra.
Tegnap azt mondta anyósom, h majd "elrabolja" Vilkót, ha már nem szoptatom :evil: Miért kell ilyen hülyeségeket mondani? Majd ha már nem bagóznak a lakásban ha ott vagyunk, talán akkor. Talán... Ja, és természetesn tejszaporításba kezdtem :lol: :lol:
Jó hétvégét!

KépKép
1macsek

Macsek: Vilkó olyan nagy fiú lett. Sokat változott a pofija. nagyon szép kisfiú. Anyósod miatt ne hergeld magad. Szinte minden nagymama ezt csinálja. Tényleg igaz, hogy úgy viselkednek, mintha nekik szültünk volna...
Timi: ne legyél elkenődve. Idáig szoptattad Bibut. Most már tudsz neki adni főzit, gyümölcsöt és a tápitól sem lesz ám semmi baja.
Gondolj utánna, csak itt hány full tápis baba van!
Rakok pár képet.
Mostanában Ádi azt gyakorolja, hogy mindkét kezét felemeli hason fekve és a lábaival rúgdos.
Kép

Szerintetek ide tettem le? :D
Kép
itt olyan édi pofit vág
Kép

Kép
Kép
gabcii

hát én nem tok elmenni ezen a nőn,délbe evett egy egyharmad üveg alma-banánt,ivott rá 100 ml tápit,na mondom ez kitart 3ig biztos,hát rá egy órára sír,szuggerálja a cumit és ordít,benyomott 100 milit,bejövünk az udvarról 3kor ordít semmi se jó,megevett eg yharmadüveg alma-banánt és még evett volna,cisnáltom gyorsan kis tejpépet pár kanálnyit azt is beverte,bezzeg most tojik,jajj acsak nehogy megfájduljona pocakja.most csöndbe van ill rotyoh,mert jön ki a felesleg alul :-)

jah új ízt is kapott:Majának is és neki is tupperje van igaz ragasztottunk rá matricát de benyomtam a szájába majáét :szóval az új íz narancsszörp :oops: remegett érte :-)

rohadt büdi van úgyhogy tistába teszem
Vendég

Ádi
nagyon cuki,imádom

Hajni
ha a sinlacot tápival csinálod akkor tök jó szerintem Lilla kajálása :-)

Mogyó
én 2 csajjal osztom meg az ágyam úgy 6tól :-) izgia mikor mindkettő ficereg én meg imádkozom csak húzzuk ki 8-9 ig :-)

mennem kell Bibuska álmos
Vendég

Hát Ágika is most erre szokott rá,hogy kiterül felemeli a kezeit és rúgdos a lábával ,ahogy Ádi.

Hát anyós is azt mondta tegnap,hogy ellopják a lányt ,meg após ,hogy majd lesz mikor sir ,hogy elmennek!Nekem már egyik fülemen be másikon ki nem foglalkozok velük!
Ugy is én döntöm el ,hogy oda adom-e vagy sem!
És ezt k@rvára utálom mikor az unokán akarják bepotolni amit annak idején a gyerekénél elmaradt!
Meghogy ők már nyáron elviszik csavarogni, de még ugy sem adom meg nem is akkora még meg én nem a lányai vagyok, de azthiszem már kezdenek rájönni! :)

Kép

Kép
mogyoland

ja a lányom délután hason aludt!

Kép

Kép
mogyoland

Képzeljétek el délutánra nem tom hogyan de olyan náthás lettem folyik a nozim meg fáj a torkom.Marha jó Petra nem tudja miért nem puszilgatom Apa dolgozik majd csak holnap reggel lesz itthon.

Már csak a csodában bizok hogy reggelre jobban leszek mert holnap védő nénihez is kell menni elfogyott a tápi és kell a recept.
utálom ezt a tápszer iratgatást is.Szóval estére nagyon negatív lettem.
Ja és remélem Petra nem lesz beteg. :(

Andi
KépKép[/url]
andi005

távol álljon tőlem, hogy bezzeg anyuka legyek és mivel nem ismerem senki családját az egészet csak zárójelben mondom: sosem tudhatjátok mikor fog jól jönni anyós segitsége. az enyém pl nagyon kedves, annyira, hogy néha az agyamra megy, :shock: de legjobban rá számithatok :D (és ez nem mindig volt igy), anyukámmal meg lazul a kapocs :(

andi! mielöbbi jobbulást!!!

Móni, én is elkapok egy két parát! de fő, hogy minden ok. mit is irtatok a nyelvnyújtogatásról? Marci folyton csinálja!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke:
h hypotón. :) Amugy Lilla is csinálja, mondjuk én ezen röhögök...
de nekem ugye alapból nem szimpik a dévényesek. :oops:

nagymamák:
én is csak mosolygok..
majd 2 gyerekkel megtudjátok, h mekkora öröm, mikor félórára "ellopják". :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Enyém is kedves mármint az anyós csak nekem sokk!
És hát ő szeret a MAMA szerepben tetszelegni mint az olasz mammák!

szüleimet meg imádom mindig is igy volt és nem változott sokban segitenek akár mit is kérjek meg hát én ugye tőllük kérek és nem anyóséktól!

Kép

Kép
mogyoland

Nekem most nagyon kavarcosak az érzéseim anyámékkal is és anyósékkal is.Anyós úgy érzem jobban szereti Bibit ,anyukám meg egyértleműen maját,nekem ez így nagyon nem frankó :?

Andi005
jobbulást,remélem Petra nem kapja el VUDU

ma jó kaja huzatja volt Bibnek ,ma lecsúszott neki majdnem egy üveg alma-banán,kb egy deci víz,tea és a tápik
Vendég

és akko' mi van, mi baja lehet?
én arra gondoltam, az oviban tanulta :wink: :D

ja, kép nincs az új hajról, nem látványos, csak zavart az a pár szál kilógó hajacska

uncsitesómtól kaptam capoera aerobicot dvdn (tök olvan mint a box). nagyon égő, 20 perc után kidőltem :oops: (7 hónaposan meg meg se kottyant)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

csajok:
Ti is lesztek ám anyósok. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ciripke:
hát annyira én sem vagyok ebben képben, de asszem valami izomtónus zavar vagy vmi ilyesmi...
a csajok jobban tudják...
én ha felmegyek az emeltre kész vagyok, szval ügyi vagy a 20 percel. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Timi:
így most mennyit eszik Bibi/nap? úgy cakkpakk?

Kép
Kép
h@jni

Táplálási terv csecsemőkorban Az első életévben kívánatos táplálására nézve átfogó irányelvek és normák ismeretesek, melyek tapasztalatokon és a tudományos ismereteken alapulnak.
Nincs olyan tökéletesen kidolgozott rendszer, amely minden csecsemőre egyformán érvényes lenne és amely a mindennapi kérdésekre kivétel nélkül érvényes választ adna. Az ajánlásokat és sémákat mindig egyénre kell szabni.
A következő alapelveket és ajánlásokat ennek szellemében kell elolvasni és alkalmazni, tudva azt, hogy ezek az irányelvek csak az egészséges csecsemőre vonatkoznak:
• 1. hét: 6-7 etetés, lényegében 3 óránként reggel 6 órától kezdve, egyesek még éjszakai szoptatást is tanácsolnak. Szoptatás nem ellenezhető az ad libitum táplálás sem - tehát a csecsemő kívánságának megfelelő mennyiségű tejet fog kapni. Ha mesterséges táplálásra kényszerülünk, az időpontokat és mennyiségeket jobban be lehet és kell tartani. Az összmennyiséget tekintve újszülött táplálékszükséglete.
• 2-6. hét: napi 6, az átlagosnál kisebb súlyú csecsemő esetén 7 etetés, lehetőleg szoptatás, ennek híján gyári tápszer (tejhígítást ne adjunk), a napi mennyiség a testsúly 1/5-1/6-a. Ezt az értéket az etetések számával elosztva megkapjuk az egyszeri étkezés átlagos adagját.
• 7-12. hét: napi 5 étkezés, 6, 10, 14, 18, 22 órakor, lehetőleg szoptatás, ennek híján gyári tápszer, ha az orvos tejhígítást rendel, 2/3-os tej. Mesterségesen táplált csecsemőnek el lehet kezdeni a gyümölcslevek adását, 1 teáskanálnyival kezdve fel lehet menni napi 5x2 teáskanálnyira.
• 4. hónap: napi 5-szöri étkezés, mesterségesen táplált csecsemőnek elkezdünk főzeléket adni, a déli etetés előtt a tej mennyiségét fokozatosan csökkentve egy-két hét alatt az egész déli étkezés főzelékből fog állni, amit kanállal adunk.
• 5. hónap: napi 5-szöri evés, az anyatejes csecsemőnek is elkezdjük a főzelék adását, majd egy gyümölcsétkezést is bevezetünk, tejes tápszert vagy anyatejet reggel, délben és este kap.
• 6-7. hónap: át lehet térni négy étkezésre, ajánlott időrend 7.00, 11.30, 15.30, 19.30. Reggel és este tejtápszer, vagy tejhígítás, délelőtt gyümölcsből készült étel, délután főzelék, mos már feldúsítva sajttal, tojássárgájával, májjal vagy sovány hússal egészítjük ki, 3 % olajat is lehet hozzátenni.
• 8-10 hónap: el lehet kezdeni a színtej adását malátakávéval, kakaóval vagy egyéb ízesítővel elkészítve, apróra vágott megkent kenyeret, lehetőleg barnát, lehet hozzá adni.
• Az első év vége és a második év eleje: fokozatosan a család étkezési időpontjaihoz igazítjuk a kisgyermek étkezését, a darabos ételeket már nem passzírozzuk, hanem villával szétnyomkodjuk. A darabokra vágott kenyér mellett darabokra vágott almát vagy banánt is adhatunk, de ne az étkezések közti időben, hanem az asztalnál. Étkezések közt ne adjunk semmit. Az utolsó étkezés lehet 18 vagy 19 óra körül, ez lehetővé teszi a korai lefektetést és így az anyának is marad egy kis szabad ideje.

ezt találtam, kemény. :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Haliho!!!!!!!!!!!!!!! Vagyok ám én is, csak kicsit zűrösek a napok. Bár engem senki nem hiányol :oops: :oops: :oops: :wink: Na. szoval, nagyobbik gyermekemnek mostanság gondjai támadtak a matematikával. És már a tanárnéni is jelezte!!!!!!!!!!!!!! :twisted: Kicsit szétszort lett a drágám :evil: úgyhogy délutánjaink matek gyakorlással telnek. Hát csajok!!!!!!!4 Hogy ezek milyen feladatokat adnak egy elsős gyereknek!!!!!!!!!!!!!! Azé' mi ilyeneket nem tanultunk, vagy csak nem ilyen formában, vagy nem emlékszem. :roll: Anyahiánya van. Ő mondta, ugyhogy mostanában az övé lettem. Vivuska meg nem hajlando tápit fogyasztani, csak éjjel félálomban. Na ezt add össze... :shock: Eszik gyüumit, főzit... minimál tápit 40-50 ml.
Ja és a férjemnek felmondták a szerződését (igaz már van új) de az uccso havi pénzét nem akarják kifizetni, úgyhogy a jövő havi lakáshitel necces lesz ám....
Mogyi! Nekem szinte csak hason alszik a lány. Ja és olyan éjféltől, amikor felébred éjjel, már csak a szulői ágyban hajlando. Elférunk meg minden, de azért jobb lenne a sajátjába, dehát ember tervez, Vivus végez.
Ja és eccerűen nem tom lekicsinyíteni a képeket a gyerekekről és nem tom felrakni se ezáltal ugye. Ha valaki esetleg tudná.... :oops:
Ja és Vivi is csak hasrol hátra fordul azt is csak a kiságyában. A többivel szerintem megvárja a többieket.. :lol: Na lépek puszi mindenkinek

kikuka

Hát, kemény vagy nem kemény, volt idő, amikor ez volt a "trendi". :wink:

Timi, megvannak a cumik, hogy adjam fel. Ajánlott levélként jó? Remélem még felveszik levélnek, mert elég duci.

Andi, jobbulást. Nagyon szar lehet megállni, hogy ne közelíts a gyerekedhez. :(

Ciripke, Marci is folyamatosan nyelvnyújtogatós pofákat vág, de szerintem csak az ínyét piszkálgatja a nyelvével, úgyhogy szerintem ezért még nem viszem gyógytornászhoz. :)

ukati74

Kikuka, azért mert nem írjuk mindig, azért még hiányolunk. Én legalábbis. Csak hát van aki sűrűbben jut gép elé, van aki ritkábban. De mindig érdeklődéssel olvasom mi van veled is. Nekem Nero PhotoSnap van a gépünkön, azzal kicsinyítek, ezt nem nehéz használni, neked milyen képszerkesztőd van?

ukati74

Kati
jajj de jó,ajánlva légyszi ,2 kilóig felkell venniük még dobozba is de szerintem belefér egy a4es borítékba is,ha úgy könnyebb csomizni küld csak a lényeget :-)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?