Új privát üzeneted érkezett!

[quote="hordozo"]
írta:
hordozoKisvic! A kézben tartás nagyon más dolog, mint a hordozás. Jól értem, hogy anyósod kézben tartja a fiadat vagy ölben és nem kendőben? Kézben szerintem eléggé mindegy, hogy kifelé vagy befelé néz. Az fontos, hogy ne ültesse, ha még nem tud ülni.

Azert ez kicsit megnyugtat, mert mi is volt mar, hogy igy fogtuk a picit, persze nem sokaig, de nem gondoltam volna, hogy annyira artunk neki vele :oops:
smzsgalf

Bocs az off-ert de kicsit ragodtam ezen a kifele hordozason (kezben). Beni neha addig feszkelödik a kezemben, amig nem forditom kifele. Eddig mindig ugy gondoltam, hogy amit magatol csinal az nem lehet rossz neki. Vagy tevedek? :?
smzsgalf

[quote="kisvic"]K írta:kisvicülön tetszik, hogy fiúval pirosat!!!! :D

Szerintetek a piros lányos szín? Sógornőméktől örököltük a babakocsinkat és mikor terhes voltam mondta, hogy reméli lányunk lesz mert a kocsi piros. Én meg nem értettem miért, mert szerintem a piros tök semleges szín, én nagyon bírom Félixet pl piros felsőben meg a piros kocsijában.

Hű, ez elég OFF, bocsánat. :oops: Gyorsan kisbetűssé teszem.

ON:
Meg akartam nézni pár képet a TBW fórumon ezért regisztráltam tegnap, nem kellett volna...... annyira gyönyörű kendőket és mei taiokat láttam. Teljesen függővé lehet válni, gondolom ismeritek az érzést. Másrészt teljesen le voltam döbbenve, hogy milyen kendőkollekciókat halmoznak fel ott az anyukák, elképesztő a szekrénybelsőket látni 15-20 kólönböző kendővel. Van itt valaki akinek sok sok kendője van? (Ágin kívül akinél szakmai ártalom :D )

Mondjuk amikor múlt héten kiderült, hogy a rugalmas kendőm mégsem a legjobb befektetés volt, akkor először azt gondoltam eladom, de már teljesen bizonyos vagyok benne, hogy megtartom, egyrészt mert az első kendőnk, másrészt mert kistesónál még jól jöhet, harmadrészt kísérletezni kötésekkel majd ha már profik leszünk.
Úgyhogy ha megjön a Didy, akkor már lesz 2 kendőm, plusz varrni szeretnék egy mei tait, mert nagyon szeretném kipróbálni, viszont nem vagyok hajlandó most egy ideig több hordozóeszközbe beruházni. Ja, és gyönyörű anyagom van itthon a mei taihoz, ez is motiváció.... :wink: (És van még egy kengurunk is amit 24000-ért vettem mert akkor még nem tudtam amit ma már tudok a lábacskákról....) Lehet hogy a TBW-s csajoknak is így kezdődött? :D
kattix

OFF szerintem is semleges a piros :D

ON 15-20 kendö nem is szamit annyira soknak, en tudok olyat akinek 60-70 kendöje van :shock: . De az mar szerintem inkabb gyüjtö es nem is hasznalja az összeset. Mondjuk en azon is csodalkozok, hogy hogy lehet hasznalt kendöert többet adni mint ujert (mondjuk pl 300€-t egy 20 eves 2-es meretü kendöert ami raadasul ronda :lol:).

Különben tenyleg igy kezdödik, eleinte nekem is csak egy kendöm volt aztan vettem egyet, meg meg egyet... De mar adtam is el jo parat, igy legalabb sok kendöt kiprobalhatok ;-)
smzsgalf

Pirosat mindenkinek!!!:-) A Piros vidám!!!!

Smzsgalf, szerintem lehet, hogy 60-70 gyerekük van!!! :)
Naná, hogy én is irigylem a kollekciót...

Kattix, nemá hogy 24.000 volt a kenguru :shock: Ez bizony elkeserítő. Pedig milyen szép Mei Tait vehettél volna belőle...

Jótékony hangulatban vagyok, felajánlom a 3,80 m -es (kimosva ekkora) Carolino kendőmet (zöld-fehér) "rászoruló" részére... Miután nem sikerült eladnom, pedig nincs vele semmi gáz, csak nem használtuk soha. A tervezett hintaszéket sem sikerült megvalósítani belőle :( Átvehető a következő Klub-találkozón!

kamcsatka

Kamcsatka, megkésve bár, de én is nagyon köszönöm a szervezést. Jól éreztük magunkat. Főleg én :D a gyerekek inkább csak elvoltak.

a piros szerintem is uniszex DE a férjem szerint lányos :lol:
persze a póló amin egy dobszerkó van meg gitár az jöhet hihi

én 15-20 kendővel se tudnék mit kezdeni. persze elnézegetném őket szivesen, de mindig gondot okozna, hogy na akkor most melyiket vigyem magammal.
tulajdonképp most 3 hasonló hosszúságú kendőm van és ezzel is bajban vagyok. + ott az ergo ami szintén mindig versenyben van elinduláskor.
és akarok varrni olyan hibrid mei tai-t. lehet először a lányomnak.
néztem is, csudaszép díszítő anyagok vannak az ikeában.

de én is viszavonhatatlanul szenvedélybeteg vagyok :lol:
eddig azt gondoltam majd átalakítom az ellaroo-t vagy varrok belőle ezt azt a gyerekszobába, de legutobb újra magamra kötöttem vele Ivánt és rájöttem, hogy nem bírok még elszakadni. Ha nem is használom, kellemes a tudat, hogy van.
Nagyon sajnálom, hogy függőágynak nem elég erős.

Szerintem az annyira kedves, hogy ahány gyerek annyi kendő és amikor kölök már kinő a hordozásból, akkor lesz neki belőle függőágy. Így anya szenvedélye is előjöhet minden pocakosodáskor. :D
persze az is nagyon szívmelengető, hogy egy kendő kiszolgálja az összes tesót, aztán még a nagylány gyerekeit is
(ah kicsit előre szaladtam...)

KépKép
savitri

[quote="smzsgalf"]A írta:smzsgalfki meg keres kendöt: A Didymos ajanlatokat szoktatok nezegetni? Egesz szep tavaszi kendöket arulnak nem is olyan sokert.
Meg vannak ilyen "Sondermodell"-ek is, ugy tudom, a Nino Lachs olcsobb is mint amit ott ir (tan 69€ a 6-os). Szoval lehet, hogy megeri olyat venni hasznalt helyett.

De jóóóó, hogy ezt írtad! Nekem például - mivel nem tudok németül - első dolgom, hogy átváltom angolra az oldalt, ott viszont ezeket nem írják :o . De mostmár ezt is tudom, úgyhogy nagyon hálás vagyok. :)
zsana75

Ma hallottam egy idosebb holgytol, h o 30 evvel ezelott hordta a gyerekeit:)

Biobaba
biobaba

Biobba: kendővel??? :shock: Hol?

KépKép
livus

Kamcsatka! hú, micsoda oldalakkal bombázol itt minket! Egyszerűen gyönyörűek. Az tényleg jó lehet, ha az ember sokat kipróbál, aztán tovább adja. Na, azért mégsem, mert ezek a darab anyagok a szívünkhöz tudnak nőni. Pl. az én kis nandumat nem adnám oda, mert nagyon jók a színei (már nem árulják :( ). Aztán varrtam egy kötős kengurut, az meg nagyon kényelmes. Hááát. "Ne gyűjts itt a földön kincseket...." :)

Smzsgalf, mennyi időre mész no-ba? Nem jó az, ha itten nem tudunk meg értékes infókat :D

Dóri
foldori

Dóri: aprilis közepen jövünk vissza, de azert ott is lesz internet ;-)
Különben ha valami konkret modellt kersel, akkor azt figyelhetem :-)
smzsgalf

Livus, a nagyanyjanak valami vallkendoszerusegevel. Mondta is, h mindenki nezte az utcan akkoriban. Itt Magyarorszagon. A lanya is ott volt, de unoka babakocsiban. Es mikor mondta a nagymama, h venne a lanyanak ilyen kendot, a lanya nem tunt olyan lelkesnek:( De hatha...

Biobaba
biobaba

Orsi, csatlakozom a késve megköszönőkhöz :) Mi is jól éreztük magunkat és köszönjük. Rita egyébként az én barátnőm volt :wink: A névtáblák tényleg nem jönnének rosszul, s a bemutatkozás is egyszercsak félbemaradt valahogy...szóval van még hova fejlődni ezen a téren. Viszont szép kis kendőkavalkád volt, hála elsősorban Savitrinek. Jó kis bemutatót rögtönzött. Kár, hogy tovább nem tudtunk maradni, túl messze lekunk ahhoz, meg már Vajk is követelte az alvást a szabad levegőn.

Érdekes, amit írtok a kifelé tartásról. Én mindkét gyerekem sokat fordítottam kifelé, amikor kézben vannak, egyszerűen úgy látom, hogy szeretik, jó nekik így nézelődni. Főleg, ha nyűgösek, akkor jött/jön be. De csak ha kézben, kendőben már kizárólagos háti hordozó lettem.
Tényleg, Ági, szerinted mitől lehet, hogy mostanában gyakran fáj a bal vállízületem hátihordáskor :?: Kb egy óra után kezd el fájni. Lehet, hogy elbénázok valamit? Régebben nem volt ilyen panaszom, pedig akkor még rosszabbul tudtam kötözni. Vagy az tesz be, hogy úgyis mindig bal kézzel emelgetek (balkezes vagyok) ?

KépKép
KépKép
safrany

Hordozó-Ági: igazából már nem is nagyon tudok kisérletezni vele, m ert a 30. héten tartok és magamnak is nehéz vagyok, plusz még a nagy 13 kilós! :)
De amikor nagyobb sétákra megyünk vagy a bevásárlóközpontokban pl., 1-másfél óra után elfárad és jobb lenne felvenni. Próbáltam nemrégiben, de zavarja a "beszorítás" . Akkor inkább csak karban szeret. Vagy az apja nyakában. Vagy motorozik :)

Különben mi is sokat tartottuk kifelé kézben Tomit, már pár napos kora óta. Nem szeretett bölcsőtartásban, nem szeretett befelé-vállon...stb. De semmi baj a gerincével, egyenes mint a cövek. Talán azért, mert nem egész nap volt kifelé tartva. Kendőben pedig CSAK befelé, főleg keresztezetten vittem.

Most lenne jó pl. a háton hordozás, már nézegettem a youtube-on, tök jó kötések vannak, de nem lehet még kipróbálni sem vele, kiabál....

Más: Milyen találkozó lesz pontosan, és mikor és hol??????
Kis újoncként tudatlan vok.
Igaz, hogy nem ismerünk senkit, de szivesen elmennénk, m.
Kérek infókat léci :)

Ezek szerint én nem vagyok dilis, hogy annyi sok kendő tetszik, és hogy én is szeretnék mág párfélét. PL. mei tai-t, varrni akár, vagy egy karikást vagy rugalmast az újszülöttemnek vagy tiszta selymet, STB. Csak itthon tényleg nem lehet jól megtapizni, úgy meg nehéz szivvel adok ki sokezret...
A varrással meg még kicsit kezdő vagyok, de jó lenne próbálgatni.
Milyen anyagokat ajánlotok, milyen célra?És hol vegyem meg????

Köszi, hosszú voltam.
Kriszti

Pár nem-kendős kép: (bocs, ha sok :) )
Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
kkriston

Köszi Zsuzsi, én is nézegetem, aztán úgyis fölkereslek, de most nincs rá keret. :(

Dóri
foldori

Voltunk lent sétálni egyet kendőben. Egy réteggel kevesebbet adtam rá, és úgy kötöttem a nyitott kabátom alá. Tök jól elvolt, csak egy baj volt, hogy fújt a szél, ez eléggé idegesíti, úgyhogy emiatt nem tudott elaludni csak a végére. Mivel lehet szél ellen védeni a kis fejüket ha elöl keresztkötésben van? A kabátomat nem tudom jól előrehúzni, ahhoz szűk.

Egyébként meg szuper volt! :D Micsoda felszabadító érzés, hogy 1. le tudtam menni az utcára egyedül (szerelik a liftünket, úgyhogy csak segítséggel tudtam eddig lemenni babakocsival), 2. be tudok menni MINDENHOVA nem csak oda ahova a babakocsit be tudom tuszkolni. :D Kinyílt a világ!
kattix

Kriszti, a klubot Budaörsön tartjuk minden hónap első péntekjén, 10-13 óráig kábé. Nagyobbaknak is jó, mert játszhatnak az udvaron. Ez egy volt bölcsi épülete kerttel Budaörs központjában, most a városi régészeti múzeum, ahol sok gyerkeprogramot is tartanak, megnézheted a http://www.regisegbuvaregyesulet.hu honlapon. Ha picit visszalapozol, vanak képek és beszámolók.
Ne aggódj, tulajdonképpen senki nem ismer senkit:-) ez nem akadály... Még csak kétszer volt! Gyere el legközelebb, mindenki elhozza, amije van, ott tapizhatsz :)

kamcsatka

Kattix, nekunk bebujos sapijaink vannak, aminek van egy kis nyakresze is. Gyerekkoromban urhajos sapkanak hivtuk az effelet. Szerintem ez nagyon jo szeles, csipos idoben.

A masodik bekezdesed jo kis reklamszoveg lehetne.:)

Biobaba
biobaba

off:
Szokta úgy, hogy ül és az ölében kifelé a kisfiam (ettől kapok leginkább frászt), meg séta közben kifelé. Csak azért gáz sztem, mert az ölében pl. ül, mintha székben lenne. Úgy tudom ezt nem szabad, mert terheli a kis gerincét. Vagy nem :?:

on:
Kamcsatka, hihi, vettem a lapot, de kaptam 1et kölcsön. Bereagáltam amúgy a topicba.

kisvic

Kisvic, semmi célzás nem volt benne!!! Persze, olvastam. Csak az a helyzet, hogy már régóta hirdetem (lehet, hogy rossz helyen), és nem vette meg senki. Az, hogy neked sem volt rá szükséged, az csak egy dolog, semmi gáz nincs ezzel, örülök, hogy találtál egyet!
A lényeg az volt, hogy nem akarom tárolni, mert nekem nem kell, tehát ha eladni nem tudom, akkor odaajándékozom :)

kamcsatka

Orsi,

köszi a meghivást! Még bizonytalan, mert marha messze van, mi Isaszegről mennénk! Meg elég későig tart, Tomi már délben aludni szokott....Pedig jó lenne.
Addigra már lehet, hogy meglesz az új seide-m.
Ki is lehetne próbálni pár háti pózt Tomival, talán lenne hozzá kedve.
Szóval meglátjuk.

Kell vinni valamit?

PÁ,
Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

Kisvic,
hány hós a te fiad? Sztem nem lesz halálos baja az üléstől, mondom, mi is kifelé tartottuk Tomit. (lásd: képeimet)
A gerince pedig nem az üléstől lesz erős, hanem a hason fekvéstől, a feje emelgetésétől és a kúszástól! Én legalábbis ezt vettem észre...
Persze kendőbe ne kössétek kifelé!! TILTSD meg! Én tutira kiverném a balhét anyósommal... :)
Nem lehet vele megdumálni? A te gyereked végül is, a te felelősséged...stb. Meg a te nevelési elveidet igenis fogadja el mindenki! Én igy vagyok vele... Hülyének is néznek, de letojom :) :)

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

Kriszti, a klubba akkor jössz és mész, amikor akarsz! Nem kell hozni enni-inni, csak magatoknak, de aki akar, az hoz másnak is.

most kaptam valakitől ezt a linket, egyszer régen már jártam az oldalon, de nem annyira érdekelt, mert én tuti nem fogok varrni Mei Tai-t. De aki akar, annak szerintem nagy segítség, bár angolul van.
http://bradley-etheridge.com/MaeMeiTai.htm

kamcsatka

Én meg a tegnapi skandináv linkekből ezt találtam Mei Tai varráshoz:
http://christmasevetwins.blogspot.com/2007/10/make-scandi.html

Lányok, kérdésem lenne: a babák akiket nem a 0. naptól hordoz az anyukájuk (ld. pl a kisfiam) újra meg kell, hogy kedveljék a hordozást? Már ha abból indulunk ki, hogy a babák alapvetően szeretik a hordozást mert hasonlít az anyaméhbeli élményeikre.

Azért kérdezem, mert a kisfiam most már sokkal jobban viseli kendőzést mint amikor még a tanfolyam előtt félénken próbálkoztam vele itthon, de azért egyelőre nem érzem a felhőtlen boldogságot rajta, hogy a kendőben lehet. Kicsit mintha feszült lenne, szokatlan neki az érzés. Ez ugye OK egyelőre? Babusgatom, beszélek neki, hogy éreztessem vele, hogy ez most egy tök jó dolog, és végülis elvan, meg el is alszik, úgyhogy biztos tetszik már neki valamennyire, de még azért nem nagy kendő-fan. :D Mit gondoltok?

Más: bejelentkeztem Ágihoz csípőn és háton tanfolyamra, és tök jó mert mindjárt itt van az is, márc 31! (És addigra nagyon remélem már itt lesz a didy is!)
kattix

Kattix, csak egy rövid saját élmény: a lányka 10-12 hetes koráig nem csinált mást, mint evett és aludt, sose voltam olyan kipihent, mint akkor - és ezért a hordozás sem merült fel. Utána viszont igen, és akkor egy-két próbálkozás után ő is megszerette.

kamcsatka

Biobaba: hát ez tök jó! :) VAjon honnan jött neki az ötlet, hogy kendőbe kösse a gyerekét? :roll:

Nekünk is van egy űrhajóssapkánk, úgy turiztam :)Sógornőm "monitorsapkának" hívja. :lol:

KépKép
livus

Képzeljétek, az NLC fórumon irogatok pocakosság óta az enyémmel egykorú babák topikjába, és már kb 6-7-en rendeltek közülünk Liviától mei tait. Egyik lány kezdte, és mindenkinek annyira megtetszett, hogy sorban jelentik be, hogy én is, én is, én is rendeltem, kb 2 hete mei tai boom van. Tök jó! Amúgy cassyo is ír oda és már elkezdtük pedzegetni közösen, hogy jöjjenek budaörsi klubba a csajok! :D

Monitorsapka, ez nagyon jó! Ellophatom? :D (Úgy egy hete láttam az utcán egyet és eszembe jutott, hogy az enyémeket mindig nagymamám kötötte, aki sajnos már nem él. Lehet kéne kötnöm egyet a kölöknek... vagy lehet ilyet még kapni?)
kattix

Orsi :Köszi :)

Kattix: Lehet kapni! Csak nem tom hol :oops:
Nekünk van jópár, denem igazáán használtuk, örököltük a családból. Ha megtalálom, elviszem egyszer egy talira, ok?
Szép fehérek, tiszta újak...Különböző méretben, főleg 1 éves korig.
Nekünk különben az olyan sapi jött be, aminek hosszabb fülrésze van, vagy az áll alatt megkötős. Jó melegeket lehet/ett kapni a kengurugoldban.:
Kép

ÁGI!
Hol lesz legközelebb kendő-tanfolyam? Lehet, hogy elmennénk a fiammal, hogy a háti-pózokat kipróbáljuk. Hátha lesz hozzá kedve.
Ja, és hol?

Köszi,
kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

kattix

Monitorsapi-ügyben, köszi Kriszti!
Úgy veszem észre egyébként, hogy az zavarja, hogy az orrát szemét éri a szél. Az ellen meg semmi sem véd csak ha betakarom vagy a zárt babakocsiban van.
kattix

Képzeljétek, megérkezett a didy kendőm!!!!!!!!! Hű, annyira örülök, titokban reménykedtem hogy még ma megjön, mert tudtam, hogy DPDvel küldik, és igeeeeeeen! Nagyon szupi a tapintása, és tök jó leírás van hozzá kötésmódokkal, meg DVD is. Majd beszámolok, most alszik az ürgemaki, úgyhogy nem tudom belepakolni. :D
kattix

[quote="kisvic"]M írta:kisvicár számtalanszor megkértem anyósomat, hogy ne tartsa kifelé a kisfiamat. Se az ölében, se sétálva. De semmi foganatja.:evil: Azt gondolja, így jobban tartja majd magát. :shock: Elmagyaráztam neki, hogy nem, mert még nem egyenes a gerince, csak a felüléssel fog kiegyenesedni a háta.

Bocs, hogy belekotyogok, de én úgy tudom, hogy éppen a legelején egyenes még a gerincük a piciknek - egész pontosan a nyaki és deréki lordózis ill. a háti és keresztcsonti kifózis nincs meg nekik. (Mert ugye az egészséges felnőtt ember gerince sem egyenes...) És pontosan, majd a felülés, mászni/járni kezdés fogja majd létrehozni az említett görbületeket.
Vagy tévedek? :oops:

Livi
Kép
picilivi

picilivi ezt én is igy tudom....
Vendég

hordozó Ági írta:
[quote]A írta: baba gerince az anyaméhben be van teljesen görbülve; így születnek. A kiegyenesedés bő egy év alatt történik meg a mozgásfeljődés hatására. A nyaki szakasz kifelé görbülete akkor alakul ki, amikor a baba megtanulja tartani a fejét. A következő gerincformáló lépés, amikor megtanulja tartani a hátát, majd megtanul ülni. Utoljára az ágyéki szakasz kifelé görbülete alakul ki a felállással-járással. Ezt a folyamatot nem kell siettetni; nincs szükség a gerinc kívülről történő kiegyenesítésére.

Akkortájt sokat beszéltetek arról is, hogy sokkal jobb, ha kendőben alszik, mintha egész nap kiságyban feküdne. A fennt említett dolgok miatt (is).
Én ezt a kifelé tartásra is értelmeztem, ezek szerint tévesen? (Ági?)

kisvic

Sziasztok hordozós-lányok :) ,

a héten bele-bele és visszaolvasgattam jó pár oldalt, próbáltam okosodni, hisz ti már nagyon tapasztaltak vagytok babahordozásban!!! :lol:
Szóval ha megengeditek, akkor szeretnék kérdezni! :oops:

A kislányom most volt négy hónapos, és nemrég kaptunk mi is egy kendőt kipróbálásra kölcsön. Fogalam sincs milyen márka, szerintem a legegyszerűbb fajta, 4 méteres (XL van beleírva). Háááát izé…., nekem ezzel a kötözés-dologgal még barátkoznom kell... :oops:

DE! Beleszerelmesedtem a mei-taiokba (Lívia honlapján láttam meg először ezeket :) ) !!!! Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen...! De hát ha már van, akkor úgy gondolom, hogy ezt nekem találták ki (remélem, a lánykánk is úgy gondolja... :D )
Szóval szeretnék venni egyet, csak nem tudom milyet!

Bamberoo mei tai – ez azt hiszem drága nagyon..., meg eléggé ki vannak fogyva,c sak hoodie van (tragezeuber.de; bamberoo.com)
Kozy – ez tetszik nagyon, de itt sem látok sok választékot…az ára azért jobb (85 EUR)
Babyhawk – nagyon tetszik ez is, hát itt aztán van választék…!!! :lol: Csak úgy csurog a nyálam... :lol: :lol:
A babyhawk.com-on 80-90dollár, iszonyú nagy választékkal, a tragezauber.de-n 80-90 eur az ára. Kicsit megzavart, hogy kétféle méret van.

Nem tudom, melyik az igazi. Mik a tapasztalataitok? Mik a különbségek? Mivel annyira nem olcsóak, így jó lenne a legjobban venni…! Kérem szépen segítsetek!!!
nagyon köszönöm, aztán meg lehet csatlakozom a táborba, ha szabad... :oops:

üdv

Dylkai

Kép
dylkai

Dylkai, köszönöm a kérdést:-)
Hogy milyet, azt bizony egyedül kell eldöntened, de amit tudok, azt szívesen elmondom röviden:
Bamberoo: mindegy, ha ki van fogyva, mert a megadott anyagokból bármilyet lehet rendelni. Kétféle van, a hoodie-s és derékbélelt, ez a drágább. Meg van az egyszerűbb, ami ívelt vonalú, nem derékbélelt. Ez olcsóbb, de most nincs belőle fent a boltban, csak a honlapon. Gyönyörű, minőségi, megéri a pénzt. A német oldalon azért van kifogyva, mert most árulta először, és elkapkodták, majd rendel újat.
A Kozy szintén szuper minőség, vászonból van. USA-ból bármilyet lehet rendelni, a német lapon most az is ki van fogyva, de folyamatos a feltöltés, ha érdekel, nézegetni kell.
A Babyhawk a harmadik, ami jó minőség, ezerféle dizjnban van, USA-ból szintén bármilyen rdenelhető, a német lapon pedig ezt is folyamatosan töltik fel. A két méret csak annyi, hogy van egy kisebb, kb. 1-1,5 éves korig, meg van a tipegőknek való, 1-3 éves korig, csak a "body" hosszúságában van különbség, de pl .egy kisebb Babyhawk-kal simán lehet hodozni egy 2 évest is.

Amúgy mindhármat meg lehet nézni a budörsi Babahordozó Klubban, minden hónap 1. péntekjén! Ha nem laksz túl messze...

Remélem, nem kavartalak be még jobban... A lényeg, hogy nagy hibát egyikkel sem tudsz elkövetni.

kamcsatka

Kattix, a fiamat kb. 3 hos koraban kezdtem el hordozni, de nem volt gond.
Nalunk, ha nem akar(t) kendozni a gyerek
1/ en vagyok ideges, nyugtalan es megerzi
2/ eppen masra vagyik, kiveszem, kezben cipelem (vagy lerakom az agyra, akarmi) es 10 perc mulva mar gond nelkul berakom.
el kell talalni a pillanatot :)

Orsi, kinek van babyhawk-ja??

Sára

Kép

Kép
saara

Hát az úgy volt... Szóval az volt a Babyhawk első MT-om, de eladtam... Akkor még úgy éreztem, nem kell annyi... Annak a budaörsi lánynak adtam el, aki ott is volt a találkozón, de nem használja :shock: neki megfelel a babakocsi. Mondjuk akkor meg kár volt megvenni. Az egy fekete-fehér japán mintás volt.

kamcsatka

Kattix!

ÚÚÚÚgy irigyellek! Én kb egy nappal később küldtem el a pénzt, de még se hire se hamva a kendőmnek!
Nem értem...Akkor léci részletezd, hogyan is fizettél, hogy legközelebb én se várjak heteket. MÁr nagyon várom.
És irtam is a didynek, hogy mi a pálya, megjött-e már a lóvé, de semmi se jött meg nekik. Utálom ezt az OTP-t, tutira miatta van. Meg az átutalásos napok, csúszások, stb. Megőrülök. :cry:

És, tényleg, amúgy milyen a kendőd? Meg vagy elégedve a vastagságával? Meg a rugalmasságával? Én nagyon kiváncsi vagyok.
Nem jöttök el 31-én a kendő-tanfolyamra? Talán addigra már én is megkapom és csere-próbálgathatunk vele :)

Köszi,
Kriszti

Más:
Most akkor egyenes vagy görbe a gyerek háta???????? Először görbe, aztán szülés után kiegyenesedik hirtelen, aztán megint szép lassan begörbül 1 év alatt? Ez halál!!!!!
NIncs egy igazi szakértő ebben a témában? Csak azért, mert nem tudom, jót tesz-e egyáltalán neki újszülöttként, ha kiságyban alszik. De hol máshol tudna???? És milyen pózban? Mindig lengő-bölcsőben? Kendőben?
Jajjj tök bonyolult.

KépKép

KépKép
kkriston

ÓÓÓÓ, Orsi,

köszi a választ!!! :D

Azóta a honlapokat bújom... :wink: ... és azt hiszem Kozy lesz a nyerő...! Teccik nékem naaaggyon! remélem jól döntök! :roll:

De hogy mekkora különbség van az árak közt, ha nem a gyártótól rendelem... :shock: :? jó kis haszon van rajta pl. a tragezauberen! Csak lesek és hüledezek... szóval Ámerikából kell rendelni, ha jót akarok magamnak! Nem tudok nagyon angolul, a németen könnyebb lett volna, de hát nem nagy ördöngősség rendelni, gondolom. :wink:
Kár hogy Magyarországon nem lehet kapni...! A magyarok még nem fedezték fel a MT-okat? Senki nem árul ilyet?
Rendelt valaki már egyébként tőlük? Mennyi idő, mire megérkezik?

A klubba jó lenne eljutni, de nem hiszem, hogy lesz belőle vmi, én egri vagyok, kicsit messze vagytok! Pedig nagyon szívesen végigtaperoltam volna a meitaiokat! :lol:

Még egyszer köszi :P :P

jó éjt

Dylkai

Kép
dylkai

Ja, azért megkérdezhetem, hogy ha mindent figyelembevéve (ár, minőség, kényelem,... stb) sorrendet kéne állítani, hogy döntenél? :oops:
Csak kíváncsi vagyok... :oops:

Dylkai

Kép
dylkai

Kriszti, én a didymos shopban rendeltem, és a VISA bankkártyámmal fizettem ki. Én sosem utalok netes vásárlásnál mert azzal mindig a bizonytalanság meg a szívás van. Ha egyszer rákattantam valamire, akkor az azonnal kell, ezt láttátok. :)
Szerdán hajnali 1/2 2-kor rendeltem és fizettem, és pénteken élben itt volt a csomag, ezt már szeretem!

Este mikor gyerkőc végre felébredt játszottam vele, és hát szokni kell még a rugalmas után, de nagyon tetszik. Ő is elvolt benne, remélem szeretni fogja.

(Arra jöttem rá egyébként, hogy lehet hogy eddig az is volt a baja, hogy érezte RAJTAM hogy bizonytalan vagyok a kötésekkel meg ahogy belerakom, csak bénázom és ezért nem tudta ő sem elengedni magát a kendőben. Ezért is nagyon hálás vagyok Ági tanfolyamáért, mert nem csak tudást, de önbizalmat ad!)

Asszem eggyel nagyobbat vettem mint kellett volna, de ezt még meglátjuk, én 6-ost rendeltem, ez 4,7 méter, mondjuk még talán megy majd össze mosásban ahogy írják. Ágival a tanfolyamon 4,4 méterest lőttünk be nekem méretnek, azért gondoltam hogy jó lesz, de FWCC-nél elég sok a maradék a duplacsomó után. De ez még majd tartós használat alatt kiderül. Max levágom. :) Az biztos, hogy minden létező kötést meg tudok majd vele csinálni. :D

Egyébként megyünk 31-én!!! Úgyhogy ott megtapizhatod és remélem én is a tiéteket. :D

Lányok, kérdés: kimossam, hogy beavatódjon, vagy kezdjük el használni és majd attól beavatódik?? Öblítőzni szoktátok? (Vagy ecetezni?)
kattix

dylkai, sztem nem tudsz rosszul dönteni :) . ha hordozol, már nyertél. Kevés ilyen egyértlemű dolog van a világon :D

Csak egy szempont, ami nekem fontos - oszt majd mindenki eldönti számít-e nála vagy nem. Mei tait itthon is lehet kapni, ár, minőség, kényelem első osztályú. az esztétikai szempontok az, ahol az említett ámerikaiak nagy fölénnyel vezetnek, de ez annyira nem erős szempont ha tiszta fejjel mérlegelünk. (igen, a szerelem az más...). Továbbá ami nekem nagyon fontos, hogy ha már textilpelusozok, ökomosóporozok, stbstb, akkor nemá' a sok kerozint, benzint, stb, amivel idehozatok egy daran valamit, amilyenhez hasonló a közelben is lett volna. nagyon rossz érzés lenne nekem. Az viszont határozottan jó érzés, hogy ha itthonit veszek, valakinek picitt jobb lesz, akit még meg is ismerhetek, vagy pl innen a fórumból már ismerek is 8) .

Ez is egy szempont, az ár, minőség, kényelem mellett. Lássuk ki nyer :? . A kislányod biztosan! :D
banya

Kattix, ezzel a levágással csak vicceltél, ugye...? :) Ne bántsd szegényt!

Dylkai: kommentár nélkül, mindent figyelembe véve, az én sorrendem: Bamberoo, Kozy, Babyhawk. De azt még halkan megjegyzem, hogy ezeknek az "árfolyama" USA-ban közel egyforma.
Amúgy meg úgy érzem, a Mei Tai-ozás most kezd igazán elterjedni, bár Lívia "babakozelben.hu" már csinálja 2-3 éve, ő nagyon időben kezdte, tudott valamit :) Járok én néha Eger közelében, talán tudsz egyszer mégiscsak tapizni...
Az árhoz meg egy megjegyzés: ne gondold, hogy a tragezauber véresre keresi magát. Neki ugyanúgy van utalási, szállítási, biztosítási, működtetési, adózási, marketing, stb. költsége. Aki rendelt már USA-ból mostanában, attól viszont én is szívesen meghallgatnám, hogy milyen költségei voltak, ill. mennyi idő alatt jutott hozzá a cucchoz.

kamcsatka

Kattix, a didyknel, en ugy tudom, h a megadott meret a zsugorodas utani meretet jelenti. Szoval elvileg vetelkor hosszabb a kendo, mint a megadott meret. Merted?

Biobaba
biobaba

[quote="kkriston"]
írta:
kkristonkiságyban alszik. De hol máshol tudna????

Mondjuk a te ágyadban :lol: Tudom, ezzel nem vagy előrébb, ami a kérdést illeti, de nem tudtam elsiklani felette. A nagyfiam egyszer sem aludt kiságyban, a kicsi néhányszor nappal, de csak azért, hogy a nagytól védve legyen. Én nem gondolom, hogy ekkora jelentőségük van ezeknek a dolgoknak, persze nem ültetem, de ez nem is az egyenességgel van kapcsolatban, hanem a teherbírással.

Node amiért billenytűzetet ragadtam: nekem (is) kellene egy kis segítség a rendelésnél, mert egy kukkot sem tudok németül. Odáig jutottam, hogy beírtam a nevet, címet és akkor jött a fizetési mód. 3 verziót ajánl fel, paypal-om nincs, de a másik kettő közül most mit válasszak? Utánvéttel nem lehet fizetni? Jó lenne legalább az utalás díját megspórolni, így is meglepődtem, hogy még rájön az áfa :(
zsana75

Jaj, Kattix,

mér nem én is úgy csináltam mint te???? Figyelmeztethettél volna! :)
MIndenesetre most belelkesedtem és meg fogok rendelni egy pávás slinget, karikást. Úgyis szerettem volna egyet, de most lesz + indok.
Amúgy én is olyan vagyok mint te: azonnal akarom, ha kinéztem valamit.SAJNOS. A férjem nem örül az ilyen akcióknak...Meséltem neki azt a 60-70 kendős esetet...nem volt lelkes.
De télleg remélem, 31-re meglesz és akkor megmutizhatom nektek. :)
ÉS: mosd ki mindenképp, ezt tanácsolják is a honlapon. MIvel tényleg hosszabbat készítenek mint az igazi méret és összemegy kicsit. Igy talán jobban is fog passzolni.

MEI TAI: képzeljétek, tegnap vettem egy gyönyörű anyagot a külső mintához, és elhatároztam, hogy varrok egy mei tai-t. Aztán ha nem sikerül, lesz belőle egy szép kislányruha valakinek (nekem fiaim vannak/lesznek).
Arany alapon festett zöldes-narancsos csigavonalak és virágok. Sztem tök szép. És pamutos-selymes az anyag, szóval nem tiszta műszál. Gondolom, ezt rá lehet varrni a külső felére.
Már csak szinben hozzáillő belső erős vásznat kell találnom. Tudtok jó boltot?

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

Zsana,
én is aludtam sokat a fiammal együtt, de több szempontból problémás. 1: kicsi az ágyunk, ezért apa mérgelődik, hogy rugdossa a fia. 2: nem tudunk nyugisan aludni valamiért, mindig felriad a gyerek is és mi is. 3: ha meglesz a második fiam, akkor négyen tutira nem férünk el.
Amúgy még most, kétévesen is néha vele szoktam aludni az ő ágyában (140x200), és igy ő is jobban alszik, csak néha ébred fel éjjel.
SZóval ez volt a gond.....

De azért remélem, tényleg nem lesz semmi baja a gyereknek, ha egyenes talajon fekszik... :? Tulképp erre ment ki az előző kérdésem.

Amúgy a didy-n fizess visa-kártyával, én is most szivok a hülye banki átutalás miatt. Főleg, mivel igy többe is került. Csak ugye kell legyen pénz a kártyádon (ami most nekem nincs, ezért nem tudtam megrendelni a pávásat. )
:cry:
Utána meg kell adni pár adatot és a kártya számát, stb. Megy mint a karikacsapás.

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston

Sziasztok lányok,

nagyon-nagyon köszönök minden infót és hozzászólást! Nagyon aranyosak vagytok !!!!! :D

Azt hiszem, Kozy lesz... beleszerettem! Már csak színt kellene választani, ez sem könnyű... :lol:

Még lenne egyetlen kérdésem :oops: :
AKinek van ilyen kozy-ja: érdemes XL-es pánttokkal rendelni? Mert olvastam a vásárlói vélemények között a német oldalon, hogy talán érdemes a hosszabb variációt választani. :?
Vagy a sima teljesen elég? Hogy látjátok?

Köszi köszi köszi köszi!!!

Mindenkinek szép babahordozós napot! Itt nálunk szép idő van most, megyünk is ki, járunk egyet! :wink:

üdv

Dylkai

Kép
dylkai

Zsana, honnan akarsz rendelni? Hátha tudok segíteni.
Dylkai, az XL-es pántos arra jók, hogy elöl hordozásnál miután kersztezed először hátul, aztán elöl a baba popsija felett, és utána még hátra is tudod vinni a lába alatt, és a derekadon hátul megkötözni. A normál pánthosszúság arra elég, hogy miután hátul kersztezted, elöl megkösd a popsija alatt. Nekem a Kozy normál, a Bamberoo XL, mindkettő működik. Képek a különbségről:
Kép
Kép

kamcsatka

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?